KooKoo kaudella 2020–2021

  • 403 524
  • 1 510

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
No, ohi meni monta, mutta kieltämättä ei hirveästi harmita näillä jatkajilla.

[ ] Jokinen
[X] Friberg
[X] Pelli
[ ] Salmela
[X] Seppälä
[X] Berger
[ ] Korhonen
[ ] Strömberg

Jos Seppälän jatko ylipäätään oli lottovoitto, niin kahden vuoden soppari sitten jo ihan silkkaa Euro-Jaskaa! <3

Kerrankin runko alkaa oikeasti olla kasassa hyvissä ajoin. Nyt tuohon vielä Haukelandin jatkopahvi päälle...
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hyvin hoidettu! Erityisesti ilahduin Seppälän ja Bonsan kahden vuoden pahveista. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Kurt

Jäsen
Seppälä 2v
Bonsaksen 2v
Pelli 1v
Berger 1v
Ojantakanen 2v
Karlsson 1v
Friberg 1v
Platzer 1v

No nythän jysähti reipas satsi kerralla. Seppälän ja Bonsaksenin 2 vuoden sopparit todella hieno homma, Platzerin jatko jo tässä vaiheessa ilahduttaa myös kovasti. Pelli, Ojantakanen, Karlsson ja Friberg ovat hyviä kiinnityksiä, joskaan niistä ei varmasti suuremmin tarvinnut kilpailla. Ja aivan loistavaa, että Berger jatkaa, ainut miinus, että vain 1 vuoden soppari...

Tämän kauden joukkueessa on sitten ilman jatkoa vielä jäljellä seuraavat pelaajat. Noista osa jatkaa takuuvarmasti uraansa muualla. Mutta kyllö tuolta jatkoa toivoisi vielä useammallekin pelurille: Haukeland, Strömberg, Jokinen, Haataja, Kähkönen, ja muut ulkomaalaiset tietty...

Haukeland
Halonen
Caito
Sulak
Laavainen
Mingoia
Strömberg
Jokinen
Puistola
Haataja
Kähkönen
Hakulinen
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hallihuhuhan oli, että jatkajia olisi ylipäätään vain viisi - joten näinköhän se kerralla ammutaan kumoon, joskin Korhonen, Salmela yms akselia tuohon tuskin kukaan on noteerannut.

Ammuttiin hallihuhut onneksi kerralla kumoon ja vieläpä ilman Salmelaa ja Korhosta.
Erityisesti ilahduttaa Seppälän ja Bonsaksenin kahden vuoden sopimukset sekä Platzerin ja Karlssonin jatkosopimukset ja ei muissakaan jatkajissa mitään vikaa ole. Oma veikkaukseni on, että muitakin jatkajia tullaan vielä näkemään. Tästä on hyvä jatkaa. Erittäin hyvä runko on jo nyt kasassa.
 
Viimeksi muokattu:

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyl mie tykkään noista jatkoista, tuossa on sopivasti isompaan rooliin tulevaan ja leveyspelaajaa. Platzeristä, Karlssonista ja Fribergistä voi hahmotella jo 2-4 kenttien sentterit. Plätsiä voi tarvittaessa peluuttaa kakkosen laidassakin. Pakistossa oli jo valmiiksi Manninen, joten Bonsa, Seppälä ja ensi kaudella EHT-vakiopelaaja Berger tuovat sinne hyvän rungon.

Hyvin tehty toimistolta! Sitten vaan naaraamaan ne kärkiäijät ja ykkösmaalivahti.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Kurt

Jäsen
Tästähän voi jo vähän lähteä pohtimaan mitä aukkoja ensi kauden jengissä on, kun nyt on jo vähän enemmän soppareita julki. Lähden siitä, että kauden alussa tulee olla vähintään 2+8+15 pelaajaa.

Laitureihin suurin lukumäärällinen tarve, onneksi niitä on kaikkein helpoin löytää.

Maalivahdit: Ykkösveska puuttuu
Puolustajat: Runko erittäin vahva. 2 puolustajaa tarvitaan, joista vähintään toinen kiekollinen ykköspuolustaja.
Hyökkääjät: 2 sentteriä, joista toinen isolla profiililla kärkikenttään.
Laitureita sitten useampi, niin kärkeen kuin duunariakin. Niitä voi löytyä omista nykyisistäkin. Korvattavia tai jatkoja kuitenkin mm. Mingoia, Hakulinen, Haataja, Kähkönen, Jokinen...

Maalivahdit
#35 Oskari Salminen 2021

Puolustajat
#3 Arttu Pelli 2021
#6 Peetro Seppälä 2022
#7 Juho Rautanen 2021
#40 Martin Berger 2021
#41 Oskari Manninen 2021
#47 Alexander Bonsaksen (NOR) 2022

Hyökkääjät
#14 Toni Suuronen 2021
#18 Joonas Oden 2021
#19 Erik Karlsson (SWE) 2021
#26 Jere Friberg 2021
#27 Kasperi Ojantakanen 2022
#62 Kimi Koivisto 2021
#55 Vilmos Galló (HUN) 2021
#88 Kyle Platzer (CAN) 2021
 

Hummeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olli Salon legioona
Uskon edelleen, että myös Strömberg jatkaa meillä. Olikin jutellut jatkohaluistaan aiemmin. Ja kun Platzer pystyy pelaamaan myös laidassa, niin luulenpa että tulossa on vielä yksi sentteri ulkopuolelta.
 

Marple

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kookoo
Karlssonin jatkosta pidän erityisesti. 25- vuotias ihan ok tehoilla rooliinsa nähden. Nopea liikkeinen, hyvän pelikäsityksen omaava taitopelaaja, jolla mielestäni jopa ihan kohtuullinen laukauskin. Isona miinuksena silmiin pistävä pehmeys. Viimeksi mainittua asiaa pystyy kyllä kehittämään vielä tuolla iällä ja onkin mielestäni kauden aikana ottanut askeleen eteenpäin.
Karlssonilta nähdään myös paljon hyviä haastoja maalille, mutta toistaiseksi ollut aika tehoton viimeistelyssä.

Potentiaali kuitenkin löytyy, paljon enempää ja uskon sen myös realisoituvan tulevaisuudessa korkampina pistelukemina. Plussana yhteispeli Gallon kanssa, joka tulee jatkumaan ensikaudellakin todennäköisesti vielä vahvempana. Jos Strömberg vanhemmalla iällä on pystynyt nostamaan tasoaan, niin jotenkin en näkisi yhtään epätodennäköisenämyös Karlssonin tekevän samoin.
 

Steus

Jäsen
Jatketaanpa pohdintoja pienen sulattelu jälkeen:

1) Rightin pakki olisi kiva plussa, muttei välttämättömyys. Nyt vain Pelli pelaa oikea käsi alhaalla ja hänkään ei välttämättä mahdu kokoonpanoon. L-R -parit ovat sinänsä vähän vanhanaikainen ajatus, mutta kyllähän se vaihtoehtoja tarjoaisi vaikkapa sitten ylivoimaan. Nythän meiltä nimenomaan se ykköspakki puuttuu ja ylivoimaan sellaista kaipaisi. Tällä haavaa ykkösyv:n viivassa olisi Manninen.

2) Koitin etsimällä etsiä Miika Arposen Twitteristä juttua aloitusten yli arvostamisesta (asia johon itsekin syyllistyn), mutta ei vaan löydy. Siihen tilastoon peilaten voisimme jatkaa samalla sentterinelikolla ja hävitä 55 % ensi kaudenkin aloituksista saaden silti positiivisen laukaustenhallintatilaston. Toki nyt on jo merkkejä siitä, että joukkue on kulunut kauden myötä ja siihen tuo ehkä auttaisi. On kuitenkin aina rankempaa puolustaa kuin hyökätä. Koitan siis sanoa, että kyllä samallakin sentterinelikolla voisi jatkaa: Strömbergille jatkoa.

3) Haataja. Naamalla ja nimellä myydään kausareita ja tiukempien tilanteiden sattuessa on heittää joku uskottava kaveri puhumaan medialle.

4) Nuorisoa? Juccin nimellä luulisi saavan joitain korkeamman potentiaalin kavereita kirjaamaan nimensä alle bobilehtosmaisiin kahden vuoden soppareihin. Kaikki kunnia "monipuoliselle" Ojantakaselle, mutta äijähän on "monipuolisuudessaan" kuin tradenomi: joka alan työtön. Ei tuo pöytään mitään erikoisosaamista.

5) Ykkösveskari tietty. Tämä nyt on suht ilmiselvä.

6) Laituripuolelle on aina löydetty Broadhursteja, Björkstrandeja ja Mingoioita, eräänä vuonna jopa Malte. Minäkään en ole tästä osastosta huolissani.
 

Fanatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ydinjätejoukkue
Erittäin hyviä jatkopahveja, mutta Ojantakasen jatko ihmetyttää. Kaikella kunnioituksella miestä kohtaan, en ole nähnyt häneltä juuri mitään, minkä perusteella tekisin hänen kanssaan jatkopahvin. Toivotaan, että kolmannella kaudella breikkaisi kunnolla.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ammuttiin hallihuhut onneksi kerralla kumoon ja vieläpä ilman Salmelaa ja Korhosta.
Erityisesti ilahduttaa Seppälän ja Bonsaksenin kahden vuoden sopimukset sekä Platzerin ja Karlssonin jatkosopimukset ja ei muissakaan jatkajissa mitään vikaa ole. Oma veikkaukseni on, että muitakin jatkajia tullaan vielä näkemään. Tästä on hyvä jatkaa. Erittäin hyvä runko on jo nyt kasassa.

Kyllä vaan, hyvä että tuo huhu oli ankka! Ja toivottavasti vielä tulisi joku jatkaja lisääkin.

Seppälän jatko on huikea juttu, varmasti on ollut seuroja ovella.Tämän kauden Bonsalle jatkon suo tietenkin myös. Platzerkin on mainio jatko, potentiaalia on ilmiselvästi yhä parempaan, tasaisuutta vähän vaan lisää ja samat sanat Karlssoniin. Bergerin jatko loistava myös.

Hakulisen poistuttua, Pelli on alltime KK legenda uudella liigataipaleella, joten viiden vuoden pahvia olisi pitänyt hakea, mutta kelpaa tämäkin.

Friberg on vähän niin ja näin, vähän fyysisempää sentterin toivoisi neloseen, mutta ihan ok. Ojantakasen jatko on nipun ainoa, josta tulee vähän OPG-olo.

Pakiston runko on kerrassaan loistava ja hyökkäyksessäkin on pari valmista kenttää. Hienoa työtä toimistolta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Erinomainen:
Seppälä 2v

Hyvä:

Bonsaksen 2v
Platzer 1v
Berger 1v

Ok:

Pelli 1v
Karlsson 1v

Hieman kummastuttaa:

Ojantakanen 2v
Friberg 1v
 

Keyser

Jäsen
3) Haataja. Naamalla ja nimellä myydään kausareita ja tiukempien tilanteiden sattuessa on heittää joku uskottava kaveri puhumaan medialle.

Jotenkin uskon, että eiköhän Haataja saada pidettyä vielä vuoden verran Kookoossa, jos ei vaan päätä uraansa jo tähän kauteen. Tuskin menohaluja ulkomaille ainakaan enää tuolla iällä on. One more year.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Hieman kummastuttaa:
Ojantakanen 2v
Friberg 1v

Kyllä ja erityisesti Ojantakanen. Kohta 2 kautta KooKoossa ja ei kyllä juurikaan näyttöjä tai kehitystä nähtävissä. Halpa ringinleventäjä toki ja jos on lähtökohtaisesti poppareilla ilman muita loukkaantumisia, niin silloin menettelee. Friberg nyt täyttää ruutunsa, mutta omaan makuun nelosen pelaajista juuri se, jonka lähtö olisi ollut ihan ok -> uutta matoa koukkuun jne.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Puolustus alkaa olla ensi kaudeksi jo varsin valmiina. Voi jopa olla, että kahden kärkinimen sijasta tuohon haetaan enää yhtä ja sillä lähdetään sitten kauteen.

Mannista saatetaan sovitella jo ensi kaudella kärkipakin saappaisiin. Bonsaksen, Seppälä ja Berger ovat myös terveinä ollessaan pelaavan kuusikon vakiomiehiä. Pelli ja Rautanen ovat ehkä monen mielestä 7. ja 8. pakki, mutta itse melkein veikkaisin että heitä soviteltaisiin ns. 6. ja 7. tonteille.

Varamieheksi on sitten vielä lisäksi Aapo Holtinkoski, jolla on sopimus KooKoon kanssa ensi kaudesta, ja jonka myös olisi mielestäni päästävä ensi kaudella pelaamaankin jo miehissä. Jos ei liigassa tuuraajana, niin sitten lainalle Mestikseen.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä ja erityisesti Ojantakanen. Kohta 2 kautta KooKoossa ja ei kyllä juurikaan näyttöjä tai kehitystä nähtävissä.

Mikään maalintekijähän Ojantakanen ei ole, mutta ehkä se vahvuus on siinä laitaväännössä ja pörräämisessä jossa pystyy sitomaan itsensää pari vastustajaa. Siinä jää sitten väkisin yksi oma pelaaja vapaaksi maalinedustalle. Leveyspelaaja.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä ja erityisesti Ojantakanen. Kohta 2 kautta KooKoossa ja ei kyllä juurikaan näyttöjä tai kehitystä nähtävissä. Halpa ringinleventäjä toki ja jos on lähtökohtaisesti poppareilla ilman muita loukkaantumisia, niin silloin menettelee. Friberg nyt täyttää ruutunsa, mutta omaan makuun nelosen pelaajista juuri se, jonka lähtö olisi ollut ihan ok -> uutta matoa koukkuun jne.

Itse miellän molemmat enemmän "kokoonpanon täytteeksi" kuin runkopelaajiksi, joten eniten yllätti se, että molemmat olivat tässä mukana jo tässä jatkospimusten ekassa satsissa. Markkinoilla tuskin on - tai tulee olemaankaan (jos ei sitten jotain playoff-sankaritarinaa synny) kummastakaan kilpailua, eli olisi voinut ajatella että jatkot tehdään sitten jos tarvitaan, kun joukkue on muuten kasassa.

Mutta oletettavasti molemmat ovat sitten kuitenkin omalta osaltaan käyttökelpoisia/tärkeitä palasia joukkueessa. Näillä näytöin en nimittäin itse taida lähteä haastamaan Ahokkaan tietämystä asiasta...
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Näistä uusista sopimuksista Seppälä ihan ehdoton +++. Platzer oli myös vähintään ++. Karlsson menee myös posin puolelle. Siinä on kuitenkin kaksi sentteriä, joista molemmat pystyy laidallakin pelaamaan. Bonsaksenin toinen vuosi oli vähän "mitäihmettä" osastoa itselleni. No, toivottavasti jaksaa painaa ja tämä kausi ei ole vain jatkosopimuksen pelaamista itselleen. Toisaalta ei kuitenkaan ole, kuin 35-vuotias kahden vuoden päästä ja tuo ei ole paha ikä peruspuolustajalle. Paitsi, jos olet OPG. Ojantakanen osoitti viime kauden lopulla, että valmis vaikka syömään kiekon, jos niikseen tulee. Mitään erityisiä avuja ei tuo kentälle, mutta kyllähän tuo menee joukon jatkona ja etenkin paikkaamassa muutaman pelin poissaoloja. Fribergillä oli optio ja todennäköisesti on halpa pelaaja, kun se kerran käytettiin. Pelli ei nyt herätä oikein mitään tunteita tässä kohtaa, koska ei ole viime aikoina pahemmin pelannut. Aika neutraali. Bergerin sopimuksen ainut miinus oli tuo pituus. Ettei vaan nyt tässä ole kehittymässä Ahokkaan luottoratsua ja vie mukanaan lähtiessään.
 

Kuuskasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ojantakanen osoitti viime kauden lopulla, että valmis vaikka syömään kiekon, jos niikseen tulee. Mitään erityisiä avuja ei tuo kentälle.

Bergerin sopimuksen ainut miinus oli tuo pituus. Ettei vaan nyt tässä ole kehittymässä Ahokkaan luottoratsua ja vie mukanaan lähtiessään.

Eikös tuo kiekkojen syöminen ole juurikin erityisavu, ja nimeomaan sellainen, jota jokainen joukkue tarvitsee.

Ahokkaan seuraavaksi osoitteeksi olen täällä aiemmin veikannut Nordiksella pelaavaa porukkaa. Tuon porukan imagoon Berger kyllä sopisi kuin nyrkki silmään, jos tässä yhteydessä tuollainen sanonta on sovelias.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ojantakasen ja Fribergin sopparit eivät itsessään mitään hurraahuutoja herätä, mutta toisaalta:

a) tiedetään mitä saadaan ja varmaankin ihan pidettyjä kopissa, kun jatkavat.
b) eivät voi olla kovin kalliita.

ja ehkä tärkeimpänä c) eli rosteriin on pakko saada leveyttä ja noiden a- ja b-kohdan kautta juuri nämä jampat varmaan jatkosopimuksen saivat tuohon rooliin.

Suuri syy on myös, että ei KooKoolla ainakaan tällä hetkellä näytä olevan oikein nostaa omista junioreista ketään(?) ensi kaudella Liiga-joukkueen rinkiin, saati pelaavaan vakirooliin hyökkäykseen. Tämän asian pitäisi muuttua kohtuu pikaisesti, jos tämän kauden liito ei osoittautuisi kertaluontoiseksi tähdenlennoksi vaan enemmänkin jonkinlaiseksi trendiksi mustaoransseille.

Pakistoon haettaneen ennen kauden alkua se kiekollinen caito/newton leaderiksi, päälle salmela/laavainen ja eiköhän tuolla kauteen lähdetä. KooKoon jonkinlainen strategia on ollut napata tasoonsa nähden varsin koviakin paisteja kesken kauden tyyliin Sulak, Haataja, Hakulinen, kun näitä on syystä tai toisesta yllätten markkoinoilla. Tätä varten jätettäneen taas euroja sukan varteen.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jotenkin uskon, että eiköhän Haataja saada pidettyä vielä vuoden verran Kookoossa, jos ei vaan päätä uraansa jo tähän kauteen. Tuskin menohaluja ulkomaille ainakaan enää tuolla iällä on. One more year.

Vaikea nähdä Haatajan lähtevän minnekään, kun missään ei varmaan tarjota vuotta pidempää sopimusta. Eikä se palkka yleensä tuossa iässä ainakaan nouse. Jos olisi halunnut ulkomailla rahastaa, niin se olisi pitänyt tehdä jo. Voi hyvin olla, että Hade miettii, jatkaako uraansa vielä vai ei. Jos tulee hyvä kevät, niin siihen olisi ainakin tyylikästä lopettaa. Itse toivon, että Hade saadaan pidettyä KooKoossa uransa loppuun saakka, luistimet naulaan Lumonilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös