Mainos

Kenestä/Mistä pelastaja Tampereen Ilvekselle??

  • 134 002
  • 221
Kestääkö Juhan leuka?

Mitä helvettiä? Menestymismahdollisuuskein takiako sinä seuraat vain Ilvestä? Kyllä sitä seuraa pitää tukea myös vaikeinakin aikoina eikä vain silloin kun kaikki menee hyvin tai ihan ok. Juuri tällaiset fanit tekemät myös oman hallansa seuran toiminnalle kun selkä käännetään vastoinkäymisten takia mutta kun joukkue on taas jaloilleen niin voi hyvillä mielin tulla tukemaan ja kannattamaan meidän joukkuetta.

En halua tehdä seuraavasta ajatuksesta liian mustavalkoista, mutta voisiko ilveksen taustahenkilöiden välillä vallita tilanne, että virheitä sallitaan monessakin mielessä enemmän, kun hallissa on katsojia kumminkin se vakio 4000 vähintään?

Mitä jos viime kaudella olisi ollut 1500 katsojaa peleissä? Tai Aamulehden tekstaripalstalla alkanut olemaan viestejä "Ilveksen kausikortti hukkunut välillä hakametsä-hervanta, löytäjä saa pitää"? Olisiko hankittu huippu centteri ajallaan, kysymyksiä riittää ja tästä saa varmasti ajatuksesta kiinni.

Korostan loppuun vielä, että ilvestä kannatetaan aina ylä- ja alamäissä, mutta viime aikojen kikkailu on sattunut Juhaa leukaan ja useasti :)

http://www.youtube.com/watch?v=nunmui1YRNM
Linkki vie youtubeen, jossa selvitetään miltä kikkailu näyttää
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
En halua tehdä seuraavasta ajatuksesta liian mustavalkoista, mutta voisiko ilveksen taustahenkilöiden välillä vallita tilanne, että virheitä sallitaan monessakin mielessä enemmän, kun hallissa on katsojia kumminkin se vakio 4000 vähintään?

Itse uskon että asia on 100% juuri näin. Mutta siinä on vaan se että miten ihmeessä ne kaikki viritykset ja yritykset menee aina perseelleen. Ei kait ne tahallaan mokaile, vaikka tietävätkin että ei tyhjille katsomoille tarvitse pelata.
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aamulehti | Ilveksen tilanne huolestuttaa SM-liigaa

Myös liiga reagoi omalta osaltaan Ilveksen tilanteeseen.

Kyllä nyt täytyisi hälytyskellot soida ja ihmisillä olla halua saada asiat kuntoon. Ei ymmärrä, jos seura "tuhotaan" vaan pippelin mittaus kilpailun takia. Kyllä kaupungista löytyy ilves henkisiä ihmisiä joilla on halua ja rahaa, mikäli joku ottaisi asiakseen ja lakin kouraan. Vaikka olenkin Tapparan mies, niin toivon, etä naapuri saa asiansa kuntoon.
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei kukaan myynyt Vinnielle yhtään mitään. Ilves oli 90-luvun puolivälissä yhdistys, Liiga-Ilves ry. Pirusti oli velkaa, mutta johdolla ei ollut rahaa. Ei sitten yhtään.

Mikko "Miksa" Mäkelä oli sitten jossain New Yorkin seurapiirielämässä sattumalta tavannut Vinnnien. Hän oli mies, joka halusi omistaa jääkiekkoseuran.

Lopulta Liiga-Ilves ry päätyi Mäkelän takia Vinnien hoiviin. Vinnie näet lainasi rahaa Liiga-Ilves ry:lle huomattavia summia. Lopulta 1990-luvun lopussa Liiga-Ilves ry oli velkaa muutamia miljoonia velkaa sinne ja tänne. Pahinta oli, että myös verottajalle. Lopulta ry toiminta päätettiin lopettaa, perustettiin Oy ja Vinnie sai lainaamistaan rahoista korvaukseksi määräyvallan = huomattavan määrän osakkeista.

Nähdäkseni tässä on tavallaan ongelman ydin. En tunne Vincent Manngardia henkilökohtaisesti tai edes ole koskaan puhunut herran kanssa, joten seuraava on pelkkää spekulaatiota. Uskon, että Vinnie todella välittää Ilveksestä (sitä Ilvestä minkä hän tuntee) ja oikeasti hänellä varmasti on päällimmäisenä tavoitteena Ilveksen menestyminen. Monet asiat viittaavat tähän suuntaan, enkä itse usko, että Ilves olisi Manngardille ainoastaan bisnestä tai jokin kiva leikkikalu, millä tehdä mitä haluaa. Mutta se Ilves, mitä hän kannustaa, on aina ollut hänen ''omistuksessaan''. Voidaan kai heittää ilmoille ajatus, että on täysin mahdollista, että Vincent Manngard kuuli jääkiekkoseura Ilveksen olemassaolosta ensimmäistä kertaa samassa keskustelussa, missä tuli esille hänen mahdollisesti seuralle antama rahallinen tuki. Näin on mielestäni sinänsä ymmärrettävää, että hän ei halua myydä. Itsekästä kyllä, mutta samalla myös ymmärrettävää. Se Ilves, mitä hän kannustaa ja on aina kannustanut, on aina ollut myös hänen vallassaan. Jos homma olisi ainoastaan bisnestä tai leikkikalu, niin myyminen olisi nähdäkseni paljon todennäköisempää, kuin nyt kun mies ja seura ovat ainakin miehen mielessä lähes yhtä.

Koska homman voi sanoa menevän päin persettä Manngardin ollessa omistajana ja vallassa (näin pitkän ajan jälkeen tälläisen tulevaisuuteenkin suuntautuvan yleistyksen voi kai heittää ilmoille) ja mitään muutosta ei ole näkyvissä, niin eipä tässä paljoa naurata.

Sinänsä konkurssi rupeaa kai omallakin kohdalla näyttämään kaikkein järkevimmältä vaihtoehdolta, mutta sanon, että aivan perseestä sekin on. Jotkut ovat heittäneet ilmoille ajatuksia, että muutamassa vuodessa sieltä noustaan kuin Feeniks-lintu mistä ikinä nousikaan, mikä on minun nähdäkseni melkoista naiiviutta. Kyllähän tiestä tulisi erittäin pitkä ja raskas, mutta millään tavalla mahdotonta ei ole, etteikö tuloksena olisi entistä vahvempi Ilves.
 

fakiiri

Jäsen
Nyt huutelen vieraisiin pöytiin...syntyperäisenä stadilaisena, mutta kesiään paljon Tampereella viettäneenä Ilveksen tilanne näyttäytyy seuraavanlaisena.

Ilveksen väkeä hallituksesta toimiston kautta kannattajiin vaivaa luulotauti. Kuvitellaan, että Ilves on suurseura. Fakta kuitenkin on, että viimeisen 40 vuoden aikana Ilves on voittanut tasan kaksi mestaruutta. Nyt Ilves on liigan pohjasakkaa. Ilves on alemman keskikastin seura, ei suurseura. Instituutio ehkä, mutta maineteot ovat pääosin 50 vuoden takaa, ja kauempaakin.

Tämä luulotauti näkyy muun muassa siinä, miten heikosti seurassa on toiminnan tasoa päivitetty tämän päivän vaatimuksia vastaavaksi. Urheilullisen puuhastelun todisteeksi käy vaikkapa se, että Ilveksen valmennus on viimeksi ollut innovatiivista, etujoukoissa kulkevaa Sakari Pietilän ensimmäisellä jaksolla 1980-luvun lopussa. Siis yli 20 vuotta sitten! Sen jälkeen Ilveksen valmentajana on nähty kaikenlaisia hahmoja, yhteistä heille on se, etteivät he ole olleet mitenkään edistyksellisiä tai poikkeuksellisen osaavia valmentajia.

Luulotauti on myös näkynyt siinä, ettei Ilveksessä, eikä aina Tapparassakaan, ole pelaajien vaatimustasoa nostettu 2000-luvun edellyttämälle tasolle. On kuviteltu, että osataan harjoitella ja elää urheilijan elämää, totuus on toisenlainen.

Luulotautiin liittyy myös vääränlainen, paikoin IFK:sta tuttu ylimielisyys. Kun Heikki Mälkiä yritti 1990- ja 2000-lukujen taitteessa nostaa vaatimustasoa ja päivittää tekemisen laatua, kimpussa oli koko seurayhteisö. Ilves ei mitenkään seurana helpottanut urheilullisen tason nostoyrityksiä.

Oma lukunsa on talous. Kun lukee Olli Mustosen kirjan Veijareita ja Virtuooseja, käy ilmi että Ilveksen talous on ollut enemmän tai vähemmän sekaisin ainakin viimeiset 30 vuotta. Onneksi olkoon! Se on saavutus. Miten Ilvekseen ovatkin kaikki tumpulat osuneet taloutta hoitamaan?

Fakta on, että Pirkanmaan talousalue Tapparan kanssa jaettunakin niin iso, että kerättyä rahaa pitäisi olla enemmän. Ilveksessä on tyydytty liian vähään rahankeruussa.

Ja lopuksi: Paskanpuhuminen Tampereella järkyttävällä tasolla. Tuntuu kuin Ilveksen liepeilläkin liikkuu ihmisiä, joiden ainoa tavoite on puukottaa selkään ja mustamaalata kaikkia muita seuraihmisiä. Tämä on ainutlaatuista, mistä se johtuu?

Näistä tekijöistä Ilveksen ahdinko johtuu, pala palalta.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen väkeä hallituksesta toimiston kautta kannattajiin vaivaa luulotauti. Kuvitellaan, että Ilves on suurseura.

Luulotauti on myös näkynyt siinä, ettei Ilveksessä, eikä aina Tapparassakaan, ole pelaajien vaatimustasoa nostettu 2000-luvun edellyttämälle tasolle. On kuviteltu, että osataan harjoitella ja elää urheilijan elämää, totuus on toisenlainen.

Fakta on, että Pirkanmaan talousalue Tapparan kanssa jaettunakin niin iso, että kerättyä rahaa pitäisi olla enemmän. Ilveksessä on tyydytty liian vähään rahankeruussa.

Ja lopuksi: Paskanpuhuminen Tampereella järkyttävällä tasolla. Tuntuu kuin Ilveksen liepeilläkin liikkuu ihmisiä, joiden ainoa tavoite on puukottaa selkään ja mustamaalata kaikkia muita seuraihmisiä. Tämä on ainutlaatuista, mistä se johtuu?

Olipas uskomattoman hyvä kirjoitus. Varsinkin noihin lainttuihin kohtiin kiteytyy koko ongelma:
80-luvun menestysorganisaatio (vaikkakin vain yksi mestaruus silloin) on edelleen Ilveksen punainen lanka toiminnalle.

Toimimme oikeasti isolla talousalueella, jonka rajat kulkevat Vammalasta Valkeakoskelle.
Siitä huolimatta isoimmat markkinointikikat ovat harjoittelut Lempäälässä (pääsee paikalliset näkemään), ilmoitetaan peleistä Aamulehdessä & 957:ssa ja järjestetään koulukadulla hulabaloota ry:n kesken.

Missä ovat esimerkiksi yhteistyökumppanien korostamiset näissä? Kummipelaajat isoimmille sponsoreille?
Harjoitusotteluita ympäri Pirkanmaata, jotta fanipohjaa ja sponsoreita saataisiin laajennettua?

Jos mietin isoja Ilveksen sponsoreita niin valitettavasti vain Hummel tulee mieleen. Jos paita- / kehänlaitamainokset ovat AINOA näkyminen sponsorimarkkinoinnissa niin ei tarvitse ihmetellä tyytymättömyyttä sponsoreitten seassa, mitä viime kauden aikanakin puhuttiin.
(Tosin sponsoreidenkin ehtona on varmaan nykyään ilves-sydän, eli ei saa vaatia mitään vastiketta rahoilleen...)
 
Yllä olevaan sen verran, että mielestäni toissa kaudella Ilvesleiri oli suht yhteinäisesti Ilveksen takana eikä soraääniä hirveästi kuulunut ja siinä olisi ollut hyvä sauma rakentaa pohjat tulevaisuudelle. Sitten joku sai sen aivopierun ja keksi muuttaa täysin tuota viihdyttävää ja menestyksekästäkin pelitapaa. No kausi meni miten meni ja nyt se orastava yhtenäisyyskin on tipotiessään.

Enää tästä sirkuksesta puuttuu vain se, että vanha johto palaa...
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lahtelaisena olen seurannut enemmän kuin tarpeeksi helvetin huonosti hoidettua seuraa eli näitä reippaita ja alkuaikojen Pelicanssia ja mitä tästä perseilystä on otettu opiksi:

- Pääomistajan ja toimitusjohtajan täytyy ymmärtää ja rakastaa itse peliä, että oikeasti ymmärtää pelin vaatimukset. Rihkamakauppiaan ura ei antanut Jorma "jorma" Kososelle kompetenssia johtaa ammattilisjoukkuetta. Varsinkin kun joukkueen asioihin sekaantui onnettomia häntäkärpäsiä, joiden motiivi olla mukana oli sosiaalisen statuksen nosto.

Kun rotat jättivät konkurssiin uppoavan laivan, niin käänne tapahtui, kun ylin johto koostui kahdesta intohimoisesta kiekkomiehestä, joista toinen oli tarkan euron Kaarna ja toinen omia rahojaan likoon laittanut Nurminen. Nousu kuilun partaalta oli todellinen hevoskuuri, mutta se onnistui.

Eli Ipan pitäisi keksiä joku keino saada egoaan pönkittävät harrastajat pois päätöksenteosta ja antaa toimeenpanovalta osaajille. Ei Suomen perinteikkäin seura ole ansainnut tämmoista persraiskausta!
 
Viimeksi muokattu:

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Eli Ipan pitäisi keksiä joku keino saada egoaan pönkittävät harrastajat pois päätöksenteosta ja antaa toimeenpanovalta osaajille. Ei Suomen perinteikkäin seura ole ansainnut tämmoista persraiskausta!

Naulan kantaan. Jollain ihmeen konstilla hallitus pitäisi saada taujamaan, että operatiivisen toiminnan johtoon pitäisi saada joku "jukkaholtari", joka oikeasti tietää, että mitä ammattimaisen jaakiekko-organisaation rakentaminen vaatii. Lisäksi hän saisi tosiaan pidettyä taustavaikuttajat omissa ruoduissaan. Tähän amatööriporukkaanhan tämä Meskasenkin ero lopulta liittyi(oli se sitten positiivinen asia tai ei).

Eli ammattilaiset hoitamaan Ilvestä, muuten on ihan sama mennäänkö sitten vaikka konkurssiin.. Edelleen ollaan mielestäni kaikille potkut-tilanteessa. Hallitusta myöden.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
En tiedä Ilveksen taustoista mitään, joten en sen kummemmin voi kommentoida tätä asiaa, mutta tämän ketjun lukeneena herää välittömästi kysymyksiä.

Joku kirjoitti lyhyen viestin loistavasti siitä, miten seura on päätynyt Manngardin haltuun ja siihen liittyvästä. Mitä tämä Manngard haluaa tästä seurasta? Niin kauan kuin tämä mies (pää)omistaa seuran, tämä on olennaisin kysymys. Pahoittelut tästä esimerkistä, mutta Sami Kapanen ainakin tietää, mitä haluaa KalPasta. Manngardille ei ole varmasti ongelma sijoittaa rahaa, onko kyse halusta vai siitä, ettei tiedä itsekään mitä on tekemässä? Jos ei tiedä, niin ensimmäiseksi pitää palkata tärkeimmille paikoille asiantuntevat miehet (ehkä hän uskoi näin tehneensä). Aloitetaan pelaajahankinnoista vastaavalla, mikä titteli se sitten onkin. Kun rahaa on käytössä, niin asiantunteva kaveri hankkii varmasti kunnon pelaajia (sellaisia, mitä valmentaja haluaa). Bisneksenä Manngard ei mitenkään voi tätä pitää, joten eiköhän se edelleenkin ole suurin syy se, "omistaisinpa joskus jääkiekkojoukkueen" -ajatus, mikä mainittiin aiemmissa viesteissä.

Lihavoitu osa on kaikista tärkein kysymys. Miten tärkeänä mies pitää Ilvestä ja mitä hän on valmis tekemään. Rahalla luulisi saavan tietotaitoa, vaikka ei itse olisikaan mikään jääkiekkonero.

Rahaa Manngardilla on varmasti vaikka kuinka, mutta ei sitäkään voi käyttää miten tahansa, kuten ei ole käytettykään. Organisaation putkisto on pitkä, mutta siellä se ongelma sijaitsee?
 

Peeveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joku kirjoitti lyhyen viestin loistavasti siitä, miten seura on päätynyt Manngardin haltuun ja siihen liittyvästä. Mitä tämä Manngard haluaa tästä seurasta? Niin kauan kuin tämä mies (pää)omistaa seuran, tämä on olennaisin kysymys. Pahoittelut tästä esimerkistä, mutta Sami Kapanen ainakin tietää, mitä haluaa KalPasta.

Ilveksen tapauksessa en usko tämän olevan ongelma, siis tietämisen. Ongelma taitaa olla se, että Manngardin haluilla on kauhean vähän tekemistä Ilveksen menestymisen tai jääkiekon kanssa ylipäätään.

Joku paremmin selvillä oleva voisi spekuloida, paljonko Manngard on nostanut Ilveksestä rahaa, suoraan ja välillisesti.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En tiedä Ilveksen taustoista mitään, joten en sen kummemmin voi kommentoida tätä asiaa, mutta tämän ketjun lukeneena herää välittömästi kysymyksiä.

Joku kirjoitti lyhyen viestin loistavasti siitä, miten seura on päätynyt Manngardin haltuun ja siihen liittyvästä. Mitä tämä Manngard haluaa tästä seurasta? Niin kauan kuin tämä mies (pää)omistaa seuran, tämä on olennaisin kysymys. Pahoittelut tästä esimerkistä, mutta Sami Kapanen ainakin tietää, mitä haluaa KalPasta. Manngardille ei ole varmasti ongelma sijoittaa rahaa, onko kyse halusta vai siitä, ettei tiedä itsekään mitä on tekemässä? Jos ei tiedä, niin ensimmäiseksi pitää palkata tärkeimmille paikoille asiantuntevat miehet (ehkä hän uskoi näin tehneensä). Aloitetaan pelaajahankinnoista vastaavalla, mikä titteli se sitten onkin. Kun rahaa on käytössä, niin asiantunteva kaveri hankkii varmasti kunnon pelaajia (sellaisia, mitä valmentaja haluaa). Bisneksenä Manngard ei mitenkään voi tätä pitää, joten eiköhän se edelleenkin ole suurin syy se, "omistaisinpa joskus jääkiekkojoukkueen" -ajatus, mikä mainittiin aiemmissa viesteissä.

Lihavoitu osa on kaikista tärkein kysymys. Miten tärkeänä mies pitää Ilvestä ja mitä hän on valmis tekemään. Rahalla luulisi saavan tietotaitoa, vaikka ei itse olisikaan mikään jääkiekkonero.

Rahaa Manngardilla on varmasti vaikka kuinka, mutta ei sitäkään voi käyttää miten tahansa, kuten ei ole käytettykään. Organisaation putkisto on pitkä, mutta siellä se ongelma sijaitsee?

Manngardin omistuksen ongelma oli Meskasen tuloon saakka se, että Pääsääntöisesti hän ja hänen luottoimiehensä Jääskeläinen ja Lagerstam valitsivat vääränlaisia ihmisiä johtotehtäviin. Palkollisten piti olla ensisijaisesti lojaaleja kolmikolle, joiden työmaa ei ollut päätoimisesti Ilveksessä. Kolmikko on huseerannut (vieläkin) enemmänkin fanipohjalla taustalla. Palkollisten omatoimisuus johti helposti kriiseihin. Näin tapahtui esimerkiksi Risto Jalon toimitusjohtaja/urhelilutoimenjohtaja-kaudella, jolloin Jalo lähti kävelemään ylitettyään muistini mukaan omatoimisuudessaan jonkun rajan. Jalon jälkeen puikkoihin tulleet Honkalehto-Hautamaa olivat kolmikon valvovan silmän alla, ja heillä ei ollut juurikaan valtaa, mutta paljon vastuuta. Manngard ja Jääskeläinen kävelivät mennen tullen kaksikon yli. Valmentajavalinnat olivat pitkälti mr. Manngardin käsialaa.
Strategioita lanseerattiin, mutta unohdettiin nimetä vastuuhenkilöt. Näin sössittiin esim. Poika ja Ilves -strategia lupaavien 1987-88 -ikäluokkien kanssa (Lindgren, Sandell, Huhtala, Mielonen, Lehtivuori, Korhonen, Mattila, Antonen). Yhtä karusti on käymässä 1990 ja 1991 syntyneiden kanssa (Rask, Rajala, Myttynen...).

Edellinen karsinta sai Manngardin muuttamaan toimintatapaansa. Hän antoi luvan Ilveksen hallituksen laajentamiselle. Mukaan otettiin pitkän linjan Ilves-faneja Meskanen ja Helenius. Meskanen toi mukanaan myös rahaa, jota hän pumppasi Ilvekseen sen viimeisimmissä kriiseissä. Valmentajaksi otettiin Pajuoja ja Manngardin luotettu Helminen. Urheilutoimenjohtajaksi otettiin Hiitelä ja toimitusjohtajaksi Meskasen valinta Ville Raunio.

Ensimmäinen kausi menikin nuorella ja halvalla joukkueella erinomaisesti. Pelaajahankintoihin ei ollut varaa, joten niissä ei voinut myöskään pahemmin epäonnistua. Esim. rapakuntoinen Mark Lee treenattiin kauden aikana kuntoon, ja kaveri oli loppukaudesta varsin hyvä. Myös konkarin, Pasi Määttäsen rooli joukkueessa oli tärkeä.

Taloudellisesti tämäkin kausi oli haparoiva. Sen aikana siivottiin vanhoja talousitoumuksia pois lisäämällä seuran velkaa sen omistajille. Uusi toimitusjohtaja sai vähitellen tulovirrat kasvamaan, mutta hänen johdollaan kuluvirta kasvoi vieläkin nopeammin. Ilveksen taloushallinto ulkoistettiin kokonaan isolle tilitoimistolle, joka antoi toisaalta taloudenpidolle ryhtiä, mutta saattoi sitoa myös talousjohtamisen käsiä. Toisaalta tavalliset kannattajat eivät voi tietää, kuinka hyvin ison tilitoimiston palveluja osattiin hyödyntää ilveksen talous- ja urheilujohtamisessa.(Kulujen nopean kasvun syyt ja syylliset ovat edelleen selvittämättä).

Kauteen 2011-2012 päästiin kuitenkin paremmalta pohjalta. Joukkueen runko oli saatu pidettyä kasassa. Koistisen sopimuksen jälkeen joukkue olisi kaivannut eniten I-ketjun keskushyökkääjää ja takuuvarmaa I-kentän maalintekijää. Tarjolle tulivat kuitenkin ilves-kasvatit Vesa Toskala ja Martti Järventie, joiden sopimuksia varten Ilveksen vastuuhenkilöt mm. valmentaja Pajuoja tekivät lisämyyntityötä.

Samanaikaisesti valmentajakasikon väleihin alkoi ilmaantua säröjä (tätä en voi ikävä kyllä avata tämän enempää), eikä valmistautuminen kauteen sujunut niin hyvin kuin olisi voinut. Joukkue ei ollut kauteen valmis ja pelitapa osoittautui joukkueen valmiustasolle vääräksi. Ilves hyökkäsi pääkkönä ns. pystysuunnan kiekkoa, ja joukkue oli vastustajan saadessa kiekon levällään kuin Jokisen eväät.

Päävalmentaja Pajuoja ryhtyi muokkaamaan pelitapaa joukkueen vireystasolle sopivammaksi. Peli alkoi näyttää paremmalta. Ilves alkoi hallita pelejä. Tämä ei kuitenkaan sopinut Hiitelälle ja Helmiselle. Pajuoja ei saanut pelitapa-käännöksensä jälkeen pistetiliä karttumaan, vaikka joukkue pelasi silmin nähden paremmin ja tasapainoisemmin. Tässä tilanteessa hallitus, joka luotti varsinkin Helmiseen, junaili ratkaisun, missä Pajuoja sai lähteä. Hiitelä joutui ottamaan muodollisen päävalmentajan paikan, vaikka tosiasiallisesti joukkuetta vetivät Helminen ja Pekka Kangasalusta. Kuten tiedetään Joukkue ei heidän johdollaan noussut, paitsi Raipen ollessa nuorten MM-kisoissa valmentajana Ilves pelasi varsin hyvin, Kangasalustan toimiessa silloin tosiasiallisena valmentajana.

Joulun jälkeen lähti Ville Koistinen ja hieman myöhemmin Ryan Glenn ja Mark Lee. Joukkue ajautui karsintoihin pelaamalla kuitenkin viimeisillä kierroksilla paineettomassa tilassa varsin hyvää kiekkoa. Paradoksaalista tässäkin oli se, että tiukasti pystysuunnan kiekon nimiin vannoneet Helminen & Hiitelä ryhtyivät peluuttamaan joukkuetta paljolti Pajuojan tapaan. Joukkueelle sallittiin enemmän hitaita lähtöjä, jollei nopean pidemmän avauksen mahdollisuutta ollut. Karsinnat selvitettiin parempien yksilöiden avulla. Valmennus ei saanut joukkuetta missään vaiheessa pelaamaan joukkueena luovasti, vaikka materiaalin suhteen tasoero olikin selvä.

Loppukeväästä 2012 alkoi liikkua tietoja, joiden mukaan Ilves tulee tekemään liikevaihdon ennätyslukemistaan huolimatta tappiota. Tappiota oli tulossa, vaikka Ilves oli myynyt Koistisen,Glennin ja Leen (kauden aikana hankittiin Kangasniemi ja Kivimäki). Ilves sai lisäksi karsintapeleistä lisätuloja. Näistä tekijöistä huolimatta Ilveksen tulos oli jäämässä tappiolle. Samaan aikaan liikkui muitakin juttuja taloudenpitoon liittyen. Ja nyt Meskanen ja Raunio ovat lähdössä/lähteneet. Meskasen luopuminen on sikäli sääli, että valta lipuu nyt takaisin täysin Manngardille ja hänen neuvonantajilleen. Heidän johdollaan Ilves ajautui kuitenkin karille, josta Meskanen ja Raunio eivät saaneet Ilvestä irrotettua. Ilveksen hallitukseen pitäisi saada kiekko-osaamista (vrt. Pelicans ja nimimerkki Lihaani viesti yllä). Taustalla liittyneiden viestien mukaan voidaan päätellä, että hallitustyö Ilveksessä ei kiinnosta senkaltaisia kiekko-talousihmisiä, joilla voisi olla jotain annettavaa seuralle. Tämä on sikäli ymmärrettävää, että tarjolla on lähinnä marionetin roolia Manngardin vedellessä lankoja.

Ilves sai pidettyä joukkueen rungon hyvin kasassa, kiitos Hiitelän aikaisempien pitkien sopimusten. Ensi kauteen joukkue on lähdässä kaksikon Helminen-Viitakoski voimin. Helmisen toimiessa päävalmentajana. Helminen on saanut/ottanut raskaan kelkan vetääkseen. Toisaalta hän on osittain myös oman tonttinsa rakentanut, joten hänellä on myös raskas vastuu Ilveksen urheilullisesta menestymisestä ensi kaudella. Ilves-kannattajat toivovat Raipen ottavan isoja askeleita ensi kesän aikana

Pelaajahankintalinjasta saattaa päätellä, että kassassa ei ole liiaksi rahaa, ja puutteena on edelleen ne viime kaudelta tutut: I-sentteri ja maalintekijä. Lisäksi uupuu II-sentteriäkin. Jos Rajala palaisi NHL-leiriltä Ilvekseen, täyttäisi hän tuon maalintekijän paikan.

Tässä lyhyt historia viime vuosista painottuen kahteen viimeiseen kauteen.
 
Viimeksi muokattu:

Peeveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Manngardin omistuksen ongelma oli Meskasen tuloon saakka se, että Pääsääntöisesti hän ja hänen luottoimiehensä Jääskeläinen ja Lagerstam valitsivat vääränlaisia ihmisiä johtotehtäviin. Palkollisten piti olla ensisijaisesti lojaaleja kolmikolle, joiden työmaa ei ollut päätoimisesti Ilveksessä. Kolmikko on huseerannut (vieläkin) enemmänkin fanipohjalla taustalla. Palkollisten omatoimisuus johti helposti kriiseihin. Näin tapahtui esimerkiksi Risto Jalon toimitusjohtaja/urhelilutoimenjohtaja-kaudella, jolloin Jalo lähti kävelemään ylitettyään muistini mukaan omatoimisuudessaan jonkun rajan. Jalon jälkeen puikkoihin tulleet Honkalehto-Hautamaa olivat kolmikon valvovan silmän alla, ja heillä ei ollut juurikaan valtaa, mutta paljon vastuuta. Manngard ja Jääskeläinen kävelivät mennen tullen kaksikon yli. Valmentajavalinnat olivat pitkälti mr. Manngardin käsialaa.
Strategioita lanseerattiin, mutta unohdettiin nimetä vastuuhenkilöt. Näin sössittiin esim. Poika ja Ilves -strategia lupaavien 1987-88 -ikäluokkien kanssa (Lindgren, Sandell, Huhtala, Mielonen, Lehtivuori, Korhonen, Mattila, Antonen). Yhtä karusti on käymässä 1990 ja 1991 syntyneiden kanssa (Rask, Rajala, Myttynen...).

Mun nähdäkseni teet tässä virhearvion. Mitä Meskasen lähdöstä on kuulunut, Manngard haluaa edelleen lojaaleita "palkollisia". Vähän hankala puhua palkollisista, kun pääomistaja odottaa alaistensa pikemminkin maksavan Ilvekselle kuin päinvastoin.

Ilvestä on pyöritetty paskannielijä-bulvaanien kautta, eikä meno näytä mihinkään muuttuneen. Siitä, valitsiko kolmikko vääriä henkilöitä, voi olla montaa mieltä. Minun nähdäkseni he onnistuivat valitsemaan juuri sellaisia ihmisiä, kun yrittivätkin. Fanit ja lehdistö tiputtivat paskan juuri niiden ihmisten niskaan, jonne se oli suunniteltu tippumaan.

Manngardhan lupaili Meskasen tullessa tiputtaa omistusosuuttaan, tai ainakin vihjaili. Tämä ei ilmeisesti ollut koskaan se tarkoitus, ei ainakaan realistisesti.

Mikä itseäni kummastuttaa Ilveksessä, ovat pitkään jatkuneet mystiset talousluvut. Vuosi toisensa jälkeen veloista olisi pitänyt päästä eroon ja kohti parempaa taloudellista mahdollisuutta satsata joukkueeseen. Aina velkoja kuitenkin on, ja aina talous menee päin mäntyä. Vaikka tulopuoli olisi kuinka petrannut, heikolla pelaajabudjetilla taisteleva joukkue velkaantuu lisää ja lisää. Meskasen ulostulo tarjosi, joskin hyvin spekulatiivisen, perspektiivin: tämä taloudellinen tilanne on juuri se, mitä pääomistaja hännystelijöineen tavoitteleekin.

Lupaukset muutoksesta ovat tyhjiä, eiköhän se kortti ole jo nähty?
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mun nähdäkseni teet tässä virhearvion. Mitä Meskasen lähdöstä on kuulunut, Manngard haluaa edelleen lojaaleita "palkollisia". Vähän hankala puhua palkollisista, kun pääomistaja odottaa alaistensa pikemminkin maksavan Ilvekselle kuin päinvastoin.

Ilvestä on pyöritetty paskannielijä-bulvaanien kautta, eikä meno näytä mihinkään muuttuneen. Siitä, valitsiko kolmikko vääriä henkilöitä, voi olla montaa mieltä. Minun nähdäkseni he onnistuivat valitsemaan juuri sellaisia ihmisiä, kun yrittivätkin. Fanit ja lehdistö tiputtivat paskan juuri niiden ihmisten niskaan, jonne se oli suunniteltu tippumaan.

Manngardhan lupaili Meskasen tullessa tiputtaa omistusosuuttaan, tai ainakin vihjaili. Tämä ei ilmeisesti ollut koskaan se tarkoitus, ei ainakaan realistisesti.

Mikä itseäni kummastuttaa Ilveksessä, ovat pitkään jatkuneet mystiset talousluvut. Vuosi toisensa jälkeen veloista olisi pitänyt päästä eroon ja kohti parempaa taloudellista mahdollisuutta satsata joukkueeseen. Aina velkoja kuitenkin on, ja aina talous menee päin mäntyä. Vaikka tulopuoli olisi kuinka petrannut, heikolla pelaajabudjetilla taisteleva joukkue velkaantuu lisää ja lisää. Meskasen ulostulo tarjosi, joskin hyvin spekulatiivisen, perspektiivin: tämä taloudellinen tilanne on juuri se, mitä pääomistaja hännystelijöineen tavoitteleekin.
Lupaukset muutoksesta ovat tyhjiä, eiköhän se kortti ole jo nähty?

Joo olet oikeassa. Kirjoitin Ilveksen mahdollisen positiivisen kehityksen näkökulmasta. Eli jos olisi haluttu menestyä, olisi toimitusjohtajien ja muiden pitänyt olla kovempia tekijöitä. Mutta lapatossujahan Manngard ja kumppanit Jalon jälkeen varmasti hakivatkin.

Totuus on se, että Honkalehdon aikana Ilves taantui ylemmästä keskisarjalaisesta pohjamutiin. Kyllä toimitusjohtajalla pitäisi olla vastuun lisäksi valtaa ja osaamista niiden käyttämiseen. On varsin vaikea arvioida, että minkälainen Honkalehdon tulos olisi ollut, jos hän olisi voinut toimia oikeasti toimitusjohtajana. Nyt kuitenkin on mennyt näin, eikä Meskanen-Raunio kaksikko kyennyt erikoisissa olosuhteissa juurikaan parempaan.
 

fakiiri

Jäsen
Ilveksen touhut vuonna 2012 pitää nähdä laajemmassa kuvassa. Tässä ei ole nyt kyse oikeastaan siitä, mitä taistelupari Meskanen&Raunio on tehnyt tai ei ole tehnyt. Iso kysymys on, miksi ihmeessä Ilveksen seurajohto, taloudellinen puoli ja urheilullinen osaaminen ovat olleet huonolla tolalla 30 vuoden ajan. 1980-luvulla urheilullinen puoli oli vielä, kiitos omien junioreiden, varsin hyvällä tasolla, mutta talouspuoli pätki jo tuolloin.

Miten on mahdollista, että Ilveksen johdossa on vuosi toisensa jälkeen fanipohjalta toimivia ihmisiä, joita ei ikinä saa päästää seurajohtoon? Miten on mahdollista, että Ilves-ihmiset riitelevät seuran sisällä ja seuran ulkopuolella jatkuvasti, nykyinen riita kai juontuu vuoteen 1993, kun Manngard tuli kuvioihin mukaan? Miten on mahdollista, ettei Ilves kerää Pirkanmaan suurelta talousalueelta enempää euroja? Miksi ihmeessä Ilveksessä tehdään jatkuvaa pesäeroa Oy:n ja ry:n välille? Ilveksen pitäisi olla yksi iso, yhtenäinen seura. Ry- ja Oy -jako ovat vain hallinnollisia järjestelyitä.

Miksi Ilveksen taloudellisen puolen lisäksi urheilullinen osaaminen on päässyt rappiolle? Miksi Ilveksen liigajoukkueen valmennuksessa ei ole nähty yli 20 vuoteen innovatiivista, kehityksen kärjessä kulkevaa valmennusta?

Talousosaamisen puute ja ylipäätään järkyttävät osaamispuutteet koko seurajohtamisessa selittävät tämän nykyisen kriisin. Ilman 1990-luvun alun murheita Vincent Manngard tuskin hallinnoisi seuraa.

Mitä Ilveksessä sitten pitäisi tehdä? Vastaus: täydellinen suursiivous.

Toimenpidelista, Ilves saa ihan vapaasti hyödyntää:

–*Taloudesta, rahasta ja organisaatioiden kehittämisestä tietävän toimitusjohtajan palkkaaminen. Uuden toimarin palkkaaminen on hyvin tärkeä toimenpide, mitä vähemmän toimarilla on siteitä Ilvekseen ja tamperelaisiin kuppikuntiin, sitä parempi. Uuden toimarin vaikutuksesta seuran toimintaan voi pyytää kokemuksia IFK:lta ja Pelicansilta. Ja sitten selkeä vastuujako: toimitusjohtaja vastaa seuran hallinnosta ja taloudesta. Hallitus laatii seuran kehittämisohjelman ja luo omalla osaamisellaan eväät ja aineksen operatiiviselle johdolle, jotta ohjelma voidaan toteuttaa. Päivittäiseen seurajohtamiseen hallitus ei puutu. Ilveksen tapauksessa fanit pitäisi viskata hallituksesta ulos ja tilalle olisi saatava eri alan oikeita asiantuntijoita. Eli yritysmaailman asiantuntemusta, viihdebisneksen asiantuntemusta jne. Jokaiselle hallituksen jäsenelle pitää räätälöidä oma ”vastuualue” eli hallitus pitää roolittaa. Ja roolien mukaan haalia hallitusten jäsenet. Näin osaamispääoma nousee. Ja mitä vähemmän hallituksen jäsenillä on aiempaa kosketuspintaa Ilveksen touhuihin, sen parempi. Ilves on niin sukurutsainen seurayhteisö, ettei toimivaa ja osaavaa hallitusta saa lähipiiristä koottua. Pikemminkin faniyhdistyksen hallituksen kylläkin.

–*Seuran myyntipuolen ja markkinoinnin korjaaminen. Uusi toimari ja myynti-ihmiset kiertämään Pirkanmaata. Pirkanmaa on täynnä yrityksiä, täynnä mahdollisuuksia saavuttaa kasvua, täynnä mahdollisuuksia kasvattaa tuloja. Seura pelaajineen pelaamaan harjoitusotteluita pitkin Pirkanmaata, ja esim. Oriveden yrittäjien kautta seura kutsuu paikallisia yrittäjiä katsomaan harjoitusottelua. Samalla näppärä myynti-ihminen alkaa kauppaamaan paikalle tulleelle yrittäjälle mahdollisuuksia hyödyntää yritysyhteistyötä Ilveksen kanssa. Näin niitä kontakteja saadaan lisää.
Myyntiin myös reippaasti mukaan vanhoja pelaajia. Myyntipuolella voisi hyvin hyödyntää esim. Lasse Oksasta, Risto Jaloa, Jukka Tammea, Jyrki Lummetta ja Tinke Peltomaata. Tekee isompiin yhteistyökandidaatteihin vähän erilaisen säväyksen, jos toimari kiikuttaa firmapomon luokse pelkän rahanruinausehdotuksen lisäksi jonkun legendan kertomaan seurasta, sen arvoista jne...
Seura voi myös järjestää erilaisia luentotilaisuuksia, liikuntatapahtumia....tapahtumia, joissa yritykset saavat oikeasti euroilleen vastinetta. Vain mielikuvitus rajoittaa keinoja, joilla seuran ja yritysmaailman yhteistyötä voi kehittää.

–*Urheilullinen puoli kuntoon: Ilves tarvitsee asiansa osaavan urheilutoimenjohtajan. Kaikki kunnia Seppo Hiitelälle, hän on oikeasti lojaali ja hyväntahtoinen ihminen. Mutta kun se 1980-luvun Manserock -huuma meni jo. Enää DX-Corolla, karvanopat, pitkä takatukka ja takapenkillä nautittu taskulämmin väljähtänyt Amiraali eivät ole tätä päivää. Eivät nykynuoret edes tiedä, kuka se isän ja äiskän kaihoisasti muistelema Tapani Ripatti oikein on. Ilves tarvitsee urheilutoimenjohtajan, joka saa diktaattorin oikeudet laittaa urheilupuoli kuntoon. Kiekkokoulusta edustusjoukkueeseen saakka. Talouspuolikin kohenee, jos urheilupuoli antaa vetoapua.
Urheilutoimenjohtajaksi pitäisi löytää osaaja, jolla ei ole kytköksiä Ilvekseen. Raimo Summanen saisi olla ainoa poikkeus tästä, mutta hän taitaa olla dream on -osastoa. Ja myös Jarmo Kekäläinen voi olla poikkeus, hänkin on tosin vain märkä päiväuni ilvesläisille. Koska myös Jukka Holtari on varattu, lähtisin Kuopiosta jahtaamaan Janne Kekäläistä. Omalla tavallaan myös Jukka Suutari olisi ihan mielenkiintoinen haku.
Urheilutoimenjohtaja voisi kehittää seuraa niin, että myös valmennuspuoli tulisi kuntoon. Urheilullisesta ryhtiliikkeestä Ilves voi, jos nyt instituutio suinkin vain siihen nöyrtyisi, ottaa mallia ja esimerkkiä Tapparasta. Siellä on alulla hieno urheilullinen reformi, tulokset voivat olla ilvesläisten kannalta kovinkin ikäviä...

Lopuksi: Ilveksellä on hirvittävä työmaa edessä, mutta perinteet ja talousalueen koko antavat mahdollisuuden. Mutta ensiksi pitää luopua luulotaudista. Ei siis enää yhtään Matti Kaarion muisteluhaastattelua vuoden 1985 mestaruudesta kausikirjaan ennen kuin uusi mestaruus on plakkarissa!
 

PJx

Jäsen
Fakiirin kirjoitukset kannattaa lukea huolella ennen kuin ryhtyy kaatamaan roskakoria kokonaisuudessaan ison veden yli.

Selkeä fakta on, että viime kaudella seuraa oltiin ajamassa niin urheilulliseen kuin taloudelliseen perikatoon. Kun joukkue tuli kesätauolta, ei se ollut lähelläkään liigakauden vaatimaa tasoa. Myöskään talous ei kehittynyt positiiviseen suuntaan.

Toki ilmoille voi heittää kumpi viisaus olisi tällä kertaa toiminut: "Ei kahta ilman kolmatta" vai "kolmas kerta toden sanoo". Historiasta ei voi aina ennustaa tulevaisuutta ja on toki mahdollista että nyt syrjäytetty johto ja valmennus olisi saattanut onnistua tulevaisuudessa. Vaatii kuitenkin melko vahvoja fani-laseja, että viime kauden toimijoille voisi antaa synninpäästöä. Väittäisin, että arpa oli jo heitetty ennen ensimmäisen sarjapelin alkua...

Jo vuosia sitten kirjoitin (tälle palstalle? En näillä sanoilla), että toimivan johdon olisi katkaistava siteet perinteiseen ilvesläisyyteen. Persekärpäsiin ja faneihin olisi otettava riittävästi etäisyyttä. Suunta oli lähimenneisyydessä täsmälleen päinvastainen...

Johtoon tarvitaan selkeä muutosjohtaja, jolla on selkeä visio ja munaa olla kumartamatta fanien ja muiden wanhojen itwesten suuntaan. Pienten resurssien seuraa täytyy hoitaa kuten pientä seuraa. Omiin junnuihin täytyy toki satsata, mitta jos putkesta ei tule laatupelaajia, niin ei omia junnuja ole varaa hyysätä loputtomiin (vaan saneerata systeemiä niin, että se alkaa tuottamaan pelaajia).

Ne, jotka toivovat konkurssia, voisivat hieman laskea kauanko nousu parhaassakin tapauksessa kestäisi. Toivon mukaan "uusi joukkue" saisi aloittaa Suomi-sarjasta, mahdollisesti kuitenkin kakkosesta. Joka tapauksessa taloudelliset resurssit olisivat olemattomia. A olisi kannibalisoitava pakon edessä eikä tänne olisi tulijoita. Jo nykykuntoisella A-junnujoukkueella olisi A-junnu-liigapaikan pitämisessä ilman liigajoukkuetta ihan tarpeeksi tekemistä. Menettämällä liigajoukkueen selkänojan ja parhaat pelaajat, pelaisi Ilves jo seuraavana vuonna divarissa. Silloin oltaisiin jo tilanteessa, jolloin KooVee olisi kaupungin sisällä se paikallisvastustaja, ei tappara.

Tältä pohjalta tie takaisin liigaan puolessa vuosikymmenessä näyttäisi optimistiselta. Kysyä sopii, kuinka pitkään korpivaellukseen Ilveksellä olisi oikeasti varaa. Pahaa pelkään, että konkurssi päättäisi Ilveksen Liigapelit todella pitkäksi aikaa. Nykyiset puuhamiehet (ei RYn eikä OYn) tuskin onnistuisivat nostamaan Ilvestä takaisin pääsarjatasolle...
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei kai kukaan ajattelekaan, että kyse on vain vuodesta 2012, vaan pidemmästä prosessista. Perinteitä on paljon ja niiden pituudesta johtuen verkostojen lonkerot ovat niin laajat, että seuran tervehdyttäminen on paljon hankalampaa kuin esim Lahden Pelicansin tapauksessa, missä kaksi miestä ja muutama onnistunut rekrytointi nosti seuran SM-liigan kärkipaikoille.

Itse asiassa ymmärtääkseni Meskanen pyrki juuri Raunion palkkaamalla tekemään irtiottoa aikaisempaan johtoon ja hallitukseen. Tosin erilaisten keskustelujen perusteella päättelisin, että Ilveksen vanhat taustajoukot olivat erittäin suivaantuneita tästä irtiotosta. Tämä kertoo osittain siitä, kuinka vaikeata perinteikkään seuran tervehdyttäminen on. Kaikki haluavat olla uuden toimitusjohtajan kavereita. Hän ei saisi ketään torjua. Samalla pitäisi säilyttää itsenäisyys ja toimintavapaus ja hankkia rutkasti uusia ystäviä, joille osa vanhoista on kateellisia ja mustasukkaisia (vähän liioitellen).

Loppujen lopuksi kaikki järkeilyt, ja Fakiirin sinällään järkevät ohjeet yms ajavat seinään ilman turvatyynyjä, koska tällä hetkellä näyttää siltä, että mitään ei ole mahdollista tehdä, sillä Manngard istuu Hockey-Ilveksen päällä ja se on tukehtumassa. Manngard näytti olevan luopumassa jo Ilveksestä, mutta sitten puheista suunnitteluvaiheeseen edennyt areenavaihe sai hänet ehkä näkemään, että Ilves voisi olla vielä joskus business. Eli hän ehkä ajattelee, että omistuksen arvo saattaisi olla joskus toinen. Tätä menoa näin ei kyllä ole.

Fakiiri, Kaikki nuo sinun esittämät ohjeesi on käyty läpi tällä palstalla useita kertoja. Nimimerkki Kunto kirjoitti taannoin useamman viestin mittaisen toimenpideohjelman, jota noudattamalla Ilves olisi aivan jossain muualla kuin missä tällä hetkellä on.

Manngard omistaa suurimman osan Ilveksestä. Se on hänen seuransa. Ainoa oikea mahdollisuus näyttää tällä hetkellä olevan uuden alun ottaminen ry:n siipien suojissa.

Toki, ainahan on mahdollista, että seuraavat rekrytoinnit onnistuisivat. Taloudelliseen nosteeseen pääseminen edellyttäisi urheilullista nostetta, mutta sellaista voi tällä hetkellä vain toivoa.

Joukkueen runko on hyvä ja muutama täsmävahvistus, siis oikea vahvistus, tekisi terää. Valmennus on vaativa, mutta viime kauden perusteella nykyinen valmennus ei näyttänyt ymmärtävän edes sitä sopiiko valittu pelitapa joukkueelle. Kasvuntarve pelin kehittämisessä ja sen opettamisessa pelaajille on huikean suuri. Varmasti kaikki Ilveksen kannattajat toivovat Raipen kykenevän Veskun avulla siihen kasvupyrähdykseen, mutta harvempi uskoo.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Selkeä fakta on, että viime kaudella seuraa oltiin ajamassa niin urheilulliseen kuin taloudelliseen perikatoon.

Liian lyhyt perspektiivi. Kyse on pitkästä ajasta päätöksentekoa, joka tuottaa huonoa jälkeä on päättäjinä keitä tahansa. Ihan turha ruotia mennävuoden virheitä ja etsiä niistä syytä, kun syy on syvällä rakenteissa.


Ne, jotka toivovat konkurssia, voisivat hieman laskea kauanko nousu parhaassakin tapauksessa kestäisi. Toivon mukaan "uusi joukkue" saisi aloittaa Suomi-sarjasta, mahdollisesti kuitenkin kakkosesta. Joka tapauksessa taloudelliset resurssit olisivat olemattomia.

Kukaan konkkaa toivo, mutta kun kaikkea muuta on oikeastaan yritetty, eikä mikään muutu. Miksi pitäisi uskoa että ”no nyt” se muutos tapahtuu.. minä en ainakaan usko muutokseen, en ennen kuin OYn omistajarakenne on muuttunut radikaalisti, yhtiö arvotetaan sen reaaliseen arvoon ja aletaan rakentaa organisaatiota nykyaikaiseksi viihdebisnes yritykseksi.

Tältä pohjalta tie takaisin liigaan puolessa vuosikymmenessä näyttäisi optimistiselta. Kysyä sopii, kuinka pitkään korpivaellukseen Ilveksellä olisi oikeasti varaa. Pahaa pelkään, että konkurssi päättäisi Ilveksen Liigapelit todella pitkäksi aikaa

Kyllä, näin olisi.. mutta Ilves on niin ISO seura kanttaajamääriltään ja junnukapasiteetiltaan, että mistään kuolemasta on turha puhua tai pelotella.

Katsonko mieluummin tätä taaperrusta ja sijoista ynnämuut jota seuraa aina kevätärfarssi parhaiden kesäteatteriperinteiden mukaan, vain oikeasti puhtaalta pöydältä lähtevää korpivaellusta?

Niin, aika synkkää on, kun tuo korpivaellus on alkanut kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Ry. saisi kasaan a-junista ja pienellä volyymillä helposti Mestiksen keskikasin porukan.. Liigaan sitten on toisiaan eri juttu päästä taksin.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Fakiiri, Kaikki nuo sinun esittämät ohjeesi on käyty läpi tällä palstalla useita kertoja. Nimimerkki Kunto kirjoitti taannoin useamman viestin mittaisen toimenpideohjelman, jota noudattamalla Ilves olisi aivan jossain muualla kuin missä tällä hetkellä on.

Ei nyt ihan näinkään. Kyllähän Kunto tosiaan on täällä kirjoitellut ansiokkaita analyysejä, mutta kyllä fakiirilla on varmasti omiakin pointteja noissa teksteissä mukana. Mielestäni ei pidä muiden ajatuksia vähätellä sanomalla, että joku on joskus kirjoittanut nämä kaikki jo.

Btw. Meskanenhan kertoi aikoinaan konsultoineensa nimimerkki Kuntoa. Tiedä sitten miten paljon Kunto on päässyt nykystrategiaan (mihin?) vaikuttamaan. Kunton yksi pääteema oli kuitenkin omien junioreiden hyödyntäminen ja sitähän tässä on pyritty viime kaudet tekemään.

Nykytilannehan on kentän tasolla kutakuinkin suunnitellun kaltainen. Joukkue kasvattaa lähinnä omista pelaajista runkoa tuleville kausille. Muistetaan nyt, että Hiitelän vetämä projekti on aloittelemassa vasta kolmatta kauttaan, eikä menestystä voi odottaa hetkessä. Tiedossa oli, ettei kannattajat kestä montaakaan välikautta, mutta kiehumispiste taisi tulla yllättävänkin nopeasti Ilveksen toimijoille vastaan.

No, tähän toki vaikutti huonojen talouslukemien lisäksi idioottimaiset päätökset. Olisiko kannattajat kärsivällisempiä tälläkin hetkellä, jos Pajuoja olisi saanut ajaa pelitapamuutoksen läpi ja Ilves olisi mahdollisesti jopa välttänyt karsinnat? Niinpä.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei nyt ihan näinkään. Kyllähän Kunto tosiaan on täällä kirjoitellut ansiokkaita analyysejä, mutta kyllä fakiirilla on varmasti omiakin pointteja noissa teksteissä mukana. Mielestäni ei pidä muiden ajatuksia vähätellä sanomalla, että joku on joskus kirjoittanut nämä kaikki jo.

Tarkoitus ei ollut vähätellä. Mutta ei Ilveksen kannattajien ongelma ole tosiaankaan se, että he luulisivat seuran olevan suurseura. Ne jotka näin mahdollisesti luulevat, ovat jo kuolleet tai eivät osallistu tähän keskusteluun.

Kysymys on tässäkin asiassa rakenteista (vrt. Tarinankertoja). Ilveksen omistusrakenne ja sen aiheuttamat opetukset ja niistä syntyneet kokemukset ovat synnyttäneet tilanteen, missä kukaan ei halua antautua yhteistyöhön Manngardin kanssa. Ilves-foorumilla käyty keskustelu osoittaa hyvin sen, että kiekkomiehet "eivät tällä hetkellä" halua Manngard-vetoisen Ilveksen hallitukseen

Btw. Meskanenhan kertoi aikoinaan konsultoineensa nimimerkki Kuntoa. Tiedä sitten miten paljon Kunto on päässyt nykystrategiaan (mihin?) vaikuttamaan. Kunton yksi pääteema oli kuitenkin omien junioreiden hyödyntäminen ja sitähän tässä on pyritty viime kaudet tekemään...

Kunnon analyysi perustui näiden omien junioreiden kehittämiseen, mutta sisälsi monikohtaisen toimenpideohjelman, jossa oli "koko paketti".

Nykytilannehan on kentän tasolla kutakuinkin suunnitellun kaltainen. Joukkue kasvattaa lähinnä omista pelaajista runkoa tuleville kausille. Muistetaan nyt, että Hiitelän vetämä projekti on aloittelemassa vasta kolmatta kauttaan, eikä menestystä voi odottaa hetkessä. Tiedossa oli, ettei kannattajat kestä montaakaan välikautta, mutta kiehumispiste taisi tulla yllättävänkin nopeasti Ilveksen toimijoille vastaan....

Tämä on totta, mutta homma rakoilee pahasti, koska lahjakkaimmat juniorit katoavat nopeasti muualle, kun seuran rakenteet eivät ole kunnossa. Tässä kohtaa on annettava Hiitelälle tunnustusta. Ainoastaan hänen tekemät pitkät sopimukset ovat antaneet m ahdollisuuden pitää projekti käynnissä. Tosin, jollei kelkka käänny, pajatso tyhjenee lopullisesti 2014.

No, tähän toki vaikutti huonojen talouslukemien lisäksi idioottimaiset päätökset. Olisiko kannattajat kärsivällisempiä tälläkin hetkellä, jos Pajuoja olisi saanut ajaa pelitapamuutoksen läpi ja Ilves olisi mahdollisesti jopa välttänyt karsinnat? Niinpä.

Näin on. Helmisen olisi pitänyt harjoitella päävalmentamista ja nuorten pelaajien kehittämistä Lekissä 2-3 kautta. Sen jälkeen olisi vasta tiedetty, onko Raipesta tähän hommaan. Nyt laitettiin kehittyvä ammattimies sivuun ja hukattiin yksi vuosi ja ajettiin mahdollisesti koko seura karille.

Mitä tulee ry:hyn, niin eikö ry:n kannattaisi perustaa oma edustusjoukkue Suomi-sarjaan, jota sitten vietäisiin eteenpäin kausi/sarjaporras? Muutaman vuoden kuluessa se koputtelisi jo mestiksen portteja.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
JOS haluaa tarkastella Meskasen kauden tapahtumia, niin onhan siinä selkeä linja ja jatkumo.

Kaikki huomiot on tehty katsomosta (kaikki matshit -2) käsin ilman mitään infoa joukkueen sisältä, ja päätelmät on näistä johdettuja loogisuuksia.


Strategiaksi otettiin ”runko omista” ja pelitavaksi valittiin nopea pystysuunnan kiekko. Se toikin hienoa jälkeä ensimmäisellä kaudella.

Ilvekselle tyypilliseen tapaan seuraavana keväänä sitten tehtiin virhearviointeja, jollaisia Ilveksessä on nähty niin usein.

EHT tason mies päästetään muualle (Anttila) ja kun samalla Välimaan kanssa ei tehdä sopparia, ollaan luovuttu puolesta joukkueen laitavääntövoimasta, jota pelitapa kaipaa osana joukkuetta. Ollaan luovuttu myös strategisesta kohdasta, ”runko omista” Anttilan muodossa. Toki koska talous ei ollut ”vielä” satu nostettua tasolle, jossa EHT miehet pidetään, tuon jotenkin ymmärsi, mikäli korvaava olisi hankittu…

Määttänen lopettaa, vääntövoima on vähentynyt puoleen laidassa, mitä tehdään joukkueen rakentamispuolella? Hankitaan ylimääräinen puolustaja ja maalivahti (Mara ja Vesku). Päätös kulminoituu päätöksentekijöiden faniuteen. ”ei kukaan Ilvesjohtaja olisi jättänyt tilaisuutta käyttämättä” vapaa lainaus Meskasen suusta.. Kyllä olisi, ammattilainen, jonka fokus on joukkueen kasaamisessa, ei ex. Ilves tähtien fanittamisessa.

Koikan hankinta oli strategiaan sopiva ykköspakin hankinta, mutta sen lisäksi siis olisi tarvittu Määttäsen korvaaja ja laitaan vääntövoimaa.. joka Välimaan muodossa sitten palautettiinkin joukkueeseen.

Ymmärrän, että ideana oli tehdä joukkueesta entistä kevytjalkaisempi ja nopeampi, mutta ei pystysuunnankiekko, jossa joudutaan vääjäämättä pelaaman paljon laidassa, voi olla vain ”neppailijoiden”* varassa, vaikka nuo ovatkin tärkeitä vauhtikiekon pelaamisessa.

No joku meni pieleen kesäharjoittelussa ja joukkueen liike oli tosi tahmeata ja harjotusmatshiessa.. tuli mileeen syksy 2002, jolloin Selin/Pajuoja/Welling harjoitutti ilveksen Dieseliksi… nyt kävi samoin Pajuoja/Helminen/Welling ohjastuksessa.

Pelityylinä oli silti strateginen valinta, nopea pystysuunnan kiekko. Mutta eihän se toiminut, kun ei olut sitä nopeutta. Lisäksi puuttui voimaa laidasta, jonne jouduttiin entistä useammin kiekonkaivamiseen, kun nopeus ei riittänyt sen hakemiseen ennen vastustajaa.

Pajuoja päävalmentajan tiesi, että lähtö tulee, jos voittoja ei tule. Joten muutti pelitavan kiekonkontrolliksi. Se sopi mailataitavalle joukkueelle hyvin, ja sillä saatiin kompensoitua vauhdin uupumista.. mutta koska sekään ei tuonut voittoja, niin loogisena paluuna strategiseen pystysuuntavalintaan oli antaa Pajuojalle potkut. Tyypillinen Ilves ratkaisu viimeisien 10 vuoden ajalta. Esimerkki siitä, että rakenteessa on jotain häikkää, kun aina samanmoiset päätökset syntyy, vaikka siellä on eri ihmisiä päättämässä.

Palattiin pystysuunnan kiekkoon, mutta valmentajavaihdos ei tuonut uuden valmentajan boostia. Karjalaturnaustauko ja sen jälkeinen aika sitten on ilmeisesti kevennetty harjoitusrasitusta, koska nopeutta alkaa löytymään ja ajoittain vuodenvaihteen tienoilla Ilves pelaa edelliskauden nopeaa kiekkoa (sattumalta? parhaimmillaan Raipen ollessa U20 kisoissa).

Kuten on seurajoukkueelle tyypillistä, tollanen harjotuskevennysboosti ei jatku pitkään (siksi sitä käytetäänkin pleijareissa pääsääntöisesti) ja Ilveksen pelityylillä ilman tarvittavaa liikettä ei tullut voittoja kuin satunnaisesti. Karsinnat ollessa selviö, altteiin tehdä pientä kompromissia pelitavan suhteen, perusteluina mediassa ”karsinnoissa ollaan taitavampi joukkue ja joudutaan pitään enemmän kiekkoa”. Ja otettiin kontrollielementtejä enemmän mukaan.**

Koikan, Leen, Glenin poistumat ovat taatusti olleet talouden sanelemia, ja talouteen onkin katsomosta käsin vaikea ottaa kantaa. Voi vain ääneen ihmetelle, että mihin –tuun ne rahat seurasta valuu!?

JA kun rahat valuu jonnekkin, jää EHT mies, se Runko Omista mies, jälleen pitämättä ja Rask suuntaa Helsinkiin...


Meskaen ja Epen tulo toissakeväänä puikkoihin, heräsi toive muutoksesta (muutos on mahdollisuus), joka sitten läsähti siihen totuuteen, että mikään ei oikeasti muuttunut.


* Miksi ylipäätään on valittu strategiaksi pystysuunnan nopeatempoinen kiekko, kun junnustrategia on linjattu vuosikymmen sitten tuottamaan pieniä ja taitavia pelaajia? Isommat rouhijathan on järjestelmällisesti siivottu junnuista jo aikaisessa vaiheessa. Anttila ja Välimaakin joutuivat hakemaan vauhtinsa muualta… Pelaajatuotannonhan pitäisi olla monipuolista, jotta omista löytyy nostettavaksi eri roolien pelaajatyyppejä. Nythän rouhijaosaosto joudutaan kategorisesti hakemaan ulkoa (nyt esim Masi ja Kaitsu). Että sellasta strategiapohdintaa sinne .ry:nkin puolella vaan..

** ja kun junnuputken strateginen valinta on tuottaa taitavia ”neppailijoita” niin miksi ihmeessä Liigajoukkueen strateginen pelitapavalinta on pystysuunnan kiekko? Kun pelaajamateriaalia, josta sen rungon pitäsi muodostua, on kuin tehty Kalpa tyyliseen kiekkoon.. kattokaa nyt sitä Kalpan pelaajarakennetta ja pelitapaa… Siis täysin riippumatta siitä, millasta pelitapaa ja kiekkoa kukin pitää parhaana tai miellyttävimpänä katsoa, joukkue ja pelitapa tulee olla yhtä, jos aikoo menestyä.
 

PJx

Jäsen
Katsonko mieluummin tätä taaperrusta ja sijoista ynnämuut jota seuraa aina kevätärfarssi parhaiden kesäteatteriperinteiden mukaan, vain oikeasti puhtaalta pöydältä lähtevää korpivaellusta?

Niin, aika synkkää on, kun tuo korpivaellus on alkanut kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Ry. saisi kasaan a-junista ja pienellä volyymillä helposti Mestiksen keskikasin porukan.. Liigaan sitten on toisiaan eri juttu päästä taksin.
Mitenkähän mahtaa olla? Toki iso osa parhaista junnuista ei pelannut A:SMää, mutta tällä mittarilla Ilveksen junnut kynsivät suhteellisen syvällä...

Syykin tähän on melko selkeä: Ihan RY:n jääkiekon sisäpiirin ytimestä on kuulunut jo toodeellaa pitkään jupinaa, ettei mitään järkeviä uudistuksia pysty ajamaan eteenpäin. Muutosvastarinta on vaan niin kovaa...

Yhtään ei kannata ihmetellä, että junnuikäluokka toisensa jälkeen jää jälkeen ennusteestaan. Lupaavia poikia hukataan hirvittävällä tahdilla junnuputkessa, enkä syyttäisi siitä "kyvyttömiä valmentajia" (paitsi toki joskus)... ongelmat tuskin edes henkilöityvät muuallekaan. Päinvastoin, nähdäkseni talossa on osaavaa väkeä, mutta kokonaisuus kusee.

Vaaditaan melkoista optimismia, jos oletetaan, että menestyvää liiga-joukkuetta pyöritettäisiin tältä pohjalta.

Tulee ihan oikeasti ikävä niitä aikoja, jolloin Ilves oli ajautunut syvään kriisiin, tehtiin (omistus)järjestelyjä, tilanne oli todella tiukka eikä hallituksen kokouksessa mediatietojen mukaan puhuttu jääkiekosta ollenkaan. Silloin urheilupuoli toimi rajallisista resursseista huolimatta. Ilmeisesti silloin Ilves-perheessä ymmärrettiin olla ajamatta ylen määrin omia agendoja...
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Yhtään ei kannata ihmetellä, että junnuikäluokka toisensa jälkeen jää jälkeen ennusteestaan. Lupaavia poikia hukataan hirvittävällä tahdilla junnuputkessa, enkä syyttäisi siitä "kyvyttömiä valmentajia"

Vaikka putkesta pullahtaa ”rajala”, niin ”rajalan” menestys Liigajoukkueessa ei ole odotetunlainen, koska joukkue on menestymätön ja väärin koottu.

Ja näitä junnuista liigaan pelaajia tulisi paremmin, jos ry:ssä kehitettäisiin monentyyppistä pelaajamateriaalia, mutta sielläkin tuntuu olevan yhden totuuden malli, ja tosiaan isokokoisemmat pelaajat lähes kategorisesti siivotaan pois junnuportaiden eri vaiheissa. Jos et ole mailavirtuoosi, et ole mitään? Vaikka jääkiekkojoukkue kaipaa monen tyyppisiä pelaajia.

Vaaditaan melkoista optimismia, jos oletetaan, että menestyvää liiga-joukkuetta pyöritettäisiin tältä pohjalta.

Puhuinkin keskikastin Mestijoukkueesta…


Tulee ihan oikeasti ikävä niitä aikoja, jolloin Ilves oli ajautunut syvään kriisiin, tehtiin (omistus)järjestelyjä, tilanne oli todella tiukka eikä hallituksen kokouksessa mediatietojen mukaan puhuttu jääkiekosta ollenkaan. Silloin urheilupuoli toimi rajallisista resursseista huolimatta. Ilmeisesti silloin Ilves-perheessä ymmärrettiin olla ajamatta ylen määrin omia agendoja...

J a koskas tämmösiä aikoja elettiin? Koska urheilupuoli on toiminut OYn aikakaudella? Sykoran ekalla kaudella ja that’s it. Sitä ennen Jursin nousujohteisella kehitysuralla, josta olisi voinut rakentaa jotain pysyvää, mutta vauhtisokeus yllätti ja nelosketjussa olikin ”mikkopeltoloita”.. 2001 pronssi? No ehkä silloin ei omistajat sekaantunut joukkueen asioihin.. en muista, pitäs kaivaa arkistoja.. ei taida jaksaa..
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ilveksen juniorifutisorganisaatio on tällä hetkellä Suomen paras (FootPass-arvioinnit). Toiminnan johtaminen, suunnittelu ja laatu ovat kovaa eurooppalaista tasoa. Tämä tuottaa seuraavien 10 vuoden aikana väistämättä useita Ilves-lähtöisiä pelaajia kansalliselle huipulle ja kovempiin eurosarjoihin.

Jaa, että kestää vertailun vaikkapa FC Barcelonan junnuakatemian kanssa, missä valmennus, olosuhteet ja kaikki muu on ihan creme de la cream.

Junnutuotannolla minkään seuran ongelmia ei ratkota niin kauan kuin näitä supertähtijunnuja ei saada sidottua seuraan pitkillä sopimuksilla. Esimerkki: MG pelaa jo alle kaksikymppisenä NHL:ssä. Mitä Kärpät tästä kostuu?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös