Mainos

KOO-VEE - TuTo 25.3.2004

  • 1 857
  • 7

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Ennakkoasetelma: Hakametsän kakkoshallissa vastakkain sarjapaikkansa jo käytännössä varmistanut TuTo ja edelleen pisteittä sarjan jumbona oleva KOO-VEE. Viime kierroksella TuTo jakoi pisteet Jokipoikien kanssa 3-3. KOO-VEE puolestaan pelasi karsintasarjan (toistaiseksi) parhaan ottelunsa, mutta hävisi Ahmoille 3-6.

Edellinen kohtaaminen: TuTo näytti heti karsintasarjan alkajaisiksi nuorelle Dynamo-ryhmälle, missä kaappi seisoo. TuTo takoi ensimmäisessä erässä Kupittaan tulostaululle tylyt 4-0 -lukemat ja peli oli ohi. Lopputulos 7-2 ei jättänyt mitään arvailujen varaan.

Päivän kysymykset:
- onko TuTon pelaajiin hiipinyt hyvänolontunne sarjapaikan jo miltei varmistuttua
- onko KOO-VEE:n asenne yhtä rautainen kuin Hyvinkäällä
- poikiko KOO-VEE:n hyvä peli Ahmoja vastaan kaivattua itseluottamusta (hei, mehän pärjätään niille..)
- ajaako TuTo sisään omia junioreita ensi kautta varten
- saako KOO-VEE pidettyä paketin kasassa täydet 60 minuuttia
- kumpi joukkue haluaa voittoa enemmän
- kuka aloittaa TuTo-maalilla (Reunanen vai Kinnunen)
- alkaako TuTo-luotsi Pekka Virran huutaminen ja meuhkaaminen jo riittää turkulaispelaajille tämän kauden osalta

Tässä (aina yhtä optimistinen) veikkaukseni ottelun lopputuloksesta: KOO-VEE avaa vihdoin pistetilinsä ja voittaa ylimielisesti asennoituneen TuTon maalein 5-3.
 
Viimeksi muokattu:

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
KOO-VEE - TuTo 1-2 ja

KOO-VEE sai vihdoin avattua pistetilinsä Mestiksen karsintasarjassa. Tosin, se tapahtui suosiollisen jatkoaikasäännön avustamana - TuTo nimittäin voitti tiukkaakin tiukemman ottelun maalein 1-2.

Tämä kannattaja ottaa kuitenkin ilon irti pienistä asioista - on KOO-VEE nimittäin ollut sen verran kovassa koulussa koko karsintasarjan ajan. Ja TuTo oli ehdottomasti sarjan paras joukkue.

Kotijoukkueen maalin suulla Henri Hänninen sai jälleen tehdä töitä oikein urakalla: 37 torjuntaa. Hännisen turkulainen virkaveli Ari Reunanen pääsi hieman helpommalla: 28 torjuntaa.

Erikoista: Tampereen kolmosjoukkue ei saanut houkuteltua Hakametsän pikkuhalliin kuin vaatimattomat 69 katsojaa. Todennäköisesti tamperelaisen jääkiekon ystävät jäivät kotikatsomoihin jännittämään, kuinka "isoveli" Ilveksen käy..

Joka tapauksessa KOO-VEE pelasi kauden viimeisen kotiottelunsa ja saavutti sen, mikä oli minimitavoite: pistetili saatiin auki. Dynamolla olisi vielä yksi koitos edessään: Suomi-sarjan ratkaiseva mestaruusottelu Joensuun Mehtimäellä lauantaina.

Saapa nähdä, ovatko joensuulaiset jo saaneet juhlahumun rauhoittumaan vai jatkuuko juhlinta tästä eteenpäin koko loppuviikon. Onhan nousu Mestikseen kuitenkin merkittävä asia. Ja KOO-VEE:kin sinne lähikausina halajaa..
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Koovee pelasi vihdoin sellaista peliä, jota olisin odottanut joukkueelta jo aiemmin. Vapautunutta, peräänantamatonta taistelua, vaikka vastus on taidoiltaan ja fyysiseltä kooltaan parempi. Viimestely ontuu edelleen pahasti, kuten koko karsintasarjassa. Todella hyviä maalipaikkoja puolen kymmentä, huonommista puhumattakaan. Esim runkosarjan paras maalintekijä Aro, ei ole vieläkään saanut kuparista rikki.
Tulevaisuus on hyvä, jos joukkue saadaan pidettyä kasassa, tosin punttisalitreenit olisi syytä aloittaa pikaisesti. Niin paljon vahvempia Tuton pelurit olivat. Samoin puolustukseen enemmän suoraviivaisuutta, turhan monesti leikitään edelleen Bobbyorria. Tässä pelissä ei tosin niin paljon kuin aikaisemmin.

Yleisömäärä on häpeä. Tampereen väitetään olevan kiekkokaupunki. Totuus on kuitenkin se, että vain menestyneitä joukkueita seurataan, porukka häipyy heti, kun tappioita tulee.

Tampereella näyttää, että kooveen kannattajat on siirtyneet liigaporukoiden ihailijoksi, voiko tällaisia seuranvaihtajia kutsua edes kannattajiksi?
 
Viimeksi muokattu:

JiiGeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo & Raha
Re: KOO-VEE - TuTo 1-2 ja

Viestin lähetti SM1968
Erikoista: Tampereen kolmosjoukkue ei saanut houkuteltua Hakametsän pikkuhalliin kuin vaatimattomat 69 katsojaa. Todennäköisesti tamperelaisen jääkiekon ystävät jäivät kotikatsomoihin jännittämään, kuinka "isoveli" Ilveksen käy..
[/B]

Se alkaa olla jo vähän makuasia tuo "kolmosjoukkue". Yleisömäärissä HcM on tainnut ajaa jo ohi, ja ensikaudellahan nuo pelaavat jo samassa sarjassakin.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Aika kylmää kyytiä tulee HCM:lle suomi-sarjassa. Sinänsä mielenkiintoista nähdä kun Koovee pelaa Kooveeta vastaan.

HCM:n pelaajalista kun koostuu suurelta osin kooveen parin vuoden takaisesta joukkueesta.
 

MM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
Sieltähän se tuli - odotettu tai ainakin toivottu piste KOO-VEElle. :) Karsintasarja on uskottavasti tarjonnut tamperelaisille kovemmista peleistä kokemusta, josta on hyötyä seuraavaan syksyyn lähdettäessä.

BTW, voisikohan joku ystävällisesti valaista, mistä nimi "Dynamo" juontaa juurensa?
 

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Ensinnäkin, suruvalittelut MM:lle ja muille Ahma-kannattajille. 8 kauden vaiherikas ajanjakso on nyt ohi. Toivotaan, että jo ensi kaudella palaamme asiaan näissä merkeissä - Mestiksen karsintasarjassa!

Koska harvoin tulee näin sopivia tilaisuuksia, ennen itse aiheeseen menemistä haluan tehdä katsauksen KOO-VEE:n historiaan.

Seuran saavutuksia jääkiekossa:
- 27 kautta SM-sarjassa/SM-liigassa
- edelleen SM-liigan maratontaulukon 13.
- 7 mitalia (1 SM, 3 hopeaa, 3 pronssia)
- Suomen mestaruus 1968
- viimeisin mitali: pronssi 1977
- kaikkien aikojen pelaaja: Heino Pulli (118 maaottelua, 64 maaottelumaalia, kahdet olympiakisat, 7 MM-kisat)
- jäädytetyt pelinumerot: #10 (Heino Pulli), roikkuu Hakametsän ison hallin katossa
- viimeinen kausi SM-liigassa: 1979-80

KOO-VEE:n urheilulajit: jääkiekko, jalkapallo, paini, uinti, pöytätennis, pesäpallo, suunnistus, salibandy, pyöräily, taitoluistelu, petanque, golf.

Alkujaan seuran nimi oli Tampereen Kilpa-Veljet (TK-V, perustettu 1929) ja tällöin seura oli TUL:n jäsen (TUL = Työväen urheiluliitto). TK-V oli muuten ensimmäinen TUL:n seura, joka otti jääkiekkoilun ohjelmaansa.

TK-V:n jääkiekon edustusjoukkueen noustua SM-sarjaan vuonna 1959, vaati TUL ettei seura saisi ottaa sarjapaikkaa vastaan. Kaikki muut senaikaisen SM-sarjan joukkueet näet kuuluivat SVUL:oon (Suomen Valtakunnan Urheiluliitto).

Siihen aikaan politiikka oli erittäin voimakkaasti mukana urheilussa. Koska yhtään TUL:n joukkuetta ei pelannut SM-sarjassa, halusi työväen liitto perustaa oma jääkiekkoilun SM-sarjansa. Siihen viitaten, miltä olisikaan näyttänyt, jos TUL:n menestyvin jääkiekkoseura lähtisi pelaamaan SVUL:n joukkueiden sarjaan - poliittisten toisinajattelijoiden kanssa - ja vieläpä virallisesta Suomen mestaruudesta..

TK-V:ssa oltiin siis ratkaisun edessä: kieltäytyäkö noususta vai ottaako sarjapaikka vastaan silläkin uhalla, että TUL esittäisi voimakkaan vastalauseensa.

TK-V järjesti seuran sisäisen äänestyksen, jonka perusteella päätettiin ottaa vastaan paikka jääkiekon SM-sarjassa. Tästä suivaantuneena TUL erotti TK-V:n liitostaan.

Erottamisen myötä TK-V liittyi SVUL:iin (nykyisin Suomen Liikunta ja Urheilu, SLU) ja samalla luovuttiin nimestä "Kilpa-Veljet". Seuran virallinen nimi on vuodesta 1959 ollut Tampereen KOO-VEE ry (lyhenne KOO-VEE).

Sitten vihdoin aiheeseen: mistä lempinimi Dynamo juontaa juurensa?

Koska jääkiekon SM-sarjassa pelasivat siihen aikaan tamperelaisista joukkueista myös Ilves ja Tappara, oli jääkiekolla kaupungissa hyvin paljon tarjontaa.

Tappara on alkujaan mielletty Tampereen ruotsinkielisten joukkueeksi, koska sen juuret ovat TBK:ssa (TBK = Tammerfors Bollklubb). Ilves puolestaan on perinteisesti ollut suomenkielisten porvareiden joukkue.

Tampere oli siihen aikaan tehdaskaupunki. Kaupungin silloisista SM-sarjajoukkueista jäljelle jää siis KOO-VEE. Eräällä kansanosalla ei vielä ollut omaa joukketta - työläisillä. Tampereen kokoisessa tehdaskaupungissa riitti yleisöä myös työläisjoukkueelle - KOO-VEE:n kannatuspohja oli saanut alkunsa.

Vaikka KOO-VEE ei enää vuoden 1959 jälkeen poliittisesti ollutkaan työväen asialla, ei SVUL:oon liittyminen haitannut seuran uskollisinta kannattajapohjaa. Olihan isojen tehtaiden duunareillakin kuitenkin oltava joku, jolle hurrata.

KOO-VEE:n lempinimiä vuosien varrella ovat olleet mm. Tekovia (ilvesläisten ja tapparalaisten antama) ja Kilpurit (kooveeläisten itse käyttämä). Uusin lempinimi on kilpirinnat (viittaus KOO-VEE:n pelipaidan keskellä olevaan isoon seuran logoon, joka on kilven muotoinen).

Lempinimen Dynamo ovat antaneet ilves- ja tapparahenkiset - eivätkä alunperin suinkaan positiivisessa mielessä. Dynamo viittaa KOO-VEE:n kannattajien demografiseen taustaan. Entisissä itäblokin maissa Dynamo oli lähestulkoon aina kaupungin työväen urheiluseura (Dynamo Moskova, Dynamo Bukarest, Dynamo Berlin, Dynamo Kiev).

Nyt, kun itäblokkia ei enää ole, ainakaan allekirjoittanut ei pistä pahakseen jos KOO-VEE:sta käytetään lempinimeä Dynamo. Ovathan edellä mainitut suurkaupunkien kaimat varsinaisia suurseuroja urheilun saralla.
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti SM1968
Erottamisen myötä TK-V liittyi SVUL:iin (nykyisin Suomen Liikunta ja Urheilu, SLU) ja samalla luovuttiin nimestä "Kilpa-Veljet". Seuran virallinen nimi on vuodesta 1959 ollut Tampereen KOO-VEE ry (lyhenne KOO-VEE).

Kiekossa varmastikin näin, mutta ainakin suunnistuksen saralla seura on osallistunut virallisiin kilpailuihin tuon jälkeenkin nimellä Tampereen Kilpa-Veljet, joten aivan täysin nimestä ei vielä 1959 luovuttu (ry:n nimessä toki varmaankin). Tampereen Kilpa-Veljet -nimeä käyttäen ko. seura saavutti ainoan Jukolan viestin voittonsa vielä vuonna 1966. Koo-Vee, KOO-VEE, TK-V, Kilpa-Veljet tai miten vain on ainoa seura, joka on voittanut sekä jääkiekon suomenmestaruuden että Jukolan viestin. Vieläpä lähes samana vuonna..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös