KISS – you wanted the best, you got the best!

  • 107 076
  • 636

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viime yönä Kiss viimein valittiin osaksi Rock And Roll Hall Of Famea. Tom Morello piti kerrassaan upean alustuspuheen ja sen jälkeen koko paikka räjähti aplodeihin kun alkuperäinen Kiss asteli lavalle pitämään kiitospuheita. Soittimia ei kaivettu esiin kuitenkaan.

Mitäpä tässä voi sanoa. Kyllä noissa originaaleissa vain on se Kissin taika. Tyylikäs esiintyminen koko nelikolta.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Hall Of Fame-juhlat on juhlittu ja Kiss esiintyi eilen Jimmy Fallonin talk showssa nykykokoonpanollaan:

KISS: Hotter Than Hell/Firehouse | Video | The Tonight Show Starring Jimmy Fallon | NBC
KISS: Black Diamond | Video | The Tonight Show Starring Jimmy Fallon | NBC
KISS: Deuce | Video | The Tonight Show Starring Jimmy Fallon | NBC
KISS: King of the Night Time World | Video | The Tonight Show Starring Jimmy Fallon | NBC

Kyllähän bändi edelleenkin potkii ja lujaa. Paul Stanleyn lauluäänikin on noissa pätkissä hyvässä vireessä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
KISS on taas jutellut siitä, että KISS 2.0 on tuloillaan ja he odottavat sitä, kun voivat lehtereiltä seurata bändin jatkuvan, vaikka ovat itse astuneet syrjään. Tämä keskustelu on ollut päällä jo varmaan viisi vuotta, joten katsotaan tuleeko siitä käytännössä mitään. Ehkä vain Simmons ja Stanley jr voisivat ottaa paikat bändistä, mutta ilmeisesti tästä väännetään jokin tosi-TV ohjelma.

Mutta siihen liittyen, voisi tosiaan harkita tuota keikkailun järkevyyttä, tässä Paul Stanley tuoreella pätkällä Japanin keikan Meet&Greet tapahtumasta:

KISS - You Shook Me (Linkki johtaa YouTubeen)

Kyllä on Paukan ääni mennyt yhä heikompaan kondikseen ja huomio, tämä on ennen varsinaista keikkaa ja jälki keikalla oli samasta puusta. Keikan lopulla käytettiin jopa sitten taustanauhoja. Sonic Boom kiertue meni vielä mielestäni hyvin, ok damagea oli jo valtavasti ja meno oli käheää, mutta laulusta löytyi vielä voimaa. Monster kiertue on sitten ollut jotain aivan muuta. Mutta toki Paukan ääni on ollut viimeksi täydellisessä kunnossa n. 20 vuotta sitten. (Psycho Circus kiertue ehkäpä)
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Paul taisi tässä jokin aika sitten selventää, että kyseessä ei olisi mikään Kiss 2.0, vaan ihan puhtaasti Kiss. Eli kokoonpano vaihtuisi mutta bändin nimi säilyisi entisellään.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Huhhuh, olipa kyllä suorastaan järkyttävän kuuloinen tuo livepätkä jonka @teroz linkitti. Stanleyn ääni on mennyt aivan paskaksi. Toki ymmärrettäväähän tuo onkin, koska laulutyyli on käsittääkseni ollut suht kuluttava ja onhan tuota ikää ja keikkoja jo jonkin verran takana. Ja eikös Stanleylle tehty tässä joku vuosi sitten vieläpä leikkaus äänihuuliin, joten sekin varmasti osittain selittää tuota.

Kova bändihän KISS on aina ollut, ja kertaalleen olen livenäkin käynyt todistamassa, eli vuonna 2008 Hartwall Areenalla. Silloin ukot olivat oikein hyvässä iskussa ja keikkakin mitä mainioin, ja tämän jälkeenhän tulikin todella kova Sonic Boom -levy. Monster on jäänyt aika etäiseksi, lähinnä radiosta joitain biisejä olen kuullut.

Mutjoo, eipä se vanhuus tule yksin ja väkisinkin alkaa jo näkyä että kilometrejä on koneessa. Toivon että sitten joskus (20 vuoden päästä...) kun KISS lopettaa, niin he ihan oikeasti lopettavat eivätkä vaan siirrä soihtua eteenpäin nuoremmille tyypeille. Jotain tribuutti-tyylistä settiä esim. Stanleyn ja Genen jälkeläisten kanssa voisi ehkä vetää, mutta kyllähän tuollainen KISSin uudelleen synnytys uusilla jäsenillä olisi sen kokoluokan pelleilyä että oksat pois. Toisaalta etenkin Genen tietäen ei olisi mikään ihme vaikka tällainen tapahtuisikin.

Anyway, hieno bändi ja todella monta huippukappaletta ja levyä on tämäkin orkesteri tuottanut. Kyllähän jokaisen itseään kunniottavan rock-miehen sisällä asuu pieni, tai vähän isompikin, KISS-fani. ;)
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paul Stanleyn ääni meni jo jotakuinkin ennen Sonic Boomin ulostuloa. Ääni on ollut siis surkeassa kunnossa pitkään ja mielestäni pillit olisi pitänyt pistää jo pussiin. Nyt vaan jokainen keikka on käytännössä KISSin perinnön tärveltämistä ja antaa aika kehäraakkimaisen vaikutelman Paulista.
 

ace

Jäsen
Samalta keikalta kuvattu Coming Home kuulostaa myös ihan kamalalta. Aina olen yrittänyt positiivisesti tilanteesta ajatella, mutta pakko se on myöntää kuinka surullista on että keikkailua jatketaan. Alkaa olla "Hottest Band in the World" kaukainen muisto. Valitettavasti. Kahdeksan kertaa olen livenä nähnyt, eikä varmaan malta kuitenkaan pois pysyä jos/kun kiertue eurooppaan ja Suomeen saapuu.

On muuten jäätävä tuo Genen pikkutakki+lippis yhdistelmä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Jokainen joka on Paul Stanleyn lavaspiikkejä 70-luvulta kuunnellut tajuaa kyllä mistä äänen rapistuminen oikeasti johtuu. Herra on vetänyt lavaspiikkinsä noin 30 vuotta ihan puhtaasti karjumalla, ja ei se kyllä lauluäänelle hirveän hyvää tee.

Kissillä ei ole oikeastaan jäljellä kuin ehkä pari-kolme vuotta. Genen mukaan lopettavat ennenkuin 70 ikävuotta tulee täyteen. Kiss kiertää Eurooppaa kesällä, mutta Skandinavia jää kokonaan välistä mikä on kyllä ennenkuulumatonta.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kun nyt on vauhtiin päästy, niin ohessa "herkkua" tuoreelta keikalta, kun kaverit palasivat tauon jälkeen lauteille. Nyt on kyllä ehdottomasti uudet rimat asetettu Love Gunille:

Kiss - Love Gun (Live Bogota 10.4.2015)

Paul ei pysty laulamaan, Gene tulee hätiin, mutta ei oikein muista sanoja. Nyt ihan oikeasti, niin paljon on Paul vinoillut Peterin ja Acen hunoista livevedoista, että että....

Linkkipä vie YouTuben videoon, jossa KISS-yhtye esiintyy livenä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllä Kissin on nyt tämän kiertueen jälkeen oikeasti mietittävä uransa jatkoa. Ei homma vaan enää toimi tällä tavalla. Ja vielä kesällä pitäisi Euroopassakin soittaa Alkaa tulla ihan Chuck Berry-fiilikset kun näitä Kissin tuoreita livepätkiä katsoo. Surullista mihin jamaan homma on mennyt. Taidan vaalia muistoja vuosien 2008 ja 2013 Hartwall-keikoista ja jättää menemättä jos/kun Kiss vielä Suomeen tulee.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Todella harmittavaa tuon Paulin äänen takia. Onhan tuo ollut jo nähtävissä monta vuotta, jo vuoden 2008 keikalla oli havaittavissa ongelmia.

Parempi olisi laittaa pillit pussiin. Ei tuo Stanleyn ääni tule enää kauaa kestämään. Mahtavaa oli nähdä KISS 1997 ja 1999 alkuperäisellä kokoonpanolla...
 

Pottajofa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja eikös Stanleylle tehty tässä joku vuosi sitten vieläpä leikkaus äänihuuliin, joten sekin varmasti osittain selittää tuota.

Mutta, kun ei tehty. Tämä siis, mikäli vahvoja huhuja on uskominen. Paluu oletetun leikkauksen jälkeen tapahtui aivan liian nopeasti, jos se olisi tehty. Riski siihen, että laulut olisi tuolloin loppuneet kokonaan oli niin suuri, ettei uskaltanut ottaa riskiä. Kovasti näyttää kylläkin, että luonto hoitaa loppumisen ihan itsestään. Siltikin menen ehdottomasti keikoille, jos vielä niitä Suomessa nähdään.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Gene Simmons totesi hollantilaisen radiokanavan haastattelussa Kissin menevän ensi vuonna studioon tekemään uutta levyä. Paul - joka päivää aiemmin totesi Classic Rockille, ettei uutta levyä välttämättä tarvita - tulee toimimaan jälleen tuottajan roolissa.

Samalla seuraava albumi on hyvin suurella todennäköisyydellä Kissin viimeinen, sillä Gene antoi samassa haastattelussa ymmärtää, että bändi lopettaa kun Genellä ja Paulille tulee 70 vuotta mittariin.

Kiss album is on insists Simmons - Metal Hammer
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Vielä tulloo. Eli Kiss Hartwalilla ensi keväänä. Pakko se on katsastaa, vaikka Paukan livekunto on äänen osalta huono ja syö paljon showsta. Tuoreella Kisskruisella oli COTN teema panssarivaunuineen, se maistuisi myös kiertueelle. Mutta voi kun olisivat tehneet COTN kiertueen vaikka edes sen 20 tai 25v juhlien merkeissä - nyt Paul ja esim Danger ei oikein lähtisi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Vielä tulloo. Eli Kiss Hartwalilla ensi keväänä. Pakko se on katsastaa, vaikka Paukan livekunto on äänen osalta huono ja syö paljon showsta.
Tässä on syy miksi en itse tule n. 99% todennäköisyydellä tuonne menemään. KISSin olen nähnyt kerran livenä, Hartwallilla vuonna 2008. Ei se bändi nyt ihan 70-luvun vireessään silloinkaan enää ollut, mutta todella hyvän show'n saivat silloin aikaan ja Paulin ääni oli siihen aikaan vielä suht kunnossa. Anyway, siitä jäi niin hienot muistot että en halua enää tietyllä tavalla "pilata" niitä muistoja, vaikka bändistä itsessään tykkäänkin paljon.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Väliin tulee jäämään. Tullut nähtyä muistaakseni 6 kertaa livenä ja viimeiset 2 alkanut olemaan jo aika heikkoja Stanleyn äänen takia. Lisäksi biisilista on liikaa ollut samanlainen jo vuosia. Materiaalia riittäisi vaikka 5 eri settiin, mutta silti liikaa samoja 70-luvun hittejä. Varsinkin Love Gun ja I was made for loving you (itselläni ei ole ikinä kuulunut suosikkeihin) on pilattu sillä, että ne soitetaan nykyään alempaa jotta Stanley pystyisi ne laulamaan.
 

ace

Jäsen
@Jakke76

Hei, se on KISS! Paskimmillaankin KISS on parasta!

No okei, olen fanittanut bändiä Lick it Upista lähtien. Joka vuosi ei aihetta olisi ollut, mutta,vaurio päässä on jo liian iso.

Loppuun asti (se ei voi kaukana olla) KISSin liput ostan, tähän asti en ole pettynyt.

E: Ja viikon päästä mennään taas! Rautatieasemalla on parhaillaan muuten Helsingin kaupungin... eikun koko Suomen kovin kulttuuriteko koskaan!
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ja viikon päästä mennään taas! Rautatieasemalla on parhaillaan muuten Helsingin kaupungin... eikun koko Suomen kovin kulttuuriteko koskaan!

Queen-ketjussa ihmeteltiin lippuja ja myös tänne lippuja. Kaikki järjestyy, se ei ole ongelma, mutta.

Siis mitä helvettiä. Mitä tämä nyt ihan oikeasti on? Kuka tästä on päättänyt, millä pudjetilla ja millä valtuuksilla. Ja siis ennen kaikkea miksi. Mahtaa olla turistit ihmeissään ja sitäkö tämä on.

Tai siis tietenkin on markkinointia, mutta onko tämä se oikea tapa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tai siis tietenkin on markkinointia, mutta onko tämä se oikea tapa.
Suorastaan nerokas tapa: omaperäinen ja luultavasti edullinenkin. Jos katot vaikka instassa tägillä kivimiehet niin kyllä löytyy.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kohta mennään. Olisikohan 7-8 kerta, ensimmäinen oli 1997 Reunion-keikka ja se onkin sitten yksi parhaista keikoista koskaan. Huikea tunnelma.

Bändi on viettänyt aikaa kaupungilla ja siirtyessään äsken Hartwalin suuntaan kävivät rautatieasemalla katsomassa kivimiehiä maskeissa ja jakamassa nimmareita VR:n KISS tapahtumassa.

Paukan ääni kyllä vie vähän innostusta, mutta toisaalta tähän on jo täysin varautunut. Onneksi Genen vokaalit toimii hyvin ja bändin soitannassa ei ole mitään vikaa. Ei siinä mitään, mukava nähdä jätkä taas ja ehkä vielä kerran - Paulin äänen pohjalta olisi eläköityminen voinut tapahtua jo 2010 tienoilla, mutta vielä mennään ja Tommyn juuri sanoi että eiköhän tässä jokunen vuosi vielä paineta.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Sitten arvioita kehiin. Millainen keikka oli tämä verrattuna edellisiin Suomen keikkoihin? Antoivatko vanhat ruunat vastinetta rahoille vai menikö rahastamiseksi? Kestikö (muka) Stanleyn ääni?
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Itse pidin kyllä, jopa yllättävän paljon. Stanleyn ääneen oli jo osannut varautua, viime kerralla sen kunto tuli pienoisena "yllätyksenä". Tiesi että se on heikko mutta että niin heikko. Nyt tiesi mitä saa ja Paukka veti aivan täysillä muuten, josta iso plussa. Mutta pitääkö ne välispiikit edelleen huutaa, vaikka lauluääni meinaa pahimmillaan murtua joka toinen sana? No minkä sille tavoilleen voi - showmies. Ääni on kuitenkin lopullisesti mennyt, mutta kenttäkatsomon etuosan puurossa tuon kyllä jopa unohti. Gene on myös todella timanttisessa iskussa, myös vokaalien osalta - ei osoita hidastumisen merkkejä. Eric ja Tommy hoitivat palkkasoturiroolinsa kuten pitää, soitto toimi virheettömästi ja roolit vedettiin kuten piti.

Settilista oli pienoinen pettymys Shout it out Loudin ja Let Me Go RnR:n voisi heittää ikuisuuksiksi mäkeen. Lisäksi kun kerran asut kaivettiin Creatures of the Night ajalta, niin kyllähän mukana olisi pitänyt olla muutakin kuin I Love It Loud ja War Machine. Ja se tykki! Flaming Youth oli ns. harvinainen veto, joka toimikin yllättävän hyvin livenä.

Bändi vaikutti iloiselta ja antavan kaikkensa, katsoin jotain alkuvuoden vetoa hikisellä kasinolla jenkeissä ja näytti aika ilottamalta menolta, nyt meno oli ihan toista maata. Mukava varmaan tulla Eurooppaan soittamaan isommille yleisöille ja tuntuivat arvostavan kivimiesten maskitusta. Jenkeissä kunnon areenakiertueelle tarvisivat varmaan taas co-headline tyylisen jutun, kuten heillä oli aiemmin Aerosmithin ja Mötley Cruen kanssa.

Yllätyin positiivisesti.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kiss on vähän kuin rakas vanha lemmikki. Onhan se jo raihnainen, mutta silti niin rakas. Showpuoli toimi hienosti, ja vaikka Paul yritti huudattaa yleisöä hieman liian paljon, niin onneksi tuskastuttavan pitkiä kitara- ja rumpusooloja ei tällä kertaa kuultu. Settilista oli suurimmaksi osaksi silkkaa asiaa, ilahduttavimpana Flaming Youth, jota bändi on soittanut viime aikoina paljonkin.

Sitä ihmettelen, miksi Paulin täytyy yrittää laulaa niin ylhäältä ja kovaa, kun ääni ei selvästi enää kestä. Voisi ihan rehdisti vetää mutkia suoriksi ja laulaa sillä äänellä, mikä vielä jäljellä on. Sen sijaan Genen ääni on säilynyt paremmin.

Valot olivat tietenkin taas helvetin hienot. Paul myös rikkoi kitaransa, mistä rockuskottavuuspisteet.

Mistä lähtien Paulilla on muuten ollut esiintymisasussaan häntä? Eihän hän ole mikään eläinhahmo.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Häntähän on osa tuota Creatures teemaa. Kyseessä on siis sama asu kuin vuoden 82-83 kiertueella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös