Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Täytyy alahuuli väpättäen todeta, että tämän päivän toivoin vielä koittavan. Olin jo melkein heittänyt kirveeni kaivoon, mutta onneksi kaivo oli kuiva sekä matala, joten hain kirveeni takaisin. Tänään julkaistu ilouutinen on ns. paluu juurille, mikä on upea asia.

Liitän tähän muutaman linkin ja tekstin, jotka selventävät hieman tilannetta ja kertovat mistä on kyse. Mutta tiivistetysti – KJT Haukat ovat historiaa ja Shakers ottaa sen paikan Rautaliigassa.

Toivon koko sydämestäni, että tällä alueella osattaisiin puhaltaa nyt yhteen hiileen ja yhteistyö esim. Haukkojen edarin kanssa saataisiin toimimaan.

Shakersin facebook-sivu

Ote facebookista:

"Ystävät, me teemme tätä teille ja ylpeänä voimme kertoa, että ensi kaudella Keravalla pelaa Rautaliigaa jengi nimeltä Shakers. Shakers on perinteinen keravalainen seura, joka edellisen kerran pelasi kakkosdivaria vuonna 1995. Shakers on ollut perinteinen kasvattajaseura, josta moni nuori pelaaja on ammentanut kiekko-oppinsa. Nimenmuutoksesta huolimatta tärkeässä roolissa tulee edelleen olemaan yhteistyö junioreiden kanssa.

Perinteitä, uusia tuulia ja rockabillyhenkeä... SHAKERS!"


Shakersin joukkue kaudella 2020-21 (vahvistetut sopimukset) * päivitetty 7.8.2020

MV
Henri Halttunen
Juuso Hyyppä

PUOLUSTAJAT
Miska Sormunen
Vertti Viitala
Teemu Svens
Jaani Salo

HYÖKKÄÄJÄT
Miikka Lindholm (C)
Veikko Weckman
Ville Välimaa
Sami Taanonen
Roope Sipiläinen
Markus Järvimäki
Henri Salmela
Miro Karimies
Santeri Pasanen

VALMENNUS
Tapio Karimies
Teemu Sainomaa
Matias Koskinen (mv)
 
Viimeksi muokattu:
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
"Pelasitko Ilveksessä joskus? Pelasitko? Pelasitko joskus Ilveksessä?
- Jarno Pikkarainen 08.01.2020 -

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Erittäin hieno uutinen!

Itse aloin seuraamaan alueen aikuislätkää vasta HC Keravan aikoihin, joten en ole hallilla päässyt Shakersia vielä näkemään. Tosin nuorimman pojan peleissä vastustajana Shakers oli.

Tämä KJT Haukat ei millään omaankaan suuhun sopinut ja kuulostaa tosi muoviselta ja ei sano oikeen mitään. Tässähän sitä jo odottelee tulisilla hiilillä tulevaa kautta.
 
-Mikäli ei pidä kontaktista niin on myös vaihtoehtoisia lajeja-
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Kyllä nyt ollaan tosiaan oikeiden perusasioiden äärellä. Oman kaupungin identiteetti kiekkoilussa ei estä yhteen hiileen puhaltamista isomman asian puolesta, mikä tietenkin on keski-uusimaalainen jääkiekko kokonaisuutena.

Mikään muuhan ei kai varsinaisesti muutu, KJT Haukat pelaa edarina junnupolulla A-junnuista C-junnuihin ja tason mukaan tuohon seurayhteisöön kuuluvat joukkueet peluuttavat muita joukkueista junnuissa.

Seurayhteisön miesten joukkueina alueella ovat vanha tuttu Haukat (Suomi-sarja) ja Hawks (3. div), sekä KJT-seurayhteisön joukkueet KelA (2. div), Shakers (2. div) ja TuusKi (2. div). Olisiko nyt tämä jo kauan haudottu ja kehitelty jalostumassa toimivaan muotoon?

Kuvioon toki vielä sopisi, että näistä em. joukkueista korkeimmalla tasolla pelaava Haukat voisi tehdä yhteistyötä / toimia yhteistyöseurana jollekkin vielä ylemmällä tasolla pelaavalle uusmaalaiselle joukkueelle eli HIFK, Kiekko-Espoo tai Kiekko-Vantaa. Tällöin olisi pelaajapolku rakennettu aina III-divarista joko korkeimmalle tai toiseksi korkeimmalle tasolle.

Mitä tulee sitten itse Shakersiin. Kausi 1988-89 oli se, jolloin itse aloin kannattamaan Shakersia. Tällöin sai muotonsa Shakersin ryhmähenkinen fanikulttuurikin, kuten vanhassa JA:n keravalaisen kiekkoilun historiikkia käsittelevässä artikkelissakin mainittiin:

"Tuolla kaudella sai alkunsa myös keravalaisen jääkiekkofanikulttuurin eräs esiaste. Ryhmä keravalaisia rockabilly-nuoria kiersi joukkueen mukana vieraspeleissä ympäri Uuttamaata vanhalla jenkkiraudalla rebel-lippua heilutellen, pitäen katsomoissa äänekästä tunnelmaa. Vielä tänäkin päivänä HCK:n peleissä katsomossa roikkuu rebel-lippu, mikäli joku ryhmän jäsen on paikalla katsomossa."

Olen yksi tuon mainitun ryhmän perustajajäsenistä, ja tuolloin toiminnan aloittanut sekalainen fanijoukkio, joka hitaasti mutta pikkuhiljaa laajeni, toimi myös jonkinlaisena perustana HCK:n aikoina muodostuneeseen isompaan ryhmään nimeltä "Viides ketju".

HTT:n vakoojanaakat ovat lennähdelleet urkkimaan ympäri Keravaa ja on siellä Sherwoodin metsissä kuiskuteltu, että Viides ketju on kuopattu KJT Haukkojen myötä, mutta perusteilla olisi entistä fanaattisempi faniryhmä. Mene ja tiedä.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
"Pelasitko Ilveksessä joskus? Pelasitko? Pelasitko joskus Ilveksessä?
- Jarno Pikkarainen 08.01.2020 -

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Hienoa! Shakersin jälkeen Keravalla ollut lähinnä mauttoman tuntuisia virityksiä ainakin joukkueen nimien suhteen.

Rockabilly jenkkiautofanikulttuuri kuulostaa kyllä eksoottiselta, suorastaan keravalaiselta. Olisi kiintoisaa kuulla tarinoita tuosta touhusta.
 
Kussa on mun hopotiti?
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Voisihan sitä jotain kirjoitella joutoaikoina, pohjustaisi se kai jonkin verran tässäkin topikissa Shakersin syvintä olemusta.
 
Viimeksi muokattu:
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
"Pelasitko Ilveksessä joskus? Pelasitko? Pelasitko joskus Ilveksessä?
- Jarno Pikkarainen 08.01.2020 -
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Shakers herättää vanhat kannattajat! Entisen keravalaisen kiekkoilun kannattajaryhmän Viides ketju ydinhenkilöt palaavat katsomoon nimenvaihdoksen jälkeen. Uusi ryhmä on perustettu nimellä SHERWOOD FELLOWS '88. Hyvin kasarihenkiset kotisivut löytyvät osoitteesta: Sherwood Fellows '88
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
"Pelasitko Ilveksessä joskus? Pelasitko? Pelasitko joskus Ilveksessä?
- Jarno Pikkarainen 08.01.2020 -
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Kokoonpanouutisia tänään. Jo aiemmin julkistettujen - valmennustrio: Tapio Karimies, Teemu Sainomaa & Matias Koskinen sekä pelaajista maalivahti Henri Halttunen, hyökkääjä Miikka Lindholm (C) - lisäksi julkistettiin tänään kaksi uutta sopimusta. Viime kaudella KJT Haukkojen miehistössä pelanneet puolustaja Miska Sormunen ja hyökkääjä Veikko Weckman ovat tehneet sopimuksen Shakersin kanssa.

Extrabonus - päivän fanihistorian muistelo:

Jatkoajalla ilmestyneen artikkelin "Palloiluseuran jaostosta Mestis-joukkueeksi" kuvailtiin varsinaisen fanikulttuurin alkusysäystä seuraavasti: "Tuolla kaudella sai alkunsa myös keravalaisen jääkiekkofanikulttuurin eräs esiaste. Ryhmä keravalaisia rockabilly-nuoria kiersi joukkueen mukana vieraspeleissä ympäri Uuttamaata vanhalla jenkkiraudalla rebel-lippua heilutellen, pitäen katsomoissa äänekästä tunnelmaa."
Kuten J.L. Runeberg Vänrikki Stoolin tarinoissa kirjoitti - ”Jotakin ehkä tietäisin, olinhan siellä minäkin.” - voisin itsekin samoin mainita. Olin yksi tuosta ryhmästä. Meitä oli viisi nuorta miestä, rebel-flag ja yksi vanha jenkkiauto, Ford Custom 500 4D sedan vm 1964. Kausi oli 1988-89 ja Shakersin kausi oli startannut hyvin III-divisioonan jossain uudenmaan lohkossa. Eräänä viikonloppuna loppusyksystä, olimme marinoineet itsemme huolellisesti väkijuomilla ja olleet huolellisesti bilettämässä Lepakkoluolassa, jossain sen monista rockabilly-häppeningeistä ja sunnuntai koitti tylsänä sekä ankeana. Selasin hajamielisesti aamukahvilla Keski-Uusimaa lehteä. Siinä oli mainos myöhemmin iltapaivällä pelattavasta Shakersin matsista. Olin jo aiemmin syssyllä "Keskaria" lukiessa urheilupalstalta noteerannut Shakersin hyvin alkaneen kauden. Joku frendeistä kömpi myös pöydän ääreen ja mutisi,
- Kaljat on loppu ja fyrkat vähissä, mitähän v*ttua sitä keksisi?
- Mennää tsiigaa Shakersin matsia. Jannuilla on alkanu kausi hyvin, mennää vähän heittää supporttia lauteille.

Siitä se sitten lähti.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
"Pelasitko Ilveksessä joskus? Pelasitko? Pelasitko joskus Ilveksessä?
- Jarno Pikkarainen 08.01.2020 -
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Järvenpään hiljaisuudesta (kts. halutessasi Haukkojen ketjua Suomi-sarja osiossa) huolestuneena HTT loi katseensa myös Sherwoodin suuntaan ja lähetti eilen Kätyrinsä 0,02:n asialle urkkimaan mikä meno on sielläpäin. Olihan viikko jo lähes pulkassa ja luvattuja pelaajauutisia odoteltiin HTT:ssä ja faniryhmässä kieli pitkällään. Kätyri 0,02 saapuikin tänä aamuna paidan selkämys täynnä imukuppinuolia, joita kuulemma jotkut hämärämmät veikot vihreä suikka päässä olivat ammuskelleet jouskarilla kätyrin toimien vahingossa paljastuttua. Nuolet olivat jumalattoman tiukassa Kätyrin selässä ja lähempi tarkastelu osoitti että imukupeissa oli liimaa. Eikä mitä tahansa liimaa vaan aitoa vuosikerta Bostikkia vuodelta 1979, paljasti HTT:n vempelenero & (puisto)kemisti Mr. FA.Q:n tarkka analyysi. Mr. FA.Q arveli että kyseessä on ammoisina aikoina Sherwood Teds Clubin Teddy-boysien hämyiltä Sherwoodin Byggan takapihalta takavarikoima liimalasti. Nuolia irti Kätyrin selästä repiessä antoi Kätyri tarkkaa raporttia. Pelaajautiset julkaistaisiin perjantaina iltapäivästä, joten ei syytä huoleen ja näinhän siinä kävikin. Eli hyökkääjä Ville Välimaan ja hybridipuolustaja Vertti Viitalan kontrahdit lävähti julki.

Mutta siinä ei ollutkaan kaikki. Kätyri oli juuri ennen paljastumistaan osunut tutkatalikollaan paskan sijasta kultasuoneen. Shakers Offical Bureaun pöydällä lojui huikaiseva kuvasarja. Kuvasarjassa eräs Shakersin valmentajista kaivoi uudenkarhealla Fiskars-pistolapiolla syvää monttua Haukka-valmennuksen kanssa ja montun reunalla rellotti kulahtaneen näköinen tomahawk, jossa luki isoilla kirjaimilla "SOTA". Toisessa kuvassa molempien seurojen valmentajat pitelelivät tomahawkia kädessään montun yllä ja kolmannessa kuvassa tomahawk makasi montun pohjalla. Neljännessä kuvassa taputeltiin monttua umpeen ja viidennessä kuvassa koko lössillä oli lakritsipiiput suussa mairea hymy kasvoillaan... Olisimme julkaisset kuvasarjan, mutta juuri kun Kätyri oli alkamassa kopioimaan kuvia pölähti Bureauhun joku iloinen Sherwoodin veikko ja teki hälytyksen. Mutta Kätyri vannoo kautta ateistisen äitinsä sielun ja S-kortin kautta, että kuvasarja on täyttä totta.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
"Pelasitko Ilveksessä joskus? Pelasitko? Pelasitko joskus Ilveksessä?
- Jarno Pikkarainen 08.01.2020 -
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Eilen eli 10.7. Shakersin facebookissa julkaistu kaksi uutta sopimusta. Hyökkäykseen ikisherwoodilainen Sami Taanonen ja puolustukseen KJT-Haukat juniorimyllystä Teemu Svens.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
"Pelasitko Ilveksessä joskus? Pelasitko? Pelasitko joskus Ilveksessä?
- Jarno Pikkarainen 08.01.2020 -
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Peräpäähän lisää tilkettä, kun tänään julkaistiin uusi nimi maalivahtiosastolle. Tuttu nimi uudenmaankin kiekkokartalta niin Rautaliigasta kuin Suomi-sarjasta eli tervetuloa Sherwoodin kirkkaisiin valoihin Juuso Hyyppä.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
"Pelasitko Ilveksessä joskus? Pelasitko? Pelasitko joskus Ilveksessä?
- Jarno Pikkarainen 08.01.2020 -
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Jos laskee veteen isosilmäisen verkon, niin siihen voi ainoastaan tarttua iso kala tai saimaan norppa tai varastettu fillari. Tuusulanjärvessä ei ole norppia ja fillarikaan ei verkkoon osunut, joten Shakers verkkoon tarttui iso kala - big fish! - jolla on pehmeät evät... eikun kädet. Tervetuoa takaisin himaan Roope Sipiläinen.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
"Pelasitko Ilveksessä joskus? Pelasitko? Pelasitko joskus Ilveksessä?
- Jarno Pikkarainen 08.01.2020 -
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
HTT:n kätyrit ovat päivystäneet ja ehkä hieman salakuunnelleetkin Shakers Offical Bureaun linjoja. Ilmi on tullut tiedonmurusia, jotka viittaavat vahvasti siihen, että välit Sherwoodin ja Pohjois-Keravan (a.k.a. Järvenpää) ovat tosiaan lämmenneet positiivisessa mielessä ja pikapuoliin kuulemma voisi ilmaantua jotain konkreettista uutisointia asiasta.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
"Pelasitko Ilveksessä joskus? Pelasitko? Pelasitko joskus Ilveksessä?
- Jarno Pikkarainen 08.01.2020 -
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Sherwoodin Fellowsit huokaavat jälleen "Thank God, it's friday" ja Shakers Offical Bureau on viikon ajan rallatellut Easybeatsin "Friday on my mind" hittiä. Niin, miksei aina voi olla perjantai, hoki myös General Njassa aikoinaan Radio Cityn aalloilla. Vastaus on siihen siksi, että muina päivinä S.O.B. painaa pitkää päivää ja haali Pelimiehiä Sherwoodin lippulaivaan. Joillain on pizzaperjantai ja vdetään napa täyteen italian lättyä. Joillain on perjantai-pullo esim. vaikka "Kosanderia" ja vetää siitä pään täyteen. Mutta Fellowseilla on SOB News perjantai jolloin odotellaan mitä Shakers-Agentit ovat saaneet työnsä onnistumaan.

Tänä perjantaina saa Fellowsit mahan ja pään täyteen uutispuuroa, koska julkistetaan peräti kolmen Pelimiehen soppari. Hyökkäykseen jatkopahvit raapusti aloitusexpertti Markus Järvimäki ja pelisilmällä sekä raudanlujilla ranteilla varustettu Henri Salmela. Peräpäästä kannattaa pitää huolta, etenkin ettei se jää liian huteraksi, joten tueksi rightin pakki Jaani Salo.

HTT:n kätyreiden hiljattain julkituoma Shakers-Haukat yhteistyön hedelmä odottaa vielä kypsymistään, mutta lähiaikoina sekin hedelmä on jo niin mehukas, ettei voi enää jäädä poimimatta... Olisko ensi viikolla "perjantai" jopa kahdesti???
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
"Pelasitko Ilveksessä joskus? Pelasitko? Pelasitko joskus Ilveksessä?
- Jarno Pikkarainen 08.01.2020 -

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tsemppiä tulevaan kauteen, ensimmäiset Shakersin pelit nähty kun pelasivat ulkojäillä. Sitten tietysti Kalevan halli tuli tutuksi, kun se rakennettiin 1988. Ja vaikka itse pelasinkin futista niin moni kaveri myös lätkää. Holtarin Jukka taisi olla 1990-luvulla jätkien valmentaja ja teki myös jollain kaudella kovaa jälkeä myös 2-divarissa. Ja olihan siellä muitakin kovia pelimiehiä.

Lätkän 1995 mm-kultamatsikin tuli aikoinaan nähtyä kankaalta Keravan hallissa (oluthanat olivat auki, oliko jopa rafla Sherwoodsin järjestämä), sekä 1994 finaali joka päättyi pettymykseen.

Mutta siinä muistelot, hienoa että perinteikäs nimi palaa kartalle myös 2020-luvulla. Täytyy joskus yrittää tulla peliin kun pyörii maisemissa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Sherwoodin perjataipulloposti uiskenteli Keravanjokea ylävirtaan ja pulpautti sisältään kaksi uusvanhaa sopparia. Eli jatkoa iloisille hyökkääjäveikoille Miro Karimies ja Santeri Pasanen.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
"Pelasitko Ilveksessä joskus? Pelasitko? Pelasitko joskus Ilveksessä?
- Jarno Pikkarainen 08.01.2020 -
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy