teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onks tossa Saloran mallissa teksti-tv mukana? Mietin josko ostais uuden telkun, mutta en ota mielelläni enää sellasta josta teksti-tv puuttuu.

SaiPalle ansaittu voitto. Valtonen vaikuttaa hyvältä maalivahdilta.

Nyt vois laittaa vielä kuusnepan päälle ja ottaa illan päätteeks matsin Superstar Icehockeyllä.
 
patahistory.com

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Oon siis käymässä porukoitten luona Wilmanstrandissa, ei oo näitten salorassa txt-tv eikä edes kaukosäädintä. Värit on onneks. Kyllä noissa nykypäivän telkkareissa on tekstari ihan vakiona. Ite ostin sellasen just Hesassa, siinä on tuumia enemmän ku mulla kämpässä neliöitä!! Harmi ettei sitä voi selata sen jälkeen kun telkkariohjelmat on loppunut.

Voitolla tänään yöhön! Saa nähä minkäkaista äksönii Leprassa on näin keskiviikkona. Wiltsuun meen varmaan lopuks ku se on kahteen auki.

E: Vai onko auki keskellä viikkoa?????
 
Viimeksi muokattu:

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
SaiPalle ansaittu voitto. Valtonen vaikuttaa hyvältä maalivahdilta.
Samaa mieltä. Ilman värilaseja sanon että on liigan paras mokke.
Nyt vois laittaa vielä kuusnepan päälle ja ottaa illan päätteeks matsin Superstar Icehockeyllä.
Mä aion tahkota huomenna nyt kun täällä "kotona" taas olen niin jotain pacmania ja apocalypsee! Dig-dugia unohtamatta. Kunnon ruotsinlaivanostalgiaa. Ellei faija oo äänittänyt kasettien päälle jotain meijusuvasta...
 

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Rooleissa:

Linkku......................Pentti Lindegren (Legenda)
Kimmo......................Kimmo Leinonen (Jääkiekkoleijona Br#211)

Mälli.........................Heikki Mälkiä (Paita#20 katossa, SaiPassa päävalmentajana)
Mansikka.................Reijo Mansikka (SaiPassa päävalmentana)
Nyrkki-Eekki.............Marko Ek (SaiPassa toimitusjohtajana)
Valtonen..................Janne Valtonen (SaiPan nykyinen MV-valmentaja, ei se lehti)
Sanni........................Ari Santanen (SaiPassa päävalmentajana)
Jokke........................Jouko Viljakainen (SaiPassa valmentajana)
Vesku.......................Vesa Viitakoski (Kävi Calgaryssä, valmentajana mm. Ilveksessä & HPK:ssa)
Henriksson..............Hannu Henriksson (Liigassa päätuomarina)
Palo..........................Marko Palo (MM-95 kultamitalisti, Kyy)
Tuulola.....................Marko Tuulola (Tuleva Cult player for HPK, tuhosi erään lupaavan veskarin pään lopullisesti viekkaalla valerännityslämärillä)
Markus Lehto...........Markus Lehto, nykyinen Puljujärven agentti.
Jyrkkiö.....................Juha Jyrkkiö (Kesävauvastaan tuli liigakiekkoilija Jesse.)

Molla.........................Olli Hietanen (R.I.P.)
Väätämöinen.............Antero Väätämöinen

Tekniikka & toteutus:

Ohjaus......................Juhani Valasvaara
TV-tekniikka..............Iirisfilmi Oy
Fooley-äänet ...........Juti & Saukkonen
Best boy.................. @Hera80

Kiitokset:

Nelituhatpäinen lappeenrantalainen vapaaehtoisavustajaporukka

Erikoiskiitokset asiantuntijuudesta:

@teemu73

Iso käsi:


Kaikille ketjuun osallistuneille kuten myös niille, jotka olisivat kenties halunneet osallistua, mutta pelipasseja ei ehditty leimata.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Höh. Olipa vähän vaisu Kepa.

Mutta ei mitään: onnittelut Lappeenrantaan, erityiskiitokset @redpecka'lle seurannasta - ja eteenpäin, vamos!
 
1st: LEINO-JYLHÄ-HARMAJA
”Jumala on korvattu päiväkodeissa peikoilla, menninkäisillä, maahisilla, merirosvoilla, keijuilla yms. demoneilla.” -Wiherkoski
PLEASE DON'T DIE MANNSCHAFT!

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt linkkarilla keskustaan ja dooriksia kattelee! Jos lykästää, kerron vaikka naisasiaketjussa tarkemmin sitten.
Mukavaa baari-iltaa! Eiköhän siellä ole jos jonkinlaista lambadan tanssijaa näin keskellä viikkoakin kun pikkujouluaika alkaa olla. Itse pidän vähän taukoa biletysrintamalla mutta Izvestijan avauspeliin Tsekkoslovakiaa vastaan suunnittelin jo isompaa kisastudiota kun osuu lauantaille. Neukkupeliä voi sitten katella kankkusessa kun se ei ole edes suora lähetys.

Ei näy kuusnepa nyt lähtevän käyntiin, antaa load erroria. Kaveri saa tulla huomenna säätään kasettiaseman äänipäitä kun se on hyvä noissa. Parempi mennä nukkuun.

Kiitos seurannasta ja öitä!
 
patahistory.com

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Pistämpä SaiPan kunniaksi soimaan tän uutta rap musiikkia edustavan Raptorin. https://youtu.be/ITyJAcNJXyM
Kylläpä on helppoa valita haluamansa biisi CD-levyltä! Ei mitään kelailuja tai neulan siirtelyitä.

Harmittaa vietävästä tämä kerhon tappio. Jotenkin tuntuu, että Hietanen ei ole saanut positiivista meininkiä luotua tuohon jengiin.
 
YV-spesialisti asuu mutsinsa luona. Aikuiset äijät asuu mutsinsa luona.

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Taisi Korona verottaa seuraavat pelit, kun ei pitkään aikaan ole tapahtunut mitään tällä rintamalla.

Linkun ja Leinosen seuraavaa selostusta odotellaan.
 

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Kiitokseksi tästä tärkeästä nostosta postaan koko otteluselostuksen raakana tuohon alle kun löytyi vielä koneeltani. Toivottavasti tuonne ei ole jäänyt mitään omia noloja kommenttejani väliin kun tuota silloin osissa tuuttasin. Hommahan oli litteroitu kerralla ensin valmiiksi ja sitten vaan naatiskeltiin.

Behind the skene -paljastuksia: Mun alkuperäinen ajatus oli tehdä tästä vakavastiotettava kiekkoaiheinen kulttuuripläjäys, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun modet siirsi ketjun kierrätyslaitokselle niin homma karkasi käsistä. Alkujärkytyksen jälkeen itsekin oivalsin, että tämähän voisikin olla hyvä näin ja editoin avausviestiin vuosiluvut sun muut, jotta kommentoijat pystyivät hahmottamaan onko esimerkiksi Berliinin muuri tänä ajankohtana bydessä vai eikö. Loppujen lopuksi tästä tuli sitten paljon parempi kuin osasin kuivassa mielessäni ikinä kuvitellakaan. Ja sen tekivät nimenomaan hyvällä huumorintajulla ja nostalgialla varustetut asiantuntevat kiekkoniilot.

Tätä oli tosi kiva tehdä.

(Pentti) 4-2 johtaa kotijoukkue SaiPa ja vankistelee entisestäänkin asemiaan vähintäänkin hyvänä keskiryhmän joukkueena ja on jälleen tiukasti kiinni kuudennessa playoff-paikassa. Ja HPK puolestaan - mikäli se tämän ottelun häviää - vajoamassa entistä pahemmin Liigan häntäpäähän. KooKoohan on siellä aloittanut kovan nousun, on ainoastaan pisteen päässä HPK:sta.
(Pentti) Jouni Kantola.. Janne Valtonen.. Timo Rehunen korjaa kiekon pois. Sitten Ari Santanen.. ja sitten kova taklaus laitaan Jouni Kantolalta.
(Pentti) Jouni Kalliokoski, toinen Jouni, Hämeenlinnasta lähtöisin.. Segerman, hänen syöttönsä pahasti taakse ja paitsio. Ari Santanen, nuori lupaus Ässistä, jota tuossa äsken pahasti murjottiin, 20-vuotias kaveri.
(Pentti) Ja Olli Hietanen, Olli Hietanen miettii varmasti mielessään, miten HPK:n tappiokierre saadaan poikki. Tai sanottakoon nyt sitten väärinkäsityksien välttämiseksi, että kyllähän HPK tasapelejä tuossa on aika paljon pelannut, mutta miten voittoputki löytyy, onko se ehkä Kimmo oikeampi ilmaisu?
(Kimmo) Ilmeisesti näin on, että tuo voittoputken löytäminen on tärkeintä tässä hommassa heille ja kuten tässä on jo moneen kertaan mainittu niin HPK:han aloitti varsin räväkästi tämän sarjan ja johtikin sitä jonkin aikaa ja oli ihan kärjen tuntumassa, sitten pikku hiljaa ote on livennyt ja ainoastaan näitä mainitsemiasi tasapelejä on silloin tällöin tullut ja tasapelit eivät aina kyllä sitten riitä tässä kivikovassa sarjassa - mitä Suomessakin pelataan - kovinkaan korkeaan sijoitukseen ja HPK on nyt kyllä pahasti vajoamassa, pahasti vajoamassa sinne alapuolelle sarjaa.
(Kimmo) Jos niin laskettaisiin, että kuusi pistettä tai kahdeksan pistettä tulee eroa, se yleensä käytännössä tarkoittaa sitä, että niin monta kierrosta pitäisi vähintään pelata, että saataisiin kiinni edellä olevia joukkueita. Niin ei voi teoriassakaan laskea, että kahdeksan pistettä eroa – neljä ottelua, vaan kyllä se tarkoittaa sitten jo lähinnä kahdeksan kierrosta, että voitaisiin kuvitella pääsevämme sinne.
(Linkku) Kyllä, todella tässä vaiheessa, joskus itse ollut vastaavassa tilanteessa että laskettu noita pisteitä niin kyllähän silloin enemmän ovat teoriassa kuin käytännössä, kyllä käytännössä melkein se on piste kun ottelu.. kun dog kan-stiski (Doug Kostynski) käynnistää hyökkäystä..
(Linkku) HPK nyt tehnyt sellaisen muutoksen, että tähän ykköskentälliseen on Olli Hietanen vetänyt Teppo Kivelän ja Pekka Peltolan rinnalle Marko Palon, nuoren Marko Palon ja tämä merkinnee nyt sitten sitä, että olisiko Igor Kuznetsov jätetty tuonne vaihtopenkin toiseen päähän kokonaan?
(Kimmo) Kyllä näin näyttää, että hänen pelinsä nyt ei kuitenkaan tänään kulje siihen malliin kun olemme tottunut näkemään tämän kauden liigasarjassa, se on heikentynyt, heikentynyt, mistä Olli Hietanenhkin sanoi kun Igor tuli tänne Suomeen, että hän ei ole kovinkaan lujaa kesällä harjoitellut. Hän tuli varsin myöhään syksyllä ennen sarjan alkua tänne ja sanoi, että se jossain vaiheessa kostautuu, mutta yllättävän nopeasti seinä tuli sitten vastaan.
(Linkku) Kyllä. Näin nousee Viljakainen, kankean näköisesti, mutta pyöräyttää kiekon keskialueelle. Sitten tulee HPK, Hannu Henriksson.. taakse Kivelälle.. Viljakainen uudelleen.. Juha Jyrkkiö.. Markku Piikkilä..
(Linkku) Mielenkiintoista nähdä sitten vieläkö Olli Hietanen käyttää tuota neljättä kenttäänsä vai onko hän noista hyökkääjistään rakentanut sitten kolme ketjua. Joka tapauksessa Igor Kuznetsovin paikka on jossain muualla kuin tässä ykköskentässä..
(Linkku) ..kun tunteet vähän kuumenevat ja on selvää, että ainakin HPK:lla tässä vaiheessa tunteet alkavat olla aika kuumana.
(Kimmo) Siinä on nyt selvää turhautumisen mallia tässä olemassa, että siinä aletaan tekemään virheitä ja virheen jälkeen aletaan sitten nahistelemaan ja onneksi tästä nyt selvitään sen kummemmitta välikohtauksitta. Mutta selvästi on havaittavissa, että HPK:n kokeneetkin puolustajat tekevät yllättävän kovia virheitä omalla siniviivalla.
(Linkku) Aloitukseen Mikko Nieminen, Mikko Nieminen, Tampereen Ilveksestä lähtenyt, jääkiekkokoulutuksensa hakenut kaveri siinä taistelee.. Mikkohan teki tuon SaiPan kolmannen maalin hienosti, Mikko Nieminen KooKoon kautta tänne SaiPaan..
(Linkku) Tässä tilanne uudestaan: Nieminen kiskaisee aloituksen taakse...
(Linkku) Näin lähtee Steve Petersin laukaus ja...
(Linkku) ...hyvin seuraa tilanteen Marko Ek, Marko EK, joka on näitä SaiPan vähän tuntemattomampia löytöjä, hän on tullut Heinolan Peliitoista.
(Kimmo) Kyllä, ja hän on varsin nuori pelaaja ja vielä kaiken kaikkiaan itse olen nähnyt ensimmäisen kerran pelaavan B-junioreissa ja hän oli silloin Heinolan Peliittojen supertähti tai tähti siinä joukkueessa, oli siinä muutama muukin hyvä pelaaja, joista sitten en sen koommin ole kuullut, mutta Marko Ek lähti pois sieltä, haki suurempia haasteita itselleen ja on nyt sitten SaiPassa vakiinnuttanut paikkansa ja on ihan hyvää tasoa SM-Liigassa.
(Linkku) Jyrkkiölle saakka tuo kiekko, Mika Lartama.. niin kuin olemme maininneet, vankka keskushyökkääjä, joka ei vältä myöskään fyysisiä kontakteja.
(Linkku) Nyt häneltä kiekko.. vaikean näköisesti tulee HPK:n peli vaikka Markku Piikkilä pääseekin tuonne laukaisutilanteisiin..
(Linkku) Ari Suutari häntä vastaan.. Pasi Kivilä.. saa kiekon uudelleen.. Jyrkkiö, Jyrkkiö vetää suoraan, mutta vetää pahasti ohi. Vesa Karjalainen tulee vauhdilla kulmaan, häntä vastassa Heikki Mälkiä..
(Linkku) Miehiä kaatuu keskellä, Pasi Kivilä jään pintaan.. kiekko on Janne Valtosella, joka hukkaa kiekon, se tulee siniviivalle, se tulee siniviivan yli ja näin SaiPa säästyy.
(Linkku) Kymmenen minuuttia tasan ottelun kolmatta erää ja sen kokonaisaikaa jäljellä, SaiPa kahden maalin johdossa.. tilanne keskiviivan paitsio.. tuomareiden pilli soi.
(Linkku) 4-2 kotijoukkue SaiPa johtaa. Kuvaruudussa näette jäljellä olevan ajan, 9.53. Aloitus HPK:n siniviivan tuntumaan, aloitukseen Heikki Mälkiä, joka on vuorotellut kahdessakin ketjussa tämän ottelun aikana.
(Linkku) Ossi Lairi työntää kiekon HPK-alueelle.. Timofejev.. Ari Suutari.. yritti tavoitella Mälkiää. Jouni Kantola ja sitten Anatoli Timofejev.. häntä vastassa Ari Suutari. Mansikka painaa, mutta Timofejev ennakoi tuon tilanteen ja työntää Mansikan kumoon. Kiekko Ossi Lairille, Ossi Lairi, jonka lähtöseura on niinkin eksoottinen kuin Uusilavolan Pelipojat tästä Lappeenrannan lähituntumasta.
(Linkku) Vesa Viitakoski, jonka näimme äskeisellä tauolla nousee tilanteeseen, saa kiekon, jättää sen takaisin Mälkiälle, Mälkiä tulee taitavasti luikerrelen, hakee Viitakoskea maalilla ja Viitakoski seuraa valppaasti tilanteen, mutta hyvin hänet sitten ottaa Timofejev ja hyvin ottaa kiekon myöskin Jarmo Heikkilä.
(Kimmo) Jarmo Heikkilä yllättäen kyllä pudottaa tuon suhteellisen löysän laukauksen siitä ja siitä on tulla vaarallinen tilanne, mutta onneksi siitä.. tässä tilanne tulee uudestaan: Mälkiä kuljettaa kiekkoa, harhauttaa taitavasti siitä ja nyt antaa löysän laukauksen sinne ilmeisesti jatkoja varten, mutta heikkilä pudottaa sen yllättäen kuitenkin. Siinä HPK:n puolustajat pystyvät sitten eliminoimaan SaiPan hyökkääjiä, joten näin tästä ei pääse sen vakavampaa tulemaan.
(Linkku) SaiPan vaihtopenkkiä lähikuvassa, vilahti Marko Ek.. Siirto takaisin aloitukseen, Douglas Kostynski, 26 vuotta miehellä tällä hetkellä ikää, hän aloitukseen, mutta häviää tuon aloituksen. Teppo Kivelä on varsin taitava aloittaja vaikka hän aloittaa vähän omintakeisella maila-asennolla.
(Linkku) Marko Palo, joka tuli siis Igor Kuznetsovin tilalle tähän kenttään ja mikäli olemme oikein tulkinneet miehiä tuolla HPK:n vaihtopenkillä, näyttää siltä, ettei Igor Kuznetsov edes ole tullut tuonne vaihtopenkille.
(Linkku) Palo..
(Linkku) ..ja Valtonen, Janne Valtosen hanska on kyllä heilunut tässä ottelussa todella tehokkaasti.
(Kimmo) Erittäin loistavasti hän on pelannut, hänhän on erittäin hyvä maalivahti, joka nimen omaan tällä vapaalla kädellä torjuu näitä kiekkoja. Janne Valtosella oli loistava ura nuorisomaajoukkueessa aikanaan ja.. - tässä tilanne uudestaan, ja hanska heilahtaa, kiekko jää sinne.. - ja sitten jonkun näköisten erimielisyyksien kanssa, joukkueenjohdon kanssa, hän palasi kiltisti kotiin nuorisomaailmanmestaruuskilpailuista muutama vuosi sitten. Mutta on nyt sitten nousemassa uudestaan tänne samaan kastiin, mitä hänestä odotettiin muutama vuosi sitten.
(Linkku) Janne Valtonen, viime kaudella hänen torjuntaprosenttinsa oli hyvä..
(Linkku) Markus Lehto ampuu, mutta Kostynski peittää..
(Linkku) Lehto saa kiekon uudestaan.. kulmasta tulee Kivelä.. Peltola ei saa kiekkoa, Kivelä kumoon..
(Linkku) Petri Pulkkinen.. ja sitten estää vain voimakkaasti Matti Nevalainen mailalla.. samaan ruuhkaan Petri Peronmaa..
(Linkku) Nevalainen.. Kostynski ei tavoita kiekkoa.. Petri Pulkkinen.. rauhassa Nevalaiselle, Nevalaista ahdistelee Lehto..
(Linkku) HPK pääsee.. Peltola.. Peltola yksin.. ja siitä tuli tuollainen vähän paniikinomainen yksinäisen miehen epätoivoinen yritys.
(Linkku) Hannu Henrikson puolestaan sitten, hänkin lähtee yksin, työntää kiekon päätyyn.. Markku Piikkilä yrittää ehtiä siihen.. Steve Peters, joka pelaa erittäin suurella säteellä myöskin SaiPassa niin kuin on pelannut oikeastaan aina.. Janne Valtonen koppaa tuon irtokiekon haltuunsa.
(Kimmo) HPK yrittää ylittää tuon siniviivan useasti siten, että he jättävät jättösyötön tuohon viivan alle ja HPK on suhteellisen nopeasti oppinut käyttämään tätä hyväkseen tätä tilannetta.. korjaan SaiPa tietenkin ja SaiPan pelaajat eliminoivat tämän jättösyötön sieltä siirtymällä voimakkaasti kiekkoa kohti ja näin pystyvät painamaan kiekon puolueettomalle alueelle.
10 min
(Linkku) Suoraan aloituksesta pääsee ampumaan Pasi Kivilä.. pomppivaa kiekkoa.. saa laukauksen aikaan ja torjunnan jälleen erinomaisesti tekee Janne Valtonen. Tuossa Pasi Kivilä iskee suoraan kiekosta.. sehän olisi mennyt ylös, mutta Janne Valtonen kun on valppaana tuossa..
(Linkku) Ja jälleen! Siinä kaksi kertaa Mika Lartama voitti aloituksen peräkkäin ja Pasi Kivilä pääsi ampumaan, toinen kiekko yli maalin.
(Linkku) Peters.. häneltä keskialueelle kiekko ja.. kun otteluaikaa on jäljellä reilut seitsemän minuuttia on varsin todennäköistä, että SaiPa nyt tässä tilanteessa johtaessaan 4-2 pyrkii puuduttamaan, jäädyttämään peliä.
(Kimmo) Kyllä varmasti eliminoimaan HPK:n hyökkäykset, antaa HPK:n tulla sieltä ylös, mutta koitetaan painaa ne tuonne kulmiin ja siten eliminoimaan maalintekotilanteet pois ja sitten vaan kiekkoa vapauttamaan keskialueelle ja HPK joutuu uudestaan ja uudestaan keräämään hyökkäyskuvionsa kasaan.
(Linkku) Ja varmasti tilanteita tulee SaiPan käyttämälle kytälle, kärjelle, kun Juha Jyrkkiö nappaa kiekon.. Timofejev, Timofejeviltä kiekko kulmaan, omia ei ehdi perään, Jouni Kantola yrittää, Malkiä on kuitenkin nopeampi.. Mälkiä.. Suutari.. Lairi..
(Linkku) Mansikka, hyvä harhautus Reijo Mansikalta, erinomaisesti jalkojen välistä, Vesa Karjalainen meni lähes solmuun..
(Linkku) Hannu Kuronen, joka hänkin on ollut melko lailla tässä ottelussa näkymätön..
(Kimmo) Hannu Kuronen kärsi loukkaantumisesta joku aika sitten eikä ole löytänyt sitä alkukauden vireyttään milloinka he pystyivät samassa ketjussa Jouni Kantolan ja Igor Kuznetsovin kanssa pöllyttämään suomalaisia liigaverkkoja mielin määrin. Ja ehkä tämä loukkaantuminen vie sitten oman aikansa ennen kuin siitä toipuu ja pääsee taas samanlaiseen vetoon.
(Linkku) Viitakoski, Kiekko keskialueelle, HPK uudestaan puskee SaiPan muuriin, joka nyt on vetäytynyt aika alas, se on tuossa oman siniviivan tuntumassa, pelaamalla sitä on melko vaikea saada sisään. HPK:n ase näyttää olevan kiekko alueelle..
(Linkku) Sitten tulee Jari Haapamäki, pääsee ampumaan, mutta sen ottaa Heikki Mälkiä rauhallisesti, hän käynnistää pystyyn Vesa Viitakosken kautta hyökkäystä.. Mälkiä.. Kantola, Kantolalla kaksi saipalaista vastassa, Peronmaa lähinnä.. Kantola odottelee omia apuun, mutta tuo kiekko osuu Peronmaan luistimeen. Peronmaa kääntää omalle alueelle, kääntää puolustajatoverilleen Petri Pulkkiselle..
(Linkku) Kostynski tulee, rauhoittaa peliä, kiertelee kiertelee, jättää kiekkoa taaksepäin, pitää edelleenkin, pitää taitavasti, suojaa kunnes sitten kadottaa kiekon..
(Linkku) Kivelä Peltola -yhdistelmä.. Palo.. ei pääse ampumaan.. ja Janne Valtonen sitten lopullisena SaiPan lukkona.
(Kimmo) Ja siinäkin tilanteessa kun toistui tämä aikaisemmin kerrottu kuvio, että siinä SaiPan pelaaja haistoi tämän tilanteen, takaa tulevalle hyökkääjälle koitetaan kiekko jättää siihen ja saipalainen tulee tässä tilanteessa ja nappaa kiekon pois ennen kuin laukaus lähtee tai pystyy eliminoimaan laukauksen tehon kuitenkin.
(Linkku) Liian näyttäviä, liian selviä ovat HPK:n syötöt ja liian hitaasti lähtee tuo syöttö, se ei lähde automaattisesti, ajatuksenomaisesti..
(Linkku) Hannu Henriksonin laukaus keskelle.. Kostynski.. työntää Viljakaiselle. Lehto.. Palo.. paitsiolta haiskahtava tilanne. Markus Lehto pääsee ampumaan ja hetken aikaa Janne Valtonen vaikeuksissa, mutta sitten huomaa luistimissa olevan kiekon, painaa sen jäähän, peittää tilanteen.
(Linkku) 4.47 ottelun peliaikaa, varsinaista peliaikaa jäljellä. Tuossa tuo äskeinen tilanne oli, josta Teppo Kivelälle tulee tilanne.. sitten Markus Lehto takaa, hän ampuu.. Janne Valtonen luistimistaan peittää kiekon.
(Kimmo) Mutta erinomaisesti SaiPan kaikki pelaajat seuraavat tilannetta ja siinä ei ollut yhtään HPK:n pelaajaa, siinä oli neljä SaiPan pelaajaa Janne Valtosen apuna ja siinäkin pystytään kyllä eliminoimaan kiekon perillemeno koko joukkueen voimalla.
(Linkku) Marko Allen ampuu.. Pasi Kivilä jäähän. HPK tuossa - niin kuin ounastelimme tämän erän alkuhetkillä, kun Marko Palo tuli Peltolan ja Kivelän rinnalle - neljäs kenttä todennäköisesti jätetään vilttiin, näin tapahtui. Jouni Kannisto ja Marko Tuulola eivät ole enää tässä erässä kentällä käyneet niin kuin ei ole käynyt Igor Kuznetsovkaan..
(MYLLY 14.25)
(Linkku) Marko Ek koppaa kiekon haltuunsa, mutta jälleen Juha Jyrkkiö, jolla sitten tässä tilanteessa on kyllä aikamoinen rutiini, mutta tiukasti iskee vastaan Marko Ek.
(Kimmo) Nyt taitaa Juha Jyrkkiö saada ensimmäisen kerran kunnon vastuksen pitkään pitkään aikaan tämmösissä hommissa.. näitä asioitahan onneksi kotoisessa liigassamme ei kovinkaan usein ole. Juha Jyrkkiö on yksi sellainen pelaaja, joka tunnetaan kivikovana miehenä, mutta hänellä on nenänvarsi auki, sieltä Marko Ek pääsi aika hyvin tilanteeseen ja pääsee koppaamaan Juha Jyrkkiötä ja ehkä hän opettaa vähän tätä veteraania ylimielisyydestä ja nyt näemme sitten kun kummatkin pelaajat pistetään pois.
(Kimmo) Tässä se tilanne alkaa kun kummatkin pelaajat takertuvat toisiinsa, Juha Jyrkkiö antaa siinä ylimielisesti hanskojen heilua vähän aikaa, mutta sitten Marko Ek pääseekin yllättäen tässä tilanteen herraksi ja kummallakin on hieman naarmuja kasvoissaan..
(Kimmo) ..kun heidät ohjataan tänne viiden minuutin jäähyä kärsimään ja Juha Jyrkkiö siinä vielä tervehtii sitten pääkatsomon yleisöä, jota tänään paikalla muuten 3534 katsojaa.
(Linkku) Eli tämäkin luku osoittaa televisioinnista huolimatta, että imua jääkiekolla Lauritsalassa, Lappeenrannassa tällä hetkellä on. Olli Hietanen sitten miettii ketä kentälle pannaan. 4.16 otteluaikaa jäljellä. Juha Jyrkkiö siis HPK:n jäähyaitioon ja vastaavasti SaiPan puolelta Marko Ek. Kaksi minuuttia vaan kummatkin saavat tuosta keskinäisestä nahistelusta.
Xxx 15.47 videolaskuri
(Linkku) Kyllä se melkolailla - niin kuin Kimmo totesi tuossa - tappelulta näytti, mutta tämä on päätuomari Kari Niemisen ratkaisu.. 2+2, siihen tulee kakkoset vielä lisää, eli neljä minuuttia mikäli maaleja ei synny, joutuvat molemmat joukkueet pelaamaan vajailla.
(Linkku) HPK odotetusti tuo jäälle parhaimpansa, tuo jäälle Kivelän, Peltolan ja puolustukseen Lehdon - Henriksonin. SaiPa vastaavasti: Mälkiä - Mansikka, puolustukseen Ossi Lairi - Ari suutari ja kyllähän nämä neljä ovat joukkueittensa parhaimmistoa olleet tänäänkin tässä näkemässämme ottelussa.
(Kimmo) Ehdottomasti ja kaikilla näillä neljällä pelaajalla on niin kova rutiini SM-Liigasta, että heillä on.. he ainakin tämän alun hallitsivat hyvin.. kokemus vastaan nuoruus, HPK:lta tulee nuoria innokkaita pelaajia vastaan siinä ja nyt kohta nähdään kumman kantti kestää.
(Linkku) Kivelä, hyvin maalille Markus Lehdolle, joka on noussut rohkeasti tuohon tilanteeseen. Rohkeutta tietysti HPK:lta nyt tarvitaan, joukkue on kaksi maalia tappiolla.
(Linkku) Otteluaikaa jäljellä 3.30 juuri tällä hetkellä, kun Ari Suutari syöttää erittäin hyvin pystyyn Reijo Mansikalle, jolla vastassaan on Pekka Peltola.. Mansikan hätäinen laukaus, Heikkilän torjunta, kiekko nopeasti peliin.
(Linkku) Peltola on kiertänyt maalin ja saanut siihen vauhtia kunnes tulee Kostynski, joka näkee hyvin.. Mansikka jälleen yksinään tuolla Markus Lehtoa vastassa, työntää sen Petri Peronmaalle, joka pitää kiekon Hannu Henriksonin estelyistä huolimatta.
(Linkku) Sitten HPK:lle avautuu tilanne.. Kivelä ei pääse kiekkoon.. Peronmaa.. Viljakainen.. Viljakainen ja häneltä huono syöttö Mika Lartamalle.. melkein ilmainen tilanne, mutta Lartama ei saa kiekkoa loppujen lopuksi sitten kuitenkaan haltuunsa.
(Linkku) Ja kun tuossa kenttäkuulutukset jäivät meiltäkin jonkun verran kuulematta... ...tilanne.. kun Kostynski pitää kiekkoa.. erotuomari Kari Niemisen ratkaisu tuossa äskeisessä käsikähmätilanteessa - kun tuosta tulee paitsio sitten SaiPan siniviivalla - oli se, että Marko Ek eli SaiPa siinä loppujen lopuksi ainoastaan sai tuon 2+2, Marko Ek katsottiin tuon käsikähmän aloittajaksi, Juha Jyrkkiö selvisi kahdella minuutilla.
(Linkku) 2.21 ottelun varsinaista peliaikaa jäljellä. Viisi minuuttia Juha Jyrkkiöllä vielä kahta minuuttiaan kärsittävänä..
(Linkku) Sitten tulee aikalisä ja aikalisän ottaa HPK. Olli Hietanen, jonka neuvot ja ratkaisut varmasti tässä tilanteessa ovat enemmän kuin tarpeen mikäli pisteitä meinataan hakea.
(Kimmo) Kaksi maalia uupuu vähintäänkin tasapelistä, 2.21 peliaikaa jäljellä, ihmeitä tietysti täytyy tapahtua tässä ja ihmeitä voi tapahtua, jääkiekko on maailman nopeimpiin pallopeleihin kuuluva laji ja ratkaisut voivat tulla hyvinkin nopeasti, meillä on siitä monta esimerkkiä kotoisesta liigasta sekä kansainvälisistä ympyröistä.
(Kimmo) Valitettavaa tämä tämmöinen nyhjääminen tässä ottelun kolmannessa erässä oli ja näyttääkö nyt tässä terveisiä hyvän kiekon ystäville, joita ainakin meillä on olemassa. Me saimme tietoja tuolta Tampereen puolelta, Hannu Hynynen seuraa tätä ottelua Tampereella Lentävänniemessä ja Terhi Rantanen Tampereella kanssa ja kyllä me uskomme, että tämmönen puhdas jääkiekko on kuitenkin sitä jääkiekkoa mitä yleisö haluaa enemmän seurata.
(Linkku) Aikalisä käytetty. SaiPa varmasti hetken kuluttua sitten omansa vastaavan mahdollisuutensa käyttää. Olli Hietasella kuitenkin nyt nämä mahdollisuudet loppuunkäytetty. Katsotaan mitä neuvoja hän on joukkueelleen antanut, auttavatko ne kääntämään tämän ottelun kulun, kulku, joka on tällä hetkellä SaiPan kahden maalin johto. Teppo Kivelä jäi kentälle, Heikki Mälkiä häntä vastassa. SaiPalla täysin samat miehet: Mansikka - Mälkiä, Lairi – Suutari, eli Antero Väätämöinen luottaa - eikä varmasti aiheetta - tähän nelikkoon.
20 min
(Linkku) HPK:lla nyt puolustajina Timofejev, hänen rinnallaan Marko Allen näyttää olevan, kyllä, Kivelä – Peltola jatkavat hyökkäyspäässä. Kaksi minuuttia varsinaista otteluaikaa jäljellä. Kyllä niin on, että Juha Jyrkkiönkin jäähy oli – niin kuin tuossa aikaisemmin ymmärsimme - 2+2 minuuttia eli joukkueet.. kyllähän siinä sen verran tasapuolisesti huidottiin, että ratkaisu siinä suhteessa varmasti oli aivan oikea.
(Kimmo) Ja loppujen lopuksi ilmeisesti alkoi kuitenkin.. Marko Ek törmäsi häneen ja sitten Jyrkkiö aloitti tämän kamppailun, että olisi ollut varmasti kohtuutonta, että Jyrkkiö olisi selvinnyt tästä pienemmällä kuin Marko Ek, mutta tasapäisiä pojat tuossa pienessä nujakoinnissaan olivat.
(Linkku) Kaksi minuuttia tasan ottelun varsinaista peliaikaa jäljellä. Timofejev – Allen, heitä vastassa Lairi – Suutari, Mansikka – Mälkiä. HPK vaihtanut hyökkääjiä, kentälle on tullut Lartama – Karjalainen.
(Linkku) SaiPalla edelleenkin sama nelikko jatkaa kun otteluaikaa vajaat kaksi minuuttia jäljellä. Heikki Mälkiä tulee hyvänä taitavana luistelijana, varmasti pystyy pitämään kiekkoa.
(Linkku) HPK:n on pakko yrittää, pakko tulla korkealla vastaan, heidän on saatava kiekko haltuunsa, jotta edes tilanteita pystyttäisiin rakentamaan, yrittämään.. Ossi Lairi oman maalin takana, Vesa Karjalainen häneen kiinni.. ja nyt on täällä laidalla sitten Mansikka olisi tyhjänä.. Suutarin syöttö kuitenkin huono... Lartama.. taakse, Allen..
(Linkku) Ja näin lähtee Jarmo Heikkilä HPK:n maalista kun minuutti peliaikaa jäljellä, tämä ilmeisesti oli Hietasen taktiikka: jossain vaiheessa maalivahti ulos.
(Linkku) Maali tyhjänä.. Viljakainen ei pääse ampumaan.. siellä yhdellä kädellä torjumassa oli Marko Palo.
(Linkku) Marko Palo nousee.. jättää keskelle.. HPK:lla maali edelleenkin tyhjänä.. Teppo Kivelä vaarallisesti omalla alueella. Vajaa minuutti otteluaikaa jäljellä.. Kivelä.. tulee tulee ja törmää SaiPan puolustusmuuriin.. pääsee siniviivan yli, mutta pääsee tilanteessa jossa oma mies ehtii ennen, 41 sekuntia ja paitsio.
(Kimmo) Siinä SaiPan puolustajat ajavat Teppo Kivelän ruumiiseen kiinni, katsovat keskikohtaa ruumiista ja estävät hänen menonsa liukkaasti viivan yli ja Pekka Peltola malttamattomasti menee sitten paitsioon ja paitsio on aika mielenkiintoinen tilanne tässä vaiheessa: heillä on maali tyhjänä, viisi miestä kentällä.. tuskin maalivahti enää takaisin menee sinne...
(Kimmo) ...eikä menekään, HPK lähtee aloitukseen SaiPan siniviivalta viidellä kenttäpelaajalla neljää vastaan ja nyt on mielenkiintoista nähdä mitä seuraavaksi tapahtuu.
(Linkku) Ja Kostynski voittaa aloituksen.. SaiPa saa tilanteen, Kostynskilla tyhjä maali ja hän nostaa kiekon sieltä.. nostaa metrin verran ohi. Hannu Henriksson kiekon perään. Kostynski hyvänä aloittajana voitti tuon, Kivelä ei saanut sitä. Kivelä hakee jälleen kiekkoa.. Kostynski.. ja sitten ammutaan kiekko Janne Valtoselle..
(Linkku) Palo vastaan Pulkkinen, Palo saa kiekon haltuunsa.. aika kuluu, 20 sekuntia otteluaikaa enää jäljellä.. Pulkkinen taklaa miehen irti.. Kostynski ei saa kiekkoa.. saa sen nyt.. keskialueelle ja työntää sen maaliin ja se menee jälleen puolisen metriä ohi HPK:n maalin. Aika kuluu.. siitä tulee pitkä kiekko. Viisi sekuntia jää tämän ottelun varsinaista peliaikaa jäljelle kun aloitus viedään SaiPan aloituspisteeseen.
(Kimmo) Ja kyllä nyt voidaan todeta jo vuorenvarmasti tässä ottelussa SaiPan johtonumerot tulevat säilymään, viisi sekuntia peliaikaa jäljellä, tietysti ihmeitä voi tapahtua sen verran, että HPK saa yhden maalin, mutta kyllä viidessä sekunnissa kaksi maalia, se tuntuu aika utopistiselta ajatukselta tässä vaiheessa ja HPK ei vieläkään saa voittoputkea auki ja lama ei kun pahenee.
(Kimmo) SaiPa, ehkä voidaan sanoa SaiPa on tämän kauden SM-Liigan yllätysjoukkue ollut kaiken kaikkiaan kun ajatellaan tilannetta, mistä joukkue lähti tänne, Antero Väätämöinen tuli - jo tosin kolmatta kertaa SaiPan valmentajaksi - tunnettuna entisenä pelimiehenä, entisenä valmentajana, mutta kuitenkin SaiPaa pidettiin häntäpäähän kuuluvana, mutta kovasti joukkue on vaan menossa playoff-viivan tuntumassa.
(Linkku) Ja sitten HPK-ryhmitys, joka on tuossa turhan passiivinen, siinä pitäisi ehdottomasti olla viisi miestä eteenpäin menossa, nyt siinä on kaksi takaviivalla.
(Linkku) Peltola ampuu.. Henriksson ampuu.. Valtonen torjuu ja aika loppuu. Kaksi kertaa päästiin ampumaan, kaksi kertaa torjui Janne Valtonen niin kuin torjuu upeasti koko tämän ottelun ajankin.
(Linkku) 4-2, pisteet jäävät Lappeenrantaan. SaiPa ahdistelee edelleenkin tiukasti playoff-rintamaa, playoff-joukkueiden kovaa ryhmää tämän kotivoittonsa jälkeen.
(Linkku) Kiitoksia seurasta, kuulemiin täältä Lappeenrannasta, Hockey Night jatkuu jälleen viikon kuluttua keskiviikkona, silloin vuorossa NHL-sarjaa.
(Kanavakuuluttaja) Ja tässä vielä Kolmosen huominen menyy. Me aloitamme kello 16.45 päiv... [napspoikki]
xxx

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy