KooKoo kaudella 2019–2020

  • 531 310
  • 2 253

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo julkaisi viime kaudella ensimmäiset jatkosopimukset 23.12.2017.
Julkaistaankohan tänä vuonna ensimmäiset jatkosopimukset joulukuussa vai meneekö ensi vuoden puolelle?
Huhujakaan ei ole tainnut juurikaan liikkua uuden päävalmentajan lisäksi.

KooKoon julkaistut sopimuspelaajat, optiot ja huhut ensi kaudelle:

Maalivahdit:
Oskari Salminen

Puolustajat:

Martin Berger
Arttu Pelli
Santeri Salmela
Peetro Seppälä
Kalle Valtola
Ed Wittchow (optio)

Hyökkääjät:
Juha-Pekka Haataja
Anrei Hakulinen
Olli Korhonen
Joonas Oden
Sami Tamminen
Sami Mutanen (optio)
Kasperi Ojantakanen (optio)

Huhut:
Jussi Ahokas (päävalmentaja), lähde Iltasanomat: Pikkuleijonien päävalmentaja hyppää SM-liigaan ja KooKoon peräsimeen
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itse asiassa olen sitä mieltä, että tältä kaudelta pystyisi saamaan aika monelle uuden sopimuksen. Suuronen, Koivisto, Karlsson ainakin hyökkäyksestä olisivat täysin neuvoteltavissa. Strömberg myös. Kähkönen ehkä. Kanniselle heipat mielestäni. Malte ainakin jatkaa matkaa siihen ei ole kahta sanaa. Pitkänen on kaikkein suurin 50-50 hyökkääjä. Puolustus on niin sekaisin, ettei oikein tiedä kuka edes on KooKoon pelaaja.
 

Steus

Jäsen
Ihan hyvältähän se näyttää. 2-3 pelaavaa pakkia ja kaksi kärkikenttien laituria nyt olennaisimpana sisältönä.

Junnut ovat tällä kaudella polkeneet valitettavasti paikallaan, joten heidän varaan ei voi rakentaa. Tukea sieltä kuitenkin saa kokoonpanoon loukkeja paikkaamaan ja voihan joku joskus kehittyäkin. Korhonen aloitti tämän kauden ainakin mielikuvien mukaan vahvasti, mutta loukin myötä taantui.

Optioista olisi helppo lunastaa Ojantakasen seuraava vuosi. Todella monikäyttöinen pelaaja rooliin kuin rooliin. Toisena vuotenaan voisi puhjeta kunnolla kukkaan. Wittchow on haastavampi tapaus: vahva harjoituskausi, surkea alkukausi, parannusta marraskuussa ja sitten telakalle. Pitäisi vielä nähdä lisää pelejä. Kuitenkin varmaan nappaa sen 70-110k budjetista, sillä pitäisi olla jo selkeä vahvistus.

Hakulinen-X-X
X-X-Haataja
X-Ojantakanen-X
Korhonen-X-X

Tamminen, Oden

X-X
Berger-Pelli
Valtola-X

Salmela, Seppälä

X
(X)
Salminen

Otaksun Pitkäsen ja Malten liikkuvan tämän kauden jälkeen isompien rahojen perään. Karlssonia en pitäisi, koska tarvitaan parempi kakkossentteri. Bonsaksen ei riitä, Carson hajoilee ja Kristensenin terveyspuoli pelottaa. Menemään kaikki.

Sentteripuolella on tämänkin kauden heikko kohta. Juhani Jasu kakkosen keskelle Tapparasta. Jasun voi heittää kentälle mihin tilanteeseen vain ja sieltä voisi tulla joku kohtuullinen 10+19 tehojakin. Enemmän arvoa näkisin kuitenkin aloittamistaidolla. Vituttaa hävitä pelejä loppuhetkien aloitustappioihin.

Kähkönen olisi hyvä saada jatkamaan. Hänen arvostaan on muissa ketjuissa puhuttu tarpeeksi.

Koivistosta saa kyllä nykyistä enemmän irti, Leivosta pitäisi saada enemmän irti, Mutanen toisi kaivattua kokemusta akakenttiin ja Suuronen on monikäyttöinen lähes oman kylän poika. Strömberg mukaan nelosen keskelle ja valmiuteen pelata myös ylempänä. Toisaalta hänet olisi kiva päivittää johonkin oikeaan sentteriin.

Ykköspakin pitää tehdä pisteitä ensi kaudella. Maltea tuskin nähdään Kouvolassa tämän koommin, joten mm. YV:n viivalle ei riitä nollan maalin Keskitalo. Malten kanssa pisteitä on tullut, jos syötön on saanut kohdalle. Jatkossa sieltä paikalta pitäisi itsekin saada kiekkoa toimitettua puiden väliin. Tällä kaudella lainamies Rautanen tinttasi yhden ja Carson on ohjannut yhden sisään maalin edestä. Ei riitä ensi vuonna.

Hakulinen-ulkkari-Kähkönen
"Broadhurst" -Jasu-Haataja
Koivisto-Ojantakanen-hankinta
Suuronen-Strömberg-Korhonen/Mutanen

Leivo, Oden, Tamminen

"Newton"-"Bonsa2.0"
Berger-Pelli
Valtola-Keskitalo
Salmela-Seppälä

Kyllähän tuohon Wittchowin tyyppinen kaveri mahtuisi, kun joku on jatkuvasti pois vuorollaan. Myös laajuutta kaipaisi yhden "rautasen" verran, mikäli Seppälä ja Salmela eit pysty ottamaan askelia eteenpäin.

Maalivahdit sitten ovatkin se oma soppansa. Järvenpää voisi jatkaa, mutta Perhosen tilalle tarvitaan uusi mies.

Siinäpä jotain pohdintaa.

Edit. Strömberg mukaan. Toisaalta yhä uupuu selkeitä senttereitä.
 
Viimeksi muokattu:

Coopperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Järvenpää taisi jossain haastattelusta sanoa, että kiinnostaisi pelata ulkomailla vielä. Tämän kauden jälkeen olisi varmaan hyvä sauma lähteä. Itse lähtisin maalivahtien osalta puhtaalta pöydältä ja en tekisi jatkoja kummankaan kanssa. Hommaisin hyvän ykkösmaalivahdin tyyliin Leland Irving, joka pelaa suuurimman osan peleistä ja kakkosmaalivahdiksi jonkun nuoremman Lehtosen Karin oppiin.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hommaisin hyvän ykkösmaalivahdin tyyliin Leland Irving, joka pelaa suuurimman osan peleistä ja kakkosmaalivahdiksi jonkun nuoremman Lehtosen Karin oppiin.

Olisikohan Jussi Ahokkaalle tuttu maalivahti nuorten maajoukkueista Ukko-Pekka Luukkonen saatavilla? Pelaa täällä kaudella OHL:ssä Sudbury Wolvesissa.
Ukko-Pekkahan on Ahokkaan kanssa parhaillaan valmistautumassa MM-kisoihin Kanadassa ja kulkeneet jo pitkän tien yhdessä.

Leland Irving - Ukko-Pekka Luukkonen kuulostaisi aika hyvältä maalivahtikaksikolta.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olisikohan Jussi Ahokkaalle tuttu maalivahti nuorten maajoukkueista Ukko-Pekka Luukkonen saatavilla? Pelaa täällä kaudella OHL:ssä Sudbury Wolvesissa.
Ukko-Pekkahan on Ahokkaan kanssa parhaillaan valmistautumassa MM-kisoihin Kanadassa ja kulkeneet jo pitkän tien yhdessä.
Buffalolla saattaa olla omat suunnitelmansa tulevaisuuden ykkösensä varalle. En tiedä kuuluuko Eurooppa enää siihen.
 

Patrick Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei tänne mitään Ukko-Pekka Luukkosia ole tulossa. Miksi ihmeessä tulisi?

Nuori, lahjakas ja muissa sarjoissa pelannut kassari pitäisi itse tänne jostain löytää. Sitten jää merkkejä siihen oikeaan ykkös kassariin ja parhaassa tapauksessa Leke taikoo siitä nuoresta löydöstä nopeastikin timantin.
Suomessa katseet kääntyykin helposti Mestikseen ja sieltä voisi edullisesti löytää jonkun nuoren, joka ei jossain toisessa Liiga organisaatiossa koskaan näytön paikkaa ole syystä tai toisesta saanut. Lähinnä nyt tulee mieleen Julius Pohjanoksa, joka ei koskaan Tepsissä näytönpaikkaa saanut. Vasta viimeisinä kolmena kautena on ollut joukkueensa ykkösmaalivahti ja tilastot ovat olleet hyviä.

Julius Pohjanoksa at eliteprospects.com

Itse pitäisin optiomiehistä 2/3. Mutasen laittaisin kiertoon. Eiköhän Ojantakasen jatko ole itsestään selvä juttu.

Karlsson on hankala tapaus. Sen näkee, että kaverilla on loistava pelisilmä, mutta jotenkin on jäänyt vajaaksi. Keskushyökkääjänä pitäisi paremmin hoitaa aloitukset ja puolustusvelvoitteet. Jos sen tekisi, niin olisi loistava lisä ensi kauden joukkueeseen. Tiedä vaikka lähti lentoon jo tutussa ympäristössä. Mikähän mahtaa olla nykyisen sopparin hintalappu?

Suuronen/Leivo. Jompi kumpi jatkoon, ei molempia. Itse kallistuisin ehkä Leivon kannalle. En kyllä siltikään pety, vaikka molemmat jatkaisivat ensi kaudella.
 

Eipou

Jäsen
Luukkonen oli jo ennen kauden alkua lähellä AHL-paikkaa, ettei todennäköisesti tule enää Liigaan. Buffalon veskaritilanne ei ole kummoinen, joten uskon Luukkosen hyppäävän ensi kaudella AHL-askiin ja ehkä stunttaamaan pari peliä ylhäälläkin, etenkin jos tulee loukkaantumisia.
 

Eipou

Jäsen
Sitten noista maalivahdeista sen verran, että itse päästäisin molemmat menemään. Perhonen on jo nähty - seuraavaa steppiä on odotettu jo kolme kautta, eikä siitä ole vieläkään mitään merkkejä. Lisäksi on käytökseltään epäurheilijamainen, joten en näe mitään syytä jatkopahviin. Statistiikka ei kerro todellakaan kaikkea miehen pelistä, joten en perusta väitteitäni sille, mutta kyllä niilläkin numeraalinen oma painoarvonsa on. Saadaan todennäköisesti melkein nälkäpalkalla potentiaalinen kakkoskassari, joka ei välttämättä ole yhtä epätasainen ja jolta löytyisi Purtsia enemmän näytönhaluja ja voitonnälkää.

Järvenpää on eittämättä pukukoppipelaaja ja pelin jälkeinen päätypleksien paukuttaja, josta useat fanit tykkäävät. Mies on vaan vähän liian kallis meille tuohon rooliin tason heilahdellessa pelien välillä liian paljon. Välillä Järvenpää seisoo päällään ja ottaa hienojakin gamesavereita, mutta liian usein päästää luvattoman helppoja maaleja useamman kerran yhden ottelun aikana, joka sitten taas maksaa pisteitä. Loukkaantumisherkkyyteen en ota kantaa. Ja jos ulkomaille vielä mielii, niin sen aika on nyt, eikä muutaman vuoden päästä.

Aiemmin mainittu Pohjanoksa voisi olla ihan pätevä haku, taustoja sen enempää miehestä tietämättä. Itse kannattaisin vähintään kahden kauden sopimusta uusille kassareille, jotta saataisiin isompi hyöty irti myös Lehtosen työstä. Ei ole järkeä koulia nuoresta, lupaavasta kassarista Lehtosen työpanoksella hiotumpaa timanttia, jos pelaaja menetettäisiinkin sitten heti muille maille.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Suuronen/Leivo. Jompi kumpi jatkoon, ei molempia. Itse kallistuisin ehkä Leivon kannalle. En kyllä siltikään pety, vaikka molemmat jatkaisivat ensi kaudella.
Itse olen sitä mieltä, että Suuronen mieluummin kuin Leivo. Monta vuotta nuorempi eli parantamisvaraa on aika paljon enemmän. Ei haittaa vaikka Leivo jatkaa, mikäli Suuronen jatkaa, mutta jos vain Leivo jatkaa olen pettynyt.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Suomessa katseet kääntyykin helposti Mestikseen ja sieltä voisi edullisesti löytää jonkun nuoren, joka ei jossain toisessa Liiga organisaatiossa koskaan näytön paikkaa ole syystä tai toisesta saanut.

Toki myös liigajoukkueiden tilanne kannattaa kartoittaa, olisiko siellä ketään maalivahtia, kuka olisi kenties vaihtamassa seuraa ja kenelle kannattaisi sopimusta tarjota. Ensimmäisenä tulee mieleen kaksi huippupeliä viime kaudella KooKoossa pelannut Markus Ruusu. Sopimus päättyy HIFK:n kanssa keväällä ja voisi kuvitella, että HIFK ei enää tarjoa hänelle jatkosopimusta, koska tämä kausi ei kai siellä ole mennyt ihan putkeen. En nyt Markus Ruusulle lähtökohtaisesti olisi sovittamassa ykkösveskarin viittaa harteilleen, mutta jos pelasi 1/3 otteluista niin olisihan se jo parannus nykyiseen tilanteeseen.

Sitten tapaus Oskari Salminen. Olisiko hänestä vielä liigajoukkueen toiseksi maalivahdiksi? Pelannut tähän mennessä yhden erän liigassa ja mestiksessä vajaan yhden erän, jossa vaihdettiin kesken pelin pois jo ajassa 12:20.
Liigassa 20 minuutti Kärppiä vastaan päästäen kolme maalia (83,3%) ja mestiksessä K-Vantaassa päästi myös kolme maalia (72,7%). Eli pelannut liigassa ja mestiksessä yhteensä reilut puolitoista erää ja päästänyt kuusi maalia. Ei olisi juurikaan huonommin enää mennä. Tilastot ovat toki aika epäreiluja Salmista kohtaan koska Kärppiä vastaan oli jo taidettu heittää joukkueenkin osalta pyyhe kehään ja K-Vantaan peli taisi olla kaikin puolin sekaisin Salmisen mestisdebyytissä. Salminen on 19-vuotias ja ei hänen kannata enää ensi kaudella roikkua kolmosmaalivahtina liigajoukkueessa ilman peliaikaa. Joko häntä aletaan pikkuhiljaa peluuttamaan ottelu silloin ottelu tällöin tai olisiko kuitenkin parempi lähteä hakemaan ykkösveskarin paikkaa jostakin mestisjoukkueesta?
 
Viimeksi muokattu:

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itse asiassa Ruusuhan taisi pelata pelinsä KooKoossa jo toissa kaudella. Ei sen niin väliä. Mutta Salminen päästi vain yhden maalin Kärppiä vastaan pmk on 3.00 koska pelasi yhden erän ja pmk lasketaan kokonaisen ottelun mukaan. Ruusu ei olisi mielestäni kaikkein tyhmin idea. Kai se Lehtonen edes jostain saisi hiottua jotain. Perhonen ei onnistunut (sen voi jo myöntää), onnistuisiko Ruusu?
 

ruupertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Heilautan kättäni maalivahtipohdinnan osalta Kajaanin suuntaan. Viime kauden Pyryssä ja kuluvan Hokissa pelannut 22v KooKoo-kasvatti Tomi Rautio saattaisi olla potentiaalinen kakkonen tulevalle kaudelle. Linkki eliteen: Tomi Rautio at eliteprospects.com

Tosin hyppäys Suomi-sarjasta Liigaan saattaa olla kertarykäisyllä liikaa, mutta Hokin jatkoaikakeskustelujen perusteella musta tarttuu, ja Rautio on kiistaton ykkönen ( Hokin toisena veskana Raution ikätoveri Lari Kukkohovi).
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Heilautan kättäni
Etkö ole vielä oppinut, ettei sitä kannata heilutella? Joo sori oli pakko. Mitä Rautioon tulee niin kiitos, mutta ei kiitos. Aiemmin mainittu Pohjanoksa olisi parempi. Hyppäys Mestis->Liiga on jo aika monelle liian suuri. En usko, että Suomi-Sarjasta pystyisi hyppäämään suoraan Liigaan.

Kakkosia heitelty paljon, mitenkäs ykkösen laita? Irving taitaa edelleen olla liian kallis.
 

ruupertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Etkö ole vielä oppinut, ettei sitä kannata heilutella?
Virittäydyn teemallisesti illan Derbyyn ;-)
Raution nostin esiin, kun oli Salminen nostettu kakkoskaavailuihin mukaan ilman kokemusta aikuisten sarjoista.

Ykköseksi kelpuuttaisin Saksasta Eisbären Berlinistä Kevin Poulinin ( Kevin Poulin at eliteprospects.com ) . NY Islanders dumppasi muutaman vuoden kokeilujen jälkeen kaverin NHL:ään riittämättömänä, ja ura on jatkunut KHL:n kautta DEL:iin. Tässä tapauksessa saattaa taas hinta olla samanlainen kynnyskysymys, kuin Irvinginkin kohdalla.
 
Viimeksi muokattu:

Coopperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ulkomailta kelpuuttaisin Niko Hovisen ykköseksi ensi kaudelle. Jäi ihan hyvä kuva viime kauden otteista täällä Kouvolassakin. Janne Juvosen myös pienellä varauksella. Leland Irving olisi kyllä ykkösvaihtoehto.
 

Eipou

Jäsen
Kakkosia heitelty paljon, mitenkäs ykkösen laita? Irving taitaa edelleen olla liian kallis.
Irvingissä ei mennä pieleen niinkään hintalapussa. Omien sanojensa mukaan mies viihtyy Italiassa, ja miksei noilla keleillä viihtyisi. Suomi ei esimerkiksi pysty tarjoamaan samanlaisia sääolosuhteita, ja mies kun on vielä innokas golfari läpi vuoden, niin en vaan usko että halajaa takaisin Suomeen, seurasta riippumatta. Voi olla, että perhekin tykästynyt Italiaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
En usko, että Suomi-Sarjasta pystyisi hyppäämään suoraan Liigaan.
.

Huhtanen ja Sillanpää sanovat moro. Tosin nämä ovat jo todella rutinoituneita pelaajia, vaikka tulivatkin kesken kauden KarhuHT:stä
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KouPa
Kusessa ollaan, jos Ahokas on uusi päävalmentaja. Toista vuotta putkeen saanut nuo Suomen huippulupaavat junnut pelaamaan ihan päin persettä kisoissa. Näytöt valmentajana ovat kyllä hyvin ohkaiset. Joku Mestis-seura voisi Ahokkaalle olla ihan sopiva paikka harjoitella valmentamista aikuisten tasolla.

Haastatteluissakin äijästä välittyy sellainen tietty värittömyys ja karismattomuus. Vähän hmv-fiilis tuosta Ahokkaasta jää.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pyett voisi olla hyvä saada jatkamaan. Näyttäisi siltä että kun alkaa tottumaan liigaan niin otteet paranee. Wittchow myös jatkoon jos ei liian kallis.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pyett voisi olla hyvä saada jatkamaan. Näyttäisi siltä että kun alkaa tottumaan liigaan niin otteet paranee. Wittchow myös jatkoon jos ei liian kallis.

Wittchown soppari on muistaakseni 1+1 joten jatko voi olla jopa todennäköinen. Pyett ja/tai ja Carson (etenkin molemmat) olis jo lottopotti. Bonsa voi jatkaa matkaa, varmaan ihan mukava mies ja silleen, mut kentällä ei vakuuta.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Wittchown soppari on muistaakseni 1+1 joten jatko voi olla jopa todennäköinen. Pyett ja/tai ja Carson (etenkin molemmat) olis jo lottopotti. Bonsa voi jatkaa matkaa, varmaan ihan mukava mies ja silleen, mut kentällä ei vakuuta.

Oikein muistettu Wittchown soppari on tosiaan tuo 1+1. Ehdottomasti jatkoa hänelle. Lisäksi Carsonin ja Pyettin jatkot olisi loistojuttu.
Uskoisin, että ainakin Pyettin jatko voisi olla hyvinkin mahdollinen miksei myös Carsonin.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eiköhän Carson hae taas sitä paikkaa kärkijoukkueesta ensi kaudelle. Ei se silti sulje pois jatkoa KooKoossa kokonaan.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kusessa ollaan, jos Ahokas on uusi päävalmentaja. Toista vuotta putkeen saanut nuo Suomen huippulupaavat junnut pelaamaan ihan päin persettä kisoissa.

Sinänsä ihan kova analyysi tämän vuoden skaboista, kun kisojen ensimmäisestä matsista saldona oli maalin tappio ja vastustaja on hävinnyt edellisen kerran alkusarjan matsin vuonna 2006. Mutta eipä siinä, ei Ahokas mikään varmasti voittava Casino-arpa ole, jos/kun meille lopulta päätyy.

Haastatteluissakin äijästä välittyy sellainen tietty värittömyys ja karismattomuus. Vähän hmv-fiilis tuosta Ahokkaasta jää.

Se on varmaan se, kun meitä on hemmoteltu viime vuosina Mattilan ja Tuokkolan kaltaisilla huumoriveikoilla ja median moniosaajilla. Siinä on kaksi sellaista karismakeisaria, jotka tuovat väriä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita vaikka maanantaiseen Agrimarkettiin. Tuollaisten sosiaalisten perhosten liitelyn jälkeen kuka tahansa muu valmentaja vaikuttaa tietenkin valjun harmaalta. No, sopii Ahokas ainakin sitten Kouvostoliiton värimaailmaan.
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KouPa
Sinänsä ihan kova analyysi tämän vuoden skaboista, kun kisojen ensimmäisestä matsista saldona oli maalin tappio ja vastustaja on hävinnyt edellisen kerran alkusarjan matsin vuonna 2006. Mutta eipä siinä, ei Ahokas mikään varmasti voittava Casino-arpa ole, jos/kun meille lopulta päätyy.

Voi olla vähän hätäinen analyysi, mutta seison sen takana. Tuo Ruotsi-matsi oli ihan suoraa jatkumoa vihkoon menneistä edellisistä mm-kisoista. Ahokkaan pikkuleijonat pelaa aivan käsittämättömän huonoa jääkiekkoa ottaen huomioon talentin, mikä Ahokkaalla on ollut käytettävissä. Tuo vain maalin tappio on sikäli hämäävä, että Suomella ei ollut oikein mitään palaa Ruotsia vastaan pelillisesti. Vähän sen suuntaista Juha Juujärvikin studiossa analysoi. Ruotsi loi musertavan määrän enemmän maalipaikkoja kuin Suomi ja Suomen harvat paikat tulivat lähinnä onnekkaista pompuista. Luukkonen piti lukemat siedettävinä. Uskaltaisin lyödä vetoa, että Suomi ei finaaleissa tänäkään vuonna pelaa, kiitos Ahokkaan. Voi ottaa talteen ja lupaan hakea takkini, mikäli arvioni osoittautuu vääräksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös