KHL-otteluiden seurantaketju

  • 379 107
  • 3 460

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Kaspars Daugavins unohtuu maalineteen käsittämättömästi yksin ja hän iskee 3-1! Rigan budjetti on ikävä kyllä ollut täysin riittämätön siitä asti kun Daugavins palasi NHL:stä, joten tämä Latvian kärkilaituri ei ole koskaan pelannut kotona. Riga pelasi tänään hyvin lähes 30min, mutta ei käyttänyt etsikkoaikaansa. Vain Liettuan ykköspelaaja Nerius Alihauskas sai kiekon Spartakin häkkiin.

Kun pakka alkoi hajota, niin kotijoukkue naputteli nopeasti ratkaisulta haisevan 2 maalin johdon. Toisaalta kun kaikki vedot on lyöty Spartakin varman voiton kautta, niin pelin seuraaminen on hieman kaksijakoinen kokemus.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Martins Karsums ratkaisi ottelun lopullisesti kolmannen erän alussa iskemällä pelin 4-1. Toivoin Karsumsin paluuta Rigaan jo vuosi sitten, kun pahat polvivammat ovat hidastaneet hänen uraansa jo vuosia. Lähes dominoivasta voimahyökkääjästä on tullut hyvä peruspelaaja. Hän on kuitenkin edelleen sen verran kova veteraani, etten usko paluuseen oikein tämänkään kauden jälkeen. Molemmat Znaroksin latvialaisista vetojuhdista kurittivat siis tänään isiensä maiden joukkuetta.

Dinamo Rigan erikoistilannepelaaminen on ollut surkuhupaisaa vieraskiertueella. Alivoima on ollut 50% tienoilla ja pakkopeli käytännössä 0%. Nuo luvut pitää saada täysin eri levelille, jos KHL-tasolle kapea joukkue aikoo haaveilla pisteistä myös kotihallin ulkopuolella!
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Tänään pelataan 2 erittäin laadukasta matsia eurolätkäksi kun idässä kohtaavat Kazan ja Magnitka sekä lännessä SKA ja ZSKA.

Magnitkan alkukausi on ollut vaikea, joten he aloittivat himokkaasti. Taklauksia jaettiin ja vieraat olivat niskanpäällä. Kotijoukkue pääsi johtoon vähän varkain vanhan kunnon Zaripovin johdolla ja ottelu on kääntynyt sen jälkeen hiljalleen Kazanille. Numerot kuitenkin 40min jälkeen edelleen vain 1-0. Matsi on muutenkin legendojen kohtaaminen kun 1971 syntyneet Zaripov ja Mozjakin ottavat yhteen. Ruotsalainen Reideborn on minulle tuntemattomampi suuruus Kazanin maalilla. Mielenkiintoista nähdä miten hänen kautensa menee mestariehdokkaassa kun kokemusta ei liiemmin ole maajoukkueesta, P-Amerikasta tai KHL:n heikoista joukkueista.

ZSKA johtaa Pietarissa jo luvuin 0-2. SKA peluuttaa tänään vain 3 ulkomaalaista.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Magnitka nousi tasoihin Loktionovin nätillä alivoimamaalilla, mutta Kazan kuittasi heti samalla ylivoimalla takaisin. Karvas tappio vieraille, kohta pitäisi alkaa napsimaan pisteitä vähän rivakammalla tahdilla.

ZSKA haki pisteet Pietarista Sorokinin nollapelillä. En ehtinyt katsomaan tätä matsia kuin pätkiä sieltä täältä, mutta alkukauden otteet huomioiden aika odotettu voitto Moskovaan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
CSKA nopeasti 3-1 johtoon. 2-1 maaliin komea esityö Maxim Maminilta.

Lokomotiv otti mielestäni ison riskin lähtiessään kauteen ykkösmaalivahdilla, jolla on vain yksi kokonainen kausi pelattuna aikuisissa. Viime kauden statsit Konovalovilla oli aivan uskomattoman hyvät, mutta tällä kaudella lento ei näytä jatkuvan. Torjuntaprosentti alle .850%. Alexander Salakille ei tehty jatkoa, joka näyttää nyt aikamoiselta hasardilta. Joukkueessa on yksi ulkkaripaikka auki, joten voi olla, että Konovalovin annetaan vielä kasvaa tämä kausi ilman sen suurempia paineita ja tandemiksi hankitaan ulkkari (Esim Salak, Ortio).
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Lokomotiv ei jotenkin säväytä minua tällä kaudella. Ykkösessä on kovia ulkkareita, mutta muuten he eivät vaikuta niin pelottavilta kuin joinain takavuosina. Kun SKAkin on kärsinyt pahoja menetyksiä, niin esim Moskovan "2 alemmalla joukkueella" olisi iskun paikka! Heidänkään alkunsa ei ole ollut maaginen, joten pakka on auki tällä hetkellä.

Lokomotiv on pelannut vasta 4 ottelua tällä kaudella, joten ei kai heillä vielä kiire ole valmentajan suhteen. Veskarin voisi tosiaan hankkia, vapaana on vielä joitakin huippuja. Magnitka on ottanut turpiin jo aika monta matsia. Siellä pitäisi keksiä jotain aika nopeasti. Pleijareista jää toki ulos vain pari hassua joukkuetta, mutta eiköhän nämä seurat hae vähän muuta sijoitusta kuin 7-9.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Dinamo Riga johtaa Amuria 2-1 40min jälkeen. Joukkue sai aikaan ylivoimamaalin tässä erässä, pakkopeli oli heikkoa vieraskiertueella. Brandon McMillan teki hyvää maskia veskarin edessä, mutta kiekko ei tainnut kimmota hänestä sisään. Miehen illan toinen maali oli lähellä. Amur on sarjan heikoimpia joukkueita, joten nämä ovat niitä matseja jotka pitää vain yksinkertaisesti voittaa. Vieraat hallitsivat 1.erää laukauksien perusteella, mutten nähnyt ottelun alkupuoliskoa, joten paha sanoa ovatko vain olleet hanakoita ampumaan.

Valmentaja Ankipans ei ole tehnyt muutoksia kokoonpanoon tappioista huolimatta. Jokipojista tuttu Vitalijs Pavlovs on noussut nelosen keskelle, johon hän tuo kokemusta ja vääntövoimaa nuoriin kilpakumppaneihinsa verraten. Rigan kolmospari Alisauskas-Zile on illasta toiseen suurissa vaikeuksissa kentälle joutuessaan. Tuohon pitäisi keksiä jotain. Myös Slovakiasta hankittu Marshall on joutunut totuttelemaan laadukkaaseen sarjaan. Hän osaa tehdä juttuja kiekon kanssa, mutta omissa on vaikeaa.

Nuori taitoniekka Martins Dzierkals teki sopparin Jukureihin ja kokenut työmies Gunars Skvorcovs Kunluniin (hän tulee seilaamaan farmin rajamailla), joten he eivät anna Dinamolle syvyysapuja tällä kaudella. Uusille kasvoille on toki hyvä antaa vastuuta, ja Dzierkalsin henkinen kasvu alkanee helpommin kun hän joutuu pois kotoa ja saa toisaalta vastuuta ja järkevän tasoisia pelejä. Skvorcovs pelaa juuri tällä hetkellä VHL:ää Pietarin farmia vastaan Pekingin paidassa. Hän iski 4-3 kavennuksen, mutta se ei riittänyt. Myös pitkään Slovakian liigassa luutinut Arturs Salija pakittelee joukkueessa. Kunlun on siis hankkinut kanukkien ohella myös paljon keskinkertaisia eurooppalaisia ryhmäänsä. Mielenkiintoista nähdä nostaako se hieman heidän menestystään alemmilla tasoilla. VHL ja MHL joukkueet ovat olleet tähän asti paljon suurempia vitsejä kuin itse Kunlun, joka kuitenkin pärjää ihan ok.

Ihan viiskymppisiä nuo kaverit eivät vielä kuitenkaan ole, vaikka ulkoisen olemuksen perusteella voisivat helposti olla.

Aivan. Luin viestini kertaalleen lähettämisen jälkeen, enkä silti huomannut näppäinvirhettä. Aivoni taitavat vielä luulla, että elämme vuotta 2005 ja 70-luvulla syntyneet ovat täten nuoria. Lapsuuteni idolit olivat juuri 70-luvun lapsia, joskin Arturs Irbet ja Kaitsu Nurmiset taitavat olla 60-luvun lopun tuotteita..
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Amur kääntää pelin omaksi johdokseen ikävien yhteensattumien seurauksena. Ensin viivalämäri pomppaa kenttämestarin erikoisena suoraan toisella kulmalla päivystävän hyökkääjän lapaan, siitä ilmainen tasoitus. Hetki tästä hyvää nousua laidalta tehnyt Lauris Darzins vedetään kylmästi nurin mailakampilla. Tämän jälkimainingeissa Rigan pakit jättävät ammottavan aukon keskelle, josta Ushenin karkaa läpi ja viimeistelee kauniisti.

KHL:ssä haastetaan vähän sitä sun tätä maalitilanteissa, joten noitakin voisi joskus miettiä. Räikeitä virheitä joista syntyy suoraan maalitilanne. Toisaalta näitä nähtiin tukuttain MM-kisoissa, joten Länsi-Euroopassa vielä yleisempää settiä. Onneksi en ole veikannut tänään, toisin kuin kevään kisoissa..
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Dinamo Rigan ykkösketju kaivaa pisteet lopulta joukkueelle vaikeimman kautta. Mikelis Redlihsiltä putosi jonkinlainen eläin harteilta kun hän tasoitti ottelun tarkalla napautuksella yläpeltiin. Alkukausi on ollut vaikea tälle konkarille. Latvian nuorten pakkien hierarkiassa Zilen vastaavien ohi hieman puskista noussut Uvis Janis Balinskis viimeisteli ottelun jatkoajalla hyvällä nousulla toisesta aallosta. Lauris Darzins järjesteli molemmat maalit pelisilmällään.

Valmentaja Girts Ankipans oli lähellä alkaa riehumaan oikein kunnolla jatkoajalla, kun virkaintoinen linjuri vihelsi ottelun henkeen kuulumattoman väärän vaihdon kotijoukkueelle (tilanne ei hyödyttänyt Rigaa mitenkään). Ankipansin kiivastumista lisäsi se, että Amur oli saanut ottelussa vain yhden alivoiman, vaikka pelkästään viimeisessä erässä oli 4-5 selvää paikkaa viheltää kakkonen. Kotijoukkue selvitti 4-3 alivoiman Kristers Gudlevskisin johdolla, ja voittomaali syntyi tasavajaalla eli pelikatkoa ei ehtinyt tulla rangaistuksen päättymisen jälkeen.

Tuomareista voi aina keskustella, mutta se ei poista sitä faktaa, että Dinamon esitys oli jälleen turhan keskinkertainen. Hyviä hetkiä seuraa liikaa vaikeita jaksoja, ja joukkueen jänne ei tunnu kestävän läheskään täyttä 60 minuuttista. Seuraava matsi Lokomotivia vastaan tulee hieman yllättäen Viasat Hockey-kanavalta, joten tätä enemmän tai vähemmän heikosti aloittaneiden taistoa näkee keskiviikkona ihan hyvällä laadulla ilman mitään pätkimistä tai vastavaa häiriötekijää!
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
KHLn seuraaminen jatkuu tänään ihan TV-pelin merkeissä, kun Lokomotiv matkustaa Rigan vieraaksi Viasat Hockey kanavalla. Samalla oppii ruotsia, koska selostus tulee tällä kielellä. Tämä on ihan hyvää vaihtelua, koska Suomen itäisessä osassa osataan esim. venäjää paremmin kuin ruotsia, kun turistit, opiskelijatytöt jne ovat venäläisinä painoksina räikeästi yleisempiä kuin minkäänlainen "ruotsalainen" eliö.

Lokomotiv on muuttanut rosteriaan sen verran, että Ranskan paras jääkiekkoilija Stephane Da Costa siirtyy kakkosen keskelle. Joukkue saa samalla leveyttä, kun kaikki ulkkarit eivät ole ykkösketjussa. Ykkösvahtina kauteen lähtenyt Konovalov saa vapaaillan. Hänen on saatava hiljalleen pelin syrjästä kiinni ettei joukkueen tarvitse lähteä kaupoille.

Dinamo on räjäyttänyt hyökkäysketjujaan, koska loukkaantumiset tekevät ryhmästä todella kapean. Monet Latvian nuoret lähtevät ulkomaille hakemaan kunnon roolia ja sopivampia matseja kuin vaikea KHL tai junnuille MHL. Paras kotiin jäänyt poika Emils Gegeris on loukkaantunut. Hänen ohellaa DEL-liigassa kovaa jälkeä tehnyt Berglund on pelannut puolikuntoisena alkukaudesta ja pudonnut nyt pois.

Hyvät junnut Rudolfs Polcs, Arturs Silovs, Harijs Brants sekä Raivis Ansons siirtyivät kaikki täksi kaudeksi Kanadan suuriin junnuliigoihin. He olisivat olleet vaihtoehtoja kokoonpanon ylimääräiseksi junnukaveriksi, mutta ihan hyvä ratkaisu lähteä vastuun perässä eivätkä jääneet roikkumaan limboon. Tästä syystä ylimääräinen junnu on tänään Trastsenkovs, joka ei tule saamaan sitä vähää peliaikaa mitä nuo kovemmat lupaukset olisivat ajoittain saaneet. Silovs olisi ollut Tretjakin tapainen heikohko kakkosvahti jo tällä kaudella, mutta NHL-unelman kannalta on parempi vetää tietysti OHLssä.

Valmentaja Ankipans onkin laittanut jokaiseen ketjuun 2 konkaria ja yhden heikomman pelaajan. Tällä yritetään välttää se, että nelosketju olisi täysin kelvoton. Tämä on ollut ongelmana budjetin radikaalin pienennyksen jälkeisinä vuosina, jos joukkueessa on ollut vähänkin enemmän poissaoloja. Marenis, Sarkanis, Razgals ja Grinbergs on siis siroteltu eri ketjuihin.


edit. tätä kirjoittaessa Kojooteista hankittu David Ullström vie Rigan johtoon Redlihsin ja McMillanin esityöstä. Ensimmäinen kymppi on ollut kotijoukkueelta hyvä. Paikkoja on ollut sen verran, että peli voisi hyvinkin olla jo 2-0.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensimmäinen erä päättyy 1-1 lukemiin. McTavishille iso peli, koska tappio Riikalle voisi alkaa horjuttamaan päävalmentajan pallia. Venäjällä ei hyvin pitkään katsella alisuorittamista.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Ensimmäinen erä oli kovaa hallintaa kotijoukkueelta. Omaa hölmöilyä ettei maalisarakeessa ollut 2 tai 3. Toinen erä on ollut tasaisempi. Sinällään tasalukemat ovat ihan ok tässä vaiheessa.

Tämä on nyt toinen peli putkeen, jossa latvialaisten päälle paskotaan hieman oudosti kun linja vaihtelee löysän ja tiukan välillä hallitsevan joukkueen mukaan. Ankipansin ilmeet ovatkin jälleen hyvät vaihtoaitiossa. En ymmärrä yhtään mistä Kristaps Sotnieks sai 2+2 raingaistuksen? Kun Lokomotiv ei ole tänään saanut alivoimia, niin kevyen jäähyn purnaamisestako tuli ylimääräinen kakkonen? Tämä jälkeen Ty Rattie näyttää miehekästä ammattilätkää kääntämällä selän junnumaisesti Vitalijs Pavlovsille. Tuosta 2+10, vaikka koko tilanne oli puhtaasti Rattien syy.

Täysin ilmainen johtomaali siis Lokomotiville, 1-2.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Brandon McMillan tasoitti oudolla maalilla jossa veskari Lazushin sähläsi jännästi. Tasatilanne on ihan oikeutettu tulos, joskin se voisi olla tosiaan 1-1.

Mikelis Redlihs ei osannut erän lopussa pitää mölyjä mahassaan, vaan alkoi räkyttämään aika voimakkaasti, josta meinasi syntyä ihan käsirysy. Jännä nähdä onko erätauko rauhoittanut tunteita, vai tapahtuuko ottelun lopussa jotain kivaa. Rigan joukkueessa ei ole tällä kaudella ketään kunnon muksijaa, ja kun Pavlovs istuu kymppiä, niin Colton Gillies taitaa olla se joka saa hoitaa tanssit jos sinne mennään.

Hyvä maski Lokomotivin hyökkääjältä ja peli taas vieraille 2-3.

Dinamo Minsk iskee samalla maalin ja he nipistävät sillä pisteet Amurilta jatkoajalla maalein 1-0. Enrothille 22 torjunnan nollapeli.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Riikassa menossa ihan viihdyttävä matsi.

Viasat on tainnut lisätä ottelutarjontaa tälle kaudelle. Tuntuu, että joka päivä näytetään jlku KHL-peli.

Dinamo Minsk iskee samalla maalin ja he nipistävät sillä pisteet Am
Hienosti Pulkkinen teki esityön. Täysin Pulun maali. Toivottavasti Minsk pystyy ottamaan voittoja (paitsi lauantaina). Tuolla on hallissa hyvä meininki ja alkukaudella on paljon käynyt yleisöä.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Ei riitä Dinamo tänään vaan Lokomotiv korjaa pisteet. Kotijoukkueen takaa-ajo oli suht munaton, paikkoja ei montaa tullut kun viimeiset ratkaisut olivat vähän sitä sun tätä. Etsikkoaika oli ehdottomasti avauserässä, jossa olisi pitänyt repiä muutaman maalin johto.

Nämä ovat niitä matseja jotka pitäisi voittaa jos aikoo päästä playoffeihin. Rigan tasoiselle jengille tulee välillä vastaan niitä iltoja, jolloin ei ole mitään jakoa pisteille. Gudlevskis torjui tänään muutaman tilanteen hyvin, mutta matsi oli kokonaisuudessaa hyvin tasainen.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kohta alkaa Ufan ja Omskin kohtaaminen Viasatilla.

Ei ole lähtenyt Sakari Mannisen aika Ufassa ruusuisesti käyntiin. Ykkösketjun keskellä Omark ja Hartikainen laidoillaan tehot 0+2 kuuteen peliin. Härski ja Omark kumminkin paremmin onnistuneet. Vähän veikkailin, että Mannisella oli Jokereissa ja MM-kisoissa suonenveto, mutta saas nyt nähdä kun kausi etenee, että vieläkö Kyy löytää jyvän. Tämä siis puhtaalla tilastoscouttauksella, koska olen nähnyt Manelta vain yhden vajaan pelin. No nyt pitää katsoa kokonainen peli ja tehdä uusia päätelmiä
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Manninen tööttää Omarkin puun takaa jäähän. Omark pois kaukalosta. Huhhuh.
Otti vaan vähän happea jään pinnassa, kun eräkin oli sopivasti loppumassa. Sai Omskin pyörityksen loppumaan ja kelloon jäi vain muutama sekunti erää jäljelle.
Tuskin edes sattui.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.97
  • 3.70
  • 3.50
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös