Kiekko-Espoo 2020–2021

  • 285 413
  • 1 310

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Vaikka Kiekko-Espoon ensi kauden sarjataso ei ole vielä varma, koen nykytilanteessa mielenkiintoiseksi aloittaa spekulointi tulevan kauden joukkueen osalta.

Monta asiaa on siis vielä auki, mutta lähden ajattelussani siitä, että sarjataso tulee olemaan Mestis, ja joukkueen kokoamiseen on käytettävissä jonkin verran varoja. Oletettavaa on, että runko pysyy ainakin jonkin verran samana kuin Suomi-sarjassa, sillä vaikka pelaajien taso ei välttämättä ole ihan Mestikseen riittävä, on ensimmäisellä kaudella hyvä lähteä liikkeelle jo hetken koossa olleella nipulla sen sijaan, että kokoaminen käynnistyisi täysin alusta.

Seuraavassa käyn läpi päättyneellä kaudella kasassa olleen joukkueen Eliteprospectsin listauksen mukaisesti ja spekuloin jokaisen kohdalla, että haluaisinko kyseisen pelaajan jatkavan joukkueessa ja liittyykö siihen jotain mahdollisia haasteita.

Maalivahdit:

Jani Nieminen – Olen toiveikas sen suhteen, että Nieminen jatkaisi joukkueessa myös ensi kaudella. Tarvittaessa rooli voisi muuttua kakkosmaalivahdiksi, jos kynnyskysymyksenä on kasvava reissaaminen ja kuormitus.
Riku Lindroos – Alla hyvin sujunut kausi. Oli muutamissa otteluissa kentän paras pelaaja, mutta kokemusta Mestiksestä ei löydy. Hyvällä maalivahtivalmennuksella ja ajan kanssa voisi kuitenkin kehittyä jopa ykkösmaalivahdiksi Mestiksessä. Olisi hyvä kakkonen Niemiselle, mutta jos hän ei jatka, Lindroos tarvinnee uuden kirittäjän edelle,
Eemeli Stenroos – Tuskin on missään roolissa mukana Mestis-joukkueen toiminnassa. Kolmosveskari tulee oletettavasti SM-sarjassa pelaavista junnuista tilanteen niin vaatiessa.

Puolustajat:

Jani Elgbacka – Kokemusta Mestiksestä löytyy ja parhaimmillaan jykevä oman maalin edessä sekä myös yllättävän hyvä kiekon kanssa, joten pitäisin joukkueessa ensi kaudellakin.
Markus Hämäläinen – Peruspakin ruumiillistuma ja omaa kokemusta Mestiksestä, eli jatkuvuuden nimissä pitäisin joukkueessa.
Jami Jokela – Pelasi ihan hyvän kauden, mutta kun vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä, taso ei ehkä riitä enää Mestiksessä. Lähtisin etsimään uutta pelaajaa Jokelan tilalle.
Aleksi Junninen – Vähän sama kuin Jokelan kohdalla, paitsi että Junnisen kausi ei sujunut kauhean hyvin. Vahvuudet kiekollisessa pelissä, mutta taso ei taida riittää Mestiksessä.
Nikke Kettukangas – Todellinen taistelija ja esimerkillä johtaja. Rooli Mestis-joukkueessa olisi ehkä hiukan pienempi, mutta pitäisin ehdottomasti mukana ensi kaudellakin.
Anton Kokkonen – Jos pystyy sovittamaan siviilityön ja Mestis-pelaamisen yhteen, voisi jatkaa joukkueessa. Ei kuitenkaan korvaamaton.
Otto-Eemeli Linke – Ei ehtinyt pelaamaan montaa matsia, mutta toiminta niissä oli hyvällä tasolla. Paljon kokemusta Mestiksessä pelaamisesta, eli ehdottomasti pitäisi mukana ensi kaudellakin.
Erno Parkkonen – Pelannee junnuissa/muualla koko ensi kauden.
Alejandro Ramirez Salinas – 11 ottelun Mestis-kokemus Hokista viime kaudelta, mutta ei tuonut kauheasti mitään ihmeellistä lisää Kiekko-Espoon pelaamiseen viime kaudella, joten tuskin jatkaa joukkueessa.
Teemu Suolinna – Junnuissa/muualla ensi kaudella.
Lauri Taipalus – Olisi mahtavaa, jos Taipalus jatkaisi, mutta pidän tätä aika epätodennäköisenä. Taso riittää edelleen vaikka Liigassa pelaamiseen, mutta mikä on motivaation tila?
Daniel Takkunen – Kaksi maalia playoffeissa ja muutenkin hyvin kypsää pelaamista. Voisi olla pelaajaringissä mukana ja tuurata loukkaantumistilanteissa.
Joona Tamminen – Junnuissa/muualla ensi kaudella.

Hyökkääjät:

Waltteri Hopponen – Kun oli kaukalossa, pelasi loistavasti mutta pelimäärä jäi todella pieneksi. Jos on pelikunnossa ja kiinnostusta riittää, ehdottomasti mukaan ensi kaudellakin.
Juuso Hämäläinen – Kapteeni ja Kettukankaan tapaan iso taistelija. Pistesaldo ei kerro koko arvoa joukkueelle, mutta riittääkö taso Mestiksessä? Valitettavasti on pakko sanoa, että ei taida riittää.
Joni Häppölä – 81 Mestis-ottelua löytyy CV:stä vuosien takaa, mutta tuskin lähtee enää sitoutumaan täyspäiväiseksi jääkiekkoilijaksi. Taitojen puolesta voisi kyllä pelata Mestistäkin.
Miki Jurmu – Hyvä sisääntulo miesten tasolle päättyneellä kaudella, mutta ehkä Mestis on vähän liian kova pala vielä tässä vaiheessa uraa.
Aleksi Järvinen – Omissa papereissa yksi varmimmista jatkajista, ellei ottajia löydy ylemmiltä tasoilta tai päätä lähteä ulkomaille. Olisi iso ja tärkeä palanen Kiekko-Espoon Mestis-joukkuetta.
Niki Kaila – Suomi-sarjassa tulosroolissa, mutta samaa roolia ei varmaankaan olisi mahdollista tarjota Mestiksessä. Voi jäädä alempiin ketjuihin, jos pienempi rooli kelpaa.
Antti Kauppinen – Mikä on kuntoutumisen tilanne? Voisi hyvin pelata nelosketjussa Mestiksessä.
Kami Kortelainen – Tuskin löytyy käyttöä.
Konsta Kosunen – Mielenkiintoinen yhdistelmä kiekollista taitoa ja rouhijaa. Pitäisin joukkueessa kolmos-nelosketjussa.
Leevi Lemberg – Loppukauden komeetta ja pitäisin ehdottomasti mukana, jos ei napata ylemmälle tasolle.
Oscar Leppänen – Joukkueen paras pistemies ja koko sarjan viidenneksi paras. Mahtuu mukaan Mestikseen kakkos-kolmosketjun keskelle.
Emil Lindfors – Ei mahtunut kokoonpanoon kovin monessa pelissä ja sarjatason vaihtuessa rooli olisi vieläkin pienempi, eli siirtynee muualle.
Rudi Maarni – Aivan huikea kausi! 21 ottelua ja 20 pistettä kertoo kaiken olennaisen. Ikää on sen verran vähän, että kehittymistä on lupa odottaa vielä paljon, jolloin vain taivas on rajana. Mukaan Mestikseen.
Moses Mustonen – Härkämäinen maalitykki on myös hyvä karvaamaan ja taistelemaan kulmissa. Järvisen kanssa yksi varmimmista jatkajista.
Matias Nisula – Todella iso tasonnosto edelliskauteen verrattuna. Jatkuvuuden nimissä paikka Mestis-joukkueestakin löytyy.
Janne Nukarinen – Pienikokoinen pistenikkari on paukuttanut kovia tehoja Suomi-sarjassa jo monta vuotta putkeen. Riittääkö taso tulosrooliin myös Mestiksessä? Jos oletetaan, että rahaa joukkueen kokoamiseen ei ole mitenkään tolkuttomasti, sanoisin että jatkaa joukkueessa.
Dan Nybondas – Tuliko joukkueeseen vain sukunimen ja perhesuhteiden ansiosta? Taidot ja rooli olivat aluksi aivan vinksallaan, mutta kiintiöpaikka nelosen keskelläkin tuntui epäreilulta kun samaan aikaan esim. Maarni ei mahtunut mukaan. Ei käyttöä ensi kaudella.
Ilmari Pitkänen – Koko joukkueen valovoimaisin tähti. Mestiksessä samanlainen dominointi ei enää onnistu, joten pistemäärä tulisi putoamaan mutta paikka olisi silti kärkiketjuissa jos vaan motivaatiota jatkamiseen löytyy.
Teemu Ramstedt – Olen 99,9% varma, että Ramu ei jää Espooseen vaan ottajia löytyy muualta. Toki pitäisin ehdottomasti joukkueessa, jos se olisi vaan mahdollista.
Leo Sormunen – Tehot edelliskauteen verrattuna putosivat rajusti, mutta ottelumääräkin oli pienempi. Vähän kiikunkaakun-pelaaja. Tarjolla olisi luultavasti vain alempien ketjujen rooleja, joten kallistun sen puoleen että ei jatka.
Tommi Takaveräjä – Yksi kauden suurimmista onnistujista ja näkisin Tommin mielelläni myös Mestis-joukkueessa paukuttamassa maaleja ja vetämässä taklaukset loppuun.

Eli, näillä eväillä rosteri olisi ennen uusia hankintoja suunnilleen tällainen:

Pitkänen – X – Järvinen
Takaveräjä – Leppänen – Nukarinen/Hopponen
Mustonen – Maarni – Lemberg
Kosunen – Kaila – Nisula
Kauppinen

X – X
Linke – Kettukangas
Elgbacka – Hämäläinen
Kokkonen – Takkunen

Nieminen
Lindroos
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Pitää vielä tuoda esiin, että Mestiksessä pelatessaan Maarni täyttäisi mainiosti yhden junioripelaajapaikan.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tosi hyvä kirjoitus @Toni85! Oikeastaan eniten eri mieltä olen Juuso Hämäläisestä. Mielestäni hän mahtuisi samassa roolissa ehdottomasti myös Mestikseen.

Suurin ongelma on se, kenellä on muiden töiden puolesta mahdollisuus sitoutua Mestikseen? Esimerkiksi toimitusjohtaja Mustosella voi olla myös muita kiireitä ja halutessaan hän varmasti pelaisi jo nyt Mestiksessä. Mustoselle sellaisia terkkuja, että pyöritti se Juha Ikonenkin omaa firmaa hyvällä menestyksellä samalla kun pelasi Kiekko-Espoossa SM-liigaa.

Niin ja Häppölälle terkkuja että potkupallo ei saa mennä Mestiksen edelle! :) Toki eräs suomenturkulainen legenda nimeltä Timo Nummelin pelasi aikoinaan näitä molempia lajeja erityisen menestyksekkäästi ja valittiin vuoden parhaaksi jääkiekkoilijaksi, sekä vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voisikohan Aleksi Rutanen olla ainakin yksi mahdollinen pelaaja Espoossa. Bluesin juniorimyllyt käynyt ja pelasi Espoo Unitedissa yhden kauden. JYP ei ole käyttänyt optiota ja ei otteetkaan ihan tuota tukisi. Mestikseen kuitenkin kova pelaaja olisi.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Voisikohan Aleksi Rutanen olla ainakin yksi mahdollinen pelaaja Espoossa. Bluesin juniorimyllyt käynyt ja pelasi Espoo Unitedissa yhden kauden. JYP ei ole käyttänyt optiota ja ei otteetkaan ihan tuota tukisi. Mestikseen kuitenkin kova pelaaja olisi.

Rutanen kelpaisi kyllä minulle oikein hyvin, mutta ottajia on varmasti muuallakin.

Se mitä en aloituksessa käsitellyt, oli valmennus. Sitäkin puolta on syytä tarkastella erittäin kriittisesti, että lähdetäänkö edelleen Hirson vetämänä vai siirtyisikö hän esim. kakkosvalmentajaksi ja pääkoutsiksi tulisi joku kokeneempi henkilö?

Kari Haakana nyt ei ihan hirveän paljon kokeneempi ole varsinkaan päävalmentajan roolissa, mutta mielelläni näkisin hänet jollain tavalla mukana valmennuksessa ensi kaudella.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Loistavaa juttu @Toni85, että jaksoit avata ketjun noin perusteellisella avauksella.

Itse olen samaa mieltä @Ramirez kanssa, että Hämäläinen kyllä menisi Mestiksessä.

Rutasesta tuli mieleen. että Espoo voi olla monelle väliinputoajalle, jotka ei mahdu Liigaan, niin mielenkiintoinen paikka. Nyt varmaan myöhäänkin on paljon pelaajia vapaina, kun koronan takia neuvottelut on jäissä.

Onkohan Tobias Salmelainen ja Hirso kuinka hyviä kavereita keskenään? Pelanneet samaan aikaan aikoinaan. Olisiko HIFK:n junnuja mahdollisesti tulossa?
 

Siniharmaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Länsiväylässä oli mielenkiintoinen artikkeli siitä, miten Espoon kaupunki avustaa kaupungin urheiluseuroja koronakriisin aikana.

Kiekko-Espoon kannalta positiivinen uutinen oli, että kaupunki ei ole laskenut Kiekko-Espoota näiden vaikeuksissa olevien seurojen joukkoon, jotka tarvitsisivat apua tällä hetkellä. Ilmeisesti joukkueen kassan pitäisi siis kestää tämän vaikean ajan yli.

Toisaalta kasvattajaseurat Blues Juniors, EKS ja EPS ovat ilmeisesti vaikeuksissa ja tulevat saamaan avustusta.

Linkki uutiseen: Espoo aikoo tulla apuun urheiluseurojen tueksi koronakriisissä, jotta konkursseilta vältyttäisiin
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Itse olen samaa mieltä Ramirez kanssa, että Hämäläinen kyllä menisi Mestiksessä.

Onkohan Tobias Salmelainen ja Hirso kuinka hyviä kavereita keskenään? Pelanneet samaan aikaan aikoinaan. Olisiko HIFKin junnuja mahdollisesti tulossa?

Oletteko sitä mieltä, että syrjäyttäisi jonkun tuossa hahmotelmassani mukana olevan (esim Nisula), vai tulisiko ns. täytemiehenä mukaan joukkueeseen? Edelliskauden kapteenin asettaminen lähtökohtaisesti reserviin voi olla haastava tilanne.

Mielelläni kyllä näkisin hänet edelleen Espoossa, mutta suhtaudun pienellä varauksella siihen, että miten hyvin hän pärjäisi Mestiksessä muutoin kuin rikkovassa roolissa, mikä on toki hänen pääasiallista osaamista noin muutenkin.

Hirso on hyvää pataa ylipäätänsä HIFK:n suuntaan, joten varmasti jotain lainatoimintaa tulisi olemaan, mutta itse koen äärimmäisen tärkeänä, että nuo ovat yksittäistapauksia ja mitään yhteistyösopparia tai farmidiiliä ei varsinkaan julkisesti tuoda esiin.

Se olisi jälleen kerran iso imagotappio espoolaiselle jääkiekolle varsinkin siitä näkökulmasta, että Blueskannattajia yritettäisiin haalia takaisin katsomoon.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Hieno aloitus, etenkin kun kaipa se K-Espoon sarjanousu nyt ilmeisesti on vain sinettiä vaille?

Maalivahtiosasto on helppo: Nieminen ja Lindroos –kaksikko riittää sellaisenaan myös Mestiksen puolelle, etenkin kun uskotaan, että Lindroos kykenee ottamaan steppiä eteenpäin.

Pakisto on eniten vajaa: koska minusta vain Kettukangas ja Elgbacka ovat ainoat jotka mahtuvat pomminvarmasti Mestis-joukkueen pelaavaan kuusikkoon. Ja hekin siis ovat sitä kolmosparin osastoa.

Hyökkäys: Järvinen on itsestäänselvä tarve, hänhän on käytännössä Mestis-joukkueen kakkosketjun pelaaja eli TOP-4 laituri. Pitkäsen kohdalla kyse on sitten siitä, kyttääkö paikkaa Liigasta, koska se voi hyvin aueta kun kaikki liigajengit supistavat budjettejaan koronakriisin takia. Leppänen samoin mukaan, vaikkakin nyt vain yhden tykkikauden jälkeen on vaikea sanoa kuuluuko hän Mestis-joukkueessa kakkosen vai kolmosen laitaan. Sitten on tuo työmiesosasto Mustonen–Takaveräjä, jotka ehdottomasti mukaan Mestikseen, saattaisivat mennä jopa kolmosketjussa (vaikeita arvioitavia, kun Takaveräjä ei ole Mestiksessä pelannut, ja Mustosen ajoista siellä on jo useampi vuosi), nelosessa nyt ainakin, koska maaleilla eivät kuitenkaan tule varmasti mässäilemään noin paljon kuin Suomi-sarjassa. Ja nuori Maarni ilman muuta myös mukaan, koska Suomi-sarja nyt ei palvele häntä enää yhtään, yhden onnistuneen Mestis-kauden jälkeen voi olla kaudella 2021–2022 jo Liigassa.

Uusien hankintojen tekemisessä nyt pitäisi varmaan röyhkeästi heiluttaa sitä pk-seutu korttia, ja koittaa onkia muissa Mestis-joukkueissa pelaavia tämän alueen pelaajia takaisin (esimerkiksi RoKissa olisi ollut todella kivikova pk-seudun kolmikko Elo, Heikkinen, Iisakka, mutta ehtivät tehdä kaikki jatkot sinne).

Pakiston kohdalla esimerkkinä aivan ehdoton ykköshaku olisi Kokkolassa pari kautta ollut ja komeaa urakehitystä tehnyt Sebastian Moberg, ehdottomasti sieltä takaisin. Samassa osoitteessa hyökkääjistä on tällä hetkellä Oskari Uomala, jota myös itse voisin havitella ensi kaudeksi Espooseen kakkos-/kolmossentterin rooliin. Siinä olisi loistava kolme vuotta vanhempi kirittäjä esimerkiksi Maarnille.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
BRJ, EPS ja EKS = Kiekko-Espoo ry 1.5.2020 alkaen.

Eikö tämä ole vaan C-junnuista ylöspäin?

Mestiksen puolella joku huhuili Kiekko-Espoon jo kevään aikana olleen yhteydessä kovan luokan pelaajiin Mestis-tasolle. Kyselin tarkennusta, mutta mitään ei ole kuulunut.

Mikä muuten on omistajien tilanne? Joku Bambi Lehtonen olisi hienoa nähdä Kiekko-Espoossa. Koskirannatkaan eivät enää ole mitään ihan junnuja ja kaikilla sopimus katkolla. Savinaisella sopimus jatkuu vielä tulevan kauden. Koskiranta–Koskiranta–Lehtonen -ketju varmaan pärjäisi Mestiksessä ihan kivasti.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Oletteko sitä mieltä, että syrjäyttäisi jonkun tuossa hahmotelmassani mukana olevan (esim Nisula), vai tulisiko ns. täytemiehenä mukaan joukkueeseen? Edelliskauden kapteenin asettaminen lähtökohtaisesti reserviin voi olla haastava tilanne.

Mä näkisin asian enemmänkin niin, ettei kiintiöpaikkoja saa olla kokoonpanossa. Jos Hämäläinen pelaa paremmin kuin vaikka Nisula tai Mustonen, niin sitten Hämäläinen voi vielä esim. heidän pelipaikan.

Leo Sormunen oli toissa kaudella joukkueen paras pelaaja varsinkin alkukaudesta. Niiden näyttöjen perusteella ei olisi ollut lainkaan epäselvä olisiko hän ollut tämän kauden playoffeissa kärkiketjuissa. Sitten tuli loukkaantumisten sotkema huonompi kausi ja Sormunen ei mahtunut jokaisessa pudotuspeliottelussa edes kokoonpanoon.

Samalla tavalla voi käydä myös muille pelaajille. Jos kuitenkin mielenkiintoa riittää ja palkkaa ei tarvitse, niin en näkisi ollenkaan mahdottomana esim. Sormusen sopparia Mestikseen, vaikka paikka kokoonpanossa on todellakin kaikkea muuta kuin varma.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ei. Nämä kolme yhdistystä fuusioidaan Kiekko-Espoo ry:n, josta tulee maan suurin junioriseura.

Tästä lisätietoa
"Kiekko-Espoo ry:n rakenne 1.5.2020 alkaen pitää sisällään kolme lajiryhmää (ringette, tyttökiekko ja poikakiekko) sekä kuusi jaosta (Blues, EPS, EKS poikakiekko, tyttökiekko, ringette sekä kilpaurheilujaos). Poikakiekon puolella tarkoitus on säilyttää G-D1 ikäluokissa sekä C-A tason muissa kuin edustusjoukkueissa paikalliset identiteetit (Blues, EKS ja EPS). Seuran edustusjoukkueet tulevat pelaamaan Kiekko-Espoon nimellä. Ringeten ja tyttökiekon osalta joukkueiden mahdollisesta siirtymisestä Kiekko-Espoon nimen alle keskustellaan kevään 2020 aikana."

Toisin sanoen pikkujunnuissa nimet säilyy, mutta emo-organisaatio on yhteinen. Olet tässä aivan oikeassa ja mina olin väärässä. Sen sijaan Kiekko-Espoo Ry ei ilmeisesti tarvitse tukea. Sen sijaan EPS, EKS ja BJR tarvitsevat. Nämä tulevat kuukauden kuluttua olemaan osa Kiekko-Espoo Ry:tä, mutta eivät vielä. Näin ollen Kiekko-Espoon tarve tuelle määrittyy aika pitkälti sen mukaan
1) ehtiikö kaupunki maksaa tuet ennen 1.5.
2) ovatko tuet tarpeeksi suuret oikeasti auttamaan asiaa
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Mikä muuten on omistajien tilanne? Joku Bambi Lehtonen olisi hienoa nähdä Kiekko-Espoossa. Koskirannatkaan eivät enää ole mitään ihan junnuja ja kaikilla sopimus katkolla. Savinaisella sopimus jatkuu vielä tulevan kauden. Koskiranta–Koskiranta–Lehtonen -ketju varmaan pärjäisi Mestiksessä ihan kivasti.
Meinasi unohtua Lada Laatikainen. Upealle uralle olisi mahtava päätös pelata yksi kausi Kiekko-Espoon paidassa. HPK:n varakapteenin sopimus loppui tähän kauteen.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Joo Lada yhdeksi vuodeksi himaan, olisi hieno ympyrän sulkeutuminen.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ja uran jälkeen ehdottomasti paita kattoon.
Tähän taas vahva eri. Noin puolet ammatilaisurasta Espoossa ei mielestäni riitä, vaikka Ladata kovasti arvostankin. Mielestäni Lehtisen paita ei myöskään kuulu kattoon. Hirvonen on siinä ja siinä. Sinne ei pidä päästä liian helpolla.

Blues-osiossa oli aikanaan ketju "kenen paita kattoon". En tiedä tuliko ihmisille sen takia pakottava tarve saada paitoja kattoon, mutta kriteerit olivat välillä sellaisia, että numerot 1-99 eivät olisi riittäneet 2020-luvulle.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Joo ei mitään tollasia. On muitakin tapoja osoittaa kunnioitusta.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Mielestäni Lehtisen paita ei myöskään kuulu kattoon.
Osittain olet oikeassa, mutta jos ajattelee sitä että Lehtinen on kumminkin tehnyt töitä espoolaiskiekkoilun eteen esim. kiekkokouluissa kesäisin joka vuosi NHL-uransa aikana, niin tuo kyllä kertoo jotain siitä kuinka paljon Lehtinen arvostaa kotikaupunkiaan.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Oletteko sitä mieltä, että syrjäyttäisi jonkun tuossa hahmotelmassani mukana olevan (esim Nisula), vai tulisiko ns. täytemiehenä mukaan joukkueeseen? Edelliskauden kapteenin asettaminen lähtökohtaisesti reserviin voi olla haastava tilanne.

Niinkuin @Ramirez sanoi, niin ne pelaa ketkä ovat parhaimmillaan sillä hetkellä. Miehistöä kuitenkin pitää olla, jos on loukkaantumisia ja sitoutunut viime kauden kapteeni olisi oiva lisä. Se on eri asia kiinnostaako Hämäläistä tämä tai työasioiden kanssa Mestis ollenkaan.

Tähän taas vahva eri. Noin puolet ammatilaisurasta Espoossa ei mielestäni riitä, vaikka Ladata kovasti arvostankin. Mielestäni Lehtisen paita ei myöskään kuulu kattoon. Hirvonen on siinä ja siinä. Sinne ei pidä päästä liian helpolla.

Blues-osiossa oli aikanaan ketju "kenen paita kattoon". En tiedä tuliko ihmisille sen takia pakottava tarve saada paitoja kattoon, mutta kriteerit olivat välillä sellaisia, että numerot 1-99 eivät olisi riittäneet 2020-luvulle.

Samaa mieltä. Ladalle joku muistohetki, mutta Lada on saavuttanut kaiken menestyksensä jossain muualla. Todella hieno ura kyllä miehellä. Johonkin Espoon kiekkoilun Hall of Famen, (jos sellanen joskus tulisi) ehdottomasti. Ja jossain ottelussa muistaminen, kun joskus lopettaa. Mutta olisihan mahtavaa nähdä Lada vielä Espoossa pelaavan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Osittain olet oikeassa, mutta jos ajattelee sitä että Lehtinen on kumminkin tehnyt töitä espoolaiskiekkoilun eteen esim. kiekkokouluissa kesäisin joka vuosi NHL-uransa aikana, niin tuo kyllä kertoo jotain siitä kuinka paljon Lehtinen arvostaa kotikaupunkiaan.

Mutta ei kyseessä ole mikään kotikaupungin arvostus, vaan kyseisessä seurassa tehdyn työn palkitseminen.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Niinkuin Ramirez sanoi, niin ne pelaa ketkä ovat parhaimmillaan sillä hetkellä. Miehistöä kuitenkin pitää olla, jos on loukkaantumisia ja sitoutunut viime kauden kapteeni olisi oiva lisä. Se on eri asia kiinnostaako Hämäläistä tämä tai työasioiden kanssa Mestis ollenkaan.

Siis tottakai reserviä täytyy olla ja parhaat pelaa. Mutta pointti onkin juuri se, että kiinnostaako Hämäläistä lähtökohtaisesti reserviasema joukkueessa ja kaukaloon pääsisi vain jos joku muu epäonnistuu tai loukkaantuu. Tarkoitin kysyä, että kuuluisiko Hämäläinen teidän mielestä suoraan pelaavaan kokoonpanoon viime kauden näytöillä ohi esim. Nisulan?

Samaa mieltä. Ladalle joku muistohetki, mutta Lada on saavuttanut kaiken menestyksensä jossain muualla. Todella hieno ura kyllä miehellä. Johonkin Espoon kiekkoilun Hall of Famen, (jos sellanen joskus tulisi) ehdottomasti. Ja jossain ottelussa muistaminen, kun joskus lopettaa. Mutta olisihan mahtavaa nähä Lada vielä Espoossa pelaavan.

Ensinnäkin, Ladan sekä monien muiden espoolaistaustaisten pelaajien täytyy pelata viimeinen kausi kotiyleisön edessä. Seuran täytyy tehdä töitä sen eteen, että vanhat pelaajat kokevat itsensä tervetulleiksi kotiin. Tällä tavalla luodaan taas sitä yhteisöllisyyttä ja saadaan ihmisiä halliin. Se on aivan saletti, että jos jonain päivänä Kiekko-Espoon paidassa viilettää nimet Sallinen, Lajunen, Laatikainen, Lehtonen, Kähkönen, Koskinen jne., yleisö kiinnostuu tulemaan peleihin taas ihan uudella tavalla.

Se täytyy korjata, että kyllä Lada saavutti sentään jotain Espoossakin, hopeamitali ja kautta aikain ensimmäisenä (ja edelleen ainoana) espoolaisjoukkueen pelaajana SM-liigan parhaan puolustajan titteli eivät ole ihan turhia juttuja. Lada ansaitsee vähintään Camin ja Hirson tapaan järjestettävän tribuuttimatsin ja mielestäni tämä Wall/Hall of Fame pitäisi jo vihdoin saada pystyyn hallissa. Kun vaan halliyhtiö lopettaisi täysin naurettavan seinien neutralisoinnin.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Siis tottakai reserviä täytyy olla ja parhaat pelaa. Mutta pointti onkin juuri se, että kiinnostaako Hämäläistä lähtökohtaisesti reserviasema joukkueessa ja kaukaloon pääsisi vain jos joku muu epäonnistuu tai loukkaantuu. Tarkoitin kysyä, että kuuluisiko Hämäläinen teidän mielestä suoraan pelaavaan kokoonpanoon viime kauden näytöillä ohi esim. Nisulan?

Ei välttämättä mene kenenkään edelle tuossa kokoonpanossa. Mutta esimerkiksi jos joku sinun listaamista kokoonpanoon ei ole ensi kauden suunnitelmissa, niin Hämäläistä vaan paikalle alakenttiin. Ja jos miestä kiinnostaa, niin rotaatioon. Mutta en tiedä tosiaan mitkä on miehen omat halut ja urasuunnittelmat.

Ensinnäkin, Ladan sekä monien muiden espoolaistaustaisten pelaajien täytyy pelata viimeinen kausi kotiyleisön edessä. Seuran täytyy tehdä töitä sen eteen, että vanhat pelaajat kokevat itsensä tervetulleiksi kotiin. Tällä tavalla luodaan taas sitä yhteisöllisyyttä ja saadaan ihmisiä halliin. Se on aivan saletti, että jos jonain päivänä Kiekko-Espoon paidassa viilettää nimet Sallinen, Lajunen, Laatikainen, Lehtonen, Kähkönen, Koskinen jne., yleisö kiinnostuu tulemaan peleihin taas ihan uudella tavalla.

Se täytyy korjata, että kyllä Lada saavutti sentään jotain Espoossakin, hopeamitali ja kautta aikain ensimmäisenä (ja edelleen ainoana) espoolaisjoukkueen pelaajana SM-liigan parhaan puolustajan titteli eivät ole ihan turhia juttuja. Lada ansaitsee vähintään Camin ja Hirson tapaan järjestettävän tribuuttimatsin ja mielestäni tämä Wall/Hall of Fame pitäisi jo vihdoin saada pystyyn hallissa. Kun vaan halliyhtiö lopettaisi täysin naurettavan seinien neutralisoinnin.

Tästä voin olla samaa mieltä. On tosiaan Laatikainen jotain Espoossa saavuttanut, mutta kun vertaa mitä hän on saavuttanut Espoossa versus useat mestaruudet muualla, niin kyllä se väärältä tuntuisi nostaa paita kattoon. Ja ehdottomasti espoolaistaustaisia isompia nimiä joukkueeseen. Samalla tavalla kuten Nieminen, Ramstedt ja Pitkänen ovat olleet isoja nimiä Suomi-sarjaan. Ladan muisto-ottelukin olisi hyvä idea.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tähän taas vahva eri. Noin puolet ammatilaisurasta Espoossa ei mielestäni riitä, vaikka Ladata kovasti arvostankin. Mielestäni Lehtisen paita ei myöskään kuulu kattoon. Hirvonen on siinä ja siinä. Sinne ei pidä päästä liian helpolla.
Ymmärrän, että perinteisesti paita on nostettu kattoon pelaajille, jotka pelaajat pääosan kiekkourastaan kyseisessä seurassa, mutta Kiekko-Espoo on suhteellisen nuori seura, eikä tänä päivänä pysty nostamaan samoilla kriteereillä nimiä kattoon, kuin ennen vanhaan. Taitavia pelaajia on yhä vaikeampi sitoa joukkueeseen, koska raha ja uudet kokemukset houkuttelevat maailmalle, tai ainakin varakkaampiin seuroihin. On mielestäni siis ihan aiheellista miettiä, millä kriteereillä haluamme näyttää omaa espoolaista kiekkohistoriaa.

Jos kunnioitamme ainoastaan pelaajia, jotka ovat pelanneet valtaosan urastaan Espoossa, nostamme sinne lähinnä vain Timo Hirvosia - alempien ketjujen täytemiehiä, joita ei juuri houkuteltu muihin maisemiin. En siksi puhuisi erityisestä seurauskollisuudesta, kun eli varmaan mielummin Espoossa, kuin muutti Lappeenrantaan (jossa lopulta kävi kääntymässä). Jos taas kunnioitamme hallin katossa espoolaisia pelaajia joista voimme olla ylpeitä, Lehtinen kuuluu kattoon ehdottomasti. Mahdollisesti myös Laatikainen.

Mitä paidan nostoilla halutaan sitten ilmaista? Mielestäni se on kunnianosoitus kyseistä pelaajaa kohti, ja myös palanen seuran historiaa jäähallin katossa. Voimme itsekkäästi ajatella, että haluamme jonkun pelaajan nimen kattoon, josta omaamme hyviä muistoja, mutta mielestäni on hyvä miettiä asiaa myös kahdenkymmen vuoden päähän. Poika katselee matsin tuoksinassa kattoon ja kyselee isältään keitä katossa roikkuvat nimet ovat, ja mikä teki heistä erityisiä? Lehtinen on espoolaiselle kiekkofanille muistamisen arvoinen, Hirvonen taas ei ole juuri mitään erityistä tehnyt. Onhan se tietenkin melkoinen meriitti, että on kelvannut alemmissa ketjuissa joukkueelle 16 kauden ajan, mutta meriittinä arvostan itse enemmän jotain Juha Ikosta, joka kuului 7 kauden ajan joukkueen kantaviin voimiin toimien varakapteenina ja kapteenina.

Mutta ei kyseessä ole mikään kotikaupungin arvostus, vaan kyseisessä seurassa tehdyn työn palkitseminen.
Jos tämä on nostokriteeri paidalle, katossa tulisi roikkua Mika Raution ja Kim Hirson nimi. En tiedä muita pelaajia, jotka olisivat yrittäneet tehdä yhtä paljon seuran hyväksi. He ovat myös osa todellista espoolaista historiaa.

Haen tällä viestillä lähinnä sitä takaa, että maailma muuttuu, ja koska Kiekko-Espoo ei omaa perinteikkäitä juuria, voimme ihan hyvin muuttua mukana ja keksiä omat kriteerit tallentaa seurahistoriaa jälkipolvillemme. En näe siinä mitään vikaa, että jos seura tuottaa maailmalle poikkeuksellisen loistavan pelaajan (jonne huippuyksilöt tänä päivänä katoaa), tunnemme siitä ylpeyttä, ja juhlistamisen kautta liitämme sen osaksi omaa kunniakasta seurahistoriaamme. Tai jos joku alunperin ”ei espoolainen” pelaaja onnistuu jättämään erityisen ison ja pysyvän jäljen seurahistoriaan, miksi emme voisi nostaa häntä espoolaiseksi kiekkoikoniksi - mikäli kyseinen pelaaja ei jo profiloidu isommin jonkun toisen joukkueen pelaajaksi. Ja alleviivaan, etten ole tässä vuoraamassa kattoa paidoilla, siksi korostan sanaa ERITYISTÄ.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös