Kiekko-Espoo 2018–2019

 • 289 895
 • 948

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Hokki kävi Espoossa antamassa oppitunnin jääkiekosta. Ottelu vähän repesi lopussa, mutta kyllähän hokki oli kliininen. Ei ollut mitään palaa.

Napakat syötöt helppoihin paikkoihin, viisikko koko ajan kasassa ja molemmat maalinedustat hallussa. Nämä jääkiekon perusteet ratkaisivat ottelun.

Positiivista oli se, että yksilötasolla Kiekko-Espoo oli jopa parempi joukkue. Töitä on kuitenkin tehtävä, jos halutaan keväällä haastaa Hokki.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
En ymmärrä mistä löydät perusteet, että yksilötasolla Kiekko-Espoo olisi ollut jopa parempi kuin Hokki. Ainoa jolla jalka riitti oli Häppölä.
Kiekollisesti yksilötaso oli miemielestäni korkeampi. Ei sen kummempaa. Hokki pelasi jouklueena paljon paremmin, mutta Kiekko-Espoo räpisteli mukana kaksi erää yksilötaidon avulla.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Kyllä K-Espoo oli hyvä ei siinä mitään ja voitti jopa laukaukset niukasti, ottelu olisi hyvinkin voinut päättyä toisinkin, ehkä Rautio Hokin maalissa oli kuitenkin parempi kuin Niemisen Jani tällä kertaa ja taisi vielä saada pari syöttöpistettäkin.

Tuo vauhti ja luistelunopeus antavat kuitenkin Hokille mahdollisuuden pelata kolmella kentällisellä, Mestis tasolla tuo ei varmaan onnistuisi?

Sen verran tuo K-Espoon joukkue kuitenkin oli hyvä ,että varmaankin tulee olemaan pahin vastustaja Hokille taistelussa s-sarjan mestaruudesta, mistään Mestis paikasta en sen sijaan kovin hirveästi hehkuttelisi, ainakaan Hokin osalta, Kiitos ja kumarrus Espooseen ja Hyvää ja Rauhallista Joulua!
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kiitos ja kumarrus Espooseen ja Hyvää ja Rauhallista Joulua!

Yleisen puolella raivoaa matkailuketjussa kuinka kaiken saa nykyään internetista omin nokkinen selvitettyä.

Niin varmasti saakin, mutta olisi silti mukavaa, jos joku enemmän asioista tietävä jaksaisi laittaa tähän pienen tilannekatsauksen missä nyt mennään ja miltä kevät näyttää mahdollisuuksien suhteen.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kuulostaa hyvin järkevältä suunnitelmalta. Nopeasti perustetulle uudelle seuralle on järkevämpää rakentaa pohjaa ja organisaatiota ennen nousun tavoittelua.
 

Vanhaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllä minä uskon että vielä ensi kaudeksi saadaan katsojat suomisarjan pelejä seuraamaan, mutta jos kolmaskin vuosi tulee, niin sitten tulee olemaan taatusti vaikeaa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Kyllä minä uskon että vielä ensi kaudeksi saadaan katsojat suomisarjan pelejä seuraamaan, mutta jos kolmaskin vuosi tulee, niin sitten tulee olemaan taatusti vaikeaa.
Ehkä se kolmaskin vielä menee, kunhan tavoitteet ovat selvillä, ne ovat realistisia ja niiden saavuttamiseksi on selkeä suunnitelma. Luonnollisesti joukkueen pitää myös olla kiinnostava, markkinoinnin on onnistuttava ja niin edelleen, mutta se "punainen lanka" pitää saattaa kaikkien tietoon.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ehkä se kolmaskin vielä menee, kunhan tavoitteet ovat selvillä, ne ovat realistisia ja niiden saavuttamiseksi on selkeä suunnitelma. Luonnollisesti joukkueen pitää myös olla kiinnostava, markkinoinnin on onnistuttava ja niin edelleen, mutta se "punainen lanka" pitää saattaa kaikkien tietoon.

Ainakin toistaiseksi kun ei ole mestikseen sopivaa hallia käytettävissä ja joukkueen toiminta alussa niin näkisi että jos joukkue vain pystyy toimimaan Suomisarjan kärkijoukkueina, mutta ei kuitenkaan lian pieni sarja joukkueelle niin miksei pysyä vaikka kauemminkin Suomisarjassa. Taloudellisesti jos lähtee konttaan mestikseen tai urheilullinen tulos heikko niin sillä aika nopeasti menetetään se pienikin luottamus ja noste mikä projektin alussa ollut. Luottamuksen jos kerran menettää vaikea saada takaisin.

Oikeastaan en näe mitään muuta hyötyä nykymuotoisesta mestiksessä kun sen että yhden sarjaportaan lähempänä liigaa joukkue olisi. Menot on kuitenkin moninkertaiset, näkyvyys melkein samaa tasoa Suomisarjan kanssa ja sarjalla jatkuvasti laskeva noste päällä. Pelaajilta ja organisaatiolta kuitenkin vaaditaan käytännössä ammattimaista toimintaa mutta pienillä resursseilla. Vaikka hieman ison yleisön mielenkiinto laantuisi tulevina vuosina niin hyvät edellytykset sarjassa pelaamiseen organisaatiolla pitäisi olla. Ainakin niin kauan kun Suomisarjassa on esim. Hokki pelamassa ja mestikseen ei tehdä isoja muutoksia niin ei tuo huono suuntaus jatkaa vaikka hamaan tulevaisuuteen sarjassa.
 

Dfence

Jäsen
Taloudelliset realiteetit on syytä pitää mielessä vs. urheilullinen menestys ja kasvaminen.
Espoossa on kokemuksia useammassa lajissa siitä kun talous ei kulje sarjatason vaatimalla tasolla mukana, ja jääkiekon osalta kun vielä on rakenteellisia ongelmia joista ensimmäisenä tulee vastaan hallitilanne.
Suomisarjassa kannattaa viipyä niin kauan kun liiga on kiinni, jos joku päivä järki voittaa ja liiga aukeaa karsintoineen niin Mestiksen kiinnostavuus nousee samalla sekunnilla potenssiin 100.
90-luvun mallit takaisin, paras malli olisi 4-joukkueen 2xkarsintasarja jossa olisi liigan 2 viimeistä ja Mestiksen 2 parasta, mutta oli malli mikä tahansa niin urheilussa pitäisi olla mahdollisuus nousta ja tippua joka luo jännitystä mutta etenkin halua investoida ja panostaa, samoin liigassa voisi pelata 10-12 joukkuetta niin liigankin taso nousisi.

Jos hallissa on hyvä tunnelma ja kykenee tekemään edes plus-miinus-nolla tuloksen Suomisarjassa niin miksi pitäisi pakonomaisesti edes pyrkiä nousemaan suljettuun Mestikseen ja tekemään taloudellisen fiaskon sarjassa joka ei saa huomiota osakseen eikä katsojia riittävästi liikkeelle, eikä sponsoreita innostumaan?
Samoin seuran ja Espoolaisen kiekkoilun vaikuttajien olisi myös hyvä todeta liiton suuntaan että suljettuun Mestikseen ei kannata edes pyrkiä, eli vastuuhan sarjatoiminnasta ei ole seuroilla vaan liitolla ja toki liigalla omana yksikkönään vaikka tosin liittoon vahva napanuora onkin.

BJR vaikuttaa nyt Bluesin lligakonkurssin jälkeen löytäneen toiminta-alueensa hyvänä valtakunnallisena kasvattajana, liigasopimuksia syntyy pitkin Suomea ja Mestikseen siirtyy pelaajia, NHL varauksiakin tullut Bluesin konkurssin jälkeen.
Eli se paniikki mikä oli jossain vaiheessa että ilman liigaseuraa tulee maailmanloppu ei sitten toteutunutkaan, kuin myös seuraava mukamas maailmanloppu EU sotkujen jälkeen ei tuottanut ongelmaa laadukkaaseen huipputason junioritoimintaan. Ja edelleen seuralla on useita joukkueita usealla sarjatasolla ikäluokissa.
Olisi mukava ottelu nähdä Blues nuorten liigajoukkue vs. Kiekko-Espoo?

Toisaalta oleellinen kysymys on myös junioritoiminnan sarjatasot K-Espoo osalta, onko ensi kaudella C,B,A Mestiksessä?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Espoossa pelattiin Liigaa yli 20 vuotta. Ei Suomi-sarjassa pelaava joukkue sitä tyhjiötä täytä, minkä Bluesin katoaminen aiheutti. Mitä pidempään Gräsassa virtaa vettä ennen kuin tilanne selkiytyy, sitä vaikeampaa se nouseminen takaisin on. Jo nyt jääkiekko itsessään on monelle Bluesia aktiivisesti seuranneelle aika samantekevä asia. Osalla Honka on korvannut Bluesin jäljiltä jääneen tyhjiön, osalla joku muu. Uskottavuuden ja kiinnostuksen rakentaminen on joka vuosi tästä eteenpäin aina vaikeampaa.

Tästäkin keskustelusta voi päätellä, että tilanne on melkeinpä kaikilla todella epäselvä isossa kuvassa. Yhtä oikeaa vastausta ei ole siinä, mikä on järkevää ja mikä ei. Isoja riskejä pitää välttää, mutta täysin riskitön elämä on niin tylsää, ettei sitä jaksa oikein seurata. Mikä on se riski, joka on pakko ottaa - ja mikä on se riski, jota ei ole missään nimessä varaa ottaa? Minne menet, Kiekko-Espoo? Tai minne edes haluat mennä?

Kiekko-Espoolla ja koko espoolaisella kilpatason kiekolla on se tilanne, että jotain pitää tapahtua. Jos Kiekko-Espoo tietoisesti jää Suomi-sarjaan ja tyytyy siihen, että ylöspäin ei ole halua ennen kuin jotkut muut tekee jotain, kiinnostus seuraa kohtaan hiipuu. Jos taas ylös pyritään liian aggressiivisesti, ajetaan itseä ongelmiin.

Jos Kiekko-Espoo haluaa olla espoolaisen jääkiekon edustusjoukkue, seuralla pitää olla selkeä visio tulevaisuudesta. Yhden "välikauden" (eli tämän kuluvan kauden) seura voi pitää, mutta jo ensi kaudella pitää olla selkeä kuva siitä, mitä halutaan olla. Jos Kiekko-Espoo ei siihen ole valmis, se näivettyy. Ja sen jälkeen vaihtoehdot on se, että joku uusi yrittää - tai että koko espoolainen edustuskiekko unohtuu. Jos lähdetään näivettymisen tielle, jo valmiiksi rajallisia resurssejakin joudutaan kaventamaan. Ja se vaan on "kuoleman kehä" koko seuralle - josta oikeastaan ainoa pääsy ylöspäin olisi taas ulkopuolinen iso rahoitus, millainen tie tässä omasta mielestäni on kyllä täysin nähty.

Olennaisin asia tämän hetken työnteossa toimistolla pitäisi olla se, miten mahdollistetaan resurssien puolesta nousu Mestikseen kaudelle 2020-21. Urheilussa ei koskaan tiedä, miten käy - yllätyksiä tulee. Mutta syksyllä 2019 pitää olla selvät sävelet siihen, miten mahdollinen nousu on toteutettavissa seuraavalle kaudelle. Ja joukkueen pitää olla niin kilpailukykyinen, että se nousu on edes hieman mahdollinen niin kuin oikeastikin. Se luo kiinnostusta ja uskottavuutta yleisön silmissä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Se on juuri noin miten E kirjoittaa. Kiekko-Espoon kuluva kausi on kaikilla mittapuilla (taloudesta tietämättä) erinomainen esitys, jopa siinä määrin, ettei olisi voinut kesällä ennustaa. Koko homma startattiin viime keväänä lisenssipäätöksen jälkeen kuitenkin täysin nollasta. Siellä on hankittu taloudelle pohjaa yhteistyökumppaneista koko kauden ja toivottavasti ensi kesänä vanhat tukijat jatkavat ja voidaan keskittyä uusiin. Tässä vaiheessa kun ensimmäinen kausi on vielä kesken, ei ole mitään järkeä huudella monitoimimiesmäisesti liiga- tai edes mestis-paikoista vaan keskittyä siihen jatkuvaan työntekoon. Tulokset seuraavat aina hyvin tehtyä duunia, aina. Myös yleisöä kiinnostaa seura, joka tähtää koko ajan eteenpäin mutta tekee sen fiksusti, olemassaolonsa turvaten.

Silti, se pidemmän tähtäimen visio tulee muodostaa (ellei sitä jo ole) viimeistään kauden jälkeen. Ja kommunikoida se myös sidosryhmille selkeänä tavoitteena - ei minään varmana polkuna vaan nimenomaan tavoitteena, johon kuuluviin yllätyksiinkin kaikkien täytyy sitoutua. Itse kelaisin sen myös noin, että Mestikseen nousua pitää ensi kaudella tavoitella, vaikka siellä joutuisikin sitten menemään kengännauhabudjetilla ekoina kausina. Jos se ei ensi kaudella onnistu niin ei haittaa, jos sitä on oikeasti yritetty. Sitten seuraavalla kaudella vaan uusiksi. Se, että nousu ei onnistuisi ei ole niin paha asia kuin se, ettei sitä yritettäisi.

Mestiksessä on sitten aikaa katsoa mitä liigassa käy. Tämä on myös luonnollinen vaihe tiivistää yhteistyötä BJR:n kanssa. On myös jotenkin tosi vaikea nähdä nykymuotoisen liigan selviävän pitkään. Lisäkonkursseja on tulossa tai liiga supistetaan muuten pienemmäksi sarjaksi seuraavan viiden vuoden sisään. Kiekko-Espoon on tähdättävä siihen, että on mukana liigassa sen jälkeen kun tuo tuleva rytinä tapahtuu.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Suomisarjassa kannattaa viipyä niin kauan kun liiga on kiinni, jos joku päivä järki voittaa ja liiga aukeaa karsintoineen niin Mestiksen kiinnostavuus nousee samalla sekunnilla potenssiin 100.
Liiga ei aukea välttämättä enään koskaan. Todennäköisyys että edes seuraavan viiden vuoden aikana avataan on aika pieni. En millään usko, että on järkevää tahkota Suomisarjaa siihen asti, että jotain ehkä tapahtuu. Niikuin E ja Juhaht sanoi niin pitää olla selkeä suunnitelma jolla menään järjestelmällisesti eteenpäin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Suomisarjassa kannattaa viipyä niin kauan kun liiga on kiinni, jos joku päivä järki voittaa ja liiga aukeaa karsintoineen niin Mestiksen kiinnostavuus nousee samalla sekunnilla potenssiin 100.

Ulkopuolisena olen tuosta tyystin eri mieltä. Suomisarjassa Espoon kannattaa viipyä vain sen aikaa, että on valmis pelaamaan Mestistä. Valmiudella tarkoitan sitä, että taloutta eri riskeerata liiaksi ja pelillisesti on realistista tavoitella muutakin kuin jumbosijaa. Ei mestaruutta, mutta kuitenkin näyttää seuran myös pelillisesti kuuluvan sille sarjatasolle.

Tälle mulla on pari perustetta:
- Sijainti. Jos SS-visiitti kestää "määrittelemättömän" ajan, nopeasti juna ja metro vievät niin junnut, yleisön ja yhteistyökumpparit muualle. Aivan vierestä löytyy HIFK ja Jokerit maan korkeimmilta tasoilta ja Vantaallakin on vakiintunut jengi Mestiksessä. Ympäryskunnista (Kirkkonummi, Nurmijärvi, jne.) katsoen myös esimerkiksi Hämeenlinna alkaa olemaan vaihtoehto, jos Espoon edustus tahkoaa maan kolmanneksi korkeimmalla tasolla. Samoin samalta talousalueelta löytyy muiden lajien ja viihdemahdollisuuksien osalta sen verran kilpailua, että näivettyminen SS:ään ei tekisi hyvää pitkällä juoksulla. Tilanne olisi eri, jos Espoon sijasta pelattaisiin vaikka Kajaanissa. Kilpailu niin lajin sisällä kuin lajin ulkopuolistenkin tahojen kanssa on äärimmäisen kova Espoossa. Millä rakennat toimivan yhteistyöverkoston, jos kymmenen vuotta on väännetty alasarjoissa muutamille sadoille ihmisille? Miten myyt tuotteen muualta muuttaneelle inssille, joka on käynyt kymmenen vuotta katsomassa HIFK:ta, futista, korista tai löytänyt kulttuuritarjonnasta vapaa-ajan harrastuksensa?

- Historia. Espoossa pelattiin pääsarjatason kiekkoa pari vuosikymentä putkeen ja välillä jopa menestyksekkäästi. Jos tuosta vähänkään pysyvämmin "downgreidataan" maan kolmostasolle asti, niin se syö varmasti fanikantaa roimasti. Nopeasti ison massan kiinnostusta syö se, kun entiset ja nykyiset maajoukkue- ja NHL-miehet kaukalossa vaihtuvat urheiluvälinemyyjiin ja varastomiehiin. Niin julmalta kuin se kuulostaakin, niin tuo downgreidaus ei ole pidemmän päälle seuran etu. Harva meistä enää vaihtaisi olohuoneeseen mustavalkotelkkaria, kun on jo totuttanut itsensä ties mihin nykytekniikkaan. Varsinkin, jos tarpeeksi monelle jää takaraivoon se, että Blues ajoi karille, seura kynti iäisyyden alasarjoissa ja nyt yht'äkkiä taas tulisi jotain käärmeöljymyyjältä haiskahtavaa tontille Liigan ovien avautuessa. Vaikka Kiekko-Espoo ei ole Blues, Kiekko-Espoo voi kärsiä Bluesin rasitteista ihmisten mielissä, erityisesti jos seura pysyy pitkään "piilossa" alasarjoissa.

- Junnuputki. Mitä pidempään korpivaellus jatkuu, sitä todennäköisemmin se näkyy junnuputken kautta edustukseen nousevien pelaajien laadussa. Karu fakta on se, että harva ikäluokkansa huippu (ei tarvitse edes olla ikäluokkansa top10 pelaaja) pysyy kovinkaan pitkään joukkueessa, jonka edustus ei pelaa Liigassa. Jollekin 15/16 vuotiaalle liigadebyytti on odotettavissa 2-3 vuoden sisään (poikkeusyksilöille toki nopeammin) jos kehitys jatkuu kohdillaan. Heitä on vaikea tuossa vaiheessa pidätellä joukkueessa, joka pystyy tarjoamaan "vain" SS:ää. Nopeasti vilkaistuna vuosien 2000-10 aikana esimerkiksi Kiekko-Vantaan B:ssä pelanneista vain kolme näyttäisi tehneen pidemmän uran kovissa sarjoissa: Hakanpää, Niemi ja Rönnberg. Näistä Hakanpää siirtyi B:n jälkeen Espooseen, Niemi tahkoi Mestikseen asti Vantaalla ja Rönnberg välillä testaili Espoossa ja kävi Ilveksessäkin, mutta laskettaneen mukaan. C-junnut kun otetaan samalle ajalle mukaan, niin löydetään vielä Lankinen ja Lajunen listoille. Siis kymmeneen vuoteen viisi pelaajaa, jotka ovat nousseet vähintään hyviksi liigatason pelaajiksi urallaan. Jos tuosta joku yksittäinen jäi huomaamatta, niin isoa kuvaa se ei muuta. Kun taas hakukriiteriksi Eliteprospectsissa pistetään Vantaa syntymäpaikaksi, löydetään ties millaista entistä ja nykyistä staraa. Eli toisin sanoen, nämä teemupulkkiset ja vastaavat siirtyvät joko suoraan tai jo hyvin varhaisessa vaiheessa lähialueiden jengeihin. Jos vastaavan tarkistuksen tekisi Espoon osalta, niin väittäisin B-junnuissa Bluesia edustaneen enemmän liigatasoisiksi nousseita pelaajia parissa vuodessa kuin Vantaalta nousi vuosikymmenessä. Ja useana vuotena vielä B-junnuvaiheessa tuon otannan aikana Vantaalla pelattiin junnuissa SM-tasolla ainakin B:ssä, eli ilmiötä ei yksinään voi selitellä sillä, että muualla tarjottiin kovempia pelejä.

- Nousurealiteetit. Espoo tarjoaa hyvän ympäristön, sillä potentiaalisten yhteistyökumppanien määrä on maan parhaita. Väkeä riittää, sillä kaupunki on maan toiseksi suurin ja kyljessä moni lähikunta on enemmän tai vähemmän osa "suur-Espoota". Edellinen visiitti Liigaan näytti seuran kiinnostavan ihmisiä, suurempana ongelmana oli taustalla häärineet puuhastelijat. Hallitilanne on auki, mutta kaiken järjen mukaan Salonojan pytinki jossain vaiheessa vaihtaa omistajaa ja käy läpi rempan. Sen aikaa voi olla evakossa vaikka Nordiksella, varsinkin kun HIFK puuhaa muuttoa Gardeniin. Jokerien tarina ei tule kovin kauaa enää nykymenolla kestämään, ja sieltä vapautuu maksavia asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja vastaavaa. Mestiksessä ei montaa sellaista joukkuetta ole, joita voisin kuvitella 5-10 vuoden sisään Liigaan. Olosuhteet ovat sellaiset, että Espoo on piikkipaikalla kun Liiga joskus avautuu tai laajenee. Jos silloin vielä tarvotaan Suomisarjaa, niin se liigajuna voi mennä nopeammin ohi kuin uskoisikaan. Vapaasti lainaten Gretzky sanoi, että piti mennä sinne minne kiekko oli menossa, ei sinne missä kiekko oli. Sama pätee mielestäni tässäkin. Jos Espoossa vielä aiotaan Liigaa pelata, pitää joukkueen olla mahdollisimman valmis nousemaan Liigaan ovien avautuessa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Hallitilanne on auki, mutta kaiken järjen mukaan Salonojan pytinki jossain vaiheessa vaihtaa omistajaa ja käy läpi rempan. Sen aikaa voi olla evakossa vaikka Nordiksella, varsinkin kun HIFK puuhaa muuttoa Gardeniin.

Kiitos hienosta pohdinnasta, mutta ongelma tässä saattaa tulla. IFK tarvinnee väistötilat, kun mitään Gardenia ei ole eikä näy. Samaan aikaan Nordis lahoaa käsiin.

Kulttuurisellisesti varmasti mahduttaisiin samaan halliin, mutta taloudellisesti SM-liigaa pitäisi pelata viikonloppuisin. Samaan aikaan kuin niillä espoolaisilla on palkkatehtaat hoidettu ja olisi aikaa pelata jääkiekkoa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Mestistä puoltaa yhteistyön syventäminen BJR:n kanssa ihan jo siksi, että Mestis on looginen paikka aloittaa ura aikuisten sarjoissa kaikkien kovimpia lupauksia lukuunottamatta. Toinen asia on tietysti organisaation kehitys ja uskottavuus. Mikäli Mestistä pystytään pelaamaan menestyksekkäästi (taloudellisesta ja urheilullisesti), uskon, että liiga voi Kiekko-Espoolle avautua.

Pitkä aikaväli: Sinällään suljettu liiga ei ole ylipääsemätön haaste. Kaikki on neuvoteltavissa. Toinen asia on sitten jos tai kun, joku seura menee nurin. Näin varmaankin tulee tapahtumaan. Tässäkin tapauksessa oma valmius on tärkein asia.

Tähän on kuitenkin vielä aikaa ja töitä on edessä todella paljon. Toivon, että kauden jälkeen Hirso ja kumppanit hieman avaavat tulevaisuuden suunnitelmiaan asian suhteen. Ihan kylmästi muutama KPI ja niille tavoitetaso, jotka saavuttamalla organisaatio on "valmis" Mestikseen.

Tiedotuslinja, "kerrotaan, kun kerrottavaa on", toimii mielestäni hyvin. Ainoa puute tähän mennessä on tavoiteasettelu ainakin julkisesti. Toisaalta, voi olla, ettei vielä ole päästy niin pitkälle.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tulee muuten hyvä koetinkivi tuosta 5.1. pelattavasta muik-ottelusta. Sarjassa on ollut pitkä tauko ja ennen taukoa pisteitä ei ole tullut ihan sarjan alun tahtiin. Lisäksi U20-kisat ovat juuri huipentumassa sekä monet ovat vielä reissussa tai juuri tulleet sieltä. En ota kantaa siihen, miten mielenkiintoinen kyseinen vastustaja on, mutta tämä lienee tähän mennessä hankalin ottelu saada lippuja myytyä.

Hieman huteralla aasinsillalla pitääkin nyt asiasta tietäviltä, mikä on BB07:n entisten jäsenten tilanne Kiekko-Espoon suhteen? Mitään kollektiivista aktivoitumista ei ilmeisesti ole nähtävissä, mutta onko yksittäistä lämpenemistä näkyvissä? Näiden kavereiden saaminen takaisin katsomoon olisi monellakin tavalla tärkeää.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Hieman huteralla aasinsillalla pitääkin nyt asiasta tietäviltä, mikä on BB07:n entisten jäsenten tilanne Kiekko-Espoon suhteen? Mitään kollektiivista aktivoitumista ei ilmeisesti ole nähtävissä, mutta onko yksittäistä lämpenemistä näkyvissä? Näiden kavereiden saaminen takaisin katsomoon olisi monellakin tavalla tärkeää.

Iso osa on futiksessa Hongan mukana. K-Espoo ei ole negatiivinen juttu, mutta alasarjat ilman tulevaisuuden visiota ei motivoi. On suurelta osin aktivoitavissa tulevaisuudessa, kunhan vaan homma selkiytyy, mutta Blues olisi merkityksellisempi brändi. Iso riski on se, että ajan kuluessa vieraantuu kiekosta lajina, ja K-Espoo ei brändinä jaksa herättää sitä kipinää uudestaan.
 
Mikä tämä hallikuvio on, voisiko joku avata ulkopaikkakuntalaiselle?

Espooseen on rakennettu yksi Suomen hienoimmista monitoimiareenoista, lähtökohdiltaan palvelemaan jääkiekkoa ja halli seisoo tätä nykyä käyttämättömänä? Ei lupaa hyvää tulevaisuuden halliprojekteihin Espooseen tai muualle Suomeen tämän kaltaiset esimerkit..

Ilmeisesti Kiekko-Espoo (jonka paluuta olen kiekkokartalle odottanut jo pitkään) ei areenassa pelaa korkeiden vuokrien vuoksi. Onko kyseisellä hallilla mitään käyttöä tätänykyä ja siirtyykö Kiekko-Espoo mahdollisesti hallin pääkäyttäjäksi jos pelaa tulevaisuudessa Mestistä/Liigaa?
 

Vanhaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hyvä kysymys. Kysypä toinen kysymys!
Ei halli ole käyttämättömänä, Espoon kaupunki on ostanut jääajat sieltä ja sen lisäksi koripallon Susijengi pelaa siellä kotiottelunsa. Hallin omistajan maine on Espoon kiekkopiireissä tätänykyä varsin heikko, joten sekin sotkee tilannetta.
Kiekko-Espoon tulevaisuuden pelipaikkaa ihmetellään täällä Espoossakin. Nykyisen hallin katsomokapasiteetti (vähän yli 600) on liian pieni Mestikseenkin.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Edellinen peli Hokkia vastaan oli toiseksi suosituin (585), vain avausottelu menee edelle. Kauden keskiarvo himpun alle viidensadan.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Paljon Unitedin viime kauden keskiarvo oli? Entä näkeekö jostain Suomisarjan ja mestiksen tämän kauden keskiarvoja?
Unitedilla hallin täyttöaste oli keskimäärin runsas 6%, Kiekko-Espoolla taitaa olla 80-90%.
Tuoltahan nuo katsojamäärät löytyy: Etsi
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
Jukurit vs KalPa
 • 2.10
 • 4.25
 • 2.86
Kärpät vs HIFK
 • 2.50
 • 3.80
 • 2.50
Lukko vs TPS
 • 2.08
 • 4.00
 • 3.05
Pelicans vs JYP
 • 2.12
 • 4.15
 • 2.88
Tappara vs Sport
 • 1.71
 • 4.60
 • 3.85
Ässät vs SaiPa
 • 1.64
 • 4.20
 • 4.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös