Kenkää Selinille!

  • 255 964
  • 2 097

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tai sitten ei ole. Kuka helvetti ottaa tässä vaiheessa mailman tilannetta lopputilin työpaikasta missä ei tarvitse periaatteessa tehdä mitään. Siimä sulle sitä faktaa, sitä totuutta, jota kauheen moni asia mailmassa ei muuta.

En siis missään nimessä usko itsekään, että Atu irtisanoutuu jos playoffien ulkopuolelle jäädään. Tuossa vain jyrkin sanakääntein halusin sanoa, että siinä tilanteessa hänen kuitenkin pitäisi ehdottomasti ymmärtää tehdä se, siitä ei päästä yli eikä ympäri..

Atun koko aika on menty tätä noin/vajaan 1,3p/peli tahtia. Pitää muistaa, että viime kaudella sillä tahdilla oltaisiin oltu mukana playoffeissa vain sen takia, koska liiga repesi kahtia niin käsittämättömän suurella tavalla. Eli ei oltaisi oltu jatkopeleissä pistetahdista johtuen, vaan pikemminkin siitä huolimatta..
 
Suosikkijoukkue
Pata, Salama
Ei kenkää Seliinille.

Kyllä se Atun pelikirja on ns. meidän peliä, sitä ei vaan olla päästy toteuttamaan. Koko kauden tämä Patalaiva on vuotanut jostain kohdasta ja kun jonkun reiän saa tukittua, niin kohta vuotaa jo seuraava kohta. Tilannetta ei varmasti ole helpottanut, että Selin itse oli majun mukana pitkään. Tosin onko tuo asia sovittu jo ennen kuin on sopimuksen Ässien kanssa tehnyt? Mitään tietoa minulla ei ole siitä asiasta,kunhan spekuloin, mutta onko esim sovittu, että jos pyydetään majun mukaan, niin saa sinne lähteä, tiedä häntä?

Se että peli ei ole toiminut ja, että on paljon pyöritty omissa on monen asian summa niin kuin jääkiekossa ja urheilussa asiat ovat. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. En usko hetkeäkään, että tämä on mikään pitkässä juoksussa valittu linja. Toki kun peli on sakannut, niin varmasti ollaan jouduttu peliä säätämään hetkittäin puolustusvoittoisemmaksi.
Ei Atu varmasti halua pelata mitään kilpikonnapuolustusta, Ässien peli vituttaa varmasti valmennusjohtoa sekä pelaajia itseäänkin siinä missä fanejakin, minä mukaanlukien.
Alkaa pikkuhiljaa muuttua melkoiseksi palstatotuudeksi, että Atu on paska valmentaja, ja sitä tätä ja tota, Ulvivan murhasta sitä ei ole tainnut kukaan vielä syyttää. Päävalmentajalla on tottakai iso vastuu, mutta nyt kun Niemen syyttäminen kaikesta on lopetettu, niin on siirrytty haukkumaan valmentaja.

Ainahan näitä sylkukuppeja on ja sitten kun yksi fani haukkuu Atun niin haukkuu toinen ja pian sen tekee kaikki.
Sama ilmiö on muuten aika monella työpaikalla, haukutaan työkaveri selän takana, sitten tuo lumipallo vyörii usein yllättävän nopeasti, vaikka kuten sanottua asiat ovat monien asioiden summia, niin ammattilaisjoukkueissa (kuin muillakin työpaikoilla.)
Vastuuta on muillakin kuin Atulla, vaikka hänellä on suurin vastuu ja näin sen kuuluu ollakkin. Mutta, että joutua maksamaan siitä työpaikallaan, en usko näin tapahtuvan enkä myöskään halua näin tapahtuvan.


Kerttula on tehnyt paljon hyvää seurassa, mutta kyllä hän saa silti ottaa oman osuutensa myös tuosta joukkueen sijoituksesta ja taisi sen jo ihan julkisesti myöntää, valitettavasti en löytänyt tähän sitä juttua (=lähdettä)

-Oliko niin, että Ässissä pelannut jo reilu 40 pelaajaa tällä kaudella?
-Joukkue saatiin kasaan, ööö syksyllä? Eikä oikeastaan vielä silloinkaan. Ovet käy kuin (puistikon, "heh") saluunassa.
-Maalivahtiosastolla otettiin iso riski, tuohonkin on menetetty pisteitä.
Kuten Rosendahl myöntää

Pelkästään noissa edellämainituissa asioissa annetaan aika paljon tasoitusta suhteessa muihin seuroihin tällä tasolla. Voi katsoa sarjataulukkoa ja miettiä missä muussa seurassa on ollut tällainen turbulenssi? (ja vielä kun puhutaan näin heikon pelaajabudjetin seurasta.)


Sitten on vielä asia josta olen monta kertaa palstalle kommentoinut ja mielelläni kuulisin kannanottoja. En ole todellakaan alan asiantuntija ja jos joku on, niin arvostan kovasti mikäli joku tuo "pöytään" jotain faktaa asiaan liittyen.
Pata podisee podcastissa Seppo Vihelä puhuu tuosta fysiikan kehittämisestä pelienkin kustannuksella ja minä koen, että tuo johtuu siitä, että ollaan pitkällä takamatkalla verrattuna muihin organisaatioihin johtuen mm. Kotkaniemen ajasta. "Fysiikkavalmennus ei ole ydinfysiikkaa" -tyylinen ajattelu. Näen,että tuota fysiikkaa on aika isolla "riskillä" kehitetty melkein ympärivuoden, siis kauden aikanakin.
Molempina Atun vuosina peli on parantunut merkittävästi tammi-helmikuun tietämillä johtuen oletettavasti, että tuota suurta harjoituskuormaa on sitten helpotettu kauden tärkeimmällä hetkellä. Tottakai muutkin ovat harjoitelleet kovaa ja kärsineet siitä, mutta esim. usein joku keskikastin seura saattaa olla hyvä runkosarjassa ja sitten romahtaa pudostuspeleissä, kun vastustajan kuntohuippu on keväässä, tarkoitan, että Ässät on mahdollisesti ottanut tässä riskin ja heikosti viime vuosina menestyneenä alemman keskikastin seurana on tähdätty kuntohuippu sinne kevään peleihin eikä niin että koitetaan olla tasaisia läpi kauden. Toki tämä riski on kyllä pahemmalla tavalla kostautumassa ja mikäli nyt edes tulkitsen asiaa oikein.

Nyt joku varmaan kommentoi,että tuo parantunut fysiikkaharjoittelu ei näy missään.

-Näkyy se ainakin yksittäisissä pelaajissa, esim. palstalla mainitut Tiivola & Stenqvist, varmasti on muitakin, nuo nyt selkeimmät.

-Ei tuo Ässien pelaaminen nyt otteluruuhkassa ole ainakaan huonompaa ollut kuin kauden alussa, esim. mielestäni aika selkeästi viimeiset 3 peliä ollaan vihdoinkin saatu tuota hyökkäyspeliäkin toimimaan ja pystytty pelaamaan kokonaisvaltaisempaa jääkiekkoa. Ollaan muuten viimeiset 3 peliä lauottu vastustajan maali kohden 96 kertaa ja omiin on lauottu 64 kertaa, en tarkoita että tässä tarvisi asiaa lähteä torille juhlimaan, kun on voitettu laukaukset, mutta ensimmäistä kertaa KOKO KAUTENA ollaan oikeasti saatu pidempi hyökkäyksiä ja oltu aloitteelisempia ja silmämääräisesti ollaan maaliodottamassa oltu vähintään tasavertaisia tai jopa parempia kuin vastustaja. On muuten jokaisessa kolmessa pelissä vastustajan valmentaja kehunut Ässiä lehdistotilaisuudessa ja tämä on varmaan tässä kurimuksessa varsinainen "jee" ,mutta aiemmin kauden aikana näin ei todellakaan ole ollut vaan valmentaja enemmänkin sanonut joukkueensa olleen aloitteellsempia kuten ovatkin olleet ja on "viety ansaitut" pisteet tai "oltaisiin ansaittu enemmän" kun Ässät ollut illan pelissä surkeampi.
Peli on selkeästi parasta tässä kohtaa kautta, niin uskon sen olevan seurausta tuosta parantuneesta fysiikasta.
-Pelin taso ei tipu pelien loppua kohti mentäessä

Kuten eilen kirjoitin, niin Ässissä luodaan nyt kulttuuria, eihän Ässissä ole ollut oikein mitään kulttuuria / identitettiä pitkiin aikoihin, oikeastaan vuosiin (kuin ehkä hetkittäin kun joku valmentaja on sitä tuonut tekemisellään) Nyt tuota identiteettiä luodaan. (Tarkoitus on, että Ässissä on jatkumoa vielä Atunkin jälkeen sitten joskus.) Sellaista ei valitettavasti luoda kovin nopeasti. Moni kysyy, että mikä on Ässien pelitapa ja ihan aiheesta sitä asiaa ihmetellään, eihän tuo ole päässyt näkyviin, mutta ei se mielestäni tarkoita sitä etteikö sitä voisi myös olla. On siellä jotain nähtävissä.

Atun joukkueet puolustaa hyvin, blokkaa kiekkoja, joukkueeseen on pääasiassa valittu "isäntä"-tyypin puolustajia ja hyviä kamppailijoita ja jos et ole valmis noita asioita tekemään löydät itsesi viltistä, kuten Meyer nyt. (Vaikka ei olekaan puolustaja).
Nyt joku mainitsee,että omiin on mennyt koko kauden aikana maaleja ihan helvetisti ja niin on mennyt mutta ei se ole heti yhtäläisyys sille, että Atu ei osaa valmentaa joukkuetta puolustamaan, osaa se, muuttujia nyt vaan saattuu olemaan paljon ja paska osunut tuulettimeen monella tavalla.

(On muuten samalla tavalla koottu joukkueen peräpäätä kuin Jukka Jalosen hallitsevassa mestaruusjoukkueessa, mm Hakanpää, Ohtamaa,Lindbohm sekä Mikkola, kaikki 4 mainitakseni ovat aika perusluuta osastoa, joiden tieltä putosi leirin mittaan kiekollisesti pätevämpiä yleispuolustajia. Tämä liityy tuohon Atun pelitapaan.Ehkä Seliinillä on joku pelikirja ja Jukka Jalonen saattaa sen tajuta eikä vaan vittuuttaan porilaisi kohtaan ole Atua ottanut mukaansa.)

Jokainen on nähnyt,että tuo joukkue on kyllä saatu puolustamaan hyvin, pelejä nyt vaan ei voiteta jos joutuu kokoajan puolustuskannalle, hyökkäyspeli on koko kauden ollut vaikeaa ja sekin asia tuosta vihdoinkin alkaa edes vähän paranemaan, valitettavan myöhään vaan. Viime kevät on oikeastaan ainoa hetki, kun ollaan saatu myös pitkiä hyökkäyksiä ja kiekonmenetyksen jälkeistä painepeliä toimimaan sekä mielestäni nyt muutama peli. Painetila joukkueessa on varmasti todella suuri, tuleva otteluohjelma on todella vaikea ja rosteri on alisuorittanut kokaisuutena pahasti, rentous maalipaikoissa loistaa poissaolollaan, tilanne on tietysti ihan ansaittu, mutta vain voittamalla tuo joukkue saadaan vapautumaan ja sitä kautta orastavaa saumaa vielä tämänkin kauden suhteen on.

Otetaan esimerkiksi vaikka Sport, menivät juuri meidän ohi sarjataulukossa, vaikka on seura jota vastaan Ässät on ollut tuloksellisesti hyvä tai siis tuloksellisesti jopa ylivoimainen, vieden pisteet 11-1 , mutta sitten ovat kuitenkin meidän yläpuolella, kertoo varmaan monesta asiasta ja en ota tuosta nyt sen enempää kiinni kuin, että suurin vaikuttava tekijä siihen, että ovat meidän yläpuolella on mielestäni se, että ovat pelanneet tasaisen kauden ilman suurempaa turbulenssia, joukkueen keski-ikä on varmaan sarja korkein ja ovat pystyneet suorittamaan meitä tasaisemmin, vaikka me luultavasti olemme monessa asiassa myös heitä parempia. Tuollaista suorittamista mekin tarvitsemme tulevaisuuteen, tasaisuutta.


Ässien yläpuolella on nyt joukkueita joissa on mainitsemaani identiteettiä, kulttuuria ja monissa tapauksissa vielä rahaakin huomattavasti enemmän tai eiköhän rahaa ole ihan kaikissa seuroissa käytössä enemmän, kun Ässillä (ilmeisesti meillä se jumbo pelaajabudjetti on.)

Kuten aiemmin totesin (ja varmaan sen tiedostaa moni muukin) , Atu saanee pitää työpaikkansa ja toivon todella ,että saisi ja mikäli näin tapahtuu ja hän saa kolmantena vuotenaan ansaitsemansa mahdollisimman valmiin joukkueen mahdollisimman hyvissä ajoin ja saataisiin tuolle vielä alkutekijöissä olevalle pelitavalle, identitettille sekä kulttuurille jatkumoa heti kauden alusta, niin silloin päästään reilusti puntaroimaan mihin Atusta on.
Hienoja sanoja identiteetit etc, mutta asioina vieläkin tärkeämpiä, ilman identiteettiä ei ole varmasti mikään joukkue koskaan menestynyt, kyllä sitä ollaan pikkuhiljaa saatu tänne luotua vaikka sitä ehkä vähän suurennuslasin kanssa joutuukin vielä etsimään.
Muissa seuroissa on tulossa valmetajan vaihdoksia ja sitä myötä rosteria sekä pelitapaa muutetaan uudelle valmentajalle sopivaksi Nyt olisi mahdollisuus,että me oltaisiin se seura joka jatkaa siitä mihin edeltävä kausi jäi, ehkä me ollaan ensikaudella jokunen sija ylempänä ja joku meitä alempana miettii,että Ässissä on tunnistettava pelitapa, miksei meillä ole sitä?

Pallo on vahvasti nyt Kerttulalla.

Pelaajiston mahdollisimman pieni vaihtuvuus sekä riittävän aikaiset pelaajasopimukset, niin Atu on meidän paras vaihtoehto ensikaudelle, ihan jo taloudellisesti sekä paasaamani jatkuvuuden takia.
Kerttula on puhunut pelaajien henkisestä sekä pelillisestä kasvamisesta sensijaan että koitetaan ostaa "pikavoittoja" eli kehitetään pelaajia ja luodaan jatkumoa. Nyt on aika siirtää puheet teoiksi kaukalossa. Mahdollisuuksia siihen on.
Atulla on parantamisen varaa, mutta niin on myös Tommilla.
 
Suosikkijoukkue
Ässät, SaiPa, Ketterä
Ei kenkää Seliinille.

Huhhuh, menikö koko yö kirjoittaessa. Ei tuosta siun romaanista, joka oli lievästi sanottuna sekainen tiedä mihin vastaisi. Kaikesta päätellen sulla ei kuitenkaan ole kovinkaan korkeat kriteerit pelille nimeltään jääkiekko. Taidat ehkä vähän fanittaa meidän Seniiliä? Kuullosti enemmän tunne pohjalta kirjoitetulle kuin järki.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Edellisen kirjoittajan pitkään ja omasta kulmastaan ansiokkaaseen kirjoitukseen kommentoin vain kahta asiaa.


Pata podisee podcastissa Seppo Vihelä puhuu tuosta fysiikan kehittämisestä pelienkin kustannuksella ja minä koen, että tuo johtuu siitä, että ollaan pitkällä takamatkalla verrattuna muihin organisaatioihin johtuen mm. Kotkaniemen ajasta. "Fysiikkavalmennus ei ole ydinfysiikkaa" -tyylinen ajattelu. Näen,että tuota fysiikkaa on aika isolla "riskillä" kehitetty melkein ympärivuoden, siis kauden aikanakin.


Tämän taakse ei voi mennä hetkeäkään. Kotkaniemen aikaisia pelaajia tuolla ei juurikaan ole. Eli kulttuuri nykyisillä pelaajilla on opittu jo jostain muualta. Eihän siellä oikeasti ole edes porilaisia pelaajia, jotka kentällä viilettäisivät ja äidinmaidossa sen ”laiskuuden/löysyyden” olisivat oppineet.


Pelaajiston mahdollisimman pieni vaihtuvuus sekä riittävän aikaiset pelaajasopimukset, niin Atu on meidän paras vaihtoehto ensikaudelle, ihan jo taloudellisesti sekä paasaamani jatkuvuuden takia.
Kerttula on puhunut pelaajien henkisestä sekä pelillisestä kasvamisesta sensijaan että koitetaan ostaa "pikavoittoja" eli kehitetään pelaajia ja luodaan jatkumoa. Nyt on aika siirtää puheet teoiksi kaukalossa. Mahdollisuuksia siihen on.
Atulla on parantamisen varaa, mutta niin on myös Tommilla.


Tästä olen varsinkin pakiston osalta täysin eri mieltä. Sen olen ilmaissut jo ennen kauden alkua ja olen yhä samaa mieltä. Korkeintaan kolmelle saisi sen palkinnon ensi kaudelle antaa. Muuten ollaan aivan samassa suossa ja 10 sija on edelleen meidän mestaruus, kuten näinä kahtena kautena se ollaan nähty. Määttä, Matinpalo sekä Stenqvist joka todennäköisesti kuitenkin mahdoton pitää. Matinpalokin siinä ja siinä.
 
Suosikkijoukkue
Pata, Salama
Huhhuh, menikö koko yö kirjoittaessa. Ei tuosta siun romaanista, joka oli lievästi sanottuna sekainen tiedä mihin vastaisi. Kaikesta päätellen sulla ei kuitenkaan ole kovinkaan korkeat kriteerit pelille nimeltään jääkiekko. Taidat ehkä vähän fanittaa meidän Seniiliä? Kuullosti enemmän tunne pohjalta kirjoitetulle kuin järki.


Kyllä siinä meni hyvä tovi :)

Voi asiat toki pitää yksinkertaisina ja lyhyinä toteamuksina tai sitten voi yrittää tulkita asioita analyyttisemmin ja tarjota näkökulmia, Saattaa olla että epäonnistuin osassa omista analyyseissäni tai vaikka kaikissa, minun näkemykseni voi sitten lytätä, kestän sen kyllä. Parhaassa tapauksessa saan hyvää oppia.
Tämä on keskustelupalsta ja koitan tuoda jotain muutakin tänne kuin että Atu on liimaletti tai Seniili sekä yritän löytää huonon tuloksen takaa positiivisia asioita. kovin helposti löydettävissä ne ei välttämättä ole, mutta kyllä niitä siellä kuitenkin on. Haluat uskoa tai et.

Tarkoitus ei ole olla Seliinin fanipoika tai olla posipentti jolle kaikki on aina vaan ihanaa ja mahtavaa, tarkoitus on sanoa,että on olemassa myös perusteluja sille,että annetaan Selinin jatkaa valmentajana.

Pahoittelut, kieltämättä on vähän sekava, noin pitkän tekstin saaminen todella selkeäksi on aika haastavaa, ainakin minulle ja enempää aikaa tuon korjaamiseen ei ollut enää käyttää. Toivottavasti sieltä jotain asiaakin joku löytää.
 
Suosikkijoukkue
Ässät, SaiPa, Ketterä
Tarkoitus ei ole olla Seliinin fanipoika tai olla posipentti jolle kaikki on aina vaan ihanaa ja mahtavaa, tarkoitus on sanoa,että on olemassa myös perusteluja sille,että annetaan Selinin jatkaa valmentajana.

Pahoittelut, kieltämättä on vähän sekava, noin pitkän tekstin saaminen todella selkeäksi on aika haastavaa, ainakin minulle ja enempää aikaa tuon korjaamiseen ei ollut enää käyttää. Toivottavasti sieltä jotain asiaakin joku löytää

Ei se mitään, hienoa että joku jaksaa etsiä noin paljon hyvää. Itse en vain allekirjoittanut juuri mitään kohtaa noista. No lauottu ollaan paljon, mutta harva niistä ollut lähellekään vaarallisia. Esim. Kärpät pelin eka erä mistä kaivettiin vedot 7-4 Ässille.

Tässä vaiheessa kautta on turha selittää peliä poissaoloilla tai oikeastaan millään. Pelissä pitäisi olla joku yhteinäinen punainen lanka vaikka puolet joukkueesta olisi lasaretissa. Vanhat meriitit taas ei oikeastaan paina mitään, mutta Atulla painaa koska ongelmat ollut ihan samoja joka joukkueessa, ehkä pois lukien Tps ä:n lyhyttä pestiä. Muualla ei ole juurikaan saanut peliä rullaamaan ja peli on ollut sekavaa.
 
Suosikkijoukkue
Pata, Salama
@Rannari

Toisaalta saattaa olla,että on myös etsitty pelaajia joiden iso puute on nimenomaan fysiikkapuolella , jonka takia ovat olleet saatavilla Ässien resursseilla eli breikkaus on jäänyt tapahtumatta fyysisten ominaisuuksien takia, esim. vaikka Stenqvist.
Kommenttini on helposti tulkittavissa uppiniskaisena oman seuran puolustamisena, mutta toisaalta me fanit(minä mukaanlukien) helposti nähdään vaan mitä kaukalossa tapahtuu, mutta emme osaa tulkita mistä syystä tietyt asiat milloinkin johtuu, toisin kuin toivottavaa olisi henkilöiltä jotka seuraa organisaatiossa johtavat, tästä syystä seurassa saatetaan myös tehdä jotain mikä näyttäytyy meille faneille järjettömänä, kuten se, että Atu saisi jatkoa. Nämä vaikeammin meidän nähtävät asiat on niitä asioita jotka ainakin itseä kiinnostaa. Huippupelaajat ja valmentajat järjestäen puhuvat laadukkaasta arjesta jos halutaan menestyä tai mennä seurana eteenpäin, tämä voi hyvin olla yksi asia mitä Atu ja valmennusjohto on tuonut seuraan.

Sen näkee kaikki,että peli on ollut Atun ajasta suurimman osan todella hukassa. Ainakin minulla vahvasti on mielessä viime kauden tammi-helmikuun pelillinen tasonnosto, joka tapahtui kuin taikaiskusta sekä nyt viime pelien tason nousu yhdistettynä Atun maineeseen kevään valmentajana. Tiedän jankkaavani samaa asiaa enkä ole tästä ajatuksesta ihan heti irti päästämässä, koska tämä on asia mikä minua kiinnostaa ja kovin vähän tästä on tullut mitään kommentteja. Sitä olen täällä koittanut kysyä,että voiko nuo asiat johtua tuosta pitkässä tekstissä kirjoittamastani fysiikan rakentamisesta "riskillä" ja riskillä nimenomaan tarkoitan sitä että olemme alemman keskikastin seura, huippuseuran on helpompi ajoittaa "kuntohuippu" kevääseen kun huippurosterilla voittoja tulee riittävästi runkosarjan mittaan vaikka ei olisi ihan tuore jalka. Ja tämä tosiaan asia josta mielelläni olisin kuullut jotain faktaa.

Tuossa Palolan ajatuksia kesken kauden tapahtuvasta voimatreenistä.

Palola paljasti syyn maalivireelle – ”Päätin ottaa kovaa punttia kesken kauden”
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
@Rannari

Toisaalta saattaa olla,että on myös etsitty pelaajia joiden iso puute on nimenomaan fysiikkapuolella , jonka takia ovat olleet saatavilla Ässien resursseilla eli breikkaus on jäänyt tapahtumatta fyysisten ominaisuuksien takia, esim. vaikka Stenqvist.
Kommenttini on helposti tulkittavissa uppiniskaisena oman seuran puolustamisena, mutta toisaalta me fanit(minä mukaanlukien) helposti nähdään vaan mitä kaukalossa tapahtuu, mutta emme osaa tulkita mistä syystä tietyt asiat milloinkin johtuu, toisin kuin toivottavaa olisi henkilöiltä jotka seuraa organisaatiossa johtavat, tästä syystä seurassa saatetaan myös tehdä jotain mikä näyttäytyy meille faneille järjettömänä, kuten se, että Atu saisi jatkoa. Nämä vaikeammin meidän nähtävät asiat on niitä asioita jotka ainakin itseä kiinnostaa. Huippupelaajat ja valmentajat järjestäen puhuvat laadukkaasta arjesta jos halutaan menestyä tai mennä seurana eteenpäin, tämä voi hyvin olla yksi asia mitä Atu ja valmennusjohto on tuonut seuraan.

Sen näkee kaikki,että peli on ollut Atun ajasta suurimman osan todella hukassa. Ainakin minulla vahvasti on mielessä viime kauden tammi-helmikuun pelillinen tasonnosto, joka tapahtui kuin taikaiskusta sekä nyt viime pelien tason nousu yhdistettynä Atun maineeseen kevään valmentajana. Tiedän jankkaavani samaa asiaa enkä ole tästä ajatuksesta ihan heti irti päästämässä, koska tämä on asia mikä minua kiinnostaa ja kovin vähän tästä on tullut mitään kommentteja. Sitä olen täällä koittanut kysyä,että voiko nuo asiat johtua tuosta pitkässä tekstissä kirjoittamastani fysiikan rakentamisesta "riskillä" ja riskillä nimenomaan tarkoitan sitä että olemme alemman keskikastin seura, huippuseuran on helpompi ajoittaa "kuntohuippu" kevääseen kun huippurosterilla voittoja tulee riittävästi runkosarjan mittaan vaikka ei olisi ihan tuore jalka. Ja tämä tosiaan asia josta mielelläni olisin kuullut jotain faktaa.

Tuossa Palolan ajatuksia kesken kauden tapahtuvasta voimatreenistä.

Palola paljasti syyn maalivireelle – ”Päätin ottaa kovaa punttia kesken kauden”
En tuota fysiikka-ajatusta muuten kaihda, mutta Kotkaniemen liittäminen edes nimenä siihen on jotakin sellaista, jota en voi hyväksyä. Hänellä ei ole mitään tekemistä Ässien nykyjoukkueen toiminnan kanssa eikä ole millään tasolla liitoksissa siihen.
 
Suosikkijoukkue
Pata, Salama
En tuota fysiikka-ajatusta muuten kaihda, mutta Kotkaniemen liittäminen edes nimenä siihen on jotakin sellaista, jota en voi hyväksyä. Hänellä ei ole mitään tekemistä Ässien nykyjoukkueen toiminnan kanssa eikä ole millään tasolla liitoksissa siihen.

Ymmärrän. Tuo Kotkaniemi nyt oli oikeastaan vaan esimerkki. Tarkoitin sanoa, että ei ole kovin pitkä aika kun seurassa ei ollut edes fysiikkakoutsia ja asiat oletettavasti tehtiin "sinnepäin" ja nyt ollaan enemmän huippu-urheilun äärellä.
 

apkarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT , Leijonat, Liverpool, Real Madrid
Tuskin Atu kenkää saa, mutta apuvalmentajat onkin sitten eri juttu. Eniten ehkä itseäni ihmetyttää miksi Selin ei ole saanut joukkueelle iskostettu yhtenäistä pelisapluunaa. Onhan hän maajoukkueessakin missä Jalonen saa muutamassa päivässä/viikosaa iskostettua pelaajille sen peruspelin, mistä lähdetään parantamaan..
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tuskin Atu kenkää saa, mutta apuvalmentajat onkin sitten eri juttu. Eniten ehkä itseäni ihmetyttää miksi Selin ei ole saanut joukkueelle iskostettu yhtenäistä pelisapluunaa. Onhan hän maajoukkueessakin missä Jalonen saa muutamassa päivässä/viikosaa iskostettua pelaajille sen peruspelin, mistä lähdetään parantamaan..
Mutta muuttaako apukoutsien vaihtaminen yhtään mitään? IMO Ei. Toki ensi kausikin voidaan mennä Atun "valmennuksessa" ja tavoitella sitä 10. sijaa jos pelaajabudjetti sen sallii (luultavimmin ei salli). Mutta 2022 keväällä pitää sitten näyttää ovea sekä Atulle että takuumiehelleen Kerttulalle kun minkäänlaista jälkeäkään menestyksestä ei ole kolmen kauden periodin aikana saatu. Sekä päävalmentajan että urheilujohtajan pestien pitää olla vahvasti tulosvastuullisia eikä mitään suojatyöpaikkoja. Niin se joutui Korppikin keräämään kamansa toimistolta kun joukkue ei suorittanut millään osa-alueella vaatimusten mukaisesti.
 

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mutta muuttaako apukoutsien vaihtaminen yhtään mitään? IMO Ei. Toki ensi kausikin voidaan mennä Atun "valmennuksessa" ja tavoitella sitä 10. sijaa jos pelaajabudjetti sen sallii (luultavimmin ei salli). Mutta 2022 keväällä pitää sitten näyttää ovea sekä Atulle että takuumiehelleen Kerttulalle kun minkäänlaista jälkeäkään menestyksestä ei ole kolmen kauden periodin aikana saatu. Sekä päävalmentajan että urheilujohtajan pestien pitää olla vahvasti tulosvastuullisia eikä mitään suojatyöpaikkoja. Niin se joutui Korppikin keräämään kamansa toimistolta kun joukkue ei suorittanut millään osa-alueella vaatimusten mukaisesti.
Totta, muuttaako se loppuviimeksi mitään? Atu tässä on ykkösvalkku ja häntä tuskin vaihdetaan koska Kerttula ei halua jatkaa Porissa tuttua potkukulttuuria. Vaikea tilanne ja ymmärrän kaikkia osapuolia. Nimilista on nytkin riittävän kova joten valmennuksella on suurin vastuu tässä laskusuunnassa. Karsastan itse potkuja siksi koska niitä on annettu täällä jo ihan tarpeeksi. Annan Selinille mielelläni vielä mahdollisuuden. Kerttula vetäkööt omat johtopäätöksensä ajan kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Totta, muuttaako se loppuviimeksi mitään? Atu tässä on ykkösvalkku ja häntä tuskin vaihdetaan koska Kerttula ei halua jatkaa Porissa tuttua potkukulttuuria. Vaikea tilanne ja ymmärrän kaikkia osapuolia. Nimilista on nytkin riittävän kova joten valmennuksella on suurin vastuu tässä laskusuunnassa. Karsastan itse potkuja siksi koska niitä on annettu täällä jo ihan tarpeeksi. Annan Selinille mielelläni vielä mahdollisuuden. Kerttula vetäkööt omat johtopäätöksensä ajan kanssa.
Antaa Kerttulan karsastaa ihan rauhassa. Oy:n hallituksella olisi tässä nyt gonahtamisen paikka. Kaikissa oikeissa organisaatioissa valmennusjohdolla on myös tulosvastuu tekemisistään. Niin sai kenkää Claude Julienkin Habsien peräsimestä kun urheilullinen tulos ei seuran johtoporrasta tyydyttänyt. Seuraavan valmentajan scouttaukseen pitäisi vain panostaa huomattavasti enemmän kuin mitä tähänasti on tehty. Seniilin apuvalmentajista ei missään tapauksessa ole jatkamaan eikä organisaation sisällä ole muitakaan ilmeisen sopivia henkilöitä tehtävään eli katseet tulee kääntää ulospäin. Curry tuskin on kiinnostunut palaamaan ja Kojokin on ilmaissut olevansa enemmän kiinnostunut jonkinlaisen Senior Adviserin kuin vastuuvalmentajan roolista.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Paitsi talous ja arvot ynnämuut lässynläät.

Talous ja arvot ovat sulle siis "lässynläätä". Jos Ässät kenkii tätä tahtia koutseja ja maksaa palkkoja päällekäin koronan jatkuessa, ei teidän tarvitse enää murehtia joukkuetta valmentavasta ukosta, taloudesta tai mistään muustakaan lässynläästä. Koska silloin joukkuetta ei enää ole olemassa.

Ja tuo arvojen kutsuminen lässynlääksi oli muodikasta joskus IFK:n edellisen mestaruuden aikoihin, kun arvopuheet olivat pelkkiä korulauseita. Nyt ne oikeasti tarkoittavat jotain ja niillä on merkittäviäkin vaikutuksia esimerkiksi pelaajamarkkinoilla. Take my word sanois joku.

Jotain pitää tapahtua, jotta ensikaudella edes joku käy peleissä.

Niin pitää, mutta tuskin koronan poistaminen maapallolta, tai edes Euroopasta, Suomesta tai Porista on asia, johon Atulla on mahdollisuuksia vaikuttaa, vaikka pelikirja olisi kuinka kovassa tikissä.

Rautakallio, Jyrki Aho, Pekka Virta, Mikael Kotkaniemi, näistä jokainen on saanut Porissa vatillisen paskaa niskaan ja nyt pää pölkyllä on Ari-Pekka Selinillä.

Tässä on erittäin validi pointti, jota Ässissä pitäisi pohtia tarkkaan. Varmasti jokainen näistä yksilöistä on tehnyt virheitä, mutta miten voi olla mahdollista, että muuallakin onnistuneiden kavereiden floppaamiset osuvat melko kovalla prosentilla Porin vierailun yhteyteen? Ja samalla ihmetellään, kun muualla tehdään pitkäjänteistä työtä, joka lopulta johtaa palkintoon. MY GOD!

JOhtaja Virralla, toisin kuin Atulla, on sentään jotain näyttöjä siitä, että hän osaa valmentaa.
Virralla on rintataskussaan yksi hopeamitali, mutta mitä muuta konkreettista näyttöä siellä on menestymisestä? Ja siis varsinkaan, jos suhteutat Selinin meriitteihin ja näyttöihin ja siihen, millaisilla materiaaleilla ja odotusarvoilla ovat koutsanneet?Tämä siis ilman värilaseja, itse arvostan molempia valmentajia ja heidän saavutuksiaan. Ja onhan siellä Atullakin yksi pronssi ja tuon ajan SaiPan kanssa melko mukavia sijoituksia ja pitkäjänteisyyttä.

Niin sai kenkää Claude Julienkin Habsien peräsimestä kun urheilullinen tulos ei seuran johtoporrasta tyydyttänyt.

Ja tähän väliin koit, että NHL:n vertaaminen koronan myötä nappikaupan tasolle taantuneeseen Liigaan on hedelmällistä koska...?
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Jos ensi kaudella joukkue ei ole näpeissä ja Selin siitä huolimatta lähtee huolettomasti maajoukkuereissuun niin vaihto on perusteltu.

Itse en kauhean helpolla halua vaihtaa valmentajaa, mutta aikaisemmat vaihdot on ollut helppo perustella juuri sillä että joukkue ei pelannut enää valmentajalle (Aho), valmentajan kiinnostus lopahti (Rocky II) tai sitten liian huonolla menestyksellä (Miku).
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Sen näkee kaikki,että peli on ollut Atun ajasta suurimman osan todella hukassa. Ainakin minulla vahvasti on mielessä viime kauden tammi-helmikuun pelillinen tasonnosto, joka tapahtui kuin taikaiskusta sekä nyt viime pelien tason nousu yhdistettynä Atun maineeseen kevään valmentajana.

Nyt viime pelien tasonnostoon on vielä hankala tarttua, mutta viime kaudella tosiaan toteutui se tyypillinen atumaisuus, että joukkueen peli oli todellakin parhaimmillaan runkosarjan viimeisen kolmanneksen aikana. Mutta tilanne oli toki ihan eri, koska joukkue ei elänyt juuri yhtään: Hedberg lähti jo lokakuun lopussa, ja sen jälkeen syksyn/talven mittaan ei uusina miehinä tullut kuin Mäkinen, Henttonen ja Haapanen sekä pakistoon Vainio, ja siinäpä se. Joukkue oli siis suurimmaksi osaksi lähes täysin sama, millä kausi aloitettiinkin. Eli aivan eri tilanne päävalmentajalle työskennellä

Mutta vaikka tämä kausi on menty pelaajiston osalta tällä taktiikalla millä on menty, ja isoilta osin juuri siihen valittuun taktiikkaan homma nyt uhkaa kaatua, niin Atu ei silti voi sen varjolla kovinkaan pitkälle väistää omaa vastuutaan jos kausi päättyy runkosarjaan..
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onhan tämä surullista, kun Ässät jää tällä pelaajistolla ulos sääleistäkin!
Jos Selin jatkaa ensi kaudella, hänen on muutettava metodeitaan, ja hankkia sellaiset apukoutsit jotka osaavat muutoksen tehdä hallitusti, jos omat taidot ei riitä. Yv ja Av kuviot pitää saada kuntoon heti kauden alusta. Niin uskomattomia peluutuksia on varsinkin YV:lla nähty, että ei niitä oikein pysty käsittämäänkään enää.
Jos nykypelaajisto on saanut tarpeekseen tästä johtamistyylistä, niin silloin ei hyvältä näytä jatkaa samalla koutsilla enää ensi kautta.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Valitettavasti joudun nyt lyömään eittämättömät faktat pöytään: Selin ei varmastikaan saa tämän kauden aikana potkuja, tämä käsittämätön poikkeuskausi ei vain mahdollista niitä. Siksi olen jo parissa ketjussa sanonut, että jos tässä jäädään playoffien ulkopuolelle, niin Selinin on pakko itse vetää omat johtopäätöksensä (etenkin kun on ainoa valmennustiimistä, jonka sopimus jatkuu). Se on fakta, se on totuus, jota mikään mahti maailmassa ei muuta..
ja näin. Ei tällä kaudella päävalmentajaa potkita ulos. Ei Porissa, eikä muuallakaan, vaikka lomautuskorttia ollaankin pelattu. Mutta aika monessa paikassa olisi minä tahansa muuna kautena laitettu valmentaja jo vaihtoon. Nyt taloudellinen tilanne on kaikkialla sen verran tiukka, ettei yksinkertaisesti ole varaa ostaa päävalmentajien sopimuksia ulos maksaen samalla palkkaa uudelle.

Ei ole ollut helppo kausi Selinillekään eikä joukkueen jatkuva vaihtuvuus helpota tilannetta. Mutta jotenkin silti tuntuu, että Selinin eväät olisi syöty. Siltä se tuntui jo syksyllä, siltä se tuntuu nytkin.
 
Suosikkijoukkue
Pata, Salama
Nyt viime pelien tasonnostoon on vielä hankala tarttua, mutta viime kaudella tosiaan toteutui se tyypillinen atumaisuus, että joukkueen peli oli todellakin parhaimmillaan runkosarjan viimeisen kolmanneksen aikana. Mutta tilanne oli toki ihan eri, koska joukkue ei elänyt juuri yhtään: Hedberg lähti jo lokakuun lopussa, ja sen jälkeen syksyn/talven mittaan ei uusina miehinä tullut kuin Mäkinen, Henttonen ja Haapanen sekä pakistoon Vainio, ja siinäpä se. Joukkue oli siis suurimmaksi osaksi lähes täysin sama, millä kausi aloitettiinkin. Eli aivan eri tilanne päävalmentajalle työskennellä

Mutta vaikka tämä kausi on menty pelaajiston osalta tällä taktiikalla millä on menty, ja juuri siihen valittuun taktiikkaan homma nyt uhkaa kaatua, niin Atu ei silti voi sen varjolla kovinkaan pitkälle väistää omaa vastuutaan jos kausi päättyy runkosarjaan..

Kyllä, juuri näin. (han kiva kuulla, että joku muukin näkee asioita ainakin osittain samoin.)
Se on sitten katsojan silmässä, että haluaako että jaetaan potkut vai ei, mutta juuri tuota kulmaa yritin tuossa hakea, että vaikka Atun valmennusajan Porissa peli on ollut suurimman osan kaudesta suorastaan sanottuna hirveää (minunkin mielestäni), niin asioille lienee olemassa muukin selitys kuin että hän olisi automaattisesti vaan paska valmentaja. 700 peliä ja maajoukkuepestiä ei tod. näk. paska koutsi koskaan saavuta.

Tottakai potkuja voi Selinille haluta/vaatia ja se on ihan fine, varsinkin kun mielestäni perustelet asian oikein hyvin, kuten aiemminkin jo totesin, niin perusteita on myös sille että jatkaa valmentajana ja niitä koitin tuoda esille.

Toki tilanne voi hyvin olla, että kauden valittu strategia on sovittu yhdessä Kerttulan kanssa ja meni syteen tai saveen, niin ensi kausi jatketaan samalla valmennustiimillä. Jotain tämänsuuntaista uskon asiassa olevan taustalla.

Lisäksi otin kantaa tuohon, että mikäli tulkintani tuosta kovemmasta treenirääkistä on oikea ja nyt kun 2 vuotta on (mahdollisesti?) menty runkosarja oikein kovaa, niin tuskin Atun mahdollisena kolmantena vuotena kaikkien pelaajien joukkueessa tarvii niin paljon pelien kustannuksella itseään kehittää fyysisesti ja myös sitä kautta oltaisiin valmiimpia pelaamaan jo syksyllä ja tosiaan hyvässä lykyssä joukkueen runkokin olisi valmis jo hyvissä ajoin ja ensikauteen päästäisiin hyvässä fyysisessä kunnossa ja mahdollisimman paljon jatkumoa sekä pelitavallisten asioiden omaksumista.

Nämä lienee ihan perusasioita kun organisaatioon palkataan valmentaja, joka sitten tuo sitä arkityötä ja työteliästä toimintatapaa tai mitä hienoa ilmaisua haluaakin käyttää. Meidän resursseilla vaan pelien voittaminen kovan runkosarjan treenin aikana lienee melko vaikeaa verrattuna suurseuroihin ja sitten kun kauden aikana tulee vielä ongelmia normaalia enemmän.

Lisätään nyt vielä, että Liigan trendihän on ollut jo aika pitkään tuoda seuraan päävalmentajaksi suhteellisen kokematon uusi valmentaja ja nämä on kyllä useimmiten kostautunut pahasti. Kyllä siellä moni seura on kyykännyt paljon meitä pahemmin viime vuosina ja toki ei siitä pitkä aika ole kun me myös kyykättiin oikein pahasti. (Kotkaniemen aika)

Kirjoitukseni on pitkälti spekulointia ja mielelläni kuulen näkemyksiä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ks

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Valmennus ei ole koko kautena hallinnut tilannetta. Syksyllä pelattiin porimankiekkoa ja se vuoti liikaa omiin ja tulos oli huono. Oli pakko tilkitä puolustuspeliä ja palata edelliskauden kiekkoon, joka sopii nykymiehistölle huonosti. Tulos paranikin, mutta nyt on taas tuloksenteon kanssa vaikeuksia.

Suurin syyllinen on ilman muuta Kerttula, jonka nerokas strategia on koko ajan tässä taustalla. Nyt strategian nerokkuuden näyttämiseen on 15 peliä aikaa.

Selin ulos ja Arponen tilalle? Mutta niinhän jo olikin pitkän aikaa kun Selin oli poissa. Vai onko esittää joku pelastaja, siis vähänkin realistinen?
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Valmentajat lomalle ja pelaajat hoitaa itse. Ensi kaudeksi ns hifkit eli Atu ulos ja Pikkarainen sisään. Kuulemma ymmärtää peliä.
 

Spede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
En kyllä Seliniä enää tällä kaudella lähtis kenkimään, koska se on jo mielestäni liian myöhäistä. Jos täällä puolustellaan Seliniä sillä, että pelaaja vaihtuvuus on ollut niin suurta eikä siksi saa peliä yhtenäiseksi, niin miten joku ulkopuoline sen tässä kohtaa saisi toimivaksi?
Se mikä Selinissä minua henkilökohtaisesti mättää on se, että tuntuu että hänellä ei ole mitään tunnetta pelissä ja se heijastuu myös joukkueen pelaajistoon. En halua mitään seinähullua vaihtoaitioon huutamaan, mutta välistä olisi oikeasti ihan mukava nähdä oikeaa raivoa niin valmentajalta kuin joukkueeltakin. Myös se että pistekeskiarvo verrattuna viime vuoteen on täysin sama, keroo mielestäni siitä että mitään kehitystä ei ole tapahtunut. viime vuonna se riitti kymmenen joukkoon, tänä vuonna ei.

Ei Selin varmasti ole paska valmentaja, mutta on vaan tällä kertaa väärässä paikassa. Ihan niin kuin oli Pekka Virtakin aikoinaan täällä. Silloin Ässissä taisi olla hieman liian raskas jalkaista pelaajistoa kärjessä Pekka Virran sapluunaa varten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös