Ketju jonne kaikkien on pakko kirjoittaa, oli asia sitten mikä tahansa

  • 5 277 330
  • 66 548

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Olikohan se tämä ketju jossa hiljattain kaipailtiin kiinteitä kakkoja. Kyllä kun tuon oman tytönkin pyllyä pyyhkii niin kakka on kuin banaani/grillimakkara, eikä siihen paperiin yleensä tule yhtään mitään.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tänään tuli pitkästä aikaa vietettyä kiva päivä isän kanssa. Juotiin kahvit, katseltiin miesten hiihto ja saunottiin. Kerroin nyt myös sitten isälle siitä että lähden reissuun, mutta ei hän siihen niin reagoinutkaan kuin oletin ja odotin. Hän otti sanomani tyynesti vastaan ja toivotti hyvää reissua. Oikein hyvä päivä tuli siis vietettyä isän kanssa. Kyllä läheisten kanssa vietetty aika on arvokasta.

Huomenna lähden nyt sitten sinne Tampereelle reissuun. Toinen reissupäivä eli torstai minulla nyt on aika tarkkaan suunniteltuna etukäteen mutta perjantain jätin nyt sitten suunnittelematta. En oikein osannut suunnitella sitä päivää ja menenkin nyt sitten sinne mihin mieli halajaa just perjantaina. Pääseehän tuonne Tampereelle helposti sitten uudelleenkin jos joku kiinnostava paikka jää katsastamatta.

Täytyy noista reissun aikana juotavista kahvikupillisista pitää kirjaa ettei käy niin kuin kesällä. Silloin jouduin jännittämään jälkeenpäin sitä kuinka paljon kahvilakäynteihin tuhlaantui rahaa. Onneksi silloinkin selvisin lopulta pelkällä säikähdyksellä.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Nyt kyllä on ollut Icebugit (nastakengät) mukavat... En minä niillä kyllä töihin ja kaupungille lähde mutta lenkillä, pihatöissä ja veljen lasten kanssa ne ovat olleet hyvät. Kyllä minä pari vuotta sitten hoin että selviän kyllä kenkiin laitettavilla liukuesteillä kun muut lähipiirissä (veljen perhe ja vanhempani) vannoivat icebugien nimeen. No sain nastakengät synttärilahjaksi vanhemmiltani (kun itse sanoin että sopii ostaa). Olen ollut tyytyväinen kyllä.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tänään klo 13.30 poistuin työpaikaltani tajutakseni, että seuraavan kerran palaan sinne tod.näk. 9.4. Kaksi turhaakin turhempaa koulutuspäivää unohtu sillä samalla hetkellä. Ai että, kun on hyvä mieli tässä kotisohvalla saunan jälkeen kattella futista vinkkulasi kädessä ja reissu odottaa ylihuomenna. Vähän huolestuttaa, että Intian ja Pakistanin kärhämöinnin johdosta joitain Finnairin lentoja Aasiaan on jouduttu fixailemaan ja jopa perumaan, mutta ainakaan vielä sähköpostilaatikko ei ole kolissut, joten ainakin tällä hetkellä ollaan lähdössä luottavaisin mielin perjantaina kohti Vantaata.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Vähän huolestuttaa, että Intian ja Pakistanin kärhämöinnin johdosta joitain Finnairin lentoja Aasiaan on jouduttu fixailemaan ja jopa perumaan, mutta ainakaan vielä sähköpostilaatikko ei ole kolissut, joten ainakin tällä hetkellä ollaan lähdössä luottavaisin mielin perjantaina kohti Vantaata.

Ei niitä kokonaan peruta, mutta aikataulut voi muuttua ilmatilojen sulkemisen takia. Hyvää retkeä, jos ydinsota alkaa, niin eipä sitä kotonakaan varmaan sen jälkeen kovin turvassa olisi.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
En vielä rohjennut tyrkkäytyä tuonne Moderaattorien territoriolle, vaan heitän tänne leijumaan palstan kehityskeskustelun itiön eli siemennyksen:
Reseptioestetiikka – Wikipedia

Hitsin vitsi, jos uudet jäsenkokelaat velvoitettaisiin lukemaan tuo, nyyh Wikistä tosin, artikkeli viitteineen ja sitten tentattaisiin huolella, niin ah kuinka auvoinen foorumi tästä muotoituisikaan. Silleen maailmanlaajuisesti arvostettu intelletkuellien kokoomuskenttä olisi piankin näkösällä ja käsissämmekin.
Vanhat, jo olevaiset jäsenet saisivat toki pitää statuksensa, ei ajokortin uusimista vaadittaisi.

Hilpeiden heittojen taso nousisi sfääreihin kun sanasäiläiltäisiin transsendentaalista idealismista, ou jee.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Johan oli seikkailua ennen kuin löysin tänne hotellihuoneeseeni täällä Tampereella. Taksi vei ensin väärän hotellin ulko-ovelle kun täällä Tampereella on näemmä kaksi hotellia joiden nimissä on vain yhden kirjaimen ero. Taksikuljettaja kuuli väärin aluksi kai hotellin nimen. No sain sitten ilmaiseksi tämän matkan tuolta väärästä hotellista tämän oikean hotellin ulko-ovelle. Onneksi taksinkuljettaja tajusi virheensä ennen kuin jätti minut kyydistä. Itse kun en tuota olisi älynnyt välttämättä. Ihmettelin kyllä ääneen että tämä on hotelli X (en paljasta oikeita nimiä) mutta totesin vain että kai tämä silti oikea hotelli on.

No sitten täällä oikealla hotellilla niin täällä kuljetaan huoneisiin ja rappuihin ulkokautta. En meinannut millään ensin löytää tänne mutta se johtui kai siitä että rapun ulko-ovessa luki jotain rappu D vaikka oikeasti on rappu G.

No loppu hyvin, kaikki hyvin Nyt olen sitten täällä hotellihuoneessa. Tämä on yllättävänkin tasokas huone vaikka maksaa per yö vain 32 euroa. No vessahan tästä huoneesta puuttuu mutta toivottavasti hätä ei tule yöllä.

Päivän vietin nyt sitten täällä Tampereella Vapriikissa. Siellä yllättävänkin kivasti vierähti koko päivä. Mitä nyt välissä kävin katselemassa naisten viestihiihdon. Vapriikissa kävin ainakin jääkiekkomuseossa, pelimuseossa, vampyyrimuseossa, luonnontieteellisessä museossa ja postimuseossa. Kaikki museot olivat aika pieniä kooltaan mutta kyllä silti mielenkiintoisia.

Päivän sitten huipensi illalla vierailu komediateatterissa. Siellä oli näytös Hirmu jätkä jossa ainoa näyttelijä oli Rölli-peikkona Suomen kansalle tutuksi tullut Allu Tuppurainen. Näytelmä oli ihan hyvä ja hauska.

No huomenna vietän päivän vielä Tampereella. Huominen ohjelma vielä vähän auki. Huomisen aikana käyn kaiketi ainakin Muumimuseossa ja taas siellä Komediateatterissa. Muu ohjelma sitten mielialan mukaan.

Rahatilanne hiukan huolestuttaa kun reissuun meneekin jonkin verran enemmän rahaa kuin mitä etukäteen budjetoin. Mutta toivottavasti tililleni järjestyisi jostain huomisen aikana lisää rahaa. Kahdessa paikassa on kyllä minun rahaa säästössä mutta ehtiikö rahat tulemaan tililleni huomisen aikana?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
No huomenna vietän päivän vielä Tampereella. Huominen ohjelma vielä vähän auki. Huomisen aikana käyn kaiketi ainakin Muumimuseossa ja taas siellä Komediateatterissa. Muu ohjelma sitten mielialan mukaan.

Suosittelen edelleen Vakoilumuseota, se on siellä Finlaysonin alueella (Satakunnankatu 18, 33210 Tampere), ja sitä ovat muutkin sinulle tainneet suositella. Erittäin kiinnostava museo jos oikean elämän vakoilijat, agentit ja tiedustelupalvelun käyttämät laitteet kiinnostavat yhtään.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Johan oli seikkailua ennen kuin löysin tänne hotellihuoneeseeni täällä Tampereella. Taksi vei ensin väärän hotellin ulko-ovelle kun täällä Tampereella

Rahatilanne hiukan huolestuttaa kun reissuun meneekin jonkin verran enemmän rahaa kuin mitä etukäteen budjetoin.

Nyt ei joku tässä oikein täsmää. Miksi sinne hotelliin on pitänyt taksilla päästä, kun oletettavasti olet selvin päin ja lyhyelle reissulle ei tarvitse tai ainakaan pitäisi tarvita matkalaukkua.

Jotkut ihmiset aina joskus kysyy ja ihmettelee kuinka joillain on varaa matkustaa oikein ulkomaille. Ne kysyjät ovat niitä ihmisiä mitkä kotikaupungissaankin ajelevat vain taksilla joka paikkaan ja tuhlaavat muutenkin kaikkeen turhaan. Sitten odottelevat palkkapäivää ja sama ralli uudelleen.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Nyt ei joku tässä oikein täsmää. Miksi sinne hotelliin on pitänyt taksilla päästä, kun oletettavasti olet selvin päin ja lyhyelle reissulle ei tarvitse tai ainakaan pitäisi tarvita matkalaukkua.

No kyllä minulla ensinnäkin matkalaukku on mukana. Tuollainen pieni. Jonkun verran kuitenkin vaihtovaatetta täytyy olla mukana varmuuden vuoksi ja tapanani on vaihtaa esimerkiksi alusvaatteet päivittäin. Ei nyt mitään älyttömiä määriä mutta tuollain vähän. Noloa ja karseeta on sekin että aikuisella pitää olla mukana vaihtovaatteet jo varmuudenkin vuoksi mutta koskaan ei tiedä mitä tapahtuu kun on pitkiä aikoja tien päälläkin ilman mahdollisuutta käydä vessassa.

Sitten olin kaiketi mukavuudenhaluinen kun taksin otin allenl. Tai no, oli toki ilta, kylmä sää, ei tarkkaa käryä siitä missä tämä hotelli sijaitsee eikä tahtonut lähteä harhailemaan pelkän kartan avulla. Matkaa ei toki lopulta hotellille ollut kuin 1,5 kilometriä. Ja tunsin oloni siltä kuin olisin tulossa flunssaan. Onneksi olo kuitenkin levättyäni kohentunut ja olen flunssalta säästymässä.

No jos jotain positiivista hakee niin koska matka oli lyhyt niin taksin hintakaan ei ollut kuin 13 euroa. Onhan sekin rahaa toki mutta näin tällä kertaa. Jokaisen muun matkan täällä reissussa aion kävellä, tai sitten kulkea bussilla.

Niin ja minulla on mukana myös kahdet kengät. Tämä voi olla tyhmää mutta lähdin matkaan nastakengillä mutta otin mukaani myös tavalliset talvikengät. Kun en tiennyt kuinka teatterissa, museoissa saisi olla sisällä kengät jalassa jos kengät olisi nastakengät.

Tampereella onneksi tiet hyvin pitkälti sulia ja jäätä vähän. Toista oli ja on Hämeenlinnassa.
 
Postilta tulee hieno uudistus eli kirjeiden perille meno kestää 2-3 päivän sijaan 4 päivää. Milloinkohan Suomessa on viimeksi ollut noin hidas postinjakelu? Varmaan hevoskärryilläkin postia on kuskattu nopeammin.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Herneet on likoamassa kun tänään meinasin keittää hernekeittoa. Sunnuntainahan on laskiaissunnuntai. Huomenna on veljen luona jonkinmoinen laskiaistapahtuma ja sinne olen luvannut kolmesta pussista (a 500g) tehdä keiton. Lihaksi olen varannut porsaan lapaa ja potkaa (potka en ehkä enemmän ns. mausteeksi).
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Postilta tulee hieno uudistus eli kirjeiden perille meno kestää 2-3 päivän sijaan 4 päivää. Milloinkohan Suomessa on viimeksi ollut noin hidas postinjakelu? Varmaan hevoskärryilläkin postia on kuskattu nopeammin.

Aikoinaan Lontoossa tutkittiin keskinopeuksia ja tultiin siihen tulokseen, että nopeudet on suunnilleen samat kuin hevoskärryilläkin on ollut. Varmaan kivaa autoilla, mutta joillekin se on vain jotenkin niin pakollista. Pätee varmaan aikaa moneen muuhunkin kaupunkiin.

Toinen asia on mitä en ymmärrä miten ihmisillä on merkitystä kauan niiden laskujen tulo kestää. Ne tulee sitten, kun ne tulee. Tai se äidin lähettämä syntymäpäiväkortti.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Toinen asia on mitä en ymmärrä miten ihmisillä on merkitystä kauan niiden laskujen tulo kestää. Ne tulee sitten, kun ne tulee. Tai se äidin lähettämä syntymäpäiväkortti.

On niillä laskuilla merkitystä jos ne eivät tule laskuun merkittyyn eräpäivään mennessä ja joutuu maksamaan ylimääräistä laskutuslisää. Näinkin on käynyt, kun Posti kulkee hitaammin kuin koskaan ennen. Samoin ne tilatut aikakauslehdet olisi ihan kiva saada kotiin kun ne ovat vielä ajankohtaisia.

Eikä tämä koske pelkästään kirjepostia tai synttärikortteja. Minullakin on ollut tuloillaan useampi paketti, jotka Postin olisi pitänyt kantaa jo perille. Eikä tarvitse edes kotiin tuoda vaan lähimpään pakettiautomaattiin. Se on aikamoinen kaupankäynnin ja tavarankuljetuksen hidaste, kun jossain postipaketissa tolkuttomasti.

Pisteenä i:n päälle Posti haluaa kiusata köyhiä asunnottomia laittamalla Poste Restante -palveluihin kovat kertamaksut per käynti. Tämä ei tuo Postille rahaa juurikaan mutta vaikeuttaa olennaisesti asunnottomien ja täysvarattomien elämää kun näillä ei ole varaa käydä edes postejaan hakemassa (ja he ovat erityisesti kirjepostin varassa koska asunnottomilla ja ns. metsien miehillä ei mitään nettipalveluita ole).
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
On niillä laskuilla merkitystä jos ne eivät tule laskuun merkittyyn eräpäivään mennessä ja joutuu maksamaan ylimääräistä laskutuslisää. Näinkin on käynyt, kun Posti kulkee hitaammin kuin koskaan ennen.

Tosin, jos noin käy, niin silloinhan vika ei ole missään uudistuksessa mikä pidentää jakelua päivällä vaan jossain aivan muualla.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Nyt on hernekeitto keittiössä porisemassa. Nyt voi keskittyä miesten viestin hiihtoon kunhan muistaa välillä käydä vähän hämmentämässä keittiö. Potka pitää ottaa pois tunnin päästä ja irroittaa siitä (vähäiset) lihat. Kyllä minulla on vähän enemmän odotuksia tähän viestiin kuin eiliseen...
 

ace

Jäsen
Päivän vietin nyt sitten täällä Tampereella Vapriikissa. ...vampyyrimuseossa...

Onko tämä vampyyrimuseo siis se Dracula aiheinen näyttely, vai onko Vapriikissa oikeasti vampyyrimuseo?

Oliko hyvä? Itse pääsin käymään tammikuussa Romaniassa Draculan linnaksi mainostetussa (ei sitä oikeasti ole) Bran Castlessa ja niillä höyryillä alkoi kiinnostamaan tuo Vapriikin näyttely. Jos se on hyvä, pitänee kesällä sinne suunnata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös