Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Jokereiden kiertue jatkuu Tšeljabinskissa ja isäntänä on Traktor. Kyseessä on joukkueiden kauden toinen kohtaaminen. Traktor haki Helsingistä 1-3 voiton kolmannen erän maaleilla. Jokerit johti pitkään tasaista ottelua, mutta kolmannen erän heikko hetki käänsi ottelun vieraille. Traktorin tiivis peli oli lopulta myrkkyä Jokereille ja kunnon kiriä ei enää nähty. Näin Traktor juhli ensimmäistä kertaa Helsingissä KHL-aikana.

Traktorin viime kausi päättyi pettymykseen ja joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Muutaman kauden itseään etsinyt joukkue koki muutoksia kauden jälkeen. Ensin meni vaihtoon joukkueen logo ja joukkueen päävalmentajaksi palkattiin entinen SKA:n apukoutsi Anvar Gatiyatulin joka on tehnyt erinomaista työtä ja nostanut joukkueen Idän kärjen tuntumaan. Selkeästi vahvistunut joukkue teki hyviä peliliikkeitä kauden jälkeen. Joukkueeseen liittyivät mm. Maalivahti Roman Will Röglestä, hyökkääjät Sergei Kalinin CSKA:sta, Alexei Byvaltsev Vitjazista, Jacob Berglund Neftehimikistä, Pontus Åberg Torontosta ja pakistoon huippuvahvistus Lawrence Pilut Buffalosta. Sen lisäksi Traktorissa jatkavat edellisen kauden syömähampaat, NHL:ssäkin esiintyneet Tomas Hyka ja Lukas Sedlak. Kun joukkueesta löytyy vielä huippulupaus Vitali Kravtsov voi sanoa että Traktorilla on erinomainen ryhmä. Joukkueen peli perustuu tiiviiseen puolustukseen ja hyvään maalivahtipeliin. Vahvistunut hyökkäys pystyy taikomaan tarvittavat maalit. Traktor voi hyvinkin olla kevään musta hevonen.

Traktor löytyy Itäisen konferenssin sijalta neljä. Joukkue oli loka-marraskuussa sarjan kuumin joukkue ja käväisi jopa Itäisen konferenssin kärkipaikalla. Viime aikoina meno on rauhoittunut ja viimeiseen neljään peliin tuloksena on kolme tappiota. Traktor on kerännyt neljä pistettä enemmän vieraissa kuin kotikentällä. Edellisessä ottelussa Traktor taipui SKA:lle kotonaan 1-5 vaatimattoman esityksen jälkeen. Kakkosvahti Ivan Fedotov pommitettiin vaihtoon toisessa erässä. Sen ottelun jälkeen joukkue on päässyt keskittymään rauhassa Jokereiden kohtaamiseen joten latautunut ja näytönhaluinen Traktor on vastassa. Traktorin kohdalla löytyy yksi hämmentävä tilasto. Jonkin sortin ennätyksestä voidaan puhua sillä Traktor on iskenyt peräti kymmenen alivoimamaalia jo tässä vaiheessa kautta. Joukkueen ylivoimapeli on yllättävän vaatimatonta tilastojen valossa. Siinä ainakin yksi kehityskohta. Loukkaantuneiden listalta löytyy vain Roman Manukhov.

Jokereiden viiden ottelun vieraskiertue käynnistyi tappiolla Moskovassa Spartakille jatkoajan jälkeen maalein 3-2. Kolmen ottelun pisteputkessa olevan Jokereiden peli parani mitä pidemmälle ottelu eteni. Ensimmäisessä erässä koneita ei saatu käyntiin ja erä oli täysin Spartakin. Kaksi jälkimmäistä erää mentiin Jokereiden komennossa, mutta tuttu tehottomuus iski jälleen. Henrik Haapalalla,Niklas Jensenillä ja Jonathan Pudaksella oli paikka ratkaista ottelu Jokereiden hyväksi, mutta ratkaisuun ei kyetty. Spartak kontrolloi kiekkoa koko jatkoajan ja ratkaisi ottelun halvalla tavalla. Janis Kalnins voi katsoa pitkään peiliin ottelun jälkeen. Yksi piste on tietysti parempi kun ei mitään. Jokereiden parhaimmistoon kuuluivat taas rouhijaosaston Jesse Joensuu ja Veli-Matti Savinainen. Trio Joensuu,Savinainen ja Pakarinen on tehnyt maaleja hyvään tahtiin ja löytyy Jokereiden sisäisen maalipörssin kärkinelikosta. Erikoistilanteita ei paljon Moskovassa nähty, mutta ainoa ylivoimapeli oli vaatimatonta. Mikko Lehtonen keikkuu edelleen ylivoimaisessa johdossa Jokereiden sisäisessä puolustajien pistepörssissä. Karulla tavalla nyt nähdään kuinka hyvä Bobi oli juuri toimittamaan kiekkoa maalille. Paljon on Jokereiden puolustajilla parannettavaa kiekon maalille toimittamisessa. Se näkyy jo pelkästään pisteissä kun Jonathan Pudas on jämähtänyt samaan kahdeksaan pisteeseen ja myös Jakub Krejčíkillä on sama lukema. Loukkaantuneina ovat John Norman ja Iiro Pakarinen. Pahoja takaiskuja kun molemmat kuuluvat tärkeisiin runkopelaajiin. Rankalla kiertueella pitäisi pystyä kierrättämään pelaajia ja nyt se jää vähäiseksi. Muutokset edelliseen peliin ovat varmasti maltillisia. Julius Junttilasta ei ole pelaamaan tällä tasolla ja mies joutaisi hiihtelemään katsomoon. Henri Ikonen ottanee hänen paikkansa. Tommi Kivistö huilasi edellisen matsin ja todennäköisesti on jälleen mukana. Jensenin ja Tolvasen paikat voivat vaihtua. Tosin Jensenillä ja Haapalalla oli ihan hyviä viritelmiä edellisessä pelissä joten saa nähdä mitä valmennus pohtii. Anders Lindbäckin vuoro on olla maalilla.

Traktor ja Jokerit ovat kohdanneet KHL:än historiassa 12 kertaa ja voitot Jokereille 10-2. Jokerit on voittanut Tšeljabinskissa neljä kertaa peräkkäin ja taipunut vain kerran.

erikoistilanteet%

yv

Traktor 16.8 ( Sarjan kuudenneksi huonoin )
Jokerit 22.8 ( Sarjan seitsemänneksi paras )

av

Traktor 84.1 ( Sarjan seitsemänneksi paras)
Jokerit 86.5 ( Sarjan toiseksi paras)

Parhaat pistemiehet

Traktor

1. Tomas Hyka 9+15 = 24
2. Lukas Sedlak 8+12 = 20
3. Sergei Kalinin 9+9 = 18
4. Alexei Byvaltsev 8+10 = 18
5. Lawrence Pilut 2+14 = 16

Jokerit

1. Brian O’Neill 6+24 = 30
2. Niklas Jensen 10+8 = 18
3. Jordan Schroeder 6+10 = 16
4. Jesse Joensuu 9+4 =13
5. Veli-Matti Savinainen 8+4 = 12

Eniten peliaikaa per ottelu ka

Traktor

Hyökkääjät

1. Lukas Sedlak 18:20
2. Tomas Hyka 18:17
3. Alexei Byvaltsev 18:11

Puolustajat

1. Lawrence Pilut 20:38
2. Nick Bailen 19:47
3. Roman Manukhov 17:48

jokerit

Hyökkääjät

1. Brian O’Neill 20:23
2. Peter Regin 17:10
3. Jordan Schroeder 17:01

Puolustajat
1. Jakub Krejčík 19:57
2. Viktor Lööv 19:51
3. Jonathan Pudas 19:41

Maalivahtien torjunta% / päästetyt maalit per ottelu ka

Traktor

Roman Will 92.6 / 2.05
Ivan Fedotov 92.6 / 1.98

Jokerit

Anders Lindbäck 92.2 / 2.31
Janis Kalnins 92.1 / 2.22

Seuraa heitä

Lukas Sedlak on joukkueen tärkeimpiä pelaajia, mutta myös kuumakalle. Siitä osoituksena kärkipaikka sarjan jäähypörssissä.

Lawrence Pilut kuuluu sarjan parhaimpiin puolustajiin. Loistava hankinta ja lähti hieman yllättäen NHL:stä KHL:ään.

Vitaly Kravtsov on iskenyt eniten maaleja Traktorille yhdessä Hykan ja Kalininin kanssa. Eeli Tolvaselta aikoinaan vuoden tulokkaan tittelin ryöstänyt huippulupaus on vaaralinen kaveri hyökkäyspäässä.

Niklas Jensen tuskailee maalittomuuden kanssa. Tuska näkyy maalipaikoissa eikä kiekko löydy millään verkosta. Yritystä kuitenkin riitti Spartakia vastaan kiitettävästi. Joko osuu?

Jesse Joensuu on noussut varkain Jensenin kantapäille Jokereiden parhaana maalintekijänä. Korkea työmoraali illasta toiseen kantaa hedelmää.

Jordan Schroeder on tehnyt pisteitä ihan ok. Kuitenkin katoaa kuvasta usein ja ei pysty kenttänsä kokonaisvaltaiseen johtamiseen. Enemmän tarvitaan edelleen.

Tasaiset ovat lähtökohdat. Ei ole jatkoaika välttämättä kaukana. Jokereilla on hyvä historia Tšeljabinskissa ja on parempi erikoistilanteissa. Molemmat pyrkivät palaamaan voittokantaan tappion jälkeen. Kliseisesti voiton ottaa paremman maalivahdin ja paremmin erikoistilanteet hyödyntävä joukkue.

Ottelu käyntiin klo 16 V Sport Jääkiekolta ja Viaplaylta. Ottelun selostaa Antti Mäkinen.
 
Viimeksi muokattu:

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään olisi pakko kairata pisteitä, tai muuten hiekka tiimalasissa tämän kiertueen osalta alkaa valumaan tyhjiin. Jäljellä tämän pelin jälkeen kun on ne kiertueen kolme kovinta peliä. Ruotsin poika lienee maalissa tänään, vaikka samapa tuo. Jos peli on taas väkinäisen näköistä suorittamista, niin ei se ongelma tolppien välissä seiso, vaan joukkueen takana. Taistelua ja pelille heittäytymistä, sitä kaivataan tänään.

Oikein hyvää pelipäivää kaikille ja kiitokset ketjunavaajalle totutun laadukkaasta työstä.
 
Kattilallinen perunoita on parempi kuin tyhjä ämpäri
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saas nähdä mitä muutoksia ketjuihin maanantain peliin verrattuna vai tuleeko mitään.
Itse jatkaisin näillä, no ehkäpä Ikonen neloseen.
Itse olin havaitsevani Tolvasen pelaamisessa Spartak-pelissä jonkun sortin heräämisen merkkejä ja niinpä uskaltaudun ennustamaan Eelin nimen näkemistä tänään maalintekijöiden joukossa..
 

Hugotron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jets
6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 20 Eeli Tolvanen
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 71 Nicklas Jensen
13 Julius Junttila – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 4 Tommi Kivistö
90 David Sklenicka – 64 Jonathan Pudas

39 Anders Lindbäck (98 Janis Kalnins)

Lindbäck aloittaa ja Kivistö noussut kokoonpanoon Frimanin tilalle. Mukavaa pelipäivää itse kullekkin! Itse vedän some/tulosseuranta hiljaisuuden ja alottelen pelin katsomista jälkikäteen 19.00 pintaan. Game on!
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Hörps ja Jokerit johtaa.
 
Jokerit: "Ne, jotka eivät asioista tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta - heille vain hymyilen"
11.12.2011 Taurun mielipide Jokereista Jokerit - Saipa pelissä tilanteessä 5-2:
"Jokerit on kovanluokan jengi. Siellä ei pienipalkkaisia kentälle päästetäkään"

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Junttilalta huikea peli vielä ihan erän loppuun. AV; mahdollisuus purkaa ykkösellä. Ei, vaan yrittää jotain epämääräistä haltuunottoa ja kiekko karkaa pakille, josta A-luokan vetopaikka. Onneksi Lööv pelastaa.

Krejcic myös ihan perseestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy