Kerhon peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 528 637
  • 7 465

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Se oli ottelu se. Ei todellakaan kivaan katsottavaa koko kuusikymmenminuuttista, mutta oli siellä hyviä juttujakin.

Omiin ei montaa mene ja puolustuspäässä peli toimii. Todella sitkeää on keskustan pitäminen, tykkään. Sitten taas hyökkäyspelistä ei mitään hyvää sanottavaa, karmeaa kuraa ja mitään toisteisuutta siinä ei ole. Tässä korostuu taas se valmentajan merkitys, noin kädetön porukka tarvitsee sen vahvan pelikirjan tuekseen. Ehkä Matti II kaivaa vielä kauden mittaan hyökkäyspelikirjankin jostain siivouskomeron perukoilta. Minun Kerhoni ei pitäisi pelata mitään koohotusluomutsemppilätkää, vaan sitä taitokiekkoa sopivalla karheudella höystettynä.

Molemmat veskarit hyviä, joskin Laurikainen valovuoden edellä. Hieno juttu kuitenkin, että Lebelläkin voidaan voittaa. Nelosketju tosiaan erittäin pirteä kahdessa viime matsissa, sinne soisi myös onnistumisia maalien muodossa. Ja onhan tuo Joly viihdyttävää katsottavaa.

Huomenna kova iltapuhde ja luultavasti kotiin ei mitään mukaan saada. Ihan hyvä tästä on jatkaa, mutta kyllä kehitystä vielä vaaditaan.
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Neloskenttä oli tänään(kin) hyvä ja jotenkin irvikuvallista, että Ruokosella meinasi olla pelin parhaat maalintekopaikat. Ei kyllä ole maalintekijä jumalan armosta.

Mutta ihan pakko on hehkuttaa Nurmea. Kaveri siis tappeli muutama viikko sitten pelipaikasta ja elintilasta edustuksen puolella. Nyt vetää ihan isännän ottein ja paremmin kuin yksikään "junnu" sitten Hietasen... Nikkilällä meni jumankauta 4-5 vuotta päästä tuolle tasolle. Luistelu ja fyysisyys moninverroin parempaa kuin jollain Lukalla koskaan. Tuosta kun vielä kehittyy niin taivas on rajana.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Nurmea on hienoa seurata. Totisesti uskaltaa pelata ja toki (ymmärrettävästi) virheitäkin tulee pelin sisällä.

Mutta enemmän on sitä raikasta ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta pelata. Voi olla liian analyyttista, mutta peliasennot, syöttölinjat ja etäisyydet tuntuu hyviltä. Tekee järkeviä ratkaisuja paljon.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
JOLY JOKA PÄIVÄ.

Tai ainakin pelipäivinä.
 

Jaageri68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Ajattelin että olisiko Petteri ”Nikkilä” Nurmi-heitto too soon, mutta ilmeisesti ei.
 

j72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Flyers, Claude Giroux
Ihan erilainen pelaaja.

Kun muistelee Nikkilää alkuaikoina, oli aika koohottaja. Ryntäili tilanteisiin ja ajoi itsensä ulos, yritti olla kovempi kuin oli. Nurmella nyt järkevämpää pelaamista. 4-5 vuoden päästä voi olla aika timanttia, jos jatkaa samalla linjalla.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Ilahduttaa, että viime kauden jäljiltä Tiilikainen laittaa sen puolustuksen kuntoon ja sitten hyökätään, jos hyökätään. Omiin on tullut vain pari yv-hyökkäystä, näistä soi eilen, nekin yksilönvirheistä.

Johnston tuohon helpottaa hyökkäämistä, hyvä tästä tulee.

Mielenkiintoinen nähdä miten Cornet korvataan, satavarmasti tulee kieltoa ja ansitusti. Nelonen ollut mainio, Janatuinen sieltä varmaan sitten kolmoseen ja Hakanen kokoonpanoon.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Kolmas matsi tälläkaudella pelattu juuri. Tekemisen tason heittely on melko normaalia tässä vaiheessa.

Ja Huomenna ollaan jaloissa, mutta se ei varmaan tule yllättämään ketään. Olisi hieman jopa fysiikanlakien vastaista jos näin ei olisi. Silti pisteitä on ihan samanlailla jaossa kuin muissakin matseissa. Tiivis puolustus ja omista paikoista sisään. Joly saa huomenna kultapotan päähän, niin tulee varmaan Joly ja sirkus sariola norsuineen huomenna Lappeenrantaan.

Juuri näin. Tänään voi hieman pohkeissa tuntua mutta ammattimiehet asialla. Tässä vaiheessa mennään vielä puhtaalla lapsen innokkuudella.

En näe yhtään syytä miksi Kerho ei voita tänään.
Ja Virta. No. Liigan kovimmalla / kalleimmalla joukkueella voitettu mestaruus mutta myöskin saanut potkut vaikka mistä (Ässät, Tps, oliko muita?) kun ei saanut hommaa toimimaan.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Kerho saa SaiPa peliin peräti kertoimen 3.3 Veikkaukselta. Siinä on kyllä Virta lisää aika paljon. SaiPan pelaajamateriaali ei kumminkaan Virran taikomisista sen kummemmaksi muutu.

Kerhon puolustuspeli on hyvällä malilla, joten se voi tähänkin peliin lähteä luottavalla mielellä. Kerho on oikeastaan pelannut jo kolme 1-1 peliä, Tappara vaan teki pari tuurimaalia siihen. SaiPa on toki huilannut viikolla, mutta sekin on vähän kaksipiippuinen juttu. Kerholla nyt myös maalihanat auki, niin hyvä tulee.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Saipa on taas omasta mielestäni kova mittari. Mitä heidän pelejään olen seuraillut niin pirun hyvin kiekkoa kontrolloiva liikkuva ryhmä. Loistava pre-season ja nyt liiga-avaus vähän yskähdellyt. Varsinkin nyt kun pääsevät hyvin levänneinä niin kyllä Kerholta kova työ vaaditaan!

Jos tästä voitto kairataan niin erittäin hyvällä, tiellä ollaan näytti peli miltä tahansa.

Mielenkiintoista nähdä tuleeko tänään rosteriin kierrätystä juuri tuon kovan kuorman vuoksi. Pakeissa on rotaatio mahdollisuutta ja Mäkkäri jr ja Hakanen kärkkyvät varmasti hyökkäyksessä paikkaa jos sellaista on auki.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ilahduttaa, että viime kauden jäljiltä Tiilikainen laittaa sen puolustuksen kuntoon ja sitten hyökätään, jos hyökätään. Omiin on tullut vain pari yv-hyökkäystä, näistä soi eilen, nekin yksilönvirheistä.
Jep. Puolustus kun on kunnossa, niin muiden osa-alueiden ongelmia on helpompi korjata. Viime kauden alun puolustuspelillä pisteitä olisi nolla, ja maalisuhde tasoa 3-14.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Milloin toi meidän muutamien nimimerkkien todella kovaksi mainostama ykkössentteri alkaa pelaamaan?

Minäkin olen hieman satunnaisia tehoja odottanut Collinsilta ,mutta toisaalta häntä tuskin kukaan odotti pistepörssin kärkikahinoissa pyöriväksi sentteriksi. Paikkoja on ollut mutta viimeistely on ollut heikkoa. Eilinen peli oli melkein kaikilta vähän kehno. Parantaa pitää, niin kuin kaikkien muidenkin.

Minusta tärkeintä on, että HPKlla on nyt neljä sylinteriä, joilla jaksetaan ja pystytään pelaamaan hyvin molempiin suuntiin. Vs se että Kontiola vetää kivirekeä perässä illasta toiseen. Pitkässä juoksussa se varmasti palkitsee.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Tuntuu aloitukset sujuvan aika hyvin Kerhon senttereillä. Eilen Tikka, Marcinew ja Toivola yli 70%, Collins oli heikoin 46%.

Vielä pieni otanta, mutta suunta on ainakin oikea. Kaikilla yli 50% ja Tikalla & Toivolalla yli 60%. Tikka on yllättävän kova aloittamaan vaikka häntä varoitetaan lähes joka aloituksessa.
 

Kerhonpojjaat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Tampa
Hyvältähän taistelutahto ja energia näyttää! Toki päästään siihen mikä tälläisessä työjuhta joukkueessa tulee väistämättä vastaan. Tehokkuus.
Joukkueessa on tasan yksi maalintekijä, joka pystyy tekemään maalin tarvittaessa ja ns. Varmasta paikasta. Esimerkkinä Jolyn ensimmäinen jatkoaika maali, jokainen muu kerhon pelaaja olisi alkanut hakkaan kiekkoa läpi veskarin patjasta, mutta veli Joly veti pienen kärkimiinan ja upotti tyhjiin. Tässä nähdään se maalintekijän ja duunarin ero.

Pelkäsin ennen kauden alkua että 90% maaleista tulisi olemaan ohjureita ja raivolla tungettuja maaleja, noh niitä ei ole vielä yhtään näkynyt ja se tässä huolestuttaa. Tuollaisella joukkueella missä se taito tehdä maali on pieni, tarvitaan hyvää maalinedusta pelaamista, sekä hyviä vetoja viivalta, jotka menevät maalille asti.

Olisiko sittenkin Pillu ja Kiljunen pitänyt jättää pois ja hommata edes yksi taitopelaaja lisää? Vai luotetaanko puurtamiseen? Taistelua, taklauksia, hyvää energiaa ei kuitenkaan lasketa maaleiksi. Noh, toivottavasti tuo alkaa aukeamaan ja aletaan keksimään keinoja maalintekoon, että saadaan tehoja irti muistakin.

Hyvältä peli näyttää nelosketjua myöden, mutta todella paljon paikkoja hukattu, mistä maalintekijät olisi laittanut sisään 90/100.

Oliko Keinänen mies kuka vastasi yvstä ja hyökkäyksestä? Mikäli näin on, olikohan oikea mies vetämään yvtä?

Pieni purkaus pahoittelut siitä, mutta oli pakko jakaa hieman omia tuntemuksia. Pointtina siis, maaaaaleja saatanan, hanat auki!

Kohta mennään!
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hyvältä peli näyttää nelosketjua myöden, mutta todella paljon paikkoja hukattu, mistä maalintekijät olisi laittanut sisään 90/100.

Oliko Keinänen mies kuka vastasi yvstä ja hyökkäyksestä? Mikäli näin on, olikohan oikea mies vetämään yvtä?
Edes Patrik Laine ei parhaina päivinään laita sisään 90/100, ei kukaan. Mutta kieltämättä on puutetta tuossa joukkueessa taidossa ja myös hyökkäyspelin rakenteissa. Hyvin mahdollista, että sen ylivoiman suunnittelusta viime kaudella vastasi Konna Kontiola... Nyt on laitettu puolustuspakkaa kuntoon ja se on hyvässä kunnossa, jos hyökkäys saataisiin samaan, oltaisiin käytännössä voittamattomia, vaikka hyvä puolustus auttaa hyökkäämään laadukkaasti, on puolustusvoittoisuus kuitenkin aina hieman sieltä hyökkäyspäästä - joukkue olisi täydellinen jos molemmat toimii optimaalisesti. Annetaan Keinäselle ja joukkueelle aikaa. Johnston tuonee myös osansa tuohon yv:hen ja hyökkäyspelaamiseen, ja toivottavasti se on se uudelle levelille heti nostava voima.
 

OPEX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hyvin mahdollista, että sen ylivoiman suunnittelusta viime kaudella vastasi Konna Kontiola...
Paljon mahdollista ja jopa todennäköistä. Silti myös viime kaudella isoin ongelma yv-pelissä oli kiekon ylöstuonti ja tilanteen rauhoitus. En ihan oikeasti ymmärrä mitä hiton idea on tuoda kiekkoa ylös puoleen kenttään ja pudottaa se takaisin omalle alueelle josta sitten yksinäinen kulkija lähtee sitä tuomaan hyökkäysalueelle organisoitua puolustusta vastaan.

Eilen katselin hieman Lukon yv osaamista ja siellä ei hierottu mitään, vaan suoraviivaisesti ja nopeasti kiekko syöttämällä tai kuljettamalla hyökkäysalueelle ennen kuin vastustaja saa organisoitua miehet viivaan. Kai se on kiinni osin myös joukkueiden välisestä yksilötaidostakin, mutta koska se tapahtuu toisteisesti niin jokin opeteltu sapluuna siellä täytyy olla taustalla.

Eikä tuolla tavalla edes Konna saanut sitä kiekkoa viime vuonna tuotua alueelle.
 
Suosikkijoukkue
HPK
En ihan oikeasti ymmärrä mitä hiton idea on tuoda kiekkoa ylös puoleen kenttään ja pudottaa se takaisin omalle alueelle josta sitten yksinäinen kulkija lähtee sitä tuomaan hyökkäysalueelle organisoitua puolustusta vastaan.

Tuo toimisi jos laiturit ei seisoisi paikallaan sinisellä. Vaikka se kiekko saadaan sinne toiseen päätyyn, niin siellä on se yksi pelaaja 1-3 alivoimaisena ja tuloksena helppo purku. Pisti myös silmään se, että tuon pudotuksen aikana oli useamman kerran Kerholla kaksi pelaajaa kiekon alla, eli päätyyn oli lähes mahdotonta saada kamppailuylivoimaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: OPEX

OPEX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuo toimisi jos laiturit ei seisoisi paikallaan sinisellä. Vaikka se kiekko saadaan sinne toiseen päätyyn, niin siellä on se yksi pelaaja 1-3 alivoimaisena ja tuloksena helppo purku. Pisti myös silmään se, että tuon pudotuksen aikana oli useamman kerran Kerholla kaksi pelaajaa kiekon alla, eli päätyyn oli lähes mahdotonta saada kamppailuylivoimaa.
Ok, en tajunnut mikä siinä oli ylipäätään ideana, kiitos. Eli ekan lähdän jälkeisen pudotuksen aikaan laitureiden pitää tehdä uusi "volttilähtö" jossain hyökkäysviivan tuntumassa päästäkseen hyökkäysalueelle.

Vaikuttaa aika hemmetin haastavalta ja ajoitusten pitää toimia täydellisesti.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ajattelin että olisiko Petteri ”Nikkilä” Nurmi-heitto too soon, mutta ilmeisesti ei.

Täällä on haukuttu ja tuomittu Mestikseen mm. seuraavat puolustajat:

- Juuso Vainio
- Petteri Nikkilä
- Niclas Almari
- Joni Tuulola
- Markus Niemeläinen
- Jesper Lindgren

Tällä hetkellä haukuttavana on Otto Latvala. Toivoa sopii, että Nurmikin pääsee pian haukuttavien listalle, niin siitä tulee kelpo pelaaja :)

Minäkin olen hieman satunnaisia tehoja odottanut Collinsilta ,mutta toisaalta häntä tuskin kukaan odotti pistepörssin kärkikahinoissa pyöriväksi sentteriksi. Paikkoja on ollut mutta viimeistely on ollut heikkoa. Eilinen peli oli melkein kaikilta vähän kehno. Parantaa pitää, niin kuin kaikkien muidenkin.

Tämähän se Kerhon suurin ongelma onkin. Ei ole sentteriä, jonka voisi odottaa pyörivän pistepörssin kärkipäässä. Tämän ollessa se suurin puute, ei ole oletettavissa, että pystyttäisiin säännöllisesti dominoimaan matseja maalipaikkojen valossa.

Tässä valossa Tiilikainen tosiaankin on oikeilla jäljillä tuon erittäin tiiviin puolustuksen kautta pelaamisen suhteen.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Tämähän se Kerhon suurin ongelma onkin. Ei ole sentteriä, jonka voisi odottaa pyörivän pistepörssin kärkipäässä. Tämän ollessa se suurin puute, ei ole oletettavissa, että pystyttäisiin säännöllisesti dominoimaan matseja maalipaikkojen valossa.

"Tällä kaudella meidän pelaaja ei todennäköisesti voita pistepörssiä. Saa voittaa jos kulkee niin hyvin mutta lähtökohtaisesti ei" -Mika Toivola

Tää on ihan valittu linja. Varsinkin nyt alkukaudesta pelataan puolustuksen kautta ja sitä kautta se hyökkääminenkin helpottuu.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Huh, onneksi Jeskanen ei loukkaantunut. Neljällä puolustajalla Virran SaiPaa vastaan olisi jo aivan liikaa vaadittu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös