Konserttiopas á la Jatkoaika

  • 313 422
  • 1 750

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mihinköhän kannattaisi auto jättää, onko arki-iltana jo kaduillakin tilaa?
Kun @Pavlikovsky ystävällisesti tägäsi niin vastataan sitten: kohtuu hyvin arki-iltoina läheltä saa ruudun, esim. Sähkötalon ja Radissonin ympäristöstä. Maksullisia ne taitaa olla yhdeksään asti.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Satavarma ilmainen paikka on tulevan Helsinki Gardenin paikalla eli Mäntymäen parkkiksella. Siitä kakkosen ratikalla pääsee melkein ovelle.
Toki jos ei omista kausilippua, maksaa edestakainen ratikkalippu jo suunnilleen saman verran, mitä ilta-aikaan pysäköinti Europarkissa. Harvemmin tulee keskustan keikoilla autolla mentyä, mutta pari kertaa olen tuonne jättänyt. Ainakin Kansakoulunkadun jalankulku on 24/7 auki ja on siis Tavastian korttelin vastakkaisella puolella.

Mutta varmaan ainakin jostain Fredrikinkatu, Eerikinkatu, Kalevankatu-akselilta löytyy aika suurella varmuudella aukko, mihin auton jättää. Ja toki myös heavyn mainitsemat paikat.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Pakkohan se oli itsekin lippu hommata Udon Helsingin keikalle, jos oikein viimeistä tai "viimeistä" kertaa Acceptit tarjolla, samalla näkee Tavastiankin ensikertaa. Mihinköhän kannattaisi auto jättää, onko arki-iltana jo kaduillakin tilaa? Myös Jyväskylässä ja Vaasassa mies tarjolla.
Auton saa aina johonkin mahtumaan. Maan pinnalta löytynee vapaa paikka Kampin keskuksen "yläpuolelta", vaikka Runeberginkadun jommalta kummalta puolelta. Niiltä samoilta nurkilta siis kuten heavy ja Moto yllä esittivät.

Helppo ja etenkin huonolla säällä miellyttävä ratkaisu on tietysti Forumin parkkihalli. Auton voi ajaa sisään klo 6-24 ja ulos milloin tahansa. Ei halvin ratkaisu, mutta ei nyt todellakaan niin kallista, että kauempaa Tavastialle lähtevän kannattaa miettiä juuri tuossa asiassa muutaman euron säästöä, varsinkaan jos sataa kusipaskaräntää vaakasuorasti. Siirtyminen keikalta parkkihalliin käy todella näppärästi, öiseen aikaan palvelee useampi sisäänkäynti muutaman minuutin kävelymatkan sisällä Tavastialta.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensi viikonloppuna Tampereella mielenkiintoinen yhtye parillakin keikalla kun Beatallica mashuppaa Beatlesia ja Metallicaa erittäin uskottavasti, esimerkiksi vaikka All You Need Is Blood.
 

jkm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata ja Pool
Tulevana viikonloppuna on stadissa touhua raskaamman musiikin ystäville niin ettei oikein tiedä miten omat menot järjestäisi. Nosturissa järjestetään perjantaina ja lauantaina The Ultimate Revenge of Heavy Metal -festari ja lauantaina Korjaamolla esiintyvät suht harvakseltaan keikkaileva jenkkibändi Dawnbringer ja kotimaisista Circle ja Kimi Kärki.

Festeille tuli aikanaan hommattua kahden päivän lippu, mutta kun Dawnbringerin keikka julkaistiin niin sinnekin oli lippu hankittava. Vähän on vielä oma aikataulutus työn alla.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Pitkän linjan thrash-vaunut Kreator sekä Sepultura saapuvat viihdyttämään hevikansaamme ensi helmikuussa. Paikkoina 10.2 Helsingin jäähalli ja 11.2 Tampere ja Pakkahuone. Mukana mulle ainakin entuudestaan samantekevät Soilwork ja Aborted toki myös bileissä. Piletit rahtusen päälle 40 euroa, joten jos nyt ei pilkkahintaan, niin ainakin edullisesti pääsee kuuntelemaan näitä klassisen thrashin bändejä, jotka ovat muutamien hiljaisvuosien jälkeen myönteisessä nosteessa ainakin mun mielestä levyjen perusteella. Kreatorin Horder Of Chaos ja Phantom Antichrist kestäneet todella hyvin etenkin kuuntelua.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä nyt suomalaisia musiikkifaneja hemmotellaan oikein olan takaa. Brittiläinen laulaja-lauluntekijä PJ Harvey nimittäin saapuu kesällä ensimmäistä kertaa Suomeen. Konserttipaikkana toimii Helsingin Sörnäisissä sijaitseva Teurastamo, ja keikka on osa Sideways-festivaalia.

Sideways: PJ Harvey (GBR) @ Teurastamo, Helsinki 17.06.2016 - keikkatiedot ja liput | Meteli.net
Sidewaysin lauantaissa on aika mielenkiintoinen idea mukana, sillä siellä on joku ulkomainen ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä artisti, joka paljastetaan vasta keikan alkaessa. Jotain vinkkejä jaellaan ennakkoon. Kaipa tuohon on helppo löytää jotain vinkkejä, kun katsoo millä artisteilla on lähipäivinä keikkoja naapurimaissa.

Muutoin festarin aikataulu on valmiina ja vaikuttaisi kyllä jäävän aika vaisuksi viime vuoteen verrattuna - etenkään lauantaina ei ole oikein mitään ennakkoon kiinnostavaa. Kotimaisissa kyllä, mutta ulkomaisissa on harvassa. Tuli kuitenkin heti hankittua earlybird-lippu kahdelle päivälle ja ei se tainnut olla kuin jotain kympin kalliimpi kuin normihintainen vain perjantain sisältävä lippu, niin ei ollut suuri riski. Toivon mukaan tuo yllätys olisi sitten jotain kiinnostavaa.

Sideways 2016 | AIKATAULU
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sunnuntaina on Stadissa tarjolla kaikenlaista ilman, että tarvitsee lompsaa raottaa. Ainakin:
Klo 19:00 Elmun baarin terassilla (Nosturin yhteydessä) The Posies-hemmo Ken Stringfellow
Ken Stringfellow (USA) | Elmun Baari

Sekä Kaisaniemen puistossa Radio Aallon Helsinki-päiväkonsertti. Säästä riippuen voisi ainakin Vilkkumaata ja J. Karjalaista harkita, kun esiintyvät sopivasti peräkkäin.
Radio Aallon Helsinki-päivän konsertti 2016

Stringfellow on Suomessa Marky Ramonen matkassa, joka puolestaan esiintyy lauantaina Kaarinassa Saaristo Openissa. Hieman kiinnostaisi tuokin, mutta ei oikein muuta riittävän kiinnostavaa ole tarjolla samalle illalle, että viitsisi noinkin pitkälle lähteä tuohon hintaan.

Saaristo Open 2016 - Kaarina, Hovirinnan ranta 10.-11.6.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuolla lienee satatuhatta katsojaa...
No joo. On kyllä sen verran massoihin uppoava lista, että pitäisi varmaan mennä jonottamaan heti Deep Purplen lopetettua (eli varmaan suunnilleen nyt). Mutta ehkä suurimmat joukot rynnivät vasta Kiikin keikalle.
 

Bacon

Jäsen
Avenged Sevenfold palaa Suomeen 7.3.2017. Lämppäreinä toimii Disturbed ja Chevelle.

Eihän tätä keikkaa voi jättää väliin. Sattuu a7x olemaan suosikkibändi ja vielä kun kylkeen tulee Disturbed, jota ei ole tullut vielä nähtyä livenä niin pakkohan tuonne on mennä. Viime setti Five Finger Death Punchin kanssa oli kova ja toivottavasti jatkavat samalla linjalla. Ainakin mitä live-esiintymisiä katsellut niin hyvin ne ukot jaksaa heilua.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Hörähdin tuolle "jymy-yllätykselle". Itse kun jotenkin aavistin jotain tällaista, kun Robbie oli maikkarilla Possessa kylässäkin.

No, upeaahan tuo. Robbie on aina tervetullut.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Helloween lähtee klassikkokoonpanolla kiertueelle 2017-2018 ja luvassa on liki kolmen tunnin setti vain parasta. Tässä copypastea bändin sivuilta: (sori capsit)

HERE COMES THE SENSATION FOR ALL HELLOWEEN FANS: YOU BELIEVED IN IT FOR YEARS AND CON-TINUED TO ASK FOR IT – NOW IS THE TIME: IN FALL 2017, MICHAEL KISKE AND KAI HANSEN WILL ONCE AGAIN MOUNT A HELLOWEEN STAGE TOGETHER AND RESURRECT THE BAND’S LEGENDARY ORIGINAL LINE-UP. YES, IT’S OFFICIAL: WEIKATH, KISKE, HANSEN, GROSSKOPF ARE GOING TO PLAY HELLOWEEN CLASSICS LIVE AND ON A JOINT TOUR. MASSIVE NEWS. AWESOME. BUT YOU MIGHT WANT TO SIT DOWN AGAIN, BECAUSE THAT’S NOT ALL OF IT! UNDER THE FLAG PUMPKINS UNITED ALL PUMPKIN HEADS WILL STEP UP – MEANING ANDI & MICHI ON VOCALS, KAI & WEIKI & SASCHA ON GUITARS, AND MARKUS & DANI IN THE RHYTHM SECTION.

PUMPKINS UNITED WORLD TOUR 2017/2018: GOOD. AS. IT. GETS.

Pumpkins United - HELLOWEEN | Pumpkins United: 24 Years later
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Ensi kesänä John Smith festivaaleilla Before The Dawn! Vetävät yhden ja ainoan keikan Deadlightin kymmenvuotisjuhlien kunniaksi. Must see!
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
U2 lähtee tulevana kesänä juhlimaan The Joshua Treen 30-vuotisjuhlia ja soittaa albumin keikoilla kokonaisuudessaan. Euroopan keikat ovat pääosin heinäkuun aikana ja ellei kiertuetta jatketa elokuulle, lienee Suomen konsertti turha toive. Mikäli muutenkaan enää uusia päivämääriä julkaistaan. Euroopan keikoilla lämppärinä on Noel Gallagher's High Flying Birds. joka hieman lisäisi kiinnostusta mennä katsomaan joku noista konserteista. (Joillekin muille varmaan painajaisen täydellistäminen.)

The Joshua Tree lienee U2-albumeista suosikkini, sen jälkeen bändi ei juuri muuta ajan hammasta kestänyttä olekaan saanut aikaa kuin Achtung Babyn.

Aikataulu bändin virallisella kotisivulla.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tavastian keikka oli ja meni, mutta Suomea kiertää paraikaa aika kova kolmikko kotimaisia (yhdessä ulkomaalaisvahvistus mukana):

Death Hawks, Hexvessel, Kairon; IRSE!


Vain Death Hawks oli minulle ennalta tuttu, mitä nyt noita paria muuta testasin Spotifystä sen verran että totesin ehdottomasti tarkistamisen arvoisiksi. Keskimmäisenä esiintynyt Death Hawks vetikin kyllä niin mainion setin, että saattoi jo tässä vaiheessa olla minulle vuoden keikka. Hexvesselille jäi epäkiitollinen tehtävä jäädä esiintymään tuon jälkeen, ja osa yleisöstä taisikin jo lähteä, mutta hienon vedon hekin vetivät, vaikka jotenkin enemmän kipinää siihen olisi kaivannut. Kairon; IRSE! (mistä sienientäyteisestä hatusta tuo nimi on vedetty?) oli hankalin tapaus, mutta hyvän maun sekin jätti. 45 minuutin settiin mahtui 4 biisiä.

Avainsanat: Psykedeelinen rock, progressiivinen rock, tekotaiteellinen paska. Hexvesselissä lisäksi jotain kansanmusiikkimaisia sävyjä. Perjantaina kolmikko on Hämeenlinnan Suisto-klubilla ja lauantaina Tampereen Olympia-korttelissa. Ja myöhemmin tässä kuussa on muitakin keikkoja.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Oliko ketään väijymässä Sepulturaa ja Kreatoria Circuksessa? Toimiko vanhojen jäärien uudet tarjoilut uusilta levyiltä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös