Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Jokerit ja SKA kohtaavat keskiviikon ottelussa. Edessä on kauden kolmas kohtaaminen ja toinen Helsingissä. Ensimmäisessä ottelussa SKA haki helpon voiton repaleisesta Jokereista. Koronasta toipuvilla, junioreilla ja muutamalla lainalla höystetty Jokerit taisteli hyvin, mutta SKA otti lopulta omansa numeroin 1-4. Toisessa kohtaamisessa Pietarissa tasainen ottelu huipentui voittomaalikilpailuun jossa Jokerit oli vahvempi kun jokereiden viidestä laukojasta peräti neljä onnistui. Lopullisen niitin löi Jesse Joensuu upealla tavalla ja näin Jokerit haki historian toisen voittonsa Pietarista. Vuosi huipentuu molempien osalta tähän otteluun ja odotettavissa on tunteikas taistelu pisteistä.

SKA taistelee vielä Läntisen konferenssin voitosta ja joukkueella on tukeva johto omassa Bobrov-divisioonassa. Eroa CSKA:aan on vain kaksi pistettä, mutta myös muutama ottelu enemmän pelattuna. Loppukausi on mentävä aivan nappiin ja apuja tarvitaan muualtakin, että kärkipaikka olisi mahdollinen runkosarjan päätteeksi. SKA kerää pisteitä tasaiseen tahtiin vaikka otteet eivät usein juuri vakuuta. Tällä kaudella SKA on kokenut varsinkin kotikentällä monta yllättävää tappiota mikä ei ole lainkaan tyypillistä Pietarilaisille. Yhdeksän kotitappiota tässä vaiheessa kautta on todella paljon SKA:n kaltaiselle joukkueelle. Vieraissa peli on luistanut paremmin ja SKA on sarjan paras vierasjoukkue yhdessä CSKA:n kanssa. Materiaali on tuttuun tyyliin erittäin laaja ja vahvat neljä kenttää on askissa ottelusta toiseen. Tulivoimaa riittää jokaiseen ketjuun ja SKA on iskenyt Kazanin jälkeen toiseksi eniten maaleja koko sarjassa : 129. Vladimir Tkachyov, Andrei Kuzmenko, Anton Burdasov, Miro Aaltonen ja Linden Vey tehoilevat hyökkäyspäässä. Estradille on noussut myös nuoria tähtiä Kirill Marchenkon ja Ivan Morozovin muodossa. Kärjen takaa löytyvät vielä vahvat työhevoset Evgeny Ketovin, Evgeny Timkinin ja Joonas Kemppaisen muodossa niin voi sanoa joukkueen olevan roolitettu erinomaisesti. Puolustus on myös erittäin vahva Igor Ozhiganovin, Anton Belovin, Lukas Bengtssonin, Vasily tokranovin ja Viktor Antipinin johdolla. Maalilta löytyy vielä neljä vahvaa maalivahtia niin kokonaisuus on todella vahva. SKA:ssa odotukset ovat aina korkealla ja mestaruus on ainoa tavoite.

SKA on ollut hyvässä iskussa viime aikoina. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta saldona on kuusi voittoa ja kun tappiot tulivat vasta varsinaisen peliajan jälkeen pisteputki on kahdeksan ottelun mittainen. Edellisessä ottelussa SKA haki sarjapisteet HK Sotšilta maalein 1-4. Kirkkaimpana tähtenä loisti Andrei Kuzmenko joka iski päätöserässä kolme maalia. Joukkueen päävalmentaja Valeri Bragin ei ollut kovin tyytyväinen esitykseen varsinkaan ottelun avauserässä missä SKA:n maalivahti Alexander Samonov piti joukkuettä pystyssä. Esitys koheni seuraaviin eriin ja SKA ratkaisi ottelun lopulta ylivoimalla tulleilla onnistumisilla. SKA:n erikoistilanteet ovat hyvällä tasolla. Ylivoima kuuluu sarjan parhaimpiin niin kuin myös alivoima.

Siirtoraja meni ja nyt ei nähty perinteistä Vitjazin tyhjennystä. Palkkakatto näytti voimansa eikä pelaajien ryöstely ole enää yhtä yksinkertaista. Tulijoiksi lähiaikoina jäivät hyökkääjä Malte Strömwallin hankinta HK Sotšista sekä puolustaja Oscar Fantenbergin saapuminen Vancouverista. Maalivahti Yaroslav Askarov ja hyökkääjä Vasili Podkolzin ovat Venäjän mukana nuorten MM-kisoissa. Maalivahti Magnus Hellberg ei ole ollut mukana vieraskiertueella ja varavahtina on ollut nuori Dmitri Nikolaev. Alexander Samonov jatkanee SKA:n maalilla. Loukkaantuneiden listalla on vain Artyom Shvets-Rogovoy.

Jokerit otti toisen peräkkäisen voiton maanantaina kukistamalla Lokomotivin jatkoajalla maalein 4-3. Kokonaisuutena ottelu oli erinomainen kiekkopeli missä vaatimustaso oli lyöty korkealle. Lokomotiv aloitti ottelun vahvasti ja Jokerit oli vähän perässä koko ajan. Vähitellen Jokerit otti ottelua hallintaan ja kolmannessa erässä Jokerit väänsi pelin väkisin tasoihin. Ottelu huipentui Henrik Haapalan huippusuorituksiin. Jokerit osoitti jälleen sitkeytensä ja tälläiset voitot kasvattavat varmasti itseluottamusta. Varsinkin kun vastustaja pelasi myös hyvän ottelun. Virheitä tuli edelleen liikaa tietyille pelaajille, mutta esitys oli aivan toista maata kuin lauantaina. Hihat oli kääritty ja oltiin valmiita taistelemaan voitosta. Uusia testejä on luvassa vielä kaksin kappalein tällä viikolla. Jokerit on Läntisen konferenssin kahdeksantena. Edellä olevilla joukkueilla on edelleen enemmän otteluita pelattuna. Spartak, Severstal ja Minsk pitäisi olla saavutettavissa. Kotietu vaatii erinomaista loppukautta.

Henrik Haapala on elämänsä vireessä ja nousemassa uudelle tasolle. Tälläistä Haapalaa on odoteltu pitkään ja toivon mukaan tämä taso säilyy. John Norman täydentää ketjua loistavasti ja jopa Julius Junttila näyttää jääkiekkolijalta heidän rinnallaan. Jordan Schroeder oli myös loistavalla pelipäällä Lokomotivia vastaan. Mielestäni kauden paras peli häneltä. Tälläistä Schroderia haluan nähdä läpi ottelun. Vaikka väläyttelee ottelusta toiseen niin liian usein on kadonnut kuvasta. Ketjun muut jäsenet Niklas Jensen ja Veli-Matti Savinainen olivat myös hyvässä vireessä. Savinainen on vähitellen noussut uhkamaan Jenseniä joukkueen sisäisessä maalipörssissä ja on enää maalin päässä Jensenistä. Yllättäen Jokereiden ykkösketju on ollut hieman vaikeuksissa. Brian O’Neill väläyttelee tietenkin osaamistaan vaikka ei ole ihan täydessä kunnossa. Niin hyvä pelaaja hän on. Peter Regin tuskailee tehojen kanssa ja vaikuttaa hieman väsyneeltä. Jakub Krejčík on saanut paljon kuraa niskaansa ja ihan aiheesta. Jokaisessa ottelussa hirvittävä määrä kiekonmenetyksiä ja virheitä. Liike ei tahdo riittää tällä tasolla. Huippuotteluissa näihin ei ole varaa. Anders Lindbäckille kuuluu myös iso kiitos maanantain voitosta. Lindbäck torjui monta avaintorjuntaa varsinkin silloin kun ero oli vain yksi maali. Hän antoi Jokereille mahdollisuuden voittaa.

Jokerit pelasi maanantaina samalla kokoonpanolla kuin lauantaina. Loukkaantuneina ovat Iiro Pakarinen, Saku Mäenalanen ja Markus Hännikäinen joka huilaa 2-3 viikkoa. Edellisessä ottelussa kokoonpanon ulkopuolella olivat Tommi Kivistö, Niklas Friman, Nuutti Viitasalo ja Aleksi Halme. Kivistö ilmeisesti toipuu koronasta. Frimanin vaihtaisin Krejčíkiin ja pitäisin muuten ketjut ennallaan. Anders Lindbäck on pelannut jo pidemmän aikaa Jokereiden maalilla. Onko sitten Janis Kalninsilla jotain pientä ongelmaa ettei ole ihan 100% kunnossa. Varmasti olisi valmis pelaamaan kun kerta luukulla seisoo. Lindbäck on pelannut kuitenkin hyvällä tasolla joten riskejä ei kannata ottaa. Kokoonpanot julki tunti ennen matsia.

Jokerit ja SKA ovat kohdanneet KHL:än runkosarjassa 26 kertaa ja voitot SKA:lle 18-8. Helsingissä pelatut ottelut SKA:lle voitoin 7-6.

Erikoistilanteet

yv

Jokerit 20.4 ( Sarjan 11. paras )
SKA 23.7 ( Sarjan kolmanneksi paras )

av

Jokerit 86.6 ( Sarjan toiseksi paras )
SKA 85.8 ( Sarjan neljänneksi paras )

Parhaat pistemiehet

Jokerit

1. Brian O’Neill 7+26 = 33
2. Niklas Jensen 12+9 = 21
3. Jordan Schroeder 9+12 = 21
4. Veli-Matti Savinainen 11+8 = 19
5. Henrik Haapala 6+11 = 17

SKA

1. Vladimir Tkachyov 11+24 = 35
2. Andrei Kuzmenko 12+15 = 27
3. Anton Burdasov 16+7 = 23
4. Igor Ozhiganov 5+18 = 23
5. Linden Vey 3+19 = 22

Eniten peliaikaa per ottelu keskiarvo

Jokerit

Hyökkääjät

1. Brian O’Neill 20:16
2. Peter Regin 17:52
3. Jordan Schroeder 17:18

Puolustajat

1. Sami Lepistö 24:59
2. Viktor Lööv 20:21
3. Jakub Krejčík 19:49

SKA

Hyökkääjät

1. Joonas Kemppainen 18:20
2. Vladimir Tkachyov 18:08
3. Emil Galimov 17:20

Puolustajat

1. Lukas Bengtsson 20:22
2. Oscar Fantenberg 19:38
3. Igor Ozhiganov 19:03

Maalivahtien torjunta% / päästetyt maalit per ottelu keskiarvo

Jokerit

Janis Kalnins 92.6 / 2.13
Anders Lindbäck 91.8 / 2.46

SKA

Alexander Samonov 91.7 / 2.25
Magnus Hellberg 93.3 / 1.92
Mikhail Berdin 91.2 / 2.51

Seuraa heitä

Andrei Kuzmenko on ollut liekeissä viime aikoina. Taitava ja juonikas hyökkääjä on jatkuva riesa vastustajalle. Kauhulla odotan varsinkin, miten Jakub Krejčík pysyy Kuzmenkon vauhdissa mukana.

Joonas Kemppainen saa paljon vastuuta päävalmentaja Valeri Braginilta. Luottopelaaja ja on viime aikoina onnistunut myös tehopisteiden valossa.

Vladimir Tkachyov on SKA:n hyökkäyspelin moottori ja pisteykkönen. Tkachyov on niin taitava ettei tilaa saa antaa yhtään tai maaliverkot soivat vastustajan päässä.

Henrik Haapala on ollut järjettömässä iskussa. Jatkuuko sama meno Pietarilaisia vastaan? Onnistui maalinteossa myös Pietarin ottelussa.

Veli-Matti Savinainen pelaa hienoa kautta. Nauttii kovista peleistä ja iskee kiekkoja sisään maalin edestä.

Julius Junttila voisi vihdoin avata maalitilinsä. Varsinkin kuuman Haapalan vieressä sen pitäisi olla mahdollista. Valoa on vähän näkyvissä josko lähtisi vihdoin toimimaan.

SKA on hyvässä iskussa ja Jokeritkin on saanut pari voittoa alle. Voitto Lokomotivista toi hyvän fiiliksen ja siitä on hyvä lähteä haastamaan Pietarilaisia. SKA:n ylivoima on parempaa kuin Jokereiden. Lisäksi Jokerit on saanut sarjassa vähiten ylivoimamahdollisuuksia. Niitä ei ole varmasti nytkään paljo luvassa. Varsinkaan jos parivaljakko Gofman&Olenin on pillipiiparoimassa. Harvat mahdollisuudet on hyödynnettävä ja boxista pitää pysyä poissa. SKA lyö varmasti kovaa painetta ja sen läpi on päästävä. Maalivahtipeli ratkaisee paljon niin kuin yleensä kovissa kiekkopeleissä. Odotan huippupeliä maanantain tavoin. Pienet marginaalit ratkaisevat.

Studio käyntiin klo 18 V sport Jääkiekolta ja Viaplaylta. Ottelu alkaa klo 18.30. Selostajana Antti Mäkinen.
 
Viimeksi muokattu:

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo
Innolla iltaa odotellessa ja töitä tehdessä päivä sujuu. Oman pään katastrofin tilalle pitäisi saada Stone takaisin. Muuten uskon että Lindy jatkaa maalilla kun Jänis ei ole pelannut pitkään aikaan. Isoin kysymys onkin siirretäänkö Regin pois ykkösestä. Miten olisi jos vaihtaisi paikkaa Schroederin kanssa ?
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Innolla iltaa odotellessa ja töitä tehdessä päivä sujuu. Oman pään katastrofin tilalle pitäisi saada Stone takaisin. Muuten uskon että Lindy jatkaa maalilla kun Jänis ei ole pelannut pitkään aikaan. Isoin kysymys onkin siirretäänkö Regin pois ykkösestä. Miten olisi jos vaihtaisi paikkaa Schroederin kanssa ?
En usko tulevan muutoksia. Kakkonen oli niin hyvä edellispelissä.

Pelkoa aiheuttaa @Valle esiin nostama Kuzmenko joka on sizzling hot. Nopea väkkärämäinen raitti, joka jättää kyllä krejcikit kuin tikun paskaan. Tuolle Jokereiden 1.ylivoimalle pitäisi tehdä jotain, alkaen ja erityisesti koskien kiekon ylöstuontia. Joka ikinen joukkue tietää ja katkoo jo hyvin niitä keskialueen jättöjä. SKA-peli kyseessä himassa niin ottaisin uutta variaatiota käyttöön.

Peluutusetu on meillä. Käyttäisin Reginit ottamaan Kuzmenkon nollille ja luottaisin Haapalan ja Liittokanslerin ketjun voittavan oman pelinsä.

Sitten se isoin toive. Tiivistäkää nyt jumalauta sitä puolustusta. UFA nollauksen jälkeen omiin mennyt keskimäärin 3,33 kiekkoa. Jokerit ei tee joka ilta neljää pönttöä.
 
Tää jengi on tässä!

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä nousee isoon rooliin tänään. Krejickiä ei vaan voi laittaa Kuzmenkoja ja Tkachyoveita vastaan. Nämä herrat rankaisee virheistä.

Itse laittaisin nelosen pelaamaan Kuzmenkoa pois. Anttilan pitkä maila + vikkelät Pilun ja Kausarin kintut. Taklaamistaitoakin löytyy.
Tähän en lähtisi. Nelosen kiekon pitokyky on itkettävän ja naurettavan välimaastossa. Riski vastahyökkäyksille kasvaa kun IkonenPihlström söheltää sinisellä & hyökkäyspäässä ja näihin en Kuzmenkoa päästäisi. Puolustaisin Kuzmenkon kiekolla ulos jonka osaa parhaiten Reginin ketju.
 
Tää jengi on tässä!

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, AS Roma!
Tähän en lähtisi. Nelosen kiekon pitokyky on itkettävän ja naurettavan välimaastossa. Riski vastahyökkäyksille kasvaa kun IkonenPihlström söheltää sinisellä & hyökkäyspäässä ja näihin en Kuzmenkoa päästäisi. Puolustaisin Kuzmenkon kiekolla ulos jonka osaa parhaiten Reginin ketju.
Vahva sama tähän, juuri olin samaa tulossa kirjoittamaan.

Tuo nykyinen nelonen on nykyformissaan (niin ketjuna kuin ketjun jäsenet yksilöinäkin) sen verran heikko ketju, että tarvitsee helppoa peluutusta selvitäkseen peleistä kuivin jaloin.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo
joo samaa mieltä, mitä neloselle on tapahtunut ? Ollut tosi riskialtis vastahyökkäyksiin eikä ole itse saanut juuri mitään aikaan. No kun Hännikäinen tulee geimeihin niin kausarin paikka on katsomossa. Jopa Junttila menee sen edelle. En olisi uskonut näin sanovani vielä esim. pari viikkoa sitten :-)
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
joo samaa mieltä, mitä neloselle on tapahtunut ? Ollut tosi riskialtis vastahyökkäyksiin eikä ole itse saanut juuri mitään aikaan. No kun Hännikäinen tulee geimeihin niin kausarin paikka on katsomossa. Jopa Junttila menee sen edelle. En olisi uskonut näin sanovani vielä esim. pari viikkoa sitten :-)
Junttila vaan istuu tohon ketjuun kuin otsatukka sialle. Ei saa kiekkoa koskaan kun Pihlström työntää kiekon silmät kiinni eteenpäin per heti kun saa ja louhikkokosketuksia on 9/10:stä. Ja Mörön ainoa liike on perse edellä kanttaus keskelle. Juntista jos jotain haluaa irti niin se on 3.ekassa ketjussa. Sitä saako sieltä mitään irti on toinen tarina.
 
Tää jengi on tässä!
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saas tosiaan nähdä minkälaisen peliesityksen Jokerit lyö pöytään tyhjyyttään kumisevassa kotiareenassaan tänään.
Lauantaina nähtiin melkoista kurapaskaa, maanantaina palattiin sitten päiväjärjestykseen pelaamalla ihan hyvää jääkiekkoa pääosin ja pisteeksi iin päälle loppuhetkien tasoitus sekä jatkoajan voittomaali.

Tänään tosiaan omissa toiveissa jatkumoa maanantaihin ja mielellään vielä pykälää paria paremmaksi. Jos tämä toive toteutuu, niin saattaappi olla hyvinkin niin että pisteet jäävät Helsinkiin..

SKA:lla tosiaan kärkiosaamista riittää yllin kyllin (Tkachyov, Kuzmenko) ja eihän se pelitaituruus näihin kahteen kärkiheppaan jää, vaan päinvastoin, esim. parikymppiset hyökkäysvaunut Kiril Marchenko ja Ivan Morozov (myönnän, tämmöisiä "junnuja" olis kiva katella Jokereissakin).

Muutamia ajankohtaisia kysymyksiä illan peliin liittyen:
Jatkuuko Haapalan Henkan lentokeli maalien muodossa tänäänkin?
Nouseeko Savi-Vellu Jensenin rinnalle maalipörssimme kärkeen ja saman tien myös ohitse?
Iskeekö tänään joku kolmikosta Ikonen, Junttila, Pihlström maalin? Jos osuu, niin se on oltava Junttila..

Näihin ja muihinkin kysymyksiin vastauksia alkaen siis klo 18:30
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä taas ajattelen toisinpäin. Kyllä,nelonen on puukäsien paratiisi tällä hetkellä. Mutta ei heidän tehtävänsä ole tehdä pisteitä SKA:ta vastaan, vaan pitää oma pää puhtaana. Reginin, Schroederin ja Normanin kentän tehtävä on myös tehdä pisteitä.

Korjatkaa jos muistan väärin, mutta kaikki isot voitot ollaan otettu pimentämällä vastustajan starat jarrukentällä, eikä tuloskentällä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
joo samaa mieltä, mitä neloselle on tapahtunut ? Ollut tosi riskialtis vastahyökkäyksiin eikä ole itse saanut juuri mitään aikaan. No kun Hännikäinen tulee geimeihin niin kausarin paikka on katsomossa. Jopa Junttila menee sen edelle. En olisi uskonut näin sanovani vielä esim. pari viikkoa sitten :-)
Ei ole enää The Nelosta. Nyyh. Taitaa alkaa ikä painaa Pihlua ja Mörköä, eikä yhteispeliinkään ole löytynyt oikeaa nuottia vähään aikaan. Vähän on ikävä The Nelosta, joka aiheutti hullunmyllyn hökkäyspäässä vaihto vaihdon perään.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei ole enää The Nelosta. Nyyh. Taitaa alkaa ikä painaa Pihlua ja Mörköä, eikä yhteispeliinkään ole löytynyt oikeaa nuottia vähään aikaan. Vähän on ikävä The Nelosta, joka aiheutti hullunmyllyn hökkäyspäässä vaihto vaihdon perään.
Mörköhän on parantanut kauden edetessä, eikä todellakaan ole mikään turhake tossa jengissä. Täyttää hyvin ne saappaat, mitkä hänelle varattuna on.
 
Kattilallinen perunoita on parempi kuin tyhjä ämpäri

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No jaa, peli muiden joukossa. Fiilis toki varmasti eri, jos pääsis omalle paikalle halliin.
 
Kattilallinen perunoita on parempi kuin tyhjä ämpäri
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy