Keskustelua Liigajoukkueiden areenoista/jäähalleista

 • 9 050
 • 50

Kenellä paras jäähalli/tunnelma/otteulutapahtuma (älkää äänestäkö omaa joukkuetta)

 • Pelicans, Isku

 • Tappara/Ilves, Ratametsä

 • Jukurit, Ikioma

 • HPK, Rinkelimäki

 • HIFK, Nordis

 • Ässät, Isomäki

 • Lukko, Kivikylä

 • SaiPa, Kisakylä

 • Kärpät, Raksila

 • Kookoo, Lumon Areena

 • Sport, Kuparisaari

 • Jyp, Hippos

 • Tps, Turkuhalli

 • KalPa, Niiralan monttu


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.

Jäässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Juventus, Huuhkajat
Pistin äänestyksen. Vapaamuotoinen kysymys johon saa vastata kevytkenkäisesti. Perusteluja saa laittaa äänestyksen jälkeen! Ketjun tarkoitus on parantaa liigajoukkueiden ottelutapahtumaa/areenoita. Laita kaksi suosikkia, mutta älä valitse oman suosikkijoukkueen areenaa. Omat Äänet menee Nokia-areenalle sekä Jypin Hippokselle.

Petustelut: ei perusteluja
 

Rupture

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, WPG, HC Negapetterit
Muuten hyvä ketju, mutta eikös tämä kuuluisi tänne?
Ja siis halleista saa tietenkin keskustella yleisellä puolella, mutta tämä tuntuu erittäin samanlaiselta mitä äänestysosio.

Äänestä vaihtoehtoa ja perustele sitä valintaa, jonka jälkeen saattaa tulla syvällisempää keskustelua.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Valitsin HIFK:n. Helsingissä läpi runkosarjan yleensä hyvä tunnelma ja väkeä hyvin.

Kakkossijalla sitten varmaan Isomäki, mutta viimevuosina ollut harmittavan monta kertaa tyhjä. Sama homma koskee Turkuhallia. Silloin kun Turussa on liput loppuunmyyty, niin tunnelma on paras Suomessa. Toisaalla kädellä taas silloin kun lippuja on myyty 0-6000, niin tunnelma on kuin kirkossa.
 

Kendofutari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja Chicago Blackhawks
Kävin nyt keväällä ensimmäistä kertaa rataskutsissa katsomassa Liigaa ja on kyllä pakko myöntää, että kaukana muiden ottelutapahtumat on tuosta.

Pelkästään tapahtumana jo sellainen, etten yhtään ihmettele miksi suosio on niin suurta. Tietty kirsikkana kakun päällä areena sijainti hakee vertaistaan.
 

Kepponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Canadiens
Valitsin jo oman hallin, kun en lukenut että sitä omaa ei saa ottaa, mutta muuten ääneni olisi kyllä Nokia Areenalle mennyt, jos olisin tiennyt :D
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Valitsin HIFK:n. Helsingissä läpi runkosarjan yleensä hyvä tunnelma ja väkeä hyvin.

Kakkossijalla sitten varmaan Isomäki, mutta viimevuosina ollut harmittavan monta kertaa tyhjä. Sama homma koskee Turkuhallia. Silloin kun Turussa on liput loppuunmyyty, niin tunnelma on paras Suomessa. Toisaalla kädellä taas silloin kun lippuja on myyty 0-6000, niin tunnelma on kuin kirkossa.
Sama kolmikko itselläkin tulee mieleen. Olen pyrkinyt nyt muutamanakin vuonna käymään joka kausi jokaisessa liigahallissa, niin aika hyvin on tullut kuvaa siitä, millainen meno vähän tyhjemmässä ja täydessä tapahtumassa. Turussa valitettavasti vain muutaman kerran on "täyttä" kaudessa, mutta silloin kun on niin tuo halli on täydellinen. Ääni ei katoa ja meteli aikamoinen. Pitkä miinus värimaailmasta, onhan tuo "Globen" ihan karsean näköinen tyhjänä.

Porissa eletään ehkä eniten maassa pelitapahtumien mukaan, joten välillä voi olla hyvinkin hiljaista, mutta toisaalta joskus on mieletön meteli ja huudoissa ei säästellä. Porissa on myös halutessan mahdollisuus tuohon "pyhään kolminaisuuteen", eli voit samalla polttaa tupakkaa, juoda kaljaa ja ostaa makkaran seisomakatsomon takaa löytyvältä tupakkapaikalta. Tämän lähemmäs katsomokulttuurin juuria ei tässä maassa pääse. Nordis on myös suosikkihallejani, tunnelma tiivistyy todella hyvin. Sattuneesta syystä muutamaan vuoteen ei ihan kauhean infernaaliseen menoon ole aihetta ollut, mutta kun tuolla eletään pelissä, niin siinä elää myös mukana koko halli. Ja tosiaan iso osa tätä on se, että halli on käytännössä aina "täynnä". Viimeiset muutama sata paikkaa kun on siinä ja siinä, haluaisiko niistä maksaa alunperinkään.

Nokia areenassa on helpon kulkuyhteyden takia tullut nyt jo käytyä varmaan 6-7 kertaa, mutta halli ei kyllä millään tavalla pääse omiin suosikkeihin. Kauhulla pelkään nyt jo, että Turkuun tulee mitenkään samanlainen ratapihalle, vielä pienemmässä koossa. Halli syö kaikki äänet itseensä ja ei omissa papereissa voita jääkiekon katselussa Hakametsää. Toki bling blingiä on ja ravintoloita laidasta laitaan, jos siis haluaa maksaa joku 20€ lihapiirakasta ja oluesta. Ei kiitos jatkoon. Kamalin halli ei toki missään nimessä, se löytyy Oulusta. Tunnelma on arkipeleissä ja nyt viimekaudella sattuneesta syystä myös viikonloppuina ja pudotuspeleissä huonoin koko maassa, edes fanikatsomosta ei usein löydy kymmentä enempää, jotka jaksaa lyödä kättä yhteen. Muutenkin halli on siinä ja siinä, että vielä pysyy pystyssä.

Erityismaininta vielä Vaasaan, jossa halli on remontin jäljiltä todella kivan näköinen omasta mielestä. Yleisöä ei usein paikalla kovin paljon ole, mutta kun on niin mekkala on myös loistava. Itse tykkään myös pienestä erikoisuudesta, että varsinkin alemmilla riveillä taklaukset laidan lähellä kuuluu ja myös tuntuu katsomoon asti ihan kunnolla. Ainoa miinus, kuten vaasalaistenkin osioon kirjoitin, on se, että makkara kuuluu tarjoilla paperitaskussa, ei pahvilaatikossa.
 
Viimeksi muokattu:

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Kun kahta sai äänestää, valintani olivat Nordis ja Ratametsä.

Nordiksella aistii hallin pitkän historian, yleisöä on aina paljon ja tunnelma hyvä. Yleisölle plussaa siitä, että kotijoukkuetta ei hylätä silloinkaan kun menestys on vaisumpaa. Nordikselle ääni.

Tykkäsin Hakametsästäkin, mutta Nokia Arena on ollut mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Plussana vielä erinomainen sijainti. Ainoana miinuspuolena on ollut hidas sisäänpääsy. Ratametsällekin ääni.

Omaa kotihallia ei saanut äänestää, joten noudatin sääntöjä enkä äänestänyt. Turkuhallissa kuitenkin palvelut toimivat mielestäni erinomaisesti, joten mainitsen silti. Käytävillä on myös riittävästi tilaa silloinkin harvoin kun hallissa on täyttä. Ainoana miinuksena syrjäinen sijainti, joka oli aikoinaan SDP:n ehto hankkeen hyväksynnälle. Kokoomus ehdotti hallia Kupittaan velodromin paikalle, mutta se ei olisi mennyt valtuustossa läpi.

Metro Areenasta olen aina tykännyt, mutta siellä ei ole Liigaa seitsemään vuoteen pelattu. Halli on passelin kokoinen ja muutenkin ainakin katsojan näkökulmasta hyvin suunniteltu. Miinusta siitä, että viime käynnilläni 2019 naisten MM-kisoissa halli alkoi olla hivenen ränsistyneen oloinen. Esimerkiksi puhki kuluneita istuinverhoiluja ei ollut korjattu. Syntyy vaikutelma, että hallin ylläpitoa on laiminlyöty.

Eräs mielipaikoistani jo lyhyen vierasottelumatkankin takia on Kivikylän Areena, jota on myös vuosien varrella uudistettu nykyaikaisen tuntuiseksi areenaksi. Jäi kuitenkin ilman ääntä, sillä sijoittui listallani kolmanneksi.

Kaikki liigahallit ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia käyntikohteita, joten jos tulee sopiva mahdollisuus käydä vieraspeleissä, menkää käymään! Jokaista hallia en viitsi mainita erikseen ja joissakin kauempana olevissa kohteissa käynnistä on kulunut pidempi aika. Mikkelin ja Vaasan halleissa en ole vielä käynyt, mutta jos tulee omaan kalenteriin sopiva Tepsin vieraspeli, tarkoitus on mennä.
 
Viimeksi muokattu:

Apheu

Jäsen
Käynyt Nokia Arenalla, Raksilassa, Isomäellä ja Rinkelinmäellä.

Yksi on aivan eri kaliberin näyttämö ja se on Nokia Arena. Vastaavia hyvällä sijainnilla olevia moderneja kiekkoareenoita saisi olla enemmän, vaikka sitten vähän pienempiä versioita.

Raksila oli hämmentävä lato ottaen siellä pelaavan organisaation huomioon.

Isomäki on ihan hyvä halli.

Rinkelinmäki aika pieni ja vanha, mutta niukasti Oulua parempi.
 

aintg

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, sympatiat: Jukurit
En ota kantaa äänestykseen, mutta alla olevasta linkistä voit antaa vaikuttamalla tukesi sille, että Kisapuiston sijaan joskus SaiPa pelaisi keskustassa ”toriareenassa”. Vetoan siis kaikkiin jääkiekon ystäviin, ketkä ymmärtävät areenan sijainnin kokonaisvaikutuksen.


Alla linkki Lappeenrannan kaupungin kyselyyn keskusta-areenasta:
 

-ja-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vaikka omaa areenaa ei olisi saanut äänestää, niin se sen verta ratamettä on edellä, että olisi vääryys antaa ääni jollekin muulle.

Olisin antanut äänen myös Ässät/isopahamäki areenalle, mutta siellä tunnelmaa on vain keväällä. Porissa oli sama tunnelma alkulämmöillä, kun Lahdessa Pelsujen tasottaessa muutama sekunti ennen loppua, se ero on ihan mieletön.

Tällä kaudella kävin myös Helsingissä muutaman vuoden tauon jälkeen ja siellä tunnelma oli kyllä laskenut todella paljon.
 

Mäyräkoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK En gång-alltid-aina
Ääni menee Isomäelle, siellä on sen verran kiihkeä tunnelma, se Porilainen hulluus
näkyy aika hyvin siellä. Eikä ole ollut ongelmia vierailjanakaan, ihan asiallista meininkiä.

Ratametsä on vielä toistaiseksi kokematta, joten siihen en osaa ottaa mitään kantaa.
 

zzonejj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Parin kauden otannalla käynyt Turussa, Porissa ja Lahdessa.

Ottelutapahtumasta nostaisin ehkä noista Turun kärkeen, varsinkin alkushow oli vallan hieno tuolloin. Myös ruoka- ja juomapuoli ihan kunnossa. Porin vierailulle osui paras tunnelma noista peleistä ja hallista kyllä muutenkin pidin, jos voi sanoa "hienolla tavalla vanhanaikainen" niin se oli juuri sitä, ei liian pieni eikä liian iso että ääni olisi hukkunut halliin samalla tavalla kuin Nokia Arenalla. Lahdesta ei oikein jäänyt mitään mielipidettä, ei ottelutapahtuma sinällään huono ollut, mutta ei kyllä säväyttänytkään - aika perus. Lahden Sininen taisi maksaa jotain 10€ puolen litran tölkissä niin siitä vähän miinuspisteitä. Annetaan siis näiden horinoiden jälkeen ääni Porille.
 

Rupture

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, WPG, HC Negapetterit
Parin viime kauden aikana tullut käytyä kaikissa halleissa paitsi Raksilassa, Nordiksella, Äijänsuolla ja Kuparisaaressa. Paras vieraskatsomo on Hämeenlinnassa. Paras tunnelma oli Porissa. Paras ottelutapahtuma Tampereella Ilveksen matsissa. Paras DJ on Lappeenrannassa. Huonoimmat vieraskatsomot ovat Jyväskylässä ja Kuopiossa. Hienoin halli ulkopuolelta ellei Areenaa lasketa oli Lahdessa. Lahdessa ja Hämeenlinnassa on se ongelma, että kun on liukasta niin ne ylämäet joitten kautta vieraskannattajat viedään ovat todella hankalia kävellä ylös.
 

Mäyräkoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK En gång-alltid-aina
Lahdessa ja Hämeenlinnassa on se ongelma, että kun on liukasta niin ne ylämäet joitten kautta vieraskannattajat viedään ovat todella hankalia kävellä ylös.
Ja Lahdessa voisivat hoitaa talvikunnossapidon paremmin, viimeksi kun tultiin niin mukana oli eräs
leikkauksesta toipuva kepin kanssa kulkeva henkilö joka ei olisi selvinnyt halliin ilman muiden avustusta,
se reitti parkkipaikalta asti oli käytännössä luistinrata, ja niin oli koko parkkipaikkakin.

Viime kaudella kävin ekan kerran Kouvolan hallissa, se oli positiivinen kokemus, mielestäni erittäin
toimiva halli, ja autonkin sai sujuvasti parkkiin.
 
Viimeksi muokattu:

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Vähän niin kuin "Manse" , jota käyttää kaikki ulkopaikkakuntalaiset.
Tappara fanit kuitenkin laulaa olevansa Mansesta, pesäpalloseura löytyy myös nimellä Manse PP. Ainiin, kaikki Tapparan ja varmaan Manse PP:n fanit on Mouhijärveltä? Ja ilvesfanit luonnollisesti ei pesäpalloa seuraa kun tuollainen häpeällinen nimi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös