KHL-kausi 2021–2022

  • 141 632
  • 737

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ei hyvää päivää tuota sikäläistä menoa, hetken aikaa yritin palauttaa mieleen että josko olisi myös samannimistä valmentajaa... Vaan eipä tietenkään.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Matka jatkuu! Roma on jeesannu paljon! Esim mulle suojatyöpaikan T:YK
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Entinen huippupelaaja Andrei Nikolishin latasi tiukkaa tekstiä championat.comin haastattelussa.

– Minua ei yllätä enää mikään, mitä tapahtuu Rotenbergin ympärillä, urallaan 628 NHL-ottelua pelannut Nikolishin jyrisi lehdelle.

– En halua edes ajatella, mihin tämä johtaa. Tällä päätöksellä ei ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa. Tämä on mahdollista vain Venäjällä.

Nikolishin ei taida asua Venäjällä.
 

Lykosia

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minkähän vuoksi tuollainen lisäys tehty, että menettää pisteen noin tehdessä? Ihan hienoa jos jollain on uskallusta tuollaista kokeilla/tehdä ja hakea voittoa riskillä. Itsellä jäisi tekemättä ihan sama ketä olisi heittää kentälle.

Liian halveeraavaa tuollainen sirkus perinteisille kiekkoniiloille, vai onko tuossa joku potentiaalinen väärinkäytön mahdollisuus jotain kautta? Onhan se toki hieman antiklimaattista, että voittomaali tapahtuu tyhjiin.

Koska silloin, kun jatkoaikapiste-sääntö tuli, aina toinen joukkue otti maalivahdin pois jatkoajalla. Nähtiin jopa tilanteita, joissa molemmat oli ottamassa samaan aikaan. Tälle sirkukselle haluttiin stoppi. Sama sääntö on myös NHL:ssä:

"84.2 Overtime – Regular-season – Extra Attacker - A team shall be
allowed to pull its goalkeeper in favor of an additional skater in the
overtime period. However, should that team lose the game during the
time in which the goalkeeper has been removed, it would forfeit the
automatic point gained in the tie at the end of regulation play, except if
the goalkeeper has been removed at the call of a delayed penalty
against the other team."
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Roman Rotenbergista Ska:n päävalmentaja, Bragin siirtyy senior koutsiksi??
Aiheutti itsessä isohkon hörähdyksen, mutta onhan tuo kaikkineensa hyvin mielenkiintoinen tilanne Pietarissa.
Tämä ei liene yllättävä uutinen niille, jotka ovat seuranneet KHL-sarjaa ja SKA:n pelaaja-aition tapahtumia tällä kaudella. Roman Rotenberg on ollut tällä kaudella jo virallisestikin SKA:n valmennustiimin päällikkö ja ohjeistanut pelaajia aitiossa henkilökohtaisesti ottelujen aikana. Tähän asti nimellisenä päävalmentajana toiminut Bragin on ainakin pelien aikana tyytynyt aitiossa purukumin jauhamiseen ja vaikenemiseen.

Roman Rotenbergin valinta SKA:n päävalmentajaksi ei muuttanut vallinnutta tilannetta vaan teki tosiasiallisesta tilanteesta vain virallisen. Voi olla yleisestä näkökulmasta tarkasteltuna hyväkin nimitys siinä mielessä, että Roman Rotenbergin tekeminen ja tulokset tulevat näkyvämmiksi, jolloin ne ovat tulevaisuudessa helpommin arvioitavissa.

Toivottavasti SKA tippuu pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Saa nähdä, milloin julkaistaan uutinen Venäjän jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan vaihdoksesta? Luulisi Rotenbergia kiinnostavan Venäjän johtaminen olympialaisiin, jos NHL-pelaajat eivät kisoihin osallistu.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Eihän sitä tiedä vaikka Rotenberg yllättäisi ja osoittautuisi varsinaiseksi valmentajavelhoksi (take my word!). Veljet Venäjällä ovat aiemminkin äityneet uskomattomiin urotekoihin. Eräskin on mm. lentänyt kurkiauran johtokurkena, paininut tiikereiden kanssa ja kätellyt jääkarhuja ylävartalo paljaana.
 

vensteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pakko sanoa että on kyllä helvetin hyvä että päästiin tuosta ukosta eroon. Se jos ois jokereiden penkin takana seisonu niin olis kyllä kyynel vensteriltäkin tullut.

Mutta joo asiaan. Eihän tuossa mitään muuta syytä ole kuin se että Rotta haluaa CV:hen merkkinnän GC:n voittamisesta. SKA on eittämättä yksi mestarisuosikki tänäkin vuonna. Joukkueeseen on saatu paljon laadukkaita pelaajia, Bragin on hionut tiimihengen pelaamiseen kuntoon ja nyt sitten Rotta tulee ja kerää kirsikan kakun päältä.
 

Tekno-Kekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedote
Oh My God!! Tähän verrattavaa on vain se, kun Martin Saarikangas laski markkina- ja mainosarvonsa 10000 kertaa todellista suuremmaksi ja pelasi kolme minuuttia S/M-jalkapalloa kaikkien aikojen vanhimpana sarjapelaajana.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Mielenkiintoista nähdä miten pitkään RR heiluu päävalmentajana. Nythän tuo asettaa itsensä tavallaan umpikujaan, koska itsensä alentaminen tai kokonaan ulos potkiminenhan olisi suuren luokan nöyryytys hänelle itselleen.

Eikä tuosta oikein voi päästä "urallaan" enää ylöspäinkään tällä mantereella koutsin asemassa. Tietty olympialaiset penkin takana varmaan järjestyy vielä helmikuulle. Mikään nöyryyttävä farmi-Sochin tai -Vitjazin komennos ei tule kuulonkaan tälle kovalle kiekkomiehelle jos SKA kyykkäisikin tänä vuonna nolosti.

Oma veikkaus: pysyy SKA:n "päävalmentajana" niin pitkään kun Gagarin tulee ja palaa sitten leppoisampiin hommiin. Ja se pyttyhän tulee varmasti 1-3 kauden sisään Pietarin rosterilla, apuvalmentajilla ja seuran jo entuudestaan saamalla pienellä tuomariedulla. Naurunalaisena häviäjänä tuo tuskin suostuu poistumaan estradilta nyt kun leikin halusi aloittaa.
 

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayraktar
HAHAHA!!! Tai siis XAXAXA!!!

Onnea tuomareille SKA:n peleihin, erityisesti keväällä. Toivottavasti on sitä porkkanaakin tarjolla raitapaidoille, ettei tartte voittoa pelkän kepin pelon vuoksi SKA:lle järjestää. Putinin oligarkkikaveri, liiton ja liigan nokkamies. Voi alkaa jänskättää vislata SKA:n pudotuspelejä. Joku game 7 ja ratkaisuhetkillä tasatilanteessa vislaat selkärangasta sääntöjen mukaan SKA:lle jäähyn. Siinä tulee kylmähiki varmasti, eikä pelkästään sen takia, että jäi paperikassillinen ruplia saamatta.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Totta. Mutta jätetään luonnehdinnat Rotenbergista ja vaihdoksen koko tausta, myös poliittinen, hetkeksi sivuun.

Rotenbergin SKA on Venäjällä erittäin mielenkiintoinen ja ilmeisen vihattu joukkue. Tuo siis väriä sarjaan ja vetää väkeä katsomoihin, jos korona ja rajoitukset sen mahdollistavat. Kun SKA:n pelaajat voivat kuitata isot bonukset voitoista, motivaatio tulee olemaan kunnossa. Tähän asti SKA on hieman etsinyt pelitapaansa, ja näkemissäni otteluissa mm. toisteisuus, tuki ja välillä myös kenttätasapaino on osin puttunut. Samaan aikaan SKA on pyrkinyt pelaamaan pienen kaukalon peliä hyvin lähellä NHL-tapaa. Siinä riskejä keskialueella minimoidaan ja poikittaissyöttöjä vältellään ja kiekkoa pelataan enemmän päädyn kautta ja peliä käännetään erittäin nopeasti.

Rotenbergin valmennustiimin osaamista ei voi kiistää. Jos Rotenberg kykenee organisoimaan SKA:n pelaamisen pari astetta nykyistä paremmaksi, finaali odottaa. Taktisesti ja pelitavallisesti päävastustajat CSKA ja Jokerit eivät ole liian vahvoja. Rosterien osalta SKA on edellä, ja jos Rotenberg keskittyy vain muutamaan suureen linjaan ja antaa valmennuksen vetää uusiutuvat harjoitteet ja pitkälti myös pelinaikainen toiminta, SKA on vahvoilla. Tosin moni arvelee, että juuri näin Rotenberg ei tule toimimaan.
On liian härskiä toimintaa, että pystyisi asiaa miettimään noin objektiivisesti.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rotenbergin tyyli tulee olemaan ” weljet kun tänään voitatte saatte 10,000 dollaria per nuppi”. Helppo tyyli valmentaa…mutta onhan tuo nyt jotain niin …
"...mutta jos ETTE voita, niin 10 laakia per nuppi." Hekoheko.

Hauska sarja. Tulee ajoittain mieleen joku jenkkien show-wrestling. Mutta onnea Rotenbergille. Jos vaikka tiputtaisi teidät keväällä jaffalassa niin kuinkahan monta turvamiestä tarvittaisiin saamaan se ulos elävänä hallista noin niinku puolivitsillä ajatellen..
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Sitä menestystä todellakin tulee. Rotasta huolimatta SKA:lle. Apukoutsit hoitaa pelaamisen ja Roma tuomarit. Ethän sä voi kyseenalaistaa omaa esimieatäsi. Ylintä sellaista.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ei hyvää päivää tuota sikäläistä menoa, hetken aikaa yritin palauttaa mieleen että josko olisi myös samannimistä valmentajaa... Vaan eipä tietenkään.
Minä rupesin kelaamaan päässäni, että nytkö se aprillipäivä oli? No eihän se ole vielä pitkään aikaan ja totta tuo olikin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuka voi antaa ymmärrystä moiselle nimitykselle tosissaan ? Kyseessähän on ihmisiltä ryöstävä oligarkki, joka omaa vehjettään mittaillaakseen hyppää nyt jopa jääkiekkojoukkueen penkin taakse. Naurettavaa pelleilyä.

Vieläkö joku jossain on sitä mieltä, että KHL haastaa NHL:n ?
Kuten @Hokileidi aiemmin jo totesikin, mikään ei muuttunut alkukauteen nähden. Muuten kuin että Rotenberg on nyt myös paperilla SKA:n päävalmentaja.

Rotenberg on koko kauden ajan hoitanut käytännössä kaiken mahdollisen SKA:n vaihtopenkin takana, kun Bragin on tyytynyt jauhamaan purkkaa vieressä. Eli siis ohjeistanut pelaajia, mussuttanut tuomareille jne.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK , San Jose Sharks, SapKo
Siellä olisi vielä vapaana kaksi kaikkivoipaa lätkäveljeä. Minskiä varmaan valmentaa ensi kaudella veli Lukashenka, mutta mitä joukkuetta veli Putin valmentaa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kuten @Hokileidi aiemmin jo totesikin, mikään ei muuttunut alkukauteen nähden. Muuten kuin että Rotenberg on nyt myös paperilla SKA:n päävalmentaja.

Varmaan helpottaa komentosuhteiden osalta silloin, jos Bragin on sanonut yhtä ja Rotenberg käskenyt toista. Vähän yksinkertaistetusti, jatkossa Lehtonen tietää ampua Rotenbergin niin käskiessä, vaikka Bragin oli erätauolla toivonut pakki-pakkia. Tai Torenius (vastaako peluutuksesta millään muotoa, en tiedä) tietää miksi hänen Braginille ehdottamansa ykkönen ei pelaakaan.

Miten vaikuttaa tekemiseen? No jaa-a, sen kun tietäs. Mulla on niin nolla luotto tohon tyyppiin, että ei mitään järkeä. Jos ei järki riitä olla pyytämättä joukkueensa maalilaulua Ilmalassa tai vieraskopin värimaailmaa, niin en jaksa uskoa egon riittävän vastuuvalmentajana. Ilmalassa vastustajan tekemää maalia näkyvästi juhliva Jokerien omistaja vaikuttaa kyllä ammattivalmentajan sijasta ihan fanipojalta. Vaikka elämässä toi on varmasti paljon nähnytkin, niin en todellakaan tahtoisi olla rosterissa pleijareissa do-or-die-tilanteessa. Runkosarjassa sentään tuollainen nippu menee vaikka ulkomuistista kärkisijoille, mutta fanipoika päävalmentajana tiukassa tilanteessa voi vähän sotkea asioita.

Jos SKA pärjää pleijareissa, se on Rotenbergistä riippumatta. Jos SKA alisuorittaa, Rotenbergin käden jälki on vahva.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös