Kenelle Calder ??

  • 2 338
  • 20

#99#

Jäsen
Kenelle vuoden tulokkaan palkinto.
Näyttäs kisa olevan aika tiukka tänä vuonna ja taitaa vasta playoffit ratkaista pytyn saajan. Kapasella olis aika hyvät saumat voittaa palkinto. Kapasen puolesta puhuu se että pelaa aika tärkeässä roolissa ja loistava plus saldo +27. Tällä lukemalla Niko on koko liigan tilastoissa seitsemäntenä. Tulokkaiden pistepörssissä Kapanen on neljäntenä.

Kovimmat haastajat Kapaselle

Jackman Stl
Tärkeä rooli Stl:n puolustuksessa varsinkin kun Pronger on poissa.

Zetterberg Det
Alkaa pääsemään hyvään iskuun. Loistavat ketjukaverit. Jos kannu tulee Detroitiin, niin vahvoilla

Arnason Chi
Kohtalaisen hyvin pisteitä, tosin vähän hyytynyt.

Nash Cls
Pisteitä saman verran kuin Arnasonilla. Plus/miinus-tilastossa surkeat -23.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Pleijarit eivät enään vaikuta calderin kohtaloon eli periaatteessa runkosarjan perusteella se jaetaan. Näin on ainakin ennen ollut ja on varmaan nyttenkin. Tässä mun valinta tämän kauden tulokkaaksi:

Barrett Jackman STL

Loistava puolustava puolustaja joka hoitaa oman tonttinsa hyvin. Taklaa kovaa eikä peruuttele vaikka vastassa olis kovakin mies. Pystyy myös tappelemaan. Miehen otteet ovat tasaisen hyviä eikä notkahduksia ole pahemmin tullut. Hänestä voi tulla ja tuleekin varmasti joku päivä HNL:n top-10 puolustaja. Siitä voi olla varma. Tämän kauden tehot ovat tulokaspuolustajalle hyvät: 67ott, 3+12=15pts, 135pim. Tässä mun valinta tämän kauden tulokkaaksi.

Seuraavana kilpailussa tulee: Niko Kapanen ja Tyler Arnason.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Kapaselle se kuuluisi, mutta Hawksin Arnasonille se annetaan. Olen enemmän kuin iloinen, jos ennusteeni osoittautuu vääräksi.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kovin on vaatimatonta tämän kauden tulokkaiden esitykset.
Tiedän että peli on muutttunut eikä näitä pisteitä enää kukaan tee mutta kymmenen vuotta sitten eräs Teemu Selänne naputti 76+56=132 pistettä.
Paljon aina puhutaan kuinka jääkiekko on kehittynyt mutta minä ainakin haluaisin sen ajan takaisin kun tulokas voisi naputella sen 50 maalia kaudessa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Noh niin ovat vaatimattomat tämän kaudet tulokkaatkin. Vertaa nyt vaikka Iljaan, niin on vähän toista pelaajien roolitkin. Ei joka vuosi voi olla niin huippuja, kuin vaikka Selänne tai Kovalchuk.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ei ole kuin yksi vaihtoehto... Henrik "Zeta" Zetterberg!

Tosin Arnason on ollut kova enkä kyllä väheksyisi Kapastakaan, itseasiassa Niko ansaitsisi vuoden yllättäjän pokaalin.
 

rokka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, Manchester City
mixu:
"Paljon aina puhutaan kuinka jääkiekko on kehittynyt mutta minä ainakin haluaisin sen ajan takaisin kun tulokas voisi naputella sen 50 maalia kaudessa"

Pointti ymmarretty, mutta itseasiassa Teemun lisaksi vain kaksi pelaajaa on tehnyt yli 50 maalia tulokkaana:)

(Mike Bossy 53 & Joe Nieuwendyk 51)
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti mixu
Kovin on vaatimatonta tämän kauden tulokkaiden esitykset.
Tiedän että peli on muutttunut eikä näitä pisteitä enää kukaan tee mutta kymmenen vuotta sitten eräs Teemu Selänne naputti 76+56=132 pistettä.
Sitä kun on tulokkaita ja sitten sitä on "tulokkaita". Jos 23 vuotiaat kilpailevat samasta palkinnosta 18-vuotiaiden kanssa, niin minusta se yhtä järkevää kun kilpailu kuka kuiskaa koviten. Minun puolestani NHL saisi tiputtaa tulokkaiden yläikärajan kahteenkymmeneen vuoteen ja antaa tämän vuoden Calderin jollekkin junnulle.

"Pointti ymmarretty, mutta itseasiassa Teemun lisaksi vain kaksi pelaajaa on tehnyt yli 50 maalia tulokkaana:)

(Mike Bossy 53 & Joe Nieuwendyk 51)".

Kaksi teini-ikäista on tehnyt yli 50 maalia kaudessa. Gretzky ensimmäisellä kaudellaan 19 vuotiaana (jolloin hän tosiasiassa oli tulokas) ja Jimmy Carson toisella kaudellaan.
 

rokka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, Manchester City
Siina muuten olisikin mielenkiintoinen tilasto jos parhaat maalintekijat/pistenikkarit eroteltaisiin aina ikavuosittain. Parhaat 18-vuotiaat, 19-vuotiaat jne.
Lieko tuollaista valmiina loydettavissa edes.
 

md17

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
samoilla linjoilla dana77:n kanssa

Ikä tulisi ottaa huomioon valinnassa. Eli Calder Nashille.
Mutta kun nykysäännöillä mennään, ovat minun kirjoissani kovimmat ehdokkaat tällä hetkellä Jackman ja Z. Seuraavassa ryhmässä tuleva Nash, Niko, Arnason, ja A-train. Ja kai tuo Bouwmeesterkin pitää tässä yhteydessä mainita. Hyvin on poju suoriutunut ottaen huomioon minkälaisessa joukkueessa pelaa. Aika harva puolustaja kykenee tuollaisessa roolissa 18 vuotiaana NHL:ssä pelaamaan.
Aika tasaista porukkaa tänä vuonna.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Barret Jackman, STL. Yllättävän kypsää ja varmaa peliä. Omaksunut hyvin ison roolin johtuen Prongerin poissaolosta. Mutta aika tiukkaa tulee tekemään, kyllä Kapanen, Zäta ja Arnasonkin ovat varteenotettavia ehdokkaita...
 

Portrait

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät&Penguins
nhl.com:in sivuilla oli kysely koskien kauden parasta tulokasta.
Erikoista tässä listassa oli Kapasen ja Jackmanin puuttuminen.

Sen sijaan ehdolla oli muuan Kotalik, jota minä ainakin pitäisin varteenotettavana vaihtoehtona. Mies on toisena Sabresin pistepörssissä ja maaleja on kertynyt peräti 19, millä irtoaa tulokkaiden maalipörssin kärkisija yhdessä Zetan kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Deader

Jäsen
Pleijarit eivät enään vaikuta calderin kohtaloon eli periaatteessa runkosarjan perusteella se jaetaan. Näin on ainakin ennen ollut ja on varmaan nyttenkin.

Äänestys on runkosarjan lopussa joten pudotuspelit eivät vaikuta asiaan. Lopulliset tulokset julkaistaan sitten vasta kesällä.

Zetterberg tai Nash sen luultavasti saa. Minä antaisin sen Arnasonille sillä mies tekee itse pisteensä ilman ylivoima-aikaa. Datsyukin ja Hullin rinnalla niitä pinnoja tulisi kenelle tahansa.
Tämä ei siis tarkoita, etteikö Zetterberg ole tähtiainesta.

Kotalikilla on kärkipään miehistä paras pistekeskiarvo ottelumäärään verrattuna. Eihän niiden pisteiden pitäisi Calderia ratkaista, mutta kovin usein näin käy.

Kyle Calder / Tyler Arnason / Mark Bell

Henrik Zetterberg / Pavol Datsyuk / Brett Hull

Rick Nash / Lasse Pirjeta / Matt Davidson
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Olen nähnyt tällä kaudella n. kymmenen Detroitin ja siten myös Zetterbergin peliä ja hän pelaajana aivan omaa tasoaan tämän vuoden tulokkaista. Hän ei saanut pelipaikkaa Hullin ja Datsuykin kanssa - hän ansaitsi sen. Eikä hän ei todellakaan ole mikään ketjun heikoin lenkki, vaan erittäin tärkeä osa sitä. Zeta on erittäin hyvä liikkumaan ja todella taitava käsistään, enkä jätä mainitsematta edes sitä, että olen nähnyt hänen heittäytyvän laukausten eteen.

Myönnän tietenkin että olet aivan oikeassa tuossa ylivoima-jutussa. Zetterberg on tykittänyt ylivoimalla mahtavat tehot 4+5 , kun Arnason on tehnyt yv:llä ainoastaan 3+3. Zetterbergillä on myös yksi alivoimamaali sillä mies pelaa myös alivoimaa. Huomattavaa on että Z:lla on 4 voittomaalia ja A:lla 5.

Detroitissa pelaa neljä ketjua suhteellisen tasaisesti, joten Detroitin kakkosen peliaika vastaa Chigagon kolmosen peliaikaa melko hyvin. Niinpä eroa peliajoissa on vain reilu puolitoista minuuttia (15:52-14:13).

Zettenberg olisi monessa joukkueessa ykkösketjussa eli mies on samassa luokassa peliltään esim. Kovalchukin kanssa.

Kapanen 24, Arnason, 24, Zetterberg 22 - wanhoja herroja.
 
Olen nähnyt tällä kaudella n. kymmenen Detroitin ja siten myös Zetterbergin peliä ja hän pelaajana aivan omaa tasoaan tämän vuoden tulokkaista.

Ja olet myös nähnyt noin kymmenen Blackhawks- , Blue Jackets- sekä Stars-ottelua, joiden kautta voit määritellä Arnasonin, Nashin sekä Kapasen otteet Zetterbergiin nähden...

Yhtään Zetterbergin potentiaalia ja taitoja vähättelemättä ketjukavereiden vaikutus painaa varmastikin ruotsalaisen tehoissa. Lisäksi joukkueiden pelityyleissä on hienoista eroa: Blackhawks-käskijä Brian Sutterin taktiikkana on koko kauden ollut voittaa ottelut tuloksella 1-0. Tavoitteena on ollut saada ensimmäinen maali, jonka jälkeen loppuaika peruutellaan ja varmistellaan - tosin erittäin huonolla menestyksellä. Vasta playoff-paikan karattua käsistä on hyökkäykselle annettu vapauksia ja tulos on näkynyt muun muassa Steve Sullivanin piristyneillä otteilla.

Näin ollen Tyler Arnasonin peliaika ja mahdollisuudet suuremmille tehoille ovat rajoittuneet, sillä todella huonona aloittajana ja epävarmana puolustuspään pelaajana otteluiden viimeiset erät ovat lähes poikkeuksetta kuluneet penkkiä lämmittäen. Toki tehojen väähyydessä suuri syy on Arnasonilla itselläänkin: kauden keskivaiheen kuivakausi kun passitti nuorukaisen aina neloskenttään asti.

Red Wingsien tämän kauden pelityylistä tai taktiikasta en voi varmuudella sanoa mitään, koska en ole kuluvalla kaudella noin kymmentä peliä kyseisen seuran otteita seurannut. Edellisiin kausiin ja vähäisiin Dead Things-tietoihini viitaten väittäisin kuitenkin, että Hockeytownissa kiekko on huomattavasti hyökkäyspainotteisempaa kuin Windy Cityssä. Detroitin laajalla materiaalilla tähän on varaa - toisin kuin Blackhawksien parin kentän varassa pyörivällä AHL-ryhmällä.

Zetterbergin, Arnasonin, Nashin ja Kapasen enemmän tai vähemmän vakuuttavista otteista huolimatta näkisin Calder Trophyn suuntaavaan St. Lousiin. Vaikka vuoden tulokas on perinteisesti ollut hyökkääjä, Barret Jackmanin kypsät otteet Bluesin puolustuksessa ovat siivittäneet nuorukaisen tulokkaiden eliittiin. Chris Prongerin poissaolo antoi Jackmanille täydellisen mahdollisuuden näyttää kykynsä valmennusjohdolle, jota pakkilupaus ei pettänyt.
 

Deader

Jäsen
Itse olen katsellut kaikki Detroitin tv-pelit ja kuten sanoin, Zetterberg on tähtiainesta. Ei 21-vuotiaiden pelaajien numeroita jäädytetä eurooppalaisissa liigoissa kovin helposti.

Totuus on kuitenkin se, että Zetterbergin on paljon helpompi saada niitä pisteitä tuollaisilla ketjukavereilla. Osa Hullin tehoista on tietysti ylivoimasta, mutta kai tästä nyt jonkinlaisen kuvan saa:

PLAYER TEAM GP G A PTS

BRETT HULL DET 73 33 35 68
PAVEL DATSYUK DET 55 10 32 42
HENRIK ZETTERBERG DET 70 19 19 38
------
148

KYLE CALDER CHI 72 15 22 37
TYLER ARNASON CHI 72 17 17 34
MARK BELL CHI 72 12 14 26
------
97

Arnasonin rooli kun on Chicagossa paljon puolustavampi.

Periaatteessa ihan sama kuka Calderin saa. Noista mainituista
ehdokkaista vain antaisin sen mieluiten Arnasonille. Jopa Kotalik
pelasi alkukauden Dumontin ja Barnesin kanssa ykkösketjussa
ja viime aikoina mies on luistellut Satanin rinnalla.
 
Arnasonin rooli kun on Chicagossa paljon puolustavampi.

Osittain näinkin, mutta:
Periaatteessa Arnasonin rooli ei niinkään ole puolustavampi, sillä kuten todettua nuorukainen on erittäin heikko aloittaja ja epävarma puolustuspäässä. Näin ollen Arnasonin avut lepäävätkin lähes ainoastaan hyökkäyspään taidoissa ja tehoissa - vastustajien ykkösnyrkkejä vastaan saatikka tärkeissä oman pään tilanteissa tulokashyökkääjä ei nimittäin juuri koskaan pelaa. Sen sijaan Brian Sutterin pelitaktiikka ja peluutustyyli ajaa koko joukkueen puolustavampaan kiekkoiluun ja peruuttelemaan suurimman osan otteluista, joten toisaalta Arnasonkin joutuu muun joukkueen mukana pelaamaan puolustavampaa kiekkoa.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Uskoisin Zetan vievän calderin vaikka tottakai toivoisin Kapasen sen saavan. Tässä pari perustelua:

Zeta: -vakiopaikka yhdessä parhaimmista jengeistä
-paras pistemies tulokkaista ja paljon maaleja
- jo eräänlainen "superstar"

Kapanen: -liigan paras +/- saldo tulokkaista ja ylivoimaisesti
-yllätäen paikka Dallasissa joka on liigan parhaita

Mutta miksi svedu voittaa: -Kapasella vain 5 maalia Zetlla 20 enemmän ja syöttöpisteet ovatkin aika luonnollisia jos laidoilla herrat Lehtinen ja Morrow.

-lisäksi kapanen ei ole päässyt esiin loistavasta kaudesta huolimatta sillä mm. Modano, Guerin, Arnott, Lehtinen, Dahlen ja Turgeon vievät median huomion.


Kolmas vaihtoehto on Arnason jolla on kotikenttäetu ja kovat otteet puolellaan...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Koska tätä kysyttiin, niin Dallasin pelejä olen tällä kaudella livenä nähnyt 2 ja televisiosta 5-7, eli Niko Kapasen taidot ovat hyvin tutut. Chigagon pelejä olen nähnyt tv:stä n. 3 joten Arnasonistakin on jonkinlainen kuva (äijä oli mulla melkein koko syksyn smallworldissa, joten keskityin nimenomaan hänen suorituksiinsa ja niihin tyytyväinen olin). Sen sijaan Columbuksen pelit eivät minua kiinnosta, joten Nashistä en ole mitään sanonut ja vaikka siinä pelissä minkä St Louisilta tällä kaudella livenä näin Jackman tiputtikin hanskat, en hänen pelaamistaan ole suuremmin seurannut, pelipaikasta johtuen .

Pisteitä verratessa on otettava huomioon, että Arnason ja Kapanen ovat senttereitä ja Zeta vasen laituri. Sentterit saavat syöttöpisteitä helpommin jo ihan siitäkin johtuen, että he ottavat aloitukset ja heidän kauttaa usein peliä omasta päästä nostetaan. Lisäksi minusta on huomioitavaa (vaikkei se Calderin saamiseen vaikuttakkaan), että Nikolla ja Tylerillä oli pelejä toistakymmentä jo viime kaudelta ja he olivat jo vähintään osittain ansainneet paikkansa kokoonpanosta ennen kauden alkua. Zeta taas joutui aloittamaan tyhjästä, eikä hän kauden alussa kakkosketjussa suinkaan pelannutkaan vaan taisipa joutua olemaan sivussakin muutaman pelin. Hän on onnistunut ottamaan Detroitin nimivahvasta roosterista paikan kahdesta ensimmäisestä ketjusta. Siihen ei Tyler ole pystynyt heikommassa joukkueessa, eikä Niko yhtä vahvassa (tosin hänen kohdallaaan tehtävä ei ollut helppo).
 
Toki Arnason pelaa ketjunsa keskellä nimellisesti, mutta koska hän on erittäin huono aloittaja, ottaa yleensä ketjun muut jäsenet aloitusvastuun - ABC-ketjun ollessa kasassa aloittajana on lähes poikkeuksetta ollut Mark Bell. Ja toki Arnason sai jo viime kaudella alleen otteluita NHL-kaukaloissa ja tätä kautta kokemusta NHL-ympyröistä, mutta kauttaaltaan varsin vaisut näytöt eivät kuitenkaan olleet takeena kuluvan kauden NHL-paikalle.

Kesän aikana toteutettu treeni yksityisvalmentajan johdolla ja erittäin lupaavat otteet harjoitusleirillä sekä - otteluissa toivat Arnasonille lopullisen läpimurron NHL-paikkaan. Edelliskauden näytöt olivat suuntaa-antavia, mutteivat missään tapauksessa vaisuudellaan taanneet mitään, sillä selkeät puutteet eri osa-alueilla - erityisesti voimassa ja kestävyydessä - näkyivät liiaksi aiheuttaen tehottomuutta. Näin ollen sekä Arnason että Zetterberg aloittivat aivan samasta lähtökohdasta: kummallekaan ei luvattu mitään vaan kaikki oli omissa käsissä.

Zetterbergin alkukauden tahmeus kertoo kenties aivan samaa kieltä kuin Arnasonin kauden keskivaiheilla koettu kuivakausi. Jos Zetterberg ei lunastanut paikkaansa aluksi kakkoskentässä, ei myöskään Arnason omilla otteillaan pystynyt pitämään kiinni tehoistaan ja omasta kakkoskentän paikastaan koko kautta. Tulokkaille kyseisen kaltaiset notkahdukset lienevät kuitenkin enemmän sääntö kuin poikkeus, joten sekä Zetterbergin että Arnasonin kaudella koetut lamakaudet voidaan asettaa täysin samaan valoon.

Lisäksi Zetterbergin ja Arnasonin saavutukset voidaan asettaa ketjujenkin perusteella lähes samaan kastiin: kummatkin pelaavat joukkueidensa kakkosketjuissa. Detroitin ketjujen järjestyksestä en voi varmuudella sanoa mitään, mutta Arnason on pelannut lähes koko kauden Blackhawksien kakkoskoostumuksessa. Keskivaiheilla koettu neloskentänkomemmus on poikkeus, mutta muutoin Arnason on muodostanut suurimman osan kaudesta Mark Bellin ja Kyle Calderin kanssa Blackhawksien kakkoskentän - ABC-ketjun. Toki loukkaantumisten johdosta laiturit ovat vaihdelleet, mutta koska Arnasonista ei saa kolmoskentän puolustavaa sentteriä kirveelläkään on nuorukaisen rooli ollut kahdessa hyökkäävässä ketjussa.

Näin ollen kummatkin ovat lähtökohdiltaan, kauden kulun valossa sekä ketjujensa osalta lähes samassa tilanteessa: ailahtelevien kausien jälkeen kakkoskentässä, mutta toisen rinnalla viilettää astetta tasokkaammat pelikaverit. Ja toki Zetterbergille täytyy nostaa hattua ruotsalaisen raivattua tiensä All-Star-tason pelureita kuhisevan Dead Thingsien kahteen ensimmäiseen ketjuun, mutta toisaalta täytyy nostaa myös Arnasonille hattua nuorukaisen saavutettua näinkin kovat tehot pelaten AHL-tason Blackhawkseissa Brian Sutterin peruutustaktiikalla.

Vertailussa voidaan myös huomioida joukkueiden erilaiset tilanteet. Tulokkaiden pistepörssi voisikin olla aivan toisenlainen jos Blackhawks ei olisi kuuluisan Columbus-tapauksen jälkeen lähtenyt pysäyttämättömään syöksykierteeseen, joka söi koko joukkueen tehojen ohella myös Arnasonin tehot. Pörssi voisi olla myös toisenlainen mikäli Dead Things ei olisi kevään aikana parantanut otteitaan ottelu ottelulta. Jossittelu on kuitenkin turhaa vaikkakin kyseisten tulokkaiden otteisiin on eittämättä vaikuttanut myös koko muun joukkueen otteet - tulokkailta kun tuskin voidaan olettaa koko joukkueen kantamista.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Hyvä kirjoitus Mahavishnu! Muutamassa kirjoituksessa on otettu puheeksi Detroitin uhkarohkea hyökkäystaktiikka ja Chigagon nöyrä puolustuspelaaminen, joten pistetään numeroita tiskiin: Detroitin maalisuhde on 239-181 ja Chigagon 177-186. Onhan siinä eroa, mutta huomioitavaa on että Detroitissa pelataan myös vahvaa puolustuspelaamista eikä Brett Hull siinä ketjussa yksin puolustusvastuuta hoida ;=) Minä en suostu näkemään asiaa niin, että Zetterberg saisi hirveää etua ylivertaisista ketjukavereistaan. Olen nähnyt pelejä, joissa hän on ollut ketjunsa paras pelaaja - näkyi se tilastoissa tai ei.

Jos asia jotakin vielä kovasti kiinnostaa, niin suosittelemaan lukemaan Detroitin ottelut kaudella 02-03 ketjusta "otteluraportteja".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös