Kiekko-Espoo 2020–2021

  • 272 234
  • 1 313

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ymmärrän, että perinteisesti paita on nostettu kattoon pelaajille, jotka pelaajat pääosan kiekkourastaan kyseisessä seurassa, mutta Kiekko-Espoo on suhteellisen nuori seura, eikä tänä päivänä pysty nostamaan samoilla kriteereillä nimiä kattoon, kuin ennen vanhaan. Taitavia pelaajia on yhä vaikeampi sitoa joukkueeseen, koska raha ja uudet kokemukset houkuttelevat maailmalle, tai ainakin varakkaampiin seuroihin. On mielestäni siis ihan aiheellista miettiä, millä kriteereillä haluamme näyttää omaa espoolaista kiekkohistoriaa.
Mieti asia näin päin. Numeron jäädyttäminen on suurin mahdollinen kunnianosoitus, jonka pelaaja voi seuralta saada. Tätä ei pidä devalvoida siksi, että kattoon saataisiin viiri.
Jos kunnioitamme ainoastaan pelaajia, jotka ovat pelanneet valtaosan urastaan Espoossa, nostamme sinne lähinnä vain Timo Hirvosia - alempien ketjujen täytemiehiä, joita ei juuri houkuteltu muihin maisemiin. En siksi puhuisi erityisestä seurauskollisuudesta, kun eli varmaan mielummin Espoossa, kuin muutti Lappeenrantaan (jossa lopulta kävi kääntymässä). Jos taas kunnioitamme hallin katossa espoolaisia pelaajia joista voimme olla ylpeitä, Lehtinen kuuluu kattoon ehdottomasti. Mahdollisesti myös Laatikainen.
Me kunnioitamme pelaajia monella tavalla. Paita kattoon on niistä suurin ja se vaatii uhrauksia myös kyseiseltä pelaajalta.
Jos tämä on nostokriteeri paidalle, katossa tulisi roikkua Mika Raution ja Kim Hirson nimi. En tiedä muita pelaajia, jotka olisivat yrittäneet tehdä yhtä paljon seuran hyväksi. He ovat myös osa todellista espoolaista historiaa.
Rautio ei käsittääkseni ole mitenkään mukana Kiekko-Espoon toiminnassa. Myöskään perustajia ei juhlita jäädyttämällä pikkutakki. Aivan turhaan viisastelet, kun tiedät varsin hyvin, että saavutukset kaukalon sisäpuolella ovat tässä tapauksessa kriteereitä.
Haen tällä viestillä lähinnä sitä takaa, että maailma muuttuu, ja koska Kiekko-Espoo ei omaa perinteikkäitä juuria, voimme ihan hyvin muuttua mukana ja keksiä omat kriteerit tallentaa seurahistoriaa jälkipolvillemme. En näe siinä mitään vikaa, että jos seura tuottaa maailmalle poikkeuksellisen loistavan pelaajan (jonne huippuyksilöt tänä päivänä katoaa), tunnemme siitä ylpeyttä, ja juhlistamisen kautta liitämme sen osaksi omaa kunniakasta seurahistoriaamme.
Sulla on nyt taas puurot ja vellit ihan sekaisin. Maailma muuttuu, joo. Kunniotusta pitää osoittaa, kun se on ansaittu. Joo. On kuitenkin monia tapoja kunnioittaa entisiä pelaajia.
Tai jos joku alunperin ”ei espoolainen” pelaaja onnistuu jättämään erityisen ison ja pysyvän jäljen seurahistoriaan, miksi emme voisi nostaa häntä espoolaiseksi kiekkoikoniksi - mikäli kyseinen pelaaja ei jo profiloidu isommin jonkun toisen joukkueen pelaajaksi. Ja alleviivaan, etten ole tässä vuoraamassa kattoa paidoilla, siksi korostan sanaa ERITYISTÄ.
Taas kerran, kunnioittaa voi muutenkin kuin nostamalla paidan kattoon.

Oletko huomannut, että ihmiset ovat valmiita maksamaan erilaisia summia erilaisista asioista? Tämä on vähän sama asia. Arvostuksen ja kunnioituksen määrässä on eroja. Esimerkiksi pidän 4-vuotiaan taiteellisia tuotoksia ihan oikeasti aika heinoina. Ymmärrän kuitenkin, etteivät ne kuulu Louvreen tai edes Ateneumiin. Pientäkään Porschea et saa 40 000 eurolla, mutta saman konsernin Seatin saat ja vieläpä hyvin varusteltuna.

Myöskään pronssiviirejä tai pudotuspeliviirejä en kattoon toivo.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Miksi Lada pelaisi vain yhden kauden? Jos loukkaantumisia ei tule ja pelihaluja löytyy, niin luulisi iästä huolimatta taidot riittävän Mestiksessä useammankin vuoden. Sen jälkeen ei olisi mikään vääryys nostaa paitaa kattoon.

Tosin luulin joskus, että Hirsonkin luistin olisi voinut pidempään liikkua.
 

Piiskuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oranssi, sympatiat sinisille
Koko viesti

Ihan hyvää pohdiskelua. Itse olisin taipuvainen pitämään numeron jäädyttämisen kriteerit varsin tiukkoina. Jonkinlaisena välimuotona voisi kenties olla "hall of fame -tyyppinen" ratkaisu, jossa poikkeuksellisen suuren panoksen espoolaiselle kiekkoyhteisölle antaneita pelaajia (ja mikä ettei toimihenkilöitäkin) voitaisiin noteerata vaikkapa henkilökohtaisilla, Metron käytäville sijoitettavilla lasivitriineillä tai tauluilla, ja numeroiden jäädyttämiset säästettäisiin niihin kaikkein poikkeuksellisimpiin tapauksiin. Käsittääkseni tämä on aika yleinen toimintatapa mm. ison veden takana.

Ja jos sinne kattoon on aivan pakko hinata jotakin, vaihtoehtona lienee myös joku muu kunnianosoitus kuin se numeron jäädyttäminen. Vaikkapa sitten iso pelaajakuva tjsp.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tosin luulin joskus, että Hirsonkin luistin olisi voinut pidempään liikkua.
Liikkuisi varmaan vieläkin, mutta mies painaa todella pitkää päivää Kiekko-Espoon eteen toimistolla. Aika ei vaan riittänyt treenaamiseen eikä pelaamiseen. Jostain oli luovuttava.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Tilastojen valossa jos asiaa tarkastellaan, Ladan paita kuuluu ehdottomasti kattoon jos Hirenkin. Hire pelasi Kiekko-Espoossa ja Bluesissa yhteensä 12 kautta miesten joukkueessa, joiden aikana 521 ottelua. Hän toimi yhdellä kaudella kapteenina ja kahdella kaudella varakapteenina. Lada on tähän asti pelannut myös 12 kautta, otteluita 614 ja yksi kausi kapteenina sekä yksi varakapteenina. Lehtinen on näissä luvuissa täysi turisti kolmella kaudella ja vain 120 ottelulla.

Itse olen sitä mieltä, että katsotaan Ladan ura loppuun rauhassa ja muutama vuosi siihen päälle ennen kuin mitään päätöstä numeron jäädyttämisestä kannattaa tehdä. Sen kyllä totean, että vaikka hän on pelannut ja ennen kaikkea menestynyt pääasiassa muualla, on hän yksi espoolaisen jääkiekkoilun suurista nimistä.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mieti asia näin päin. Numeron jäädyttäminen on suurin mahdollinen kunnianosoitus, jonka pelaaja voi seuralta saada. Tätä ei pidä devalvoida siksi, että kattoon saataisiin viiri.
Missasit hieman pointtini. Olemme ihan samaa mieltä siinä, ettei paitoja nosteta kattoon heppoisin perustein, haastoin vain ajatuksen siitä, että kyseinen kunnia pitäisi tulla vain tietynlaisen seurauskollisuuden kautta. Näkemykseni oli, ettei Kiekko-Espoon tasoinen seura pystyisi koskaan nostamaan hallin kattoon tällä tavoin Laatikaisen tasoisia pelaajia, ainoastaan Hiren kaltaisia alempien ketjujen pelaajia, enkä itse laske sitä tuon suurimman mahdollisen kunnianosoituksen arvoiseksi.

Sulla on nyt taas puurot ja vellit ihan sekaisin. Maailma muuttuu, joo. Kunniotusta pitää osoittaa, kun se on ansaittu. Joo. On kuitenkin monia tapoja kunnioittaa entisiä pelaajia.
Taas kerran, kunnioittaa voi muutenkin kuin nostamalla paidan kattoon.
Yllättävän vihamielinen sävy tässä viestissäsi. Viittaan esimerkiksi sanamuotoihin TAAS ja IHAN SEKAISIN tuossa puuro-velli-lauseessa, ikään kuin näkemykseni olisi JÄLLEEN jotenkin sekopäinen. ”Viisastelukin” siellä mainitaan. Tarkoitukseni ei ollut riidellä, ainoastaan tarjota mielipide siitä, että mikäli seurauskollisuus on ainoa tapa ansaita tuo korkein mahdollinen kunnianosoitus, sitä voisi harkita uudelleen. Seurauskolliset eivät nykypäivän jääkiekossa ole mielestäni automaattisesti niitä, jotka ansaitsisivat tuota korkeinta kunnianosoitusta - juuri pelillisten vajaavaisuuksiensa takia. En sano, etteikö heitä tulisi kunnioittaa. Mutta kuten itsekin sanot, kunnioittaa voi muutenkin kuin nostamalla paidan kattoon. Hallin katto on mielestäni se paras näyteikkuna esitellä espoolaisen jääkiekon sankareita jääkiekkokansalle, ja jokaisella lienee yksilöllinen käsitys siitä ketkä tämän isoimman tittelin ansaitsevat.

Jos olet eri mieltä, perustele oma näkemyksesi, luen sen erittäin mielelläni. Arvostan näkemyksiäsi - ne ovat yleensä oikein hyvin jäsenneltyjä, etkä käsittääkseni itsekään ollut täysin vakuuttunut siitä Hirvosen paita oli jäädyttämisen arvoinen (”siinä ja siinä”). Ja jos nyt jaan omat selkeäsanaiset mielipiteeni jäädyttämisen arvoisista espoolaisista pelaajista, jotta tiedät selkeästi ketä itse kunnioittaisin tuolla isoimmalla kunnianosoituksella, ne ovat Laatikainen (seuraikoni) ja Lehtinen (espoolainen kiekkosankari). Jälkimmäisen linkki seuraan on toki heppoinen, joten ymmärrän varsin hyvin eriävät mielipiteet, mutta paidan jäädyttäminen tekee mielestäni hyvää espoolaiselle kiekkoidentiteetille. Ja ymmärrän myös mielipiteet Ladaa vastaan.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, Seattle Kraken, 1923 (1897)
Yksinkertaistaen voisi sanoa, että paidan jäädytyksen pitäisi olla niin poikkeuksellinen kunnia, ettei sinne pidä väkisin ketään keksiä. Hienoa ja ansioituneita pelaajia kaupungille tai seuralle voi kunnioittaa juurikin esim perustamalla Hall of famen tms.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ja tästähän saisi uuden jokavuotisen perinteen (ja hyvän markkinointitempauksen) jos ennen kauden alkua pelataan jonkun vanhan legendan kunniaksi tribuuttipeli. Juha Ikonen esim. ehdottomasti ansaitsisi sellaisen, niin moni muukin. Kari Haakana, Joonas Jääskeläinen yms ainakin.
 

Physical Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Jos Laatikainen palaisi vielä kotiin, paita kuuluisi ehdottomasti kattoon.

Tässä pelissä paikalla olleista ei varmaan moni eri mieltä? Blues-kausia kertynyt vielä kaksi tämän jälkeen.


Se JOS on toki aika iso.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Voisko olla Laatikaiselle hienompaa uran päätöstä kuin olla nostamassa Kiekko-Espoo takaisin Liigaan muutaman vuoden päästä.

Tuskin edes Lada jatkaa uraansa noin kauan... Kuitenkin ikää ensi kuussa jo 40.
 

Vepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Voi olla muuten aika haastavaa ruveta kasaamaan joukkuetta ensi kaudelle, kun aika on tällainen mikä on. Pelaajasopimuksia pitäisi tehdä ja kausikortteja alkaa myymään eikä edes sarjatasosta ole tietoa. En jotenkin jaksa uskoa että syyskuun alussa oltaisiin valmiina kauden avaukseen. En pitäisi mahdottomana vaikka jäisi koko kausi väliin. Tai sitten kausi alkaisi ehkä joskus marraskuun alussa tynkäversiona. Nyt eletään kyllä erikoisen synkeitä aikoja monellakin saralla.
 

Vanhaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Aikani kuluksi kirjoittelin mielipiteitäni Kiekko-Espoon mennen kauden joukkueen pelaajista. Listalla ei toki ole kaikkia pelaajia, mutta ehkä ne eniten pelanneet tai muuten merkittävimmät. Paremmuusjärjestystä en ole tavoitellut, vaikka muutamia pelaajia kehunkin.

Maalivahdit:

Jani Nieminen – Toivottavasti jatkaa, vaikka välillä sydämentykytystä aiheuttikin varsinkin mailalla pelatessaan. Perusvarmuus on kuitenkin niin kovalla tasolla, että osaaminen riittää taatusti Mestikseen. Paikka maalivahtivalmentajana saattaa kiinnostaa.
Riku Lindroos – Hyvä nuori maalivahti, jolla on eväitä eteenpäin. Olisi mielestäni ansainnut enemmän peliaikaa.

Puolustajat:

Jani Elgbacka – Mestiskokemusta löytyy ja on parhaimmillaan hyvä puolustaja. Huonoimmillaan hortoilee missä sattuu ja myöhästyessään tilanteista tarjoilee koukkua tai poikittaista.
Markus Hämäläinen – Todellinen peruspakki, jolla on ongelmia nopeuden riittävyyden kanssa. Joukkueen kovin lämäri, kun vaan käyttäisi sitä.
Jami Jokela – Ailahtelevia esityksiä pitkin kautta. Kiekollinen puolustaja, joka pystyy myös tuomaan kiekkoa ylös hallitusti.
Aleksi Junninen – Minulle pettymys. Taitoa toki löytyi, mutta voimat eivät riittäneet laidassa eivätkä maalin edessä.
Nikke Kettukangas – Voimaa on kuin pienessä kylässä. Peräänantamaton taistelija mutta joku kiekollisessa pelaamisessa mättää. Ei näe koko kenttää ja laukaus on viivasta liian heppoinen.
Anton Kokkonen – Hyvä puolustaja sekä puolustamaan että kiekollisessa pelaamisessa. Kirkkaasti alakerran parhaita.
Otto-Eemeli Linke – Kokemus Mestiksestä näkyi. Kiekollinen pelaaminen ja ulottuvuus erottuivat edukseen.
Alejandro Ramirez Salinas – Jonkun verran kokemusta Mestiksestä takana ja se näkyy luistelussa ja syöttöpelissä. Pieni koko ja sen myötä voiman vähyys näkyi myös hyvin.
Lauri Taipalus – Liigapelaajalta meni muutama peli harjoitellessa Suomisarjan pelaamiseen, mutta sitten taso näkyi.
Daniel Takkunen – Aivan mainio nuori puolustaja, jolla on hyvä ura edessään.

Hyökkääjät:

Waltteri Hopponen – Kolme peliä ja seitsemän tehopistettä! Loukkaantuminen vei koko kauden mutta oli erinomainen noissa peleissään.
Juuso Hämäläinen – Kapteeni ja kova taistelija. Tällaisia kolmosketjun puurtajia tarvitaan jatkossakin. Loukkaantuminen sotki kautta pahasti.
Joni Häppölä – Ei ollut edellisen kauden tapainen vahvistus joukkueelle tänä vuonna. Kun pelit kovenivat, niin tehot laskivat. Osaamista on, mutta kiinnostaako jalkapallo enemmän?
Miki Jurmu – Pelasi epäsäännöllisesti, mutta yritystä riitti aina kun pelaamaan pääsi. Alempien ketjujen uurastaja.
Aleksi Järvinen – Joukkueen parhaimmistoa. Hyvä luistelija, taistelija ja syöttökone kärkiketjuihin. Toivottavasti pysyy joukkueessa.
Niki Kaila – Paransi peliään kauden edetessä. Koko ei riitä maalinedusvääntöihin, mutta taito ja yritys riittää hyvin.
Antti Kauppinen – Jos saa jalkansa kuntoon, niin Antin tapaista raatajaa ja työntekijää tarvitaan.
Konsta Kosunen – Työn raskaan raataja, joka teki tehopisteitä vallan hyvin. Näitä tarvitaan.
Leevi Lemberg – Nuorukainen, jolla on hieno tulevaisuus edessään.
Oscar Leppänen – Joukkueen pistepörssin kärki yhdessä Ipe Pitkäsen kanssa, jonka kanssa pelasikin samassa ketjussa. Eväät riittävät Mestikseenkin.
Rudi Maarni – Toinen nuorukainen, jolla on hieno tulevaisuus edessään.
Moses Mustonen – Hurja taistelija, joka pelaa kaikki tilanteet loppuun, vaikka kovempia joukkueita vastaan ei peli niin helppoa ollutkaan. Maaleja tuli kauden aikana kiitettävän paljon.
Matias Nisula – Jotenkin näkymätön mutta merkittävä työntekijä joukkueelle. Mestiskokemusta löytyy Unitedin ajalta.
Janne Nukarinen – Nopea ja tehokas hyökkääjä, joka on pelannut monen monta tehokasta kautta Suomisarjassa. Eiköhän tehoja löytyisi Mestiksessäkin.
Dan Nybondas – Ulottuva alempien ketjujen pelaaja, joka paransi peliään huomattavasti heikon alun jälkeen. Kokemusta Mestiksestä on, mutta peliaika siellä on ollut melko vähäinen.
Ilmari Pitkänen – Joukkueen isoin tähti. Pelivuosia olisi vielä reilusti edessä, jos motivaatio vaan riittää. Paikka kärkiketjuissa ja ykkösylivoimassa olisi taattu myös Mestiksessä.
Teemu Ramstedt – Pari peliä meni ihmetellessä kai lähinnä ketjukavereiden tekemisiä, mutta sitten alkoi osaaminen loistaa. Voi kun jäisikin Espooseen.
Leo Sormunen – Mihin katosivat edellisen kauden tehot? Oli osan kaudesta kuin varjo entisestään. Osaamista on, mutta haahuili välissä missä-lienee.
Tommi Takaveräjä – Loppukaudesta Hämäläisen loukkaantumisen myötä syystäkin kapteeniksi nostettu. Armottoman kova taistelija ja tehokas hyökkääjä.
 

Myrsky74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, RM, Honka, Nottingham Forest
Paitahuutokauppaa huutonetissä jäljellä vielä muutama tunti. Paidoista huudettu nyt 40/64 ja rahallisesti reilut 7000 € tulossa. Ramun vieraspaidalla tähän asti korkein huuto 350 €. Vielä ehtii siis tukea seuraa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Missasit hieman pointtini. Olemme ihan samaa mieltä siinä, ettei paitoja nosteta kattoon heppoisin perustein, haastoin vain ajatuksen siitä, että kyseinen kunnia pitäisi tulla vain tietynlaisen seurauskollisuuden kautta. Näkemykseni oli, ettei Kiekko-Espoon tasoinen seura pystyisi koskaan nostamaan hallin kattoon tällä tavoin Laatikaisen tasoisia pelaajia, ainoastaan Hiren kaltaisia alempien ketjujen pelaajia, enkä itse laske sitä tuon suurimman mahdollisen kunnianosoituksen arvoiseksi.
Okei. Tämä meni ohi, mutta tällöin niitä paitoja ei sitten nostella. Pitää myös muistaa tuossa lihavoitu kohta. Tarkoitushan tuota tasoa on nostaa ja tällöin voi syntyä yhtälö, jossa paita onkin syytä nostaa kattoon. Se vaan ei ole enää minkään arvoista, jos siellä heiluu jo edellisten vuosikymmenten työmyyrät. Muista, että "koskaan" on pitkä aika.
Yllättävän vihamielinen sävy tässä viestissäsi. Viittaan esimerkiksi sanamuotoihin TAAS ja IHAN SEKAISIN tuossa puuro-velli-lauseessa, ikään kuin näkemykseni olisi JÄLLEEN jotenkin sekopäinen. ”Viisastelukin” siellä mainitaan.
Luin tuon viestini uudelleen ja jämäkän sijään se oli kieltämättä hieman hyökkäävä. Pahoittelen tätä vilpittömästi. Saanen hieman avata tätä, jotta sävy idea tulee paremmin esiin. "Taas" ja "jälleen" tulivat siitä, sama pointti esiintyi useampaan otteeseen. "Ihan sekaisin" ei viitannut olemukseesi vaan siihen, että minulle jäi viestistäsi sellainen kuva, ettei mielestäsi ole muuta tapaa kunnioittaa kuin jäädyttämällä numero. "Viisastelu" taas oli lähinnä siihen Rautio-kommenttiin. Kyllä varmaan itsekin tajusit, että Juhaht viittasi saavutuksiin kaukalon sisäpuolella. Toivottavasti tästä ei nyt jäänyt pahaa mieltä tämän selvennyksen jälkeen.
Tarkoitukseni ei ollut riidellä, ainoastaan tarjota mielipide siitä, että mikäli seurauskollisuus on ainoa tapa ansaita tuo korkein mahdollinen kunnianosoitus, sitä voisi harkita uudelleen. Seurauskolliset eivät nykypäivän jääkiekossa ole mielestäni automaattisesti niitä, jotka ansaitsisivat tuota korkeinta kunnianosoitusta - juuri pelillisten vajaavaisuuksiensa takia. En sano, etteikö heitä tulisi kunnioittaa. Mutta kuten itsekin sanot, kunnioittaa voi muutenkin kuin nostamalla paidan kattoon. Hallin katto on mielestäni se paras näyteikkuna esitellä espoolaisen jääkiekon sankareita jääkiekkokansalle, ja jokaisella lienee yksilöllinen käsitys siitä ketkä tämän isoimman tittelin ansaitsevat.
Tähän ehkä hieman sopimaton esimerkki. Pekka Haaviston erityisavustajana toimii henkilö, joka vaikuttaa lähinnä nuorelta poikaystävältä niin osaamisen kuin tehtävänkuvansakin mukaan. Ihmisiä ei riso itse henkilö vaan se, että hän saa suurempaa palkkaa kuin, ilkeämielisesti, rakastajan kuuluisi ja vielä verorahoista. Tämä kyseinen henkilö ei siis ole monen mielestä ansainnut saamaansa taloudellista arvostusta. Sama logiikka pätee paidan jäädytyksiin. Lisätään vielä se, että pyrkiikö nyt moni Haaviston rakastajaksi, kun pinkka on kunnossa? Pyrkiikö sinne enää kukaan oikeasti pätevä?
Jos olet eri mieltä, perustele oma näkemyksesi, luen sen erittäin mielelläni. Arvostan näkemyksiäsi - ne ovat yleensä oikein hyvin jäsenneltyjä, etkä käsittääkseni itsekään ollut täysin vakuuttunut siitä Hirvosen paita oli jäädyttämisen arvoinen (”siinä ja siinä”). Ja jos nyt jaan omat selkeäsanaiset mielipiteeni jäädyttämisen arvoisista espoolaisista pelaajista, jotta tiedät selkeästi ketä itse kunnioittaisin tuolla isoimmalla kunnianosoituksella, ne ovat Laatikainen (seuraikoni) ja Lehtinen (espoolainen kiekkosankari). Jälkimmäisen linkki seuraan on toki heppoinen, joten ymmärrän varsin hyvin eriävät mielipiteet, mutta paidan jäädyttäminen tekee mielestäni hyvää espoolaiselle kiekkoidentiteetille. Ja ymmärrän myös mielipiteet Ladaa vastaan.
Tässä on varmaan se suurin näkemysero. Siinä missä sinä näet paitojen jäädyttelyn "hyvänä espoolaiselle kiekkoidentiteetille", on vaikutus minun mielestäni päinvastainen. Liian paljon liian helposti. Kiekko-Espoo, nehän jäädyttää kaikkien numerot. Mitäs sitten tehdään, kun joku on oikeasti laittanut seuran hyvinvoinnin oman palkkapussinsa edelle? Keskiympyrään ei saa pystyttää patsasta. Imagon rakennuksessa mitään hyvää ei saavuteta sillä, että jotain tehdään tekemisen vuoksi. Päinvastoin. Se vähentää pyrkimystä optimaaliseen suoritukseen. Juuri tämä oli Salonojan Bluesin suurin heikkous niin imagollisesti kuin muutenkin.
 

Undrafted

Jäsen
Tuli voitettua yksi gw pelipaita ja nyt mietin josko hankkisin sille kehykset. Paita olkkarin seinälle koristeeksi. Onko kenelläkään kokemusta espoolaisten kehystämöiden osalta?

Jos halli olisi enemmän espoolaisen kiekkoilun pyhättönä, niin erilaiset kunnioituksethan olisi mahdollisia. Paita kattoon olisi sitten se suurin kunnianosoitus. NFL-tyylinen kunniankehä hallissa voisi olla toinen mahdollisuus sekä HOF-tyylinen kuvagalleria saavutuksineen jossain kohtaa hallia.
 

boerje

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Tampereen Ilves
Tässähän joutui paitahuutoja ihan loppuvihellykseen asti jännittämään, ja kaksi kotipaitaa on nyt varmistettu. Näistä ensimmäisen toivoin syntymäpäivälahjakseni, mutta eikös rouva innostunut huutamaan myös itselleen paidan.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tässä on varmaan se suurin näkemysero. Siinä missä sinä näet paitojen jäädyttelyn "hyvänä espoolaiselle kiekkoidentiteetille", on vaikutus minun mielestäni päinvastainen. Liian paljon liian helposti. Kiekko-Espoo, nehän jäädyttää kaikkien numerot. Mitäs sitten tehdään, kun joku on oikeasti laittanut seuran hyvinvoinnin oman palkkapussinsa edelle? Keskiympyrään ei saa pystyttää patsasta. Imagon rakennuksessa mitään hyvää ei saavuteta sillä, että jotain tehdään tekemisen vuoksi. Päinvastoin. Se vähentää pyrkimystä optimaaliseen suoritukseen. Juuri tämä oli Salonojan Bluesin suurin heikkous niin imagollisesti kuin muutenkin.
Hyvin perusteltu pointti, enkä oikein voi olla tämän kanssa eri mieltä. Ehkä Lehtisen paidan jäädytys on se mikä erottaa näkemyksiämme eniten. Näen, että Lehtinen on isoin espoolaisen kiekkotaustan omaava kiekkosankari, ja siksi hänen paitansa jäädytys oli aiheellista espoolaiseen kiekkopyhättöön, vaikka hänen saavutuksensa seuratasolla olivatkin pienet. Näen siis, että Kiekko-Espoon hallin katto edustaa myös espoolaista kiekkoilua, jota Jere edusti NHL:ssä loistavasti. Toki seuravaikutuksen ulkopuolelta tulevan henkilön täytyy olla legenda, jollaiseksi Lehtisen kyllä miellän. Mutta ymmärrän myös henkilöitä, jotka mieltävät asiat eri tavalla.

Lehtisen paidan jäädytys oli minulle myös tärkeää siitä syystä, että minulle Hirvosen paidan jäädytys oli minusta totaalinen loukkaus kaikkia niitä espoolaisia pelaajasankareita kohtaan, jotka pelaajaurallaan oikeasti kannattelivat joukkuetta, tarjosivat minulle niitä tähtihetkiä, ja joiden ansiot määriteltiin tuona hetkenä alempiarvoisemmaksi, kuin pelaajan, jonka meriitti oli vain "olla paikalla" todella pitkään alempien ketjujen rividuunarina - josta harva Espoon ulkopuolinen pelaaja on koskaan kuullutkaan. Kärjistän, mutta ymmärtänet pointin. Liian paljon, liian helpolla, kuten edellä toteat. Lehtisen paita nosti sinne myös oikeasti hyvän pelimiehen, eikä katossa killu enää pelkän "rividuunarin" nimi, vaan myös legendan (vaikkei seuralegenda ollutkaan), jonkun joka nimen voin oikeasti osoittaa ylpeänä lapsenlapselleni. Devalvoi myös huomiota Hirvosen nimestä. En tietenkään tarkoita sitä, että devalvointi mielessä kattoon kannattaa kenenkään nimiä nostaa, mutta Hirvosen nimi ainoana espoolaisena legendana korpesi vähän sielua.

Mutta mitä Laatikaiseen tulee, niin ehkä olet oikeassa. Vaikka Laatikainen on mielestäni parhaillaan se eniten paidan jäädyttämistä ansaitseva espoolainen pelaaja - ehkei se ole vielä tarpeeksi, jotta paidan voisi kattoon nostaa. Saavutukset eivät välttämättä vielä ole sitä tasoa.

Tarkoitushan tuota tasoa on nostaa ja tällöin voi syntyä yhtälö, jossa paita onkin syytä nostaa kattoon. Se vaan ei ole enää minkään arvoista, jos siellä heiluu jo edellisten vuosikymmenten työmyyrät. Muista, että "koskaan" on pitkä aika.
Kertaan vielä, että olemme siis tässäkin ihan samaa mieltä. Minäkin haluan nostaa sitä tasoa. Ja viestini ydin olikin siinä, että taso voitaisiin määritellä myös muuta kautta, kuin vain pitkäkestoisen seurauskollisuuden kautta. Koin, että nykyjääkiekossa tämä tulee onnistumaan vain niiltä, joiden pelillinen taso on niin alhainen, ettei muualta löydy kilpailevia tarjouksia, eivätkä nämä ole nostamisen arvoisia. Mutta olet tietenkin oikeassa siinä, että "koskaan" on pitkä aika. Ja toivottavasti tulee aika jolloin Kiekko-Espoo pystyy ankkuroimaan tähtipelaajansa seuraan lähes koko uraksi. Silloin ei tarvitse miettiä tuota nostokelpoisuutta. Se vain nykymaailmassa tuntuu kaukaiselta haaveelta.

Edit. Tähän vielä nopeasti.

"Viisastelu" taas oli lähinnä siihen Rautio-kommenttiin. Kyllä varmaan itsekin tajusit, että Juhaht viittasi saavutuksiin kaukalon sisäpuolella.
Tarkoitus ei ollut viisastella. Tartuin ehkä vähän huolimattomasti fraasiin "seurassa tehty työ", koska mielestäni kaverit, jotka pääsevät pelaamaan tuossa joukkueessa ja saavat siitä palkkansa, elävät unelmaansa, enkä koe, että "työ" on heille se paidannostamiseen tarvittava kriteeri. Tämän takia nostin esiin kaksi entistä pelaajaa, jotka voisivat mieltää tehneensä "työtä" seuran eteen. Mutta olin ehkä vähän epämääräinen, enkä kokenut olevani juurikaan eri linjoilla juhaht:n kanssa, vaikka häntä lainasin. Otin sen vain esimerkkien jatkeeksi, kun pohdin eri kriteerejä, joilla paitojen nostoa voi miettiä. Pitkä viesti - ajatuksen vyöryä. Pointti saattoi hukkua sinne jonnekin.
 
Viimeksi muokattu:

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mutta mitä Laatikaiseen tulee, niin ehkä olet oikeassa. Vaikka Laatikainen on mielestäni parhaillaan se eniten paidan jäädyttämistä ansaitseva espoolainen pelaaja - ehkei se ole vielä tarpeeksi, jotta paidan voisi kattoon nostaa. Saavutukset eivät välttämättä vielä ole sitä tasoa.
Tästä olen samaa mieltä. Lada ei täytä kriteerejä kumpaankaan kategoriaan. Ei ole ollut niin poikkeuksellisen hyvä Espoossa että pitäisi nostaa paita kattoon, eikä myöskään muu ura tue sitä. Silloin pitäisi olla maailmaluokan tähti (Jere Lehtinen). Hirvosen paina nostaminen oli omasta mielestäni vähän kummalista. Toki pelasi lähes koko uransa Espoossa, mutta lähinnä duunarin roolissa. Ei ollut ns. kantava voima kuitenkaan. Ehkä sitten kopissa. Hieno mies toki, mutta numeroita on käytettävissä vain 99, joista viimeisen käyttäminen on melko kyseenalaista, joten paitoja ei pitäisi nostella kattoon kuin ihan poikkeustapauksissa.

Ladaa voisi muistaa tribuuttipelillä kunhan päättää joskus päättää uransa.
 

Myrsky74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, RM, Honka, Nottingham Forest
Tuli paita hankittua ja seuraa tuettua. Paidoista meni lopulta 49/64 ja rahallinen myyntiarvo hieman yli 9000 €. Korkeimmalle nousi ehkä hieman yllättäen Jani ”Hattu” Niemisen kotipaita, joka huudettiin lopulta hintaan 425 €. Seuraavina Ramun vieraspaita 350 € ja kotipaita 300 €. Pari tiukkaa huutokisaa oli loppuun asti.
 

Drag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo & Tappara
Tuli paita hankittua ja seuraa tuettua. Paidoista meni lopulta 49/64 ja rahallinen myyntiarvo hieman yli 9000 €. Korkeimmalle nousi ehkä hieman yllättäen Jani ”Hattu” Niemisen kotipaita, joka huudettiin lopulta hintaan 425 €. Seuraavina Ramun vieraspaita 350 € ja kotipaita 300 €. Pari tiukkaa huutokisaa oli loppuun asti.

Tulipa huudettua itsellenikin paita. Toivottavasti näitä nähdään hallillakin ihmisten päällä!

Vielä kun saadaan kausikortit myyntiin (sarjataso selvinnee ensi viikolla?) ja hankittua alan olla valmis ensi kautta varten. Usko on vankka että sarja on Mestis ja kausi alkaa syksyllä! :-)
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Tulipa huudettua itsellenikin paita. Toivottavasti näitä nähdään hallillakin ihmisten päällä!
Onhan niitä nähty tähänkin asti, joten miksei jatkossakin? Kauden aikana myydyt paidat näkyivät hallilla heti kun niitä alettiin jakamaan. Itsekin huusin yhden lisäyksen kokoelmaan, ja paria muuta harkitsin mutta lopulta päätin säästää nuo rahat että saan kotivakuutuksen maksettua *hymiö*
 

Vepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Minäkin luulin jo huutaneeni pelipaidan itselleni, mutta joku vei viimehetkellä paidan nenäni edestä. Täytyypä syksyllä käydä hallilla katsomassa paitatarjontaa.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Minäkin luulin jo huutaneeni pelipaidan itselleni, mutta joku vei viimehetkellä paidan nenäni edestä. Täytyypä syksyllä käydä hallilla katsomassa paitatarjontaa.
Myymättä jäi minun kirjanpidon mukaan Nukarisen ja Nybondaksen kotipaidat sekä Lindroosin, Linken, Junnisen, Hopposen, Nukarisen, Hongan, Lindforsin, Elgbackan, Nybondaksen, Kokkosen, Sormusen, Saaren ja Kauppisen vieraspaidat. Varmasti voit saada ostettua jonkun näistä jo nyt, jos laitat esim. meiliä toimistolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös