Kiekko-Espoo 2018–2019

  • 290 778
  • 946

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Kyllähän tilanne raporttien mukaan tehty itselle hankalaksi. Ei tämä täydellinen floppi ole vielä ainakaan. Mutta kyllä sitä keskisuurehkona pettymyksenä pidän, jos lauantaina ei nähdä taistelevaa Kiekko-Espoota. En haluaisi lukea täältä että fleguiluun hävittiin. Moottorisahat vaikka munasiltaan käyntiin. Jos ei taidolla niin sitten asenteella.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tänään on sitten tiedossa voitto tai kauden viimeinen ottelu. Veikkaan ja toivon, että halli on loppuunmyyty, tunnelma on hyvä ja joukkue näyttää parastaan.

Valmennuksella on ollut pari päivää avata henkinen ja pelillinen lukko. Toivottavasti siinä on onnistuttu. Uotila palannee kokoonpanoon.
 

Börgelsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko
Pelillinen lukko Kiekko-Espoolla varmaan on. Henkisellä puolella ehkä hermojen hallinta on avainasemassa. Näkisin niin että kun Kiekko-Espoo pelaa puolustuksen kautta ilman yltiöpäistä hyökkäyksen hökellystä tarvittavat maalit voittoon kairataan vaikka väkisin. Nyt annettu pari kolme helppoa lahjamaalia eteen ja oma peli hajonnut juuri edellä mainitusti. Jotenkin vaikuttaa siltä että pelaajien on nyt homma laitettava kondikseen sillä valmennuksen eväät on taidettu jo syödä .... valitettavasti.
 

IntoTurhanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen 1ügassa
Ei tämä täydellinen floppi ole vielä ainakaan.
Organisaatio ja joukkue on suoriutunut tähän mennessä lähes kiitettävästi. Vaikka ollaan vain Suomisarjassa niin kilpaurheilussa muistetaan viimeiset suoritukset. Eli, jos kausi päättyy tänään niin huono maku jää.
Tänään pitää olla isäntänä alusta lähtien ja välttää ne mustat hetket, joita aiemmissa otteluissa on ollut. Paineita on myös Huntersilla. Hallille!
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Organisaatio ja joukkue on suoriutunut tähän mennessä lähes kiitettävästi. Vaikka ollaan vain Suomisarjassa niin kilpaurheilussa muistetaan viimeiset suoritukset. Eli, jos kausi päättyy tänään niin huono maku jää.
Oikeassa olet. Tänään pitää taistella ja saada se voitto. Sen aika on tullut. Voitto kotiin!
 

boerje

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Tampereen Ilves
Juuri poimin liput illan peliin. A- ja B-katsomossa näytti olevan vain muutamia lippuja jäljellä, eli tupaan näyttäisi tulevan mukavasti porukkaa.

Tänään toivon näkeväni heti pelin alusta hereillä ja valmiina olevan joukkueen, mikä kovalla asenteella taistelee itselleen kotivoiton. Vielä on kautta jäljellä, ja ensi viikollakin maistuisi kotipelissä makkara.
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänään paikan päälle katsomaan peliä. Uskon että täysi mökki (ainakin lähellä) siivittää Espoon voittoon ja sarja jatkuu. Se on pienestä kiinni miten pelit menee, se kuuluisa momentum on käytettävä.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kiekko-Espoon A-junnut varmistivat tänään nousun nuorten Mestikseen voittamalla kotonaan Vierumaki United Hekin maalein 8-2. Hieno kausi nuorilla takana kun huomioidaan, että sekin joukkue polkaistiin viimekeväänä tyhjästä. Nuorten Mestisjoukkue pystyy varmasti tarjoamaan myös edustukselle apuja tulevalla kaudella. Lisäksi seuran uskottavuuden kannalta tämä on hyvä uutinen.
 

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Illan katsojamäärä 682 ansaitsee nähdäkseni erityismaininnan. Näinkö oikein, että ainakin F. Westermarck ja Aleksi Järvinen olivat paikalla? Tiistaina taisi ainakin Kai Lehtinen löytyä katsomosta. Saako näistä herätellä jo toiveita tulevan kauden joukkueesta?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Illan katsojamäärä 682 ansaitsee nähdäkseni erityismaininnan. Näinkö oikein, että ainakin F. Westermarck ja Aleksi Järvinen olivat paikalla? Tiistaina taisi ainakin Kai Lehtinen löytyä katsomosta. Saako näistä herätellä jo toiveita tulevan kauden joukkueesta?

Oli muuten jo seuralla runkosarjan 497 katsojakeskiarvo isompi kun usealla mestisjengillä, oikeastaan ei enää edes kaukana mestiksen keskikastin yleisömäärästä, todennäköisesti mestiksessä on vielä paljon enemmän ilmaa ilmoitettu noihin katsojamääriin. Tiedä sitten kertooko enemmän mestiksen mielenkiinosta vai seuran hyvästä työstä. Mielenkiinolla seurataan tuota jos ensikaudella joukkueessa on kokopäivänen valmentaja mihin suuntaan organisaatio lähtee kulkemaan. Toki onhan tämäkin kausi vielä kesken ja karsinnat taitaa edelleen mahdollinen olla. Taloudelle taitaisi ainakin tehdä hyvää.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Hunters oli kyllä kova vastus. Kiekko-Espoo hallitsi otteluita näennäisesti, mutta todellisuudessa Hunters sai pidettyä espoolaiset poissa vaarallisilta maalipaikoilta lähes täysin. Syöttöpeli oli todella surkeaa ja pelinrakentelu ontui pahasti. Espoo pelasi mielestäni sarjan parhaan ottelun eilen, ainakin sen verran kuin Ruudun diaesityksestä sai selvää.. Harmittavasti johtoa ei vaan saatu pidettyä kertaakaan kovin pitkään. Salama voitti maalivahtien kaksinkamppailussa Hattu Niemisen, vaikka ei hänkään huonosti pelannut.

Oman pään pelaaminen sekä puolustustilanteessa, että pelin avaamisessa oli ehkä Espoon suurin heikkous koko kauden ajan ja välieräsarjassa se johti nähtyyn tulokseen. Hyökkäyspelissä oli paljon vauhtia, ajoittain todella hienoja kuvioita ja suorastaan dominointia, mutta välillä sekin meni yksittäiseksi puskemiseksi.

Kauden pelillinen tulos oli kuitenkin erittäin hyvä. Runkosarjan toinen sija ja välieräpaikka olivat todella hyvä saldo ensimmäiselle kaudelle. Nyt odotellaan vielä taloudellista tulosta, joka toivottavasti ei huononna fiilistä tästä ekasta kaudesta. Hyvää oppia tuli kaukalon sisällä ja sen ulkopuolella, mitkä varmasti parantavat lähtökohtia seuraavaan kauteen. Tässä on vaan totuteltava siihen, että tällä sarjatasolla pelaajasopimuksia ei varmaankaan solmita kovin varhaisessa vaiheessa, eli kesästä tullee valitettavan pitkä joukkueen kasaamisen osalta. Pääasia on kuitenkin valmennuksen ja toimiston vahvistaminen jo varhaisessa vaiheessa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Aika samoilla linjoilla Tonin kanssa tästä kaudesta. Olisihan ollut kiva päästä kokeilemaan karsintoja, mutta ehkä kuitenkin parempi näin, kun ei kuitenkaan voida nousta. Huntersin valmennus kyllä meidän vastaavan aika selvästi.

Organisaatioon saadaan toivottavasti hyvän taloudellisen tuloksen mukana lisää resursseja niin toimistoon kuin urheilupuolellekin. Enemmän jääaikaa yhdessä, ammattivalmennus ja Hirsolle apuri. Siinäpä ne seuraavat askeleet. Nämä yksistään nostavat kulupuolta kuitenkin 100 - 150 k€, joten ihan itsestäänselvyyksistä tässä ei puhuta. Joukkueen runko on todella hyvä, joten toivotaan, että vaihtuvuus olisi pientä. Tähän päälle pari täsmävahvistusta, niin kyllä kelpaa taas. Rinki voisi myös olla hieman laajempi tai sitten yhteistyötä BJR:n kanssa tulee kehittää.

Suurin anti tälle kaudelle lienee se, että urheilullisesti Kiekko-Espoo on oikeassa sarjassa eikä tarvitse pyydellä anteeksi keneltäkään.
 

Börgelsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko
Haasteellinen mutta hyvä kausi Kiekko-Espoolla, runkosarja näytti tason. Ja Kiekko-Espoon taso riitti. Se mikä ei loppuun asti riittänyt oli pelilliset haasteet mikä ei välttämättä liity jääkiekkoon hienoimmillaan. Nämä lopun playoff pelit oli sen kaltaista roiskintaa / luutimista pelaajien puolelta ja linjatonta vihellystä tuomareiden puoleta, mikä ei omaa silmääni todellakaan miellyttänyt. Kiekon roiskimiset ja päähän kohdistuneet taklaukset, näyttävät valitteavasti juurtuneen tällä tasolla peliin. Ei hyvä. Ymmärrän että tuon kaltaiseen peliin on vaikea joukkueen valmistautua, silloin kun yritetään pelata jääkiekkoa. No, menee ehkä turhautuneen provosoinnin puolelle, mutta totta toinen puoli.

Jatkossa toki tiedetään mitä voidaan odottaa Suomi-sarjassa vastustajilta, mutta siihen reagointi ei välttämättä kehitä itse peliä, ainakaan jääkiekollisesti parempaan suuntaa. Harjoittelua Espoossa varmasti lisätään, jos ja kun (toivottavasti) resursseja saadaan lisää. Ehkä harjoittelun vähäinen määrä näkyi nyt selvimmin ylivoimapelaamisessa. Kyllähän tässä espoolaisen kiekon ysävänä pitää vain kärsivällinen olla ja toivoa, että yksi asia kerrallaan saadaan palikoita kohdalleen.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Positiivistä kaudesta:
+Joukkuuen nimi on Kiekko-Espoo! 20 vuoden odotus palkittiin viimein!
+Organisaatiolle ja erityisesti Amin ja Hirson tekemälle työlle iso plussa. Alle vuodessa meillä on aivan huikea joukkue ja hyvä yhteisöllisyys.
+Espoon kaupunki joka esim. remontoi hallia.
+yhteistyökumppanit ja seuran omistajat. Tukea ja mielenkiintoa seuraa kohtaan näyttäisi löytyvän hyvin.
+Pelaajat. Suurin osa kelpais varmasti mestikseenkin.
+Fanit. Kerran Kiekko-Espoo, aina Kiekko-Espoo. Joka peli oli kotimatsi ja ääntä lähti aivan eri tavalla kuin millään muulla Suomisarjan joukkueen faneilla.
+runkosarjan 2.sija on kova sijoitus uudelta joukkueelta.

miinukset:
-Fanit. Ovatko nuoret Bluesfanit gloryhuntereita vai miksi heitä ei näkynyt enempää peleissä? Unitedin peleistä poisjäämisen ymmärtää, mutta tätä ei ymmärrä. Ja mikään potkupallo tms. ei saa olla syy. Narrien/IFK:n peleissä käyminen olisi tätäkin pahempi asia(näin hirveitä juttuja en sentään halua uskoa)
-vajaat kokoonpanot. Pitäis saada Bluesin junnuja tai Kiekko-Espoon junnuista nostaa enemmän pelaajia tarvittaessa.
-Porvoolaiset oli meitä parempia

+/-
yleisömäärät. Einomainen yleisökeskiarvo suomisarjaan ja enemmän väkeä kuin Unitedin peleissä. Silti olisin toivonut hallin olevan useammin loppuunmyyty.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ovatko nuoret Bluesfanit gloryhuntereita vai miksi heitä ei näkynyt enempää peleissä? Unitedin peleistä poisjäämisen ymmärtää, mutta tätä ei ymmärrä. Ja mikään potkupallo tms. ei saa olla syy. Narrien/IFK:n peleissä käyminen olisi tätäkin pahempi asia(näin hirveitä juttuja en sentään halua uskoa)
Tällä tarkoitetaan varmaankin Bluesin otteluissa kulmaa miehittäneitä Blueskannattajia. Heitän omaa tulkintaa selitteeksi.

Pitää ensinnäkin muistaa, että he kasvoivat seuran kannattajiksi aikana, jolloin seuran nimi oli Blues. Heille Kiekko-Espoo ei ole entuudestaan millään tavalla tuttu, se oli vain kaukainen osa Bluesin historiaa.

United oli sen luokan sukellus, että mielenkiinto jääkiekkoa kohtaan koki kolauksen. Jos Bluesin jälkeen olisi tullut suoraan Kiekko-Espoo, uskoisin ainakin osan kulman väestä jatkaneen seuran kannattajina. Nyt pari vuotta meni ihan hukkaan ja siinä ajassa Honka nosti omaa tasoaan ja mielenkiintoaan. Kävivät he toki Hongan peleissä jo Bluesin aikanakin, eli mikään uusi juttu se ei ollut.

Kiekko-Espoo ei herätä sen kummempia tunteita puolesta eikä vastaan heidän osalta. Ainoastaan aika ja asioiden tekeminen oikein auttavat houkuttelemaan heidät takaisin jääkiekon pariin ja tällä kertaa Kiekko-Espoon kannattajiksi. Työ on siinä mielessä aloitettava melkeinpä alusta. Onneksi alkuperäisen Kiekko-Espoon ajoista ei ole vielä kovin pitkä aika, että kaikki tuolloin Matinkylässä käyneistä kannattajista eivät ole jo eläkeiässä.
 

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Lisään miinuspuolelle Kiekko-Espoo -huppareiden puutteen. Muuten oli kyllä upea kausi. Pikku pelko persiissä lähdin kauteen, että mahtaako riittää sarjatasolle, mutta taustavoimat tekivät työnsä oivallisesti. Liki täydet katsomot matsista toiseen olivat jotain toista viime kausiin verrattuna. Viimeisen ottelun lopputulos harmitti sopivasti, mutta syvä onni joukkueen olemassaolosta helpotti mielen kuitenkin keveäksi.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Lisään miinuspuolelle Kiekko-Espoo -huppareiden puutteen.
Kun tuotteista puhutaan, niin mielestäni huppari ei ole edes pahin puute. Toki sellainenkin pitäisi olla myynnissä. Pahimmat puutteet on pientuotepuolella. Ainakin pinssi, kiekko ja muki pitäisi olla valikoimassa. Mielellään myös tuoppi. Kannattajatuotemyyntihän kävi todella hyvin kun huomioidaan tuotevalikoiman niukkuus. Todella monilla potentiaalisilla ostajilla on jo kutakuinkin kaikki myynnissä olevat tuotteet, mutta uusien tuotteiden ilmaantuessa olisivat varmasti lompakot levällään myyntipisteellä. Lisäksi tuotteita kannattaisi mainostaa videolla screenillä ja somessa.

Myynnissä oli kuitenkin vain vaatteita ja niissä päähineitä ja kaulaliinoja lukuunottamatta ongelmana on se, että niitä pitää olla monenkokoisia, mikä edellyttää suhteellisen suurta (=arvokasta) varastoa. Käsittääkseni suurin syy hupparien puutteeseen oli juuri se, että niihin olisi sitoutunut suhteellisen suuri pääoma kun kappalehinta on esim. t-paitaan verrattuna moninkertainen. Yritetään saada puhuttua hupparit kauppaan syksyksi. Sama koskee toki noita muitakin tuotteita.

Pakko kyllä sanoa, että EU-pelleilyn jälkeen tässä on omassa päässä hyvin samankaltaisia fiiliksiä mitä muistelen 90-luvun alusta kun Kiekko-Espoo nousi liigaan. Paljon mukavampi seurata tällaista touhua joka ei ole ole yhden omistajan oikkujen varassa. Kausi meni ihan hyvin, aika lailla odotetusti ja toivotusti. Ensi kaudelta on lupa odottaa enemmän kun seuralla on jo valmiiksi jonkinlainen yhteistyökumppaniverkosto ja urheilullinen pohja. Viime vuonna seuraa perustettaessa ei ollut oikeastaan kuin pieni kannattajapohja. A-junnujen nousu Mestikseen luo myös uskoa kehitykseen.
 

boerje

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Tampereen Ilves
Näin pari päivää kauden päättymisestä yritän summailla tuntojani... Kauden aloitin syyskuun ensimmäisestä kotipelistä. Ensin toki piti Espoonlahden jäähalli löytää kartalta, aiemmin kun tuolla en ollut ikinä käynyt. Mutta sisään astuttuani olo oli jotenkin tuttu. Olihan hallissa hyvällä tavalla vähän sellaista 90-luvun alun tunnelmaa Matinkylästä. Kahvila ei ollut vielä kauden alussa auki, joten myyntipisteitä oli hallin käytävällä yleisöjoukon seassa. Tunnelmassa oli aistittavissa jotain sellaista aitoa, maanläheistä ja rehellistä tekemisen meininkiä.

Juuri mitään en tästä joukkueesta tiennyt, toki #39 ja varsinkin #44 olivat tuttuja, ja jotain olin ehtinyt joukkueesta täältä Jatkoajasta ja medioistakin lukea ennen kauden alkua. Aikoinaan tunsin menettäväni jotain kun Kiekko-Espoon nimi muuttui päälleliimatun oloiseksi, trendikkään englantilaiseksi. Ja tuolloin menetin yhteyden ja tunnesiteen Kiekko-Espooseen.

Kun uuden ajan ensimmäinen ottelu oli nyt alkamassa, ja Kiekko-Espoon pelinalusvideo alkoi pyörimään historian huippuhetkillä, meinasi silmäkulmassa vähän kostua... Ajatukset hyppivät väkevästi siihen vuoden 1992 viimeiseen otteluun kun Espoo nousi Liigakartalle. Tuolloin voitetun ottelun jälkeen yleisöä ryntäsi Helsingin jäähallin jäälle juhlimaan joukkueen kanssa. Ja olisin mennyt minäkin kavereitteni perässä mutta kun järjestysmies tarrasi kiinni juuri minuun...

Kaudella ehdin paikalle 14 kotipeliin. Otteluiden palvelut paranivat kun kahvila saatiin auki ja myyntipisteiden paikat vakiintuivat. Kuuma makkara maistui yllättävän hyvältä keskellä talven pakkasia. Ja peli, sehän kulki hyvin koko kauden! Pelaajien nimet alkoivat muistua mieleen yhä paremmin ja huomasin että siinä missä se aiempi Kiekko-Espoo yhä oli väkevästi mukana hyvillä muistoilla, tämä tämän kauden jengi alkoi kummasti tuntua minun joukkueeltani kenen puolesta kannatin katsomossa. Aika tyylikkään pipon ja kaulahuivin kanssa, todellakin.

Kausi olisi saanut jatkua vielä ainakin yhden kotipelin, mutta huikean hienon kauden näin lyhyessä ajassa kasattu joukkue joka tapauksessa pelasi. Ensi kaudelle toivon kestävälle pohjalle rakennettua maltillista kasvua. Kunnianhimoa pitää olla, mutta realismi säilyttäen. Tavoite voisi olla Mestis-karsinta mutta millä aikataululla valmistuu Mestikseen soveltuva halli?
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Lisään miinuspuolelle Kiekko-Espoo -huppareiden puutteen.
Tähän myyntipuolelle pitäisi tuoda myös istuinaluset. Niille on kylmässä hallissa ihan oikeasti käyttöä, joten menekki lienee taattu.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tulipa hyvä fiilis näin keväisenä päivänä, kun Sellossa käydessä vastaan käveli kolme ihmistä Kiekko-Espoo:n fanituotteita käyttäen. Kyseessä ei siis ollut kolmen hengen ryhmä vaan kolme yksittäistä ihmistä. Pienin askelin eteenpäin.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kunnianhimoa pitää olla, mutta realismi säilyttäen. Tavoite voisi olla Mestis-karsinta mutta millä aikataululla valmistuu Mestikseen soveltuva halli?

Vaikee nähdä että seuralla olisi varaa kustantaa sitä hallia vielä pitkään aikaan ja aika vahvasti epäilen että Espoon kaupunkikaan lähtee sitä mainittavasti rahoittamaan. Jäljelle jää siis yksityinen raha, mutta missä on ne miljardöörit joilla olisi intressiä lähteä hommaan mukaan? Ainoa mainittava lätkäjätkä taitaisi olla Jeremias Lehtinen, mutta eipä ole tähänkään asti ollut intoa raottaa isosti kukkaroaan espoolaisen jääkiekon hyväksi.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös