Ketju TPS:n huhuille, mutuille sekä htt-spekulaatioille

  • 4 616 803
  • 20 675

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Tarviihan seura uusia tavoitteita, kun tämä ”Euroopan paras kasvattajaseura 2020” on saavutettu. Eiku.
Tuskimpa ollaan, mutta mitkä joukkeet ovat edellä tällä hetkellä? Mitkä ovat mittarit? Miten edes pitäisi mitata? Katsotaan vaikka Suomen parasta.

Vuoden tulokas on tullut kaksi kertaa putkeen nyt Tepsistä ja kovasti näyttää siltä, että meidän kasvatti sen taas ottaa tänä vuonna. Kuka muu muka?

Yritys maailamassa lanseeraataan paljon, että pitää olla paras jossain. Aika harva siihen pystyy ja asiat eivät edes olla usein mitenkään helposti mitattavia. Tavoite olla jossain ja polku on jo sinällään tärkeää. Sata yritystä ilmoittaa olevansa paras työpaikka ja omaavansa parhaan palvelun. Se, että ei ole se absoluuttinen kärki, ei tarkoita, että tavoitteet olisi epäonnistunut tai kyse olisi turhasta huulien heiluttelusta.

Itse pitäisin siitä, että jos heittään tavoitteita, niin niitä seurataan ja raportoidaan miten mennään tavoitteita kohti. Niin päästään mielenkiintoiseen polkuun jo itsessään. Joukkueen kuntotestit vaikka puolen vuoden välein julkiseksi.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse pitäisin siitä, että jos heittään tavoitteita, niin niitä seurataan ja raportoidaan miten mennään tavoitteita kohti. Niin päästään mielenkiintoiseen polkuun jo itsessään. Joukkueen kuntotestit vaikka puolen vuoden välein julkiseksi.

Hyviä pointteja monelta tuossa edellä.

Itseä häiritsee tuollainen juhlapuhemainen julistaminen että ollaan Euroopan paras siinä ja tässä tai että ensi vuonna taistellaan mestaruudesta jne. Näitä on Tepsissä kuultu liikaa vailla mitään realiteettia. Toki olisi täysin eri asia jos puheille olisi jotain vastinetta.

Siinä mielessä olen täysin samaa mieltä Jaakon kanssa. Ensi kauden tavoitteeksi on täysin idiotismia julistaa mestaruutta. Puolet tajuaa että on markkinointia, mutta ei sitäkään puhtaalle paskapuheelle tarvitse perustaa.

Eikö ensi kauden tavoite voi olla puhtaasti että rakennetaan Tepsille kestävää ja menestyksekästä tulevaisuutta. Make TPS Great Again! Ja sen jälkeen teesejä miten tähän tullaan pääsemään. Ja jatkossa raportointia että missä mennään. Eikös ne tarinat ole mitkä myy?

Mun korvaan tollanen taistellaan mestaruudesta on vain yksi juhlapuhe muiden joukossa ja kuulostaa pelottavasti lähimenneisyyden virheiden kertaamiselta. Tässä nyt on jo karvaasti koettu kerta toisensa jälkeen että heittämällä rahaa "kovaan" rosteriin, voidaan korkeintaan saavuttaa satunnaisia tuloksia.

Kaiken lisäksi Jokisen sanoman kontrasti Kallion sanomaan on liian suuri. Tällaisia ristiriitaisia viestejä ei saisi nyt tulla yhtään kun mietitään mistä lähimenneisyydestä ponnistetaan.

EDIT: Lisätään vielä se, että pohjimmiltaan olen kuitenkin Mr.Foxilainen eli TPS:n resursseilla ei tule taistella muusta kuin mestaruudesta. Kuitenkin TPS:n oman mokailun pohjalta olen realisti ja tunnistan että ensi kaudella eväät siihen on melko vähissä. Näin ollen vastentahotoisesti myönnyn että tämä ja ensi kausi on välikausia. Myös itselle kannattajana.
 
Viimeksi muokattu:

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Eivät TPS:n kannattajat ja sponsoritkaan niin tyhmiä voi olla, että uskoisivat Santun puheet, että ensi kaudella taistellaan Liigan mestaruudesta.
Jotain kyllä tarvitsisi Santunkin tehdä sitä ennen kuin tämä toteutuu. Vähän tuntuu, ettei hänellä hommat ole ollenkaan hallussa, jos vieläkin kuvittelee, että mestaruuden tavoitteleminen on vain ja ainoastaan ilmoitusasia. Suosittelisin Santulle pirauttamista Kärppien tai Tapparan toimistoon ja kyselemään, onnistuiko näiden organisaatioiden nousu Liigan huipulle vain ilmoittamalla. Voisivat Santun puheet sen jälkeen olla enemmän todellisuuspohjaisia kuin nyt, kun ne ovat täyttä höpö höpöä.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Suosittelisin Santulle pirauttamista Kärppien tai Tapparan toimistoon ja kyselemään, onnistuiko näiden organisaatioiden nousu Liigan huipulle vain ilmoittamalla. Voisivat Santun puheet sen jälkeen olla enemmän todellisuuspohjaisia kuin nyt, kun ne ovat täyttä höpö höpöä.
Mitkä joukkueet voivat tällä kaudella ilmoittaa "taistelevansa mestaruudesta" ? Tai mikä suoritus tähän riittää?
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jokohan lie ensi viikolla uutta hyökkääjää rosterissa? Nyt kun Budi vielä monta peliä pois ja Tukonen ei jatkoa saanut niin luulisi, että pikavauhtia joku laituri tuonne roudataan. Puhelua Venäjälle ja Pare Ässiä vastaan kaukaloon. Muistaakseni viime visiitilläänkin teki tärkeitä maalia juuri Ässiä vastaan.

Jo Jokke Narvanmaa tiesi että "katsellaan rauhassa tilannetta". Perinteet kunniaan.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Mitkä joukkueet voivat tällä kaudella ilmoittaa "taistelevansa mestaruudesta" ? Tai mikä suoritus tähän riittää?
Ei mestaruudesta taisteleminen ole mikään ilmoitusasia, joka pitää erikseen ilmoittaa. Sarjataulukko kertoo aika selvästi, mitkä joukkueet taistelevat mestaruudesta. Ei sijalla 11 majaileva joukkue voi vakavalla naamalla ilmoittaa taistelevansa mestaruudesta. Siitä taisteleminen vaatii aina tekoja, ei puheita.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mitkä joukkueet voivat tällä kaudella ilmoittaa "taistelevansa mestaruudesta" ? Tai mikä suoritus tähän riittää?
Mestaruudesta taisteleminen ei ole mikään ilmoitusasia.

Yleisesti - runkosarja:
Runkosarjassa sijoilla 1-2 majailevat joukkueet ilmoittavat teoillaan - ei sanoillaan - kamppailevansa tosissaan mestaruudesta. Hieman laajemmin ajatellen runkosarjan sijoilla 1-4 olevat joukkueet ovat lähes yhtä vahvoja mestarikandidaatteja. Toisin sanoen puolivälierien kotietu 60 runkosarjaottelun jälkeen on riittävä suoritus siitä, että joukkue osallistuu tosissaan mestaruustaisteluun. JOS joukkue on kyntänyt useamman vuoden pohjamudissa - kuten TPS 2010-luvun puolivälissä - voidaan ajatusta laajentaa jopa sijoille 5-6. Kuinka useasti olenkaan kvartaaliketjuissa maininnut, että "kuudes sija on meidän mestaruutemme"? Siitä eteenpäin pudotuspeleissä kaikki on auki.

Yleisesti - pudotuspelit:
Pudotuspeleissä (lähes) kaikki välierissä esiintyvät neljä joukkuetta taistelevat uskottavasti mestaruudesta. Pieniä poikkeamia tästä on! Pudotuspeleissä pitää voittaa enemmän otteluita kuin hävitä - vaikka välierissä tulisikin kuokkaan. Meneekö joukkue puolivälieristä 4-0 jatkoon, mutta putoaa välierissä otteluvoitoin 3-4? Joukkue voitti seitsemän ottelua ja hävisi neljä. Siinä on suuri ero, jos joukkue olisikin mennyt puolivälieristä voitoin 4-2 jatkoon, mutta välierissä tulee kuokkaan 0-4. Joukkue voitti neljä ottelua, mutta hävisi peräti kuusi. Kummassa tapauksessa joukkue taisteli uskottavasti mestaruudesta - tai edes finaalipaikasta?

Mitkä joukkueet voivat tällä kaudella ilmoittaa "taistelevansa mestaruudesta"?
Periaatteessa syyskuussa 2019 olisi 15 joukkuetta voinut julistaa "taistelevansa mestaruudesta". Todellista tilannetta ei voida vielä tietää. Ensimmäinen vastaus tähän mysteeriin saadaan reilun kuukauden kuluttua, kun perussarja päättyy. Kriteerit löytyy yltä.

Uskottava mestaruustaistelu ei lähde mistään toimitusjohtajan haastattelusta tai väsyneestä twiitistä!
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Vaikka kaikki seurat varmasti taistelevat mestaruudesta, niin olen ehdottomasti samaa mieltä, että aika rajallinen joukko siitä tosissaan taistelee. Esim. viimekaudella en olisi laskenut Kerhoa tähän joukkoon.

Käytännössä Santun pitää saada about top 4 budjetti joukkueen rakentamiseen. Sitten Uraman ja Kallion pitää saada sillä mahdollisimman hyvin kilpailukykyinen joukkue kasaan.

Ehkä jonkinlaisena mittarina voisi pitää, että vedonlyöntikertoimet eivät mitään valtavan suuria olisi ja mielellään neljän joukossa.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
TPS: n budjettihan oli jo tälle kaudelle Liigan top 6 joukossa ja kauden aikana tulleet muutokset ovat sitä vaan entisestään suurentaneet. Lisäksi Santtu ei ainakaan missään ole ilmoittanut, että budjettia ensi kaudelle laskettaisiin vaan ainakin samoilla mennään eli budjetti ei ole menestyksen pullonkaula. Se löytyy ammattitaidottomuudesta rekrytoida hinta-laatu suhteeltaan oikeanlaisia pelaajia joukkueeseen. Onhan se helppoa organisaation maksaa ylihintaa, jos rekrytoinnissa halutaan päästä mahdollisimman vähällä vaivalla. Ainakin ehtoopuolen koukkupolvia sellainen organisaatio kiinnostaa, josta voi kuitata kunnon eläkeläispotin, vaikka oma parasta ennen-aika olisikin jo kaukana takana. Yksikään järkevä organisaatio ei kyllä näin pitäisi toimia, mutta poikkeuksia näyttää tähänkin sääntöön löytyvän.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän jokainen pelaaja ja joukkue lähde lähtökohtaisesti voittamaan jokaista peliä ja mestaruutta. Outoa ois jos jonkun asenne on, et mennää nyt pelailee vaikka turpaan tulee kuiteki eikä mahdollisuuksia ole.

Sinänsä typerää tollanen tavoitteiden kertominen. Selvähän se on, että jokaisen kauden tavoite pitäisi olla mestaruus. Ja se tarkoittaa, että joka kausi pitäisi parantaa ja kehittää toimintaa. Se vaatii sen, että toimintaa kehitetään pitkäjänteisesti ja pysytään muiden edellä kokoajan. Aina ei tietenkään voi voittaa, mutta se että huipulle pääsee ja siellä pysyy vaatii pitkäjänteistä työtä, eikä kauden suonenvetoja.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jokiselta kysyttiin hunajacastissa miksi kannattaisi hankkia Tepsin kausikortti, johon hän vastasi, koska TPS lähtee pelaamaan mestaruudesta.
Ei hän silti mitään mestaruutta luvannut.
Olisiko Jokisen pitänyt vastata, emme pelaa mestaruudesta tietenkään vaan olemme tylsä ja tasapaksu porukka höystettyinä kaiken nähneillä koukkupolvilla joita valmentaa kaiken kukkuraksi Helmisen Raipe.
Myyntipuheitahan nämä vaan ovat, hyvä että tavoitellaan jotain, vaikka utopististakin, kuin lähdetään kauteen vailla minkäänlaisia tavoitteita.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Olisihan Santtu voinut haastattelussa sanoa, että kausikortti kannattaa ostaa sen takia, että TPS taistelee joka ottelussa sata lasissa ja yksikään vastustaja ei tule viemään Turusta pisteitä helpolla. Se olisi ollut sellainen lupaus, minkä organisaatio pystyisi toteuttamaan, jos ammattitaitoa olisi koota oikeanlainen joukkue. Kannattajille varmasti riittäisi nyt ensi alkuun, että kaukalossa luistelisi sellainen joukkue, jonka pelin katsomisessa on jotain järkeä. Jatkuvia tappioita ei kenenkään psyyke katsomossa kestä. Kyllä tällä tyylillä pelaava joukkue sitten myös taistelisi varmasti myös mestaruudesta. Eli ensiksi lupaus kunnollisesta ja oikein roolitetusta joukkueesta ja sen jälkeen vasta kannattaa puhua mestaruudesta.
 
Eli ensiksi lupaus kunnollisesta ja oikein roolitetusta joukkueesta ja sen jälkeen vasta kannattaa puhua mestaruudesta.

Olen ihan varma, että mikäli olisi tuolla lailla luvannut ensi kauden joukkueen osalta, niin täällä olisi tietty (tai tietyt) nimimerkki julistanut sen saman tien paskapuheeksi ja toivonut, ettei puheenjohtaja enempää nolaisi itseään ja edustamaansa yhteisöä.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS: n budjettihan oli jo tälle kaudelle Liigan top 6 joukossa ja kauden aikana tulleet muutokset ovat sitä vaan entisestään suurentaneet.
Länksyttäjä moro! Sulla siis tietoa pelaajabudjetista? Siitä että se oli käytetty ennen kuin kausi alkoi? Siitä mikä suhde on pois lähteneiden ja tänne hankittujen lainojen sekä tulijoiden budjettivaikutukset on?
Mulle ei nyt riitä mutu-tuntuma kun näitä laukoo vaan pitäisi olla jotain ”kättä pidempää” pelkkä ”fanipojan” huutelu ei riitä vakuuttamaan.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS: n budjettihan oli jo tälle kaudelle Liigan top 6 joukossa ja kauden aikana tulleet muutokset ovat sitä vaan entisestään suurentaneet. Lisäksi Santtu ei ainakaan missään ole ilmoittanut, että budjettia ensi kaudelle laskettaisiin vaan ainakin samoilla mennään eli budjetti ei ole menestyksen pullonkaula. Se löytyy ammattitaidottomuudesta rekrytoida hinta-laatu suhteeltaan oikeanlaisia pelaajia joukkueeseen. Onhan se helppoa organisaation maksaa ylihintaa, jos rekrytoinnissa halutaan päästä mahdollisimman vähällä vaivalla. Ainakin ehtoopuolen koukkupolvia sellainen organisaatio kiinnostaa, josta voi kuitata kunnon eläkeläispotin, vaikka oma parasta ennen-aika olisikin jo kaukana takana. Yksikään järkevä organisaatio ei kyllä näin pitäisi toimia, mutta poikkeuksia näyttää tähänkin sääntöön löytyvän.
En nyt vissiin saanu vastauksia asiallisiin kysymyksiini?
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Periaatteessa samaa mieltä, mutta tilanteessa jossa TPS on päättämässä tätä kautta (jälleen) hirmuiseen alisuoritukseen, pelaajarunko pysyy suurelta osin samana kun monilla epäonnistujilla soppari jatkuu ensi kaudelle, joukkueen kokoamisesta vastaava henkilö valittaa kuinka vaikea on löytää ketään ja päävalmentajana on henkilö jolla ko. toimen kannukset ovat varsin kevyet niin mestaruus ei vaan ole millään tavalla realistinen tavoite.

Ennemmin lähtisin siitä että ensi kauden tavoite on saada perustukset kuntoon tulevaisuutta ajatellen ja samalla menestyä vähintään 'tyydyttävästi'. Suora po-paikka olisi jo kova tavoite ja askel oikeaan suuntaan.
Tuolla joukkueella liigan keskikastiin sijoittuminen on ihan hyvä suoritus. Se että rahaa on palanut siihen noin paljon on taas huono suoritus. Useampia ylipalkattuja pelaajia joukkueessa, kuten kaikki tietävät.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Menen tänään katsomaan kupittaalle miten Ilkka Pikkaraisen vauhti riittää nopea tempoisessa Mestiksessä. Mikäli Karvonen loukkaantui olisi hienoa Saada talkkari nelosen laitaan pelaamaan loppukaudeksi. Olisi edes yksi fyysinen pelaaja joukkueessa. Tahti Mestiksessä ja viime kauden Kalpassa jopa yllättävän kova. Tämä olisi low risk high reward ratkaisu loppukaudelle. Hyökkääjien pieni määräkin tukisi talkkarin hankintaa. Toivotaan että Kallio näkyy katsomossa.
 

Expendable

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tampa Bay Lightning
Menen tänään katsomaan kupittaalle miten Ilkka Pikkaraisen vauhti riittää nopea tempoisessa Mestiksessä. Mikäli Karvonen loukkaantui olisi hienoa Saada talkkari nelosen laitaan pelaamaan loppukaudeksi. Olisi edes yksi fyysinen pelaaja joukkueessa. Tahti Mestiksessä ja viime kauden Kalpassa jopa yllättävän kova. Tämä olisi low risk high reward ratkaisu loppukaudelle. Hyökkääjien pieni määräkin tukisi talkkarin hankintaa. Toivotaan että Kallio näkyy katsomossa.
Pikkaraisen toivon kyllä joskus vielä näkeväni TPS paidassa. Oli suosikkipelaajiani aikoinaan ja Pikkaraisen pelipaitakin tuli ostettua.
 

apsi71

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kaapo Kakko
Eipäs nyt hassutella millään pikkaraisilla, vaikka kieltämättä aikanaan oli kova tekijä. Jos sinne joku ihmiskyrpä pitää saada nii toivottavasti kalliolla on vartiaisen taikka tyrväisen puhelinnumerot.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuolla joukkueella liigan keskikastiin sijoittuminen on ihan hyvä suoritus. Se että rahaa on palanut siihen noin paljon on taas huono suoritus. Useampia ylipalkattuja pelaajia joukkueessa, kuten kaikki tietävät.

Erittäin hämmentävä ristiriita omaan vaatimustasoon. Siis keskikastin sijoitus Tepsille ihan hyvä suoritus? Ei osu omaan ajatusmaailmaan sitten yhtään. Suomen suurimpia kaupunkeja, perinteinen ja erittäin menestynyt joukkue, törkeä summa massia lyötynä organisaation joka kausi, huippuluokan laajuus junioreissa ja tietotaitoa lätkästä seudulla vaikka kuinka. Ja keskikasti on ok?

Hirveä rimanalitus koko kausi kaikkine sekoiluineen. Hirveä rimanalitus viimeiset viisitoista vuotta paria poikkeusta lukuunottamatta (Ihme 2010 ja uudelleenrakennus nousevasti Selin-Kallio&papat-Kaskisen eka vuosi). Nuokin orastavat alut kaatuivat järkyttäviin virherekryihin.

Jos tässä vedettäisiin miracle on ice ja ollaan vaikka välierissä niin ei viimeisen parin vuoden sekoilusta siltikään voi antaa synninpäästöä. Harras toive on että oppia on otettu, mutta kun sitäkin on otettu jo viitisentoista vuotta. Ei tässä edelleenkään uskalla mitään enää toivoa, vaan Tepsin näyttöjä odotellessa. Liian monta pettymyksen vuotta takana.

Mutta joo ymmärrän kyllä että nuoremmille kannattajille tällainen keskinkertaisuus on jo ainoa todellisuus mitä ovat todistaneet. Sydämmeen sattuu tällaisella wanhalla parralla joka on nuoruutensa viettänyt toistuvissa kultaputkissa.

En siis todellakaan väitä että Sister luckin mielipide on mitenkään väärä vaan ihmettelen tätä kuilua odotuksissa.
 
Viimeksi muokattu:

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kai tuolla tarkoitettiin että katastrofaalisesta alkukaudesta (kaskis-kiekko) johtuen keskikastiin sijoittuminen nyt olisi ihan ok. Ei tietenkään pidemmässä juoksussa, kyllähän Palloseuran tavoite pitää minimissään olla suora Play-off sijoitus.
Jotkut täälläkin elävät vielä 90-luvulla jolloin mestaruuksia tuli ovista ja ikkunoista mutta eivät ne ajat enää palaa, oli hiukan eri jutut silloin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös