KHL-playoffs 2012 – Jortikka vastaan Summanen

  • 35 179
  • 103
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Traktor voitti sarjan ensimmäisen ottelun maalein 3-1. Ottelu oli tasainen ja olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Ottelun ratkaisu tapahtui toisessa erässä. Omsk ei pystynyt hyödyntämään melkein 2 minuuttia kestänyttä 5-3 ylivoimaansa, vaan ylivoiman lopussa rangaistujen penkiltä päässyt puolustaja Jevgeni Katitshev pääsi yksin läpi ja ohitti Rämön. Tämä 2-1 maali jäi voittomaaliksi.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Hyvä esittely Traktorista! Lisäisin vielä, että kokenut Traktorin päävalmentaja Valeri Belousov voitti kokeneen Vladimir Krikunovin 10-0. Belousov on pelannut juuri Traktorissa aktiiviaikoinaan ja on Tsheljabinskin kaikkien aikojen paras maalintekijä.
Nämä herrat liittyvät toisiinsa myös siten, että molemmat olivat 1970-luvulla sellaisia B-maajoukkuetason pelaajia. Krikunov oli puolustaja ja Belousov vasen laitahyökkääjä.

Krikunov taisi pelata muutamat MM-kisat, mutta Belousov mahtui pelaamaan arvoturnauksessa vain vuoden 1976 Kanada Cupissa, johon Neuvostoliitto toi kokeilujoukkueen (hyökkääjistä olivat pois Harlamov-Petrov-Mihailov sekä Spartakin kaksikko Jakushev-Shadrin). Myös Krikunov osallistui tähän vuoden 1976 Kanada Cupiin.

Belousov pelasi koko uransa Traktor Tsheljabinskissa ja on, kuten sanoit, Traktorin kaikkien aikojen paras maalintekijä. Belousov oli aikanaan huippupelaaja, mutta ei kuitenkaan Traktorin kahden muun kasvatin Sergei Makarovin ja Vjatsheslav Bykovin tavoin niin hyvä, että olisi saanut kutsun Moskovan seuroihin.

Belousov pelasi Traktorissa sekä Makarovin että Bykovin kanssa samassa ketjussa, kun nämä olivat parikymppisiä ja ennenkuin siirtyivät ZSKA:han. Näistä Makarov oli junioritähti, joka nousi yleiseen tietoisuuteen ja miesten maajoukkueeseen jo alle 20-vuotiaana. Makarov saattaa olla maailman kaikkien aikojen paras oikea laitahyökkääjä yhdessä Boris Mihailovin, Gordie Howen ja Jaromir Jagrin kanssa.

Bykov ei koskaan ollut junioritähti. Hän ei koskaan pelannut Neuvostoliiton juniorimaajoukkueissa. Bykov ei nuorena edes tavoitellut pyrkivänsä kiekkoilijana huipulle, vaan hän opiskeli päätoimisesti ja pelaili kiekkoa vain omaksi ilokseen. Bykov pelasi Tsheljabinskin tehdasjoukkueen mukana amatöörisarjassa parikymppiseksi asti, kunnes Traktorin edustajat huomasivat pojan poikkeukselliset taidot ja kutsuivat hänet mukaan Traktorin harjoituksiin.

Bykov pelasi Traktorin paidassa ensimmäiset pelinsä kaudella 1980-1981 ja teki heti 42 pistettä 48 ottelussa. Saavutus oli erinomainen, kun ottaa huomioon ettei Bykovilla ollut ennen kokemusta ammattilaiskiekosta ja Neuvostoliiton mestaruussarja oli tuolloin ehkä maailman paras. Bykovin luontainen lahjakkuus mahdollisti tämän.

Kaudella 1982-1983 Bykov sai kutsun Moskovan ZSKA:han ja pelasi heti kevään 1983 MM-kisoissa, ja kuului siitä lähtien maajoukkuen parhaimmistoon aina vuoteen 1993 asti, jolloin Bykov voitti viimeisen maailmanmestaruutensa.


Kun hän oli Magnitogorskin Metallurgin päävalmentajana 1996-2003, voitti kaksi Venäjän mestaruutta, hopean ja pronssin, ja mikä tärkeintä, subjektiivisena mielipiteenäni esitti Venäjän ajan parasta jääkiekkoa. Ei edes KHL:ssä ole päästy samalla tasolla. Kiekkoilu on toki muuttunut ja kilpailu kiristynyt niistä ajoista, mutta minun silmää silloinen Metallurg miellytti eniten.
Muistan hyvin nuo Magnitogorskin joukkueet. Parhaimmillaan Magnitogorsk oli mielestäni vuosina 1998-2000, jolloin seura vei kaksi kertaa sekä Venäjän että Euroopan mestaruuden.

Muistan vielä hyvin varsinkin vuoden 1999 välieräturnauksen Helsingissä johon osallistuivat myös Ilves ja HIFK. Metallurg pelasi näihin verrattuna kuin hidastetussa filmissä, mutta voitti silti tuon välieräturnauksen ja eteni finaaliturnaukseen, jonka se myös voitti kaatamalla finaalissa Moskovan Dynamon.

En kuitenkaan pidä tuota Metallurgin joukkuetta parempana kuin parhaita KHL-joukkueita viimeisten vuosien aikana. Kyllä se aika korkealle sijoittuu, mutta ei kärkeen. Esimerkiksi tämän vuoden SKA ja viime vuoden Ufa ovat reippaasti parempia.
 

mossela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dinamo, Spartak, ZSKA, Krylja Sovjetov
En kuitenkaan pidä tuota Metallurgin joukkuetta parempana kuin parhaita KHL-joukkueita viimeisten vuosien aikana. Kyllä se aika korkealle sijoittuu, mutta ei kärkeen. Esimerkiksi tämän vuoden SKA ja viime vuoden Ufa ovat reippaasti parempia.

Minä en laskisi kumpaakaan Metallurgin rinnalle. Mikä on tämän vuoden SKA ollut ja varsinkin tällä hetkellä läntisen konferenssin finaalissa? Joukko kovasti taistelevia tähtiä ilman minkäänlaista taktiikkaa. Artjuhin tai Rybin yrittää yksin tuoda kiekon ylös ja muut eivät tiedä missä pitäisi odotella syötön vastaanottoa, välillä syötetään seisoville hyökkääjille, ajaudutaan laitasumppuun ja ruotsalaiset ovat aivan pihalla, kun pelissä ei ole mitään rytmitystä. Se on toki todettava, että SKA on kaikesta huolimatta mennyt eteenpäin, jos verrataan viime vuosien räpellykseen. Tänä vuonna vain yleinen liigan tason lasku on näennäisesti kohottanut SKA:n profiilia.

Tänään muuten Dinamolla oli enemmän järkeä kaikessa tekemisessään kuin SKA:lla. Niin ekassa kuin tässä pelissä Dinamo vaihtoi aina loppua kohden isomman vaihteen päälle ja SKA suorastaan väsähti, hävisi kaksinkamppailut, keskialueella useita kiekonmenetyksiä ja kunnon maalintekotilanteisiin ei edes päästy. Dinamo läpäisi keskialueen välillä nopealla lyhytsyöttöpelillä, välillä pitkällä avauksella ja SKA on ihmeissään, kun vastustaja pystyy pitämään kiekkoa hallussaan pitkiäkin jaksoja. Tämähän on SKA:lle uusi ja outo tilanne runkosarjan ja pleijareitten kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Ufa oli kieltämättä yhden eli viime kauden loistava, mutta se ei riitä, jos verrataan Metallurgin huippuvuosiin. Lisäksi Ufan puhtaalle ostoporukalle kävi kuten näille aina tapahtuu. Yksi kausi huipulla, sitten romahdetaan. Ei rahalla saa jatkuvuutta. Sama ongelma on SKA:lla jo nyt hyvin menneen runkosarjan jälkeen. Vielä yksi tappio Dinamolla ja Riha saa kenkää.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Moskovan Dynamo voitti SKA Pietarin kotonaan 3-1 ja siirtyi sarjassa jo 3-0 johtoon. Ylivoimainen ennakkosuosikki SKA on taas kerran jäämässä finaalien ulkopuolelle. SKA kyllä hallitsi näennäisesti kenttäpeliä, mutta Dynamo puolusti koko ajan hyvin viimeisenä lukkona molari Aleksandr Jeremenko, joka on muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen noussut takaisin terävimmälle huipulle.

Erityismaininnan annan KHL:n (ja kenties maailman) pienikokoisimmalle huippupelaajalle Mihail Anisinille. Tänään jälleen kerran maali ja syöttö plakkariin. Anisin on koko Gagarin Cupin pistepörssissä nyt kolmonen edellä vain Roman Cervenka ja Vladimir Tarasenko.

24-vuotias Anisin on vain 164 cm pitkä ja painaa 68 kg eli on 13-14 vuotiaan junnun kokoinen. Onhan hänen olemuksensa jäällä välillä vähän koomisen näköinen, mutta ainakin vastustajalta hyytyy hymy kun Anisin saa kiekon lapaansa. Väitän, että Anisin on koko sarjan taitavin pelaaja, jos taitoa mitataan kiekonhallintana, syöttötaitona ja kykynä tehdä nopeita käännöksiä ja suunnanmuutoksia kentällä. Ilman näitä kykyjä Anisinin kokoisella pelaajalla ei tietenkään olisi mitään asiaa pelata huipputasolla.

Anisin on entisen huippupelaaja Vjatsheslav Anisinin poika. Isä pelasi uransa parhaat vuodet Krylja Sovjetovissa samassa ketjussa Juri Lebedevin ja Aleksandr Bodunovin kanssa. Ketju pelasi yhdessä myös vuoden 1972 Supersarjassa Kanadaa vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Suomalaiset Leo Komarov ja Janne Jalasvaara ovat pelanneet myös hyvin. Komarov pelaa samassa ketjussa Anisinin ja Konstantin Gorovikovin kanssa. Komarov on pelannut tuttua peliään ja hänen rouhintansa tekee myös tilaa pienelle Anisinille.

Jalasvaara pelaa vakiominuutit Dynamon puolustuksessa ja on Dynamon kahden parhaan puolustavan puolustajan joukossa. Jalasvaaran parina pelaa hyökkäävämpi Mihail Solovjev. Muut Dynamon parit ovat Dominik Granak - Ilja Gorohov ja Filip Novak - Dimitri Vishnevski.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
24-vuotias Anisin on vain 164 cm pitkä ja painaa 68 kg eli on 13-14 vuotiaan junnun kokoinen. Onhan hänen olemuksensa jäällä välillä vähän koomisen näköinen, mutta ainakin vastustajalta hyytyy hymy kun Anisin saa kiekon lapaansa. Väitän, että Anisin on koko sarjan taitavin pelaaja, jos taitoa mitataan kiekonhallintana, syöttötaitona ja kykynä tehdä nopeita käännöksiä ja suunnanmuutoksia kentällä. Ilman näitä kykyjä Anisinin kokoisella pelaajalla ei tietenkään olisi mitään asiaa pelata huipputasolla.

Vladimir Tarasenko on edellä kaikissa mainituissa ominaisuuksissa. Anisin on vain huomattavan paljon nopeampi luistelija kuin kohtalaisen hidas Tarasenko. Mielestäni Anisinin kosketus kiekkoon ei ole eriyisen pehmeä, ei toki huonokaan missään nimessä. Nopeat hänen kätensä toki ovat eli pystyy tekemään upeita suorituksia kiekon kanssa. Laukaus on hyvä, mutta suurin valttikortti hänellä on ehdottomasti huikea luistelu.

Varsin mielenkiintoinen pelaaja ja minut yllätti se, että on tähti myös Moskovan Dynamossa. Olin aivan varma, että hän nousi KHL:n tähtikategoriaan vain sen takia, että pelasi niin huonossa joukkueessa jossa sai paljon vastuuta. Olin totaalisen väärässä tässä asiassa.
 
SKA on pullahtamassa ulos finaaleista samoin kuin kävi Ufalle jo edellisellä kierroksella. Hupsista. No kyllähän Moskovan Dynamo on laadukas ja hyvin rakennettu joukkue. Olkoon SKA:n ja Ufan kohtalot hyvänä opetuksena liian rikkaille joukkueille, joiden joukkueen rakentamisessa on tietyt puutteensa.
 

Juusovich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Amur
24-vuotias Anisin on vain 164 cm pitkä ja painaa 68 kg eli on 13-14 vuotiaan junnun kokoinen. Onhan hänen olemuksensa jäällä välillä vähän koomisen näköinen, mutta ainakin vastustajalta hyytyy hymy kun Anisin saa kiekon lapaansa.

Huomiota kiinnitti Asisinin ilmeen kirkastuminen ja tyytyväinen hymy siinä vaiheessa kun hän huomasi Novakin pääsevän syöttötilanteeseen, josta iste laukoi 2-1 maaliin . Liekö harjoiteltu kuvio? Ilmeestä päätellen oli varma onnistumisestaan. Ja varma tulevasta syötöstä, vaikka Novak siinä törmäsikin syötön jälkeen SKA-pelaajaan. Myös Komarovin blokki Govorikovin 3-1 maalissa oli myös upea - häiritsi mukavasti Stepanekin keskittymistä.

Edit: tulee jostain syystä Mölli Keinonen mieleen...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Minä en laskisi kumpaakaan Metallurgin rinnalle.
SKA:n kohdalla mielipiteesi on oikeutettu, jos ja kun SKA tipahtaa pois finaaleista. Vaikka SKA:lla on varmasti paperilla kovempi nippu kasassa kuin 2000-luvun taitteen Metallurgilla, pitää joukkueen myös voittaa jotta sitä voidaan pitää ns. suurena joukkueena.

Ufa oli kieltämättä yhden eli viime kauden loistava, mutta se ei riitä, jos verrataan Metallurgin huippuvuosiin.
Ufan viime kauden joukkue on yksittäisenä joukkueena paras mitä Venäjällä on nähty sitten ZSKA:n ja Moskovan Dynamon 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun taitevuosina. Jätän nyt NHL:n työsulkukauden huomiotta, koska tuo oli poikkeustapaus.

Lisäksi Ufan puhtaalle ostoporukalle kävi kuten näille aina tapahtuu. Yksi kausi huipulla, sitten romahdetaan.
Ufa on voittanut viime vuosina kaksi mestaruutta (2008 ja 2011) ja ollut runkosarjassa aina yksi parhaista. Mikään romahdus ei Ufan tämän kauden suorituskaan ollut. Se pelasi Kazania vastaan hyvän sarjan ja oli kenttäpelissä hallitsevampi joukkue, mutta hävisi maalivahtinsa Erik Ersbergin epävarmuuteen.

Vaikka eri aikakausien joukkueita ei pitäisi suoraan verrata paperilla, niin teen nyt kuitenkin tämän. Minusta Metallurgilla oli paras joukkueensa kaudella 1998-1999 jolloin se voitti sekä Venäjän että Euroopan mestaruuden. Silloin Metallurg pelasi tällä kokoonpanolla:

Jevgeni Koreshkov - Aleksandr Koreshkov - Ravil Gusmanov
Sergei Osipov - Mihail Borodulin - Konstantin Shafranov
Sergei Gomoljako - Andrei Kudinov - Valeri Karpov
Aleksandr Golts - Andrei Razin - Aleksei Stepanov

Oleg Mikultshik - Sergei Tertishni
Vladimir Antipin - Andrei Sokolov
Andrei Sapozhnikov - Valeri Nikulin
Vadim Glovatski - Oleg Leontjev

Boris Tortunov
Sergei Zemtshenok

Hyvä, leveä ja rutinoitunut joukkue. Joukkueen silloinen valmentaja Valeri Belousov osasi peluuttaa joukkuetta sen vahvuuksilla. Nopeampia vastaan ei lähdetty kilpaluisteluun. Joukkueen hidastempoinen ja kiekkokontrolliin perustuva pelityyli tuotti monta Venäjän ja kaksi Euroopan mestaruutta.

Viime kauden Ufa oli kuitenkin yksittäisenä joukkueena tätä Metallurgia edellä. Ufan viime kauden joukkue:

Patrik Thoresen - Sergei Zinovjev - Aleksandr Radulov
Viktor Kozlov - Igor Grigorenko - Oleg Saprykin
Robert Nilsson - Petr Shastlivi - Jakub Klepis
Vjatsheslav Kozlov - Aleksandr Svitov - Vladimir Antipov
(Andrei Taratuhin, Konstantin Koltsov)

Kirill Koltsov - Dimitri Kalinin
Miroslav Blatak - Andrei Kuteikin
Vitali Proshkin - Maksim Kondratjev
Tomas Starosta - Oleg Tverdovski

Erik Ersberg
Vitali Kolesnik
Aleksandr Jeremenko

Tässä Ufan joukkueessa oli merkittävästi enemmän taitoa, voimaa, lahjakkuutta, nopeutta ja pelitempoa kuin viime vuosituhannen vaihteen Magnitogorskin joukkueessa. Tällä Ufan joukkueella on enemmän syvyyttä kaikilla pelipaikoilla verrattuna Magnitogorskiin. Ufa oli viime kaudella pelillisesti ylivoimainen eikä jättänyt epäselvyyttä paremmuudesta. Vaikka eri aikakausien joukkueita ei kai pitäisi verrata toisiinsa, ei kauden 1998-1999 Magnitogorsk pystyisi antamaan todellista vastusta tälle Ufan joukkueelle, jos ne kohtaisivat jäällä vastakkain.
 
Viimeksi muokattu:

d2uce

Jäsen
24-vuotias Anisin on vain 164 cm pitkä ja painaa 68 kg eli on 13-14 vuotiaan junnun kokoinen. Onhan hänen olemuksensa jäällä välillä vähän koomisen näköinen, mutta ainakin vastustajalta hyytyy hymy kun Anisin saa kiekon lapaansa. Väitän, että Anisin on koko sarjan taitavin pelaaja, jos taitoa mitataan kiekonhallintana, syöttötaitona ja kykynä tehdä nopeita käännöksiä ja suunnanmuutoksia kentällä. Ilman näitä kykyjä Anisinin kokoisella pelaajalla ei tietenkään olisi mitään asiaa pelata huipputasolla.

Anisin pisti silmään jo Vitjazissa pelatessaan. Luonnollisesti tuossa joukkueessa olikin keskivertoa taitavamman pelaajan helppo loistaa, mutta iloinen yllätys minulle on ollut se, ettei ole mitenkään hyytynyt tai kadonnut massaan Dynamossa.

Huikea liikenopeus, enkä puhu pelkästään suorasta luistelusta. Usein ihastellaan afinogenovmaisia junia, mutta unohdetaan ne, joilta löytyy siihen lisäksi räjähtävät suunnanmuutokset ja loistava sivuttaisliike.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Avangard löi Traktorin 3. pelissä 1-0 ja johtaa nyt sarjaa 2-1. Rämö piti nollan 19 torjunnalla. Summanen teki kovasti töitä Omskin vaihtoaitiossa, sen mitä nyt peliä vilkuilin, ohimennen.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kyllä SKA:n kohtalo pudotuspeleissä surettaakin. Seuralla on jäljellä olevista joukkueista paras organisaatio, parhaat fanit, paras areena, paras media-osaaminen ja muutenkin kyseessä on sarjan ammattimaisen organisaatio.

Pelaajat vain pettivät tällä(kin) kertaa. Periaatteessa joukkue oli ihanteellisesti rakennettu. Joukkueesta löytyi sekä taitoa, nopeutta että kovuutta. Mutta miten tätä ei osattu hyödyntää Dynamoa vastaan? Mikä meni pieleen? Miksi Dynamon Dimitri Pestunov ja Marek Kvapil olivat parempia kuin SKA:n Mattias Weinhandl ja Tony Mårtensson? Miten SKA:n tasoinen joukkue voi romahtaa millekään eurooppalaiselle joukkueelle suoraan voitoin 0-4 (ja vieläpä häviää viimeisen pelin 1-6!)?

Vaikka valmentaja Milos Riha on tunnetti hyvänä psyykkaajana, niin nyt hän epäonnistui pahasti. Sen sijaan Dynamon valmentaja Oleg Znaroks näytti jälleen kerran kykynsä. Dynamo ei ole mies vs. mies -vertailussa likimainkaan SKA:n tasolla, mutta joukkue sananmukaisesti pelasi SKA:n ulos.

Saadaankohan tästä muuten kahden venäläisvalmentajan välinen finaali: Znaroks vs. Valeri Belousov? Itse toivon tätä (symppaan vahvasti Traktoria muutenkin). Venäjällä on menty liikaa siihen suuntaan, että luotetaan liikaa vieraaseen apuun ja uskotaan, että tietämys muualla on parempaa kuin kotimaassa. Znaroksin, Belousovin ja Sergei Shepelevin kaltaiset valmentajat ovat näyttäneet, että kyllä kotimaiset valmentajat osaavat edelleen valmentaa. Znaroksin suoritus SKA:ta vastaan oli mestarillinen.

Dynamo esittää tämän kauden KHL-seuroista taktillisesti parasta peliä, ja lisäksi se lienee fyysiseltä kunnoltaan sarjan kovakuntoisin joukkue. Jotain on tehty siellä oikein. Leo Komarov esimerkkinä on kehunut paljon Znaroksin johtamia harjoituksia, eikä turhaan.
 

d2uce

Jäsen
Saadaankohan tästä muuten kahden venäläisvalmentajan välinen finaali: Znaroks vs. Valeri Belousov? Itse toivon tätä (symppaan vahvasti Traktoria muutenkin). Venäjällä on menty liikaa siihen suuntaan, että luotetaan liikaa vieraaseen apuun ja uskotaan, että tietämys muualla on parempaa kuin kotimaassa. Znaroksin, Belousovin ja Sergei Shepelevin kaltaiset valmentajat ovat näyttäneet, että kyllä kotimaiset valmentajat osaavat edelleen valmentaa. Znaroksin suoritus SKA:ta vastaan oli mestarillinen.

Eikö Znaroks ole kuitenkin latvialainen?
 

Juusovich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Amur
Kyllä SKA:n kohtalo pudotuspeleissä surettaakin. Seuralla on jäljellä olevista joukkueista paras organisaatio, parhaat fanit, paras areena, paras media-osaaminen ja muutenkin kyseessä on sarjan ammattimaisen organisaatio.

Vaikea paikka SKA:lla. Kuinka ensi vuoteen? Mikäli pitävät paikkansa Rihan kommentit pelaajiensa "päiväkotitunnelmista", hänellä voi olla vaikeuksia saada pelaajia puolelleen jatkossa. Tosin äkkiähän tuollaiset selvitetään ja unohdetaan - varsinkin slaavilaisessa ympäristössä. Nyt olisi pidettävä joukkue koossa - valmennusta ja johtoa myöten - ja ensi vuonna iskettävä kahta kovemmin.

Ja jotta ketjun aiheessa pysyttäisiin: Avangard - Traktor 3-1 (viimeinen tyhjiin) ja Omsk johtaa sarjaa voitoin 3-1. Seuraava matsi perjantaina. Oli mielestäni aika tylsä peli Dynamo-SKA -peliin verrattuna. Pääsiäisväsymystä omalla kohdallani?
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyi helvetti mitä otteita Omskin ja Traktorin matsissa.

http://www.youtube.com/watch?v=QbhFdN2VmOE
http://www.youtube.com/watch?v=UHZ6JkHo-94

Ihan heti ei kyllä muistu mieleen niin selkeää tahallisen ja potentiaalisesti vaarallisen vahingoittamisyrityksen kombinaatiota kuin mitä tuo Belovin potku Kuznetsoviin on. Mielestäni jopa elinikäisen pelikiellon arvoinen temppu. Tuo on hengenvaarallista touhua. Maikkarin uutisen mukaan molemmille mäjäytettiin yhden ottelun pelikielto. Toisen tilanteen tahallisuudesta on tuon kuvan perusteella mahdotonta aivan varmasti sanoa juuta tai jaata, mutta helvetin pahalta sekin näyttää.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ihan heti ei kyllä muistu mieleen niin selkeää tahallisen ja potentiaalisesti vaarallisen vahingoittamisyrityksen kombinaatiota kuin mitä tuo Belovin potku Kuznetsoviin on. Mielestäni jopa elinikäisen pelikiellon arvoinen temppu. Tuo on hengenvaarallista touhua.

Vaarallista touhua - kyllä, mutta en nyt elinikäistä kieltä langettaisi Beloville. Sanoisin, että selkeästä potkaisemisesta langettaisin sellaisen muutaman ottelun pelikiellon tai jopa koko kevään kestävän pelikiellon ulottumaan aina seuraavan kauden alkuun saakka (ml. harj.pelit) - luistinta käytettiin kuitenkin aivan väärin.

vlad.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Klo 16 käynnistyi Traktor-Avangard, 5. välieräpeli, joka on 0-1 Avangardille, 14. minuutilla 1. erässä. Summasen Avangard johtaa sarjaa 3-1. Saa nähdä miten pelissä käy. Viasat Hockey näyttää pelin livenä. Äsken tuli avausmaali, jonka teki Belov, vastakiekkoon huikea lämäri ja Garnett voimaton Traktorin maalissa. Rami myhäili vaihtopenkin takana maalin jälkeen tyytyväisenä ja otti hörpyt juomapullosta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Onnittelut Summasen Omskille finaalipaikasta. Voitto tuli 5. pelissä 1-0 ja ottelusarjassa 4-1. Nyt on edessä Moskovan Dynamo-Avangard Omsk finaalisarja.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Finaalit käynnissä, ja ottelut 1-1.
3. peliä juuri katson, ja ainakin Komarov on pelannut erittäin hyvää peliä. Myös Dynamon ylivoima on kyllä ollut näyttävää, ja kukapas muukaan siellä maskissa on kuin Leksa. Erittäin mielenkiintoiset finaalit, ja tietenkin sekin että 4 suomalaista mukana, niin se tekee tästä myös mielenkiintoista. Jos suomalainen ei juhli mestaruutta amerikassa tänä vuonna, niin se ainakin tapahtuu KHL:ssä :)
 

radwar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Brynäs, Dynamo Mockba
Finaalit käynnissä, ja ottelut 1-1.
3. peliä juuri katson, ja ainakin Komarov on pelannut erittäin hyvää peliä. Myös Dynamon ylivoima on kyllä ollut näyttävää, ja kukapas muukaan siellä maskissa on kuin Leksa. Erittäin mielenkiintoiset finaalit, ja tietenkin sekin että 4 suomalaista mukana, niin se tekee tästä myös mielenkiintoista. Jos suomalainen ei juhli mestaruutta amerikassa tänä vuonna, niin se ainakin tapahtuu KHL:ssä :)
Komarov on pelannut jälleen loistavan kauden. Dynamon kannattajana pahoin pelkään että Leksa viedään Pohjois-Amerikkaan ensi kaudelle, mutta toki olisi hauska seurata Leksaa hämmentämässä NHL:ssä.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minkäs takia Omskilla on kotietu KHL-finaaleissa? Omsk oli KHL:n runkosarjassa viides 93 pisteellä, kun taas Dynamo oli kolmas 105 pisteellä. Silti venäläisen logiikan mukaan kotietu on Omskilla eikä Dynamolla.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Komarov ja Jalasvaara pääsivat nostelemaan kannua Omskin kaatuessa 0-1. Erittäin tiukkoja vääntöjä sisältyi sarjaan, mutta välillä oli myös ns. saamattomuutta, vai johtuiko se vaan katsojasta. Dynamo kuitenkin hallitsi paria viimeistä peliä ihan täysin, eikä Summanen saanut puolustusta hajalle. Onnea Dynamolle, ja toivotaan että finaaleista vielä pojat jaksavat kotikisoihin.
 

Mordva

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, LeKi-75 ja Kiekko-Espoo
Minkäs takia Omskilla on kotietu KHL-finaaleissa? Omsk oli KHL:n runkosarjassa viides 93 pisteellä, kun taas Dynamo oli kolmas 105 pisteellä. Silti venäläisen logiikan mukaan kotietu on Omskilla eikä Dynamolla.

Koska KHL-liigassa pelaavat Itäinen ja Läntinen konferenssi vastakkain, Läntisessä konferenssissa Dynamo oli 3. ja Avantgard 2. , näin ollen Omskilla oli kotietu. Jos molemmat joukkueet on samoilla sijoilla noissa konferensseissa, niin silloin kotietu joukkueella, joka on tuossa koko liigan listauksessa korkeammala sijalla.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Oliko mielestänne taso näissä finaaleissa huono? Esim tätä viimeistä finaalia vaivasi intensiteetin puute, ei näkynyt kauheasti taitoa eikä taklauksia juuri lainkaan. Mielestäni SM-Liigassa paljon parempaa kiekkoa finaaleissa. Muita KHL:n pudotuspelejä ei tullut kyllä katsottua, joten tuo Omskin pelitapa toki saattoi vaikuttaa tuohon. Mitäköhän "Johtava" tuosta Summasen pelitavasta on mieltä?
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös