Mainos

Kesälukemista, pokkareita, vanhoja Jalluja?

  • 2 328
  • 22

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Mitäs te karpaasit/karpaasittaret otatte kesälomallenne "sadepäivän lukemiseksi". Jostakin kuulin että pokkaririntamalla kotimainen "Ruttokellot" on ollut ainakin alkukesän best-seller. Kuulemma myös vanhat Stephen Kingin tekeleet menevät pokkareina kuin kuumille kiville näin kesän koittaessa.
Meikäläinen, joka piti lomansa jo kesäkuussa, otti mukaansa vain yhden kirjan... pokkariversion Thomas Harrisin "Hannibalista".
Kyllähän se oli ihan "ovela" lukukokemus, mutta kirjan loppuratkaisu jäi vituttamaan oikein perusteellisesti! Tästä opuksesta seuraa taatusti jatkoa... ja kerrottakoon niille jotka eivät ole asiaan perehtyneet että tämä "Hannibal" on jatkoa Thomas Harrisin edelliseen best-selleriin nimeltä "Uhrilampaat" (Silence of the Lambs). Moni on tietenkin nämä romaanit nähnyt elokuvina, mutta kyllä kirja aina päihittää leffan. Joten suosittelen teille lomalukemiseksi vaikkapa tätä Hannibalia (ei kuitenkaan ihan paras valinta jos lukija on mieleltään hyvin herkkä ja taipuvainen painajaisuniin)...... LUKEMINEN KANNATTAA AINA.....:cool:
 

jackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lomaahan mulla ei ole, kun metsässä en ole puuta kaatamassa niin silloin on välillä aikaa lueskella. Tavoitteena on saada ainakin suurin Tom Clancyn tuotannosta luettua alkukielellä tämän kesän aikana..siinä sitä hommaa onkin kun lukeminen ei oikein futikselle tai alkoholille noin vapaa-ajan vietteenä. Tällä hetkellä on menossa Red Storm Rising, yksi niistä parhaimmista.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Join to the "party", Jackie....

Good for you! I mean the great effort of reading Glancy in english!
May The God, Batman and Hannibal Lecter help you with your enormous task.... :cool:
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minulla on ollut jo parin kuukauden ajan työn alla Bret Easton Ellisin Glamorama. Ehkäpä sen saa joskus loppuunkin luettua, mutta kun niihin Aku Ankkoihin on aina niin paljon helpompi tarttua...

Lomaa ei minullakaan tietenkään sitten ole :mad: :mad: :mad:
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Vähän luen, mutta lukasin nopsasti tossa A.macleanin Navaronen Haukat ja täytyy sanoo että kirja on valovuoden edellä kyseistä elokuvaa.
Kesä lomaa ei ole mutta jos vaikka jonkun markus kajon kirjan lukisisin.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Viestin lähetti mikkoz
Vähän luen, mutta lukasin nopsasti tossa A.macleanin Navaronen Haukat ja täytyy sanoo että kirja on valovuoden edellä kyseistä elokuvaa.
Kesä lomaa ei ole mutta jos vaikka jonkun markus kajon kirjan lukisisin.

A.Macleanin kirjat ovat loistavaa luettavaa. Minä luin kyseísen herran tuotantoa jo 15-kesäsenä ja nykypäivänä ei löydy kyseisen kirjailijan kirjaa jota en olisi lukenut. Suosittelen ehdottomasti. Klassikko Navaronen Tykit pesee myöskin kirjana elokuvan 100-0.
-ipa rules
 

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, Canadiens
Työttömälle joka päivä on tietynlaista lomaa, joten aikaa riittää myös lukemiselle.

Tällä hetkellä työn alla on Nick Hornbyn Hornankattila, joka sattui olemaan saatavilla lähikirjaston hyllyssä.

Seuraavana on vuorossa Carl Bernsteinin ja Bob Woodwardin Presidentin miehet, josta on myös tehty poikkeuksellisen hyvä elokuvakin.
 

Dizzy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luin, Luen, Lukisin

Niin..

Kun tuo loma alkaa kahden päivän kuluttua :D :D :D , niin alkaa vähitellen hahmottumaan tuo lukulista. Kesäähän ei voi viettää ilman muutamaa kirjaa. Työn alla tulee olemaan:

- A.C.Clarke, Rendezvous with Rama
- M. Moorock, Elric saga
- M. L. Peake, Ghormenghast novellit

Tämän lisäksi kaiken sortin sälää joka tarttuu divarin hyllyltä. Nämä nyt vain on jo valmiiksi hankittu.

Kun tuo työ ei tällä hetkellä nappaa, niin tälläinen listä löytyisi myös. Alla on kirjoja, jotka toivoisin voivani lukea ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Olivat ainakin omasta mielestäni sen verran mahtavia elämyksiä.

- D. Simmons, Hyperion - koko saaga, mutta varsinkin kaksi ekaa kirjaa. Räjäyttää tajunnan.
- O.S. Card, Ender's Game - Välillä menee paljonkin filosofian puolelle mutta loistavaa kerrontaa.
- H. Turtledove, Worldwar sarja

Olisihan näitä vaikka kuinka paljon... Työ ylläoleva lista menee aika rankasti Sci-fi:n puolelle mutta kaikki genret kyllä uppoaa. Noista on vaan saanut paljon viboja. Sormusten herra ja Linnunradan käsikirja...kuuluisi ehdottomasti listan kärkeen mutta kaikki jotka niitä eivät ole lukenee ovat varmaan jo harkintansa siitä tehneet.

Clancyä lukeville: Meni hermo Debt of Honourin jälkeen äijän tyyliin. Hyviä kirjoja kumminkin siellä alkupäässä ja Myrsky Nousee on se paras. Jos Myrsky Nousee upposi, kannattaa etsiä sellaisen jäbän kirjoja kun Larry Bond. Kirjoittanut Clancyn kanssa ainakin Punaisen Lokakuun metsästyksen ja itse kirjoitti (kirjoittaa?) Myrsky nousee, tyylisiä kirjoja. Red Phoenix varsinkin on loistava. Kertoo Korean sodasta Part II. En tiedä onko suomennettu, mutta jos englanti taittuu ni kokeilkaa.

-Dizzy-
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Asiasta ja asiaa sivuten

No ainakin viimeisen vielä lukematta olevan Patricia Cornwellin kirjan lukisin, jos käsiini saisin.

Nick Hornbysta puheen ollen. Olen hiljan lukenut Hornbyn romaanit Poika ja Uskollinen äänentoisto, jotka olivat varsin mielenkiintoisia ja humoristisiakin kirjoja. Noin kolmekymppiset mm. musiikkia ja miesten ja naisten välisiä suhteita pohtivat - vaivautukaa.

Edellä puhuttiin kirja vs. kirjaan perustuva elokuva - asetelmasta. Kertokaa, onko joku törmännyt tapaukseen, jossa elokuva on parempi kuin kirja? Itselleni ei tule mieleen yhtäkään.


P.S. On kyllä vaarallista alkaa laittaa kirjoja ja elokuvia tuolla lailla paremmuusjärjestykseen, koska kyse on kumminkin tyystin erilaisesta ilmaisukeinosta. Pitäisikin ehkä ennemmin puhua hyvästä kirjasta ja sen pohjalta tehdystä ei niin hyvästä elokuvasta kuin hyvästä kirjasta ja sitä kirjaa huonommasta elokuvasta.
 
Viimeksi muokattu:

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Patarouva,

Kerran käsissäni oli joku Rambo-dekkari.Se tuntui olevan tehty tekniikalla:´katsotaan muutama minuuti elokuvaa ja kirjataan muistiin mitä on tapahtunut ja jatketaan samalla tyylillä loppuun asti´.
Tässä tapauksessa joudun sanomaan,että huono elokuva voittaa vielä huonomman kirjan,mutta en tiedä kumpi oli ensin muna vai kana.
 

jackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kiitos kannustuksesta Predator...

Joku vain noissa Clancyn kirjoissa iskee ja pakottaa aina vain uudestaan lukemaan vaikka kaikki on käyty läpi useaan kertaan. Myönnän kyllä että etenkin sen jälkeen kun Jack Ryanista tuli presidentti on menty heikompaan suuntaan.
Luulisin omistavani kaikki Suomessa myytävät Larry Bondit, parhaana pidän Cauldronia, Saksa/Ranska vs. USA/Puola/Tshekki... Kirjoittajana Bond on ehkä jopa parempi kuin Clancy.
Sven Hasseleita löytyy kirjahyllystä suurin osa, lisää ostan aina kun halvalla löydän.
Kannattaa muuten myös kokeilla Harry Turtledoven World at War-pokkareita. Sarjassa ulkoavaruuden liskot tupsahtavat valloittamaan maapalloa kesken toisen maailmansodan..aika hyvä idea kirjalle..
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Tänä kesänä luettuja tai odottamassa lukemista:
Dean Koontz Pelastus
Dean Koontz Tik Tak
Robert Harris Arkkienkeli
Iselin C. Herman Suutelen postinkantajaa
Dean Koontz Ilman pelkoa
Jack Higgins Viimeinen palvelus
Allan Folsom Tunnustuksen hetki
Michael Innes Vaeltava poika
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Patarouva hei.....

Joopa, kyllähän kirja useimmiten päihittää siitä kirjasta väsätyn elokuvan. Tosin mieleen tulee kaksi jonkinlaista poikkeustapausta. Nimittäin Stephen Kingin kirjoittamasta Hohto-nimisestä opuksesta Stanley Kubrick teki kyllä aivan loistavan leffan. Jotenkin jäi kuitenkin sellainen "jälkimaku" että tuossa tapauksessa kirja ja elokuva olivat ikäänkuin eri teoksia, nimittäin niinpaljon enmmän kaikenlaista "sälää" on King mahduttanut siihen alkuperäiseen romaaniinsa. Elokuvassa on sitten vain mukana juonen kannalta vain ne muutamat oleellisimmat seikat, ja sehän kyllä toimii niinkin! Tosin suurelta osin se toimii niin hyvin pääosaa näyttelevän Jack Nicholsonin ansiosta (olisko Nicholsonin paras roolisuoritus kautta aikojen?)

Toinen kirjasta tehty ONNISTUNUT elokuva on mielestäni Papillon. Henri Charrieren kirjoittaman best-sellerin siirtäminen valkokankaalle on mielestäni napakymppisuoritus! Tosin tässäkin tapauksessa kirjassa on tietenkin niin paljon enemmän asiaa että jos kaiken olisi mahduttanut elokuvaan, niin olisi tainnut syntyä öbaut 10-12 tuntia kestävä leffa....

Siinä ne sitten olivatkin... jaa noh kyllähän Uhrilampaat on elokuvanakin ihan ok, sen sijaan tämä jatko-osa Hannibal oli leffana mielestäni paha floppi. Kirjana se kyllä menetteli, kuten tuossa jo aikaisemmin kehuinkin...
 

Dizzy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jackie...

Viestin lähetti jackie
Luulisin omistavani kaikki Suomessa myytävät Larry Bondit, parhaana pidän Cauldronia, Saksa/Ranska vs. USA/Puola/Tshekki... Kirjoittajana Bond on ehkä jopa parempi kuin Clancy.

[/B]

Kerroppas kirjat omaavina kuinkas monta niitä on. Itse omaan Red Phoenix:n, Cauldronin ja oliko se Vortex(Kumminskin Etelä-Afrikassa jenkit, Castro etc.) Onko niitä lisää... Olen silloin tällöin yrittänyt katsella, mutta ei silmään ole pistänyt

Muuten tästä kirja vs filmatisointi - aiheesta, niin poikkeuksetta kirjasta tehty elokuva ei raiskaa teosta läheskään niin paljon kuin elokuvasta tehty kirja...ovat kauheata tavaraa poikkeuksetta.

Yleisenä kysymyksenä kaikille, löytyykö teiltä jotakin kirjaa josta haluaisitte nähdä elokuva version?
Sormusten Herra on tulossa ja ristiriitaisin tuntein sitä odotan. Kiva nähdä mitä on saatu aikaan, mutta kirja elää kumminkin jokaisen omassa mielikuvituksessa niin paljon, että jonkun toisen visio ei vältämättä uppoa kovinkaan hyvin.

-Dizzy-
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Kesälukemista

<b>The Habs</b> by Dick Irvin
<b>Hockey, Heroes and Me</b> by Red Fisher
<b>Now Back to You, Dick</b> by Dick Irvin
 
Viimeksi muokattu:

Demon Allbran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luin kesäkuun aikana kolme ekaa Harry Potteria, uskokaa tai älkää. :) Niiden juonikuviot on oikein hyviä, ei voi mitään. Ja kun vielä kieli oli juuri sopivan helppoa/vaikeaa, niin lukunautinto oli suuri. Tarkoitan siis nimenomaan englanninkielisiä kirjoja, ei niitä suomeksi kannata lukea.

Seuraavaksi ajattelin lukea pari Arturo Pérez-Reverten kirjaa. Flaamilaisen taulun ja Yhdeksännen portin luin jo kauan sitten, mutta pari on vielä jäljellä.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Jaahas...

... vai että tämä aloittamani ketju meni elvistelyksi tyyliin "minäpä osaankin lukea muitakin kieliä kuin vain savoa ja serbokroatiaa".

Olen minäkin lukenut alkuperäiskielellä Koraanin ja Atik Ismailin nakkikioskiseikkailut Stadionin viereisellä turpaanottokioskilla.
Lisäksi tällä hetkellä luen Saburo Sakain romaania "Samurai"... luonnollisesti alkuperäiskielellä, elikä japaniksi kirjoitettua tekstiä. Tämä Sakain kirja on todella hyvä, ainoa lievä miinuspuoli tuossa japanin kielessä on se että en ymmärrä siitä mitään. Muuten kirja on kyllä ollut todella jännittävä. Varsinkin sen kannet haisevat mielikuvitusta kiihottavan eriskummallisesti... BANZAI!
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Leppoisat kesäpäivät olivat pelastetut kun paikallinen kirjasto yllätti ja tarjosi uutuushyllyssään Terry Pratchettin Magian Väri - kirjaa, jota Muuramesta ei ole ennen löytynyt. Ja minähän tietysti pinttyneenä Discworld- fanina nappasin teoksen mukaani enempiä kyselemättä.
 

kerpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pride FC, Iron Maiden
Tänä kesänä olen lukenut mökillä (taas kerran) n. 20 vuotta vanhoja makasiineja ja valittuja paloja.

En ymmärrä miten niistä aina vaan tykkää :confused: .

Suomenkielisiähän nuo ovat ja haisevat hassulle, mutta minulle ne riittää vallan mainiosti.
 

jackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Dizzy...

Nuo kolme Bondin kirjaa mullakin on, kirjakaupassa väitettiin ettei Suomeen ole ainakaan vielä maahantuotu muita kirjoja..mikä on kyllä sääli.
 

Demon Allbran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Jaahas...

Viestin lähetti Predator
... vai että tämä aloittamani ketju meni elvistelyksi tyyliin "minäpä osaankin lukea muitakin kieliä kuin vain savoa ja serbokroatiaa".

En tiedä kenen viesteihin viittasit, mutta ei asiassa mielestäni ole elvistelyn häivääkään... Kirjat nyt vain ovat alkuperäiskielellään nautittavimpia, kunhan ymmärtää tekstistä edes suurimman osan. :) Itse pidin ekasta Potterista (hmm, vähän noloa vissiin puhua jostain pottereista :)) lukiessani sen suomeksi, mutta kun luin saman englanniksi, huomasin tasossa selvän eron.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös