Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 142 728
  • 6 739

ijuka

Jäsen

ENSIMMÄINEN SUOMALAINEN STANLEY CUP -VALMENTAJA JUSSI PARKKILA KOULI VUODESSA KONKARISTA MESTARIVAHDIN: “SE RISKI OLI KUITENKIN OTETTAVA”​


Pitipä tulla oikein tänne haukkumaan tätä otsikkoa. "Se riski oli kuitenkin otettava"? Onpa maaginen lainaus. Iltasanomat olisi kateellinen näinkin huikaisevasta taidonnäytteestä. Ette sitten mitään surkeampaa keksineet lainattavaksi? Miten olisi "olihan se mukavaa"? Aika ytimekäs olisi sekin.

Miten olisi vaikka "äidille vein kannun ensimmäiseksi"? Tai "oli ylä- ja alamäkiä"?


Se mikä tekee tästä harvinaisen surkean on tuon kohdan koko lainaus:

– Kuemper oli tottunut pelaamaan todella syvällä maalilla, ja sitä meidän oli pakko lähteä muokkaamaan, vaikka kokeneen torjujan tyylin muuttamisessa on riskinsä. Se riski oli kuitenkin otettava, koska hänen torjuntatyylinsä ja sijoittumisensa eivät olisi kantaneet, kun tavoite oli mennä ihan loppuun asti.

Ehkä tylsin asia koko jutusta, ja siitä heitätte tuollaisen määrätiedottoman lainauksen, vaikka olisi niin paljon parempaakin sanottavaa? Toivottavasti kirjoittaja Oinonen osaa hävetä.
 

Afan

Jäsen

Toivottavasti kirjoittaja Oinonen osaa hävetä.​

Eiköhän osaa, kuten valtaosa muistakin ihmisistä, mutta minkäänlaista tarvetta ei moiselle ole.

Oinonen on kirjoittanut kattavan, monipuolisen ja syvällekin menevän haastattelun aiheesta, jota ei ole liiallisesti medioissa käsitelty, ja joku näkee oleellisimpana asiana nostaa esille sen, että otsikon lainaus ei ole kiinnostava juuri hänen mielestään, ja sen takia kirjoittajan pitäisi hävetä. Oikeasti, hävetä? Eipä siinä, pystyn hahmottamaan syitä häpeämiseen, mutta ihan jonkun muun osalta...
 

Karavaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Flyers
Ketjun tarkoitus on ilmeisesti keskustella jatkoajan kolumneista ja artikkeleista. Ihmeelliseksi otsikoiden valittamiseksi mennyt koko ketju. Nykyään pahoitetaan mieli paneutumatta asiaan.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No onneksi Jatkikseen tulee uusi päätoimittaja, joka laittaa kuntoon jutut, otsikoinnin, moderoinnin ja kaiken muunkin. Ja tämä puolipäiväisellä palkalla.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
No onneksi Jatkikseen tulee uusi päätoimittaja, joka laittaa kuntoon jutut, otsikoinnin, moderoinnin ja kaiken muunkin. Ja tämä puolipäiväisellä palkalla.
Tää projektihan on ollut käynnissä jo 10 vuotta.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
En edes jaksa klikata tuota auki koska se on varmaan jonkun tusinatoimittajan tekemä, mutta en nyt ihan sanoisi että "Selänteen maine on likaantunut pysyvästi". Eihän Teemun tarvitsisi tehdä muuta kuin ottaa pää pois perseestä, nostaa käsi ylös virheen merkiksi ja todeta että nyt tuli tehtyä virhearvio. Vaikka itsekin olen Selännettä kritisoinut tuolla miehen omassa ketjussa niin silti Selänne on kuitenkin tähän saakka hoitanut julkisuuskuvansa sillä tavalla että nöyrä anteeksipyyntö varmasti auttaisi asiaa monen silmissä.
 

Majoneesi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Україна
Mielestäni oli Wennströmiltä erinomainen kirjoitus. Ytimenä se, millaista käytöstä myöhäiskeski-ikäiseltä henkilöltä sopisi olettaa - ja millaisiin positioihin epäuskottavasti käyttäytyviä asettaa.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka Teemun maine ei olisikaan ihan vielä "likaantunut pysyvästi", niin uuden Jokerit-organisaation maineen hän kyllä tulee likaamaan hyvin nopeasti mikäli herran on tarkoitus olla joku merkittävä keulakuva ja somen käyttö jatkuu samanlaisena.

Facebookin puolella tuon jutun kommentit taattua laatua, kansan syvät rivit vauhdissa.
 
Viimeksi muokattu:

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vaikka Teemun maine ei olisikaan ihan vielä "likaantunut pysyvästi", niin uuden Jokerit-organisaation maineen hän kyllä tulee likaamaan hyvin nopeasti mikäli herran on tarkoitus olla joku merkittävä keulakuva ja somen käyttö jatkuu samanlaisena.

Facebookin puolella tuon jutun kommentit taattua laatua, kansan syvät rivit vauhdissa.
Jos se tuleva Jokerit-organisaatio ei saa Teemun Twitter-tunarointia loppumaan, niin eivät sen taidot riitä myöskään rakentamaan uskottavaa liigajoukkuetta. Mielestäni jälkimmäinen on paljon vaikeampaa.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Jos olisin massimies, joka rakkaudesta lajiin ja/tai joukkueeseen pohtisi sijoittamista Jokereiden liigahankkeeseen olisi kriteereinäni muutama asia, kuten

1. onko tämä imagomielessä yritykselleni järkevää
2. onko organisaatio uskottavan oloinen
3. saanko ostamalleni näkyvyydelle tai yhteistyökumppanuudelle vastinetta


Riskianalyysissäni Kurrin kuuluminen organisaatioon lopettaisi jo pohdinnan alkuunsa kohtaan 1.
Selänteen trigger häppy someosaaminen lopettaisi pohdinnan myös kohtaan 1. - olettaen että Selänne nyt
on projektissa mukana. Kohtaan 2. tai 3. ei tarvitse tällä hetkellä edes mennä.

Ei näytä hyvältä, Wensströmmin juttu oli osuva.
 

vensteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taattua wennströmin laatu! Kukaanhan ei ylläty että Teemusta ja Velkavuoresta mainitaan kaikki mahdolliset törttöilyt ja Aleksikin esitellään tekstissä oikein ”tuomittuna rikollisena” mutta Sihvosen historia on näköjään kokonaan unohtunut tekstistä. Noh kukapa meistä omaa rattijuoppokaveriaan lähtisi julkisesti dissaamaan. :)
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Vaikka itsekin olen Selännettä kritisoinut tuolla miehen omassa ketjussa niin silti Selänne on kuitenkin tähän saakka hoitanut julkisuuskuvansa sillä tavalla että nöyrä anteeksipyyntö varmasti auttaisi asiaa monen silmissä.

Tässä sitten tullaankin siihen, että tajuaako Selänne tehneensä mitään typerää tahi anteeksipyynnön arvoista. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä että ei.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset

Hieno artikkeli. Punnittu. Toki siinä on liikaa liikkuvia osia muutamille, mutta sellaista elämä on.
Mielestäni hyvä artikkeli - niin pahalta kuin se tuntuukin näin lapsuudesta asti Teemua fanittaneena henkilönä. Siltikin hieman mietityttää tuo lopun vertailu Väänäseen ja Kukkoseen. Tässä on varmasti iso osuus omassa tietämättömyydessä, mutta mitä herrat ovat sitten tehneet sen eteen että ovat joitakin seurojen julkisia "kiiltokuvapoikia"? Ossilta en muista mitään (valaiskaa, kiitos) - Lasselta tiedän sen vastikään lausutun mielipiteen jossa tuomitaan Venäjällä pelaavien kiekkoilijoiden edustus jääkiekon arvoturnauksissa.

Tuo Kukkosen lausunto pitää ihan paikkansa ja olen itsekin siitä samaa mieltä, mutta jotenkin miellän sen semmoiseksi "perus-jargoniksi". Siis semmoiseksi että suurin osa ihmisistä ajattelee tismalleen samoin.

On ikävää huomata kuinka oman lapsuuden sankarin julkisuuskuva tahriintuu. Mutta samalla se on tietyllä tavalla inhimillistä - sitä jotenkin unohtaa että sen maaliruiskun takana on ihan vain tavallinen ihminen niin hyvässä kuin pahassa. Teemu on juntti ja noista ulostuloista paistaa vähän semmoinen fiilis että tekstiä tulee silloin kun alkoholia on alla. Tämä vain oma mutu.

Siltikin arvostan Selännettä siitä ettei lähde kuitenkaan semmoiseen meininkiin että koittaisi pitää jotakin roolia yllä lausumalla asioita mistä on itse eri mieltä ainoastaan kiillottaakseen sitä julkisuuskuvaa. Surullistahan tuota menoa on katsella, mutta ainakaan mikään teennäinen fiilis ei Salamin touhuista tule mieleen. Teemu on juntti. En mitenkään pidä häntä pahantahtoisena vaan enemmänkin asioista tietämättömänä ja helposti provosoituvana. Tuohan ei mikään puolustus loppupeleissä ole, mutta siltikin mies on saanut omaan silmään aika turhan paljon lokaa niskaan jostakin Twitter-vuodatuksista.

Toivon että Teemu oppisi vielä käyttämään Internettiä ja olemaan provosoitumatta. Minulle hän on edelleen sankari kiekkotekojensa vuoksi.

Nyt vasta kirjoitellessani huomasin että teksti rönsyili enemmänkin Jatkoajan kolumnit -aiheesta Selänteeseen. Pahoittelut tästä. Artikkeli oli mielestäni mielenkiintoinen koska olin hetken aikaa pois Internetistä ja koko kohu olisi muuten jäänyt tietämättä. Kiitos siitä.

Ehkä tähän loppuun koitan vielä tiivistää sen mitä olen sanomassa. Hyvä informatiivinen artikkeli jossa on hyviä pointteja, mutta ehkä tässä on kuitenkin tehty kärpäsestä härkänen? Toisaalta taas näiden artikkelien kautta sitä luulisi että Teemukin ehkä alkaisi miettimään omaa some-käyttäytymistään. Sillä olen aika varma että Selänne on sen tyypinen ihminen joka varmasti lukee häneen itseensä liittyviä uutisia. Jatkoaika on kuitenkin sen verran iso kiekkomedia että toivottavasti siellä Kaliforniassakin päin alkaa itsetutkiskelu.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ossilta en muista mitään (valaiskaa, kiitos) - Lasselta tiedän sen vastikään lausutun mielipiteen jossa tuomitaan Venäjällä pelaavien kiekkoilijoiden edustus jääkiekon arvoturnauksissa.

Tässä Väänäsen haastattelu Ylen sivuilla parin päivän takaa:

 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Ilman whataboutismia täytyy nostaa myös Sihvosta esille. Kumman rauhassa saa mies olla ainakin median tiimoilta. Fiksu akateemikkohan tossa juuri twiiteissään huuti Valavuorta tomppeliksi ja toopeksi, vaikka siinä perää olisikin niin ei tuolla ainakaan fiksua kuvaa anna itsestään. Lisäksi tuo itserakkaus ärsyttää Sihvosessa, eihän hän ole koskaan väärässä ja jos onkin ei niihin palata. Pleijareissa voittaa se kuka meidän peliä pelaa ja viime pleijareissa kävi myös näitä, että joku meidän peliä pelannut lopetti mystisesti ja hävisi sarjan sitten toiselle joka meidän peliä pelasi. Kävikö muutamaankin kertaan. Ainakin itse on vaikea löytää sieltä mitään supertietäjää vaan lähinnä räksyttäjän nään. Ennakoista on toki aina helppo huudella kun ne mene kellään maaliin, mutta edelleen muistan 2012 miten vain huono tuuri voi pleijareissa JYPiä vastaan estää Jokereita häviämästä kotonaan.

Selänteestä en suoranaisesti ymmärrä miksi porukka odottaa, että mies olisi joku superälykkö johtaja. Luonnonlapsi joka ollut todella lahjakas, pojasta lähtien jo tähdätty jääkiekkoammattilaisuuteen. Ei tuossa kohtaa voi olettaa mitään suurta älykköä, eikä tarvitse. Ilman lätkää mies tuskin siltikään olisi yliopistoa käynyt. Eikä tarkoitukseni ole sanoa että jääkiekkoilijat tyhmiä olisi, ehei onhan näitä vastakkaisiakin esimerkkejä vaikka millä mitalla, mutta Teemun kaltainen lahjakkuus tuskin kehittää itseään niissä asioissa.
Minua myös ärsyttää kun pitäisi olla sometiimit ja tehdä henkilöbrändäystä. Sitten huudetaan kun ei ole urheilussa enää persoonia, no eihän niitä ole jos kaikki tuottaa valmiiksi pureskeltua sontaa. Helvettiin kaikki henkilöbrändäykset ja sometiimit nuo nimenomaan vääristää sitä maailmankuvaa ja samalla inhimillistetään julkkis/urheilija epäinhimilliseksi hahmoksi.
En minäkään ymmärrä Trump sympatioita, mutta en minä sitäkään kiellä etteikö niitä saisi olla. Jokainen voi ajatella ja sanoa mitä mieltä on, huudetaan että pitäisi olla esimerkki, ei pidä vaan pitää olla oma itsensä. Jos Jokerit haluaa keulakuvaksi Teemun näistä "puutteista" huolimatta niin olkoon niin, luulisi että sielläkin tätä on pohdittu. En minä jaksa Teemun horinoista niin hirveästi pahastua, samaa kamaa kuin monella muulla keski-ikäisellä ja varsinkaan tuo ei uran arvoa vie alas. Varmasti edelleen myös se sama ystävällinen ja sympaattinen hahmo, jolta tulee myös erittäin hölmöä tekstiä.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Posia nyt täälläkin tuosta Pitsiturnauksen turnausennakosta, aikatauluista
ja otteluohjelmasta. Juuri sopiva ja hyvin tehty paketti on saatu nidottua yhteen.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Taattua wennströmin laatu! Kukaanhan ei ylläty että Teemusta ja Velkavuoresta mainitaan kaikki mahdolliset törttöilyt ja Aleksikin esitellään tekstissä oikein ”tuomittuna rikollisena” mutta Sihvosen historia on näköjään kokonaan unohtunut tekstistä. Noh kukapa meistä omaa rattijuoppokaveriaan lähtisi julkisesti dissaamaan. :)
Varsinkaan kun syyksi rattijuoppouteensa tarjoili ettei halunnut jättää uudenkarheaa skootteriaan (korttinsa hyllylle kaahattuaan piti hankkia) Hämeenlinnan keskustaan yöksi. Vittu mikä kusipää itsekin.
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo

"Patrice Bergeronin mittava NHL-ura jatkuu – tšekkiläinen seuraikoni palaa Bostoniin"

Muutama kerta piti tästä otsikosta silmiä hieraista, että missä vaiheessa Bergeron on muka lähtenyt Bostonista nyt sinne takaisin palatakseen ja näköjään samalla reissulla olisi myös vaihtanut kansalaisuuttaan.

Olisihan se hieman tylsää ollut suoraan kirjoittaa, että joku davidkrejčí tekee paluun.
 
Viimeksi muokattu:

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers

"Patrice Bergeronin mittava NHL-ura jatkuu – tšekkiläinen seuraikoni palaa Bostoniin"

Muutama kerta piti tästä otsikosta silmiä hieraista, että missä vaiheessa Bergeron on muka lähtenyt Bostonista nyt sinne takaisin palatakseen ja näköjään samalla reissulla olisi myös vaihtanut kansalaisuuttaan.

Olisihan se hieman tylsää ollut suoraan kirjoittaa, että joku davidkrejčí tekee paluun.

Otsikko oli niin mielenvikainen, että jäi lukematta. Jos teksti on yhtä hämmentävä kuin otsikko, niin ei siitä kartalle kyllä pääse.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
AHL:ssä pisteitä takonut Dominic Turgeon tarttui Ässien haaviin

Ja vielä leipätekstissä mainitaan erikseen, että on "takonut pisteitä AHL:ssä".

364 ottelua, 48+73=121 (0,33 p/g).

.

Mielestäni joku "AHL-mestari Turgeon Ässien haaviin" olisi paljon parempi otsikko. Pienenä klikkiotsikkonakin.
Tai "Pierre Turgeonin poika... ssssaattaa".
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Tämä on ns. MVNT- / Bull Mentula -otsikko.
 

Liitteet

  • Screenshot_20220814-033820~2.png
    Screenshot_20220814-033820~2.png
    46,9 KB · kertaa luettu: 235

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
AHL:ssä pisteitä takonut Dominic Turgeon tarttui Ässien haaviin

Ja vielä leipätekstissä mainitaan erikseen, että on "takonut pisteitä AHL:ssä".

364 ottelua, 48+73=121 (0,33 p/g).

.

Mielestäni joku "AHL-mestari Turgeon Ässien haaviin" olisi paljon parempi otsikko. Pienenä klikkiotsikkonakin.
Tai "Pierre Turgeonin poika... ssssaattaa".
Pitäiskö verkkolehden käyttää kaikki jutut sun kautta, niin niistä tulee mieleisiä? Se, että aletaan halkoa hiuksia otsikoista, missä ei kuitenkaan ole mitään asiavirhettä. ei nyt ihan mene enää kritiikistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös