Kiekko-Vantaan A-nuoret

  • 130 822
  • 255

Lohipoika

Jäsen
K-Vantaa osallistuu tulevana viikonloppuna seitsemän muun joukkueen kanssa miniturnaukseen Tampereella ja kohtaa perjantaina Lukon, lauantaina Tapparan ja sunnuntain Ilveksen. Vähintään pari voittoa pitäisi napata, etteivät edellä olevat pääse karkaamaan liian kauas. Lisäksi tuo SaiPa on alkanut taas hengittää pahasti niskaan. Toivottavasti Lehtinen ja Aitero olisivat tämän viikonlopun A:n mukana, koska siellä heitä tarvittaisiin nyt enemmän kuin edustuksessa.
 

Lohipoika

Jäsen
K-Vantaa osallistuu tulevana viikonloppuna seitsemän muun joukkueen kanssa miniturnaukseen Tampereella ja kohtaa perjantaina Lukon, lauantaina Tapparan ja sunnuntaina Ilveksen.

Lopputuloksena oli kolme selvääkin selvempää tappiota, kun ensin Lukko vei voiton maalein 0-7, sitten Tappara teki kivat luvuin 6-2 ja lopuksi Ilveskin kyykytti poikia 5-3. Viimeiseen matsiin oli sentään saatu Taavitsainen, Aitero ja Lehtinen ja ensimmäisen erän loppuun asti peli näyttikin vielä melko tasaiselta, mutta sitten pakki-Finnilälle tuomittiin ottelurangaistus väkivaltaisuudesta, pitkä alivoima ja loppupeli viidellä pakilla. Tuohon se peli sitten pitkälti ratkesikin.

Tässä on nyt viiden ottelun tappioputki päällä ja viimeisestä kymmenestä pelistä on tullut vain yksi voitto ja sekin silloista jumboa SaiPaa vastaan, joten kyllähän sitä toivoisi, että pian alkaisi niitä voittoja tulla. Kyllähän tässä varmaan itse kukin Vantaalla on valmistautunut siihen, että karsintasarjassa liigapaikkaa puolustetaan keväällä. Vaikka tuolla ykkösdivarissa ei ole ihan samantasoista porukkaa kuin viime kauden K-Vantaa, tuo Jokipojat oli ikävä vastus jo viime keväänä ja on pelannut aika vakuuttavasti tällä kaudellakin. Muita en tällä hetkellä laskisi uhiksi. Tärkeintä on kuitenkin se, että pikkulohet pelaavat ensi kaudellakin SM-liigassa.

Nyt olisi sitten edessä pienimuotoinen pohjoisenkierros, kun tulevana viikonloppuna joukkue suuntaa KalPan ja Jypin vieraaksi. Molemmat joukkuet K-Vantaa on jo tällä kaudella kaatanut, Jypin vielä vieraissa, joten ainakin itse odotan tältä reissulta pisteitä.
 

Lohipoika

Jäsen
Nyt olisi sitten edessä pienimuotoinen pohjoisenkierros, kun tulevana viikonloppuna joukkue suuntaa KalPan ja Jypin vieraaksi. Molemmat joukkuet K-Vantaa on jo tällä kaudella kaatanut, Jypin vielä vieraissa, joten ainakin itse odotan tältä reissulta pisteitä.

Ihan hyvin tuo A-junioreiden Tour-de-Lappi meni.

Ensin lauantaina K-Vantaa kaatoi KalPan komeasti maalein 1-5. Erikoisuutena ottelussa oli K-Vantaan maalit, joista kolme tuli alivoimalla, yksi ylivoimalla ja lopussa yksi vielä rankkarista. Maalissa Henri Tikkaselle tuli vakuuttavalla pelillä (35 torjuntaa) ensimmäinen voitto K-Vantaassa myös viime kauden B-junioreiden pelit huomioiden. Tänään sunnuntaina taas vuorossa oli Jyp Jyväskylässä, josta tuliaisina oli yksi piste rankkaritappion muodossa. Maalissa tällä kertaa oli Patrik Pöllänen (36/39 torjuntaa). K-Vantaa johti peliä vielä muutama minuutti ennen loppua, mutta Ville Kinnunen otti 5+20 minuutin jäähyn ottelun lopussa, jonka aikana Jyp tasoitti pelin. Raportit Pohjois-Suomesta kertovat, että Kinnusella katkesi maila laukoessa ja heitti sen pois, mutta pahaksi onneksi suoraan tuomarin päälle. Ei auttanut, että tilanne oli vahinko tai että toisen päätuomarin sukunimi oli Lohi; Kinnunen suihkuun.

Kaiken kaikkiaan neljä pistettä kuudesta on hienoa saavutus tältä joukkueelta. Edelleen ollaan jumboina, mutta ero edellä oleviin kutistui. Joukkueeseen on liittynyt uusi pelaaja, kun Reko Riihinen siirtyi HIFK:sta Vantaalla ja teki kahdessa ottelussa mukavat tehot 1+2. Jäädään seuraamaan kaverin otteita. Urakka kuitenkin jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Bluesia vastaan ja viikonloppuna on uusi matka pohjoiseen, tällä kerta Kärppien ja Sportin vieraaksi.
 

Lohipoika

Jäsen
Nyt kyllä pikkulohet ovat aivan mahtavassa vireessä. Noin monen pisteen haku pohjoisesta on jo temppu sinänsä ja nyt sitten eilen pojat kaatoivat jännittävien vaiheiden jälkeen ylivoimaisen sarjakakkosen Bluesin upeasti 8-6. Tämä oli äärimmäisen mahtava teko!

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat hyvin tiukkoja. Blues hallitsi ja K-Vantaa sinnitteli mukana. Tilanne kahden erän jälkeen oli 2-2. Kolmannessa erässä sitten repesi. Kun erää oli pelattu alle neljä minuuttia, tilanne olikin yhtäkkiä 5-4 ja Blues vaihtoi maaliin K-Vantaan oman kasvatin Miska Sydänmaan. Siihen asti pelanneen Rasmus Reijolan tilastot ovat synkkiä: 13 torjuntaa ja 5 päästettyä maalia ja Reijolan piti vielä olla se parempi veska. Maalivahdin vaihdon jälkeen tilanne hieman rauhoittuikin ja seuraavaa K-Vantaan maalia saatiin odotella viisi minuuttia. Kun Joel Lehtinen illan kolmannellaan vielä minuutti myöhemmin teki tilanteeksi 7-4, ottelu näytti ratkenneen. Vielä mitä. Samassa ajassa nähtiin Bluesin aikalisä ja pari minuuttia myöhemmin Blues olikin tehnyt jo kaksi maalia ja tilanne oli tiukka 7-6. Kolme minuuttia ennen loppua toiselle vanhalle lohipaidalle Aleksi Järviselle tuomittiin jäähy huitomisesta, mikä mukavasti katkaisi Bluesin loppukirin (kiitos, Järvinen). Viimeisellä sekunnilla Juuso Perttilä vielä heitti kiekon keskialueelta tyhjiin ja näin loppulukemiksi kirjattiin 8-6.

Upea peli ja upea voitto kaikenkaikkiaan. Blues voitti vielä alkukaudella murskalukemin, mutta näin se maailman pyörii. Nyt vain kohti pohjoista ja kärppä- ja kotkalauman kimppuun. Lohi on tullut jäädäkseen.
 

Lohipoika

Jäsen
Hieno pisteputki tuli sitten kerralla päätöksiin, kun kahdesta pohjoisen ottelusta ei ollut tuomisina pistettäkään. Oulussa voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Kärpät hallitsi peliä ja voitti selvästi 8-2. Vaasassa sen sijaan oli tiukampaa. K-Vantaa johti peliä 0-1 ja 1-2 ja kiri vielä tasoihin 3-3, mutta Sportin neljäs maali kolmannessa erässä oli liikaa. Loppulukemat siis 4-3.

Taas ollaan tiputtu sarjajumboiksi ja aikaisemmin niin lähellä ollut Lukko on parilla voitollaan noussut jo kahdeksan pisteen päähän. Asiaa ei helpota se seikka, että huomenna vastaan tulee sarjakärki Jokerit. Voittoa lähdetään luonnollisesti metsästämään ja jos Blues kaatui, miksei sitten Jokerit.
 

Lohipoika

Jäsen
Mitäpä tähän sanoisi: Jokerit - K-Vantaa 13-2.

Vielä jonain päivänä toisinpäin, vielä jonain päivänä.
 

Lohipoika

Jäsen
Kiekko-Vantaa siirtyi joulutauolle kahden hävityn kotiottelun myötä. Ensin HPK haki vakuuttavan pelin jälkeen pisteet maalein 2-6 ja seuraavan päivänä saman tempun teki länsinaapuri Blues. Ottelu oli hieman tiukempi, mutta pelin jälkeen seisoivat selvät loppulukemat 4-9. Joulutauolle lähdettiin sarjajumbona tasapisteissä kaksi ottelua vähemmän pelanneen SaiPan kanssa. Joukkueessa on tosin myös ilonaiheita. Juuso Perttilä on koko liigan pistepörssin kahdestoista pisteillä 12+20=32 pelattuaan 33 ottelua. Tehotilasto tosin näyttää koko liigan huonointa -24, mutta mitäpä pienistä. Myös vain kolmetoista ottelua pelannut Joel Lehtinen on kerännyt mukavat pisteet 11+11=22 (+10), ja joukkueen maalikuninkaan viittaa kantaa Niko Wallenius tehtyään 13 maalia. Maalivahtipuolella on menty tasaisen peluutuksen suhteen, kun joukkueen neljä maalivahtia ovat pelanneet 7, 7, 9 ja 10 ottelua. Tilastot eivät kenelläkään ole mitenkään erityisen mairittelevia joukkueen harrastaman havaiji-kiekon ja kärkijoukkueille koettujen murskatappioiden myötä, mutta jokainen on torjunut vähintään yhden voiton.

Myös muilla K-Vantaan juniorijoukkueilla menee kohtuumukavasti. B-juniorit ovat tällä hetkellä I-divisioonan toisena. Kun neljä parasta etenee ensi kauden SM-karsintoihin, eroa viidentenä olevaan Jokipoikiin on jo kahdeksan pistettä. B2-nuorissa K-Vantaa on SM-sarjassa kuudentena, kun kymmenen joukkueen sarjasta kahdeksan parasta pääsee pudotuspeleihin. C-junioreissa K-Vantaa on II-divisioonan lohko-3:n sijalla neljä, kun kaksi parasta etenee lopputurnaukseen, mutta K-Vantaa on pelannut 1-3 ottelua vähemmän kuin edellä olevat.
 

punisher

Jäsen
Myös muilla K-Vantaan juniorijoukkueilla menee kohtuumukavasti. B-juniorit ovat tällä hetkellä I-divisioonan toisena. Kun neljä parasta etenee ensi kauden SM-karsintoihin, eroa viidentenä olevaan Jokipoikiin on jo kahdeksan pistettä. B2-nuorissa K-Vantaa on SM-sarjassa kuudentena, kun kymmenen joukkueen sarjasta kahdeksan parasta pääsee pudotuspeleihin. C-junioreissa K-Vantaa on II-divisioonan lohko-3:n sijalla neljä, kun kaksi parasta etenee lopputurnaukseen, mutta K-Vantaa on pelannut 1-3 ottelua vähemmän kuin edellä olevat.

Lohipoika, olet ikuinen optimisti. Onko II-divisioonan 3-lohkon sija 4 kohtuumukavasti? Ei ole, vaan umpisurkeasti. Kiekko-vantaan organisaation touhut haisee taivaaseen asti joka suhteessa. C-junnujen try-outille oli muuten 50- euron "pääsymaksu". Kannattihan se tietysti maksaa kun oli mahdollisuus päästä mukaan huippu-joukkueeseen ja valmennukseen?!? A-junnut on muuten ainoa porukka SM-sarjassa, jolla on kuukausimaksut ?!? ja edustusjoukkueessa on muuten pelannut tällä kaudella ainakin 50 pelaajaa. Touhuhan on kuin turkkilaisessa bordellissa, sillä erotukselle että Vantaalla ei huorille makseta mitään...

Keski-Uudenmaalaista kiekkokulttuuria, jep jep
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Lohipoika

Jäsen
Lohipoika, olet ikuinen optimisti. Onko II-divisioonan 3-lohkon sija 4 kohtuumukavasti? Ei ole, vaan umpisurkeasti. Kiekko-vantaan organisaation touhut haisee taivaaseen asti joka suhteessa. C-junnujen try-outille oli muuten 50- euron "pääsymaksu". Kannattihan se tietysti maksaa kun oli mahdollisuus päästä mukaan huippu-joukkueeseen ja valmennukseen?!? A-junnut on muuten ainoa porukka SM-sarjassa, jolla on kuukausimaksut ?!? ja edustusjoukkueessa on muuten pelannut tällä kaudella ainakin 50 pelaajaa.

Riippuu näkökulmasta. C-junnujen menestys on kuhtuumukavaa, kun lähtee liikkeelle siitä, että kahden joukkoon pitäisi päästä. Nythän rästiottelut voittamalla siellä ollaan. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että yleisesti tämän kauden C-junnujen menestys on hirveää. Vaikka joukkuemäärää korkeimmilla sarjatasoilla supistettiin, kyllä nyt vähintää I-divisioonaan olisi pitänyt selviytyä. Toisaalta sitä voi miettiä, kuinka kovan joukkueen K-Vantaa C-junnuihin olisi saanut, jos esimerkiksi Joel Ojala, Patrik Mallenius, Vesa Kainulainen ja Mäkisen kaksoset olisivat pysyneet kotiseurassaan. Ongelma vain on tämä seuran tämänhetkinen taloustilanne. Liigaseuroissa emoseura sponsoroi ja tukee junnuja usealla kymmenellä tuhannella eurolla kausittain, kun taas Kiekko-Vantaalla ei ole varaa tähän. Liigaseurat pystyvät ostamaan parhaat muualta, kun taas näistä "kasvattiseuroista" lähdetään perinteisesti pois heti kun pystytään. Katsotaan nyt, millaiseksi tämä malli lähtee kehittymään, kunhan vain taloustilanne hieman paranee ja saadaan A-junnut pysymään liigassa. Todennäköisesti tulevaisuuden ruudut, filppulat ja pulkkiset lähtevät edelleen muualle melko varhain, mutta aina on mahdollista löytää uusia anttiniemiä. Nykyisissäkin omissa A-junnuissa on monta potentiaalista ihan liigapelaajaakin; katsotaan nyt, miten heidän kehityksensä lähtee kulkemaan. Ehkäpä muutaman vuoden päästä edes NHL-varaus ei saa pelaajaa siirtymään Vantaalta liigajoukkueisiin (vrt. case-Hakanpää).

Ja edustusjoukkueen lainarallista ei tässä lähde vääntämään. Kaikki siitä on sanottu jo muualla.
 

punisher

Jäsen
Riippuu näkökulmasta. C-junnujen menestys on kuhtuumukavaa, kun lähtee liikkeelle siitä, että kahden joukkoon pitäisi päästä. Nythän rästiottelut voittamalla siellä ollaan. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että yleisesti tämän kauden C-junnujen menestys on hirveää. Vaikka joukkuemäärää korkeimmilla sarjatasoilla supistettiin, kyllä nyt vähintää I-divisioonaan olisi pitänyt selviytyä. Toisaalta sitä voi miettiä, kuinka kovan joukkueen K-Vantaa C-junnuihin olisi saanut, jos esimerkiksi Joel Ojala, Patrik Mallenius, Vesa Kainulainen ja Mäkisen kaksoset olisivat pysyneet kotiseurassaan. Ongelma vain on tämä seuran tämänhetkinen taloustilanne. Liigaseuroissa emoseura sponsoroi ja tukee junnuja usealla kymmenellä tuhannella eurolla kausittain, kun taas Kiekko-Vantaalla ei ole varaa tähän. Liigaseurat pystyvät ostamaan parhaat muualta, kun taas näistä "kasvattiseuroista" lähdetään perinteisesti pois heti kun pystytään. Katsotaan nyt, millaiseksi tämä malli lähtee kehittymään, kunhan vain taloustilanne hieman paranee ja saadaan A-junnut pysymään liigassa. Todennäköisesti tulevaisuuden ruudut, filppulat ja pulkkiset lähtevät edelleen muualle melko varhain, mutta aina on mahdollista löytää uusia anttiniemiä. Nykyisissäkin omissa A-junnuissa on monta potentiaalista ihan liigapelaajaakin; katsotaan nyt, miten heidän kehityksensä lähtee kulkemaan. Ehkäpä muutaman vuoden päästä edes NHL-varaus ei saa pelaajaa siirtymään Vantaalta liigajoukkueisiin (vrt. case-Hakanpää).

Ja edustusjoukkueen lainarallista ei tässä lähde vääntämään. Kaikki siitä on sanottu jo muualla.

Mainitsemasi C-juniorit eivät ole mitään sateentekijöitä, jos C-junnujen tilastoja katselee. Monia muita yhtä potentiaalisia pelaajia lähti muualle tai lopetti ennen C-junnu ikää. Syynä todella surkea valmennus ja epäreilu toiminta D-junnuikäisenä. Ensin valmentajaksi tuli verenpainetautinen yli 60-vuotias raakki, joka sai lähteä jo joululta ja sen jälkeen ohjat otti mykkä peltiseppä, jonka ainoa tavoite oli päästä valmentamaan vanhempia junioreita ja mieluummin jokereihin. Lisäksi soppaa hämmensi joukkueenjohtajatar joka teki kaikki ratkaisut oman poikansa etua härskisti ajaen. Ja valmennuspäällikkö on vaihtunut kahden vuoden aikana kolme kertaa. Siinä on aika paha pelaajien kehittyä. Muutenkin Kiekko-vantaalle tullaan valmentamaan yleensä aina narripestistä haaveillen ja sehän ei ole mitään pitkäjänteistä toimintaa. Moni valmentaja kehuu olevansa pelaajien kehittäjä mutta aika harva sitä oikeasti on.
 

Lohipoika

Jäsen
Pikkulohet palasivat joulutauolta kotiottelulla Lukkoa vastaan. Hyvin vahvasti vierasvoittoisen pelin jälkeen Lukko poistui voittajana lukemin 3-5. Lukko karkasi toisen erän alkuun mennessä jo 0-3 johtoon, mutta K-Vantaa onnistui nousemaan tasoihin kolmannen erän alkupuoleen mennessä. Viisi minuuttia ennen loppua Lukon onnistui tehdä johtomaali ylivoimalla ja viides tulikin sitten tyhjiin. Pöllänen maalilla oli melkoisessa kiekkosateessa, kun torjuntoja kertyi lopulta 47, kun virkaveli Lukon maalilla selvisi illasta 17 torjunnalla. K-Vantaalta ottelusta olivat poissa tehokolmikko Aitero-Taavitsainen-Lehtinen, joka pelasi K-Vantaan mestisjoukkueessa Jyväskylässä ja hyvin pelasikin.

Kyllähän se tässä vaiheessa alkaa olla selvää, että sijalla 14 olevan Ilveksen ohi ei taida olla asiaa. Nyt vain täytyy aloittaa henkinen valmistautuminen kevään play-outteihin (ja mahdollisesti SaiPan ohittaminen) ja varsinaisten karsintojen välttäminen. Jokipoikien kunnosta meitä liigajoukkueita vastaan ei ole tietoa, mutta en haluaisi ottaa selvääkään.
 

Lohipoika

Jäsen
Eipä kalakukoista ollut tällä kaudella mitään vastusta pikkulohille. Kolme kertaa KalPa kohdattiin ja yhdeksän pistettä vietiin. Juuri päättynyt ottelu päättyi komeaan vierasvoittoon maalein 4-6, vaikka kirkkaimmat tähdet puuttuivat matkasta. Onnistumisia tuli kuitenkin hieman harvemmin pisteillä juhlivilta kavereilta. Santtu Sirkkala 2+1, Eddie Legliti 0+3, Kari Kärnä 0+3... Lisäksi tuorein hankinta HIFK:sta, B-juniori-ikäinen puolustaja Mikko Piisinen, onnistui myös maalinteoissa. Kun vielä Tikkanen maalilla pelasi tilastoista huolimatta hyvän ottelun, lopputuloksena oli kolme pistettä ja nousu SaiPan ohi. Kunpa KalPa tulisi meitä vastaan play-outeissa.

Huomenna on sitten HIFK:n vuoro maistaa tappion karvasta kalkkia.

KalPan A:n tappioputkessa - Kiekkouutisia - KalPa ja SM-liiga - Savon Sanomat
 
Viimeksi muokattu:
Piste Hifk:ltä ja pojat taisivat olla enemmän kuin tyytyväisiä. Hämäläinen oli aivan omaa luokkansa ja toinenkaan punakkaraitainen pillimies ei paljoa huonosta huonontunut. Mutta missä oli Högbacka ja Lehtovuori? Rosterissa ei liiton sivuilla ole enää toisen nimeä lainkaan...
 

Lohipoika

Jäsen
Huomenna on sitten HIFK:n vuoro maistaa tappion karvasta kalkkia.

Se oli kova taistelu, joka päättyi vasta jatkoajalla, mitä voi ennakko-odotuksiin nähden pitää loistosuorituksena. HIFK meni jo heti ottelun alussa johtoon, ja koko ottelun ajan K-Vantaa oli takaa-ajajana. Jos päästiin maalin päähän, HIFK meni pian uudestaan kahden maalin johtoon. Kolme minuuttia ennen loppua Eddie Legliti tasoitti sitten pelin tilanteeksi 5-5, ja ainakin piste oli hankittu. Valitettavasti jatkoajalla vihollinen onnistui maalinteossa, joten toista ei tullut, mutta tähän yhteenkin on enemmän kuin tyytyväinen. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista kun olivat menneet HIFK:lle yhteismaalein 12-5.

Kaikenkaikkiaan ihan hyvä viikko pikkulohilla. Lukkoa vastaan noustiin tasoihin kolmen maalin takaa, mutta se ei silti ihan riittänyt, Kuopiosta haettiin komeat kolme pistettä ja nyt sarjaneloselta riistettiin yksi piste. Jumboja ollaan taas, kun SaiPa sattui yllättämään Sportin, mutta no worries. Peli on koko ajan parantunut kauden mittaan, ja voittoja tulee myös ilman näitä mestispelaajia. Koko karsintojen välttäminenkin on aivan mahdollista, mitä voi pitää tämän joukkueen mestaruutena.
 
Viimeksi muokattu:

Ma-kE-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
KiVa
Piste Hifk:ltä ja pojat taisivat olla enemmän kuin tyytyväisiä

Ja tyytyväinen oli varmaan myös Tuomas Nikoskelainen joka oli ensimmäistä kertaa päävalmentajana kun Paul Högbacka oli estynyt. Hyvä oli pikkulohinen taistelu ja pitää ottaa myös huomioon edellisen illan Kuopion matka ja aikainen peli Hifkiä vastaan. Palautumis aikaa ei juuri ollut ja av:tä pelattiin sen verran paljon, että tyytyväinen pisteeseen pitää olla.
 
Viimeksi muokattu:

Lohipoika

Jäsen
Eilinen peli Ilvestä vastaan oli tiukka ja ratkesi lopulta vasta rankkareiden kuudennella kierroksella Ilveksen 4-5 voitoksi. Ottelun alku oli Ilveksen. K-Vantaa sai ensimmäisen laukauksen kohti Ilves-maalia vasta erän puolivälissä, jolloin Ilves oli jo tehnyt kaksi maalia ja Tikkasella oli torjuntoja jo reilut 15. Ilman Tikkasen hyvää päivää peli olisi voinut olla jo paljon enemmän. Pikkuhiljaa peli alkoi tasoittumaan ja K-Vantaankin onnistui antaa painetta. Toisessa erässä sitten pikkulohi ryhdistäytyi ja naputti neljä maalia. Tässä vaiheessa näytti hyvältä, vaikka kahden maalin johto ei junnusarjoissa olekaan vielä mitään. Niinhän siinä sitten kävi, että kolmannessa erässä Ilves teki kaksi maalia, nousi tasoihin ja vei koko homman lopulta rankkareilla. Piste kuitenkin jäi plakkariin, vaikka täyttä kolmeakin tarjottiin.

Suuri syy siihen, että K-Vantaan onnistui rimpuilla mukana, oli hyvän pelin maalilla pelannut Henri Tikkanen (49 torjuntaa, torjuntaprosentti neljästä päästetystä maalista huolimatta yli 92). Maanantaina alkanut asepalvelus oli verottanut pikkulohien ryhmää siihen malliin, että apuun jouduttiin kutsumaan kaksi B-junnua. Nämä pari viikkoa pitää nyt pyrkiä hoitamaan kunnialla, kunnes intissä alkavat lomat ja vapaat pyöriä.
 
Viimeksi muokattu:

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onkohan Mikko Piisinen (-94) nyt ihan pysyvästi Vantaalla, vaikka aloitti kauden HIFK:n junnuissa? Oli toissa kaudella todella iso osa Jokereiden C:n mestaruutta ja ainakin tuolloin vielä varsin lupaava. Tilastojen perusteella pelannut varsin hyvin nuo muutamat Vantaalla pelaamansa pelit.
 

Lohipoika

Jäsen
Onkohan Mikko Piisinen (-94) nyt ihan pysyvästi Vantaalla, vaikka aloitti kauden HIFK:n junnuissa? Oli toissa kaudella todella iso osa Jokereiden C:n mestaruutta ja ainakin tuolloin vielä varsin lupaava. Tilastojen perusteella pelannut varsin hyvin nuo muutamat Vantaalla pelaamansa pelit.

Vaikea sanoa täysin varmasti, mutta vähän siltä näyttäisi, ettei ole mikään laina, kun tuolla jääkiekkoliiton vahvistettujen siirtojen listalla on ihan eromerkintä. Toisaalta alkukaudella K-Vantaassa pelannut Tommi Finnilä oli listojen mukaan myös ihan Vantaan omia pelaajia hänen siirryttyä Jokereista, mutta sinne Jokereihin hän taas siirtyi ennen joulua.

Kyllähän Piisinen on ollut selvä vahvistus K-Vantaan peräpäässä. On pelannut isoja minutteja, tehnyt neljässä pelissä tehot 2+1 ja tehotilastokin on kaksi maalia plussan puolella. Kaiken kukkuraksi on vielä B-junnu.
 

Lohipoika

Jäsen
Reissu Turkuun ei mennyt ihan suunnitelmien mukaisesti, kun TPS latoi tauluun seitsemän maalia. K-Vantaa sai kuparisen rikki muutama minuutti ennen loppua, kun KJT:stä lainalla ollut Eero Lehvonen täräytti heti ensimmäisessä pelissään tällä sarjatasolla maalin.

Vaikka sitä ei noista luvuista heti uskoisi, maaleja joukkue kyllä tehdä osaa. Itse asiassa K-Vantaa on tehnyt kuudenneksi eniten maaleja koko liigassa. Ongelma on oman pään pelaamisessa, sillä K-Vantaa on päästänyt selvästi eniten maaleja koko liigassa, hieman alle kuusi maalia ottelua kohden. Tämä ensimmäinen kausi menee enemmänkin tutustumismielessä, ja ensi kaudella ruvetaan sitten panostamaan enemmän puolustuspelaamiseen. Eipä tuolla maalierolla loppujen lopuksi oli juurikaan merkitystä. Näyttää vain hieman siedettävämmältä, jos maaliero saadaan pidettyä kaksinumeroisena (tällä hetkellä -85). Se kuitenkin alkaa taas nollasta karsintasarjassa.

Näköjään viime aikoina piristynyt Kari Kärnä on sitten siirtynyt K-Kissoihin. Harmi, sillä leveyttä porukkaan olisi tarvittu. Tämän Lehvosen voisin kyllä mielihyvin ottaa loppukaudeksi Vantaalle. Harmi vain, että hänellä on sopimus tästä kaudesta ihan edustus-TuusKin kanssa. No niin oli Juntheikilläkin ja mites siinä kävi.
 
Viimeksi muokattu:

Lohipoika

Jäsen
Kaksi kotipeliä viikonloppuna ja molemmat päättyivät tappioon. Ensin HIFK haki pisteet maalein 4-7 ja sitten saman teki Jyp luvuin 3-6. Molemmat pelit olivat siinä mielessä jänniä, että kumpanakin kertana vastustaja päästettiin 0-4 johtoon, ennen kuin aloitettiin itse kiri. Molemmilla kerroilla päästiin maalin päähän, mutta kummallakaan kerralla kiri ei riittänyt pisteille asti. Hyvä oli kuitenkin yritys pojilta molemmissa peleissä. Sen verran pirteitä otteita myös tämä ns. "B-miehistö" on esittänyt, ettei minua juurikaan huoleta tuleva karsintasarja, kun mukaan saadaan vielä nämä intissä olevat kaverit ja mestismiehet.

Ensi viikonloppuna on vuorossa kauden toinen ja viimeinen turnaus, kun pikkulohet suuntaavat kohti Poria, jossa isäntäjoukkue Ässien lisäksi K-Vantaa kohtaa Sportin ja Kärpät. Toivottavasti sieltä olisi tuomisina voitto tai toinenkin.
 

Lohipoika

Jäsen
Näin Porin turnauksen aattona on uutisoitavaa pikkulohiin liittyen.

11. tammikuuta pelattiin ottelu K-Vantaa - Ilves, joka päättyi rangaistuslaukauskilpailun jälkeen Ilveksen voittoon maalein 4-5. Nyt on käynyt ilmi, että Ilves peluutti edustuskelvotonta pelaajaa ottelussa, joten lopputulos mitätöitiin ja K-Vantaa tuomittiin ottelun voittajaksi maalein 5-0. Näin ollen K-Vantaa sai kaksi lisäpistettä ja nousi pisteen päähän SaiPasta. En millään saa omaan päähäni, mikä olisi voinut olla hylkäyksen syynä. Toivottavasti syykin uutisoidaan pikapuoliin.

Myös kokoonpanouutisia löytyy, kun jääkiekkoliiton siirtolistan mukaan Eddie Legliti olisi siirtynyt Jokereihin ja näköjään Leglitin nimi löytyykin jo juuri Jokereiden A-junnujen kokoonpanoista. Sinne meni sitten Eddie. Tuleekohan ketään tähän suuntaan?
 
4-5 tappion muuttuminen 5-0 voitoksi johtuu puhtaasti siitä, että vastustaja käytti kyseisessä pelissä edustuskelvonta pelaajaa. Tällä vuodelle uusi sääntö koskien ns. 10-tiliä tarkoittaa sitä, että kahden 10 jälkeen tulee huili; aikaisemmin 3 kymppiä tuotti huilin. Jos tarkemmin vilkaisee ottelutaulukkoja niin sieltä löytyy useampikin muutettu tulos. Onko pisteiden menetys oikein pelaajia ja joukkuetta kohtaan kun virheen tai huolimattomuuden on aiheuttanut joukkueenjohtaja?

Viikonlopun Porin-turnauksen pelit on paketissa ja plakkariin jäi 1 voitto. Vaikka postimies häipykin niin puolustuspelaamiseen ei ole saatu muutosta:
+/- tilastossa 10 tittiä 15 viimeisen joukossa. Sarjasijoituksella ei enää ole mitään väliä mutta jos SM-sarja ensi vuonna kiinnostaa niin piakkoin pitäisi keskittyä hyökkäämään oman pään kautta. Maalin tekohan on kivaa mutta omiin ei saa mennä näin paljon maaleja. Pääkaupunkiseudulle mahtuu Nuorten SM-sarjaan aivan hyvin 4 seuraa tai vaikka enemmänkin.
 

Ma-kE-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
KiVa
Poimittu Jääkiekkoliiton sivuilta:

Sarjassa sijoille 9.-16 sijoittuneet pelaavat putoamiskarsintaottelut paras viidestä menetelmällä otteluparein 9.-16., 10.-15. ja 11.-14. ja 12.-13., kotietu ensin mainitulla. Putoamiskarsintaotteluiden häviäjät (4 kpl) pelaavat I-divisioonan kahden parhaan kanssa kaksinkertaisen karsintasarjan. Karsintasarjan lopullinen malli päätetään tammikuussa 2012

Jokohan Jääkiekkoliiton herrat ovat päättäneet miten KiVan ja Sportin nuoret savustetaan liigasta ulos ja miten estetään uuden seuran nouseminen sm-liigaan?
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Jokohan Jääkiekkoliiton herrat ovat päättäneet miten KiVan ja Sportin nuoret savustetaan liigasta ulos ja miten estetään uuden seuran nouseminen sm-liigaan?
Kai ne sieltä arpoo hienot mahdollisuudet päästä eroon haaskaseuroista. Odotan mielenkiinnolla.

Ei voi muuta sanoa kun että suomikiekossa on todella paljon tehtävissä sääntöjen selkeyden eteen (puhumattakaan tasapuolisuudesta). Nyt ollaan jo naurettavalla tasolla sekä pääsarja- että a-junnutasolla. Urheilullisuudella ei ole enää mitään merkitystä.

SM-Liiga Oy vie ja jääkiekkoliitto vikisee. Itkettää.
 
Vantaalla kuten Sportillakin on sama tilanne tai ovat ainoat SM-liigan ulkopuolelta ja jos karsinnat menee perseelleen niin divari kutsuu; yhdenkään liigaseuran A-jengiä ei tule tippumaan vaikka jokunen kyllä ansaitsisikin vauhdin haun divarista.

Ihan pelillisesti katsottuna Sportilla ei liene hätää, sen verran vahva porukka se on. Samoin Vantaa on vahvoilla jos vain viitsivät edes hieman keskittyä puolustamiseen. JokiPojat on todella kova ja veikkaan että pelillisesti on varsin lähellä SM-jengien häntäpäätä mutta KooKoo/KarhuKissat saavat tyytyä muiden menestymiseen. Muut SM-jengit on aivan saletissa ihan jo pelillisestikin joten no worries....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös