Kenen bandwagoniin hyppäät kaudella 2018–2019?

  • 84 073
  • 425

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minen hyppää enää kenenkään vaunuun tällä kaudella, stna. Meni jo Ipat,SaiPat ja IFKt. Kun en kannata kumpaakaan, niin pelaatte jumaliste koko kesän niitä finaaleitanne, prkl. Uusi kausi katkaisee, eikä tällä kaudella saada mestaria. Nih!
 

444

Jäsen
Mitä mitä, eikös HPK:n pitänyt olla se HMV-tason joukkue ja vaikka mitä muutakin, mistäs yhtäkkiä moinen ryntäys Kerhon bandwagoniin? :)
Kyllä sieltä heikoimmat sortuvat elon tiellä, kun vankkurit kopsahtavat aitoon turenkilaiseen hidastetöyssyyn - valtavaan perunaan keskellä tietä.
Minähän en yksiinkään vankkureihin kapua, vaan seuraan toisen suosikkini, Vancouver Canucksin taistoa Lord Stanleyn kupista. Silti olisin iloisempi, mikäli vaikka hämäjänlinnalaisjoukkue voittaisi tulevan taiston.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Ainahan hallitsevalle mestarille toivoo tappiota, ellei satu olemaan oma jengi tai vastassa håieffkå. Toisaalta näädät vois kaivaa Oskulle sen mestaruuspokaalin, josko sen myötä kypsyisi palaamaan kasvattajaseuraansa.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hieman HPK:n vankkureissa olen kahdesta syystä. Ensimmäinen on HPK:ta kannattava yhteistyökumppani, aivan uskomattoman hieno mies. Toinen syy on se, että vaihtelu virkistäisi.

Kärppiä vastaan ei kyllä ole yhtään mitään. Näin ollen veikkaan että vastakkainasettelun puuttuessa finaalien katsominen voi käydä tylsäksi olkoonkin, että molemmat joukkueet osaavat pelata erinomaisen viihdyttävää jääkiekkoa. (Tosin osaavat ne pronssiotteluun pudonneetkin sillä erotuksella, että IFK:lla tahtoo mennä tehottomaksi pörräämiseksi ja Tappara taas löytää vauhdin vasta ollessaan takaa-ajajana).
 

Heretic

Jäsen
Suosikkijoukkue
1948
Luulen olevani tässä nimenomaisessa aika-avaruuden vaiheistuksessa niin s*tanan raastavan kateellisuuden riekaleiksi kalvama, etten millään saata kyetä ryhtyä kannattamaan tätä ex-rekisteröityä yhdistystä, joka kaupan päälle meiltä vielä alhaisella tavalla ykkössentterinkin tulevalle kaudelle ryövää.

Vaan annas olla kun tsekkiläinen teollisuuskumi lauantaina jäähän kopsahtaa, niin niinhän siinä käy, että ei sitä vaan p*rkele millään pysty noita v*tun 0,50-suomen näätäelukoita kannattamaan - ei h*vetti ikinä! (still remembering Glenn-Spang-Davis)

Joten kai shitä shitten kainosti kuitenkin Kertsin perunakellarin perälaarissa mökötetään.

Sitä paitsi kaikk'tietävä Wikipediakin osaa kertoa, että "Kärpällä ei nykyisin ole juurikaan taloudellista arvoa".
Hah! Siitäs saitte!

(Pahoittelen tekstin sisältämiä k*rosanoja)
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
ei sitä vaan p*rkele millään pysty noita v*tun 0,50-suomen näätäelukoita kannattamaan - ei h*vetti ikinä! (still remembering Glenn-Spang-Davis)

Olisitte vaan pitäneet hyvänänne. Vieläkin tulee toisinaan öisin herättyä hikisenä nähtyäni painajaisia Dan Spangista ja Ryan Glennistä Kärppäpaidassa. Davis oli ainoa noista, joka osasi jääkiekon pelaamisen jalon taidon, mutta eipä tainnut tervettä päivää nähdä meillä ollessaan. Kiitos tosin Machuldasta reilu vuosikymmenen aiemmin.

Aika yksin kai tässä näköjään ollaan. Edellisinä tämän vuosikymmenen finaalisuosina on Tappara ollut jakamassa kestomenestyjän taakkaa, mutta nyt ollaan kuin Gallian kylä Rooman valtakunnassa. Edellisen kerran vastaava tilanne oli vuoden 2008 finaaleissa, jolloin koko muu Suomi seisoi Bluesin ja paskansyöjä-Matikaisen takana. Toki seuraavalla kaudella kohdattiin vielä JYP, mutta sillä oli omat vihaajansa mm. Dufvan Bob Hope -kommenttien takia.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olisitte vaan pitäneet hyvänänne. Vieläkin tulee toisinaan öisin herättyä hikisenä nähtyäni painajaisia Dan Spangista ja Ryan Glennistä Kärppäpaidassa. Davis oli ainoa noista, joka osasi jääkiekon pelaamisen jalon taidon, mutta eipä tainnut tervettä päivää nähdä meillä ollessaan. Kiitos tosin Machuldasta reilu vuosikymmenen aiemmin.
Mulle on jotenkin tullut sellainen tuntuma, että hyvätkin jääkiekon pelaajat unohtavat kaikki taitonsa, kun pukevat Kärppäpaidan päälleen.

Paholaisen jälkikasvusto sen sijaan onnistuu Kärppäpaidassa, koska sinne he kuuluvat.
 

redpecka

Jäsen
Olisitte vaan pitäneet hyvänänne. Vieläkin tulee toisinaan öisin herättyä hikisenä nähtyäni painajaisia Dan Spangista ja Ryan Glennistä Kärppäpaidassa. Davis oli ainoa noista, joka osasi jääkiekon pelaamisen jalon taidon, mutta eipä tainnut tervettä päivää nähdä meillä ollessaan. Kiitos tosin Machuldasta reilu vuosikymmenen aiemmin.
Minusta tuo kyseisen kolmen koplan kärrääminen Lappeesta Pohjoiseen on skouttaisskenen irvikuva. Harmi tuolloin, että SaiPa joutuu luopumaan keskinkertaisista hyvista hauista kun kaveri lyö mottipäistä, ja harmi myös, että muutkin on alkanut tajuta skouttauksen perus niksejä nykypäivänä ja SaiPa ei enää saa "alelaareista" näitä kun muutkin apajalla.

Tosin tällaiset kuin Tappara, TPS ja Kärpät edelleen käyttää SaiPan skouttausosastoa hyväkseen: antaa saipan skoutata, jos joku osoittautuu hyväksi, mietitään kohtuullista sopimusta veijarille joulun tienoilla seuraavaksi kaudeksi. Mutta siis tuo spang-davis-glen -wagon naurattaa vieläkin, lieko vielä pleijarien tiimellyksessä haalittu se viimeinenkin spanggi mottipäisellä.

Vähän väärän ketjun kamaa kun en ole enää kuin Ketterän kärryssä. Pelsun turkoosimustaleimakin jo levisi tielle.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Aika yksin kai tässä näköjään ollaan. Edellisinä tämän vuosikymmenen finaalisuosina on Tappara ollut jakamassa kestomenestyjän taakkaa, mutta nyt ollaan kuin Gallian kylä Rooman valtakunnassa

Vaikka tässä luonnollisesti on Kerhon puolella ihan jo tunnesyistäkin, niin totuuden nimissä tällaisten dynastioiden "vihaaminen" on sinällään ajanhukkaa. Oman aikakautensa kuvaa tässä kuitenkin aina eletään. Jonnet ei muista, että vuosina 1994-1997 finaalipari oli joka kerta Jokerit-TPS. Siis neljä kertaa putkeen. Ja ottaakseni vielä karumman näkökulman asiaan: vuosien 1989-2002 väliin mahtuu 14 vuotta, ja tuona aikana TPS voitti mestaruuden kahdeksan kertaa (yhteensä 11 mitalia tuolla pätkällä) ja Jokerit viisi kertaa (yhteensä 8 mitalia tuolla pätkällä). Ainoa poikkeus koko tuolla massiivisella ajanjaksolla oli HIFK:n mestaruus vuonna -98, kun puolet maajoukkueesta pelasi tuolloin Nordiksella. Ja nyt sitten 2000-luvulla Tapparalla on 11 mitalia (mukaanlukien tämä kevät), joista toki "vain" kolme mestaruutta. Kärpät taas saa tänä keväänä 2000-luvun mitalinsa numero 12, heillä tähän mennessä kasassa seitsemän mestaruutta

Tietyt lainalaisuudet on kait vain pakko hyväksyä liigakiekon suhteen, niin pystyy itsekin nauttimaan siitä ilman turhaa katkeroitumista. Onneksi kuluvalla vuosituhannella on vähän vuorotellen moni keskisarjan seura pärjännyt hyvin, kuten tänäkin keväänä. Sitä paitsi vertailuna edellä mainittuun nyt viimeksi kuluneen 14 vuoden aikana on kuitenkin sentään kuusi eri joukkuetta voittanut mestaruuden. Porissakin saavutetut menestyksen hetket ovat sitten sitäkin arvokkaampia ja maukkaampia, kun niihin ei pääse turtumaan liikaa *hymiö*
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mutta siis tuo spang-davis-glen -wagon naurattaa vieläkin, lieko vielä pleijarien tiimellyksessä haalittu se viimeinenkin spanggi mottipäisellä.
Spang noista nyt varmaan oli ainoa kenet uskalsi pleijarinäytöillä ottaa, mieshän oli erinomainen kevään 2014 pudotuspeleissä. Harmi vaan siitä erinomaisuudesta ei saatu Kärpissä nauttia kuin ehkä yhdessä vaihdossa koko kauden aikana.

En muista ihan tarkkaan mitä silloin aikoinaan noista hankinnoista mietin, mutta kyllähän tuo vähintään erikoinen kolmikko kuitenkin oli hankintana. Noista ehkä Glenn oli ainoa kenet näin jälkikäteen olisi kannattanut hankkia (joo jos nyt laskee ne sysipaskat pleijarit pois laskusta), koska hänellä kuitenkin oli jo ihan liigatasolta hyviä näyttöjä. Spang taisi olla yhden kevään ihme ja eipä tuo Daviskaan ollut ihmeitä esittänyt.

Toivottavasti kavereilla edes oli sama agentti.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Sitä paitsi vertailuna edellä mainittuun nyt viimeksi kuluneen 14 vuoden aikana on kuitenkin sentään kuusi eri joukkuetta voittanut mestaruuden. Porissakin saavutetut menestyksen hetket ovat sitten sitäkin arvokkaampia ja maukkaampia, kun niihin ei pääse turtumaan liikaa *hymiö*

Se on hyvä juttu liigalle, vaikka nämä isot kestomenestyjätkin rakentaa tätä asetelmaa, jonka kaikki haluaa murtaa. Ja tärkeintä lisäksi, että RTK:n viimeisestä finaalipaikasta on kuitenkin 31 vuotta. SaiPahan on ainoa pidempään liigaa pelanneista, joka ei finaalitunnelmaa ole koskaan päässyt maistamaan. Muistan vieläkin oikein elävästi HPK - SaiPa pronssiottelun vuodelta -99, jossa oli melkoinen määrä kannattajia Lappeenrannasta ja meteli sen mukainen, vaikka Kerho vei sen pelin muistaakseni 7-2. Lappeenrantaan sen finaalikevään olisi suonut tuossa hyvinä vuosinaan, mutta uutta suoleen vaan.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaikka tässä luonnollisesti on Kerhon puolella ihan jo tunnesyistäkin, niin totuuden nimissä tällaisten dynastioiden "vihaaminen" on sinällään ajanhukkaa. Oman aikakautensa kuvaa tässä kuitenkin aina eletään. Jonnet ei muista, että vuosina 1994-1997 finaalipari oli joka kerta Jokerit-TPS. Siis neljä kertaa putkeen. Ja ottaakseni vielä karumman näkökulman asiaan: vuosien 1989-2002 väliin mahtuu 14 vuotta, ja tuona aikana TPS voitti mestaruuden kahdeksan kertaa (yhteensä 11 mitalia tuolla pätkällä) ja Jokerit viisi kertaa (yhteensä 8 mitalia tuolla pätkällä). Ainoa poikkeus koko tuolla massiivisella ajanjaksolla oli HIFK:n mestaruus vuonna -98, kun puolet maajoukkueesta pelasi tuolloin Nordiksella. Ja nyt sitten 2000-luvulla Tapparalla on 11 mitalia (mukaanlukien tämä kevät), joista toki "vain" kolme mestaruutta. Kärpät taas saa tänä keväänä 2000-luvun mitalinsa numero 12, heillä tähän mennessä kasassa seitsemän mestaruutta

Tietyt lainalaisuudet on kait vain pakko hyväksyä liigakiekon suhteen, niin pystyy itsekin nauttimaan siitä ilman turhaa katkeroitumista. Onneksi kuluvalla vuosituhannella on vähän vuorotellen moni keskisarjan seura pärjännyt hyvin, kuten tänäkin keväänä. Sitä paitsi vertailuna edellä mainittuun nyt viimeksi kuluneen 14 vuoden aikana on kuitenkin sentään kuusi eri joukkuetta voittanut mestaruuden. Porissakin saavutetut menestyksen hetket ovat sitten sitäkin arvokkaampia ja maukkaampia, kun niihin ei pääse turtumaan liikaa *hymiö*
Mielestäni tässä nyt kyllä ylitulkitaan ihmisten yleistä suhtautumista näihin dynastioihin. Kyse ei yleensä ole vihaamisesta tai katkeroitumisesta, vaan yksinkertaisesti siitä, että samojen joukkueiden menestyminen vuodesta toiseen on tylsää. Sehän on jossain määrin "tylsää" jopa niiden joukkueiden kannattajien mielestä, vaikka eivät toki oman joukkueen kohdalla toivokaan tippumista kärkikahinoista.

Kun nämä dynastiat sitten päättyvät tai kokevat kolauksia, niin se on yksinkertaisesti virkistävää ja tuo uutta virtaa koko liigaan. Se on toki totta, että viha ja katkeruus ovat turhuutta näissä tilanteissa, mutta yleensä niistä ei vain ole kysymys.

Dynastiasta ei tee yhtään mielenkiintoisempaa se fakta, että näitä dynastioita on ollut eri joukkueilla ennenkin. Vähän jo alkaa kyllästyttämään nämä kommentit, joiden mukaan dynastiaa ei saisi pitää tylsänä, koska niitä on nähty ennenkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös