KHL-otteluiden seurantaketju

  • 380 814
  • 3 460

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Aika helpon näköisesti kiekko lipui Johanssonin längistä.

TsSKA on vahva tälläkin kaudella, mutta esim. maalivahtipeli ei ole vakuuttanut toistaiseksi. Tästä konkreettisena esimerkkinä se, että Dynamon entinen kolmosmaalivahti Sharychenkov on saanut peliaikaa jopa ruotsalaista Johanssonia enemmän. Jos Sharychenkov on toinen TsSKA:n pelaavasta maalivahtikaksikosta, niin se on yksi todiste TsSKA:n heikentymisestä. Toisaalta TsSKA:n puolustuskin pelaa tällä kaudella aikaisempaa epätasaisemmin.

Ja Lokomotiv lisää johtoaan 3-0:aan. TsSKA vaihtaa maalivahtia. Mielenkiintoista seurata, pystyykö Lokomotiv käyttämään tässä ottelussa Sharychenkovin heikkoudet hyväksi...
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Lokomotiv Jaroslavl voitti TsSKA Moskovan ansaitusti 3-0. TsSKA oli yllättävän aseeton.

Lokomotiv on yksi suosikeista läntisessä konferenssissa. Voisiko se olla musta hevonen, joka nousee jopa Gagarin Cupin voittoon?

Aika monta asiaa on tällä hetkellä reilassa rautatieläisten joukkueessa:

- hyvä valmennus. Valkovenäläinen Skabelka löi itsensä lävitse KHL:ssä Sibir Nobosibirskissä, jatkoi hyvin Barys Nur-Sultanissa ja nyt Lokomotivissa.
- aikaisempaa selvästi parempi maalivahtipeli. Ilja Konovalov oli epätasainen, mutta ykköseksi Pohjois-Amerikasta hankittu Eddie Pasquale näyttää vakuuttavalta maalin suulla.
- lisääntynyt taitonäärä joukkueessa. Dynamo Moskovasta siirtyneet ruotsalaislaituri Andre Petersson ja Teemu Pulkkinen ovat tuoneet joukkueeseen huomattavan määrän taitoa ja maalintekokykyä. Mielestäni Dynamo hävisi molempien pelaajien kohdalla: Petersson on tilalleen hankittua Kagarlitskyä kalliimpi ja parempi, Teemu Pulkkinen pelaajavaihdossa Dynamoon siirtynyttä Pääjärvi-Svenssonia kalliimpi ja parempi.
- edellisen kohdan kaksi pelaajahankintaa tulevat kohentamaan joukkueen ylivoimaa, joka on ollut vuosien ajan joukkueen suurin yksittäinen pelillinen heikkous.

Erikseen mainittava:
- Lokomotiv kuuluu keski-iältään KHL:n kolmen nuorimman joukkueen joukkoon (3. sijalla, keski-ikä 24,63 v). Jaroslavlissa on ollut vuosikymmeniä yksi Venäjän parhaista kiekkokouluista, jonka käyneistä parhaimmat yksilöt saavat todellisen näyttömahdollisuuden kasvattiseurassaan. Saattaa olla, että paikallinen pelaajatuotanto ja paikallisten pelaajien esiintyminen edustusjoukkueessa jopa auttavat joukkuehengen luomisessa ja vahvistavat sitä.
 
Viimeksi muokattu:
ykköseksi Pohjois-Amerikasta hankittu Eddie Pasquale näyttää vakuuttavalta maalin suulla.

Pasquale tuli Barysista Skabelkan mukana, kuten myös Ohtamaa. Siinä on kaksi todella merkittävää parannusta. Lisäksi Marchenko TsSKA:ta ja Denis Barantsev Torpedosta. Kummasti näyttää pakisto paremmalta, kun nämä kolme tulee Kronwallin ja Markovin tilalle, jotka olivat jo liikkeeltään done.

Ja päävalmentaja toki itsessään iso syy, miksi Lokomotiv on takaisin SKA:n ja TsSKA:n joukossa läntisen konferenssin huipputiiminä.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Läntisen konferenssin tilanne on tiukka, kun sijojen 6-9 joukkueet ovat neljän pisteen sisällä, pistellä 51-47. Sijan 6 Severstal ja sijan 7 Dinamo Minsk ovat tasapisteissä (51) ja pisteen edellä 8. sijalla olevaa Spartakia ja ne ovat pelanneet kaksi ottelua Spartakia vähemmän. 9. sijalla oleva Vitjaz on 3 pistettä Spartakia jäljessä, mutta se on pelannut yhden pelin tätä vähemmän.

Olisi yllätys, jos Spartak jäisi pudotuspelien ulkopuolelle. Joukkue on ollut yksi KHL:n pahimmista alisuorittajista tällä kaudella. Jos ryhtiliikettä ei tapahdu, niin katseet kääntyvät vääjäämättä päävalmentaja Znarokiin. Onko hänen kunnianhimonsa ja intohimonsa voittamiseen hiipunut vai mitä taustalta löytyy?
 
Viimeksi muokattu:

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
TsSKA - SKA - pelissä mielenkiintoista seurata maalivahteja. Kumpikaan tänään aloittaneista maalivahdeista, TsSKA:n Johansson ja SKA:n Askarov, ei ole vakuuttanut tällä kaudella.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Loistava alivoimamaali Dynamolta ja Säteri laitetaan lopuksi tilanteessa täysin pihalle. 1-1.
Alivoimamaalin viimeistellyt Ivan Muranov on alkanut saada tehoja. Nuorukaisella on raamit kunnossa ja power skating, mutta viime aikoina on alkanut syntyä myös maaleja. Muranovia väitetään somessa yhdeksi Krikunovin suosikeista.

Garipov Dynamon maalin suulla merkitsee pitkää iltaa. Maalivahdin ura näyttänyt toistaiseksi jatkuvan alavireisenä myös Dynamossa.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Askarovilla taas vaihteeksi maila hukassa, 2-0.

SKA haastaa, mutta ei pitäisi olla mitään syytä hylätä.

Harashoo gol ja kiekko keskelle.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
2-0, Okulov. TsSKA:n johtomaalia tarkastellaan videolta.

Mylläkkää oli ja Askarov menetti mailansa, mikä ei ole yllätys...

Хороший гол. Maali hyväksytään.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Askarov ei ihan vakuuta
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Garipovia ei Dynamon kannata peluuttaa pudotuspeleissä. Laukaukset tänään 33-19 Dynamon hyväksi, mutta ei riittänyt voittoon. Ei riittänyt, vaikka Kagarlitsky esitti ottelun lopussa Dynamon Twitterin mukaan ottelun hienoimman torjunnan Garipovin sätkytellessä maalin ulkopuolelle ajautuneena. Hieno seivi Kagarlitskyltä, päässee vähintään KHL:n viikon TOP10-torjuntoihin.

Krikunovin olisi kannattanut vaihtaa lopussa Jerjomenko maalin suulle, kun Garipov päästi jo yhden samanlaisen ennen 3-3-tasoitusta vähän ennen loppua. Garipovilla ei pää kestä eikä kyllä muutenkaan ole paketti kasassa.

Jos Garipov ei ryhdistäydy, niin voi olla ura KHL:ssä taputeltu tai ainakin voittoa tavoittelevissa joukkueissa.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Ak Bars taipui Dinamo Riialle kotonaan. Tulee kovillekin ohipelejä.
Nimenomaan. Lisäksi mielenkiintoinen ilmiö, että nk. isoille saattavat tietyt ”pikkujoukkueet” muodostua todella pahoiksi tulosten valossa.

Esimerkkinä Dynamo Moskova, jolle KHL:n aikana kaksi paperilla selvästi heikompaa joukkuetta on juottanut yllättävän usein katkeraa kalkkia. Nämä joukkueet ovat Severstal Tsherepovets ja Dinamo Riika. Dinamo Riika jopa pudotti Dynamo Moskovan keväällä 2011 pudotuspeleissä, kun Julius Supler sai riikalaiset pelaamaan hurmiossa ensimmäistä kauttaan Dynamoa päävalmentanutta Oleg Znarokia vastaan.

Kaudesta toiseen em. joukkueet tuottavat vaikeuksia Dynamolle, vaikka pelaajat ja valmentajat vaihtuvat.

jokereille ei ole tainnut KHL-kausina vielä syntyä ”pienten” osalta systemaattisesti hankalia voitettavia...
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Severstalissa on mielestäni jotakin erikoista.

Minulla tulevat joukkueesta aina mieleen muutamat ko. seuran kasvatit eli
- Shipatshov
- Kagarlitsky
- Ketov
- Kiselevits
- Dynamon ikiaikainen suosikkini, pikkuinen sentteri Tsvetkov, joka lopetti uransa pari vuotta sitten, valitettavasti.

Kun em. pelaajalistaa katsoo, niin Severstalissa näytetään antavan lahjakkaimmille junioreille mahdollisuus pelata vahvuuksillaan. Ehkä hyvä juniorityö näkyy tiettynä pirullisuutena ja periksiantamattomuutena kaukalossa, erityisesti kotiotteluissa.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Ak Bars taipui Dinamo Riialle kotonaan. Tulee kovillekin ohipelejä.

Juu. Eikä ollut mikään hikinen maanantaivoitto tyyliin 1-2 rl, vaan ihan menevä 4-5 ja.

Sen vähän mitä olen katsellut Dinamo Rigaa tässä talven mittaan ja tietty lukenut juttuja, niin joukkue on saanut tekemiseensä vähän ryhtiä sen jälkeen kun hankkivat muutaman kunnon kotimaisen hyökkääjän ja potkivat ulkkareja (pelaavat paremmin logolle kuin palkkasoturit). Surkea pakkitilanne on myös helpottanut kun Korona on takana, poissa enää 1-2 kunnon puolustajaa. Uusi veskari Nalimov on myös saanut kiinni edes jotain ja 2000-luvulla syntyneistä latvialaisista veskareista 2.paras lupaus eli Janis Voris on myös hyvä lisä varaveskarien listalle..

Uudet hyökkääjät Ri.Bukarts-Dzerins-Ro.Bukarts on sen verran hyvä ketju, että he voisivat muodostaa suoraan Latvian 4.ketjun Olympialaisissa vaikka sinne otettaisiin kaikki P-Amerikan ammattilaiset. Joukkueessa onkin nyt 5 hyökkääjää ja 1 puolustaja jotka mahtuisivat parhaaseen mahdolliseen Latvian kokoonpanoon. Leveyttä on siis edes sen verran, että voi rakentaa 3 järkevää ketjua. Tuo on minimi mihin pitäisi aina pyrkiä, mielellään toki pari pakkia vielä lisää..
 
Viimeksi muokattu:

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
On tää Vihtilä vaan leppoisaa kuunneltavaa muihin selostajiin nähden. Intohimo välittyy kilometrin päähän.
Kyllä vain. Kaksi erittäin hyvää joukkuetta vastakkain, Nuutti Vihtilä selostajana ja töistä kotiutuneena rauha nauttia kiekkoviihteestä - mikä sen mukavampaa...
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
1-0 noin 8 minuutin pelaamisen jälkeen. AK Barsin johtomaalin tekijänä Viktor Tihonov Nigel Dawesin loistosyötöstä.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Dynamo Moskovalle tulossa tänään(kin) pitkä ilta, koska kokoonpanosta puuttuu kolme tärkeää pelaajaa:

- ykkössentteri Shipatshov, toivottavasti ei ole loukkaanrunut
- kakkossentteri Lindberg, joka loukkaantui EHT-turnauksessa ja on ollut sen jälkeen saikulla
- ykköspakkiparin Hietanen, joka on ollut poissa kokoonpanosta pari viikkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös