Kesäloma

  • 54 276
  • 239

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Loma alkoi puolitoista viikkoa sitten ja loppuu kahdeksan viikon päästä. Pitkästä aikaa ei kesälomalla ole tarvis tehdä mitään erityistä, kun edelliset kolme meni opiskelun merkeissä enemmän tai vähemmän ja sitä aiemmin taas tein kesäkuuta käytännössä töitä tai hoisin tuolloin vielä aika työläässä iässä olleita muksuja. Nyt nekin ovat molemmat jo koululaisia eikä niin paljon duunia aiheudu, kun hoitaa vain ruokaa pöytään ja satunnaisesti kuskailee harrasteisiin tms. Eli kesä vailla mitään erityistä aikataulutusta, ellei muutamaa reissua ja tapahtumaa lasketa. Varsin normaalia elämää kaikkinensa, kelpaa.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tässähän voi piillä myös suuri vaara eli jos odotukset ovat korkealla, mutta loma ei alakkaan heti täyttää odotuksia, voi koko loma mennä lopulta reisille. Toivotaan, että kuitenkin menee rentouttavissa merkeissä.
Tuollainen riski on juu, mutta onneksi olen tiedostanut sen ja olen jopa varautunut siihen että tästäkin lomasta tulee floppi :D Toisaalta kyllä luulen, ettei siihen vaadita paljonkaan, että tulisi parempi loma kuin viime vuoden lomasta. Hyvin paljon riippuu myös heinäkuun säätilanteesta. Onneksi tylsimmilläkin lomilla saa kuitenkin aina levättyä kunnolla ilman että herätyskello päättää unet kesken kaiken.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Oma lomani on kahdessa pätkässä. Otin lisäksi loman lisäksi jokusen palkattoman talkoovapaapäivän sekä pari rästiin kertynyttä vapaapäivää mm. viikonloppuvuoroista, jotta saan pidettyä mahdollisimman paljon kesälomaa. Tarvitsen lomaa, ja erityisesti tarvitsen pidempää taukoa töistä ja muusta arjesta.

Eka lomapätkä alkaa juhannuksesta ja jatkuu heinäkuulle. Sitten on toinen lyhyempi pätkä elokuun lopulla ja syyskuun ekalle viikolle. Jälkilomaankin sisältyy pari palkatonta päivää, jotta saan noin 10 päivän lomaputken. Ideana on tehdä pehmeämpää laskua syksyyn eli olla ensin loman jälkeen kuukauden verran töissä ja olla sen jälkeen lyhyempi pikkuloma. Ja säästyypä jumalauta talkoovapailla taas kunnaltakin rahaa, ettei tarvitse tulla marisemaan kenenkään julkisen sektorin valtavista kuluista ainakaan minun kohdallani.

Yhdellä lemmikillä on sen verran terveyshuolia ja päivittäisen lääkityksen tarve, että poikkeuksellisesti en tänä vuonna lähde lomallani ulkomaanreissulle tai ole muutenkaan yötä poissa kotoa. Ellen sitten jätä vaimoa kotiin ja lähde yksinäni jonnekin pariksi päiväksi jonka jälkeen puoliso käy sitten myöhemmin itse jossain. Sekin on mahdollista mutta vähän tylsää, mieluummin sitä kaksistaan reissaisi. Viime kesänä pistäydyin itsekseni Vilnassa käymässä, joten mene ja tiedä, jos joku äkkilähtö Turun kentän kautta tulisi mieleen. Puolan Gdanskiin tekisi aina mieli.

Kotoa tekisi kyllä mieli olla tovi poissa koska kiinteistössämme on julkisivuremontti. Kesäaamut starttaavat siinä puoli kahdeksan maissa timanttiporan, vasaran, hiomakoneen tai muun helvetinkoneen mölyyn. Parveke on poissa käytöstä ainakin syksyyn asti eikä ikkunoitakaan voi avata remonttipölyn ja möykän takia. Verhotkin on pakko pitää päivisin edessä, ellei halua katsella virolaisia remppamiehiä heilumassa telineellä ikkunan ja parvekkeen takana. Tosin eipä niitäkään erota kun ikkunat tullaan muovittamaan ja parveke huputtamaan.

Tämä remonttiaihe olisi tavallaan myös vitutusketjun aihe, mutta toisaalta remppa etenee ajallaan ja lopputulos on luultavasti parempi kuin aiemmin, joten ei tuosta vittuuntuakaan kannata liikaa, vaikka välillä hermot ovatkin kireällä.

Ohjelmaa on kesäksi jonkin verran, kuitenkin suht löysällä aikataululla. Pari kesäteatteria ja -esitystä ainakin, ja kesäloman starttaa myös Paavo Nurmi Games Turussa. Sitten toki EM-jalkapallon katsomista. Eiköhän se siinä suju.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kesälomaa olisi 1 kk ja tasan tarkkaan koko heinäkuun kuten tavallisesti. Tuo heinäkuu on mun työssä ainoa järkevä hetki pitää tuo loma. 2 kk voisi olla ihan paikallaan, tai edes se yksi ylimääräinen viikko, jota välillä tarjotaan vaihdettavaksi heinäkuun lomarahaa vastaan. En ole siihen kuitenkaan tarttunut. Noh, ensi kesänä ei ole sitäkään ongelmaa, kun lomarahoista luovutaan osana säästötoimenpiteitä. Ensimmäinen reilu viikko menee Berliinissä ja sitten on ohjelmassa ainakin kaverin häät, yksi reissu Helsinkiin ja Kotkan Meripäivät. Ja tietenkin korista ja puistojuopottelua. Minusta siinä on ihan tarpeeksi.

Ensin tuli keväällä tehtyä opinnot loppuun ja nyt on sitten töissä tekemistä aika tavalla, eli väsymys ja stressi on kova. Aiempina vuosina olen ollut vielä pari päivää töissä loman jo virallisesti alettua, mutta nyt sitä mahdollisuutta ei ole, koska hyppään viimeisen työpäivän jälkeen käytännössä suoraan koneeseen. Toivottavasti pärjäävät, heh. Mitä kesään tulee, niin kesäkuu on mennyt kyllä aivan ohi. Käy kierroksilla, eikä siihen helpotusta tule, ennen kuin työsuma on purettu. Illat menee jumittaessa kotona.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
28.5.-31.7. menee työsopimusten välisessä tilassa. Sesonki alkoi muutolla, jossa raskaan siirtovaiheen jälkeen pääsin rakentamaan kodin mieleisekseni. Sitten vähän veneenlaittoa ja toivottavasti lähipäivinä pääsee nostamaan purjeet. Kummipoika piipahtaa muutaman päivän ajaksi. En kovin hyvin tunne kaveria, joten mielenkiintoinen setti sekin.

Vähän mökkitalkoita on tiedossa, ja harrasteautoa pitäisi ruuvata myös heinäkuussa. Vaimolla lomaa on vähemmän, joten oman pääni mukaan saan enimmäkseen värkkäillä.

Kun on tehnyt intiimiä ihmissuhdetyötä talven ja toiminut sählyn parissa valmentajana siinä ohessa, tuntuu hyvältä välillä askarrella käsillään ja olla yksinäisyydessäkin.

Mahdollisesti viimeistä kertaa elämässäni olen työsopimusten välisessä tilassa, kun eilen sain kuulla tulleeni valituksi vakituiseen toimeen. Tämä vapautti minut viimeistään lomalle, kun käytännössä työkkärille voi ilmoittaa että keskittykää oikeisiin työttömiin....
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Viidettä vuotta putkeen 45 päivää lomaa juhannuksesta alkaen. Ei valittamista. Talvi tehdään töitä ja kesällä lomaillaan. Sopii minulle erittäin hyvin.
 

Fordél

Jäsen
Mahdollisesti viimeistä kertaa elämässäni olen työsopimusten välisessä tilassa, kun eilen sain kuulla tulleeni valituksi vakituiseen toimeen.

Onnittelut tästä! Kyllä tollasen myötä onkin varaa vähän lomaillakin ja latailla akkuja.

Itsellä alkoi nyt loma ja tuntuu hyvälle. Nyt on pakko oikeasti levätä ja nukkua, koska kevään kuorma tuntuu ihan fyysisesti. Taidanpa hilppasta samantien pituellee.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Loma alkoi minullakin. Kolme viikkoa ajattelin olla putkeen. Jos välissä sitten vähän töitä ja vika viikko lomaa ennen kuin lapset menee taas kouluun. (Vaimo on opettaja, joten kesällä ei ole lastenhoito-ongelmia.)

Valitettavasti omista töistä harvoin pääsee täysin irti, mutta aion yrittää. Kyllä tämä jokseenkin ansaitulta tuntuu!
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tehtiin kesälomareissusuunnitelma, johon kaipailen vinkkejä ja näkemyksiä.

Aiomme pakata koiran takakonttiin ja lähteä road tripille kohti Lofootteja. Matkan pysähdykset on suunniteltu suunnilleen seuraaviksi:

1. Yöjuna Rovaniemelle
2. Saana / Kilpisjärvi
3. Narvik
4. Andenes
5. Å i Lofoten
6. Skutvik
7. Piilijärvi
8. Kajaani
9. Mikkeli (kesämökki)

Tuossa on pari aika pitkää työntöä, joissa menee koko päivä, sillä käydään moikkailemassa tuttuja ja katselemassa paikkoja vähän tieltä syrjässäkin. Samoin Norjan puolella pysähdellään taatusti paljon eri paikoissa. Ainakin kahdessa kohteessa (Andenes ja Å i Lofoten) käydään patikoimassa vuorilla ja saatetaanpa käydä myös sukeltamassa rapuja tai valassafarilla. N. puolet yöpymisistä teltassa, n. puolet erilaisissa hytte- tai stuga-ratkaisuissa. Ajokilsoja Helsinkiin tullessa on kertynyt hieman reilut 3000.

Mitä kannattaa ottaa huomioon? Jerrykannu, teltankorjauspakki, moottoriöljyä yms. löytyy, samoin trangiavehkeet sun muut.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Tehtiin kesälomareissusuunnitelma, johon kaipailen vinkkejä ja näkemyksiä.

Aiomme pakata koiran takakonttiin ja lähteä road tripille kohti Lofootteja.

Minulla oli viime kesänä hyvin samankaltaiset suunnitelmat, mutta retki ei erilaisista syistä tällä kertaa reaalisoitunut. Speksit oli akka ja koira autoon, siirtyminen omalla autolla Rovaniemelle. Rollosta matkailuauto alle viikoksi. Peruspakettiin muutamassa vuokraamossa kuului 300km per päivä, joten Rovaniemeltä käsin siis voisi heittää ilman lisäkustannuksia 2100km lenkin. Kun ikää on jo 40v niin nuo telttaretket viikoksi ei enää houkuttele. Matkailuauton etuina siis kuivat kamat, ruuansäilytys- ja valmistusfasiliteetit sekä paskahuussi. Muistaakseni tuolla Pohjois-Norjassa osaavat ottaa majoituksesta ja ruokailusta turisteilta kolikot pois kuleksimasta, joten matkailuautovaihto ei tullut omissa laskelmissani kalliimmaksi kuin syödä ravintolassa parit ruokailut ja parin yön mökkiyöpymiset.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Aiomme pakata koiran takakonttiin ja lähteä road tripille kohti Lofootteja.

Muista checkata Eviralta tai eläinlääkäriltä koiran rokotukset ja rabies vasta-ainekokeet sun muut ettei tule stoppia palatessa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Minulla oli viime kesänä hyvin samankaltaiset suunnitelmat, mutta retki ei erilaisista syistä tällä kertaa reaalisoitunut. Speksit oli akka ja koira autoon, siirtyminen omalla autolla Rovaniemelle. Rollosta matkailuauto alle viikoksi. Peruspakettiin muutamassa vuokraamossa kuului 300km per päivä, joten Rovaniemeltä käsin siis voisi heittää ilman lisäkustannuksia 2100km lenkin. Kun ikää on jo 40v niin nuo telttaretket viikoksi ei enää houkuttele. Matkailuauton etuina siis kuivat kamat, ruuansäilytys- ja valmistusfasiliteetit sekä paskahuussi. Muistaakseni tuolla Pohjois-Norjassa osaavat ottaa majoituksesta ja ruokailusta turisteilta kolikot pois kuleksimasta, joten matkailuautovaihto ei tullut omissa laskelmissani kalliimmaksi kuin syödä ravintolassa parit ruokailut ja parin yön mökkiyöpymiset.
Jep. Me mennään omalla autolla Rollosta saakka koko reissu. Tykkään noista Pohjois-Norjan mutkaisista teistä niin paljon, että siksikin jää karavankkurit miettimättä. Itse asiassa n. kolmasosa matkan viehätyksestä on mutka-ajo huikeissa maisemissa.

Mitä katselin, niin syrjäisemmät Camping-alueet ottavat hytte-yöstä n. 300 NOK ja lähempänä kaupunkeja sellaiset 700-800 NOK. Telttailu on tietty ilmaista ellei leirintäalueille mene. Saatetaan tosin mennäkin.

Muista checkata Eviralta tai eläinlääkäriltä koiran rokotukset ja rabies vasta-ainekokeet sun muut ettei tule stoppia palatessa.
Hyvä pointti. Vaimo onkin puhunyt jostain 28 vuorokauden rokotepaketista Ruotsiin menoa varten.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muista checkata Eviralta tai eläinlääkäriltä koiran rokotukset ja rabies vasta-ainekokeet sun muut ettei tule stoppia palatessa.

Norjasta palatessa ei ole huolta. Ruotsista tullessa pitäisi olla teoriassa ekinokokin takia eläinlääkärin antama madotus. Käytännössä a) Pohjois-Ruotsissa ei ole ekinokokkia ja b) ketään ei voisi vähempää kiinnostaa pohjoisen raja-asemilla tarkastella yhtään mitään. Mutta noin teoriassa. Tavalliset rokotukset tietty pitää olla voimassa mutta nehän on kaikilla toki muutenkin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nyt alkoi kuukauden kesäloma. 8 päivää vietän Kreetalla ja sitten varasin 2 yön hotellit Tampereelle sekä 1 yön hotellireissun Jyväskylään. Saa nähdä, että mitä sitä keksii noissa kohteissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös