KHL-playoffs 2012 – Jortikka vastaan Summanen

  • 35 191
  • 103

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Magnitogorsk vei 7. pelin jatkoajalla maalein 2-1 ja jatkaa puolivälieriin. Ahonen, Kukkonen, Lajunen ja Aaltonen; kausi jatkuu KHL-liigassa, hyvä juttu Jalosen Leijonille kohti kevättä, ettei liian monen MM-ehdokkaan kausi omissa seuroissaan pääty jo nyt ja onnea voitosta Magnitogorskin joukkueelle.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Pelejä näkemättä täytyy sanoa, että kovaa luonnetta Magnitogorsk osoitti. 1-3-tilanteesta kolmella jatkoaikavoitolla jatkoon.
 

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Pelejä näkemättä täytyy sanoa, että kovaa luonnetta Magnitogorsk osoitti. 1-3-tilanteesta kolmella jatkoaikavoitolla jatkoon.
Tuon ratkaisumatsin kokonaan nähneenä on kuitenkin todettava, että pelin taso ei todellakaan häikäissyt missään vaiheessa. Olisiko ollut sitten kaikkine rasituksineen niin kova sarja, että molemmat joukkueet tyytyivät lähinnä lipumaan punaviivan yli. Metallurg käytti todella useasti myös 5 vs. 5 pelissä "taktiikkaa", jossa kiekko heitetään juuri ennen sinistä päätyyn ja sitten kukaan ei jaksa edes luistella hakemaan kiekkoa. Todellista anti-jääkiekkoa siis ainakin tuo viimeinen matsi.
Lajusen otteita kun katsoo, niin jotenkin vaikuttaa, että jalat eivät oikein pysy mukana touhussa aina. Väsymystä vai eikö vain ole ihan tuolla "tasolla"? Kukapa tietää.
Aaltosen puuttuminen näkyi selkeästi kentällä. Ainoa suomalainen kiekkoilija KHL:ssä, joka halutessaan dominoi kenttää aivan suvereenisti liikkeensä avulla.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
13.3 näyttää Nelonen Sport Pro 2 SKA-Atlant pelin Pietarista klo 17 alkaen suorana lähetyksenä, joten NSP jatkaa KHL-lähetyksiään puolivälierissä.
 

Ferris

Jäsen
tiistai 13.3.
klo 16:55 KHL LIVE: SKA – Atlant (Viasat Hockey ja Pro 2)
perjantai 16.3.
klo 14:55 KHL LIVE: Traktor – Ak Bars (Viasat Hockey ja Pro 1)
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tämän päivän pelit pelattu loppuun.

Tsheljabinsk - Kazan 3-1
Magnitogorsk - Omsk 1-0 (ja.)
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
SKA Pietari - Atlant Mytishi 7-1 (Vladimir Tarasenko 3+1)
Torpedo Nizhni Novgorod - Dynamo Moskova 3-2 (ja.)
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tarasenko johtaa Gagarin Cupin pistepörssiä, vaikka hän pelaa edelleen SKA:n nelosketjussa ja keskimääräinen peliaika on ollut vain 11.30! Lieneekö Milos Rihalla jotain Tarasenkoa vastaan? Kyllä näillä esityksellä pitäisi irrota enemmän peliaikaa. Tarasenko on kuitenkin yksi parhaita Euroopassa pelaavia pelaajia.

SKA -Traktor olisi unelmafinaali. Runkosarjan kaksi parasta joukkuetta ja Tarasenko vs. Kuznetsov.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Traktor vei sitten itäisen konfferenssin välieräsarjan Ak Barsia vastaan otteluvoitoin 4-2. Traktor oli sarjassa parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Petri Vehasen hyvä peli edellisessä pelissä oli suurin syy sille, miksei Traktor voittanut sarjaa jo viidessä pelissä. Tosin tässä viimeisessä pelissä Vehanen pelasi selvästi heikommin päästäen yhden siniviivalta ammutun rannelaukauksen taakseen.

Traktor Tsheljabinsk on suurelle yleisölle melko tuntematon seura ainakin täällä Suomessa, joten katsotaan hieman seuran historiaa ja nykyistä tilannetta. Traktor on vanha ja perinteinen joukkue, joka on pelannut Neuvostoliiton mestaruussarjassa jo 1970-luvulla. Tsheljabinsk on aina ollut Neuvostoliiton ja Venäjän parhaita kiekkokaupunkeja ja Traktor on tuottanut joukon maailman parhaisiin kuuluvia pelaajia, joista tunnetuimmat ovat Sergei Makarov, Vjatsheslav Bykov ja Sergei Gontshar.

Traktor oli 1990-luvun alussa yksi Venäjän parhaita seuroja. Traktor voitti tuolloin kaksi pronssimitalia Venäjän mestaruussarjassa. 1990-luvun puolivälissä Traktor joutui kuitenkin vaikeuksiin. Rahoitusta ei saatu mistään ja seura putosi pois pääsarjatasolta. Tsheljabinskin ykkösseuraksi nousi Mechel, joka sai samannimiseltä kaivosalan yritykseltä rahoitusta.

Traktorin nousu alkoi 2000-luvun puolenvälin jälkeen. Seura nousi takaisin pääsarjatasolle kaudella 2006-2007. Seura oli kuitenkin Superliigan ja KHL:n keskikastin alapuolella aina tähän kauteen asti. Traktor sai täksi kaudeksi uuden rahoittajan (firma nimeltä Novatek) jonka avulla joukkue pystyi hankkimaan uusia pelaajia (mm. Petri Kontiola, Aleksandr Rjazantsev ja Vladimir Antipov) ja pitämään kiinni omista huippupelaajistaan (kuten Jevgeni Kuznetsovista).

Traktor voitti tällä kaudella KHL:n runkosarjan, joka on kova saavutus, koska joukkue päihitti nimivahvan SKA:n. Pudotuspeleissä joukkue on ollut myös todella vahva, eikä ottelusarjassa Kazania vastaan ollut epäselvyyttä siitä kumpi on parempi joukkue.

Toivon että Traktor voittaa myös Gagarin Cupin, vaikka pelkään SKA:n olevan liian vahva. Tsheljabinsk ansaitsee ensimmäisen kiekkomestaruutensa, koska kyseessä on yksi Venäjän parhaimmista kiekkokaupungeista. 1970- ja 1980-luvulla Moskova vei kaikki Tsheljabinskin parhaat pelaajat, mitä olisikaan tapahtunut jos Makarovit ja kumppanit olisivat pelanneet uransa Traktorissa?

Traktor on myös nyt jäljelläolevista neljästä seurasta (Traktor, Omsk, SKA ja Dynamo) se, jolla on kokoonpanossaan eniten omia kasvatteja. Jevgeni Kuznetsovin tietysti jokainen tuntee, mutta painakaa myös mieleen nimet kuten Anton Burdasov, Andrei Popov ja Anton Glinkin. Nämä kaverit olivat Kazania vastaan parempia kuin immoset, darzinshit ja tereshenkot.

Traktorin ykkösketjussa pelaavat kokeneet Konstantin Panov, Petri Kontiola ja Vladimir Antipov. Panov on näistä ollut tällä kaudella paras sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Panov on voimakas ja suhteellisen nopea tankkimainen hyökkääjä. Kontiolan ja Antipovin taidot ovat myös hyvin tiedossa, molemmat maajoukkuetason miehiä. Kontiola on yksi parhaista kahden suunnan keskushyökkääjistä Venäjällä.

Kakkosketjussa pelaavat Stanislav Tshistov, Jan Bulis ja Jevgeni Kuznetsov. Kuznetsov on yksi liigan parhaita pelaajia ja ratkaisi myös tämän päivän pelin mahtavalla soolollaan. Tshistov on epäonnistuneen NHL-uran jälkeen päässyt uuteen lentoon Venäjällä. NHL-konkari Bulis pelasi heikon kauden, mutta on nyt Gagarin Cupissa saanut tilaisuuden Kuznetsovin keskellä.

Kolmosketjussa pelaavat Anton Glinkin, Andrei Popov ja Anton Burdasov. 20-vuotias nuorten maailmanmestari Burdasov on näistä lahjakkain. Tämä kaveri voi päästä urallaan pitkälle. Popov on Traktorin taitavin keskushyökkääjä, mutta ei omaa Kontiolan voimaa ja röyhkeyttä. Odotin Popovin nousevan KHL:n huipulle jo pari kautta sitten, mutta läpimurto on edelleen tekemättä. Glinkin on vähän Tshistovin tyylinen pieni, mutta nopea ja sähäkkä laituri.

Nelosketjua johtaa nuori Maksim Mamin, joka oli tänään todella hyvä. Mamin toi kiekkoa monta kertaa hyvin yli keskialueen vastustajan päätyyn. Maminin laidoilla pelaajat Maksim Jakutshenja ja Aleksandr Buturlin. Sanoisin, että vähintäänkin kelvollinen nelosketjuksi.

Puolustuksen johtaja on kovalaukauksinen ja hyvin hyökkääjä Aleksandr Rjazantsev. Rjazantsev tuli täksi kaudeksi Traktoriin Vitjazista ja oli runkosarjassa koko sarjan toiseksi tehokkain puolustaja Barysin Kevin Dallmanin jälkeen. Rjazantsevin takana pelaavat varmaotteiset pohjoisamerikkalaiset Deron Quint ja Ray Giroux. Myös kokenut Dimitri Rjabikin on pelannut hyvin.

Maalissa pelaa pitkään Venäjällä viihtynyt Mike Garnett.
 

mossela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dinamo, Spartak, ZSKA, Krylja Sovjetov
Traktor vei sitten itäisen konfferenssin välieräsarjan Ak Barsia vastaan otteluvoitoin 4-2. Traktor oli sarjassa parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Petri Vehasen hyvä peli edellisessä pelissä oli suurin syy sille, miksei Traktor voittanut sarjaa jo viidessä pelissä. Tosin tässä viimeisessä pelissä Vehanen pelasi selvästi heikommin päästäen yhden siniviivalta ammutun rannelaukauksen taakseen.

Hyvä esittely Traktorista! Lisäisin vielä, että kokenut Traktorin päävalmentaja Valeri Belousov voitti kokeneen Vladimir Krikunovin 10-0. Belousov on pelannut juuri Traktorissa aktiiviaikoinaan ja on Tsheljabinskin kaikkien aikojen paras maalintekijä. Kun hän oli Magnitogorskin Metallurgin päävalmentajana 1996-2003, voitti kaksi Venäjän mestaruutta, hopean ja pronssin, ja mikä tärkeintä, subjektiivisena mielipiteenäni esitti Venäjän ajan parasta jääkiekkoa. Ei edes KHL:ssä ole päästy samalla tasolla. Kiekkoilu on toki muuttunut ja kilpailu kiristynyt niistä ajoista, mutta minun silmää silloinen Metallurg miellytti eniten.

Krikunov ei ole sopiva minkään joukkueen päävalmentajaksi, enää. Neftehimikissä teki hyvää työtä ja 2005 Datsjukin, Afinogenovin, Andrei Markovin ym. NHL-pelaajien avulla saavutti Superliigan mestaruuden Moskovan Dinamolle, mutta vanhetessaan ilmeisesti pahenee suustaan.

Miten minkään joukkuelajin päävalmentaja missään päin maailmaa voi jokaisen matsin jälkeen nimetä tappioon syylliset pelaajat nimeltä? Tai onnistuneet. Hiertäähän tällainen aina joukkuehenkeä. Nyt hän syytti tappiosta jopa Biljaletdinovia, joka ehti täksi kaudeksi hankkia Lemtjugovin ja Knjazevin. Edellinen on kuulemma vain VHL-tasoa ja jälkimmäinen ei ole ollenkaan Ak Barsin tasoa vastaava kiekkoilija. Mihin Immonen kadotti tasonsa tai Kapanen viimeisessä matsissa. Vehanen on kuulemma vanha ja hänelle ei löydetty toista molkea, joka olisi keventänyt taakkaa kauden aikana. Morozoville ja Zaripoville pitää löytää uusi keskushyökkääjä jne.

Pari vuotta sitten Biljaletdinov pärjäsi loistavasti finaaleissa, vaikka Morozov ja Zaripov molemmat olivat poissa pelistä luokkaantumisten vuoksi. Tässä ero valmentajien välillä. Toinen saa kaikki pelaamaan nimistä huolimatta, toinen ei oikein ketään.

Loppua kohden tänä vuonna kaikki venäläiset valmentajat putoavat vuoron perään. Enää Belousov on jäljellä. Nuorille venäläisille kun ei anneta edes mahdollisuutta kehittyä.


Kaikki SKA:n pelit katsoneena marraskuusta lähtien joko paikan päällä, niin olen nykyään Pietarissa, tai TV:stä, niin sanoisin, että Riha on loistava hurmoksen ja tsempin luoja, mikä on erityisesti jäänyt mieleen hänen Spartakin ajoiltaan, niin loistavan laajasta materiaalista tai siitä johtuen viisikkopeli ei ole taktisesti ollenkaan sillä tasolla, millä se on kaikilla muilla jatkoon selvinneillä. Yli- ja alivoimapeli on hyvää, samoin maalivahtipeli, mutta jos hurmos ja vauhti ei ole päällä, niin noutaja tulee, eikä mikään joukkue voi pelata neljää seitsemää peliä hurmoksella. Jopa Atlantilla oli iskun paikka viimeisen matsin toisessa erässä, mutta eivät saaneet edes tyhjistä sisään. Tässä on vastustajien iskun kohta.

Toivon Pietarille vihdoinkin mestaruutta, mutta se ei ole ollenkaan kirkossa kuulutettu. Ratkaisijoita tällä materiaalilla on joka kentässä, mutta pitkässä juoksussa viisi vastaan viisi vie kuitenkin voiton. Sitä paitsi SKA on aika jäähyherkkä eikä niin kurinalainen kuin esim. Moskovan Dinamo tai idästä tuleva jompi kumpi joukkue mahdollisessa finaalissa.
 

blanco

Jäsen
Löytyykö keneltäkään tietoa, onko keskiviikon ensimmäiseen Pietarin -otteluun lippuja saatavilla joko paikan päältä tai keskustasta vielä keskiviikon aikana?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Onko näissä vielä mukana olevissa joukkueissa suomalaisia valmentajia/maalivahteja/kenttäpelaajia?
Omsk: Raimo Summanen, Karri Rämö, Anssi Salmela
Traktor: Petri Kontiola
Dynamo: Janne Jalasvaara, Leo Komarov
SKA: Jussi Parkkila (maalivahtivalmentaja)
 

Juusovich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Amur
AK Barsin valmentaja Krikunov hockey.sport-expressissä vakuuttaa tyytyväisyyttään Vehaseen, joka hänen mukaansa ei saanut kenttäpelaajilta tarpeeksi tukea. Haastattelija tivasi moneen kertaan, miksi ei peluutettu Kasutinia. Krikunov korosti kokemuksen merkitystä play-off-peleissä; "Garnett on 29, Vehanen 35. Vaan jos olisi laitettu Kasutin maaliin, niin sittenhän meitä vasta olisikin haukuttu!" Sanoi joukkueen tehneen kaikkensa, vain maaleja jäi puuttumaan - ykkösketjua lukuunottamatta. Ja Immosen muutamia kuvioita kentällä ei ymmärrä. Krikunovin vastauksista henkii lievä tympäytyneisyys; "minä en valinnut joukkueen pelaajia".
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Puolen tunnin päästä alkaa läntisen konfferenssin finaalisarjan SKA-Dynamo ensimmäinen peli. Striimiä varmasti luvassa ainakin KHL:n Youtube -kanavalla.

Itäisen konfferenssin finaaleissa kohtaavat Traktor ja Avangard huomenna. Jatkaako Jevgeni Kuznetsov tyttöjen itkettämistään myös tässä sarjassa? (http://www.youtube.com/watch?v=ddJY5FLlz_E&feature=player_embedded)
 

Juusovich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Amur
Tihonovin ketju liekeissä. SKA johtaa 3-0, kaksi maaleista Tihonov, yhden Tarasenko. Toinen erä jo yli puolenvälin. Dynamo ei saanut mitään aikaan 5-3 ylivoimalla.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tihonovin ketju liekeissä. SKA johtaa 3-0, kaksi maaleista Tihonov, yhden Tarasenko. Toinen erä jo yli puolenvälin. Dynamo ei saanut mitään aikaan 5-3 ylivoimalla.
Dynamo noussut 3. erässä peliin mukaan. SKA:n 3-0 johto on kaventunut lukemiin 4-3.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Dynamo tulee tasoihin pari minuutta ennen loppua!
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Dynamo voitti jatkoajalla Denis Mosalevin maalilla! Vain hetkeä aiemmin Tony Mårtensson sai kiekon Dynamon maaliin, mutta maali hylättiin potkumaalina. Dynamo johtoon sarjassa 1-0.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Dynamo voitti jatkoajalla Denis Mosalevin maalilla! Vain hetkeä aiemmin Tony Mårtensson sai kiekon Dynamon maaliin, mutta maali hylättiin potkumaalina. Dynamo johtoon sarjassa 1-0.

Erittäin kyseenalainen hylkäys. Kertokaa mulle,miten voi polvella potkaista kiekon maaliin sääntöjenvastaisesti? Moraalisesti SKA johtaa 1-0.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös