KHL – ennen kautta 2011–2012

  • 148 223
  • 531
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Jatketaan KHL:n parhaiden pelaajien rankkausta. Vuorossa puolustajat.

1. Karel Rachunek (Jaroslavl) - KHL:n paras paketti puolustajista. Osaa hyökätä ja puolustaa. Suoritusvarma. Fyysinen. Ylivoimapeloite. Pystyy pelaamaan 30 minuuttia ottelussa. Korvaamaton pelaaja Jaroslavlille.

2. Ilja Nikulin (Kazan) - Melkein tasoissa Rachunekin kanssa KHL:n parhaana puolustajana, mutta Rachunekin tasaisuus nosti hänet Nikulinin edelle, jolle sattuu enemmän heikkoja pelejä ja ottelun sisäisiä virheitä kuin Rachunekille. Nikulin on karhumaisen voimakas ja silti hyvä luistelija. Yhtä hyvä ylivoimalla kuin Rachunek. Erityisen hyvä rannelaukaus. Johtajapelaaja.

3. Denis Grebeshkov (Pietari) - Grebeshkov palasi viime kaudella takaisin Venäjälle. Vaikka viime kausi ei ollut odotusten mukainen, nousee Grebeshkov tällä kaudella uudelle tasolle ja ottaa johtajan roolin Pietarin puolustuksessa. Se tietää myös korkeaa sijoitusta KHL:n puolustaja-rankingissa.

4. Kirill Koltsov (Pietari) - KHL:n paras kiekon ylöstuoja ja yksi taitavimmista pelaajista kaiken kaikkiaan ainakin Euroopassa. Tullut viime vuosina yhä paremmaksi myös omassa päässä. Miksi hän ei pelannut Venäjän MM-joukkueessa?

5. Miroslav Blatak (Ufa) - Kenties KHL:n paras puolustava puolustaja. Ei mitenkään näyttävä pelaaja, mutta hoitaa hommansa omassa päässä paremmin kuin toiset. Tshekin MM-joukkueen monivuotinen luottomies.

6. Kevin Dallman (Astana) - Kazakstanilaistunut amerikkalainen on Barysin nuoren historian ylivoimaisesti paras pelaaja. Rightilta ampuva taitava puolustaja. Barysin ylivoimapelin sielu ja aivot. Suurimmat puutteet tulevat esille kaukalon omassa päässä.

7. Konstantin Kornejev (Kazan) - ZSKA:n monivuotinen kapteeni ei päässyt viime kaudella Kazanissa omalle tutulle tasolleen, mutta on edelleen sarjan parhaita puolustajia. Ei ole kovin iso, mutta enemmän kuin korvaa koon puutteen voimalla ja liikkuvuudella.

8. Janne Niskala (Atlant) - Ei pelannut viime kaudella Magnitogorskissa ihan odotusten mukaisesti, mutta uudessa seurassa Niskalalle on luvassa kiekollisen johtajapuolustajan osa. Atlantilla on niin paljon tulivoimaa hyökkäyksessä, että se vaikuttaa varmasti myös Niskalan tehoihin.

9. Nikolai Belov (Nizhnekamsk) - Nousi viime kaudella sarjan parhaimpien puolustajien kastiin ja pelasi Venäjän MM-joukkueessa. Yllätyin, ettei siirtynyt tulevalle kaudelle suurempaan seuraan. Neftehimikin keskinkertaisuus verottanee Belovin tehoja ja tilastoja ensi kaudella, mutta pelillinen kehitys jatkuu varmaan edelleen, sillä ikää on vasta 24.

10. Martin Skoula (Omsk) - Omskin viime kauden paras puolustaja ja lienee sitä tälläkin kaudella. Ei häikäise, mutta tekee kaiken ammattimiehen varmuudella.

11. Andrei Pervyshin (Omsk) - Nikolai Belovin ohella KHL:n vähiten tunnettuja huippupelaajia. Ei ole vielä päässyt kokeilemaan maajoukkueessa, mutta olisiko sen aika tällä kaudella? Viime kaudella hän oli Skoulan jälkeen Omskin paras puolustaja. Pienikokoinen mutta hyvin älykäs pelaaja.

12. Vitali Proshkin (Ufa) - Ikä alkaa jo hieman painaa, mutta Proshkin on edelleen puolustuksessa sellainen järkäle, jonka ohi ei moni pelaaja mene.

13. Juuso Hietanen (Nizhni-Novgorod) - Hietanen nousee heti KHL-tulokaskaudellaan joukkueensa parhaaksi puolustajaksi. Tehnyt pitkään hyvää jälkeä Elitserienissä ja esiintynyt edukseen Suomen maajoukkueessa.

14. Karlis Skrastins (Jaroslavl) - Eurooppaan palanneella veteraanilla on edelleen jäljellä muutama kausi huippukiekkoa.

15. Denis Kuljash (Kazan) - Maailman kovin laukaus ja ylivoimapelin erikoismies. Omassa päässä sattuu kuitenkin sen verran hasardeja, ettei ole listalla tämän korkeammalla.

16. Maksim Tshudinov (Tsherepovets) - 21-vuotias nuorten maailmanmestari on jo melko valmis pelaaja myös miesten tasolla. Lahjat riittävät ainakin KHL-tasolla vaikka minne asti tahansa. Teki 23 pistettä jo viime kaudella ja tällä kaudella voi 30 pistettä olla saavutettavissa. Puutteita puolustuspelissä.

17. Jakov Rylov (ZSKA) - Yksi KHL:n aliarvostetuimmista ja vähiten tunnetuista huippupelaajista. Fyysinen, uhrautuva, melko taitavakin, kapteeniainesta.

18. Anssi Salmela (Omsk) - Tuoreen maailmanmestarijoukkueen eniten jääaikaa saanut puolustaja. Sopeutuminen KHL:ään ja Venäjälle lienee kysymysmerkki, mutta onnistuessaan voi nousta top 20 -listalle puolustajien osalta.

19. David Petrasek (Novosibirsk) - Ruotsin maajoukkueen vakiopuolustaja. Vankka ja hyvä peruspuolustaja, jolla myös avuja hyökkäyspäässä.

20. Ruslan Salei (Jaroslavl) - Valko-Venäjän maajoukkueen kapteenilla on, kuten Skrastinsilla, vielä jaloissa jäljellä kausi tai pari huippukiekkoa.


Bubbling under:

Vitali Atjushov, Dimitri Kalinin, Andrei Kuteikin, Maksim Kondratjev, Dominik Granak, Jaroslav Obsut, Ondrej Nemec, Jevgeni Birjukov, Andrei Zubarev, Denis Denisov, Mihail Balandin, Jevgeni Medvedev, Grigori Panin, Lasse Kukkonen, Mikko Mäenpää, Maksim Semenov, Ivan Vishnevski, Vitali Vishnevski, Vitali Anikejenko, Anton Belov, Jonas Junland, Andrew Hutchinson, Georgi Misharin, Jyrki Välivaara, Petr Caslava, Jevgeni Rjasenski, Sandis Ozolinsh, Lukas Krajicek, Danny Groulx, Vladimir Mihalik, Martin Strbak, Dimitri Bykov, Peter Podhradsky, Brent Sopel, Filip Novak, Oleg Tverdovski, Pasi Puistola, Staffan Kronwall, Vjatsheslav Belov, Aleksandr Kutuzov, Aleksei Semenov, Andre Benoit, Michal Baranka, Ray Giroux, Deron Quint, Aleksandr Rjazantsev, Juri Uritshev, Aleksei Martshenko


Kaksi viimeiseksi tummennettua nuorta puolustajaa (Uritshev (s. 1991), Martshenko (s. 1992)) kannattaa pitää mielessä. Ennustan että molemmat tekevät tällä kaudella läpimurron KHL:n kärkipuolustajien joukkoon, vaikka eväät eivät vielä riitäkään top kahteenkymppiin.

Uritshevin asemaa vaikeuttaa Jaroslavlin puolustuksen syvyys (Rachunek, Salei, Skrastinsh, Anikejenko, Balandin, Dietrich, Kalimulin), mutta viime kauden Gagarin Cupissa havaitsin Uritshevin potentiaalin olevan KHL:ssä korkealla. Hänellä on myös paras mahdollinen oppi-isä (Rachunek) jolta poika voi katsoa mallia pelaamisesta.

Martshenko on ZSKA:n hyvän juniorikoulun uusia tuotteita. Viime kauden lopussa Martshenko oli monissa näkemissäni peleissä ZSKA:n parhaita puolustajia. Jos kehitys jatkuu voi hän olla tällä kaudella seuransa paras pakki.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kazan ja Antti Miettinen ovat tänään solmineet kaksivuotisen sopimuksen.
 
Ilmeisesti siis Miettisen tilille tupsahti kausiliksa ja sopimus voitiin lyödä lukkoon. Hyvä kuitenkin, että homma varmistui.
 

Animal

Jäsen
Kuvamateriaalia kahden pehmeäkätisen kanadalaiskiekkoilijan saapumisesta Venäjälle.

Ovat sen näköisiä kavereita, joiden fanikuvia venäläistytöt varmaankin joukolla ripustavat huoneidensa seinille. Ja tietty naamat koristavat myös KHL:n All-Star -ottelun mainoksia.
 

Theone

Jäsen
Kazan ja Antti Miettinen ovat tänään solmineet kaksivuotisen sopimuksen.

Sopimushan on tehty ja allekirjoitettu jo viikkoja sitten. Tänään tai luultavasti eilen Kazan on tehnyt tarvittavat tilitykset (koko kauden palkka) Miettiselle, jonka jälkeen sopimus astuu virallisesti voimaan ja Kazan saa sen yleensäkin vasta julkaista.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Allhockey.ru mukaan Chicagon organisaatiossa viime kauden pelannut hyökkääjä Igor Makarov on siirtymässä takaisin Pietarin SKA:han.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Allhockey.ru mukaan Chicagon organisaatiossa viime kauden pelannut hyökkääjä Igor Makarov on siirtymässä takaisin Pietarin SKA:han.

Tämä uutinen ilahdutti! Igor on siitä harvinainen venäläispelaaja, ettei pelkää taklata. Nuori kaveri, joka tulee esiintymään Venäjän maajoukkueessa rikkovassa roolissa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Omsk-Tsheljabinsk menossa parhaillaan täällä: sop://_35d38c4cfb1f0ff84610d2f740c4ac5d7fc288c1fe731d67ad80a7a676275d34ceb44bc0
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tämä uutinen ilahdutti! Igor on siitä harvinainen venäläispelaaja, ettei pelkää taklata. Nuori kaveri, joka tulee esiintymään Venäjän maajoukkueessa rikkovassa roolissa.
Makarovin sopimus SKA:n kanssa on nyt julkistettu. Sopimus on 3-vuotinen.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Parhaillaan menossa Magnitogorsk - Nizhnekamsk: sop://_f57ec6748338b00a9fac412490c4dde9ff9bba8321762d070d1d8da5fb832d97825654b8
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Oskar Osala on istunut suuren osan tästä pelistä penkillä. En tiedä onko kyse siitä että hänellä on joku pikkuvamma joka estää enemmän pelaamisen vai onko hän vain valmentaja Aleksandr Smirnovin (entinen TPS-pelaaja) koirankopissa.

Ensimmäisessä erässä Osala pelasi nelosketjussa Igor Bortnikovin ja Denis Arkhipovin kanssa. Toisessa erässä en ole nähnyt häntä jäällä. Ville Nieminen ei ole pelannut tässä pelissä ollenkaan.

Toisella puolella JM Aaltonen on ollut erittäin pirteä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Samalla sopcast-kanavalla alkaa juuri ottelu SKA-Krefeld.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tässä viestissä pelin SKA-Krefeld otteluseurantaa.

Nuori Aleksei Krutshinin vie SKA:n 1-0 johtoon. Ei taida Krutshinin saada paljoakaan peliaikaa KHL:ssä kunhan SKA:n muut runkomiehet liittyvät joukkueeseen, mutta hyvä kun saa kokemusta kv. peleistä.

Krefeldin Denis Shvidki tasoittaa 1-1.

Patrik Thoresen vie SKA:n 2-1 johtoon.

Mattias Weinhandl 3-1. SKA vie peliä suvereenisti, mutta tehottomuus tekopaikoissa on edelleen liian suuri. Peli voisi olla jo 6-1 tässä vaiheessa, jos paikat käytettäisiin hyväksi paremmin.

Alexander Duck 3-2. Stepanek imuroi.

Fedor Fedorov 4-2.

Koomailu maalipaikoissa jatkui 2. erän lopussa. Koltsovilla, Afinogenovilla, Mårtenssonilla ja Denisovilla ihan avopaikat kaikilla, mutta kiekkoa ei saada sisään. SKA antaa tehottomuudella Krefeldille avaimet pysyä pelissä mukana.

Jevgeni Artjuhin 5-2.

Pelillisesti melko ylivoimainen esitys SKA:lta. Tehottomuus maalipaikoissa ja Stapenakin yksi kaamea imaisu olivat tämän pelin miinukset.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Harjoituspeli Atlant - Ak Bars 4-3.

1-0 Kosmatshev (Kovalev, Upper)
1-1 Kuljash (Skatshkov)
2-1 Rudenko
2-2 Kazionov
2-3 Morozov (Zaripov, Kapanen)
3-3 Kablukov
4-3 Bobrov
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kloten - Sibir 0-4 (2. erä). Tästäkin otteseurantaa tässä viestissä illan mittaan.

0-1 Shishkanov (Bogdanov)
0-2 Tarasenko (Lehterä, Enlund)
0-3 Enlund (Tarasenko, Belov)
0-4 Krykov (Shishkanov)

EDIT:
0-5 Lehterä

Enlund-Lehterä-Tarasenko -ketju on tehnyt harkkapeleissä tuhojaan kiitettävällä tavalla. Yksi mielenkiintoisimmista ketjuista tällä kaudella koko sarjassa!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Lev Poprad - Graz-99 (Itävalta) 4-3.

Levin maalit: Tomas Netik, Peter Olvecky, Stepan Novotny (2).
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Traktor-Avangard 2-1
1-0 Burdasov (Plaksin)
2-0 Bulis (Panov)
2-1 Popov
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
*seurantaa SKA:n ottelusta*

Tehottomuus oli toki suurta, mutta paikkoja tuli niin paljon, että peli meni hienosteluksi. Toki täydellisiä tuhlauksiakin näkyi, muunmoassa Weinhandlin sutiminen ohi kiekosta täysin tyhjän maalin edessä... Eiköhän kauden alkaessa kovissa peleissä kiekot mene maaliin. Tosiaan täysin suvereeninen esitys SKA:lta jos katotaan hyökkäysalueaikaa, kiekon hallintaa, vetoja, tai ihan mitä muuta vaan kuin maaleja.

Afinogenovin paikkojen tuhriminen meni iteltä sitten täysin ohi, mutta pelasi loistavan ottelun ja on kuin uudestisyntynyt uudessa ketjussa ja ylivoimallakin tulee tehoja. Thoresenin maali oli täysin Afinogenovin ansiota.

Thoresen valittiiin SKA:n parhaaksi pelaajaksi.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Thoresen valittiiin SKA:n parhaaksi pelaajaksi.
SKA pelasi näillä ketjuilla.

Prucha - Thoresen - Afinogenov
Klimenko - Mårtensson - Weinhandl
Rybin - Neprjajev - Artjuhin
Krutshinin - Fedorov - Kutsherjavenko

Koltsov - Kalinin
Semenov - Grebeshkov
Denisov - Vorobjev
Petrov - Berdjukov

Stepanek

Tänään hyvin pelannut 20-vuotias Krutshinin joutuu luovuttamaan paikkansa Igor Makaroville. Muuten joukkue alkaa olla tässä. Tämä SKA on nuorempi ja nopeampi kuin viime kauden SKA, kun Jashinin ja Sushinskyn tilalle on tullut mm. Thoresen ja Fedorov.

Thoresen-Afinogenov pari on ollut hyvä molemmissa peleissä mitä olen tällä kaudella nähnyt. Prucha on siihen hyvä kolmas lenkki.

SKA:n hyökkäyspää on kyllä erittäin leveä ja hyvin balanssissa. Thoresenin ja Mårtenssonin ketjut hyökkää, Neprjajevin ja Fedorovin ketjut puolustaa. Fedor Fedorov on varmasti sarjan paras neljännen ketjun keskushyökkääjä. Vähän menee mies hukkaankin noin pienessä roolissa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Ottelu Barys-Bern alkamalla näillä minuuteilla. Sopcast-kanava on edelleen sama.

Täältä voi katsella myös muita striimejä, jos ei omaa sopcastia: LiveTV / ïðÿìàÿ òðàíñëÿöèÿ Áåðí Áàðûñ (Áàçåëü Ñàììåð Àéñ Õîêêåé)

Jahas, sveitsiläistuomari pelasi voiton kotiin Bernille. Barysille kaksinkertainen määrä jäähyjä ja lopussa käsittämätön viheltämättä jättäminen, kun Bernin puolustaja ampui kiekon omalta alueelta yli laidan. Sääntöjen mukaan 2 minuuttia, mutta tuomarin mukaan ei. Barysin pelaajat ja valmentajat purnasivat tilannetta pitkään, mutta tuomari pysyi kannassaan. Hidastus näytti että Bernin pelaaja ampui kiekon selvästi yli laidan ilman, että kiekko olisi koskenut Barysin pelaajaan tai laitapleksiin. Barys oli pelissä parempi, mutta tuomari pelasi voiton "kotiin".
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Biel-Severstal 1-4.

Maalintekijät.
Biel: Boydon
Severstal: Lehtonen, Shipatshev, Smirnov, Kazakovtsev.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös