Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Ketkä SM-liigaan/ulkomaille kauden 2006–2007 Jokipojista?

Viestiketju osiossa 'Jokipojat' , aloittajana Bird, 05.03.2007 klo 17.14.

 1. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, K-Espoo ja urheilullisesti avoimet sarjat
  Nyky-Mestiksen rooli on - ikävä kyllä - olla lähinnä nuorten pelaajien kasvattajasarja, josta parhaat suuntaavat moninkertaisen palkkatason perässä SM-liigaan ja/tai ulkomaille. Jokipojissa moni jätkä veti ainakin tehopisteillä mitattuna elämänsä kauden, joten etenemismahdollisuuksia uralla on tiedossa. Vähän kurja juttu seuran kannalta, mutta toisaalta maine ponnahduslautana suurempiin ympyröihin (vrt. Jukurit) on pelaajahankinnoissa selkeä etu.

  Joka tapauksessa Jokipojat tulee menettämään osan kauden 2006-07 avainpelaajistaan muualle, vaikka seuran kannattajat kuinka muuta toivoisivatkin. Tässä ketjussa ajattelin spekuloida sitä, ketkä ovat mahdollisia lähtijöitä ammattilaisuralle SM-liigaan tai ulkomaille. Alkujaan kirjoitin tämän Mehtimäkeläiseen, mutta tuli mieleen, että aihe saattaisi hyvin kiinnostaa myös muita joukkueita seuraavia.

  Pientä listaa mahdollisista lähtijöistä perusteluineen. Tässäpä näin:

  Tomi Karlsson (50. 24+20/+10) – Poikkeuksellisen suoraviivainen ja vahva Mestis-hyökkääjä, joka veti Joensuussa elämänsä kauden. Oli jo viime kesänä lähdössä ulkomaille, vaikka silloin statsit heikot. Nyt loistokausi alla, joten mahdollisuudet moninkertaiset. Pelaajatyyppinä sellainen, että voisi Suomeen jäädessään mahtua pikkurooliin jopa johonkin liigan suurseuraan. Kyseenalaistan scouttauksen tason suuresti, jos yksikään liigaseura ei kiinnostu tästä kaverista. Joka tapauksessa pitäisin todella epätodennäköisenä, että jatkaisi Joensuussa.

  Tomi Pöllänen (34. 16+25/+7) – Lähes samat sanat kuin Karlssoniin, tuskin jatkaa Jokipojissa. Pölläsellä toki se ero, että on Joensuusta kotoisin, mutta rahakkaampia ottajia luulisi olevan muuallakin. Fyysisyyden puute saattaa olla ongelma SM-liigassa, mutta muualta Euroopasta löytyy kyllä sarjoja, joissa näin taitava pelaaja on omimmillaan. Pelannutkin jo tähänastisella urallaan Norjassa ja Sveitsissä, joten minkäänlaista pelkoa lähtöön tuskin perheestä huolimatta on.

  Alexander Salak (41. 92,04%) – Poikkeuksellisen lupaava vahti, joka ei taatusti kahta kautta kauempaa Mestiksessä viihdy. Vaikka varausta ei (ainakaan vielä) ole, niin periaatteessa kait voisi jopa joskus NHL:ään päätyä. Toisaalta Alex on kuitenkin painottanut haluavansa pelata ykkösenä, ja sitä roolia tuskin liigassa vielä olisi automaattisesti tarjolla. Tsekin tilanteesta en osaa kyllä sanoa, ja onhan niitä liigoja muuallakin. Mutta ainakin se lie selvää, että SM-liigassa ulkomaalaispaikan hassaaminen kakkosveskariin ei välttämättä kuulu kaikkien seurojen suunnitelmiin.

  Kimmo Nevalainen (44. 6+29/+18) – Kiekollisena ja liikkuvuudeltaan Mestiksen eliittipakki, ainoastaan laukaisutarkkuus selkeänä ongelmana roolissa. Oli tiettävästi jo ainakin yhden liigaseuran kiinnostuksen kohteena kesken päättyneen kauden. Loukkaantumiset kiusasivat, mutta saumat päästä jatkamaan liigauraa kolmen vuoden tauon jälkeen.

  Sami Puruskainen (44. 16+36/+10) – Huikeat tehot runkosarjassa, joten herättänee ainakin jonkun liigan pikkuseuran kiinnostuksen. Pölläsen tapaan fyysinen peli ongelmana, mutta halutessaan ainakin ulkomailta luulisi jostain pelipaikan löytyvän. Vaikka ei lähtisi minnekään, niin aktiiviuran lopettaminen siviilielämän kiireiden takia lienee tosin myös yksi potentiaalinen uhkatekijä Jokipoikien kannalta.

  Jani Keränen (48. 23+21/+9) – Niin monen muun joensuulaispelaajan tapaan fyysinen peli tälläkin heikkoutena. Väärältä pelipaikalta sentterinä tehdyt 21 runkosarjamaalia kertovat kuitenkin potentiaalista. Viimeistelijänä Kertsi oli Mestiksen eliittiä, ja maalinteko on sellainen erikoinen taito, jota ei monella ole. Ei ehkä liigaan, mutta halutessaan ulkomaille voisi päästä.

  Juuso Akkanen (48. 5+12/+15) – Tässä on ehkä ihan vähän jotain samaa kuin Karlssonissa; periaatteessa lahjakas pelaaja, jonka ura syystä tai toisesta ei ole vaan mennyt aivan putkeen. Nyt kuitenkin hieno kausi takana ja siten ainakin pienet mahdollisuudet olisi varmaan ottaa paikka liigatasolta. Fyysisyyden puute tuskin olisi ainakaan esteenä pärjäämiselle liigassa.

  Jos/kun tätä ketjua vilkaisee jopa liigajoukkueiden seuraajia, niin kertokaa ihmeessä tekin mielipiteitänne! Olisiko Mestiksessä kuudenneksi sijoittuneessa Jokipojissa pelaajia, jotka voisivat menestyä ylemmissäkin sarjoissa?
   
 2. jukkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Ikävä kyllä mun mielestä tämän päättyneen kauden Jokipojissa ei ollut yhtään selkeästi liigatason pelaajaa. Vaikka hyviä pelureita Birdin mainitsemat ovat kaikki, kaikilla heistä on joku heikkous, jonka takia heistä ei ole selkeästi vahvistusta mihinkään liigaseuraan. Jos ei sitten neloskentän roolit kelpaa.

  Mestiksessä kaikki ovat sarjan huippua, ja esimerkikis Jokipojissa olisi ensi kaudella varmasti suurta roolia tarjolla kaikille, niinkuin oli tälläkin kaudella.

  Ulkomaat on sitten asia erikseen. Keski-euroopan alasarjoihin pääsee huonommatkin pelurit euroja vuolemaan. Kuka on valmis lähtemään, tekee varmasti tiliä kaudessa enemmän kun Mestiksessä moneen kauteen.
   
 3. Taitavat kädet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Liigaan?

  Sanoisin itse sekä Jokipoikia, että SM-liigaa Kalpan kautta seuranneenna, että liigassa pystyisi taitojensa puolesta pelaamaan Salak. Hänellä nuoresta iästään johtuen saattaa vielä olla otteissa ailahtelevuutta, mutta loppukaudella tarvittavaa varmuutta tuli jo lisää. Tosin epäilen kuitenkin liigaseurojen halukkuutta käyttää ulkkaripaikkaa Salakiin, niin hyvä hän ei vielä ole. Salakin tie voi viedä kyllä ulkomaille.

  Toinen pelaaja, jolla on potentiaalia liigaan ja joka on mielestäni täysin aliarvostettu, eli Mustonen. Mustonen on taitava, hyvä luistelija sekä loistava tilanteiden rakentelija, joka parhaimmillaan voi pari kertaa pelin aikana uitella koko kentän läpi. Hänellä on myös tarvittavaa fyysisyyttä. Ainoa tekijä, joka erottaa Mustosen liigapaikasta on hänen heikko laukauksensa. Hänellä on taipumus myös kuumeta melko herkästi, mikäli peli ei kulje.
   
 4. mainio Jäsen

  Lainaus:
  Mustosen laukauksessa ei kyllä ole pahemmin vikaa. Varmasti kestää vertailun moniin liigapelaajiin. Hän ei vain käytä sitä tarpeeksi usein. "Boogie" todella tsemppaa joka pelissä ja pelaa tunteella, välillä voi ryöpsähtää yli. En usko, että on Joensuusta lähdössä.

  Keränen, Pöllänen ja Nevalainen voivat olla pelaajia jotka vaihtavat maisemaa. Keränen ja Pöllänen ulkomaille, rahan perässä. Kimmo voi lähteä kokeilemaan paluuta liigaan.
   
 5. Kapo Jäsen

  Sellaista puhetta on ollut että Holtari olisi vanhaa suojattiaan Karlssonia hankkimassa Espooseen ensi kaudeksi.
   
 6. mainio Jäsen

  Nyt ois pakko saada Savinaisen Veli-Matti joukkueeseen. Ei ole vielä liigakelpoinen, mutta varmasti tekee ensi kaudella tuhoisaa jälkeä. Missä sitten Mestistä pelaakin.
   
 7. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, K-Espoo ja urheilullisesti avoimet sarjat
  Lainaus:
  Turku taitaa olla todennäköisin sijoituspaikkakunta ensi talveksi, tosin toki huhujahan nämäkin vain. V-M Savinainen on nuori ja kiekolliselta osaamiseltaan todella lahjakas pelaaja, mutta... Ja kun kuitenkin hintalappunsa lie edes jonkinmoinen hyvän kauden jälkeen, niin uskaltaisin kyseenalaistaa tämän hankinnan mielekkyyden, vaikka olisi Joensuuhun saatavillakin. Toisaalta liki tyyppiesimerkki "High Risk/High Reward" -kategorian nuoresta pelaajasta, joten mikseipä tällainenkin menisi periaatteessa rosteriin, asioita voi aina ajatella niin monelta kantilta.

  Lainaus:
  Onko tästä jo mitään uutta kuulunut sinne?
   
 8. muumijo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Tappara
  Lainaus:
  Tässä on siis listan ensimmäinen, joka vaihtaa Joensuulaisen punamustan nutun liigaväreihin.. Tepsiin meni siis Salakki. Ja tosiaan, kakkoseksi häntä sinne kaavaillaan..joten siinä käyttää Tepsi yhden paikkansa ulkomaalaiskiintiöön, joskaan mikään mahdottumuus ei ole kauden aikaan nousta ykköseksikin saakka. Kunhan vaan ei ole koko kautta "kasvamassa" esim. TuTossa.

  Hyvän valmennuksen perässä se Salakki sinne taisi tosiaan mennä ja pakkohan se on toivottaa jätkälle kaikkea hyvää Turkuun, vaikka odotin jo kovasti sopimusta Jokipoikiin.
   
 9. Viljuri Jäsen

  Onnittelut Salakille loistavasta sopimuksesta, vaikka ei ykkösmaalivahdiksi varmasti heti pääsekkään! Congratulations! Vaikka TPS organisaationa melkein tukehtui pöyhkeyteensä, niin ainakin tuo maalivahtivalmennus on näyttöjen perusteella maailmanlaajuisestikin ensimmäistä luokkaa. Eli siinä mielessä parempaan paikkaan ei Salakki olisi Suomessa voinut mennä, jos ja kun haluaa kehittyä mahdollisesti jopa NHL-maalivahdin tasolle.

  Ja paikkallisiin tovereihin ei TPS:llä ole tapana paljon lainailla myös ylöspäin suuntautuvan tulevaisuuden omaavia pelaajia. Jos peliaikaa tarvitaan, niin lainatkoon vaikka takaisin, jos ja kun Salakillekin se todennäköisesti kävisi.
   
 10. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:

  Viljuri on aivan oikeassa, Salak istunee vaikka koki kauden pureskelemassa kynsiään, jos vaihtoehtona olisi pelaaminen TuTossa. TPS:n johto on ryssinyt kaiken muun lisäksi myös suhteensa TuToon, joten yhteistyö on olematonta.

  Ikävä kyllä TPS:n neliveto räkä poskella vaikuttaa kielteisesti myös TuToon. Nyt Turussa kaksi seuraa metsästää Mestistason huippuja.
   
 11. Kapo Jäsen

  Lainaus:
  Eipä ole, toisaalta mitään sopimuksia ei ole vielä julkaistu ja huhut koskettelevat lähinnä ratkaisupelaajien nimiä tällä hetkellä.
   
 12. Mark Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Esa Lehikoinen

  Kertokaapa, millainen pelaaja Esa Lehikoinen on. Tuoko kaivattuja käsiä Lukon alakertaan eli onko potentiaalia pelata liigaa kiekollisen puolustajan roolissa?

  Vahvuudet/heikkoudet?

  Kiitos etukäteen.
   
 13. mainio Jäsen

  Lainaus:
  Esalla on potentiaalia pelata liigaa kiekollisessa roolissa. Nämä arvostelut ovat seurausta nähdyistä peleistä ja treeneistä viime kausilta.

  Kiekon kanssa todella varma, pystyy myös näyttäviin harhautuksiin. Pitkät avaukset napsahtelevat usein lapaan. YV:llä erittäin käytännöllinen mies. Tuo kiekon hyvin ylös. Kova ja tarkka rannelaukaus, suoraan syötöstäkin ampuu hyvin. Puolustuspäässä maalin edessä pelaa todella kovaa, kannattaa kiinnittää huomiota.

  Liikkeessä olisi mielestäni parannettavaa. Jos ei peli oikein kulje tai jos jokin ei miellytä, niin kuumenee kohtalaisen herkästi. Jäähyjä on ottanut aina kohtalaisen paljon, poikkari tai huitominen useimmiten syynä(huom. maalinedustapeli ylempänä). Vaikka taitoa olisi enempäänkin, niin tyytyy (liiankin) usein helpoimpaan ratkaisuun.

  Näiden sivustojen pelaaja-arvio on aika osuva. Suuria heikkouksia ei ole. Jokaisella osa-alueella, kun tehdään se pieni harppaus ja viilaus, niin aika valmista on.