clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
On aika tarkistaa, minkälaiset ketjut nykyisistä pelaajista saisi aikaiseksi:

Laakkonen-Kucharcik-Virta
Tuulola-Heino

Voutilainen-Burström-Vujtek
Sicak-Eskelinen

Skyttä-Yli-Junnila-Louhi
Aalto-Korkeavuori

Lappalainen-Suutarinen/M. Kenig-Sillanpää
Mäkelä-Virkki/Immonen


Kuten täällä on jo mainittu, Voutilainen taitaa pelata laidassa. Vujtekille täytyy olla kaveri, joka laukoisi maaleja hänen syötöistään. Voutilainen saattaa hyvinkin olla se pelaaja, kunhan on kunnossa. Burström vie aloituksen, kiekko Vladolle, joka syöttää Jukalle ja "he shoots..."

Kolmonen olisi kunnon rottaketju - paljon vääntöä ja varsinkin Ylliltä ja Louhelta voi odottaa pisteitä. Neloseen junnuja. Sillanpää ottaa varmasti paikan laidassa, mutta muut taistelevat peliajasta.

Ai niin, se ykkösketju. No sehän nyt olisi aivan murhaavan hyvä tuossa koostumuksessa. Laakkonen ja Toke pörräävät, Kuha odottaa maalin edessä ja "he shoots..."
 
Viimeksi muokattu:
MIKA, he's the man with the midas touch

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Voisin lähteä itse koittamaan seuraavilla hyökkäysketjuilla :

Laakkonen - Kuharcik - Vujtek

Louhi/Sillanpää - Virta - Voutilainen

Louhi/Sillanpää - Burström - Skyttä

Suutarinen/Lahti/Lappalainen/M.Kenig/Yli-Junnila
 
"Facebookia eivät käytä ihmiset, joilla on oikeasti elämä."
Kauppalehti 8.7.2009

Bouwmeester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk
Seuraavassa oma ehdotukseni:

Laakkonen - Kucharcik - Vujtek
Tuulola-Heino

Voutilainen - Burström - Virta
Sicak-Eskelinen

Skyttä - Loikas/Kenig - Louhi
Aalto-Korkeavuori

Sillanpää - Ylli - Lappalainen/Suutarinen
Mäkelä-Immonen

Voutilainen ja Virta ehdottomasti laitureiksi jos mahdollista. Jos puolustuspäähän ei enää vahvistuksia hankita, niin Heino Tuuskin rinnalle. Kolmonen selkeä rottaketju. Myös Tuukka Mäkelää tulisi kyllä ensisijaisesti peluttaa hyökkääjänä nelosessa jakamassa kunnon pommeja. Hyökkääjistä on jo runsaudenpulaa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Claymanin ketjut ovat kyllä ne, joilla minäkin lähtisin kokeilemaan. Pari perustelua: Laakkonen-Kucharcik -kaksikko toimii loistavasti. Vujtek taas tarvitsisi vierelleen jonkun rightin pelurin, joka saa hänen lättynsä sisään. Voutilainen on righti. Kuznetsov tämän teorian taisi jo aiemmin jossain ketjussa esittää ja sai minut vakuutetuksi perusteluillaan, joten siksi toistoa.

Skyttä-Ylli-Louhi, ihanteellinen Kerhon oma Rotta-ketju. Kyllä. Tuollaista tarvitaan hiillostamaan Tsaluunia ja muita.

Nelonen kiertäväksi ketjuksi junnuista. Hyvin toimii ja tulee tulosta.
 
Hö.

Analysoija

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Eskolan Eskot, KPV, Öja-73
HYÖKKÄYSKETJUT


Voutilainen-Burström-Vujtek


Laakkonen-Kucharcik-Virta


Louhi-Hietaharju(jos tulee)/MKenig-Skyttä


Lappalainen-Yli-Junnila-Sillanpää


Lisäksi Lahti, Suutarinen, Loikas
Jos Hietaharju tulee, Max mestikseen.
 

japekk

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Red Wings, FC Liverpool
1. ketju: Laakkonen - Kucharcik - Vujtek

Tämä ketju pelasi yhdessä jo toissakaudella. On hyvä, että on yksi ketju, joka on jo aiemmin pelannut menestyksekkäästi yhdessä. Kuha ja Vujtek täydentävät ominaisuuksiltaan hyvin toisiaan. Kuhalla on myös hyvä laukaus. Vujtekille on ihan sama ovatko ketjukaverit rightejä vai leftejä, lätty tippuu lapaan silti.

2.ketju: Voutilainen - Virta - Louhi

3.ketju: Skyttä - Burström - Lappalainen

4.ketju: Sillanpää - Loikas - Yli-Junnila/tai jotain

tai sit Burström ja Virta kakkoseen. Mielenkiintoista nähdä millainen tyyppi tämä Burström on ja miten hän tulee onnistumaan.
 

Flonaldo

Jäsen
Nämä olisivat sellaiset kentälliset, joita tahtoisin kokeilla siinä vaiheessa, kun Voutilainen on kokoonpanossa. Ei välttämättä siis parhaimmat tai muutenkaan optimaaliset, mutta näillä lähtisin kokeilemaan homman toimivuutta.

Louhi - Burström - Virta
Tuulola - Heino

Laakkonen - Kucharcik - Vujtek
Virkki - Sicak

Voutilainen - Kenig - Yli-Junnila / Skyttä
Immonen - Eskelinen

Suutarinen / Lahti / Lappalainen - Loikas - Sillanpää
Aalto - Korkeavuori

Tallas
Puurula
 
Ei tule kukaan kiikkustuolissa sanomaan, mikset tehnyt mitään jännää, kun olisit voinut.

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hmm, no laitetaanpa tähänkin ketjuun tuo toisen ketjun optimimiehitykseni tämän hetken kokoonpanolla.
1.
Laakkonen-Kucharcik-Vujtek
Tuulola-Heino
2.
Sillanpää-Burström-Virta
Aalto-Sicak
3.
Louhi-Voutilainen-Skyttä
Mäkelä-Eskelinen
4.
Suutarinen-Yli-Junnila-Lappalainen
Immonen-Korkeavuori
5. (Reservi)
Lahti-Kenig(Voutilaisen tuuraaja alussa)-Loikas
Virkki

Tallas
Puurula
 
Kultaa 2006 - tätä ei vie meiltä kukaan koskaan pois!
Kultaa 2019 - unelma, urheilu & veljeys
#hallitsevamestari

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Toistaiseksi näiden ketjukokoonpanojen väsääminen on ennenaikaista johtuen rosterin elämisestä, mutta tahtoisin kuitenkin yhä painottaa Vujtekin peluuttamista. Oma näkemykseni on, että vaikka Laakkonen-Kuha-VV oli kohtuullisen toimiva kokonaisuus, niin varsinaista maalintekijää tuosta kolmikosta ei löydy. Kaiken lisäksi epäilen Vujtekin halun kontrolloida kiekkoa syövän luonnollisesti Kucharcikin kiekollista peliä, joka viime kaudella meni uuden roolin myötä selvästi eteenpäin.

Näiden kahden pelaajan optimaalinen hyödyntäminen tapahtuisi minun näkemykseni mukaan parhaiten siis eri ketjuissa. Näin HPK:lla olisi uusi Vujtekin mestaroima hyökkäyskolmikko sentterinään tunnollisesti kahteen suuntaan pelaava Burström sekä Kucharcikin viime kauden tapaan johtama ketju, laidoilla esim. Laakkonen ja Virta. Mielestäni Jalosen tulisi ainakin kokeilla tällä visiolla. Näin Vujtekin vahva kiekollisen pelin dominointi ei söisi Kucharcikin viime kauden tapaista vahvaa pelaamista.

Viimeksi Vujtek hilasi Kucharcikin vanavedessään 40 tehopisteen kauteen. Ilman Vujtekia Kucharcik joutui ottamaan lisää roolia ja teki yli 50 tehopistettä. Yhä kehittyneen Laakkosen ja Virran kanssa mies pystyy varmasti uusimaan tuon tempun. Vujtek puolestaan voisi tällä kertaa hinata Burströmin tehoja ylöspäin, vaikka sinne 40 pintaan. Tämä olisi ehdottomasti materiaalin tehojen maksimointia. Tietysti, jos ajatukset eivät mene yksiin, niin sitten joudutaan tekemään muutoksia. Tosin kuten Vujtek aikaisemmin sanoi, hänelle on aivan sama kenen kanssa hän pelaa. Perimmäinen syy tähän on yksinkertaisesti se, että Vujtekin ollessa jäällä hän myös määrää kiekollisen pelaamisen tahdin. VV dominoi, ja siitä hänelle myös maksetaan.
 
Viimeksi muokattu:

japekk

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Red Wings, FC Liverpool
Viestin lähetti Kuznetsov
Toistaiseksi näiden ketjukokoonpanojen väsääminen on ennenaikaista johtuen rosterin elämisestä, mutta tahtoisin kuitenkin yhä painottaa Vujtekin peluuttamista. Oma näkemykseni on, että vaikka Laakkonen-Kuha-VV oli kohtuullisen toimiva kokonaisuus, niin varsinaista maalintekijää tuosta kolmikosta ei löydy. Kaiken lisäksi epäilen Vujtekin halun kontrolloida kiekkoa syövän luonnollisesti Kucharcikin kiekollista peliä, joka viime kaudella meni uuden roolin myötä selvästi eteenpäin.
.
Varsinaista maalintekijää ei löydy?? Kuha oli liigan paras maalintekijä viime kaudella 28 osumalla. Laakkonen teki vaivaiset 19 häkkiä.
Kyllähän Kucharcik on pelin tekemisessäkin hyvä, mutta ensi kaudella varmasti entistäkin tärkeämpi maalien viimeistelyssä nyt kun SMS on lähtenyt.
Täytyy toivoa, että Voutilainen, Burström ja Virta saavat myös verkot heilumaan..
Kyllähän Jalonen on osannut päteviä ketjuja kasata, joten kyllä tässä huoleti voi olla. Kaikki käy kunhan homma toimii..
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki ry-muotoiset, Kolarin Turmio
Lyhyesti: Muuten on suunnilleen sama, millä hyökkäysketjuilla pelataan, sillä jonkinmoista leveyttä rosterissa on, mutta valmentajana varoisin visusti täyttämästä ketjuja kolme ja neljä (tai oikeastaan mitään ketjuista) juniori-ikäisillä pelaajilla, eli teemana "ainakin 1 kokeneempi kaveri per ketju" voisi olla järkevähkö ainakin niiden mainostettujen tosipelien alkaessa - nythän näitä kokeneita löytyy jo yksi joka ketjuun. Kuten suunnilleen kaikki ovat sanoneet, noihin blau ohweihin summuihin end gameseihin päästyä on aika paljon vettä virrannut Vanajassa, joten puhdasta mutuahan tämä, niin kuin tosin mulla kaikki yleensäkin, on. Jatkakaa.
 
Frankie is now 1% a better person

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
japekk: Kucharcik viimeisteli toki viime kaudella hyvin, mutta Vujtekin tullessa ruotuun rooli muuttuu väkisinkin varmistavammaksi. Laakkonenkin passaa mieluummin kuin laukoo. No, katsotaan nyt miten valmennusjohto asian näkee. Loppujen lopuksi olisi kuitenkin muistettava, että Laakkonen-Kuha VV oli kasassa viimeksi vain parikymmentä peliä. Vujtek pelasi paljon myös tshekkiketjussa sekä Määttäsen ja Rajamäen kanssa, sekä tietysti myös Santalan ja Miettisen kanssa.
 

Jakke Jäyhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Spekulazione

Mielelläni näkisin herrojen Vujtek ja Kucharcik päätyvän eri ketjuihin. Ainakin eilisen HIFK-pelin perusteella Kuhalle jää paljon pienempi rooli kuin viime kaudella, ja potentiaalia heitetään kahmalokaupalla hukkaan! Toke Virtakin voisi saada itsestään irti enemmän eri ketjussa... on vaan jossain takaraivon tienovilla semmonen kutina, notta Touko ja Kuha saattaisvat pelata hyvinkin yhteen. Ja ainakin Laakkonen-Kuha akseli toimii, kuten tiedetään, jolloin Virta toisi ketjuun myös fyysisyyttä(?).

Siis:

1. Laakkonen-Kuha-Virta

2. Louhi-Burström-Vujtek

3. Skyttä-Loikas-Sillanpää

4. Viisikko seikkailee

Periaatteessa ykkösen ja kakkosen vasemmasta laidasta tappelevat Laakkonen, Louhi ja Voutilainen. Tässä versiossa Laakkonen ykköseen Kuhan tutkapariksi.

Louhi vai Voutilainen? Siinäpä vasta pulma. Louhi oli eilen ok vedossa, ja Elvis voisi saada miehestä irti sopivasti pisteitä verrattuna tavanomaiseen rottaroolitukseen. Voutilaista ei kuitenkaan ehkä kannata heittää Skytän tilalle, muuten häviää kolmosesta kokemus. Voutsu saattaa myös olla Vujtekin kanssa hyvä (kukapa ei olisi) joten näyttöhaluja luulisi riittävän.

Pelipaikat välillä kiertämään, niin jaksaa jätkät painaa kunnolla koko kauden, eikä jäädä paukkaamaan henkseleitä kun paikka on jo varma...

Pakit. Voi voi voi.... Meillä on Tuulola, Sicak ja Eskelinen. Sitten on Heino, Aalto ja Korkeavuori. Korkeavuorella on tulevaisuutta, kunhan vaan viitsii. Hänet nostaisin jälkimmäisestä kolmikosta ykköseksi. Mutta miten sitten Heino ja Aalto...? Vähämäen edesottamuksia voi toistaiseksi vain arvailla. Ei kuitenkaan sompaillut mitenkään katastrofaalisesti. Virkki... arvoitus hänkin. Junioriosastoksi menee tässä luokittelussa. En viitsi pähkiä, jätän Jaloselle :)
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eilisen HIFK-pelin perusteella olen pitkälti samaa mieltä Jaken kanssa. Vujtekista saisi paljon irti Burströmin kanssa, joka on hyvä aloittaja. Näin kiekko saataisiin Vladolle ja mylly pyörimään.

Ongelmana on kyllä tämä Louhi-Voutilainen kaksikko. Jykä pelasi hyvin kakkosessa ja luistin kulkee hyvin. Viime kesänä hän pelasi harjoitusotteluissa Rajamäen ja Kuhan kanssa ja kolmikon yhteispeli näytti toimivan. Ketju ei kuitenkaan jatkanut yhdessä ja Louhi pelasi suurimman osan kaudesta kolmosessa. Pääsi kuitenkin välillä ykköseen ja pelasi hyvin Miettisen kanssa.

Louhelle pitäisi antaa enemmän vastuuta ja häntä voisi hyvinkin peluuttaa 1 ja 2-ketjuissa. Olisi muutenkin hyvä, että ketjuvaihtoehtoja olisi enemmän. Esim:

Louhi-Burström-Virta ---> Laakkonen-Kuha-Vujtek
Voutilainen-Burström-Vujtek ----> Laakkonen-Kuha-Virta
Laakkonen-Kuha-Louhi ----> Voutilainen-Burström-Vujtek
Voutilainen-Kuha-Vujtek ----> Laakkonen-Burström-Virta

Vujtekin voisi laittaa myös kolmoseen, kuten 2001-2002 kaudellakin. Silloin hän pelasi hyvin Määttäsen kanssa, mutta nyt kolmosessa ei välttämättä ole samanlaista pelaajaa, jonka kanssa Vujtek voisi pelata. Tietysti laittamalla esim. Sillanpään kakkoseen, voisi Voutilaisen ja Vujtekin heittää kolmoseen vaikka Yli-Junnilan kanssa.
 
MIKA, he's the man with the midas touch

Knight Hawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Re: Spekulazione

Viestin lähetti Jakke Jäyhä

3. Skyttä-Loikas-Sillanpää

.Voutilaista ei kuitenkaan ehkä kannata heittää Skytän tilalle, muuten häviää kolmosesta kokemus. Voutsu saattaa myös olla Vujtekin kanssa hyvä (kukapa ei olisi) joten näyttöhaluja luulisi riittävän.

Pakit. Voi voi voi.... Meillä on Tuulola, Sicak ja Eskelinen. Sitten on Heino, Aalto ja Korkeavuori.
Ehkä tuo kolmoskentän Skytän paikka onkin lipumassa uudelle "jokerikortti"-pelaajalle - ehkäpä kenekään ei tarvitse kärsiä/arvostella Skyttää ko. paikalla, jos haluttu pelaaja vaan saadaan tilalle. Valitettavasti johtuen neuvottelutilanteesta en vielä voi kertoa edes mahdollisen pelaajan mitään tietoja (edes kansallisuutta).

Uusi pakkipari on pakko saada Tuulolalle - Heino pysyvästi Forssaan (tai myyntiin). Toivotaan, että J.L. ei kelpaa enää Tamballe/tai muullekkaan seuralle "änärissä".
 
" ... vaikka tekee kipeää niin ei haittaa... "

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hmmm...mielenkiintoisia kommentteja nimenomaan ketjuviritelmistä. Itse olen kyllä edelleen Laku-Kuha-Vujtek -ketjun kannalla. Eihän eilisen sekoiluottelun perusteella voi vetää vielä minkäänlaisia johtopäätöksiä rooleista tai kemiasta.

Peli- ja liiketyylillisesti mielestäni ykkösketju tulee toimimaan. Virta ei ole niin nopeatempoinen kaveri, että Laku ja Kuha istuisivat hänen rinnalleen. Hänellä on näkemystä, mutta raketti hän ei ole. Siksi kannatan, että hänen rinnallaan on esimerkiksi Burström ja Louhi. Anders oli mielestäni harjoitusottelussa hieman 'yli-innokas' toisinaan. Ensimmäisen kerran uuden kotiyleisön edessä - siinä selitys? Hän vaikuttaa kyllä erittäin vakuuttavalta. Hyvä niin.

Ja sitten puolustukseen; Aki on nätisti sanottuna huono. Liian ailahtelevainen. Ei sillä ole mitään merkitystä, jos hän silloin tällöin syöttää jokusen maalin tai onnistuu jossakin muussa tilanteessa, kun hän kuitenkin PÄÄSÄÄNTÖISESTI on aivan liian levoton mieleltään. Tuulolaan verrattuna Heino on suorastaan tuuliviiri. On kyllä taivaan tosi, että Kerho tarvitsee puolustukseen luotettavampaa kalustoa.

Tosin Tuulolan lisäksi harjoituspelin perusteella bojot Eskeliselle ja myös Sicakille. Pidän heidän asenteestaan. Etenkin Eskelisen taitavat taklaukset purevat. Kokeilisin häntä piruuttani Tuulolan aisapariksi. Harjoitusotteluitahan on vielä, joten kokeiluja on varaa tehdä.

Puurula oli eilen ihan pihalla. Siis täysin. Ei muuta kommentoitavaa hänestä. Paitsi, että try-out-ulkomalaisvahvistus pistänee Puurulan tekemään töitä asemansa säilymiseksi. Kakkosmolarina ei ole kiva olla, mutta toisaalta; miksi Kerho tuhlaisi ulkomaalaisvahvistuskiintiötä kakkosmolariin? Katsellaan, kuunnellaan...

Tällaisia aatoksia tältä istumalta. Uudet pelit synnyttänevät lisää suuria mielipiteitä.
 
Tribuuttia kaukaloiden duunareille pukkaa! - https://youtu.be/sWQccssCj50

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti mauri
Anders oli mielestäni harjoitusottelussa hieman 'yli-innokas' toisinaan. Ensimmäisen kerran uuden kotiyleisön edessä - siinä selitys? Hän vaikuttaa kyllä erittäin vakuuttavalta. Hyvä niin.
Burström vaikutti kyllä ammattimieheltä. Huomasin, että vei usein aloitukset ja meni hanakasti tilanteisiin. Muutama hyvä syöttä ja aika nätti maali. Tuuletuskaan ei ollut huono...

Onko kenelläkään muuten tietoa, että onko Tallas vihdoinkin saapunut H-linnaan. Kohta alkaa vaan tuntumaan, ettei häntä nähdäkään HPKn riveissä. Toisaalta hän ei pelannut viime kaudella Euroopassa kuten esim. Harkins ja näin ollen hänen työlupa-asioiden kanssa kestää kauemmin.
Viestin lähetti Knight Hawk
Ehkä tuo kolmoskentän Skytän paikka onkin lipumassa uudelle "jokerikortti"-pelaajalle - ehkäpä kenekään ei tarvitse kärsiä/arvostella Skyttää ko. paikalla, jos haluttu pelaaja vaan saadaan tilalle. Valitettavasti johtuen neuvottelutilanteesta en vielä voi kertoa edes mahdollisen pelaajan mitään tietoja (edes kansallisuutta).
Hmm... mielenkiintoista. Kaverin täytyy kuitenkin olla suomalainen, ellei nyt sitten olla potkimassa jotain pois tai se Tallas ei saavukaan, vaikka maalivahtiahan haetaan silti ulkomailta.
 
Viimeksi muokattu:
MIKA, he's the man with the midas touch

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joku tiesi sanoa, että Tallas olisi nyt viikonvaihteen kynnyksellä lentänyt Hämeenlinnaan.
 
Tribuuttia kaukaloiden duunareille pukkaa! - https://youtu.be/sWQccssCj50

Grand-Pierre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Blackburn Rovers
Viestin lähetti mauri
Joku tiesi sanoa, että Tallas olisi nyt viikonvaihteen kynnyksellä lentänyt Hämeenlinnaan.
Eilen SportFM:n haastattelussa Jalonen sanoi että Tallas tulisi maahan tänään lauantai aamuna. Mielenkiinnolla kyllä odotan ensi viikon peliä, jos ja kun Tallas on maalissa. Puurulan esitys oli sitä samaa mitä se pari vuotta on ollut, vaikuttaisi vähän siltä että torilla ei tavata noilla otteilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy