muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Se, että tänne tullaan omissa kiimoissaan huutelemaan konkurssilla ei tee autuaaksi. Mutta jotakuta se lohduttaa varmasti, se sallittakoon. Mutta tiedoksi heille, jotka asiaa eivät ole seuranneet: maksukykyä on ollut koko kauden, vanhoja velkoja on taas lyhennetty reilusti, joten siitä voidaan olla erittäin tyytyäisiä. Oikeita asioita siellä tehdään. Ja turha tässä on käydä mitään vertailemaan, se on ainoostaan fakta, että mun isillä on isompi mersu kun muitten isillä.

Pike siis vaihtaa maisemaa, sekin kauden jälkeen, joten eletään nyt nää karsinnat vielä täysillä!
 
..SILLE!

reiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki
Ei tappioita voi tasapainottaa velalla osakeyhtiössä. Kun tarpeeksi tappioita kertyy osakeyhtiölle niin lain mukaan tästä täytyy tehdä ilmoitus kaupparekisteriin oman pääoman menetyksestä. Siinä ei velat auta. Tämä on nähty mm. Vaasan Sportissa jossa on yritetty velalla pitää toimintaa pystyssä, mutta oma pääoma on valahtanut negatiiviseksi.

Ilves on kuitenkin menneinä vuosina tehnyt positiivistä tulosta joten akuuttia kriisiä ei ole ollut näköpiirissä. Miksi keskustelu muuten kääntyi Ilveksen talouteen? Ilvestä ei ole haettu konkurssiin! Ilves ei esiinny protestilistoilla hoitamattomien velvollisuuksien vuoksi! Ilves pystyy pyörittämään Sm-tason liigajoukkuetta ja työllistämään siinä sivussa noin 50 henkeä.

Toivottavasti Jokipoikien organisaatiossa ei toimita samalla tavoin laput silmillä ja toitoteta itselleen, että on niillä muillakin talousongelmia.
Ei todellakaan tappioita voi tasapainottaa velalla. Tämä mainintani oli vastaus itse esittämääsi ajatuskuvioon. Kyseinen ajatus oli siis sinun, jota kritisoin.
Ilves ilmoitti tappiokseen vuosi sitten 550.000 euroa ja odotan tämän kauden tuovan lisää tappioita. Että sellaista tasapainottelua, eikä niitä tasapainoteta velalla.
 
"Arvaa oma tilasi, anna arvo toisillekin" -Suomalainen sananlasku

Atte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Tampere United
Ei todellakaan tappioita voi tasapainottaa velalla. Tämä mainintani oli vastaus itse esittämääsi ajatuskuvioon. Kyseinen ajatus oli siis sinun, jota kritisoin.
Ilves ilmoitti tappiokseen vuosi sitten 550.000 euroa ja odotan tämän kauden tuovan lisää tappioita. Että sellaista tasapainottelua, eikä niitä tasapainoteta velalla.
Missä minä olen tuollaista ajatuskulkua esitellyt? Nyt niitä valoja päälle siellä! Edellisessä viestissä viittasit itse, että Ilveksen talous pidetään tasapainossa velalla johon totesin, että ei se nyt näin voi osakeyhtiössä toimia.

Ei terve yhtiö kaadu yhteen tai kahteen tappiota tuottaneeseen kauteen. On hyvä muistaa, että sitä voittoakin on tehty aiemmilla tilikausilla. Rahaa voi olla jo ennestään kassassa. Ei niitä tappioita tarvitse aina pelkällä velalla kuitata. Ajatuskyhäelmäsi jonka mukaan edellistilikauden tappiot tarkoittavat sitä, että seuraavalla kaudella ne kuitataan velalla, osoittavat ettei osakeyhtiömuodossa tapahtuva liiketoiminta ole sinulle tuttua. Jos näin toimittaisiin, oltaisiin tilanteessa jossa kaupparekisteriin tehtäisiin epämielyttäviä pakollisia merkintöjä ja minun tietääkseni Ilveksen nimeä siellä ei ole näkynyt.
 
Vantaalaiset ja Nurmijärveläiset Jokeri ja HIFK diggaajat ovat vähän sama asia kuin, että suomalainen kannattaisi jalkapallon MM-kisoissa Ruotsia vain sen takia, että oma maa ei ole kisoissa mukana!
Edelliset 19 viestiä on siirretty pois Jokipoikien kausiketjusta niille paremmin sopivaan ketjuun.

Keskustelu Ilveksen taloustilanteesta ei sen sijaan kuulu ollenkaan tänne. Sitä voi käydä Ilveksen omalla alueella SM-liigapuolella.

- Moderaattorit -
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Liigaan nyt ei alunperin vielä tällä kaudella ollut tarkoituskaan tavoitella, mutta mitkä olisivat ne keinot, joilla sinne olisi tulevaisuudessa mahdollisuus päästä? Liigakelpoisuus vaatisi panostusta organisaation kehittämiseen, mutta mistä rahat?

Periaatteessa on ihan luonnollista, että liiganousua tosissaan tavoittelevalta joukkueelta vaaditaan lähes liigatason organisaatio. Ongelman ydin vaan on siinä, että miten pyörittää liigatason organisaatiota Mestiksessä mestistason budjetilla? Sportin esimerkki osoittaa miten siinä helposti käy. Onko ainoa mahdollisuus se, että joku yrjölaakkonen päättää hyvää hyvyyttään lahjoittaa talouden turvaamiseksi ylimääräisen miljoonan silloin tällöin?

Eli mielestäni suurin ongelma liiganousua ajatellen ei ole se, miten liigaorganisaatiota pystyttäisiin Joensuussa pyörittämään, vaan se, miten sen tasoinen organisaatio pystytään rakentamaan valmiiksi liiganousua varten. Yhdessä kesässä nousun jälkeen tuollainen muutos ei mielestäni onnistu.
 
Don't poke the bear!

reiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki
Kun tuohon Joopen esiintuomiin seikkoihin lisätään tuo liigaosakkeen 1,5 me, ymmärretään, ettei SM-liigan ajatuksena olekaan ollut liigan aito avaaminen, vaan liigakarsintojen tarkoituksena oli palvella liigatuotetta siten, ettei tammikuun tyhjennyksiin enää lähdettäisi.

Tässä liigakuviossa on keskeinen ongelma se, että SM-liigan osakkeet ovat seurojen omistuksessa. Oikeastaan olisi parempi, jos SM-liigan osakkeet olisivat ulkopuolisten sijoittajatahojen omistamia, jolloin mitään liigaosakkeiden lunastamisia ei tarvitsisi tehdä.
 
"Arvaa oma tilasi, anna arvo toisillekin" -Suomalainen sananlasku

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kun tuohon Joopen esiintuomiin seikkoihin lisätään tuo liigaosakkeen 1,5 me, ymmärretään, ettei SM-liigan ajatuksena olekaan ollut liigan aito avaaminen, vaan liigakarsintojen tarkoituksena oli palvella liigatuotetta siten, ettei tammikuun tyhjennyksiin enää lähdettäisi.
Ei, vaan liigakarsintojen tarkoituksena on palvella Mestistuotetta. Ja tähän päädyttiin Mestis-seurojen painostuksesta. Epäilen että liigaseurat eivät välttämättä olisi edes halunnut sarjaa auki. Totuus nimittäin on se ettei nuo liigakarsinnat palvele liigatuotetta mitenkään.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Missä keltaisenlehdistön lööpit nyt on? Jokipoikien piti mennä konkurssiin 5755€ summan takia ja pelaajat siirtyvät Pikkaraisen johdolla Jukureihin....ähäskutti, eipäs konkkaa tullutkaan ja Pike ei olisi jatkanut ilman ylimääräistä härdelliäkään. Valmentaja kartoitukset oli jo aloitettu aikaisemmin. Voi, voi mikkeliläiset. Muna tanassa voitte odottaa Pikeä ja Flinckiä, muuten sweat dreams! Ei se Pike kumminkaan aivan NIIN suosittu valmentaja jokipojissa ole, että saisi joukkopaon aikaiseksi. Oli merkit ilmassa hiukan toisenlaiset....Mitä Jukureilla on antaa Pikkaraiselle? Pohjattoman kassan? Entäs Kerälälle, joka on juuri noussut tähdeksi ja saa 110% varmuudella vähintään try-outin liigaan. Flinck voi tullakin, on niin epätasainen peluri että ei jää ikävä.

Joensuun Kiekko Ry ja eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen yhteisymmärrykseen.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
J. Voi, voi mikkeliläiset. Muna tanassa voitte odottaa Pikeä ja Flinckiä, muuten sweat dreams! Ei se Pike kumminkaan aivan NIIN suosittu valmentaja jokipojissa ole, että saisi joukkopaon aikaiseksi. Oli merkit ilmassa hiukan toisenlaiset....Mitä Jukureilla on antaa Pikkaraiselle?
Nyt ei voi kuin ihmetellä tätä PunaMustan kommenttia.

Tosi hyvä, että Jokipo ja Ilmarinen ovat sopineet tuon naurettavan summan takia jätetyn konkurssiasian. Toivottavasti Joensuussa on muutkin asiat kunnossa.
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nostavat jalat, irtoavat kiekot, HC TPS
Jokipoikien piti mennä konkurssiin 5755€ summan takia ja pelaajat siirtyvät Pikkaraisen johdolla Jukureihin....
Konkurssiin hakeminen ja konkurssiin meneminen eivät edelleenkään ole synonyymeja. Tämä tähän väliin tiedoksi. "Velka asia" lienee sovittu kuitattavaksi karsintasarjan tuotoista ja homma siis raukeaa siltä osin (jos ja kun suoritus myös tehdään). Jukurit-asiasta ei mitn käryä, aihe taitaa olla Savo-Karjalan jäsentenvälisten ulkopuolella ns. big deal.
 
Jaa-o, jaa-o. Kyllä?

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mihin hävisi nimimerkki ierikka täältä sen jälkeen, kun tuli julki vakuutusyhtiö Ilmarisen Jokipoikiin liittyvä konkurssihakemus? Olisin odottanut ierikan analyysia Jokipoikien taloustilanteesta sen takia, että ierikka on vieraillut mieluusti muiden talousongelmista kärsivien (mm. Vaasan Sport) Mestis-seurojen osioissa talousasiantuntijana.

Muistutin useaan otteeseen ierikkaa Sportin taloutta koskeneissa keskusteluissa, että niinkin murheellisen konkurssihistorian omaavan seuran,kuin mikä Jokipojat on, kannattajan ei luulisi arvostelevan ja neuvovan kovin hanakkaasti muiden Mestis-seurojen talousasioita.

Tilannehan on se, että Vaasan Sport ja Jokipojat eivät ole ainoat Mestis-seurat, jotka kärsivät pahoista talousongelmista. Kevät tuo esille muitakin rankasti tappioita tuottaneita Mestis-seuroja kuin Sport, Jokipojat ja D Team. Minusta kannattaisi nyt yhdistää Mestis-seurojen voimat keskustelemaan vakavasti talousasioista sen sijaan, että käydään ilkkumassa toisten huonoa talouden pitoa. Virheitä on tehty monissa Mestis-seuroissa, mutta sekin on tosiasia, että taas ensi kautta samat seurat lähtevät suunnittelemaan osin epärealistisin talousennustein.

Olipa Jokipoikien taloustilanne sitten mikä hyvänsä, toivon sille menestystä SM-liigakarsinnoissa. Vaasan Sport näytti viime keväänä, että Mestiksen mestari pystyy yhtenäisen joukkueen ja osaavan valmentajan johdolla pistää SM-liigan huonoimman joukkueen lujille 7 ottelua kestävässä karsintasarjassa.
 
"Nöyrän kanssa tulee tuloksia. Nöyrä on valmis pysähtymään ja menemään itseensä sekä miettimään, mitä voisi tehdä toisin ja mitä voisi oppia". Minna Marsh

TeeTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, sekä mestis kokonaisuudessaan
Mielenkiintoinen oli nelonen sportin lähetys eilen, joka päättyi lyhyeen haastatteluun missä Jokipoikien toimitusjohtajaa Sami Pursiainen kertoi nykytilanteessa, eli missä nyt mennään.
Kävi ilmi jotain muuta kun mitä julkisuuteen oli annettu ymmärtää, sillä jo aiemmin kerrottiin että summa on 10t kahtapuolta ja summa löytyy. Näin ei ollutkaan vaan rahaa ei vaan yksinkertaisesti ollut millä maksaa. Tietenkin asia nyt korjautuu sillä rahaa tulee kasakaupalla pleijareista nyt nyt alkavista liiga karsinnoista, mutta kysymys kuuluu.
Mitä olisi tapahtunut JOS oltaisiin tiputtu heti KiVa käsittelyssä?
Pursiainen vain sanoi että velan maksua on sirretty kun tiedettiin että rahaa on tulossa silloin käynnissä olleista pleijareista..

Saa korjata jos olen ymmärtänyt asian väärin, näin se vain taitaa olla että kirstuun alkaa vasta nyt kertyä jotain?? Ja tietenkin niillä maksetaan vanhoja velkoja, mikä nyt tietenkin on järkevää että saadaa korko ym kulut pois ja talois lopulta (joskus?) terveelle pohjalle!

Ja samaa mieltä siffan kanssa että pitäisi puhaltaa yhteen hiileen eikä ilkkua muiden suuntaan. Ja eiköhän ierikka viel jostain löydy......
 
6.4.2010 Jarno pikkarainen Jokipojista voitokkaan Ilvespelin jälkeen: Ei voi muuta sanoa kuin että sitkeä on joukkue, perkele.

Viljuri

Jäsen
Seuran "johto"henkilöiden lausunnoilla ei ole erityistä arvoa, vaikka ylipäätään se seikka, että niitä (vielä) annetaan (sisällöstä viis) ja että ne ovat ristiriitaisia, kertovat jotakin.

Miten edes taloudenpito voisi teoriassa toimia, kun vain osa suoritteista on ylipäätään "rahatalouden" piirissä ja siten kontrolloitavissa/laskettavissa (vrt. yleisömäärien arpominen/yleisömäärätavoitteet)?

Velkaa on tullut kuluvalta kaudelta lisää, tämän verran voimme "arvata" puheenjohtajan lausuntojen perusteella. Ja aivan riippumatta siitä, että mikä (jos mikään) "tulos" kaudelle "arvotaan" jälkikäteen, on syytä muistaa, ettei seuran aiempienkaan kausien "arvontojen" tuloksia ole ainakaan tilinpäätöksen muodossa saatu "nikotteluitta" vahvistettua. Toiminnassa kroonisesti ei pysytä tilikausien rajoissa, mitä tulee kirjauksien tekemiseen.

Peittoa jatketaan purkamalla lankaa toisesta päästä, takin tekemiseksi.

Ei edes välinpitämättömyys selitä tuota vyyhteä, sillä siellä on pitkä kulttuuri taustalla, muuallakin kuin Joensuussa. Jos joko itse tai jonkun toisen neuvonantajan roolissa joutuisin "tätä" selvittämään, niin ylimääräinen tarkastus (+ mahdollisine viranomaisorgaanien toimivallan piirissä olevine seurauksineen) ja jo mainitun "kulttuurin" alasajo olisivat ne ainoat mahdollisuudet homman kääntämiseen terveemmälle ja laskettavissa olevalle pohjalle, sikäli mikäli halua harrastustoiminnassa on mukana olla.

Ja jos ei ole, niin toiminnan alasajo olisi mielestäni relevantein vaihtoehto lisävahinkojen syntymisen estämiseksi.
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Mihin hävisi nimimerkki ierikka täältä sen jälkeen, kun tuli julki vakuutusyhtiö Ilmarisen Jokipoikiin liittyvä konkurssihakemus?

Oikein oiva avaus tännekin, Siffa ;) Kiva nähdä sinuakin tänne kirjoittelemassa. Toivon kuitenkin, ettet sekoile täällä yhtä pahasti kuin eräissä muissa ketjuissa. Sinun pelikortit, vai pitäsikö sanoa, valtakunnan johtava pelikirjasi, on jo nähty.

Sen verran voin valottaa nimimerkin Ierikka liikkeitä, että ko. herra on tällä hetkellä ulkomaan matkoilla, palannee liigakarsintojen huipennukseen takaisin Suomeen. Eli, varmasti tulet vastauksia näihin askarruttaviin kysymyksiisi saamaan myöhemmin kevään aikana. Odottelemisiin.

Mitä Jokipoikien taloustilanteeseen tulee, nuo ongelmat ovat olleet tiedossa täälläpäin jo vuodenvaihteesta asti. SIlloin ainakin tarkkasilmäiset jääkiekon seuraajat huomasivat ensimmäiset oireet. Kuitenkin täällä on tällä kaudella jo pystytty tekemään korjausliikettä parempaan ja ensi kaudella tullaan varmasti näkemään suurempia liikkeitä talouden tervehdyttämiseen. Tämä siis tarkoittaa aika varmasti sitä, ettei liigaan olla menossa vaikka Ilves kaatuisikin. IMO.
 
Eli lyhyesti HAISTA VITTU. Olet todellinen kusipää -nimeltämainitsematon Jukurifani allekirjoittaneesta yksityisviestissä :D

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mitä Jokipoikien taloustilanteeseen tulee, nuo ongelmat ovat olleet tiedossa täälläpäin jo vuodenvaihteesta asti. SIlloin ainakin tarkkasilmäiset jääkiekon seuraajat huomasivat ensimmäiset oireet. Kuitenkin täällä on tällä kaudella jo pystytty tekemään korjausliikettä parempaan ja ensi kaudella tullaan varmasti näkemään suurempia liikkeitä talouden tervehdyttämiseen. Tämä siis tarkoittaa aika varmasti sitä, ettei liigaan olla menossa vaikka Ilves kaatuisikin. IMO.
Kävinhän minäkin katsomassa sen tänne JA:aan linkitetyn videon, missä toimitusjohtaja Pursiainen totesi, että hänet oli yllättänyt Jokipoikien huono taloustilanne, mikä johtui aikaisempien vuosien huonosta talouden hoidosta. Viimeistään silloin minulle selvisi Jokipoikien taloushuolet. Eikö siellä puhuttu peräti 400 000 euron velkataakasta. Nyt tänään Pursiainen ilmoitti tv:ssä ennen Ilves-ottelua, että kassa on ollut tyhjä eikä mm. Ilmarisen erääntyneitä maksuja ole voitu hoitaa.

Kiitos ierikan ulkomaanmatkan infosta. Se selvittää hänen poissaolonsa täältä. Oletko Riffsi sitä mieltä, että Vaasan Sportin taloustilanteesta on hyvä käydä mm. Jokipoikien kannattajien ilkkumassa noin puolen toista vuoden ajan, mutta, kun jo kaksi konkurssia lähivuosina läpikäynyt Jokipojat on taas talousongelmissa, niin tänne ei saisi tulla kommentoimaan siitä mitään? Muistutin ierikkaa Sportin viestiketjuissa siitä, että en lähtisi Jokipoikien kannattajana kovin paljon arvostelemaan enkä antamaan neuvoja jääkiekkoseuran taloudenpidosta.
 
"Nöyrän kanssa tulee tuloksia. Nöyrä on valmis pysähtymään ja menemään itseensä sekä miettimään, mitä voisi tehdä toisin ja mitä voisi oppia". Minna Marsh

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ei nuo taloushuolet ole varmasti kellekään vähääkään Jokipoikia seuranneelle mikään yllätys. Kyllähän se on ollut yleisesti tiedossa, että kädestä suuhun mennään ja seuran johdostakin se on jo moneen kertaan aiemminkin myönnetty. Kaksi vuotta sitten oltiin vielä huonommassa jamassa. Silloin asioita vaan ei puitu valtakunnan lehdissä, koska Jokipojat taisteli joukossa ynnä muut.

Vaasan tilanteeseen vertaaminen on sikäli turhaa, että siellä mentiin metsään omien suuruudenhullujen suunnitelmien ja Tammisen takia. Enemmän tai vähemmän metsään on jossain välissä täälläkin menty, mutta tämänhetkiset ongelmat eivät ole suoraa seurausta mistään lyhyen tähtäimen liigasuunnitelmista tai vastaavista.
 
Don't poke the bear!

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Kiitos ierikan ulkomaanmatkan infosta. Se selvittää hänen poissaolonsa täältä. Oletko Riffsi sitä mieltä, että Vaasan Sportin taloustilanteesta on hyvä käydä mm. Jokipoikien kannattajien ilkkumassa noin puolen toista vuoden ajan, mutta, kun jo kaksi konkurssia lähivuosina läpikäynyt Jokipojat on taas talousongelmissa, niin tänne ei saisi tulla kommentoimaan siitä mitään? Muistutin ierikkaa Sportin viestiketjuissa siitä, että en lähtisi Jokipoikien kannattajana kovin paljon arvostelemaan enkä antamaan neuvoja jääkiekkoseuran taloudenpidosta.
Riffsi vastasikin jo ensimmäisen viestisi ainoaan kysymykseen. Matkailu ehdottomasti avartaa, joten uskallan suositella sitä sinullekin.

Juuri nyt en halua kirjoittaa Jokipoikien talousasioista, niiden asioiden aika on myöhemmin, kunhan meillä on kasassa enemmän informaatiota. Sekin aika tulee vielä, lupaan. Silloin toiveissa olisi, että tänne saataisiin muiden joukkueiden kannattajia keskusteluihin mukaan. Ja siis nyt nimenomaan niitä, joille sana "talous" merkitsee muutakin, kuin punapaperista suklaalevyä.

Tartun nyt tähän sen verran, että ainakaan allekirjoittanut ei ole suinkaan ilkkunut. Jos väität muuta, ole hyvä ja kaiva todistusaineistoksi viestini, jossa näin olen menetellyt (olen kirjoittanut Sportin alueelle luultavasti alle 10 viestiä, joten urakka ei ole mahdoton). Muutoin joudun toteamaan, että olet joko tarkoitushakuisesti, tai sitten vaan tavoillesi uskollisena, väärässä.

Siffan viimeisen vuoden aikainen viestintä Sportin talousosaamisesta, Tammisen ylivertaisuudesta, Tammisen toimimisesta oikein Case Erholtzin yhteydessä, Sportin joukkueen yhtenäisyydestä ja niin edespäin, olisi kyllä tarjonnut paikkoja ilkkua enemmän kuin tarpeeksi. En vaan saa moisesta juurikaan tyydytystä.

Todettakoon loppuun, että ehkäpä parhaan demonstraation siffan sielunelämästä antaa se, että hänen mielestään Vaasan Sport on oivallisesti hoidettu (konkurssin partaalla) ja valmennettu (tänään treeniohjelmassa rantalentistä) seura.

Jotta pojat näillä eväillä.
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Juuri nyt en halua kirjoittaa Jokipoikien talousasioista, niiden asioiden aika on myöhemmin, kunhan meillä on kasassa enemmän informaatiota. Sekin aika tulee vielä, lupaan. Silloin toiveissa olisi, että tänne saataisiin muiden joukkueiden kannattajia keskusteluihin mukaan. Ja siis nyt nimenomaan niitä, joille sana "talous" merkitsee muutakin, kuin punapaperista suklaalevyä.
Näin arvelinkin asian laidan olevan, että et ole halunnut kirjoittaa Jokipoikien talousasioista sen jälkeen (24.3.-10), kun Ilmarinen haki seuraa konkurssiin.

Tulitkin matkoilta nopeammin takaisin kuin mitä Riffsi arveli.:) Menisikö se nyt niin, että siffa on tarvittaessa halonhakkuussa ja ierikka ulkomailla?:) Jään odottamaan analyysiasi Jokipoikien taloudenpidosta. Sportin asioistahan sinä kävit paljon kirjoittelemassa Sporttia koskeviin viestiketjuihin.

Tulen sitten keskustelemaan Jokipoikien talousasioista mielelläni, koska jääkiekkoseurojan talouden pidosta minulla on paljon kokemuksia. Muistan aikoinaan, kun "Sämpy" tuohtui Kiepon johtokunnan kavereihin, kun vetivät "Sämpyn" vuokratilojen liukuvan väliseinän kiinni ja menivät pitämään kokoustaan "Sämpyn" vuokraamaan tilaan parhaaseen kahvion myyntiaikaan. Jo silloin Joensuussa elettiin jääkiekon suhteen yli varojen ja seurauksena oli muutaman vuoden päästä velkaa 12 Mmk ja konkurssi. Mm. tästä yritin sinua hieman muistutella ja rauhoitella, kun kävit arvostelemassa Vaasan Sportin ja Juhani Tammisen jääkiekon ja ennen kaikkea Mestiksen eteen tekemää arvokasta työtä.

Edit: Tämä on "kaksintaistelu" ierakkavssiffa, siihen ei välttämättä tarvitse muiden puuttua mitenkään. Joensuu on antanut minulle huikeita jääkiekkokokemuksia ja parhaat mahdolliset olosuhteet jääkiekon parissa. Sen takia toivon kaikkea hyvää ja menestystä joensuulaiselle jääkiekolle.
 
"Nöyrän kanssa tulee tuloksia. Nöyrä on valmis pysähtymään ja menemään itseensä sekä miettimään, mitä voisi tehdä toisin ja mitä voisi oppia". Minna Marsh

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Näin arvelinkin asian laidan olevan, että et ole halunnut kirjoittaa Jokipoikien talousasioista sen jälkeen (24.3.-10), kun Ilmarinen haki seuraa konkurssiin.
Tässä tilanteessa kannattaa pitäytyä vielä pahemmin kommetoimasta tuota taloustilannetta. Pelaillaan pelit ja katsotaan sitten. Veikkaanpa että pelien päätyttyä Joensuun suunnalta tulee varsin tyhjentävää tekstiä kuluneen kauden hommista, johon varmasti talous tuo oman suuren osansa.

Tulitkin matkoilta nopeammin takaisin kuin mitä Riffsi arveli.:)
En valitettavasti ole Ierikan sihteeri, joten tarkempi paluuaika ei ollut tiedossa. Mutta kyllähän nyt karsinnat alkavat huipentua, huomenna ensimmäinen voitto Jokipojille ja voittokulku alkakoon ;)


Edit: Tämä on "kaksintaistelu" ierakkavssiffa, siihen ei välttämättä tarvitse muiden puuttua mitenkään.
Voisitko jatkaa tätä sitten esimerkiksi uudessa ketjussa SiffavsIerikka, tai vaikkapa yksityisviestein.
 
Eli lyhyesti HAISTA VITTU. Olet todellinen kusipää -nimeltämainitsematon Jukurifani allekirjoittaneesta yksityisviestissä :D

Fordél

Jäsen
Edit: Tämä on "kaksintaistelu" ierakkavssiffa, siihen ei välttämättä tarvitse muiden puuttua mitenkään. Joensuu on antanut minulle huikeita jääkiekkokokemuksia ja parhaat mahdolliset olosuhteet jääkiekon parissa. Sen takia toivon kaikkea hyvää ja menestystä joensuulaiselle jääkiekolle.
Ei puututa, mutta sen verran vaaan toivoisin, että toisit ne ilkkumisviestit tänne esiin, jotta osoitat ette kirjoittanut taas paskaa.

Mitä tulee taas ylipäänsä toisten seurojen talousasioista keskustelemiseen niin aivan turha tulla ketään siitä syyllistämään. Sportilla on ollut omat talousvaikeutensa ja niistä voivat keskustella vaikka minkä konkurssikypsän seuran edustajat. Viestin sisältö ratkaisee eikä kirjoittajan kannattama seura. Tai sitten me KooKoon, LeKin, D Teamin ja Jokipoikien fanit emme jatkossa ota mitään pelillisiä ajatuksia vastaan vaikka siffalta, jonka kannattama seura ei päässyt ekalta pudotuspelikiekalta jatkoon. Täysin typerä logiikka, joten tosiaan se sisältö ratkaisee, kiitos.

Nyt on siis käynyt selväksi, että näistä Mestiksen suurista kahdella on talous kuralla ja KooKoossakin se on todella tiukalla. Miten KooKoolle lopulta kävi, selviää varmasti myöhemmin ja siitä toivon yhtä nasevaa keskustelua kuin mitä on ollut Sportin palstalla. Se on kuitenkin tullut näiden esimerkkien myötä selväksi, että huipulle ja liigaan ei nousta hetkessä vaan todella pitkäjänteisen työn kautta. Tätä vitun tylsää mantraa toistin pitkää KooKoon puolella, mutta se on ajankohtainen myös muissa seuroissa. Taloutta, organisaatiota, yleisömääriä ja omaa junnutuotantoa pitää vahvistaa vuosi vuodelta, jolloin jossain vaiheessa se taso riittää hallittuun liiganousuun.

Toivon Joensuuhun vain ja ainoastaan hyviä ja rahakkaita karsintoja, jonka myötä seura jatkaa toimintaansa Mestiksen kärjessä.
 
“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Veikkaanpa että pelien päätyttyä Joensuun suunnalta tulee varsin tyhjentävää tekstiä kuluneen kauden hommista, johon varmasti talous tuo oman suuren osansa.
Jaahas. Taasko sitä mennään? Monessa yhteydessä Piken suusta on putkahdellut sanoja joita en ole osannut vielä muuttaa päässäni tapahtuneiksi.

Liigakarsinnoista tulee kyllä euroja kassaan mukavasti, mutta mikähänlie on Jokipoikien tulevaisuus? Pelaaminen junnuilla tavoitteena playoff? Ei kait tässä konkurssiin asti tarvitse mennä? Ry ja Oy:n yhdistäminen? Loppuis nuo pelit jo, niin saataisiin asioihin selvyyttä.

Mielenkiintoista on olla Jokipoikien kannattaja. Koskaan ei tiedä tuleeko vielä seuralle huominen.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Ei puututa, mutta sen verran vaaan toivoisin, että toisit ne ilkkumisviestit tänne esiin, jotta osoitat ette kirjoittanut taas paskaa.
Kävin Ierikan "Sportin taloutta", "Tamin Audi pois täältä" ja "Sport 2009-2010" koskevat kirjoitukset läpi viime elokuulta lähtien. Keskustelumme Sportin asioiden hoitamisesta alkoi sillä kertaa "Sportin talous"-viestiketjun viestistä #196 27.8.-09. Olin kehoittanut Ierikkaa huomioimaan, että hän antoi nyt lähivuosina kaksi kertaa konkurssiin ajautuneen seuran kannattajana ohjeita Vaasan Sportin organisaation toiminnan ja talouden hoitamiseksi!! Siitä se silloin lähti ja on jatkunut tähän päivään saakka. Laskin tiheän kamman läpi Ierikan negatiiviset Sportia koskevat kirjoitukset viime elokuulta alkaen ko. viestiketjuissa ja sain niitä olevan 23 kirjoitusta.

Ierikan näppäimistöltä on sinne kirjoitettu mm:"Sportin ala-arvoisen paskaa taloudenpitoa..", "Sportin organisaation toilailuja..", "Tästä tilanteesta nyt suurin jännitys ja paukut pitäisi latoa siihen, että kaudesta selvitään yli ja taloutta aletaan oikeasti tervehdyttämään ensisijaisesti kuluja karsimalla..", "Koko ajan näyttää huonolta Sportin taho, sanon sen suoraan..", "Siffan kehumat talouden ammattilaiset ovat ajaneet Sportin äärimmäiseen talouskurimukseen ja nyt on osoittautunut, että nimimerkki siffan puolustama Juhani Tamminen oli kuin olikin ns. mätä omena". Onhan näitä Ierikan negatiivisia sanontoja kohdistuen kannattamaani Vaasan Sportiin siellä enemmänkin, mutta käy ihmeessä lukemassa niitä, ellet usko minua.

Itse asiasta eli Jokipoikien talouden hoidosta jaksan odottaa Ierikan analyysia. Siitä selvinnee se seikka, että olisikohan Ierikan kannattanut panostaa se energia Jokipoikien hyvään asiainhoitoon, minkä hän käytti Vaasan Sportin asioiden setvimiseen ja neuvomiseen.
 
"Nöyrän kanssa tulee tuloksia. Nöyrä on valmis pysähtymään ja menemään itseensä sekä miettimään, mitä voisi tehdä toisin ja mitä voisi oppia". Minna Marsh

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Siinä sai Ierikka kunnon näpäytyksen siffalta. Valehtelusta vielä lisäksi jäi kiinni.

Mutta kaikesta huolimatta toivon Jokipoikien ottavan Ilveksestä voiton.
 
Tunnelin päässä näkyy valoa, tai saattaahan se olla myös junakin...

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Omalta osaltani tämä offtopic saa jäädä sitten tähän.

Tulitkin matkoilta nopeammin takaisin kuin mitä Riffsi arveli.:)
Niin, kysymyksessä oli ainostaan pidennetty viikonloppu keväisessä Vilnassa, josta palasin eilen Suomeen seuraamaan liigakarsintoja paikan päältä. Suosittelen, kaupunki on kovasti muuttunut viime vuosien aikana.

Ierikan näppäimistöltä on sinne kirjoitettu mm:
Muutaman lauseen irrottaminen kontekstista tuskin hämää edes palstan nuorimpia lukijoita.

EDIT: Paitsi näköjään nimimerkkiä Pervert

Koko ajan olen korostanut olevani aidosti huolissani Vaasan Sportin ja tämän sarjan tulevaisuudesta.

Onhan näitä Ierikan negatiivisia sanontoja kohdistuen kannattamaani Vaasan Sportiin siellä enemmänkin
Kun luin tämän, palasivat ajatukseni Vilnaan. Siellä löytyy The Museum Of Genocide Victims, jossa vierailu on kiehtova - joskin pysäyttävä - kokemus. Entisessä KGB:n Liettuan päämajassa on esitelty melko kattavasti ajatuspoliisin ja yhden totuuden propagandakoneiston toimintaa miehitysvuosina.

Uskon, että sinä, siffa, olisit ollut siellä kuin kotonasi tuon talon palvellessa vielä Suurta ja Mahtavaa.
 
Viimeksi muokattu:
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Muutaman lauseen irrottaminen kontekstista tuskin hämää edes palstan nuorimpia lukijoita.
Siellä ne ovat, Ierikan hengen tuotokset koskien Vaasan Sportia, kaikkien luettavissa Sportin viestiketjuissa. Kannattaa käydä tutustumassa, mikäli kiinnostaa.

Veit sitten keskustelun Vilnaan ja KGB:hen, kun selvisi sinullekin, että olit vieraillut Sportin keskusteluissa erittäin aktiivisena kirjoittajana; Sportin toiminnan ja talouden kritisoijana ja neuvojana sekä Tammisen kovana arvostelijana. Se, että minä olen saanut osuuteni sinun arvosteluistasi, kuuluu pelin henkeen ja otan ne nöyrästi ja purnaamatta vastaan.
 
"Nöyrän kanssa tulee tuloksia. Nöyrä on valmis pysähtymään ja menemään itseensä sekä miettimään, mitä voisi tehdä toisin ja mitä voisi oppia". Minna Marsh
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy