Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Kiekko-Espoo fiilistelyketju

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Ramirez, 29.10.2011 klo 23.31.

 1. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  Tää oli Matinkylässä parasta. Tunnelma oli todella intiimi ja katsomossa oltiin aivan tuomareiden (ja pelaajien) iholla kiinni. Sieltä oli helppo huutaa ja tulla kuulluksi, toisin kuin nykyisin.
   
 2. chubster Jäsen

  Kiekko-Espoo, löytyypä minultakin muisto ihan vain tähän jengiin liittyen!

  Vuosi oli varmaan -95 tai -96 ja naapuri oli juuri alkanut käyttää minua katsomassa JYPin kotipelejä hippoksella. Oltiin katsomassa JYPin ja Kiekko-Espoon välistä peliä ja vierailijoiden paidassa kiekkoja koppaili Iiro Itämies. Pelistä en muista yhtään mitään, mutta joteenkin se jäi pienen pojan mieleen ikuisiksi ajoiksi, kun jokaisella pelikatkolla katsomosta joku mieshenkilö huusi jonkun "hauskan" väännöksen maalivahdin nimestä. Päällimmäiseksi mieleen jäi Iiro Imuri ja Iiro Avaruusmies. Pientä poikaa tuollaiset huudot nauratti todella paljon.
   
 3. Ramirez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Tais olla #5 Sami "säkki" Nuutinen, Aholan tutkapari myös liekeissä noissa playoffissa. Ne jatkoajat kestivät muistaakseni vielä todella kauan, ties kuinka monetta jatkoaikaa pelasivat? Miettikääpä kun olis pari pomppua tullut molempien matsien jatkoajalla sopivasti, niin Kiekko-Espoo olisi ollut jatkossa 3-1 voitoin... Myönnän kyllä, että parempi meni jatkoon, mutta ei ne välierät niin hirveän kaukana olleet tuolloinkaan!
   
 4. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Lainaus:
  En muista kuka Aholan tutkapari tuolloin oli, mutta veikkaisin miehen olleen kentällä vähintään puolet kaikista otteluista. Kovasti yritin tilastoja kaivaa, mutten noista otteluista lopputuloksia enempää onnistunut löytämään.
   
 5. Ramirez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Todella hieno homma, että myös muiden joukkueen kannattajilla on Kiekko-Espooseen liittyviä muistoja!

  Nuutinenhan oli Aholan pakkipari, joka vuosi iski loistavat tehot, mutta puolustussuuntaan oli korkeintaan keskinkertainen. En ole ihan varma oliko se juuri noi Lukkoa vastaan käydyt pudotuspelit, kun Ahola ja Nuutinen pääsi 2-0 vastaan hyökkäykseen ja syöttelivät toisilleen ties kuinka monta kertaa, ennen kuin toinen veti kiekon maaliin (kumpi?). Kuinka monta kertaa kaksi puolustajaa pääsee vastaaviin hyökkäyksiin?:)
   
 6. charger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Puree!
  Lainaus:
  Minäkin olen ollut haistelemassa liigatunnelmaa Matinkylä Gardenissa joskus vuonna, öö... Muuta en muista kuin että seisomakatsomossa oli saatanan tiivis tunnelma ja koko ajan piti tiivistää lisää, huh huh! Jotenkin semmoinen muistikuva että peli olisi ollut HPK:ta vastaan, mutta saatan olla väärässäkin. Playoff-peli se joka tapauksessa oli koska tunnelma oli sen mukainen ja katto oli räjähtää ilmaan kun Kiekko-Espoo teki voittomaalin.
   
 7. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Muutama yksittäinen seikka on jäänyt mieleen Kiekko-Espoon kotiotteluista Matinkylä Gardenissa.

  - Ulkona sijainneet bajamajat.

  - Putin äänekäs kannustus rumpuineen fanikatsomossa ja eräs ilta, jolloin tämä legendaarinen fani meinattiin heittää hallista ulos. "Ulkona sataa!" kuului järjestyksenvalvojan tiukkasävyinen viesti Putille.

  - Pirun pitkään vapaan(?) kiiinnitetty pienehkö Kiekko-Espoon fanilippu, joka liehui fanikatsomossa vuosikaudet.

  - Maalivahti Iiro Itämies luuli, että vastustajalle on tulossa jäähy. Hän lähti tällä olettamuksella kohti vaihtoaitiota, jotta Kiekko-Espoo olisi saanut jäälle kuudennen kenttäpelaajan. Nopeasti kävi selväksi, että jäähy tuleekin Espoolle. Lopulta vastustaja pääsi lyömään kiekon tyhjään maaliin, sillä Itämies oli kaukana omalta veräjältään.

  - Kiekko-Espoon viimeisiä kausia Gardenissa. TPS meni 3-0-johtoon 1. erässä. Kotijoukkue nousi 3-3-tasatilanteeseen, mutta ottelun viimeisellä sekunnilla TPS iski 4-3-voitto-osuman. Espoon luotsi Hannu Saintula heitti jäälle ison mainostaulun ja lensi pihalle ajassa 59.59.
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2011 klo 21.39
 8. Ramirez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  R.I.P. Puti:( Siinä oli kyllä todellinen urheilufani, joka puhui seitsämää kieltä ja kannatti kyllä aika montaa muutakin joukkuetta. Lähti mopolla Ouluun katsomaan matsia, mutta huhupuheiden mukaan moposta leikkas kone Mäntsälän kohdalla.
   
 9. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  Lainaus:
  En tiedä oliko Putilla jotain Jokereita vastaan, mutta muistan hyvin ratkaisevan Jokerit-TPS-finaalin joskus -95 tjs Nordiksen edessä kun Puti TPS-paita päällä mekkaloi omiaan. Kaverin kertoman mukaan Puti oli kuitenkin joskus divariaikoina kannustanut Jokereitakin, mutta liekö sitten mennyt itse Hjöördiksen kanssa sukset ristiin!?
   
 10. Ramirez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Tapiolan leipomo palkitsee ottelun parhaat pelaajat, raadissa Antti Ruutu, Daniel Pasternack ja Martin Saarikangas.

  Yksi tähti:
  #16 J.Ikonen tai #10 Jere Lehtinen

  Kaksi tähteä:
  #44 Peter Ahola

  Kolme tähteä:
  #31 Mika "Raude" Rautio
   
 11. Elmeri Hautamäki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo ja Blegi
 12. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Puti kannatti Jokereita vielä 91-92 kauden playoffeissa. Minulla on jossain videokasetilla (jos en ole heittänyt roskiin) pätkä kun paikallinen Karhuvisio haastattelee Putia Ässien jatkoajalla voittaman välierän jälkeen. Puti melkeimpä itkee Jokerien tappiota, mutta uhoaa samalla että Jokerit voittavat Helsingissä (niinkuin voittivatkin ja marssivat mestaruuteen asti).
   
 13. Ramirez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Vaadin Martin Saarikangasta korjaamaan Seppo Helinin pahimman virheen ja palauttamaan Kiekko-Espoo nimen takaisin ensikaudeksi.
   
 14. Grafite Jäsen

  Lainaus:
  Niin, tänäänhän se ratkesi ettei nimeä vaihdetakaan takaisin.
  Kyllähän Kiekko-Espoo olisi nimenä parempi kuin Blues, mutta yritetään nähdä asian valoisa puoli....eipä tarvitse ainakaan maalilaulua vaihtaa nyt kun joukkueen nimikin säilyy =)
   
 15. Bª™ªN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC Puhis
  Lainaus:
  Tämä kun tuli selväksi niin minä taas VAADIN että kiekko-espoon logo isketään olkapäihin muistoksi. se on osa espoolaista lyhyttä historiaa joka merkitsisi paljon vanhalle kespoo fanille. Kompromissina suostun vakkari kolmospaitaan tai että logo löytyisi pelkästään kotipaidan olkapäistä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2012 klo 00.49
 16. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Vielä kun tässä kaupungissa opittaisiin arvostamaan perinteitä vähän paremmin: mielestäni Kiekko-Espoon liiganousu ja Merran palkitseminen olisivat eilen ansainneet isommat suosionosoitukset. Toki yleisökin sitten heräsi pelin edetessä.
   
 17. VonRetee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Standing ovation ja joku pitempi muisteluclippi pyörimään kuutioon. Mutta ehkäpä ensikauden alussa vielä voisi jotenkin juhlistaa juhlavuotta.
   
 18. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Jo näissä muutamassa ottelussa nähdyt muutokset viittaavat siihen, että uusi johto aikoo todellakin huomioida vanhojen aikojen fiilistelyn ja legendojen palkitsemisen ihan eri tavalla, kuin vanha johto. Eli uskoisin ensi kaudella nähtävän paljon enemmän perinteiden kunnioittamista ja vanhojen starojen sekä huippusuoritusten esilletuomista.
   
 19. Ramirez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Muistaakos kukaan millaisia pelaajabudjetteja Kiekko-Espoolla oli? Muistanko ihan väärin, että loppuaikoina liigan keskikastia? Oliko ekat vuodet liigan toisiksi pienen pelaajabudjetti niinkuin nykyään vai jopa pienin?
   
 20. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Budjeteista en tiedä, mutta kahdella ensimmäisellä kaudella Kiekko-Espoon pelastus oli umpisurkea Reipas, joka oli varsinaisessa aallonpohjassaan, koska sen toimintaa pyörittänyt Hockey Reipas asetettiin konkurssiin keväällä 1992.

  Reippaan toimintaa noina kahtena Kiekko-Espoon ensimmäisenä liigakautena pyöritti tilalle perustettu Reipas Lahti. Se keräsi noina kausina 48 ottelun runkosarjassa vain 15 ja 14 pistettä.

  Reipas säilytti ensimmäisellä noista kausista paikkansa neljän joukkueen sarjamuotoisessa liigakarsinnassa vain pisteen erolla KooKoohon ja toisella kaudella se oli samalla formaatilla pelatun karsinnan huonoin. Kaikki divarijoukkueet keräsivät karsinnassa enemmän pisteitä ja näistä parhaana TuTo nousi liigaan.

  Noihin kausiin sisältyi myös kaksi liigahistorian suurinumeroisinta tappiota. Kaudella 1991-1992 JyP HT voitti Reippaan maalein 16-0 ja seuraavalla kaudella TPS voitti Reippaan maalein 17-2.
   
 21. Shayne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
  Lainaus:
  Tämä ensinmainittuhan taisi olla se matsi, jossa Mika "munantuulettaja" Paananen teki neljä mjaalia?

  edit: vai oliko Lasse Nieminen
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2012 klo 19.20
 22. Ekonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, Honka
  VHS-kasetti liigakarsinnasta

  Noin 15 vuotta sitten oli myynnissä noin puolen tunnin koosteet jokaisesta K-Espoon liigakarsintapelistä 1992 kaikkine maaleineen VHS-kasetilla.

  Kuvaajaksi oli merkitty Kimmo Pulkkinen.

  Toivottavasti aineisto on jonnekin pysyvästi taltioitu. En löytänyt tubesta.
  Olisi kulttuuriteko julkistaa aineisto vapaaseen katseluun.

  Minulla on kasetti tallessa ja kopioituna DVD'lle ja kovalevylle. Kuvan laatua on ajan hammas kylläkin syönyt.

  Tietääkö kukaan kasetin kohtalosta eli onko se jo jossakin katseltavissa ja ellei ole, saakohan sitä jo nyt maksutta ja ilmaiseksi levittää.
   
 23. Ramirez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Kiekko-Espoo legenda, aivan huikean Espoolaisen uran tehnyt meidän oma poika Kimmo Kibe Kuhta lopetti eilen uransa pikkuveljen Helsingin IFK:n riveissä, koska hän ei enään aivan viimeisimpinä vuosinaan mahtunut pelaamaan Espoon ylpeyden riveissä. Vaikka Kibe joutuikin viimeiset vuotensa pelaamaan tuolla meidän "farmissa", niin haluan tuoda esiin hänen hienon uransa Kiekko-Espoossa! Kimmo Kuhta oli viimeinen Kiekko-Espoon edustusjoukkueen paidan päälle pukenut pelaaja joka jatkoi vielä aktiiviuraansa.*Paita Matinkylä Gardenin kattoon!
   
 24. sladdi#17 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
  Lainaus:
  Tuo on muuten hämmentävä tilasto. Kuhta pelasi pitkän Kiekko-Espoo uransa kaikki kaksi peliä kaudella 95-96. Olin varma, että olet väärässä tuossa, mutta pikaisella tutkiskelulla ja nopealla Google varmistelulla ei myöskään joukkueista 96-97 tai 97-98 löytynyt enää yhtään aktiivipelaajaa. Nuo junnut tuohon aikaan oli niin paskoja, että ura Kiekko-Espoon jälkeen kesti yleensä pari-kolme kautta alasarjoissa ja thats it. Gustafssonin Juhan löysin tähän tilastoon toiseksi viimeiseksi lopettaneeksi, kun lopetti vuosi sitten Ruotsin divarissa. Hämmentävä tilasto. Toisaalta ilman vammoja esimerkiksi Lehtinen ja Ekman pelaisivat helposti vieläkin. Gussekin on Kuhtaa 4 vuotta nuorempi, eli tuohon väliin olisi voinut mahtua monta pelaajaa.
   
 25. thnninen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
  Twitterissä MiikaArponen kirjoitteli että Fredrik Svensson on nyt viimeinen Kiekko-Espoossa pelannut joka vielä jatkaa pääsarjatasolla. Tällä kaverilla ilmeisesti kunniakkaasti 1 ottelu KEspoossa vyöllä.

  Sent from my RM-821_eu_finland_207 using Board Express