KHL-kausi 2020–2021

  • 172 467
  • 655

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Ja Latviassa ja Kazakstanissa ja myös Lokon peli peruttiin lauantaina.
Virallinen tieto Riikan pelistä oli se, että Torpedo ei olisi saanut junnuilleen ja farmimiehilleen lupia ajoissa. Eli he joutuivat siirtämään, ei Riika. Sama pätee ainakin Lokon tilanteeseen. Ei tarpeeksi peli- ja matkustuslupaisia pelaajia rivissä. 30-kaveria sivussa ja arvatenkaan farmimiehille yms. jämille ei ole kaikkia vaadittavia testejä ja papereita sorvailtu valmiiksi. Barysista en tiedä. Heilläkin voi olla ihan vaan siitä kyse, että 14:sta pelaajan huiliessa äijät ei riitä. En tiedä onko heillä farmia.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Case Lokomotiv ja 30 coronaviruspotilasta:

Herää foliohattuteoria, että Lokolla olisi ollut muutama avainpelaaja kipeänä ja olisivat mielummin siirtäneet pelin, kuin pelanneet vajaalla. Laitettu KHL:n toimistolle, että kaikki on pipi, ei voida pelata.

KHL:n omat testit osoittavat, että läheskään kaikki eivät olisi kipeänä ja täten luovutusvoitto.
 

theZ

Jäsen
Erikoinen case tämä Lokomotiv. Heillähän pelasi MHL-joukkue sekä edellisenä päivänä että nyt pelipäivänä Atlantia vastaan täsmälleen samassa hallissa. Sieltä olisi täytemiehiä saatu varmasti mukaan tai tarvittaessa voitu laittaa sarjaa johtava junnujoukkue vetämään Kunlunia vastaan. Kai sekin olisi parempi vaihtoehto ollut kuin luovutus kun ihan iskukykyinen junnunippu heillä. Peliluvista tai mistään muusta tämä ei jäänyt kiinni kun Lokon tilanne oli tiedossa jo reilusti aiemmin ja alunperinkin peli siirrettiin päivää myöhemmäksi jotta saivat lisää aikaa selvittää tilanteen.

Vielä nuo ristiriidat KHL:n ja Lokon omien testien välillä. Haiskahtaa...
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Onkos muuten Venäjällä paikalliset valmentajat sun muut toimittajat avautuneet tuosta Lokon toiminnasta? Siellä vedetään ihan omalla pelikirjalla ja kokeillaan kepillä jäätä, josko Jokereiden ja Barysin vanavedessä vois toimia toivotusti.

Voi tulla mielenkiintoista katseltavaa seuraavat kuukaudet, kun ei tiedä pelataanko pelejä ollenkaan, ja jos pelataan, niin missä ja millaisilla jengeillä?!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Roman Rotenberg valmentajana yhdessä Johanssonin ja Bocnerin kanssa tänään. Päävalmentaja ja apulaiset siis pois.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Onkos muuten Venäjällä paikalliset valmentajat sun muut toimittajat avautuneet tuosta Lokon toiminnasta?

Äkkiseltään seuroissa on aika hiljaista, tapahtumaa sulatellaan ja koko ajan tulee uutta. Nyt SKA.

Mutta ay-liike eli pelaajien ammattiyhdistys on kantaa ottanut. Sen puheenjohtaja Kovalenko sanoo, että ulkomaiset seurat saavat paremman kohtelun KHL:ssä kuin venäläiset. Jäi vähän auki, mitä kaikkia Kovalenko tarkoittaa, mutta ainakin karanteenia. Jokerien 14 vrk on parempaa kohtelua kuin venäläisseuroilla ja Kovalenkon mukaan täsäs noudatetaan kaksoisstandardeja.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Case Lokomotiv ja 30 coronaviruspotilasta:

Herää foliohattuteoria, että Lokolla olisi ollut muutama avainpelaaja kipeänä ja olisivat mielummin siirtäneet pelin, kuin pelanneet vajaalla. Laitettu KHL:n toimistolle, että kaikki on pipi, ei voida pelata.

KHL:n omat testit osoittavat, että läheskään kaikki eivät olisi kipeänä ja täten luovutusvoitto.
Samaa arvaan ja jos inhimillisesti ajattelee, niin ainakin itse yrittäisin tehdä juuri noin kun toisena vaihtoehtona ottaa varma selkäsauna junnuilla.
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
SKA lähtee junnu/farmijoukkueella peliin, koska kaikki edustuksen pelaajat on karanteenissa.
Joo huomasinkin jo, että tuo tieto löytyi ylempää, jos olisi vähän jaksanut selata ketjua. Ehdin poistaa viestini samalla kun vastasit.

Onko kenelläkään tietoa mikä mahtaa olla Sibirin tilanne? 1,65 tarjoaa Unibet.
 
Viimeksi muokattu:

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Eiköhän ottelu vielä peruta viime hetkillä.
Ei näköjään peruta. SKA:n kentälliset:

Tkachyov - Morozov - Nikolajev
Kuzmenko - Aaltonen - Glotov
Timkin - Khusnutdinov - Podkolzin
Krovyakov - Ivantsov - Chibrikov

Brinkman - Kirsanov
Vashchenko - Gryaznov
Zorkin - Koromyslov
Zelenov

Berdin (Brinkman)

Vapise Sibir!
 
Itse käänsin tuon päinvastoin ja otan helpot rahat SKA:n voiton myötä nyt kun kerroin nousi mukavasti sinne melkein neljään.

Kotijoukkueella on edelleen laatupelaajia kentällä ja kotiyleisön sekä tuomareiden tuki. Viimeisenä lukkona maalilla lähes NHL-tason molari Mihail Berdin. Okei onhan tuo pietarilaisten puolustus tänään karmea, mutta hyökkäyksessä edelleen laatua kolmeen ketjuun.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jos joku noista SKA:n tämän illan kokoonpanossa olleista pelaajista antaa huomenna positiivisen näytteen, niin mitenkäs Suomen lainsäädäntö suhtautuu Sibirin pelaamiseen perjantaina..? Joutuvatko siihen 14 vrk:n karanteeniin heti Suomeen saavuttuaan?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tass.ru kertoo, Dinamo Rigalle asetettu ukaasi, että tekninen tappio tulee, jos eivät pelaa seuraava KHL peliään Moskovan Dynamoa vastaan. KHL katsoo, että Riikan joukkue voi tarvittaessa täyttää rosteriaan MHL miehillä, joten syytä pelin väliin jättämiseen ei KHL:n mielestä ole.

Samanlainen ukaasi on championat.ru:n mukaan päällä myös Jaroslavilla. Eli jos missaavat seuraavan pelin, niin tekninen tappio napsahtaa.

Mikähän mahtaa tässä suhteessa olla Jokereiden tilanne? Eli missä määrin KHL voi vaatia Jokereita ottamaan pelaajia mukaan heidän verkostoistaan, jos tautitapauksia tulee? Kuinkas monta sopimus pelaajaa Kiekko-Vantaan mukana menee ja kuinka lyhyellä varoitusajalla nuo voi kutsua takaisin ja toisaalta miten on junnujen kanssa? Voiko U20 pelaajia tuosta vaan määrätä mukaan Venäjälle/voiko KHL tuollaista vaatia?
 

theZ

Jäsen
Linkki Morozovin haastatteluun (KHL.ru)

Linkin takana Morozovilta ihan mielenkiintoinen haastattelu missä avaa eri seurojen tilanteita ja syitä miksi joskus on luovutettu ja välillä siirrelty pelejä. Jokereilla ei ole Morozovin mukaan farmijoukkuetta joten heillä ei ole ylimääräisiä pelaajia ja siksi tilanne on erilainen. A-junnuja ilmeisesti ei tässä huomioida. Jutun mukaan kuitenkin Jokereitakin on varoiteltu, että aikataulut menevät tiukille ja jatkossa siirtojen sijaan voivat joutua luovuttamaan otteluita jos eivät pysty pelaamaan.

Niin ja ne viralliset koronalukemat KHL:stä: 87 positiivista tällä hetkellä ja sen päälle 132 jo tervehtynyttä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ufassa kuulemma 12 pelaajalla koronatartunta, kaikki tosin kuulemma täysin oireettomia? jos jutun oikein ymmärsin.
Kun paljon testataan, on todennäköistä, että tartunnat tulevat ilmi jo ennen kuin oireet ilmenevät. Kun aivastelu ja yskintä alkaa, leviäminen lisääntyy merkittävästi.

Saa nähdä ilmaantuuko oireita esim. 2 viikon sisään. Jotenkin olisi hyvin perusvenäläistä, että "voi pelata jos ei ole oireita". Tuskinpä näin nyt kuitenkaan on.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuudesosa kaudesta pelattu. Miltä näyttää tähän mennessä?

Minskin "hyvä meininki pitkästä aikaa"- jutut ei ollut ihan tuulesta temmattuja. Viime kausien naurunaihe johtaa koko läntistä konfrenssia. Kozun, Menell, Klinkhammer, Prince ja Spooner kaikki pistepörssin top-20 joukossa. Voisi sanoa, että onnistuneita hankintoja.

Yllättäjäksi voi nostaa myös Joonas Nättisen ja Veli-Matti Vittasmäen Severstalin. Peräti konfrenssin viides tällä hetkellä. Joukkueessa ei ole pistepörssin kärkipelaajia, mutta periksiantamaton taistelu on tuottanut toistaiseksi tulosta.

Sochi on alkukauden pahin alisuorittaja. Kovin satsauksin kauteen lähtenyt joukkue on kerännyt vähiten pisteitä per peli. Avainpelaajat David Rundblad ja Linus Johansson on vielä nollilla tehopisteissä. Jere Karjalainen pamautti avauspisteensä (maali) eilen. SHL:n pistepörssin voittaja Nilsson on tehnyt yhdeksässä pelissä kolme pistettä ja Malte Strömwall viidessä pelissä kolme pistettä. Sanomattakin selvää, että heidän pitää parantaa.

Idässä asiat lutviutuu aika odotusten mukaisesti.

Pelaajista vois nostaa esiin Pavel Datsyukin. Vaikea viime kausi ja näytti jo, että ura loppuu. Nyt kuitenkin saanut ilmeisesti terveen kesän alle ja Pavel on pistepörssin kakkonen tällä hetkellä. Pappa ei hyydy.

Suomalaisista tottakai Ufan superketju Granlund - Manninen - Hartikainen. Hartikainen johtaa edelleen pistepörssiä. Jossain vaiheessa oli jopa kolmoisjohto.

Jori Lehterä. 6 ottelua 10 pistettä. Jorsti on herännyt uuteen kukoiatukseen Znaroksin alaisuudessa. Toivottavasti tahti jatkuu samanlaisena. Viime kaudella SKA:ssa taisi aloittaa myös hyvin, kunnes tahti hiipui.

Pahimpia pettymyksiä on ollut juurikin Jere Karjalainen, Harri Pesonen ja Juho Lammikko. Koko kolmikon on korkea aika parantaa. Varsinkin Karjalaisen ja Lammikon. En tiedä mihin rooliin Magnitka hankki Lammikon, mutta pisteiden tekijäksi on vielä pitkä matka. Lammikko aloitti kauden Pesosen ja Beckin keskellä. Sen jälkeen kokeiltiin myöa ykkösen keskellä ja kolmosen keskellä. Lammikko olisikin paras kolmosketjun voimahyökkääjänä, koska kärkiketjujen pisteidentekijäksi ei näköjään riitä. Pesosta vaivaa tehottomuus. Niissä peleissä mitä oon nähnyt, Pesonen on pelannut hyvää peliä, mutta kiekko ei vaan löydä maaliin pisteiden arvoisesti. Juho Oliinuora on sen sijaan onnistunut loistavasti maalilla. Torjunta% 93.9 toistaiseksi ja taitaa ottaa ykköstorjujan viitan harteilleen.

Joni Ortio ja Harri Säteri menee pettymysten joukkoon myös. Molemmilla prosentit alle 90.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös