Kiekko-Espoon yleisömäärät

  • 208 726
  • 1 027

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Yllätys yllätys.

Kirjoitin tästä jo tuonne espooblues.netiin, mutta täällä tämä saa enemmän huomiota.

Katselin tuossa aiempien kausien yleisömääriä Bluesin kotiotteluista ja ne näyttävät tältä:

2000-01 Yleisökeskiarvo 4707 katsojaa /ottelu
2001-02 4614
2002-03 4427
2003-04 4194

Kun tarkkailee noita lukuja, tulee mieleen että eikö Blues kiinnosta enää / vieläkään suurta yleisöä. Mutta, edellisillä 4. kaudella vaikka yleisömäärät ovat laskeneet, on Blues ollut silti jokaisella kaudella 7. seuratuin kotijoukkue. Tästä voisi taas päätellä, että SM-liiga ei kiinnosta enää niin paljon kuin 2000-luvun alussa. Missä syyt? Kahvakiekko vie ainakin mielenkiintoa, kotimaiset tähtipelaajat lähtevät jo aikaisessa vaiheessa rapakon taa. Siinä ainakin muutama syy joka voi pitää paikkansa.

Kaikesta päätellen ensi kaudella Bluesin yleisökeskiarvo kotiotteluissa tippuu alle 4000 katsojaan.
 

Mige

Jäsen
Juuri nuo syythän katsojat pitää kotona. Itse ei ainakaan kovin paljon viime kaudella huvittanut mennä katsomaan Caloun-sohwta, toki hauskaa se on, mutta jos mies olisi suomalainen, saattasi katsojaluvut nousta. Mutta mutta, huolissaan noistakin saa olla... Yli 5000 katsojan pelit taitavat olla lähinnä HIFK-pelit?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
No jaa. Ensi kaudella NHL-lakko voi sekoittaa hommaa mutta uskon silti että yli 4000 katsojan keskiarvo saavutetaan. Sama kaavaahan tässä on, ne IFK-pelit vetävät keskiarvolla sen 6000, Jokerit, TPS ja Kärpät sen 4500-5000. Loput vastustajat sitten 3400-4200.

Mä tosin väitän että alkukausi on tärkeä. Tuohon ensi kauden runkoon jo se ykkössentteri ja ykköspakki niin pelillinen menestys lienee parempi kuin tänä vuonna. Kyllähän muutamalla liigajengillä pakka on ensi kaudeksi menossa uusiksi. Paha tietty vielä sanoa mutta mielestäni Bluesin runko on kuitenkin ensi kaudeksi hyvin kasassa.

Veikataanko jo nyt? Bluesin yleisömäärä ensi kaudella

ilman NHL-lakkoa 4102, jos NHL-lakko 4360
 

Mige

Jäsen
No veikataan pois!

Ilman lakkoa 3978

Lakon kanssa 4756

Tämä viimeinenhän riippuu pitkälti siitä, miten pitkä lakko on, vai?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viestin lähetti Mige
Tämä viimeinenhän riippuu pitkälti siitä, miten pitkä lakko on, vai?
Mä kylmästi laskin että aikaisintan tuossa marraskuussa voi pelaajia tulla tänne ja sitten joko tammikuussa nämä starat lähtevät takaisin tai sitten pelaavat loppukauden täällä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähä nuo Bluesin yleisömäärät kertovat omaa kieltään siitä, ettei SM-liiga yksinkertaisesti kiinnosta katsojia samalla tavalla kuin aiemmin. Samaa karua kieltä puhuu myös Tps-Kärpät-matsin tilasto katsojien paljoudesta. Vai pitäisikö sanoa vähyydestä: 8300 katsojaa finaaliottelussa. Säälittävää, jopa Turussa.

En usko selityksiä kahvakiekosta tai epämielenkiintoisista pelaajista. Ylivoimaisesti suurin syy on järkyttävät lippujen hinnat. Jos nelihenkinen perhe haluaa lähteä katsomaan lätkämatsia, tulee pelkkien pääsylippujen hinnaksi sangen kova summa. Puhumattakaan siitä, että moista harrastettaisiin useamman kerran viikossa. Kun tarjottu tuote ei ole edes lähellä siitä pyydettyä hintaa, ei voi olla suurikaan ihme, ettei jengiä kiinnosta matseissa käyminen. Pääkaupunkiseudulla kun ei juuri ole tekemisestä puutetta.


Ensi kauden NHL-lakko saattaa nostaa yleisömääriä näennäisesti, mutta todellisuudessa siitä ei ole iloa muille kuin liigalle joka voi taas hehkuttaa paskalehtien otsikoissa kuinka Tuote on kunnossa ja yleisömäärät nousussa. Seurat joutuvat kuitenkin maksamaan kalliiden NHL-starojen vakuutukset ja liksat, joten siinä ei muutama sata ekstrakatsojaa juuri tunnu - etenkään kun budjetoidusta yleisömäärästä jäädään joka tapauksessa.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Ilman lakkoa tai ei, Bluesin ensi kauden nippu tulee olemaan kovin vuosiin. Blues saavuttaa yli 4500 katsojan keskiarvon.

Villien huhujen mukaan Bluesin markkinointi olisi uudistunut kohtalaisen isolla kädellä. "Parasta Espoossa", "Taistelu jatkuu.", "Blues - edellä muita." ja muut latteudet ovat historiaa - onneksi.
 
Viimeksi muokattu:

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
On varmasti totta, että yleisesti ottaen kiinnostus on laskenut. Pitää kuitenkin ottaa huomioon, että Bluesin lippujen hinnat ovat ko ajanjaksolla nousseet. Pari kautta sitten otteluun pääsi 8,5 eurolla, toissa kaudella 10 eurolla ja tällä kaudella käytännössä halvimmat liput olivat 14 euroa (10 euron paikkoja oli todella vähän ja ne oli aina myyty ennakkoon, joten luukulla lipusta joutui maksamaan 14 euroa).

14 euroa hanttakiekon irtolipusta samaan aikaan kun joukkueesta puuttuivat Steippis, Vyko, Murphy....
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Tommy
Villien huhujen mukaan Bluesin markkinointi olisi uudistunut kohtalaisen isolla kädellä. "Parasta Espoossa", "Taistelu jatkuu.", "Blues - edellä muita." ja muut latteudet ovat historiaa - onneksi.

Enpä ole itse tutkiskellut päivän kurssia, mutta mikäli mikään markkinoinnissa ei muutu, niin katsojakato on selviö. Mielestäni ongelmana on viime vuosina ollut arkuus lähteä satsaamaan markkonointiin monipuolisesti. Nyt ollaan vaan enemmänkin oltu säästökurssilla, ja kaikenlainen markkinointi on jäänyt enemmän tai vähemmän retuperälle. Puhumattakaan mistään asiakkaiden profiloinnista tai kohderyhmäkartoituksesta.

Suurimpana syynä on lähinnä ollutkin se, ettei organisaatiossa ole ollut henkilöä, joka olisi kokopäivätyönään hoitanut markkinointia, vaan se on lähinnä ollut oheistyönä muiden aikaa vievien projektien jaloissa.

(Ilmaisten) Bussikuljetusten vetäminen pois oli kupruista kupruin. Pinta-alaltaan suurena kaupunkina oli kerrassaan suuremmoinen neronleimaus alunalkaen, että hallille ja hallilta oli kuljetus. Onko se sitten ilmaista tai ei, mutta varmasti se toi monen juniorifanin vanhemmille turvallisuudentunteen päästää muksunsa seuraamaan lätkää hallille, kun tiesi että kotiovelta tullaan hakemaan ja kotiovelle tuodaan heti pelin päätyttyä. Monet tuttavaperheideni muksuista, jäi menemättä otteluihin, koska vanhemmat eivät yksinkertaisesti ehtineet tai päässeet heitä sinne hallille viemään, eikä pienen muksun päästäminen pimenevään ja sateiseen syksyynkään tuntunut hyvältä idealta. Se että yleisönosastot kirjoittivat kyseisen palvelun poislähdöstä ja puuttumisesta, herätti organisaation päättävät elimet hyvin nopeasti palauttamaan kyydit. Siinä vaiheessa vahinko oli kuitenkin jo tapahtunut, eikä paluuta osaan lipputulojen menetyksistä enää ollut, koska viesti oli valjennut monelle hyvin selväksi; Teretulemast vaan, mutta oma auto, paras auto.

Sitten olivat nämä hallimme kaunottaret, joiden puuttumisesta jaksoivat etenkin vierasjoukkueen kannatajat menneellä kaudella jatkuvasti muistuttaa. BSG:t painelivat mennen tullen ohi kaikkien huiskuja heiluttavien pikkutyttöjen ja olivat jo ottaneet niskalenkin, jopa vuosia valtaa pitäneistä Kobrista. Rakkauteen tuli kuitenkin ryppy, eikä yhteistäsäveltä, palkkioista ynnä muista asioista saatu sovitettua. Näin myös yksi, ehkä yllättävänkin suuri markkinointikanava tyrehtyi. Kuluneella kaudella oli sitten nämä HP-tytöt... no joo. Suunnasta ei voi olla kahta mieltä, ellei siellä sitten jonkun tytär satu olemaan heilumassa. Ei heistä sen enempää.

Tuleva kausi 2005 näyttää monessa asiassa suunnan, minne espoolainenkiekkoilu oikeastaan on menossa. Jos Jussilla motivaatio riittää, niin toivoisin että hän jaksaa satsata hommaan myös rahallisesti, enkä puhu nyt pelkästään pelaajahankinnoista. Jos pikkupojan pikkuharratus ei ehkä olekaan enää niin kiva, kun siihen ryhdyttäessä, olisiko ehkä aika antaa tilaa sellaisille kapelimestareille, joilla olisi halua saada espoolainen mieskiekkoilu sille tasolle, jossa naiset jo ovat useita vuosia olleet, kuten myös mm. koripallo, salibandy, sekä useat yksilöurheiluun panostavat seurat...

Kyllähän tähän vuosittaiseen vittuiluun on jo turtunut, eikä se haittaa. Tuskin meistä kannattajista kukaan seuraa vaihtaa sen takia, ettei menestystä taaskaan tullut ja kaverit aukoo leipäläpeään, mutta kun nyt tämäkin kausi näytti ainakin omaan silmääni jo hyvissä ajoin loppusyksystä, ettei tässä hommassa nyt ihan kaikki ole sydämellä mukana. Uskoa riittää, mutta toivo karisee pikkuhiljaa...vai oliko se nyt toiste päin.

Muistakaamme kuitenkin, että lakon tullessa nämä pikkustarat; ekman, czerkawski, lehtinen yms. eivät niitä katsojia kovinkaan merkittävästi lisää katsomoihin toisi, ainakaan Espoossa. Onhan se jo nähty, niin Calounin, Myllyksen, kuin Ylösenkin kohdalla. Kyseessä pitäisi olla Todellinen SuperStara ja "NHL-legenda", jonka pelkkä näkeminen livenä toisi monille pikkupojille ja vähän isommillekin ylpeydenaiheen, että "Meilläpä onkin..."

Joo siis palatakseni tähän ketjun varsinaiseen leikkaa ja liimaa osuuteen, niin kyllä uskon yleisömäärän lähtevän nousuun, tulee lakkoa sitten tai ei. Eihän tämä voi enää jatkua näin! EIHÄN......?!?
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Hyvä kirjoitus Blues Foreveriltä, johon ei ole paljoa lisättävää. Itse näkisin yleisömäärän nousuun ainoan mahdollisuuden olevan menestys. Todennäköisesti keskiarvot eivät kovasti tipu, vaikka joukkue ei enää kovin hyvin menestyisikään, mutta nousuun en näe mitään suurta mahdollisuutta.

Kuten Bf mainitsi, eivät nämä ns. pikku tähdet, kuten Ekman tai Czerkawski tuo todennäköisesti yleisöä juurikaan lisää. He ovat toki Matinkylässä näiden herrojen otteita nähneille todella mieluisia vahvistuksia, etenkin Ekman, mutta suurelle yleisölle aika mitäänsanomattomia. Jere Lehtinen on suurelle yleisöllekin jo aika iso nimi suomalaisessa mittakaavassa, joten hän voisi tuodakin yleisöä katsomoihin, joskin ei samassa laajuudessa kuin mitä esimerkiksi Saku Koivu tai Teemu Selänne, vaikka kaksi viimeksimainittua ovat pelaajina korkeintaan samaa tasoa Lehtisen kanssa.

Onko Bluesilla sitten edes mahdollisuuksia/järkeä lähteä satsaamaan saadakseen sen tason tähden, että hallille tulisi tämän takia lisää porukkaa?

Kaikista ratkaisuista olisi mielestäni muutenkin järkevintä yrittää kasata hyvään menestykseen kykenevä joukkue, jossa olisi myös mahdollisuuksien mukaan omia kasvatteja mukana.
Mikäli ensi kaudella joukkue alkaa pärjäämään heti hyvin ja pysyy sen takia otsikoissa eli pelaa tasaisesti neljän joukossa, uskoisin katsojamäärien pieneen nousuun.
Mikäli keväällä pelataan mitaleista, voi yleisöä olla paikalla jo hyvinkin.
Seuraavalla kaudella, jos saadaan pidettyä samanlainen menestys, uskoisin yleisön alkavan löytämään hallille jo hieman ahkerammin. Eli mitä pidempään seura pystyy pelaamaan hyvällä tasolla, sitä todennäköisemmin yleisöäkin alkaa tulemaan. Kyllähän se taitaa olla menestys mikä suuria massoja liikuttaa.

Tuosta Bf:n kirjoittamasta markkinoinnista olisi varmasti hyväksi, jos sitä tosiaan hoitaisi joku joka homman hallitsee.
Muutenkin Salonojan ollessa organisaatiolle ns. taustatukena, luulisi, että siitä puljusta pystyisi rakentamaan kunnolla organisoidun suhteellisen helposti. Eihän se ole mikään ratkaisu, että mahdollisimman monelle kenkää, jotta säästettäisiin kuluissa.
Itse näkisin tilanteen niin, että laadusta kannattaa maksaa ja siihen kannattaa satsata. Eli tärkeimmille paikoille, kuten esimerkiksi taloudesta sekä markkinoinnista vastamaan hankitaan kunnon osaajat, jotka maksavat myös. Organisaatiosta olisi varmasti järkevää rakentaa hieman kalliimmalla kunnollinen, varmastikin kunnon osaajat maksavat itsensä takaisin aikanaan. Näin Salonojan rahojen turvin joukkueesta ja organisaatiosta molemmista voitaisiin rakentaa rauhassa erittäin ammattitaitoiset ja maan kärkipäätä olevat, jonka jälkeen molemmat pärjäisivät omillaan varmasti paremmin ja hyvässä lykyssä Jussi voisi jossain vaiheessa saada jotain jopa takaisin sijoituksestaan.
Tämä kaikki vie kuitenkin aikaa, vaivaa ja myös rahaa, toivon mukaan Jussilla ja espoolaisella kiekkoväellä on niitä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
On aika nostaa tämä ketju ylös

Täytyy sanoa että Bluesin katsojaluvut on ollut koko kauden mielestäni säälittävällä tasolla. Jos jätetään Hikf ja Jokerit matsit pois laskuista niin tiukkaa nykyään tekee 4000 katsojan rajan ylittäminen. Tänään todella mielenkiintoinen 6 pisteen ottelu ja taistelu nelossijasta ja vaan 4089 katsojaa. Pari kautta sitten 4400 oli normilukema. Mielestäni syitä yleisökatoon mielestäni on:

- Bluesin perseestä oleva otteluohjelma. Ei viikonloppupelejä, vaan pahimmassa tapauksessa himamatseja ti ja to jolloin yleisö tulee siihen mielenkiintoisempaan.
- Matseja on liikaa. SM-liiga koittaa lypsää faneja loputtomiin lisäämällä otteluita runkosarjaan ja ylitarjonta on mielestäni johtanut siihen että fanit on kyllästyneet lätkään.
- HMV jengi eli todelliset tähdet puuttuu. Vaikka joukkue pärjää juuri nyt hyvin, niin ei siellä ole kyllä rehellisyyden nimessä Calounin, Karyan, Eavesin tai Rajamäen kaltaista pelaajaa jonka menoa kentällä ois kiva seurata.
- Tunnetusti TV matsit aina tiputtaa yleisömäärää ja nyt kun jokaisen matsin voi katsoa UrhoTv:stä, niin ei kai sitä tarvitse ihmetellä että jengiä hallilta uupuu.
- Lisäksi yleisökato ja siitä seuraava lattea tunnelma hallilla ruokkii lisää kotiin jäämistä.

Jotain varmaan tarttis tehdä, tai kohta Blues voisi ihan hyvin pelata matsejaan Matinkylän jäähallissa. Siellä ois varmaan enemmän tunnelmaa noilla luvuilla!
 

Kapo

Jäsen
Lisätään Barcelonan listaan vielä yksi kohta:

-Perseestä oleva ottelutapahtuma.

Ollaan sen verran joviaaleja että käytetään sanaa "tapahtuma" vaikka läheskään aina ei ole kysymys minkäänlaisesta tapahtumasta. Espoon Bluesin peleissä on lähes poikkeuksetta tylsää. Aina voi luottaa siihen että mitään katsomisen arvoista ei kentällä tehdä. Tarkki voi ottaa hienon gamesaverin tai Jere ajaa jonkun kylmäksi mutta pääsääntöisesti kentällä ei mitään nähtävää tapahdu. Tämän lisäksi kaikki mahdollinen palvelu areenalla on niin heikoissa kantimissa että välillä oikein ihmetyttää. Eilakaislasta Baronaan siirtyminen ei ole ainakaan parantanut kassahenkilöstön osaamista niillä parilla myyntikojulla jotka viitsitään avata peliä varten.

Edit. Itse vielä yritän sinnitellä ja katson miten Marjamäen jengi pelaa ensikaudella mutten kovin paljoa sen pitempään jaksa maksaa tylsistymisestä.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon lätkä ja koris. Lauri Markkanen. King James
Espoossa on se positiivinen ongelma että täällä on kulttuurin suhteen vaihtoehtoja. Ts lätkäpeli ei ole ainoa häppeninki perjantai-iltana.

Kun kerran yritysmaailmasta tulen, niin kysyn silti: onko tämän Blues-yrityksen myynnistä ja markkinoinnista vastaava taho hoitanut työnsä hyvin kun perjantai-illan huippupelissä katsomosta puolet on tyhjänä? Ei ole.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Mä kiinnitin asiaan huomiota jo tiistain Jokerimatsissa. Paikallismatsi ja 1500 paikkaa tyhjänä. Ens viikonlopun Kalpamatsiin (huom: kauden viimeiseen lauantaimatsiin...) on lippuja myynnissä superhalvalla joten saas nähdä mihin silloin päästään. Itse ole pessimisti ja uskon että tää runkkari mennään loppuun asti näillä yleisömäärillä. Toivottavasti jengi on keväällä kovassa iskussa ja mentäisiin pitkälle, espoolaiset jos ketkä kun ovat gloryhunttereita ja löytävät tiensä hallille jos pelataan mitalisijoista.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Mä kiinnitin asiaan huomiota jo tiistain Jokerimatsissa. Paikallismatsi ja 1500 paikkaa tyhjänä.

Jokerimatsit ovat olleet jo pidemmän aikaa vähemmän kiinnostavia paikallispelejä, eli siinä mielessä tuossa ei ole mitään uutta. Jokerifanit eivät enää tule järjestäytyneesti isona massana Espoon Areenalle, joka vaikuttaa yleisömääriin yllättävän paljon.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Jokerimatsit ovat olleet jo pidemmän aikaa vähemmän kiinnostavia paikallispelejä, eli siinä mielessä tuossa ei ole mitään uutta.

Jokerimaalien jälkeen havainnoin tuulettelua kuitenkin kohtalaisen laajalti hallissa. Jos pois lasketaan jokerikannattajat, niin valistunut veikkaukseni olisi että Jokerimatsi kiinnosti espoolaisyleisöä ehkä 500:n katsojan verran yli normaalin tiistaimatsin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ens viikonlopun Kalpamatsiin (huom: kauden viimeiseen lauantaimatsiin...) on lippuja myynnissä superhalvalla joten saas nähdä mihin silloin päästään.
Saa nähdä verottaako Salibandyn MM-kisojen finaali yleisöryntäystä Baronalle.

Tuli muuten äsken huomattua että Bluesin Jatkoajan otteluohjelmaan to 27.1. kohdalle on merkitty ottelu Blues - ??? eli kyseessä on se toinen tasausparin ottelu. On mielenkiitoista että Blues on ainoa jengi jolle matsi on jo nyt merkattu torstaiksi kun taas toinen vaihtoehto kotiotelulle olisi ollut la 29.1. Eli kaikesta päätellen ottelupäivät arvotaan/sovitaan kun pareja muodostetaan mutta ilmeisesti Blues on jo sopinut muiden jengien kanssa ottavansa mielummin torstain matsin kuin lauantain. Uskon että tämä on varmasti sopinut niille kaikille muille 13 sm-liiga jengeille jotka haluaa sitä yleisöä hallille!

Oikeasti välillä tuntuu että siellä toimistolla ei edes haluta että jengi vaivautuu paikalle!
 
Saa nähdä verottaako Salibandyn MM-kisojen finaali yleisöryntäystä Baronalle.

Tuli muuten äsken huomattua että Bluesin Jatkoajan otteluohjelmaan to 27.1. kohdalle on merkitty ottelu Blues - ??? eli kyseessä on se toinen tasausparin ottelu. On mielenkiitoista että Blues on ainoa jengi jolle matsi on jo nyt merkattu torstaiksi kun taas toinen vaihtoehto kotiotelulle olisi ollut la 29.1. Eli kaikesta päätellen ottelupäivät arvotaan/sovitaan kun pareja muodostetaan mutta ilmeisesti Blues on jo sopinut muiden jengien kanssa ottavansa mielummin torstain matsin kuin lauantain. Uskon että tämä on varmasti sopinut niille kaikille muille 13 sm-liiga jengeille jotka haluaa sitä yleisöä hallille!

Oikeasti välillä tuntuu että siellä toimistolla ei edes haluta että jengi vaivautuu paikalle!

Ainakin minä lähden katsomaan finaalia huomenna, mielelläni olisin kyllä hallille tullut ryyppäämään. Oikeastaan vituttaa etten yhteenkään lauantaipeliin päässyt tällä kaudella, niissä on kuitenkin sitä jotain.

Voitokkaaseen IFK-peliinkin mulla oli liput, mutta klesanahan sitä kotona loppujen lopuksi katseltiin.

Jotenkin elättelin toiveita, että tämän saatanan tasauskierroksen pelin kanssa olisi käynyt tuuri ja olisi tullut joku hyvä viikonloppumatsi mutta näköjään toimistolla on jo asia näin päätetty. Ja ei, mua ei haittaa lauantain 18.30-alkamisaika, tosin perhettä ei ole.
 

trap

Jäsen
Niin no samalla tavalla tuon otteluohjelman mukaan Jokerit ja IFK pelaisivat kotipelinsä torstaina. Bluesin sivuillakaan ei ole mitään mainintaa että kotiottelun päivämäärä olisi selvillä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Niin no samalla tavalla tuon otteluohjelman mukaan Jokerit ja IFK pelaisivat kotipelinsä torstaina.
Ilmeisesti mun pitää mennä silmälääkäriin kun olin aikaisemmin kattovani että muilla jengeillä ei ole merkattu mitään tasauspelejä, mutta nyt tuolla on myös joillekin jengeille merkattu jo lauantaiksi matsi ??? vastaan. No, toivotaan että olin väärässä ja Blues saisi vielä yhden lauantaimatsin.
 

sammyc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
"Kotipelit jatkuvat torstaina 30.12., kun kotiluolassa vastaan luistelee Porista Ässät. Ottelu on kaulahuivipeli: pue mikä tahansa Bluesin kaulahuivi päällesi ja pääset veloituksetta otteluun kaulahuivia näyttämällä! Kaulahuiveja saat ostettua kätevästi Tapiolan Stockmannilta, Suomenojan Intersportista tai osoitteesta www.bluesshop.fi."

Osui silmään bluesin "kuukausikirjeestä"
Jotain sentäs yritetään.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
"Kotipelit jatkuvat torstaina 30.12., kun kotiluolassa vastaan luistelee Porista Ässät. Ottelu on kaulahuivipeli: pue mikä tahansa Bluesin kaulahuivi päällesi ja pääset veloituksetta otteluun kaulahuivia näyttämällä! Kaulahuiveja saat ostettua kätevästi Tapiolan Stockmannilta, Suomenojan Intersportista tai osoitteesta www.bluesshop.fi."

No pitääpä laittaa kaulahuivi kaulaan. Ihan hyvä tarjous kun en kausaria omista. Tuollahan jo säästää erätaukojen olutrahat.

Tyhmä kysymys, mutta miten ottelun yleisömäärä lasketaan tuollaisissa tilanteissa kun porukat ei osta matsiin lippua?
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
No pitääpä laittaa kaulahuivi kaulaan. Ihan hyvä tarjous kun en kausaria omista. Tuollahan jo säästää erätaukojen olutrahat.

Tyhmä kysymys, mutta miten ottelun yleisömäärä lasketaan tuollaisissa tilanteissa kun porukat ei osta matsiin lippua?

Rajattu määrä kaulaliinalippuja 500-1000 kpl ja näitä jaellaan ovella?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tulipa kateltua tuolta sm-liigan sivuilta noita Bluesin yleisömääriä ja aika karua luettavaa ne on:

Vierailija - Yleisöä

HIFK - 6023
Kalpa - 3912
Kärpät - 5347
Ilves - 3649
Ässät - 3648
Saipa - 3614
TPS - 3589
HPK - 3798
HIFK - 6771
Pelicans - 3786
Kalpa - 4021
JYP - 3954
Tappara - 3804
Jokerit - 5241
Lukko - 4089
TPS - 3647
Kalpa - 4312

- 17 kotimatsia ja yleisökeskiarvo 4306.
- 9 kertaa alle 4000 katsojaa.
- 5 kertaa yli 4300 katsojaa (joka on muistaakseni tavoite).

Kun noita lukuja katsoo niin huomaa että vaikka vaikuttaisi siltä että Blues on yleisötavoteesaan, niin ilman HIFK:in vierailuja Blues olisi aika kusessa. Joten varmaan niitä tasauspareja valittaessa on HIFK varmasti yksi varteenotettava vaihtoehto vaikka se tod.näk tarkottaisi kahta hävittyä matsia.

Mutta toivottavasti se aitiomyynti kukoistaa, sillä oishan se ihan kivaa että ei turhaan Espoossa ole skipattu lauantaipelit. Tosin ainakin Tapparaa vastaan muistan katselleeni että niissä aitioista olisi ollut aika hiljaista...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös