Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 153 089
  • 6 801
F

Flonaldo

Tässähän tulee ihan vanhat ajat mieleen, kun Matin jutuissa oli raiskauksia ja perspanoja.
Tämä kyllä oli melkoinen pohjanoteeraus. Tänä päivänä mitään tuon suuntaistakaan ei, onneksi, tulisi varmasti Jatkoajassa julkaistua kenenkään kynästä. Otsikko on ala-arvoinen, ja siihen liittyvä vihjaus, että raiskaus voisi olla raiskatun oma vika on häpeällinen. Ingressi ja viimeinen kappale ovat myös ongelmallisia. Tänään tuossa tilanteessa toimittaja myös toivottavasti kyseenalaistaisi valmentajan ilmauksen ihan siinä haastatteluhetkessä, eikä miettisi millaisen otsikon tästä saakaan reviteltyä.

Onneksi kehitystä tapahtuu niin Jatkoajan verkkolehdessä kuin ihmisten ajattelussa.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Artikkelissä pelaajatarkkailijoista on ilmeisesti käsitelty vain nykyisiä pelaajatarkkailijoita. Muuten jutusta olis pakko löytyä myös legendaarinen Turun Sanomien kiekkotoimittaja Erkki "Eki" Liesmäki (täältä muuten löytyy myös oma ketju Erkille), joka sivutoimenaan joskus toimi myös muistaakseni San Josen pelaajatarkkailijana. Tuohon aikaan toi scouttaus tais olla vähän eri tasolla, varsinkin kun muistelee Sharksien varauksia noihin aikoihin. Tais tulla muutama hutikin Ekille ja aika erikoisia nimiä sai varauksen.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Tais tulla muutama hutikin Ekille ja aika erikoisia nimiä sai varauksen.

Ekana tuli mieleen 1995 Teemu Riihijärvi ykkös- ja Marko Mäkinen kolmoskierroksella. Vahva näyttö, eikä kakkoskierroksen Peter Roedkaan ihan nappiin mennyt, vaikka Liesmäellä tuskin oli tämän kanssa tekemistä.
 
Viimeksi muokattu:

Holik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames

Minun mielestäni tämä juttu oli kohtuullisen omituinen. Minusta tässä tehdään ongelmaa asiasta mikä ei ole ongelma. Jokainen joka on toiminut kriisiviestinnän parissa tietää, että ei kannata ehdoin tahdoin sekaantua asiaan joka ei kosketa sinua itseään. Jokaisella yrityksellä on myös työntekijöitä jotka ajattelevat asioista eri tavalla. Jokaisen työnantajan tulee myös kunnioittaa työntekijöidensä vapautta uskontoon, poliittiseen ajatteluun tai seksuaaliseen suuntautumiseen.
 

S.T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Tampa Bay
Ilmeisesti toimittajan mielestä Kekäläisen olisi pitänyt antaa Tortorellalle potkut, jos ei suostu vaihtaa kantaa ja tehdä päivitetty ulostulo. Pelkästään Columbuksen vaikeneminen ei olisi riittänyt, kun silloin olisi liittynyt NYR:n ja Minnesotan kategoriaan ja sekään ei olisi hyvä asia.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ilmeisesti toimittajan mielestä Kekäläisen olisi pitänyt antaa Tortorellalle potkut, jos ei suostu vaihtaa kantaa ja tehdä päivitetty ulostulo. Pelkästään Columbuksen vaikeneminen ei olisi riittänyt, kun silloin olisi liittynyt NYR:n ja Minnesotan kategoriaan ja sekään ei olisi hyvä asia.
Nyt jäi tosiaan hieman avoimeksi kysymykseksi, mikä olisi Wennströmin mielestä ollut oikea ratkaisu.

Olisiko se kuitenkin parempi, jos pelaajat ilmaisisivat mielipiteensä haastatteluissa, sosiaalisessa mediassa, omassa blogissa jne. kuin polvistumalla kanssallislaulun aikana? Muistan, että tästä oli joskus väittely Lindgrenissä ja Sihvosessa, jossa Lauri Marjamäki piti sitä egoiluna osoittaa mieltä tuolla tavoin. Tietyssä mielessä itse ymmärrän, että valmentajat haluavat pitää joistain säännöistä ja käyttäytymiskoodistosta kiinni, kuten esim. kansallislaulujen kunnioittamisesta. Onhan niitä muitakin kanavia, joita pitkin kuuluisat ihmiset saavat äänensä kuuluville ja näihin puuttuminen olisi sitten se paljon isompi ongelma.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Niin kyllähän Lindgren, Sihvonen, Marjamäki , Wennström ja kaikki muutkin etuoikeutetut valkoiset miehet ovat parhaita asiantuntijoita tässäkin asiassa ja helppoahan se on itsensä korostamisessa käyttää hyväkseen näitä sorrettuja vähemmistöjä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Minun mielestäni tämä juttu oli kohtuullisen omituinen. Minusta tässä tehdään ongelmaa asiasta mikä ei ole ongelma.

Minä taas luulin aluksi, että toimittaja yrittää jotain keijokaarisademaista parodiaa. Kävi kuitenkin selväksi, että ihan tosissaan sielläkin viljellään anarkistien narratiivia ja ilmeisesti odotetaan Tortorellan eroa tai muuta polvistumista.

No, kukin tyylillään ja tuota kulttimaisen hysteeristä "kerettliäisten" etsintää kestää aikansa siellä sun täällä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tortorella tekee täysin oikein ollessaan kommentoimatta asiaa. Jefustara Drew Brees meni videohaastattelussa viikko sitten toistamaan neljä vuotta sitten esittämänsä kannan:

"I will never agree with anybody disrespecting the flag of the United States of America or our country," Brees said
...
Brees also added that standing with your hand over your heart is an equally good way of showing unity.

"Every time I stand with my hand over my heart, looking at that flag, and singing the national anthem, that's what I think about, and in many cases, it brings me to tears, thinking about all that has been sacrificed," Brees said. "Not just those in the military, but for that matter, those throughout the civil rights movements of the '60s, and everyone, and all that has been endured by so many people up until this point. And is everything right with our country right now? No, it's not. We still have a long way to go, but I think what you do by standing there and showing respect to the flag with your hand over your heart, is it shows unity. It shows that we are all in this together, we can all do better and that we are all part of the solution."


Seuraavana päivänä Brees pyysi asiaa anteeksi ja kertoi katuvansa "aiempaa" näkemystään – tämän jälkeen hän on ehtinyt pyytää toistamiseen anteeksi, lähettää avoimen kirjeen presidentti Trumpille ja viikonloppuna hänen vaimonsakin koki tarpeelliseksi pyytää puolestaan anteeksi todeten, että "we are the problem".

Kenties koskaan ei ole väärinajattelija sovittanut syntejään ja parantunut sairaudestaan niin nopean uudelleenkoulutuksen läpikäyneenä kuin herra Brees. Stalinin aikaan "parantui" mahdollisesti nopeammin suoraan kallon läpi aivoihin annetun lyijylääkityksen avulla, mutta ainakin Kiinassa näyttää uudelleenkoulutus vievän leireillä jonkin aikaa.

Eiköhän Yhdysvalloissa parhaillaan vallitsevassa mielipideilmastossa ja joukkohysteriassa kannata olla turpa kiinni, jos ei koe ääriliberaaleja näkemyksiä täysin omikseen.
 
Viimeksi muokattu:

Minun mielestäni tämä juttu oli kohtuullisen omituinen.

Meikäläinen ainakin tippui kärryiltä pitääkö Tortorellan puhua vai ei:

Olennaista on se, että me kaikki etuoikeutetut ymmärtäisimme Blue Jacketsia myöten ongelmien henkilöityvän juuri Tortorellan esittelemään ajatteluun. Se tulee maailmasta, missä valkoinen mies puhuu ja tumma on hiljaa.

Pitääkö Tortorella pakottaa puhumaan?
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Kaikki asiat saa kyllä käännettyä omaan agendaan sopiviksi jos oikein yrittää (koskee tietysti kaikkia osapuolia). Ja kirjoitukset ovat yleensä parempia jos kirjoittaja edes vähän yrittää järkeillä ja polemisoida, eikä vain toista kaikkein yksinkertaisimpia ulkoa opeteltuja malleja.
Muokkaus: korjoitusasu jne.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Tuolta voi halutessaan lukea mitä Tortorella on aiheesta sanonut vuonna 2016. Häneltä kysyttiin mitä tekisi jos joku ei nousisi seisomaan kansallislaulun ajaksi.
 

Holik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Mieletäni nykytilanteessa on vaan sulaa hulluutta lähteä kommentoimaan asiasta mitään. Tottakai Tortorellalla on asiasta omia mielipiteitä. Paljon suurempi haloo aiheesta tulisi jos hän lähtisi siitä jotain julkisesti nyt sanomaan. Se tekisi ns. kärpäsestä härkäsen. Tässä tilanteessa ei kannata herättää uinuvaa karhua (mediaa) ja lähteä kommentoimaan. Sen takia minusta juttujen tekeminen jonkun seuran kaksilla raiteilla ajamisesta on hieman turhaa, koska jokaisessa organisaatiossa ihmisillä on oma menneisyys ja omat mielipiteensä. Mutta mielipiteeni on tietenkin täysin yrityksen kannalta ajateltu, ei journalismin kannalta missä haetaan haloota asiasta mistä haloota ei saa.
 

theZ

Jäsen
Ymmärränkö nyt oikein? Eli Kaepernick ei suostunut seisomaan kansallislaulun aikana NFL-pelissä vajaa viisi vuotta sitten rasisminvastaisista ideologistista syistä. Tortorella 2016 on kommentoinut, että jos joku hänen pelaajistaan istuu penkillä kansallislaulun ajan niin istuu penkillä myös loppupelin. Ja tätä hän perusteli mm. sillä että ihmiset laittavat henkensä likoon isänmaan puolesta ja kansallislaulu + lippu symboloi sitä. Korostaen vielä, että ei ole Kaepernickin sanomaa vastaan vaan ainoastaan kommentoi tuon olevan väärä tapa.

Nyt Tortorellan pitäisi tätä pyytää anteeksi jotenkin? Tai muuttaa mielipidettään? Eli nyt hänen pitäisi sallia kansallislaulun aikana istuminen koska... rasismi? Wennströmin kirjoituksessa viitattiin niin suoraan noihin kommentteihin, että en tiedä onko Tortorellalla jotain rasistisia lausuntoja taustalla mutta taas halutaan väkisin nähdä rasismia jossain missä sitä ei ole.

Kaepernickin tapa vastustaa rasismia loukkaa monia ihmisiä. Se voi olla teoriassa rauhanomaista mutta niin olisi vaikka lipun päälle sylkeminenkin. Taas asiassa ei suostuta näkemään toista puolta asiasta. "Paremman väkivallan" lisäksi on näköjään "parempaa loukkaamistakin". Rasismia voi vastustaa monilla tavoilla ilman, että se loukkaa monia ihmisiä jotka ovat läheisensä menettäneet tai jopa oman henkensä tai terveytensä kyseisen maan puolesta antaneet. Johonkin pitää voida vetää raja käyttäytymisen osalta. Ei rasisminkaan vastustamisen vuoksi voi tehdä ihan mitä tahansa. Intiaanien päähineiden pitäminen vaikkapa Suomessa loukkaa intiaanien oikeuksia? Mutta niin monelle USA:n kansalaiselle arvokasta kansallislaulua ja lippua saa kyllä teoillaan halveksia? Haistan kaksinaismoralismia.

Henkilökohtaisesti arvostan Colin Kaepernickin tekoa. En sitä, mitä hän fyysisesti teki vaan sitä, että uskalsi olla rohkea ja taistella rasismia vastaan. Hän sai tärkeälle asialleen näkyvyyttä vaikkakin tavallaan kyseenalaisin keinoin. Varmasti tiesi myös, että asiasta voi koitua seuraamuksia. Hän oli ne seuraamukset valmis ottamaan vastaan ideologiansa puolesta. Siistimpiäkin tapoja tietysti olisi ollut mutta tuskin yhtä tehokkaita. Tarkoitus ei aina pyhitä keinoja eikä siten se, että Kaepernick toimi kuten toimi tarkoita, että vastaavia tekoja on syytä tehdä jatkossakin. Se mitä Kaepernick teki oli ensiapua, ei lääke sairauteen.

John Tortorella ei ole kieltänyt ketään osoittamasta mieltään rasismia vastaan. Hän on kieltänyt pelaajiltaan isänmaansa lipun ja kansallislaulun halveksimisen. Siinä on selkeä ero. En tiedä mitä hänen pitäisi kommentoida ja kenelle? Paitsi jos taustalla on jotain aidosti rasistista toimintaa johon Wennströmin kirjoituksessa ei viitata. Onko jokaisella joka pitää kansallislaulun aikana istumista epäkunnioittavana tekona jotain anteeksipyydettävää? Ja jos on, niin keneltä pitää pyytää anteeksi? Anteeksi.
 
Ymmärränkö nyt oikein? Eli Kaepernick ei suostunut seisomaan kansallislaulun aikana NFL-pelissä vajaa viisi vuotta sitten rasisminvastaisista ideologistista syistä. Tortorella 2016 on kommentoinut, että jos joku hänen pelaajistaan istuu penkillä kansallislaulun ajan niin istuu penkillä myös loppupelin. Ja tätä hän perusteli mm. sillä että ihmiset laittavat henkensä likoon isänmaan puolesta ja kansallislaulu + lippu symboloi sitä. Korostaen vielä, että ei ole Kaepernickin sanomaa vastaan vaan ainoastaan kommentoi tuon olevan väärä tapa.

Nyt Tortorellan pitäisi tätä pyytää anteeksi jotenkin? Tai muuttaa mielipidettään? Eli nyt hänen pitäisi sallia kansallislaulun aikana istuminen koska... rasismi? Wennströmin kirjoituksessa viitattiin niin suoraan noihin kommentteihin, että en tiedä onko Tortorellalla jotain rasistisia lausuntoja taustalla mutta taas halutaan väkisin nähdä rasismia jossain missä sitä ei ole.

Kaepernickin tapa vastustaa rasismia loukkaa monia ihmisiä. Se voi olla teoriassa rauhanomaista mutta niin olisi vaikka lipun päälle sylkeminenkin. Taas asiassa ei suostuta näkemään toista puolta asiasta. "Paremman väkivallan" lisäksi on näköjään "parempaa loukkaamistakin". Rasismia voi vastustaa monilla tavoilla ilman, että se loukkaa monia ihmisiä jotka ovat läheisensä menettäneet tai jopa oman henkensä tai terveytensä kyseisen maan puolesta antaneet. Johonkin pitää voida vetää raja käyttäytymisen osalta. Ei rasisminkaan vastustamisen vuoksi voi tehdä ihan mitä tahansa. Intiaanien päähineiden pitäminen vaikkapa Suomessa loukkaa intiaanien oikeuksia? Mutta niin monelle USA:n kansalaiselle arvokasta kansallislaulua ja lippua saa kyllä teoillaan halveksia? Haistan kaksinaismoralismia.

Henkilökohtaisesti arvostan Colin Kaepernickin tekoa. En sitä, mitä hän fyysisesti teki vaan sitä, että uskalsi olla rohkea ja taistella rasismia vastaan. Hän sai tärkeälle asialleen näkyvyyttä vaikkakin tavallaan kyseenalaisin keinoin. Varmasti tiesi myös, että asiasta voi koitua seuraamuksia. Hän oli ne seuraamukset valmis ottamaan vastaan ideologiansa puolesta. Siistimpiäkin tapoja tietysti olisi ollut mutta tuskin yhtä tehokkaita. Tarkoitus ei aina pyhitä keinoja eikä siten se, että Kaepernick toimi kuten toimi tarkoita, että vastaavia tekoja on syytä tehdä jatkossakin. Se mitä Kaepernick teki oli ensiapua, ei lääke sairauteen.

John Tortorella ei ole kieltänyt ketään osoittamasta mieltään rasismia vastaan. Hän on kieltänyt pelaajiltaan isänmaansa lipun ja kansallislaulun halveksimisen. Siinä on selkeä ero. En tiedä mitä hänen pitäisi kommentoida ja kenelle? Paitsi jos taustalla on jotain aidosti rasistista toimintaa johon Wennströmin kirjoituksessa ei viitata. Onko jokaisella joka pitää kansallislaulun aikana istumista epäkunnioittavana tekona jotain anteeksipyydettävää? Ja jos on, niin keneltä pitää pyytää anteeksi? Anteeksi.
Ja Tortorella sanoi tuon silloin USA:n maajoukkueen valmentajana, jolloin pelaajat edustivat maataan eivätkä seurajoukkuettaan...
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Mitä isot pojat (pun int. todellakin) edellä, sitä pienet perässä. Etujoukon johtamalla tiellä, nääs.

Urheilussa tullaan vähän jälkijunassa tässä tiedostamisessa. Tällä kertaa tiedostaminen, joka sanana on jo hyvin lähellä tuomitsemista, mitä tiedostaminen on, niin, tiedostaminen vuosimallia 2020 on kaikenlaista rasismileimaamista unohtamatta meetoota ja mitä kaikkea. Näissähän on se, että esim. rasismi todellakin on paskaa, mutta sitten rasismin vastustaminen politisoituu ja ihmisiä ruvetaan leimaamaan ja jottei rasistiksi vaan sanota, niin on kerrottava että ne muut ovat rasisteja.

Petteri Sihvonenkin on löytänyt itsestään sisäisen moralistin, mikä merkitsee sitä, että suurin piirtein koko yhteiskunta on nyt hyvin tiedostavassa tilassa. Jos et tiedosta, olet ulkona. Niin yksinkertaista se on ja urheiluhenkilökin tahtoo sisään kuin no en sano mikä. Olen muuten varma, että jos tonkii jotain vuoden 1985 lausuntoja niin muutama urheilija on kertonut, että taistolaisuuspa se poikaa (pun int. todellakin) on.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tietenkin voi tuntua oudolta, että joku ei anna kommenttia, vaikka kysytään. Kun se yleensä tunnutaan antavan, vaikka kukaan ei olisi kysynyt.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja Tortorella sanoi tuon silloin USA:n maajoukkueen valmentajana, jolloin pelaajat edustivat maataan eivätkä seurajoukkuettaan...

Esimerkiksi Yhdysvaltain jalkapalloliitolla on, ainakin yhä voimassa, kaikkia sen alaisia maajoukkueita koskeva polvistumiskielto ja heillä on mutulla hyvin liberaali ja progressiivinen kannattajakunta, lajikulttuuri ja pelaajamassa.

Wennströmillä on muuten jonkinlainen kysymyslause-fetissi. Kyssärit ovat "näkemys"-jutuissa oikein käytettynä varmasti ihan toimiva väline, mutta sitten kun lyhyt teksti on yhtä kysymyslausetta kysymyslauseen perään, niin lukeminen käy aika raskaaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Urheilussa tullaan vähän jälkijunassa tässä tiedostamisessa. Tällä kertaa tiedostaminen, joka sanana on jo hyvin lähellä tuomitsemista, mitä tiedostaminen on, niin, tiedostaminen vuosimallia 2020 on kaikenlaista rasismileimaamista unohtamatta meetoota ja mitä kaikkea. Näissähän on se, että esim. rasismi todellakin on paskaa, mutta sitten rasismin vastustaminen politisoituu ja ihmisiä ruvetaan leimaamaan ja jottei rasistiksi vaan sanota, niin on kerrottava että ne muut ovat rasisteja.

Rasismia ja rasisteja etsitään nyt vimmalla, joka muistuttaa jossakin määrin Salemin noitavainoja. Kun on aihetta puuttua, niin silloin pitääkin puuttua, mutta nyt Suurella Lännellä ja ehkä muutamilla kotoisilla toimittajillakin alkaa lähteä sähköpotkulauta käsistä rasistijahdin tiimellyksessä.

Nyt eletään selkeästi vastaavaa nousuvaihetta, joka nähtiin metoo-kampanjan yhteydessä. Hyvä runnoo alleen kaiken, yhtä lailla pahat kuin pahalta näyttävät, joskus myös ne jotka eivät näytä riittävän hyviltä välttyäkseen pieksännältä. Irti karanneen laumahysterian kiimassa oikeamielisten haulikot laukovat herkästi minne vaan, mistä rasismilta vaikuttavaa rapinaa kuuluu.

USA:ssa pelannut jalkapalloilija sai jo kenkää seurastaan, koska pelaajan vaimo oli viestinyt somessa epäkorrektisti aiheeseen liittyen. Pelaajan ja seuran välinen sopimus sekä siihen liittyvät ehdot voivat tehdä tuonkin siirron mahdolliseksi, mutta vaikea kuvitella, että Suomessa joku onneton saisi fudut töistä siksi, että tämän puoliso on tehnyt jotakin moitittavaa tai edes rikollista. Vai onko? Kuinka pitkälle maineriskin hallinnassa oletetaan nyt ja jatkossa mentävän? Onko työnantajien painostaminen työntekijöiden signaloimista mielipiteistä oikein? Entä työntekijöiden läheisten virheistä?

Ohessa syntyy myös sivuosumia. Joku menettää työnsä tai ystävänsä, ehkä hyvästä syystä, ehkä huonommasta. Pääasia kai, että hyvää tapahtuu. Ehkä rapatessa saa roiskua, jos tarkoitus on hyvä ja asia oikea?

Mitään vastuuta tällainen oikeassa olevien lynkkaajien joukko ei ota, ei ryhmänä eikä yksilöinä. En usko, että Wennström tai juuri kukaan muukaan toimittaja on ajatellut kulloisenkin hyvetrendin aallolla ratsastaessaan mitään sen kummempaa vastuuta ottaa, kuin että rasismista ei pidä vaieta. Columbus BJ on kasvoton ja kapitalistinen instituutio siinä missä tuon kokoluokan yritykset muutenkin, ja Tortorella on isopalkkainen, valkoinen, keski-ikäinen mies, ja ennen kaikkea selkeästi julkisuudessa toimiva henkilö. Molemmat ovat siis selkeästi vapaata riistaa kritiikille. Ennen kaikkea molemmat operoivat kaukana toisella mantereella, missä rasismi siis elää ja voi hyvin, ja tämä rasismi pitää nyt kitkettämän juurineen irti aivan kaikkialta, ei tällä vuosikymmenellä eikä huomenna, vaan ainoalla imperatiivin sisältävällä määreellä, joka 24/7 -todellisuuteen integroituneen digi-ihmisen on paatoksensa vallassa lupa hyväksyä; heti ja välittömästi.

Tuo helvetillinen kiire ja tarve saada aikaan näkyvää muutosta on keskeinen piirre tämän ajan somejahdeissa. Noitia osoittamalla saa hyvepisteitä. Isoista noidista saa enemmän, mutta kaikista jotain. Noitarovion kipinävahti saa hänkin muutamia pinnoja (inttitermiä ”kipinämikko” ei saa käyttää sukupuolisesti värittyneenä ja selkeästi patriarkaalisia rakenteita vahvistavana ilmaisuna - olipa onni, ettei intissä keksitty puhua rasistisesti ”kipinäpekasta”).

No mitä se Tortorella oikeastaan teki? Halusi, että valmentamansa maajoukkue käyttäytyy korrekteja perinteitään ja kansallissymboleja koskevaa koodistoaan kunnioittaen. Tämä kaiketi riippumatta siitä, mistä syystä itse kukin haluaa ottaa oman siivunsa julkisuudesta kannattamalla tai vastustamalla jotakin asiaa. Onko lipunnosto tai kansallishymnin soittaminen se paikka, jossa kenelle hyvänsä urheilijalle pitää varata oikeus osoittaa mieltään, jos asia on ”oikea”?

Ja kääntäen: onko valmentajan vaatimus käytöskoodin kunnioittamisesta aktiivinen kannanotto rasismin puolesta, jos vaatimus on olemassa johdonmukaisesti aina, riippumatta siitä, mitä joku urheilija haluaa tällä kertaa vastustaa? Näkisin, että nuo tilanteet tulisi rauhoittaa jopa kovien sanktioiden uhalla kaikilta mielenosoituksilta. Jos joku kokee asiansa niin tärkeäksi, että haluaa protestoida, ja on tarvittaessa valmis ottamaan vastaan muutaman vuoden kilpailukiellon, niin mikäs siinä sitten.
 
Viimeksi muokattu:

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Voisiko toimitus laittaa lähdeviitteen mainittuun kättelykieltoon tuossa artikkelissa Näkemys: Ville Nieminen aloitti bla-bla-bla...

Että silleen...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Oinonen on panikoinut koronaviruksesta aiemminkin, mutta Niemisen kättelyiden ihmettely on tässä vaiheessa pandemiaa jo vähän rimanalitus. Koko ajan tulee uutta tietoa taudista ja tiedetään, ettei se sittenkään leviä niin helposti kun ihmiset vaan pesevät kätensä ennenkuin kaivavat nenäänsä. Jotenkin olettaisi, että Modon joukkueenkin jäsenet osaavat homman hoitaa jos syytä varovaisuuteen on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös