Kiekko-Espoon yleisömäärät

  • 311 493
  • 2 012

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
@-pasi- parkkimaksu on ollut 7€ eikä Blues ole saanut tästä ilmeisesti mitään, eikä myöskään pystynyt vaikuttamaan asiaan millään lailla Baronan hoideltua asiaa. Tämä on yksi niistä "huonoista" sopimuksista jonka kanssa JE joutui elämään. Toivottavasti parkki on tulevaisuudessa lähes ilmainen tai kokonaan ilmainen, olen valmis maksamaan pankista jos rahat menevät seuran junioritoimintaan.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Siis ongelmaksi on nähty nimenomaan ottelutapahtuman kokonaiskulut kävijälle. Tuon parkkimaksun lisäksi kaikki hallilla myytävä syötävä ja juotava on ollut riistohintaista ja hinta- laatusuhteeltaan surkeaa moskaa. Itse ottelulippu on vain murto-osa kuluista. Sillä hinnalla millä vaikkapa nelihenkinen perhe käy katsomassa pari ottelua oheistarjoiluineen voisi matseja seurata kotisohvalta koko kauden ajan.
 
Suosikkijoukkue
KK
Noista parkkiasioista voi tietysti vääntää vaikka kuinka paljon, mutta oletteko valmiita vapaaehtoisina hoitamaan tuon homman? Sinne vaaditaan kuitenkin 12-15 henkeä joka peliin, oli sitten räntäsade tai auringonpaiste. Viranomaiset vaatii valvontaa myös tuonne lähiasuinalueelle, ettei sinne jätetä peliin saapuvien autoja.
Hetkinen ja onko näin? Saisiko tähän jotain lähdettä? Kuinka suurelle alueelle sitä valvontaa tarvitsee?
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Ihmettelen tuota myös. Jos kadunvarsipysäköintiä ei ole erikseen kielletty, se on sallittua. Käsittääkseni urheilupuiston lähikaduilla osoitteissa Tuohivirsu ja Tuohikuja on voimassa alueellinen pysäköintikielto kun taas esim. Orionintiellä ja kaikilla Koivuviidantien sivuteillä ei ole. Linkki alueen karttaan: Google Maps
Ja tässä Espoon kaupungin pysäköintisivuille: espoo.fi > Pysäköinti
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Noista parkkiasioista voi tietysti vääntää vaikka kuinka paljon, mutta oletteko valmiita vapaaehtoisina hoitamaan tuon homman? Sinne vaaditaan kuitenkin 12-15 henkeä joka peliin, oli sitten räntäsade tai auringonpaiste.
En tiedä teemmekö itse asiat liian vaikeiksi vai ollaanko vaan totuttu siihen ettei tarvitse mitään tehdä (koska Jussi maksaa laskun). En lähde nyt laskemaan mitään break-eveniä tai sitä pitäisikö hinnan olla 5€ vai 7€ mutta ymmärrätte idean. Eikö tämä nyt onnistuisi vaikka talkoohommana niin että:

Jokaisessa kotiottelussa on yksi BJR:n joukkue jonka vanhemmat hoitavat tämän talkoohengessä. Luvataan vaikka 1€/auto palkkiota ja lisäksi pääsevät rahastaessa "mainostamaan" että "tästä summasta menee 1€ suoraan BJR/Red 04:n turnausmatkaan Alahikiään jotta saadaan jatkossakin kasvatettua lisää jerelehtisiä."
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Eikö tämä nyt onnistuisi vaikka talkoohommana niin että:

Jokaisessa kotiottelussa on yksi BJR:n joukkue jonka vanhemmat hoitavat tämän talkoohengessä. Luvataan vaikka 1€/auto palkkiota ja lisäksi pääsevät rahastaessa "mainostamaan" että "tästä summasta menee 1€ suoraan BJR/Red 04:n turnausmatkaan Alahikiään jotta saadaan jatkossakin kasvatettua lisää jerelehtisiä."
Vai voiko olla niin, että sillä BJR-joukkuelaisella (tai sen vanhemmalla/nuoremmalla sisaruksella) on hyvin usein samaan aikaan joko omat treenit/matsi/turnaus ja vanhemmat kiinni näissä kuskauksissa/toimitsijahommissa/järjestelyissä. Ja jos kerran pari kaudessa sattuu niin sopivasti ettei näin ole, niin vanhemmat haluaisivat kenties itsekin käydä joskus katsomassa myös edustusjoukkueen ottelua kaikessa rauhassa, ilman velvoitetta junnujoukkueiden eteen muutoinkin tehtävästä suuresta talkootyöstä?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Tuo ei tule Espoossa onnistumaan, voin lyödä asiasta pääni pantiksi. Muutama ottelu menee ok jonka jälkeen homma leviää käsiin.

Vai voiko olla niin, että sillä BJR-joukkuelaisella (tai sen vanhemmalla/nuoremmalla sisaruksella) on hyvin usein samaan aikaan joko omat treenit/matsi/turnaus ja vanhemmat kiinni näissä kuskauksissa/toimitsijahommissa/järjestelyissä.

Voisin tähän tietty saivarrella jotain mutta totean nyt vaan omana mielipiteenä että jos asioita tehdään jatkossa samalla tavalla kuin nyt on tehty viimeiset noin 15 vuotta niin ei tämä tule tästä mihinkään muuttumaan. Toivon vaan ettei 4-5 vuoden päästä sitten taas olla siinä tilanteessa että Jussi maksaa laskut (vaikkei se minulta pois olekaan) ja sitten ymmärrettävästi kyllästyy.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja alussa mainitsemaani nollatulokseen tuskin tänä vuonna päästään, sen verran rahaa paloi noihin pakollisiin kuluihin, että lisenssi Mestikseen saatiin. Lisäksi joukkueen "perustamiskulut" lienee yli sadantonnin, voi olla paljon enemmänkin. Mutta jos sitten kaudella 2017-2018 nollille, niin antaisi positiivista signaalia että homman voi saada toimimaan omillaan.

Vaikea uskoa että mikään seura saisi mestiksestä nykyiselllään plussaa, mutta toki jos esimerkiksi tv- tulot ja näkyvyys kasvaa niin se on jossain kohti mahdollista. Kuitenkin voittajakaan ei saa mitään jättisummaa. Kuitenkin pelkästään miljoonalla tv- tulot laski liigasta ja pelejä on vain 25, mutta menot taas on melkein samaa tasoa. Käytännössä Bluesin kohdalla se vaatisi sen että kaikki asiat hallilla ja toimistolla tehtäisiin vapaaehtoisvoimin ja ne pelaajat jotka jotain palkkaa saa niin on myös esim. toimistolla töissä. Nythän ainakin näyttäisi että lähdetään tekemään hommaa "ammattimaisesti" jolloin myös ne kustannukseton suuret, mutta tulot ei. Toki järkeä tuohon hommaa saisi jo jos ei tule jättitappioita. Jonkin verran kuitenkin varmasti pelaajille on pakko maksaa kun omia junnuja mennyt muualle niin pakko saada edes joukkue kasaan. Yleisöketju kun kuitenkin oli niin uskon että yleisömäärän pitäisi olla reilusti yli 2000 yli jos halutaan hyvä taloudellinen tulos, silloinkin keskimääräinen lipunhinta pitäisi pysyä hyvänä. Toki se kai liigassa olikin ongelma, rahaa lipuista voi tulla enemmän sisään jos hinta tippuu, mutta "ilmaiseksi" pääseviä on vähemmän.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ei niitä asioita tarvi samalla tavalla tehdä, kyse ei ole millään muotoa siitä. Muutokset täytyy tehdä ihan toisella saralla, kuin sillä että haetaan ottelutapahtumiin vapaaehtoisia töihin.
Otetaan lähtökohdaksi se nollatulos ja lähdetään rakentamaan budjettia ylöspäin vuosi kerrallaan kohti liigapaikkaa. Kulurakenteeseen voi tehdä viilauksia, mutta kaiken a ja o on saada tulopuolta hilattua ylöspäin.
Mä luulen että olemme molemmat ihan samoilla linjoilla. Mä tosin painotan sitä että kyllä penkoisin vielä kerran ihan kaikki tulot ja menot läpi. Parkkialue ja miten siitäkin saadaan "kannattavampi" on yksi detalji muiden joukossa. Siitä sitten 100% samaa mieltä että tulojen lisääminen on se ykkösjuttu.
 

BaronFIN

Jäsen
Seuraava porras on rakentaa yhteys sponsorien ja fanien välille, mikä isossa kuvassa on haastavampi tehtävä. Millä keinoin saa fanit käymään juuri Peran grillillä, eikä naapurin Mäkkärillä?
Tämä onkin se juttu ja varmaan seuran puolelta jopa helpoiten toteutettavissa. Täytyy vain muistaa, että vaikka kauden aikana onkin se 100 000 asiakaskontaktia, niin todellisuudessa siellä hallilla pyörii ne samat 3000 naamaa jotka ovat sen markkinoinnin kohteena. Senkin takia joku 5k euron sijoittaminen markkinointiin jäähallilla on todella riskaabeliä puuhaa Peran grillille.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Peran grilli ei toki sijoittaisi mun mallissa mitään 5k, vaan 1000-2000€. Jos sitten aikanaan liigaan päästään, summaa voisi nostaa vaikka 1.5 kertaiseksi. Liigassa viime kaudella tuolla 5 tonnilla sai Espoossa jo 6 metrin laitamainoksen ei tv puolelta, kun kausi oli alkamaisillaan. Alle 20k sai kotipäädyn b-pistemainoksen.

Lol.

Ei voi muuta sanoa kuin, että myynti on tosissaan onnistunut ja tuotteistus on ollut kunnossa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ei voi muuta sanoa kuin, että myynti on tosissaan onnistunut ja tuotteistus on ollut kunnossa.
TV-puoli lienee arvokkaampi, sanotaan 50% enemmän ja päädyt 25% enemmän. Kulmat lasketaan ei TV-puolen mukaan. Pitkä sivu 50 m, pääty 20 m ja kulma 7,5 m.

Mahdolliset tulot siis seuraavasti.
TV-puoli: 12 * 7500 = 90k
Ei TV-puoli: 12 * 5000 = 60k
Päädyt: 8 * 6250 = 50k
Kulmat: 6 * 5000 = 30k
Yhteensä: 230k

Eipä tuo huonolta kuulosta, joskaan ei se nyt mikän rahasampokaan ole. Lisäksi ymmärsin, että Blues maksoi 30k siitä ilosta, että sai noita mainoksia myydä eli 210k tuosta oli saatavissa tuottoa. Jotenkin kyllä tuntuu, että tuohon ei päästy. Ei edes kovin lähelle..
 
Suosikkijoukkue
KK
Voittamalla runkosarjan sekä finaalin saa joukkue yhteensä 80k€. Ei tuo nyt mikään lottovoitto ole, mutta auttaa varmasti Bluesiakin eteenpäin. Sitä on hyvä tavoitella.

edit: Hieman väärä ketju mutta menkööt
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en ymmärrä, miksi täällä jauhetaan taas parkkimaksuista. 7€ parkkipaikasta jäähallin kupeessa ei voi olla kenellekään oikeasti este jättää tulematta hallille. Espoossa. Ei voi olla. Kokonaissetti voi olla kallis esim. lapsiperheille mutta ei se kamelinselkä siihen 7 euroon voi katketa. Jos katkeaa, ei oikeasti kannata tuhlata vähiä rahojaan lätkään, vaan keksiä jotain muuta kivaa yhdessä. Tai säästää vähän lisää. Siinä parkkipaikassa maksetaan myös siitä, ettei niitä ensin into piukeena ja pelin jälkeen väsyneenä olevia lapsia tarvitse roudata julkisilla. Tai sitten tullaan julkisilla, mutta sekin maksaa, jos ei ole kuukausikorttia.

Lippujen kalleus Espoossa ei ole missään vaiheessa ollut oikea ja todellinen ongelma ja siksi pidin todella typerämä Bluesin hintojen alentamista. Siis bisnesmielessä. Muutenhan se oli oikeinkin kiva juttu katsojille. Kukapa sitä haluaisi enempää maksaa, kun halvallakin saa. Ja tämä on ollut mun mielestäni ihan rakenteellinen ongelma Espoossa. Ensin oli Jussi ja hyvät jengit ja sitten oli Rautio & co. ja "paskat" jengit ja brenot (en tarkoita nyt faneja). Näiden välillä oli niin valtava ero, että kysyntä ja tarjonta eivät enää kohdanneet ja sen sijaan, että oltaisiin tehty oikeita asioita, tehtiin pelkkiä vääriä asioita ja lopulta pudotettiin lippujen hintoja, mikä oli vihoviimeinen niitti arkkuun, koska katsojamääriin se ei vaikuttanut juuri mitään.

Kaikilla ei ole varaa kaikkeen ja elämä on täynnä valintoja. Valinnanvaraa pitää olla mahdollisimman paljon ja ylemmissä hintaluokissa tarjota jotain, mikä saisi ihmiset ostamaan niitäkin lippuja. Halvimmilla lipuilla saa sitten huonommat paikat. Ja siltä väliltäkin pitää löytyä variaatioita. Niille, jotka eivät halua maksaa mistään mitään, ei tarvitse tarjota mitään. Mustakin olis kiva mennä katsomaan kaikki Suomeen tulevien bändien keikat, mutten mielelläni maksaisi kymppiä enempää, koska ihan kaikki musiikkityylit eivät kuitenkaan ole suosikkejani ja jos kävisin listahinnoilla katsomassa, mulla ei olisi varaa. Eli, toivoisin just mulle sopivaa hinnoittelua. Keikat myös mieluiten mulle sopivina aikoina, koska mulla on elämässä muutakin kuin vain ne bändit. Eipä ole näkynyt :D.

Ei tämä mitään sosiaalidemokratiaa ole. Hinta edellä ei voi mennä liikaa, koska se ei ole kestävää. Nyt pitää hinkata lippujen hinnat kerralla kohdilleen ja pysyä niissä. Kausareissa voidaan mennä enemmän hinta edellä, mutta irtolipuissa ei. Eikä kausareissakaan saa totuttaa mihinkään euron peleihin, koska liput ovat seuralle tulonlähde. Kuulostaa ehkä törkeältä, mutta ei tota hommaa niille tehdä, joilla ei ole rahaa tulla katsomaan. Jos ja kun liigaan nousette, silloin maltilliset korotukset kaikkiin lippuihin ja suurimmat fyrkat vedetään osaavien myyjien kanssa yhteistyökumppaneilta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei tämä mitään sosiaalidemokratiaa ole. Hinta edellä ei voi mennä liikaa, koska se ei ole kestävää. Nyt pitää hinkata lippujen hinnat kerralla kohdilleen ja pysyä niissä. Kausareissa voidaan mennä enemmän hinta edellä, mutta irtolipuissa ei. Eikä kausareissakaan saa totuttaa mihinkään euron peleihin, koska liput ovat seuralle tulonlähde. Kuulostaa ehkä törkeältä, mutta ei tota hommaa niille tehdä, joilla ei ole rahaa tulla katsomaan. Jos ja kun liigaan nousette, silloin maltilliset korotukset kaikkiin lippuihin ja suurimmat fyrkat vedetään osaavien myyjien kanssa yhteistyökumppaneilta.

Sehän tuossa Bluesin kohdalla taitaa vielä olla ettei oheismyynillä juurikaan tienata joten se lipunhinta on se pääasia millä ne tulot tehdään. Joillakin seuroilla oheismyynti on paljon tärkeämässä osassa ja silloin on varaa hieman polkeakin hintoja alas jos saa ihmisiä enemmän halliin, mutta pääasiassa se on pois omasta katteesta joka euro joka tippuu lipunhinnasta. Joskus väliaikaisesti joissakin peleissä kannattaa joku tarjous tehdä tai jakaa sponsoreille halvalla lippuja, mutta ei pitkällä tähtäimellä.

Näin alkuun varmaan kausikorttimyynissä on hyvä aloittaa ne tarjoukset jos jotain kohderyhmää haluaa halvemmalla halliin päästä, saada se tietty määrä kortteja myytyä ettei sitten ihan tylsimmissä matseissa tule lian isoa pohjanoterausta ja tarvitse tiputtaa pohjiin irtolippujen hintoja. 25 matsia antaa hieman enemmän varaa hinnoitella kausikorttejakin halvemmaksi joissakin kategoriassa verrattuna liigaan, ei toki silti tee kannattavaksi mitään 100 euron kortteja, mutta enemmän liikkumisvaraa alaspäin hinnoissa silti. Kunhan kohta nuo kausikortitkin saisi myyntiin edes.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Pointtini oli tuo varainhankinta, millä sitoutetaan Peran grillit tms. parilla kausikortilla jatkossa mukaan. Noita sponsoripaketteja täytyy tässä tilanteessa tehdä tyyliin jokaiselle jotakin, alkaen näistä yksityisyrittäjistä aina kansainvälisiin monialayrityksiin. Malli on erittäin helppo kopioida Oulusta, ei ole rakettitiedettä. Jatkuvuutta saa sillä, että tuo Perakin pari kertaa kauden aikana kutsutaan ja syötetään pelitapahtumassa ja kerrotaan sen tuen tärkeydestä organisaatiolle. Samalla Pera tapaa kaltaisiaan ja mahdollisesti hyötyy näistä tapaamisista. Seuraava porras on rakentaa yhteys sponsorien ja fanien välille, mikä isossa kuvassa on haastavampi tehtävä. Millä keinoin saa fanit käymään juuri Peran grillillä, eikä naapurin Mäkkärillä?
Lihavointi minun lisäämä. Jos kerta malli on erittäin helppo kopioida Oulusta, miksei niin ole tehty jo monta, monta vuotta sitten? Eikö kukaan toimistolla työskennellyt muka ole tajunnut asiaa? Itse en usko, että missään muualla toimiva malli on suoraan kopioitavissa Espooseen niin, että se kanssa toimii. Kyllä viilausta pitää tehdä, luultavasti aika paljonkin. Se nyt lienee kaikille selvää, että sitouttaminen on tärkeää niin sponsorien, HC-fanien kuin satunnaiskatsojienkin osalta. Siinähän täällä on epäonnistuttu, faniporukan ydin on loppujen lopuksi hyvin pieni ja kasvua on tapahtunut mielestäni kunnolla vasta viime vuosien aikana. Sponsorien osalta suuntaus lienee ollut päinvastainen, eli vanhatkin ovat pudonneet pois.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Olen eri mieltä. Tuo malli nimenomaan on helppo kopioida ja myös myydä oikein perusteltuna. Kärpillä on taatusti suurin määrä näitä todella pieniä yrityksiä ja yrittäjiä sponsoreina, siellä kun on tajuttu että on helpompaa löytää tuhat pientä kuin 3 tosi suurta. Ei yksityiskohdat ja summat täydy olla pilkulleen Oulun mallin mukaiset, vaan ne päälinjat.
Malli voidaan varmasti kopioida suoraan, mutta toimiiko se? Ei tarvitse kuin katsoa karttaa ymmärtääkseen, että Oulu ja Espoo ovat hyvin erilaisessa tilanteessa, kun mietitään urheilusponsorointia. Enemmän sanoisin, että kyse on tekijöistä, kuin siitä mallista. Toki selkeä suunnitelma on oltava olemassa ja sen pitää kattaa enemmän kuin vain seuraavat 12kk. Mielellään useamman vuoden kestävä strategia, mitä lähdetään toteuttamaan kärsivällisesti ja suurella tarmolla. Jos Espoo onnistuisi löytämään oman junnonsa, hän kyllä saisi myytyä tuotteen lähestulkoon kelle vaan. Toki urheilullinen menestys olisi myös saatava tueksi, että isommat kalat uisivat myös verkkoihin.
 

Tuamas

Jäsen
Espoossa on ollut laiskoja massimiehiä myymässä ja myyntiä johtamassa, jotka tekevät vain isoja diilejä.

Olen osoittanut tämän lukujen nojalla todeksi jo pari vuotta sitten, tärkeimpänä indikaattorina yhteistyökumppaneiden määrä.

Liigassa, saati Mestiksessä, ei yksikään organisaatio menesty jos jättää pienet yhteistyökumppanit huomioimatta kunnolla.
 

Piiskuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oranssi, sympatiat sinisille
Ketjun aiheet rönsyilee ja sekä hyviä että vähän vähemmänkin hyviä näkemyksiä tuntuu riittävän. Lisäänpä minäkin joukkoon pari.

1. Lippujen hinnat & "kaikilla ei ole varaa kaikkeen" jne. Aivan. Kuten nimimerkki BOL totesi, maksukyvyssä on eroja. Myöskään potentiaalisten hallillakävijöiden maksuhalukkuus ei ole vakio, vaikka maksukykyä riittäisi. Keskeistä tässä lienee nyt se, mitä halutaan. Haluaako seura pyrkiä kasvattamaan kannattajapohjaansa ja luomaan perustaa tuleville vuosille ja vuosikymmenille, vai onko tähtäin parin seuraavan kauden tulovirtojen maksimoimisessa siitä huolimatta, että se tapahtuisi jonkin muun kustannuksella? Jos tavoitteena on sellaisten kannattajien määrän kasvattaminen, jotka oppivat käymään hallilla ja joille otteluista tulee tärkeä osa normiviikkoa, kynnys lähteä matsiin pitäisi saada mahdollisimman matalaksi. Tässä kokonaisuudessa ottelusta aiheutuvilla kokonaiskustannuksilla on aika keskeinen merkitys. Lähtökohtaisesti harvoin on järkevää tarjota mitään ilmaiseksi, mutta kohtuullisuuteen pitäisi kuitenkin pyrkiä. Jos tässä ei onnistuta, matsien seuraamisesta paikan päällä tulee helposti satunnaista viihdettä, ja tällaisen kannattajapohjan varaan on vaikeampaa rakentaa mitään kovin pysyvää.

Kokonaiskustannuksiin vaikuttaa luonnollisesti pelkkien lippujen hintojen lisäksi moni muukin seikka, esimerkiksi pysäköinti, nakkisämpylät jne. Mihin näistä seura voi vaikuttaa? Tuntematta Restelin ja Baronan kanssa solmittujen yhteistyösopimusten sisältöä rohkenen veikata, että pääsyliput lienevät se varteenotettavin vaihtoehto, kun muut toiminnot on ulkoistettu. Mikäli tällä keinolla saadaan kynnelle kykenevät tulemaan hallille ja nostettua keskimääräiset kävijämäärät jossakin määrin pysyvästi hyvälle tasolle, seuraavista yhteistyösopimuksista neuvoteltaessa seura on aika paljon vahvemmissa asemissa kuin jos katsojakeskiarvo pyörisi pohjamudissa eikä touhu näyttäisi kiinnostavan ns. kiviäkään. Pitkällä tähtäimellä saattaisi siis olla monessakin mielessä johdonmukaista asettaa lippujen hinnat melko maltilliselle tasolle. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa vaikkapa hyvin edullisia (esim. aikuiset 10 €, lapset ja opiskelijat 5 €) seisomapaikkalippuja (tai numeroimattomia lippuja päätykatsomoon), jolloin kenelläkään ei luulisi olevan rahasta kiinni voivatko mennä peliin vai eivät. Premium-paikoista luonnollisesti sitten voitaisiin pyytää aivan eri tason hintaa.

2. Talkoo- ja vapaaehtoistyö. Joku tuossa edellä totesi, ettei tämän varaan voi rakentaa tulevaisuutta. Tästä olen samaa mieltä. Sellaisen varauksen heitän kuitenkin tähän, ettei tätäkään vaihtoehtoa tulisi nähdäkseni poissulkea pohdittaessa keinoja kulujen kurissa pitämiseksi. Ei liene mitenkään mahdotonta, että myös Espoossa seura järjestäisi vaikkapa junioreiden vanhemmille järjestyksenvalvojan peruskurssin, jonka käytyään vanhemmat voisivat kerätä lastensa joukkueille tai vapaaehtoiset (nuoret eläkeläiset tai yksin elävät aikuiset) koko junnuyhteisölle rahaa työskentelemällä otteluissa järkkäreinä. Seuralle tämä vaihtoehto tulisi varmasti edullisemmaksi kuin ostaa kaikki järjestyksenvalvonnan huippuosaajat ulkopuoliselta firmalta hintaan 30 €/tunti + alv. Järkkäreiden esimiehet + jokunen muu voitaisiin hankkia ostopalveluna kalliilla, jos tämä arvioidaan tarpeelliseksi. Pysäköintilippujen ja kahvin myynnin osalta tämä olisi vielä helpompaa, koska tätä väkeä ei tarvitsisi vastaavalla tavalla edes kurssittaa. Seuralle koituvien säästöjen lisäksi tämän tyylinen varainhankinnan nimissä tehtävä talkoo- ja/tai vapaaehtoistyö hitsaisi siihen osallistuvia osaksi seurayhteisöä, kuten monilla paikkakunnilla Suomessa on tapahtunut. Pointtina siis, että jokainen ottelutapahtuma, johon tulee jokunen tuhatta ihmistä, tulisi koko seurayhteisön kannalta nähdä mahdollisuutena paitsi kerätä varoja joko edustusjoukkueelle tai junnuille (kolme ry:tä, eli BJR, EPS ja EKS), myös mahdollisuutena luoda ja syventää seurayhteisön koherenssia.

Painotan vielä, etten itse mitenkään erityisemmin kaipaa talkoilua tai vapaaehtoistyötä, enkä myöskään olisi ainakaan nykyisessä elämäntilanteessa ensimmäisten joukossa lapa pystyssä kun aletaan kysellä vapaaehtoisia. Kuitenkaan en täysin poissulkisi tätä vaihtoehtoa. Tunnen henkilökohtaisestikin porukkaa, jotka osallistuvat tämän tyyliseen toimintaan eräänlaisena harrastustoimintana, ja pysyvät vuodesta toiseen tutussa hyvähenkisessä porukassa (senkin jälkeen kun ne omat junnut ovat kasvaneet jo aikuisiksi) siitä ilosta, että tietävät edistävänsä vapaaehtoistoiminnallaan jotakin arvossa pitämäänsä. Jostakin syystä Suomessa asenteet vapaaehtoistyötä kohtaan tuntuvat kuitenkin olevan selvästi kriittisempiä ja sitä myös tehdään huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa tai Ruotsissa. Aiheesta keskusteltaessa monilla tuntuu olevan käsitys, että vapaaehtoispohjalta tapahtuva toiminta on poikkeuksetta jotenkin käsisäätöistä, mutten itse nyt oikein keksi miten esimerkiksi se kiekkoyhteisön hyväksi vapaa-aikaansa käyttävä hyväkuntoinen eläkeläinen ja/tai entisten junnujen vanhempi ei selviytyisi samoista simppeleistä askareista kuin joku Baronan keikkaduunari.
 

Physical Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Seuran eka peli suljetuin ovin?

 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Seuran eka peli suljetuin ovin?


Ei taida olla taloudellisesti kannattavaa pitää ovia auki, yleisön kanssa todennäköisesti pitäisi maksaa vuokraa ja nyt vielä korona aikana tulee ylimääräisiä kuluja ottelun järjestämisestä (käsidesit ym..). Todennäköisesti nyt pääsee harjoitusvuoron hinnalla.
 

Myrsky74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Real Madrid, Nottingham Forest
Kotiotteluissa irtoliput myynnissä kaikkiin alakatsomoihin, poislukien katsomo 101. Fiksua, niin saadaan väljyyttä katsomoihin ja jaettua katsomo lohkoihin. Olisiko niin, että kummallekin puolelle hallia pystytään ottamaan 500 katsojaa eli yhteensä max 1000.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Varasin juuri liput ja valita voi ainoastaan katsomolohkon, ei paikkoja. Näin ollen kapasiteetti lienee juuri tuon 1000 - 1500 ilman yläkatsomoita.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mitenköhän sitten kausikortit, nehän ovat varmaan aika tiiviisti myytyjä?
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ensimmäisessä ottelussa yleisömääräksi ilmoitettiin 838, joka oli kyllä pettymys. Luku ihmetyttää siinä mielessä, että A- ja B-lohkoihin molempiin menee se 500 katsojaa. Näiden lisäksi toisessa yläkatsomossa yli reilut parikymmentä katsojaa ja aitioita oli auki kymmenen luokkaa. Kaiken järjen mukaan yleisöä olisi pitänyt olla toista tuhatta. Vai jäikö parisataa kausikorttilaista kotisohvalle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös