Keskustelua Marvel-universumin elokuvista ja tv-sarjoista (Marvel Cinematic Universe, X-Men jne.)

  • 216 557
  • 1 159

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
WandaVision vaan jatkaa sekoittamista, huikea sarja. Viimeinen jakso vielä uupuu, mutta jos se ei nyt kyykkää ihan täysin, niin tässä on käsillä Marvelilta aika mestariteos lajissaan. Tämä on monella tapaa paljon sitä mitä elokuvat ei onnistu olemaan, eikä niiden tietysti tarvitsekaan. Toivotaan, että muutkin Marvelin tulevat sarjat on enemmän tälläisiä henkilöhahmovetoisia ja sitä puolta syventäviä, eikä toimintapaketteja. No, osa varmaan kallistuu enemmän toimintaan, mutta tämä on kyllä tosi hienoa vaihtelua.

Ensialkuun olin sitäkin mieltä, että tämä sarja ei oikein anna mitään sellaiselle, joka ei ole leffoja katsonut läpikotaisin. No toki leffat tuntevalle tämä antaa eri tavalla kaikkea, mutta nämä viimeisimmät jaksot on oikeastaan ovelasti avanneet tarinan taustoja sitä kautta, että tämä seisoo jopa aika hyvin omillaankin ja voi olla eräänlainen portti elokuvien puolelle jos kiinnostus herää. Tietysti niiden toimintapainotteisuus voi ummikolle tuntua aika pintapuoliselta tämän jälkeen. Joka tapauksessa hahmoihin ja niiden taustoihin tutustuminen tämänkin kautta on eräällä tapaa mahdollista. Sisäänheittotuotteena ja porttina MCU:en voi siis jopa toimia. Tätä on kyllä selkeästi mietitty tarkkaan ja mysteerit aukeaa hienolla tavalla, eikä välttämättä lineaarisesti. Mahtavaa settiä kaiken kaikkiaan! Olen kyllä todella yllätetty tämän kautta, odotin ehkä vähän vähemmän sisältöä ennakkoon. Trailerit hämäsi juuri sen verran.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Mitenkäs tuo Wandavision, kannattaako aloittaa, jos on katsottuna vain parit Ironmanit ja Avengersit? Endgame siis on katsomatta.

Marvelin hahmot sinäänsä muuten on hyvinkin tuttuja, mutta en ole innostunut uusimmista Marvel leffoista pitkään aikaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mitenkäs tuo Wandavision, kannattaako aloittaa, jos on katsottuna vain parit Ironmanit ja Avengersit? Endgame siis on katsomatta.

Marvelin hahmot sinäänsä muuten on hyvinkin tuttuja, mutta en ole innostunut uusimmista Marvel leffoista pitkään aikaan.
Kuten sanoin, niin sarjan edetessä pääsee kyllä kärryille tarinasta jos nyt tietyt asiat ehkä jää vähän epäselväksi, mutta ei se haitaksi ole jos on Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War sekä Avengers: Infinity War ja Endgame hallussa. Noissa nyt kerrotaan Wandan ja Visionin tarina tähän mennessä.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Noniin WandaVision on saatu päätökseen. Laitan spoileriin kamaa, että jos et ole vielä kaikkia jaksoa katsonut niin varoituksen sana. Mutta tosiaan vahva aloitus MCU:n sarjoille ja parin viikon päästä saadakin jo lisää kamaa Falcon & Winter Soldierin muodossa.
1. Case Quicksilver. Fietro aka Frank Bohmer oli Agnessin hallinassa. Se että miksi hän oli nopea ei koskaan selvinnyt. Teoriahan on että Jimmy Woon alkukaudella mainitsema ”todistajasuojelussa” oleva henkilö olisi juuri Peter. Hän sitten olisi valinnut todistaja suojelunimeksi Boner-vitsin. Olisi Peterin hahmolle sopivaa.

2. Ensimmäinen endcredit scene toi Monican osaksi Captain Marvel 2:sta ja tapaamista Furyn kanssa on siis tiedossa. Varmaan liittyen itse Captain Marveliin.

3. Toinen endcredit scene sitten liittynee Doctor Strange 2:seen. Wanda varmaan yrittää etsiä lapsiaan jostain toisesta universumista. Ehkä uusi Quicksilver voi olla myös avain tähän.

4. White Visonin tulevaisuus jäi myös auki ja varmaan jatkossa siitäkin tulee lisää.

5. Aika moni teoria jäi toteutumatta toistaiseksi ainakin. Ultron, Fantastic 4 ja Mephisto muutama mainitakseni.
 

Escapist

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado Avalanche
Pari jaksoa on nyt Falcon&Wintersoldieria tullut ja huomattavasti vakuuttavampi alku jos vertaa wandavisioniin. Samin ja Buckyn kemiat näyttivät jo civil war- elokuvassa osuvan hyvin yhteen ja tuota puolivakavaa kuittailua on luvassa nyt sitten kokonaisen sarjan verran. Vaikuttaisi myös siltä että sarjassa om tyyliltään lähempänä alkupään mcu-leffoja mikä on piristävää vaihtelua kaiken yliluonnollisen touhun ja avaruusseikkailujen jälkeen. Tavallaan mukava myös että kerran viikossa tulee yksi jakso, onpahan jotain odotettavaa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
WandaVision tosiaan nyt viimeisimmissä jaksoissaan siirtyi vähän siihen tutumpaan Marvel-meininkiin, mutta olihan se toki trailereista ja jo viimeistään sarjan puolivälin paikkeilla kautta aika selviökin. Sarjan loppu on ilmeisesti jakanut aika lailla mielipiteitä. Varsinkin kun kaikenlaisia vihjailuja viljeltiin siinä määrin, että kaikenlaiset teoriat lähti niistä netissä villisti liikkeelle. Niin itsellänikin ja se oli sarjan suola osin ja niihin ei nyt oikeastaan mihinkään yleisesti arvailtuihin ihan vastattu siinä määrin. Toisaalta sarja jätti kuitenkin monia ovia raolleen ja mahdollisuuksia tulevaa silmällä pitäen. Lähinnä toimi kiusoitteluna ja siinä onnistui kyllä erinomaisesti.

1. Case Quicksilver. Fietro aka Frank Bohmer oli Agnessin hallinassa. Se että miksi hän oli nopea ei koskaan selvinnyt. Teoriahan on että Jimmy Woon alkukaudella mainitsema ”todistajasuojelussa” oleva henkilö olisi juuri Peter. Hän sitten olisi valinnut todistaja suojelunimeksi Boner-vitsin. Olisi Peterin hahmolle sopivaa.
Luulisin, että se supervoima oli nimenomaan Agathan magian tekosia. Jakson 7 lopussa kun Agathan juonet paljastettiin, niin näkyi miten Ralphin selässä kulki maagisia lankoja joita Agatha ohjaili ja kun Monica repäisi sen Ralphin kaulassa olevan helyn irti vikassa jaksossa, niin supervoimat katosivat samantien ja samalla myös se Quicksilver-identiteetti. Jonkinlainen lumous, siis. Oma villi teoria on, että Agatha jotenkin Darkholdin avulla vangitsi rinnakkaistodellisuuden, eli mahdollisesti X-Menin Quicksilverin tietoisuuden (koska MCU-ulottuvuuden Pietro oli död) ja sitä kautta tämän mutanttivoimat Ralphiin, joka "sattumoisin" sattui olemaan samannäköinen kuin tämä rinnakkaistodellisuuden Peter. Sikäli, sitten kun X-Men tulee mukaan soppaan, en pitäisi mahdottomana, että Evan Peters palaisi rooliin vaihtoehto-Quicksilverinä lähitulevaisuudessa. Mielestäni tuossa viljeltiin muitakin pieniä vihjeitä sinne suunnalle mm. tämän feikki-Pietron muistot poikkesi hiukan Wandan vastaavista ja myös se perinteikästä Quicksilverin supersankariasua muistuttava halloween-kostyymi, mutta se kaikki jää nähtäväksi. On vaan kuitenkin suuri fanisuosikki roolissaan ja jos kerran muitakin näyttelijöitä uusii roolejaan aiemmista leffasarjoista ja tv-sarjoista, kuten on osin varmistettu ja myös huhuttu, niin mistäpä näitä tietää. X-Men leffoissa oli monia tosi hyviä castauksia, joiden kohdalla en pitäisi huonona, vaikka roolit uusittaisiin osana MCU:ea.

Kaikkiaan hieno sarja ja sopivaa uuden haistelua, jos nyt vähän ehkä turhankin paljon alleviivattiin ja selitettiin lopulta asioita, mutta toki pitää muistaa, että näitä tehdään aika laajalle yleisölle loppupeleissä. Turha odottaa mitään erityisen äkkiväärää ja taiteellista. Näyttelijät onnistui kauttaaltaan hienosti, mutta itselleni varsin uusi tuttavuus näyttelijänä, eli Kathryn Hahn loppua kohden varasti show'n aika huolella. Hallitsee sekä komedian että hyytävämmän puolenkin.

***

Falcon and the Winter Soldier ei jostain syystä ennakkoon ihan niin suuresti innostanut, kun monet muut julkistetut sarjat on olleet paperilla huomattavasti kiehtovampia. Näin ollen on päässyt yllättämään tosi hienosti parin jakson otannalla. Toimintaa on, mutta ei kuitenkaan liiaksi. Enemmän keskitytään Samin ja Buckin kipuiluun ja keskinäiseen diskurssiin ja molempien tietynlaiseen hukassaolemiseen tässä päivässä, mikä ei ole ihme osin sotilastaustan ja osin viiden vuoden poissaolonkin vuoksi. Henkisesti jatkaa CA: Winter Soldierin ja CA: Civil Warin jalanjäljissä tietynlaisen salaliittomysteerin ja agenttijännärin polkuja kulkien. Kuten WandaVisionissa, niin tässäkin nautin oikeastaan siitä, että kun yhden elokuvan rajalliset raamit ei niin pitele, jää enemmän aikaa tavallisen elämän ja ihmissuhteiden peilaamiselle. Välillä melkein jo toivoo, että koko MCU siirtyisi enimmäkseen sarjaformaattiin. Leffoina voisi toimia sitten Avengers-tyyppiset joukkorymistelyt. Miettii nyt vaikka, miten tuollaisella budjetilla voisi vaikkapa Spider-Manista saada tosi kiehtovan sarjan, kun Parkerin siviilielämän kiemuroihin ja teini-iän tuskailuihin saisi enemmän syvyyttä, kun ei tarvitse liikaa painottaa sitä toiminnallisuutta. Noh, tuskin tulee toteutumaan, mutta sarjamuodossa kyllä tähän tulee ihan toisenlaista hohtoa ja ulottuvuutta, ainakin toistaiseksi on tehnyt niin. Sikäli varmaan Marvelilta ihan oikea peliliike, jos halutaan katsojille tarjota jotain vähän uutta yli 20 leffan jälkeen.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin ja Black Widow'n pitäisi nyt loputtomasta julkaisulimbostaan singahtaa katsojien keskuuteen vihdoin ja viimein heinäkuun alussa.

Ensi-iltahan piti olla toukokuussa, mutta sitä siirrettiin jälleen kerran. Otaksun, että tuo nyt pitää, sillä leffa julkaistaan Disney+:ssa samaan aikaan Premier Access -metodilla leffateattereiden ohella. Oma usko siihen, että leffateatterit pyörii tällä koronavauhdilla heinäkuussakaan meilläpäin ei ole suuren suuri, joten se pari kymppiä voinee vuokraleffan takia uhrata, vaikka sitten kesälomalahjaksi itselle. Saahan sen elokuvan sitten katsoa useamman kerran halutessaan ja jos vaikka saisi videotykin viriteltyä olkkariin, niin se olisi ihan riittävän elokuvateatteri omaan makuun. En ole niin hifisti muutenkaan. Lähinnä haluan vaan nähdä jo tuon vihdoin ja viimein. Veikkaan, että ainakin muutamat muut tulevat Marvel-leffat varmaan päätyy Premier Accessina saataville myös. Ei Disney halua loputtomiin noin kalliiden tuotosten päällä istuskella jos teatterit ei vedä toivottuun tahtiin väkeä ja kun esim. kilpailijana HBO WB:n elokuvia tuo striimattavaksi tiuhaa tahtia.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
WandaVision tosiaan nyt viimeisimmissä jaksoissaan siirtyi vähän siihen tutumpaan Marvel-meininkiin, mutta olihan se toki trailereista ja jo viimeistään sarjan puolivälin paikkeilla kautta aika selviökin. Sarjan loppu on ilmeisesti jakanut aika lailla mielipiteitä. Varsinkin kun kaikenlaisia vihjailuja viljeltiin siinä määrin, että kaikenlaiset teoriat lähti niistä netissä villisti liikkeelle. Niin itsellänikin ja se oli sarjan suola osin ja niihin ei nyt oikeastaan mihinkään yleisesti arvailtuihin ihan vastattu siinä määrin. Toisaalta sarja jätti kuitenkin monia ovia raolleen ja mahdollisuuksia tulevaa silmällä pitäen. Lähinnä toimi kiusoitteluna ja siinä onnistui kyllä erinomaisesti.


Luulisin, että se supervoima oli nimenomaan Agathan magian tekosia. Jakson 7 lopussa kun Agathan juonet paljastettiin, niin näkyi miten Ralphin selässä kulki maagisia lankoja joita Agatha ohjaili ja kun Monica repäisi sen Ralphin kaulassa olevan helyn irti vikassa jaksossa, niin supervoimat katosivat samantien ja samalla myös se Quicksilver-identiteetti. Jonkinlainen lumous, siis. Oma villi teoria on, että Agatha jotenkin Darkholdin avulla vangitsi rinnakkaistodellisuuden, eli mahdollisesti X-Menin Quicksilverin tietoisuuden (koska MCU-ulottuvuuden Pietro oli död) ja sitä kautta tämän mutanttivoimat Ralphiin, joka "sattumoisin" sattui olemaan samannäköinen kuin tämä rinnakkaistodellisuuden Peter. Sikäli, sitten kun X-Men tulee mukaan soppaan, en pitäisi mahdottomana, että Evan Peters palaisi rooliin vaihtoehto-Quicksilverinä lähitulevaisuudessa. Mielestäni tuossa viljeltiin muitakin pieniä vihjeitä sinne suunnalle mm. tämän feikki-Pietron muistot poikkesi hiukan Wandan vastaavista ja myös se perinteikästä Quicksilverin supersankariasua muistuttava halloween-kostyymi, mutta se kaikki jää nähtäväksi. On vaan kuitenkin suuri fanisuosikki roolissaan ja jos kerran muitakin näyttelijöitä uusii roolejaan aiemmista leffasarjoista ja tv-sarjoista, kuten on osin varmistettu ja myös huhuttu, niin mistäpä näitä tietää. X-Men leffoissa oli monia tosi hyviä castauksia, joiden kohdalla en pitäisi huonona, vaikka roolit uusittaisiin osana MCU:ea.

Kaikkiaan hieno sarja ja sopivaa uuden haistelua, jos nyt vähän ehkä turhankin paljon alleviivattiin ja selitettiin lopulta asioita, mutta toki pitää muistaa, että näitä tehdään aika laajalle yleisölle loppupeleissä. Turha odottaa mitään erityisen äkkiväärää ja taiteellista. Näyttelijät onnistui kauttaaltaan hienosti, mutta itselleni varsin uusi tuttavuus näyttelijänä, eli Kathryn Hahn loppua kohden varasti show'n aika huolella. Hallitsee sekä komedian että hyytävämmän puolenkin.

***
En tiedä oikein mitä tästä uskaltaa kirjoittaa, joten spoileriin kaikki:
Sarjan alku oli minusta ihan timanttista kamaa. Täysin järjettömältä tuntuva asetelma eri aikakausien sitcom- jaksojen muodossa, ja ysärille asti nuo aikakaudetkin oli toteutettu todella hyvin, loppua kohti tietysti luonnollista, että ero nykypäivään hälveni. Tarinaa vietiin hyvin eteenpäin, ja tämä järjettömyys oli vielä hyvin ja Marvel- universumin mittapuulla uskottavasti selitetty, ja ulkomaailman selvityksistä alkoi ikäänkuin uusi luku koko sarjassa. Mutta minusta se lopun noitailu meni jo ihan pelleilyksi, enkä tykännyt yhtään. Melkein kaikki Marvelit on kyllä nähtynä, mutta en mikään ultrafani ole, ja saatan olla missannut tällaisen noituuden kuulumisen universumiin, mutta minua tuo ei kyllä miellyttänyt yhtään, ja pari viimeistä jaksoa olivat sarjan heikointa antia.

Minusta tuossa uuden Visionin kohdalla pelattiin hahmon paluu jatkossa käytännössä "ennallaan", kun alkuperäinen siirsi/avasi muistinsa uudelle.
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
Jos vähääkään epäilyttää tai jos ei epäilyttäskään niin spoilerin alle vaan. Itsekin vielä odottelen sopivaa hetkeä wandalle ja falconin sarjalle. Leffatkin sain vasta loppuun.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mutta minusta se lopun noitailu meni jo ihan pelleilyksi, enkä tykännyt yhtään. Melkein kaikki Marvelit on kyllä nähtynä, mutta en mikään ultrafani ole, ja saatan olla missannut tällaisen noituuden kuulumisen universumiin, mutta minua tuo ei kyllä miellyttänyt yhtään, ja pari viimeistä jaksoa olivat sarjan heikointa antia.
Alkujaanhan näissä elokuvissa Wandan voimat selittyi Mind Stonella tehtyjen kokeiden tuloksella, mikä toki edelleen pitää paikkansa, mutta sarja tosiaan antoi myös nyt ymmärtää sen, että Wandalla oli potentiaalisia noitavoimia jo lapsuudessa ennestään ja vasta ikuisuuskivi sai ne manifestoitumaan sitten huomattavasti voimakkaampina. Sarjakuvissa Wanda taas on mutantti ja voimat selittyy siltä osin. Sarjakuvissa kyllä myös on noitia, magiaa ja vastaavaa, joten samat jutut tuodaan nyt myös elokuviin osaksi. Sinänsä ei mitenkään nyt ykskaks keksittyä, mutta jakaa ehkä mielipiteitä.

Toisaalta Doctor Strangessa aihetta käsiteltiin myös jo. Siinä tosin annettiin ymmärtää, että mystisten taitojen mestarit pikemminkin pystyvät manipuloimaan universumin rakenteita ja luonnonvoimia ja magia on suppea ja taikauskoinen käsitys asiasta, eikä anna ymmärtää kuin pintaraapaisun. Tuohon varmasti Wandan kohdallakin uppoudutaan, kun on mukana seuraavassa Doctor Strange -elokuvassa, joka käytännössä jatkaa tätä sarjaa sitten.

Itse miellän, että Wandan noitavoimat näyttäytyy jonain taikuutena asiaa ymmärtämättömille, mutta on sidoksissa noihin kuuteen singulariteettiin joiden fyysisiä ilmentymiä ikuisuuskivet ovat/olivat. Minusta nämä kuviot tuo ihan mielenkiintoisia mahdollisuuksia universumiin. Pian päästään näkemään helvetillisiä demoneja ja ehkä jotain myyttisiä hahmojakin, sarjakuvien puolellahan on ollut esimerkiksi kelttiläisten mytologioiden hahmoja kuten Merlin, Morgan le Fay jne.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
(Melkein spoilerivapaata arvostelua)

Viisi jaksoa nyt Haukkaa ja Talvisotilasta takana... Ja nyt on pakko avautua. Wandavision oli omasta mielestä hyvä. Siis todella hyvä. Jaksoi koko sarjan pitää mielenkiinnon yllä ja hyvää alustusta tulevaan. Jokaista jaksoa odotti eikä tullut kyllästystä edes jaksojen aikana.

Tämä Falcon & winter soldier on täysin toista maata. Pitkävetisiä jaksoja, vähän väsynyttä toimintaa jota aivan liian vähän. Tämä viides jakso oli varsinkin iso pettymys, odotin todella paljon. Neljännen loppu antoi toivoa, että nyt lähtee ja isosti. Tuloksena todellinen lässähdys, jaksossa toisteltiin samaa mantraa mitä oltiin jo opittu aiemmista jaksoista.

Castaus ei ole mielestäni myöskään ihan osunut. Oranssipää "pahis-hyvis" ei jaksa innostaa yhtään. Taustalla häärii joukko pieniä vilahduksia muista, joten ei niistä hirveästi kiinni ehdi saamaan. Walkerin tarinan nyt tiesi jo jaksosta yksi melkeinpä. Zemon näyttelijä suoriutuu suhteellisen hyvin roolistaan. Vaikka omasta mielestäni oli parempi Civil Warissa.

Taitaa sarjan tarkoitus olla vaan alustus BP2:lle. Jotenkin wakandalaisetkin olivat irtaantuneen oloisia tarinasta. Droppailivat vähän juttuja ja se oli siinä, melkein näin taustalla Herra Disneyn vinkkaavan silmää, "pitäkää tämä mielessä tulevaisuudessa ;)".

1.5/5, pettymystä. Emäntäkin nukahtanut kesken parin jakson.
 
Viimeksi muokattu:

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Tämä Falcon & winter soldier on täysin toista maata. Pitkävetisiä jaksoja, vähän väsynyttä toimintaa jota aivan liian vähän. Tämä viides jakso oli varsinkin iso pettymys, odotin todella paljon. Neljännen loppu antoi toivoa, että nyt lähtee ja isosti. Tuloksena todellinen lässähdys, jaksossa toisteltiin samaa mantraa mitä oltiin jo opittu aiemmista jaksoista.
Tämä viesti voi sisältää lieviä juonipaljastuksia, joten laitan spoileriin jos joku ei ole kerennyt katsomaan.

Olen hieman erimieltä. Omasta mielestä tämä on parempi kuin WandaVision. Ei sillä tykkäsin mutta se lässähti loppua kosken, kun oikeastaan mitään ei lopulta tapahtunut. Falcon & Winter Soldierien vahvuus on ollut Buckyn, Samin ja Zemon kemia keskenään oli erinomaista. John Walkerin tarina on myös mielestäni erittäin mielenkiintoinen. Siitä saa mielenkiintoisen yhteyden Karliin. Paras näyttelijä hänellä ei ole, mutta ei anneta sen häiritä. Mutta tosiaan teemana hyvät ajatukset ei hyvitä tekoja. Karli ja Walker lähtevät hyvin eri lähtökohdista, mutta vallan korruptoimana menevät hyvin samaan pisteeseen missä ovat pahiksia. Lopuksi sarjassa on hyvää keskustelua rasismista ja Isaiah Bradleyn tarina onkin erittäin koskettava. Viimeisimmässä jaksossa oli kyllä hieman tahditusongelmia. Myös voisin kuvitella ett sydäntävä särkevä hetki tulee olemaan kun Bucky joutuu puhumaan vääjämättä Yorin kanssa hänen poikansa kuolemasta.

Ja tosiaan en yritä aivopestä tykkäämään sarjasta. Se on aivan ok, jos jostain ei pidä. Mutta tosiaan itselle on ollut erittäin mieluisa sarja ja en pistäisi pahitteeksi, jos tästä olisi tulossa lisää.

Lisätään vielä, että Loki kyllä näyttä traillereiden perusteella erittäin mielenkiintoiselta ja kauaan siihenkään ei mene enää.
 
Viimeksi muokattu:

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
@Tjapalala se on tosiaankin makuasia, toiset tykkää, toiset ei. Teemat on hyvät, mutta 6 jakson sarjassa ne on pyöritelty jo moneen otteeseen ja aika pitkän kaavan kautta. Aivan kuin lapselle selittäisi moraalista ja oikeudentajusta jne.

Ens viikolla luultavasti loppuu johonkin "isoon" cliffhangeriin, mikä ärsyttää vielä enempi.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Haukka & Talvisotilas on ollut oikein viihdyttävää katsottavaa. Mainio, joskin ja sit ne taistelee!!! -episodin ja alleviivaavien MCU-selityslaatikkokohtausten kevyesti lässäyttämä WandaVision antoi alussa ja finaalia edeltäneissä jaksoissa runsaasti toivoa sen suhteen, että ainakin sarjaformaatissa Marvel/Disney osaa ja uskaltaa käsitellä vähän raskaampaa ja monisävyisempääkin tematiikka.

Falcon and The Winter Soldier tekee tätä samaa, välillä paremmin, välillä huonommin. Tässä on yllättävänkin (hyvällä tavalla) latautuneita teemoja, kuten rasistiset rakenteet ja sarjan tapa käsitellä Bile-Zemoa Zemoa teki jo ennestään mainiosta hahmosta vieläkin kiinnostavamman.
Flag Smashers -poppoo on konseptitasolla mainio lisä sarjaan, joka ainakin sivuaa kansallisen symbolin poliittista(kin) voimaa, mutta on vähän kiusallista, miten sarja koodasi heidät aika hätäisesti radikaaleiksi. Antifa-rinnasteiset elementit vain korostavat sitä, että sinänsä kiinnostavaa konseptia ei ehkä uskalleta käsitellä sellaisenaan, vaan luisu kohti radikalismia ja kaikki ääripäät ovat pahasta -alleviivaus halutaan pelata mahdolisimman nopeasti. Taas yksi esimerkki siitä, että osaamista ja halua käsitellä moraalisesti monitulkintaisempiakin asioita olisi, mutta hommaa ei ihan viitsitä tai uskalleta viedä syvään päätyyn ja haastaa päähenkilöitä tai saattaa heitä vaikeampien valintojen eteen. Ei siinä, tämähän on myös ymmärrettävää ja itse päähenkilöiden kemia on herkullinen ja oli hienoa ikäänkuin viettää heidän kanssaan enemmän aikaa viime jaksossa.

Noin yleisesti, sarja tuntuu pelaavaan ehkä pikkuisen liian monilla korteilla niin, ettei saa niistä kovinkaan vahvaa kättä kasaan; John Walker, Flag Smashers, Batrocin paluu kuvioihin, Isaiah... ties vaikka Isaiahin lapsenlapsesta leivotaan MCU:n Patriot (linkki Googlen kuvahakuun, jos hahmo ei ole tuttu)? Paljon on kaikkea hienoa, fiksua ja vaikuttavaa, mutta vähän myös kompastelua laajan teema- ja hahmokaartin kanssa Saa nähdä, miten tämä saadaan nivottua pakettiin.

Korostan nyt vielä, että olen viihtynyt tämän parissa hienosti ja seuraavaa jaksoa on joka kerta jäänyt odottamaan mielenkiinnolla. Hieman WandaVisionista poiketen käyrä on ollut hyvin selkeästi nousujohteinen, sillä ensimmäinen jakso, eli tykytyky-toimintakohtausääniraitaa myöten Marvel-leffan ensimmäinen puolituntinen oli luultavasti se heikoin.
 
Viimeksi muokattu:

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Falcon ja Winter Soldier-sarja on maistunut ihan hyvin itselle. Eniten olen aina pitänyt marveleissa näistä Captain America-osaston elokuvista, ne kun on eniten "maanläheisiä" ja perinteisiä toimintaelokuva/agenttijännäreitä. Mitä vähempi hahmoja leijumassa taivaalla ja nakkelemassa toisiaan erivärisillä valopalloilla niin sen parempi. Eipä tässä mitään kovin syvällisiä juttuja ole mutta aivan sopivaa tavaraa kun perjantaina työpäivän jälkeen haluttaa nollata aivot hyvän viihteen parissa.

Nyt viimeisin jakso oli ehkä heikoin tähän mennessä, tuntui vähän siltä ettei sillä ollut muuta tarkoitusta kuin pohjustaa finaalijaksoa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen muutaman muun kanssa samaa mieltä, että sarjan viides jakso ei ehkä ihan täysillä palkeilla vastannut huutoon, kun neljäs jakso päättyi todella intensiivisesti. Tässä oli jo jopa hiukan liikaa jahkailua ja tyhjäkäyntiä. Toivotaan, että tänään ilmestynyt viimeinen jakso sitten rysäyttää kunnolla. Melkein tuntuu, että sarja olisi voinut tarvita jakson pari jopa lisää, mutta arvioin sitä sitten kun olen päätösjakson nähnyt. Melkein voisin arvella, että tämä sarja saa toisen kauden ja tarina monelta osin jatkuu siinä. WandaVision, vaikka nyt jättikin asioita auki, oli kuitenkin hiukan selkeämpi oma tarinansa. Toki sekin nyt petasi Doctor Strange in the Multiverse of Madnessia, mutta seisoi varsin hyvin omillaankin.

Mutta oli viidennessä jaksossa paljon hyvääkin, Wyatt Russell John Walkerin roolissa jatkoi loistavaa työtä ja hahmo on todella mielenkiintoinen. Ilmeisesti monien fanien hampaissa, mutta en ymmärrä oikein miksi, koska sehän on kaikkinensa todella onnistunut myös silloin kun on ärsyttävä. Sarjassahan nyt alleviivataan ihan kokoajan, miten kaveri ei todellakaan ole mikään Steve Rogers. Se on juuri yksi kulmakivi tämän stoorin viehätystä. Näennäisesti Captain Americalta näyttävä ja vaikuttava jamppa, joka kuitenkin on persoonaltaan ja henkisiltä valmiuksiltaan ihan toista luokkaa kuin eri aikakauden lapsi Rogers.

Loppujen lopuksi tämäkään sarja ei ole mitenkään erityisen action packed, ellei vika jakso sitten siinäkin tee selkeää käännöstä. Noin muuten kuitenkin hahmojen välisille kiemuroille ja haasteille on annettu paljon aikaa ja tilaa ja se varmaan jakaa kanssa mielipiteitä, mutta leffojen turboahdettuun sisältöön nähden tuo ainakin minulle ihan tarpeellista vaihtelua, kun korostetaan sitä draaman puolta ja vaikeita aiheita. Sam Wilson varsinkin on aika taviskundi verrattuna kultalusikka suussa syntyneisiin Tony Starkeihin ja Thoreihin ja Bucky taas käynyt verrattuna vaikkapa Rogersiin huomattavasti kivisemmän tien. Hyvä, että kerrotaan vähän tavallisempienkin ongelmien kanssa kamppailevia tarinoita. Tämä on ollut etukäteisarvailuja huomattavasti vakavampi-ilmeinen ja paikoin jopa melko väkivaltainenkin sarja noin Marvelin mittapuulla. Ehkä antaa toivoa, että D+:an tulevaisuudessa voitaisiin saada rosoisempaakin matskua MCU:n tiimoilta, mitä tietyt hahmot luultavammin tarvitsisi osakseen. Ehkä striimauspalvelujen raamit antaa enemmän tilaa kokeilla. Siltä vaikuttaisi parin sarjan otannalla ainakin.

Lopuksi sitten vielä tageihin oma pieni spekulointi:

Zemo on aivan varmasti jujuttanut jannuja ihan alusta ja kokoajan ja laskeskeli, että joutuukin lopulta wakandalaisten kynsiin. Wakandalaiset tuntuisi olevan hyvinkin kunniatietoista sakkia, jotka ei toimi hätiköidysti vaan sääntöjen mukaan ja Zemon päätyminen Raftille (luulin muuten jo Civil Warin lopussa, että Zemo joutui sinne) on varmasti ollut se intentio kokoajan. Siellä on taatusti jotain (ainakin muita vangittuja superrikollisia) johon haluaa päästä käsiksi ja uskoo pystyvänsä manipuloimaan asioita ja ihmisiä sieltä käsin. Toki menee hiukan ehkä ylinerokkaan ja kaikki liikkuvat osaset huomioivan superpahiksen puolelle, jos on laatinut sellaiset langat jotka ennemmin tai myöhemmin tuottavat toivottua tulosta, mutta toisaalta hahmo perustuu kuitenkin Marvelin ikoniseen pahikseen, jossa nyt itsessään on vähän sellaista James Bond- pahiksen vikaa ja joka sarjakuvien puolenkin on juonitellut itsensä todella korkeisiin asemiin. Näin ollen luulen, että MCU:n Zemo kulkee samaa polkua ja hänen tarinansa ei vielä tule täyteen mittaan tämän sarjan aikana. Toivotaan, koska noiden moniulotteisten pahisten suhteen juurikin tarvittaisiin myös pidempää kehityslinjaa ja jatkumoa, eikä vaan pelkkää päivän pahiksena olemista. Noin muutoin Zemo ollut harmillisen pienessä roolissa sarjassa, joten toivon, että saa ruutuaikaa myöhemmin joko sarjan mahdollisella toisella kaudella tai jossain elokuvassa.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Kirjoitellaan viimeiset ajatukset Falcon and Winter Soldierista
Captain America!!! And Winter Soldier
myöhemmin, kun nyt muutto painaa päälle.
Tosiaan Captain America 4 on tulossa tuotantoon elokuvan. Varmaan siis meidän uusi Sam Wilson Captain Americana pääosassa siinä
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Tedille sen verran että Marvelilla oli oma kirjansa jengille nimeltä Thunderbolts, jonka perusti, tadaa Zemo, jos siis nyt oikein muistan ja premissi oli että hän rehabilitoi Raftin vankeja toimimalla kuten supersankarit ja noh lukekaa itse jos kiinnostaa.

Sarjakuvissahan on jo tuo Cap America on Sam Wilson tehty joten en ihmettelesi jos näin tehtäisi myös leffojen puolella, mutta sen verran sanoisin että Falcon kapuna ei ihan järisyttävää suosiota saanut, mutta ainakin mulle tuo tarinakaari oli järkevä, kuka muu muka?

Sitten tuosta naispuolisesta Thorista, odotetaan mitä saadaan mutta samat sanat kuin tuosta edellisestä keissistä, niin ei tosiaankaan mitään hirveitä hurraa huutoja saatu naisThorilla aikaiseksi sarjakuvien puolella, joten katsotaan mitä leffa saa tehtyä, mutta vähän epäilen kyllä miten Portman saadaan istututettua Thorin rooliin, mutta ei pitäisi jäädä ainakaan näyttelijänlahjoista tämä juttu maaliin saattamatta.

Ps:
John Walker ei todellakaan ole kapu, ovathan he menneisyydessä(sarjakuvissa) ottaneet yhteen enemmän kuin tarpeeksi. U.S. Agent
 
Viimeksi muokattu:

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tedille sen verran että Marvelilla oli oma kirjansa jengille nimeltä Thunderbolts, jonka perusti, tadaa Zemo, jos siis nyt oikein muistan ja premissi oli että hän rehabilitoi Raftin vankeja toimimalla kuten supersankarit ja noh lukekaa itse jos kiinnostaa.

Sarjakuvissahan on jo tuo Cap America on Sam Wilson tehty joten en ihmettelesi jos näin tehtäisi myös leffojen puolella, mutta sen verran sanoisin että Falcon kapuna ei ihan järisyttävää suosiota saanut, mutta ainakin mulle tuo tarinakaari oli järkevä, kuka muu muka?

Selväähän tuo on, että Zemosta rakennellaan nyt vähän isompaa pahista. Marvel on ehkä viimein oppinut läksynsä, eikä tuhoa pahiksia heti ensimmäisessä sarjassa/elokuvassa, vaan malttavat rakentaa, kuten Thanoksen kanssa.

Bucky? Eikös Bucky ollut sarjakuvissakin Captain America jossain vaiheessa. Toki nykyaikana en näe oikein muuta mahdollisuutta kuin tunkea etnistä taustaa omaavan näyttelemään Captain Americaa. Etenkin, kun Black Panther poistui joukosta. Valkoiselle kuluttajalle tuo Falconin/Captain American, mustan miehen ongelmat juonilanka ei vaan ihan kauhean vahvasti resonoi. Eikä siis sillä, että siinä olisi jotain väärää. Tekee vain hahmosta melko tylsää seurattavaa, kun ei voi samaistua sitten oikein millään muotoa hahmoon. Alkuperäinen Captain America oli myös melko tylsä hahmona ja toimi lähinnä noissa ihan viimeisissä elokuvissa muutenkin kuin kiiltokuvapoikana.
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Selväähän tuo on, että Zemosta rakennellaan nyt vähän isompaa pahista. Marvel on ehkä viimein oppinut läksynsä, eikä tuhoa pahiksia heti ensimmäisessä sarjassa/elokuvassa, vaan malttavat rakentaa, kuten Thanoksen kanssa.

Bucky? Eikös Bucky ollut sarjakuvissakin Captain America jossain vaiheessa. Toki nykyaikana en näe oikein muuta mahdollisuutta kuin tunkea etnistä taustaa omaavan näyttelemään Captain Americaa. Etenkin, kun Black Panther poistui joukosta. Valkoiselle kuluttajalle tuo Falconin/Captain American, mustan miehen ongelmat juonilanka ei vaan ihan kauhean vahvasti resonoi. Eikä siis sillä, että siinä olisi jotain väärää. Tekee vain hahmosta melko tylsää seurattavaa, kun ei voi samaistua sitten oikein millään muotoa hahmoon. Alkuperäinen Captain America oli myös melko tylsä hahmona ja toimi lähinnä noissa ihan viimeisissä elokuvissa muutenkin kuin kiiltokuvapoikana.
Kyllä Bucky on myös valkosinipunaa kantanut ja ei sekään faneilta hirveää hurraa huutoa saanut(lähinnä sen takia että ei osattu kirjoittaa tarpeeksi hyvin), mutta annas kattoa mitä tapahtuu ei Disney ja Marvel aivan täysin kuuroja ole. Jos johta ei fani-ihmisten huutoja liikaakaan tarvitse kuunnella.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuten arvata vähän saattoi, niin tarina jäi siinä määrin kesken ja juonolankoja auki sekä paljastuksia, että huutaa toista kautta sarjalle.

Päätös oli varsin hyvä. Näissä helposti rakentuu ennakko-odotuksia ja kuvitelmia väistämättä, että eri tavallahan se menee. Toisaalta parempi niin, muuten tulisi liian ennalta-arvattava tunne. Toki nyttenkin tietyt asiat saattoi ounastella ja tietysti vielä jos tuntee sarjakuvien puolelta tarinaa, niin tietyt asiat on melko odotettavia.

Sitten vaan odottelemaan Lokin omaa sarjaa. Se meneekin kesäkuun puolelle, mutta ehkä hyvä, että vähän saa hengähdystaukoa tästäkin aiheesta.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Kuten arvata vähän saattoi, niin tarina jäi siinä määrin kesken ja juonolankoja auki sekä paljastuksia, että huutaa toista kautta sarjalle.

Veikkaan, että tarina saa jatkoa Captain America 4:ssa. Sarjan käsikirjoittajat tekevät viimeisimpien tietoon moista elokuvaa.
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Veikkaan, että tarina saa jatkoa Captain America 4:ssa. Sarjan käsikirjoittajat tekevät viimeisimpien tietoon moista elokuvaa.
Saattavat tehdäkkin mutta ongelma on nytten aika paha: Kuka näyttelee kapun roolin jos ei Chris Evans? Kuka kapuksi kapun paikalle? Tällä hetkellä on huhuja siitä että Evans saattaisi suostua useamman vuoden näyttäytymisis diiliin, mutta kuten kuten hollywoodista usein niin näillekkin huhuile antaisin erittäin pienenhevostietotoimisto uutisen arvon,
 

Sawo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Saattavat tehdäkkin mutta ongelma on nytten aika paha: Kuka näyttelee kapun roolin jos ei Chris Evans? Kuka kapuksi kapun paikalle? Tällä hetkellä on huhuja siitä että Evans saattaisi suostua useamman vuoden näyttäytymisis diiliin, mutta kuten kuten hollywoodista usein niin näillekkin huhuile antaisin erittäin pienenhevostietotoimisto uutisen arvon,
Kannattaa katsoa tuo Falcon and the Winter soldier, siinä nimittäin selviää seuraava Kapteeni Amerikka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös