Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Veit sitten keskustelun Vilnaan ja KGB:hen, kun selvisi sinullekin, että olit vieraillut Sportin keskusteluissa erittäin aktiivisena kirjoittajana; Sportin toiminnan ja talouden kritisoijana ja neuvojana sekä Tammisen kovana arvostelijana. Se, että minä olen saanut osuuteni sinun arvosteluistasi, kuuluu pelin henkeen ja otan ne nöyrästi ja purnaamatta vastaan.
Anteeksi tämä third man in, mutta ihan vaan mielenkiinnosta tiedustelisin, että aiotko siffa tehdä vastaavanlaisen hyökkäyksen kaikkia muitakin Sportin toimintaa ja Tammista arvostelleita kohtaan? Muistaakseni niitä taisi olla ierikan lisäksi jokunen muukin. Ja pienenä vinkkinä; nöyryys ja purnaamattomuus ei välttämättä ole välittynyt viesteistäsi aivan toivomallasi tavalla.
 
Don't poke the bear!

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Muistutin ierikkaa Sportin viestiketjuissa siitä, että en lähtisi Jokipoikien kannattajana kovin paljon arvostelemaan enkä antamaan neuvoja jääkiekkoseuran taloudenpidosta.
Niinkö se meneekin Vaasassa, että fanit hoitaa seuran taloudenpitoa...se selittäisikin aika monta asiaa :)

Jokipoikien taloudessa on suuria haasteita, ja lienee selvää, että Liigalisenssin lunastaminen olisi vähintään haasteellista. Hokin taloudessa on suuria haasteita, mutta ilmeisesti säästöt alkavat viemään sitä puolta kuntoon, ikävä kyllä, urheilullisuuden ja menestyksen kustannuksella. Lisäksi talousvaikeuksista on huhuttu ja puhutta ainakin D Teamin kohdalla, RoKi:ssakaan kaikki ei ole niin hyvin kuin pitäisi, viime kauden jälkeen TuTo:lla oli ilmeisesti rahat vähissä jne jne. Eli lähes kaikki mestis-joukkueet ovat haasteellisessa tilanteessa taloudellisesti. Yksikään ei taida olla menestyvä, saatika kovin tuottoisa yritys.

No entäs Vaasan Sport? Vaasassa ollaa herkuteltu jo pitkään mestiksen suurimmista tuloista (sekä lippu- että sponsorituloista) ja meuhkattu sarjan suurimmalla budjetilla, ja silti onnistuttu suorastaan maagisesti välttämään menestys (viime kautta lukuunottamatta).

Ja tiedetään...täällä huutelee talousasioista sellainen kaveri, joka kannattaa sekä Hokkia, että hiukan D Teamiakin. Itse olin tosin jyrkästi kritisoinut Hokin taloudenpitoa, en ehkä täällä, mutta suoraan seuran suuntaan. Vaikka urheilullisesti Hokin kausi oli suuri pettymys, olen tyytyväinen, että hokki ei lähtenyt kilpavarusteluun tällä kaudella, vaan keskityttiin talouden tervehdyttämiseen. Minun kritiikkini tai neuvoni tuskin oli ratkaisevaa päätöksenteossa, mutta sen mukaan mentiin.

Totuus on se, että Mestiksessä yhtäkään seuraa ei näytettäisi tällä hetkellä johdettavan ammattimaisesti, ellei sitten KooKoota. Eli osoitan syyttävän sormeni jokaiseen Mestisorganisaatioon...hoitakaa ensin organisaatio kuntoon (myös talous), sitten vasta lähdetään kilpavarusteluun!

Pahoittelut Jokipoikien faneille, että purkaukseni tulee tänne. Toivotan Jokipojille voittoa Ilveksestä, vaikka lisenssiä ei voitaisikaan lunastaa. Tarvitaan osoittaa uudestaan se, että nousu on mahdollista, jos joukkue on kunnossa, ja Jokipojilla joukkue on ollut todella hyvä!
 
"Saa olla välipäivät rauhassa, kun ei ole maaleja, mitä käydä läpi" (Antti Virtanen, 28.9.2010, JYPin kolmen perättäisen nollapelin jälkeen)

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Ja tiedetään...täällä huutelee talousasioista sellainen kaveri, joka kannattaa sekä Hokkia, että hiukan D Teamiakin.
Hyvää huutelua seltä päin. Allekirjoitan kaiken, mitä kirjoitit. Olen yrittänyt selittää samoin, että talousongelmia on Mestis-organisaatioissa olemassa ja paljon. Siksi olen ihmetellyt sitä joidenkin SM-liiga- ja Mestisjoukkueiden kannattajien massiivista esiintymistä arvostelemassa Vaasan Sportin toimintaa ja talouden pitoa. Vielä, kun Sportin omat kannattajat liittyivät vierailijoiden ilonpitoon Sportin keskusteluissa, niin Sport joutui mielestäni kohtuuttoman kovan arvostelun kohteeksi. Ehkäpä nyt Jokipoikien talousongelmien tultua julkisuuteen, nähdään Mestiksen kokonaistilanne laajemmin. Eivätkä nämä huonot Mestis-seurojen talousuutiset jää tänä keväänä näihin Jokipoikien ongelmien esiintuloon.
 
"Nöyrän kanssa tulee tuloksia. Nöyrä on valmis pysähtymään ja menemään itseensä sekä miettimään, mitä voisi tehdä toisin ja mitä voisi oppia". Minna Marsh

Fordél

Jäsen
Ierikan näppäimistöltä on sinne kirjoitettu mm:"Sportin ala-arvoisen paskaa taloudenpitoa..", "Sportin organisaation toilailuja..", "Tästä tilanteesta nyt suurin jännitys ja paukut pitäisi latoa siihen, että kaudesta selvitään yli ja taloutta aletaan oikeasti tervehdyttämään ensisijaisesti kuluja karsimalla..", "Koko ajan näyttää huonolta Sportin taho, sanon sen suoraan..", "Siffan kehumat talouden ammattilaiset ovat ajaneet Sportin äärimmäiseen talouskurimukseen ja nyt on osoittautunut, että nimimerkki siffan puolustama Juhani Tamminen oli kuin olikin ns. mätä omena". .
Kyllä, ne ovat hyvin negatiivisia lausuntoja, yhtä negatiivisia kuin Sportin kauden tilinpäätös. Mitään sellaista ei ole siis lauottu, mikä ei olisi ollut aiheellista. Toiset sanoo sitä totuudeksi, toiset ilkkumiseksi. Mutta tämä tästä ja ei tukita tätä viestiketjua turhalla jankkauksella.

Onko missään muuten arvioitu, että paljonko Jokipojat tienaa jokaisesta liigakarsintamatsista?
 
“You never actually own a Patek Philippe, you merely look after it for the next generation.”
Olin kehoittanut Ierikkaa huomioimaan, että hän antoi nyt lähivuosina kaksi kertaa konkurssiin ajautuneen seuran kannattajana ohjeita Vaasan Sportin organisaation toiminnan ja talouden hoitamiseksi!! Siitä se silloin lähti ja on jatkunut tähän päivään saakka.
Itse asiasta eli Jokipoikien talouden hoidosta jaksan odottaa Ierikan analyysia. Siitä selvinnee se seikka, että olisikohan Ierikan kannattanut panostaa se energia Jokipoikien hyvään asiainhoitoon, minkä hän käytti Vaasan Sportin asioiden setvimiseen ja neuvomiseen.
Anteeksi seuraavia välihuutojani (jotka voidaan toki tulkita asiattomiksi, koska oma suosikkijoukkueeni on tehnyt kaksi konkurssia). Haluaisin kuitenkin tiedustella, onko siffalla mahdollisesti tarkempaa tietoa siitä, onko Ierikka ollut mukana Jokipoikien toiminnassa niiden kahden konkurssin aikaan? Tai onko hän mahdollisesti mukana Jokipoikien toiminnassa tällä hetkellä ja ollut aiheuttamassa ry:llä olevia mittavia verovelkoja? Muussa tapauksessa nämä mainitsemasi heitot, jotka tuntuvat myös usein toistuvan viesteissäsi, jäävät kovinkin lapsekkaiksi. Ymmärtääkseni ihmisillä ei ole Suomenmaassa velvollisuutta kantaa kollektiivista vastuuta ympäröivässä yhteiskunnassa tapahtuvista negatiivisista asioista - varsinkaan em. konkurssien kaltaisten tapausten kohdalla.

No, pitääpä joka tapauksessa käydä huomenna Mehtimäellä ainakin huonontamassa omaa taloustilannettani hiukan.
 
"Näinköhän IFK:n fanit laulavat ensi talvena katsomossa Jenni Vartiaisen hittiä Missä mun Turuseni on?"

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Onko missään muuten arvioitu, että paljonko Jokipojat tienaa jokaisesta liigakarsintamatsista?
Jo lähes 3500 lippua mennyt. Onhan tuo varsin hienoa että kaiken kohun ja sähläyksen keskellä ei yleisö hylännyt Jokipoikia. Lippujen hinnat on komeat 65€ istumaan (sisältää kaikki kotipelit) ja 15€ seisomaan, joten tuollaisella rapiat 4000 yleisömäärällä Jokipojat lienee saaneen riittävän tekohengityksen ja saamme nauttia laadukkaasta joukkueesta jatkossakin.

Toimintaa tulee vaan nyt selkeyttää. Ry tulisi saada Oy:n kanssa yhdistettyä keinolla millä hyvänsä ja sen jälkeen omistuspohjaa kasvattaa. Itse joukkue tulee kaipaamaan rebuildingin ja mestaruuden jälkeen voisi olla oikea ajankohta. Uusia Jekimovseja vaan scouttaamaan, jos ja kun se siirtyy Mikkeliin. Sellainen valmentaja puikkoihin, joka osaa jalostaa nuoria ja omista junnuista terävin kärki rohkeasti edustukseen.

Kyllä se tästä vielä taas alkaa iloksi toivottavasti muuttua.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
En haluaisi maalata piruja seinälle mutta tämä "velka" vakuutusyhtiölle oli vasta jäävuoren huippu. Joko se on kolmas kerta lähellä?
 
Tunnelin päässä näkyy valoa, tai saattaahan se olla myös junakin...

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Joko se on kolmas kerta lähellä?
Kolmas kerta on lähellä, sehän on koko suomen tiedossa jo. Kuinkas Sportilla? Joko siellä on kenties uhka ohi? K-Vantaa tulee tiukasti myös huhujen mukaan peesissä taloutensa kanssa, joten junassa ei olla yksin. Mestis on hieno sarja, viimeinen sammuttakoot valot.

En haluaisi maalata piruja seinälle mutta tämä "velka" vakuutusyhtiölle oli vasta jäävuoren huippu
Kerros tästä lisää jos kerta tietoa on. Jokipojilla suurin velka on verottajalle rapiat 100 000€ joka käsittääkseni on ollut hyppysissä. Onko tulossa jotain uutta ulos? Vai mitä tarkoitat jos Vaasasta asti tullaan jo vihjailemaan?
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En haluaisi maalata piruja seinälle mutta tämä "velka" vakuutusyhtiölle oli vasta jäävuoren huippu. Joko se on kolmas kerta lähellä?
Tästä asiasta olen samaa mieltä, Ilmarinen ei todellakaan ole ensimmäisenä perimässä rahojaan takaisin. Tahoja on varmasti muitakin, mutta ilman tarkempia faktoja ei asiaa voi kuin arvailla. Verottajan tilannehan tuossa näyttäisi olevankin, jonkun mielestä jopa selvitettynä. Vaikeaa on, se on kuitenkin selvä.

Jos vaikka nousumatseista saisi raavittua pari voittoa, niin se ylimääräinen kotipeli tekisi lompakolle hyvää..
 
"Loppuun korostan vielä, että Aaltonen on niin poikkeuksellinen pelaaja, että katson mielummin illasta toiseen 75-prosenttisesti pelaavaa Aaltosta, kuin 120-prosenttisesti pelaavia juhapekkahaatajoita ja joonaskemppaisia." Beukeboom 1.8.-14

Warre

Jäsen
Jokipoikien velan kokonaismäärä n. 500 000 €

Seuran taloustilannetta päivitettiin julkisuuteen päivän Karjalaisessa (www.karjalainen.fi) JokiHoki Oy:n toimitusjohtajan suulla. Kyseistä juttua ei ainakaan vielä hetki sitten ollut nostettu lehden nettiversioon, mutta eiköhän se päivän mittaan ole sieltäkin luettavissa.
Jutun huippuhetket ranskalaisien viivojen jälkeen:

- Velkaa alle puoli milliä, suurin velkoja verottaja penää n. 300 000 € summaa.

- Ry hoitaa velanmaksun loppuun, edustusjoukkueen toiminta siirtyy /siirretty Oy:n siipiin.

- Kevään pelillinen menestyminen veti seuran pois taloudellisen kuilun partaalta(tai oikeammin kuilusta kuilun reunalle), lyhytaikaiset velat (yli 3 000 € kerta-erät) pystyttiin hoitamaan lähes poikkeuksetta.

- Jääkiekkoliitolle väännetty raporttia mm. seuran taloudellisesta toiminnasta -> ensikausi pelattaneen Mestistä.

Kainalojutussa oli puhetta mm. pelaajaliikenteestä, josta enemmän ihan omassa ketjussaan.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
- Ry hoitaa velanmaksun loppuun, edustusjoukkueen toiminta siirtyy /siirretty Oy:n siipiin.
Homma on Oy:n alla ja joulukuu taas lähestyy. On Jokipoikien aika saada taas mainostilaa taloussanomista joka vuotiseen tapaansa. Ei ole enään taaskaan rahaa edes 400e laskua hoitaa ennen kuin tulee julki. Pelillisiä romahduksia on odotettavissa siis lisää.

Mitenkähän kauan jaksavat sinnitellä? Samaan aikaan kumminkin tulee uutta ukkoa joukkueeseen. En ymmärrä yhtälöä.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
En ymmärrä yhtälöä.
Ei sitä ymmärrä moni muukaan, mutta eipä tässä ole muuta tehtävissä, kuin seurailla tilannetta. Urosmehiläisen työn saa kyllä Pursiainen tehdä tilanteen oikaistakseen.

Jos kuppi menee nurin niin seuraava yritys sitten alusta saakka järkevästi, toivon ainakin syvästi näin. Ja eri tekijät puikkoihin sinne homman taakse. Näiden näytöt on annettu.
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jos kuppi menee nurin niin seuraava yritys sitten alusta saakka järkevästi, toivon ainakin syvästi näin. Ja eri tekijät puikkoihin sinne homman taakse. Näiden näytöt on annettu.
Jos rehellisiä ollaan, niin melkein tässä alkaa toivoa uutta aloitusta pohjalta. En usko seuran selviävän ikinään noinkin massiivisista veloistaan. Ja en varsinkaan niin kauan, kun siellä tämä sama hallitus istuu paikoillaan. Taitaa kyseiset herrat olla puikoissa kyllä melkein pakonkin sanelemana, joten konkan se vaatii että näistä puuhastelijoista päästäisiin. Pursiainen tekee minkä pystyy ja on ihan hyvä tuossa toimarin pallilla ollut, mutta kun siellä häärää edelleen nuo samat taustapirut. Yksin ei kelkka käänny, se on jo tässä vaiheessa selvää.

Stoppi tulee, on vain ajan kysymys että koska.
 

Warre

Jäsen
Päivitystä taloustilanteeseen.

Seuran taloustilannetta päivitettiin julkisuuteen päivän Karjalaisessa (www.karjalainen.fi) JokiHoki Oy:n toimitusjohtajan suulla...
Aamun lehdessä päivitystä taloustilanteeseen, jossa oli haastateltu jälleen Jokihoki Oy:n toimitusjohtajaa Sami Pursiaista. Juttua ei taaskaan löydy lehden (Karjalainen) nettiversiosta, joten jokaisen jota asia kiinnostaa on hivuttauduttava lähemmäs lehden fyysistä olomuotoa. Pääsisältö ranskalaisien viivojen jälkeen:

- Osakeantia luvassa, mutta jutusta ei käynyt ilmi tuleeko se koskemaan myös tuulipuku-kansaa. Annilla pyrittäisiin turvaamaan seuran tulevaisuus.

- Velkaa tehty v.2001 jälkeen keskimäärin 70-80k€ vuodessa, josta ynnäämällä saadaan kokonaispotiksi n. 800 000€. Osa tästä on hoidettu ja osa saatu anteeksi velkojilta. Myös Jokipoikien hallitus on osallistunut talkoisiin levittämällä lompakkoaan.

- Talous siis kuralla, ja jos omistuspohjan laajennus(ts. osakeanti) ei onnistu, niin Pursiaisen sanoin rasti tulee ruutuun. Eli vaarana on, että keväällä pelataan kuin viimeistä päivää, taas.

- Kaikesta taloudellisesta epävarmuudesta huolimatta pelaajien saatavat on saatu kuitattua.

Elämme jälleen vaikeita aikoja.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
- Velkaa tehty v.2001 jälkeen keskimäärin 70-80k€ vuodessa, josta ynnäämällä saadaan kokonaispotiksi n. 800 000€. Osa tästä on hoidettu ja osa saatu anteeksi velkojilta. Myös Jokipoikien hallitus on osallistunut talkoisiin levittämällä lompakkoaan.

- Talous siis kuralla, ja jos omistuspohjan laajennus(ts. osakeanti) ei onnistu, niin Pursiaisen sanoin rasti tulee ruutuun. Eli vaarana on, että keväällä pelataan kuin viimeistä päivää, taas.
Surullista että noinkin isoilla yleisömäärillä ei saada kiekkojoukkuetta pyöritettyä kuin tappiolla. Ja vielä kymmenen vuotta putkeen. Jokipoikien kohdalla lienee ainoa vaihtoehto aloittaa Sportin kaltainen tervehdyttämisprosessi jossa pistetään pelaajapuolta reilulla kädellä pienemmäksi muutaman kauden ajaksi jotta saadaan velkoja kuitattua. Toivottavasti tällaiseen löytyy uskallusta johdolta ja kärsivällisyyttä kannattajilta ettei vanha ja perinteinen seura kaadu.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Tilannehan ei ole todellakaan niin paha kuin yllä annetaan ymmärtää. Toisella palstalla on hiukan toisella lailla tiivistetty tuo Karjalaisen juttu.

- Velkaa jäljellä 473 000e
- Saneerauksen jälkeen maksettavaa 234 000e

Sanoisinko, että pelkäsin paljon pahempaa. Tuo 234 000e pitää ilmeisesti kuitata vuoden loppuun mennessä ja tuohon apuja haetaan sijoittajista. Jos onnistuu, niin päästään aloittamaan alusta.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Tilannehan ei ole todellakaan niin paha kuin yllä annetaan ymmärtää. Toisella palstalla on hiukan toisella lailla tiivistetty tuo Karjalaisen juttu.

- Velkaa jäljellä 473 000e
- Saneerauksen jälkeen maksettavaa 234 000e

Sanoisinko, että pelkäsin paljon pahempaa. Tuo 234 000e pitää ilmeisesti kuitata vuoden loppuun mennessä ja tuohon apuja haetaan sijoittajista. Jos onnistuu, niin päästään aloittamaan alusta.
Tuo on jo aika paljon lohdullisempi kuvaus kuin edellinen. Tietysti jos tuo on sillä tavalla ehdollinen että 234 000 on saatava ehdottomasti vuoden loppuun tai homma raukeaa niin silloin ymmärtää myös kommentin että jos ei osakeanti onnistu niin vedetään rasti päälle.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Tuo 234 000e pitää ilmeisesti kuitata vuoden loppuun mennessä ja tuohon apuja haetaan sijoittajista.
Tämä ei ollutkaan näin, vaan aikaa on useampi vuosi. Täällä taloustilanteesta lisää. (Jokipojat.com)

Kaippa se tästä? Ainakin yleisömäärät on ollut viime peleissä sellaiset, että helpottaneen talousvastaavien työtä. Tiki on ollut aivan loistava veto tähän väliin. Mies on osoittautumassa loistavaksi projektivalmentajaksi ja on nimenä kiinnostava. Nyt sitten jännäämään uusia muutoksia joukkueeseen ja kohti taistelua playoff- paikasta!
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Taloussanomien protestilista pitää näköjään jälleen sisällään Hokijokin ilmoituksen. Summahan on näihin karkeloihin aika iso. Itseasiassa todella iso.

Mistä lie kysymys? Jälleen vaan jäänyt joku erä maksamatta?
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Taloussanomien protestilista pitää näköjään jälleen sisällään Hokijokin ilmoituksen. Summahan on näihin karkeloihin aika iso. Itseasiassa todella iso.

Mistä lie kysymys? Jälleen vaan jäänyt joku erä maksamatta?
Eikös se osakeanti jäänyt sen about 100 000e vajaaksi? Tuosta uskon olevan kysymys.

Nyt mitataan uuden hallituksen rahkeet, sitoutuminen etc. En ole vielä huolissani. Hallitus on ollut niin vähän aikaa kasassa. Kuvastaa vain että tilanne on edelleen päällä. Joukkueen sukeltamiseen ei ole varaa tässä kohtaan ja sinne kuuden joukkoon olisi mentävä.
 
Jatketaan nyt tätä keskustelua täällä. Eli mediaketjusta siirsin tämän linkin innoittamana.

Sir Pena sanoi:
Mutta rehellisesti sanottuna tämänhetkinen tilanne ei näytä siltä, että ainakaan suurta helpotusta tulee. Sen takia tässä täytyy yrittää loppuun asti vielä löytää se tapa, mikä tavoittaisi ihmiset ja saataisiin näitä merkintöjä aikaiseksi
Miten olisi vaikka mainostaminen? Peleissä kuulutus? Ei ne ihmiset tule niitä ostamaan, jos kerran on ilmoitettu lehdessä ja kerran kuulutettu hallilla SaPKo-päivänä. On siinä meillä perkele talouden ammattilaiset. Jos jotain halutaan myydä, niin ihmisille pitäisi varmaan kertoa mitä tässä myydään ja mistä myytävää tuotetta voidaan ostaa.

Sir Pena sanoi:
Nyt on menossa menettelyjä, jotka bisnes vaatii. Kun ne ovat kunnossa, kerromme lisää. Uskoisin, että kassavirtaa rupeaa syntymään heti alkuvuodesta
Eikös Jokipojilla ollut jo se joku viritys aikaisemminkin? Noh, katsellaan mitä tässä tulee.

Eihän tää taloustilanne nyt hyvältä näytä ja varsinkin kun kattoo noita katsojamääriä, niin tuskinpa sieltä on helpotusta tulossa. En muutenkaan ymmärrä miten ihmeessä tuo mainostaminen voi olla niin perkeleen vaikeata, kun tuote on kiinnostava (tai ainakin oli vielä edelliskausina). Jotain pitäis nyt tehdä vielä kun on mahdollisuus.
 
"Välillä kyllä mietin, että Kouvolassa on pakko asua Suomen tyhmimmät ihmiset" - KKtig mietiskeli 7.12.12 Juujärvelle kenkää(?) ketjussa.

flaix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Saipa
Ensinnäkin tervehdys arvon palstatovereille! Tämä viesti jää historiaan tosiaan ensimmäisenä, jonka tänne raapustan. Mielenkiinnon ja innon siivittämänä liityn tälle arvostamalleni keskustelupalstalle!

Sitten asiaan:
Se, että seurassa suunnitellaan ja nyt myös toteutetaan uusia ja konkreettisia tulonkerryttämismuotoja on todella hyvä asia. Kylmä todellisuus on kuitenkin ilmeisesti se, että itsenäistä Mestis-tason (saati liigatason) kiekkoseuraa on erittäin vaikeaa (ellei lähes mahdotonta) pyörittää taloudellisesti vain ottelutapahtumien tuloilla ja sponsorituloilla. Tarvitaan siis jonkinlaista oheisliiketoimintaa, joka tukee ydintoimintaa.

Ongelmana on luonnollisesti miettiä mitä tällainen oheisliiketoiminta voisi olla? Kuten aiempi kirjoittaja totesi, tämä valotaulumainonta on erittäin hyvä haku ja toivottavasti lähtee pyörimään hyvin. Ilmeisesti projektin toteuttajana on muitakin tahoja kuin Jokipojat, joten toiminnasta ei toivottavasti tule liiallista rasitetta. Juuri tämä on olennaista, kun oheisliiketoimintaa mietitään: viekö se liikaa resursseja ydintoiminnalta.

Mielestäni Jokipojat voisi lisäksi kehittää markkinointiaan tarjoamalla yhteistyökumppaneille enemmän mahdollisuuksia näkyvyyden saamiseksi. Esimerkiksi Turussa jokaisella pelaajalla on "kummi-yritys" ja ennen jokaista peliä pelaaja ja yritys esitellään heijastamalle kuvat jäälle. - Ei pitäisi olla erityisen hankala toteuttaa ja antaa mukavasti lisäarvoa yhteistyökumppanuudelle.

Varmasti on paljon muitakin pikku kikkoja, joilla voi lisätä esim. ottelutapahtumien viihtyisyyttä ja samalla myös mainosarvoa. Any ideas?
 
Seeemmosta.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy