Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Runkosarja on lusittu ja on aika siirtyä tosipeleihin. Lokomotiv ja Jokerit ottavat jälleen mittaa toisistaan. Koko sarja mitellään Jaroslavlissa. Jokerit teki päätöksen pelata kevään pudotuspelisarjat alusta loppuun vastustajien hallissa. Päätös oli kova, mutta oikea. Nyt pelataan vain yhdessä paikassa ja sävelet ovat selvät. Ei tarvitse murehtia mahdollisesta kauden keskenjäämisestä. Tätä voi pitää eräänlaisena luokkaretkenä. Onko pituus sitten viikon vai mahdollisesti kaksi kuukautta. Se on Jokereista itsestä kiinni. Tottakai se harmittaa, että Helsingissä ei tätä kevään kliimaksia päästä kokemaan. Tilanne on kuitenkin se mikä se on. Hyvää on se että päästään keskittymään olennaiseen, matkustamista ei ole sarjan aikana ja peleissä on yleisöä. Arenalla on karulla tavalla nähty tällä kaudella kuinka vaikeaa sen tunteen löytäminen on ilman yleisöä. Kevät on tunnetusti jääkiekon parasta aikaa. No, Jokereiden kohdalla se on toiseksi parasta aikaa. Parasta on tietysti kesä ja spekulaatiot varmasta mestaruudesta :) Lokomotiv vs Jokerit on yleensä aina ollut huippukiekkoa. Puheet on pidetty ja Itkut on itketty. On aika loistaa. Because it's The Cup!

Andrei Skabelka siirtyi Lokomotivin peräsimeen viime kauden jälkeen ja on tehnyt erinomaista työtä Lokon peräsimessä. Lokomotiv sijoittui Läntisen konferenssin neljänneksi ja pelasi tasaisen hyvän runkosarjan. Skabelkan valmentamissa joukkueissa tunnusomaista on kova vaatimustaso ja erinomainen puolustuspeli. Tiiviistä paketista kertoo sekin, että vain TsSKA:lle tehtiin vähemmän maaleja runkosarjassa. Yhdessä SKA:n kanssa omiin meni vain 126 maalia runkosarjassa. Jokereilla tuo vastaava luku oli 158. Siinä on kohtalaisen iso ero. Lokolla on tasaisen hyvä joukkue eikä heikkouksia juuri ole. Pitää muistaa myös se että joukkue iski seitsemän maalia runkosarjassa enemmän kuin Jokerit. Hyvän puolustamisen lisäksi joukkue kykenee myös tehoihin ja onnistumisia tulee laajalla rintamalla. Lokomotiv on selvästi vahvempi joukkue mitä se oli viime kaudella.

Lokomotivin maalivahtikaksikon muodostaa parivaljakko Edward Pasquale ja Ilya Konovalov. Pasquale kuuluu ehdottomasti sarjan parhaimpiin kassareihin ja on selkeä Lokon ykkösvahti. Runkosarjassa Pasquale pelasi peräti viisi nollapeliä. Konovalov ei viime keväänä vakuuttanut Lokon maalilla. Suoraan voi sanoa ettei nuorella miehellä pää kestänyt. Pasquale kantaa vastuun Lokon maalilla tänä keväänä. Puolustus on ehdottamasti sarjan parhaimmistoa ja tulitukea tulee sieltä enemmän kuin Jokereiden vastaavalta. Alexei Marchenko, Rushan Rafikov, Maxim Osipov ja Atte Ohtamaa kantavat isoimman vastuun takalinjoilla. Denis Barantsev ja Nikita Cherepanov täydentävät vahvan kuusikon. Viime keväänä Jokerit hyödynsi mm. Staffan Kronwallin ja Andrei Markovin hitauden. Kovia pelimiehiä aikoinaan, mutta aika oli jo ajanut ohitse heidän kohdalla. Nyt Lokolla ei tätä ongelmaa enää ole, kun tilalla on hyväjalkaisia pelaajia. Hyökkäyksessä peräti yhdeksän pelaajaa on rikkonut 20 pisteen rajan mikä kertoo laajasta materiaalista ja ratkaisuvoimasta. Pavel Kraskovsky ja Yegor Korshkov olivat runkosarjan parhaita maalintekijöitä. Taitavat Denis Alexeyev, Andre Petersson ja Vladimir Tkachyov tuovat juonikkuutta hyökkäykseen. Myös Anton Lander, Artur Kayumov, Yegor Averin ja Georgy Ivanov rikkoivat 20 pisteen rajan. Kesken kauden Lokoon siirtyi myös Teemu Pulkkinen. Loukkaantumiset ovat sotkeneet Pulkkisen kautta. Häneltä on lupa odottaa parempaa pudotuspeleissä ja nälkää varmasti riittää.

Lokomotiv päätti runkosarjan vahvasti voittamalla viisi viimeisestä kuudesta pelistä. Runkosarjan viimeinen ottelu oli vahva näyttö Lokomotivin nykykunnosta kun joukkue päätti Salavat Julaev Ufan pitkän voittoputken maalein 4-1. Neljästä maalista peräti kolme meni puolustajille eli ratkaisuvoimaa sieltä löytyy. Nyt kun koko sarja pelataan Jaroslavlissa niin Jokereiden kannalta voi kuulostaa pahalta se seikka, että Lokomotiv oli runkosarjassa sarjan paras kotijoukkue yhdessä Kazanin kanssa. 50 pistettä kotipeleistä ja vain neljä tappiota varsinaisella peliajalla. Neljästä tappiosta kuitenkin kaksi tuli juuri Jokereille. Lokomotivin ylivoima on yskinyt koko kauden ainakin tilastojen valossa. Se on aika yllättävää kun joukkueesta kuitenkin laatua löytyy. Alivoimakaan ei ole kuin sarjan keskitasoa. Joten jos jotain heikkouksia hakee niin erikoistilanteet eivät ole vakuuttaneet. Huomionarvoista on myös se että Lokolle on vihelletty selvästi vähiten jäähyminuutteja koko sarjassa. Lokolla tuo lukema on 477 min kun Jokereilla vastaava on 619 min.

Loukkaantumisista ei paljon hiiskuta totutusti pudotuspelien aikaan. Viime viikolla kuitenkin uutisoitiin, että Lokomotivin avainpelaaja Anton Lander missaa koko ensimmäisen kierroksen. Lander on kova pelimies ja tärkeä pelaaja Lokolle, joten menetys on kova. Lander kykenee tehoihin ja kokonaisvaltaiseen peliin. Aloituksissa Lander on myös ollut hyvä. Lander on vähän samantyylinen pelaaja kuin Peter Regin, joten kovasta takaiskusta puhutaan. Loukkaantuneiden listalta löytyy myös hyökkääjä Pavel Kudryavtsev. Atte Ohtamaa sai jonkunlaisen tällin runkosarjan lopulla TsSKAA vastaan ja ottelu jäi kesken. Ufaa vastaan ei ollut kokoonpanossa. Todennäköisesti oli sivussa vain varotoimeenpiteenä.

Jokereiden runkosarja oli täynnä tapahtumia. Lopulta Helsinkiläiset ottivat Läntisen konferenssin viidennen sijan. Otteita leimasi epätasaisuus pitkin runkosarjaa .Ohipelejä tuli tavallista enemmän. Korona, karanteenit, loukkaantumiset ja otteluruuhkat osasyynä. Alkukauden ottelusiirrot koituivat lopulta kohtaloksi kun ajatellaan korkeampaa sijoitusta ja sitä kautta helpompaa vastustajaa. SKA oli tällä kaudella täysin ohitettavissa. Otteluita jäi kuitenkin niin paljon rästiin, että loppukauden peliruuhkassa ne tärkeät pisteet jäivät saamatta. Jokerit näytti runkosarjan loppuvaiheessa pitkään henkisesti ja fyysisesti väsyneeltä. Eikä se ole ihme. Pelitahti oli valtava. Lisäksi tyhjille katsomoille pelaaminen oli poikkeuksellisen haastavaa. Kokoonpanot ovat vaihdelleet pitkin kautta, viisi eri päävalmentajaa, kotipelejä vieraskentällä, useita loukkaantumisia ja poliittisia kohuja. Paljon on ollut kestämistä ja hattua pitää nostaa, että kaiken keskellä tähän pisteeseen on päästy.

Jokerit päätti runkosarjan kolmeen peräkkäiseen voittoon ja kahdeksan ottelun pisteputkeen. Vaikka vastustajat eivät olleet kummoisia niin voitot tuovat aina itseluottamusta. Brian O’Neill oli erinomainen läpi runkosarjan ja palkintona oli koko sarjan +/- tilaston voitto ja syöttöpörssin kakkospaikka. O’Neill on Jokereille kaikki kaikessa ja pudotuspeleissä häneltä odotetaan paljon. Jokereiden kannalta tärkeää oli runkosarjan lopussa avainpelaajien hyvä suorittaminen. Pitkään tuskaillut Niklas Jensen sai elintärkeitä onnistumisia runkosarjan lopulla ja pääsee pudotuspeleihin hyvällä itseluottamuksella. Jordan Schroeder onnistui myös ja jakoi Jensenin kanssa Jokereiden sisäisen maalipörssin kärkipaikan. Peter Regin toipui kovasta tällistä ja näytti heti paluuottelussa arvonsa joukkueelle. Juuri niiltä pelaajilta on saatu tehoja joilta niitä myös odotetaan. Yksinkertaisesti parhaiden on oltava parhaimpia. Jokerit löysi myös runkosarjan lopulla yhden ketjun joka suoritti hyvällä tasolla ja on valmis kokonaisuus poffeihin : Hännikäinen-Mäenalanen-Pakarinen. Julius Junttila paransi otteita pitkin runkosarjaa ja näyttää jo vakavasti otettavalta jääkiekkolijalta.

Jokerit on osoittanut runkosarjan aikana, että pystyy lyömään kenet tahansa kun se paras päivä sattuu kohdalla. Liian harvoin vain on nähty niitä hyviä päiviä. Lokomotiv on niin kova jengi, että alusta asti on oltava hereillä. Kahta ensimmäistä peliä ei voi nukkua pois. Jatkoajassa oli viime viikolla erinomainen haastattelu koskien Jokereiden hyökkäyspeliä. Kannattaa lukea. Puolustajien tuki on tärkeässä osassa jokereiden peliä. Nyt kun on tosipaikka niin ajoitukset on saatava kuntoon heti ensimmäisestä pelistä alkaen. Samanlaisiin virheisiin ei ole nyt varaa kuin runkosarjassa. Koskee erityisesti Jakub Krejčíkiä. Omalla maalinedustalla ei voi olla tarjolla muuta kun makuupaikkoja eikä miehiä voi hukkailla samaan tahtiin kuin runkosarjassa. Nyt pelataan pudotuspelejä. Hyökkäysalueella vedot on saatava läpi viivasta ohi ensimmäisen karvaajan. Tässä Jokereilla oli valtavia ongelmia runkosarjassa. Ja ne vedot on myös saatava kohti maalia. Kun ne kiekot saadaan läpi niin Jokereilta löytyy kyllä sarjan eliittiin kuuluvia maalineduspelaajia jotka rouhivat kiekkoa sisään. Jokerit sortui runkosarjassa usein turhiin jäähyihin. Nyt ne on kitkettävä pois alusta asti. Mikko Lehtosen lähdön jälkeen Jokereiden ylivoima on ollut heikkoa. Sitä ei käy kiistäminen. Loko pelaa varmasti Nellin syötön Schroederille pois. Grantilla on erinomainen veto joka tuottaa varmasti tehoja kun saa sen vain kohti maalia. Alivoima oli pitkään sarjan eliittiä, mutta sekin alkasi sakkaamaan mitä pidemmälle runkosarja eteni. Erikoistilanteet ovat pudotuspeleissä isossa osassa ja ne on vain saatava toimimaan paremmin.

Jokerit pääsee pudotuspeleihin luultavasti terveellä joukkueella. Anders Lindbäck on tietysti kysymysmerkki. Missä kunnossa pitkä mies oikeasti on? Hajoaako paikat heti ensimmäisessä pelissä? Paljon on kysymyksiä Jokereiden maalivahtipelin suhteen. Janis Kalnins on ollut myös loukkaantuneena ja vahvasti runkosarjan alussa esiintynyt Latvialainen on ollut jo pitkään epävarma ja kiekot ovat viuhuneet ohi oikealta ja vasemmalta. Samuel Jukuri on ollut paljon varmempi, mutta tuskin valmennus häneen luottaa. Henrik Haapala on ollut loukkaantuneena, mutta V Urheilun asiantuntija Ville Niemisen mukaan hän on pelikunnossa kun tosipelit alkavat. John Normanin tilanne on varmaan se suurin kysymysmerkki. Piikin kanssa varmaan pystyy pelaamaan. Itse veikkaan tämänkaltaista kokoonpanoa :

Joensuu- Schroeder- O’Neill
Haapala- Regin- Jensen
Hännikäinen- Mäenalanen- Pakarinen
Savinainen- Norman- Anttila

Lööv-Lepistö
Sklenicka-Grant
Kivistö-Krejčík

Lindbäck
Kalnins

Jos Norman ei ole kunnossa niin Savinainen voi olla sentterinä ja sitten Junttila toiseen laitaan. Nyt kun näitä hahmotteli niin tuli todettua se, että Junttilaa ei saa mahtumaan kokoonpanoon. Paljon on parantunut, mutta vaikea on laittaa kenenkään edelle. Toki sarja on pitkä ja saa varmasti jossain vaiheessa peliaikaa.

Lokomotiv ja Jokerit ovat kohdanneet KHL:än runkosarjassa 20 kertaa ja voitot Jokereille 12-8. Tämän lisäksi Jokerit vei viime kaudella pudotuspelisarjan voitoin 4-2. Kun lasketaan yhteen runkosarja ja pudotuspelit niin Jaroslavlissa on isketty yhteen 13 kertaa ja voitot niistä Jokereille 9-4. Jokerit ollut vahvasti siis niskanpäällä.

Erikoistilanteet runkosarjassa

yv

Lokomotiv 16.7 ( Sarjan kuudenneksi huonoin )
Jokerit 20.9 ( Sarjan yhdeksänneksi paras )

av

Lokomotiv 80.1 ( Sarjan 13.paras )
Jokerit 82.2 ( Sarjan yhdeksänneksi paras )

Parhaat pistemiehet runkosarjassa

Lokomotiv

1. Pavel Kraskovsky 17+21 = 38
2. Denis Alexeyev 14+23 = 37
3. Yegor Korshkov 17+17 = 34
4. Anton Lander 14+18 = 32
5. Andre Petersson 15+14 = 29
6. Artur Kayumov 12+17 = 29

Jokerit

1. Brian O’Neill 12+42 = 54
2. Jordan Schroeder 18+17 =35
3. Niklas Jensen 18+13 = 31
4. Henrik Haapala 8+18 = 26
5. Veli-Matti Savinainen 14+10 = 24
6. John Norman 7+16 = 23

Isoimmat peliajat runkosarjassa /per ottelu keskiarvo

Lokomotiv

Hyökkääjät

1. Vladimir Tkachyov 17:23
2. Pavel Kraskovsky 16:29
3. Teemu Pulkkinen 16:27
4. Artur Kayumov 16:11
5. Andre Petersson 16:04
6. Anton Lander 15:54

Puolustajat

1. Alexei Marchenko 21:41
2. Maxim Osipov 20:18
3. Atte Ohtamaa 19:27
4. Rushan Rafikov 17:55
5. Nikita Cherepanov 16:04
6. Denis Barantsev 13:51

Jokerit

Hyökkääjät

1. Brian O’Neill 19:56
2. Jordan Schroeder 17:12
3. Peter Regin 16:32
4. Niklas Jensen 16:31
5. John Norman 16:31
6. Veli-Matti Savinainen 16:06

Puolustajat

1. Viktor Lööv 21:13
2. Sami Lepistö 21:10
3. Jakub Krejčík 19:55
4. David Sklenicka 19:27
5. Alex Grant 18:45
6. Jonathan Pudas 18:29

Aloitukset runkosarjassa / voitto %( joillain voi olla parempi %, mutta tässä on vähintään yli 100 aloitusta ottaneet eikä vain sellaisia jotka ovat muutamia ottaneet)

Lokomotiv

1. Denis Alexeyev 57.6
2. Anton Lander 54.1
3. Georgy Ivanov 53.0
4. Vladimir Tkachyov 49.6
5. Pavel Kraskovsky 46.8

Jokerit
1. Antti Pihlström 57.0
2. Iiro Pakarinen 56.8
3. John Norman 56.2
4. Peter Regin 53.4
5. Jordan Schroeder 49.1

Maalivahtien torjunta % / päästetyt maalit ottelua kohden ka

Lokomotiv

Edward Pasquale 92.5 / 1.91
Ilya Konovalov 92.3 / 2.29

Jokerit

Anders Lindbäck 91.9 / 2.45
Samuel Jukuri 91.7 / 2.19
Janis Kalnins 91.3 / 2.51

Lokomotiv lähtee varmasti pienenä ennakkosuosikkina Jokereita vastaan vaikka varsinkin muutama nimimerkki Jokereiden osiossa on todennäköisesti eri mieltä. Lokomotiv on suorittanut runkosarjassa paremmin ja ennen kaikkea tasaisemmin. Kotietu on myös koko sarjan ajan. Lokomotivin kannalta on kuitenkin muistettava, että Jokerit on ollut keskinäisissä otteluissa niskanpäällä ja on viihtynyt hyvin Jaroslavlissa. Jokerit vei viime kevään pudotuspelisarjan ja keskinäiset ottelut tältä kaudelta ovat 3-1 Jokereille. Jokereilla on siis henkinen yliote. Sitäkään ei sovi unohtaa. Lokomotivin pelaajien pääkoppaan voi ilmestyä ikäviä ajatuksia jos esim. Jokerit vie taas ensimmäisen kohtaamisen. Taasko tässä käy näin. Maalivahtipelissä näen edun Lokomotivilla. Heillä on sarjan yksi parhaimmista vahdeista. Jokereilla Lindbäckin kunto on täysi kysymysmerkki. Kalninsin otteet ovat olleet heikkoja jo pitkään eikä kuuppa ole kestänyt aikaisemminkaan kovin hyvin. Pakistossa etu on myös Lokolla. Lokolla ei ole enää riesana Markovin ja Kronwallin kaltaisia ikäloppuja. Lisäksi tulivoimaa on viivalla enemmän kuin Jokereilla. Grantin takana on ollut hiljaista. Lepältä voidaan odottaa enemmän ja miksei myös katastrofi-Tshekki voisi yltää sankaritekoihin. Väläytyksiä on nähty, mutta nyt niitä onnistumisia tarvitaan. Jokereiden hyökkäysosastoa pidän hieman vahvempana kuin Lokon. Molemmat ovat vahvoja 5-5 pelissä. Ratkaisuksi muodostuu kliseisesti erikoistilanteet ja maalivahtipeli.

Kahteen ensimmäiseen otteluun on luvassa ottelustudiot ja keskiviikkona studio käyntiin klo 18 ja ottelu 18.30. Antti Mäkinen selostaa ja A-J Niemi kommentoi.
 
Viimeksi muokattu:

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Runkosarja on lusittu ja on aika siirtyä tosipeleihin. Lokomotiv ja Jokerit ottavat jälleen mittaa toisistaan. Koko sarja mitellään Jaroslavlissa. Jokerit teki päätöksen pelata kevään pudotuspelisarjat alusta loppuun vastustajien hallissa. Päätös oli kova, mutta oikea. Nyt pelataan vain yhdessä paikassa ja sävelet ovat selvät. Ei tarvitse murehtia mahdollisesta kauden keskenjäämisestä. Tätä voi pitää eräänlaisena luokkaretkenä. Onko pituus sitten viikon vai mahdollisesti kaksi kuukautta. Se on Jokereista itsestä kiinni. Tottakai se harmittaa, että Helsingissä ei tätä kevään kliimaksia päästä kokemaan. Tilanne on kuitenkin se mikä se on. Hyvää on se että päästään keskittymään olennaiseen, matkustamista ei ole sarjan aikana ja peleissä on yleisöä. Arenalla on karulla tavalla nähty tällä kaudella kuinka vaikeaa sen tunteen löytäminen on ilman yleisöä. Kevät on tunnetusti jääkiekon parasta aikaa. No, Jokereiden kohdalla se on toiseksi parasta aikaa. Parasta on tietysti kesä ja spekulaatiot varmasta mestaruudesta :) Lokomotiv vs Jokerit on yleensä aina ollut huippukiekkoa. Puheet on pidetty ja Itkut on itketty. On aika loistaa. Because it's The Cup!

Andrei Skabelka siirtyi Lokomotivin peräsimeen viime kauden jälkeen ja on tehnyt erinomaista työtä Lokon peräsimessä. Lokomotiv sijoittui Läntisen konferenssin neljänneksi ja pelasi tasaisen hyvän runkosarjan. Skabelkan valmentamissa joukkueissa tunnusomaista on kova vaatimustaso ja erinomainen puolustuspeli. Tiiviistä paketista kertoo sekin, että vain TsSKA:lle tehtiin vähemmän maaleja runkosarjassa. Yhdessä SKA:n kanssa omiin meni vain 126 maalia runkosarjassa. Jokereilla tuo vastaava luku oli 158. Siinä on kohtalaisen iso ero. Lokolla on tasaisen hyvä joukkue eikä heikkouksia juuri ole. Pitää muistaa myös se että joukkue iski seitsemän maalia runkosarjassa enemmän kuin Jokerit. Hyvän puolustamisen lisäksi joukkue kykenee myös tehoihin ja onnistumisia tulee laajalla rintamalla. Lokomotiv on selvästi vahvempi joukkue mitä se oli viime kaudella.

Lokomotivin maalivahtikaksikon muodostaa parivaljakko Edward Pasquale ja Ilya Konovalov. Pasquale kuuluu ehdottomasti sarjan parhaimpiin kassareihin ja on selkeä Lokon ykkösvahti. Runkosarjassa Pasquale pelasi peräti viisi nollapeliä. Konovalov ei viime keväänä vakuuttanut Lokon maalilla. Suoraan voi sanoa ettei nuorella miehellä pää kestänyt. Pasquale kantaa vastuun Lokon maalilla tänä keväänä. Puolustus on ehdottamasti sarjan parhaimmistoa ja tulitukea tulee sieltä enemmän kuin Jokereiden vastaavalta. Alexei Marchenko, Rushan Rafikov, Maxim Osipov ja Atte Ohtamaa kantavat isoimman vastuun takalinjoilla. Denis Barantsev ja Nikita Cherepanov täydentävät vahvan kuusikon. Viime keväänä Jokerit hyödynsi mm. Staffan Kronwallin ja Andrei Markovin hitauden. Kovia pelimiehiä aikoinaan, mutta aika oli jo ajanut ohitse heidän kohdalla. Nyt Lokolla ei tätä ongelmaa enää ole, kun tilalla on hyväjalkaisia pelaajia. Hyökkäyksessä peräti yhdeksän pelaajaa on rikkonut 20 pisteen rajan mikä kertoo laajasta materiaalista ja ratkaisuvoimasta. Pavel Kraskovsky ja Yegor Korshkov olivat runkosarjan parhaita maalintekijöitä. Taitavat Denis Alexeyev, Andre Petersson ja Vladimir Tkachyov tuovat juonikkuutta hyökkäykseen. Myös Anton Lander, Artur Kayumov, Yegor Averin ja Georgy Ivanov rikkoivat 20 pisteen rajan. Kesken kauden Lokoon siirtyi myös Teemu Pulkkinen. Loukkaantumiset ovat sotkeneet Pulkkisen kautta. Häneltä on lupa odottaa parempaa pudotuspeleissä ja nälkää varmasti riittää.

Lokomotiv päätti runkosarjan vahvasti voittamalla viisi viimeisestä kuudesta pelistä. Runkosarjan viimeinen ottelu oli vahva näyttö Lokomotivin nykykunnosta kun joukkue päätti Salavat Julaev Ufan pitkän voittoputken maalein 4-1. Neljästä maalista peräti kolme meni puolustajille eli ratkaisuvoimaa sieltä löytyy. Nyt kun koko sarja pelataan Jaroslavlissa niin Jokereiden kannalta voi kuulostaa pahalta se seikka, että Lokomotiv oli runkosarjassa sarjan paras kotijoukkue yhdessä Kazanin kanssa. 50 pistettä kotipeleistä ja vain neljä tappiota varsinaisella peliajalla. Neljästä tappiosta kuitenkin kaksi tuli juuri Jokereille. Lokomotivin ylivoima on yskinyt koko kauden ainakin tilastojen valossa. Se on aika yllättävää kun joukkueesta kuitenkin laatua löytyy. Alivoimakaan ei ole kuin sarjan keskitasoa. Joten jos jotain heikkouksia hakee niin erikoistilanteet eivät ole vakuuttaneet. Huomionarvoista on myös se että Lokolle on vihelletty selvästi vähiten jäähyminuutteja koko sarjassa. Lokolla tuo lukema on 477 min kun Jokereilla vastaava on 619 min.

Loukkaantumisista ei paljon hiiskuta totutusti pudotuspelien aikaan. Viime viikolla kuitenkin uutisoitiin, että Lokomotivin avainpelaaja Anton Lander missaa koko ensimmäisen kierroksen. Lander on kova pelimies ja tärkeä pelaaja Lokolle, joten menetys on kova. Lander kykenee tehoihin ja kokonaisvaltaiseen peliin. Aloituksissa Lander on myös ollut hyvä. Lander on vähän samantyylinen pelaaja kuin Peter Regin, joten kovasta takaiskusta puhutaan. Loukkaantuneiden listalta löytyy myös hyökkääjä Pavel Kudryavtsev. Atte Ohtamaa sai jonkunlaisen tällin runkosarjan lopulla TsSKAA vastaan ja ottelu jäi kesken. Ufaa vastaan ei ollut kokoonpanossa. Todennäköisesti oli sivussa vain varotoimeenpiteenä.

Jokereiden runkosarja oli täynnä tapahtumia. Lopulta Helsinkiläiset ottivat Läntisen konferenssin viidennen sijan. Otteita leimasi epätasaisuus pitkin runkosarjaa .Ohipelejä tuli tavallista enemmän. Korona, karanteenit, loukkaantumiset ja otteluruuhkat osasyynä. Alkukauden ottelusiirrot koituivat lopulta kohtaloksi kun ajatellaan korkeampaa sijoitusta ja sitä kautta helpompaa vastustajaa. SKA oli tällä kaudella täysin ohitettavissa. Otteluita jäi kuitenkin niin paljon rästiin, että loppukauden peliruuhkassa ne tärkeät pisteet jäivät saamatta. Jokerit näytti runkosarjan loppuvaiheessa pitkään henkisesti ja fyysisesti väsyneeltä. Eikä se ole ihme. Pelitahti oli valtava. Lisäksi tyhjille katsomoille pelaaminen oli poikkeuksellisen haastavaa. Kokoonpanot ovat vaihdelleet pitkin kautta, viisi eri päävalmentajaa, kotipelejä vieraskentällä, useita loukkaantumisia ja poliittisia kohuja. Paljon on ollut kestämistä ja hattua pitää nostaa, että kaiken keskellä tähän pisteeseen on päästy.

Jokerit päätti runkosarjan kolmeen peräkkäiseen voittoon ja kahdeksan ottelun pisteputkeen. Vaikka vastustajat eivät olleet kummoisia niin voitot tuovat aina itseluottamusta. Brian O’Neill oli erinomainen läpi runkosarjan ja palkintona oli koko sarjan +/- tilaston voitto ja syöttöpörssin kakkospaikka. O’Neill on Jokereille kaikki kaikessa ja pudotuspeleissä häneltä odotetaan paljon. Jokereiden kannalta tärkeää oli runkosarjan lopussa avainpelaajien hyvä suorittaminen. Pitkään tuskaillut Niklas Jensen sai elintärkeitä onnistumisia runkosarjan lopulla ja pääsee pudotuspeleihin hyvällä itseluottamuksella. Jordan Schroeder onnistui myös ja jakoi Jensenin kanssa Jokereiden sisäisen maalipörssin kärkipaikan. Peter Regin toipui kovasta tällistä ja näytti heti paluuottelussa arvonsa joukkueelle. Juuri niiltä pelaajilta on saatu tehoja joilta niitä myös odotetaan. Yksinkertaisesti parhaiden on oltava parhaimpia. Jokerit löysi myös runkosarjan lopulla yhden ketjun joka suoritti hyvällä tasolla ja on valmis kokonaisuus poffeihin : Hännikäinen-Mäenalanen-Pakarinen. Julius Junttila paransi otteita pitkin runkosarjaa ja näyttää jo vakavasti otettavalta jääkiekkolijalta.

Jokerit on osoittanut runkosarjan aikana, että pystyy lyömään kenet tahansa kun se paras päivä sattuu kohdalla. Liian harvoin vain on nähty niitä hyviä päiviä. Lokomotiv on niin kova jengi, että alusta asti on oltava hereillä. Kahta ensimmäistä peliä ei voi nukkua pois. Jatkoajassa oli viime viikolla erinomainen haastattelu koskien Jokereiden hyökkäyspeliä. Kannattaa lukea. Puolustajien tuki on tärkeässä osassa jokereiden peliä. Nyt kun on tosipaikka niin ajoitukset on saatava kuntoon heti ensimmäisestä pelistä alkaen. Samanlaisiin virheisiin ei ole nyt varaa kuin runkosarjassa. Koskee erityisesti Jakub Krejčíkiä. Omalla maalinedustalla ei voi olla tarjolla muuta kun makuupaikkoja eikä miehiä voi hukkailla samaan tahtiin kuin runkosarjassa. Nyt pelataan pudotuspelejä. Hyökkäysalueella vedot on saatava läpi viivasta ohi ensimmäisen karvaajan. Tässä Jokereilla oli valtavia ongelmia runkosarjassa. Ja ne vedot on myös saatava kohti maalia. Kun ne kiekot saadaan läpi niin Jokereilta löytyy kyllä sarjan eliittiin kuuluvia maalineduspelaajia jotka rouhivat kiekkoa sisään. Mikko Lehtosen lähdön jälkeen Jokereiden ylivoima on ollut heikkoa. Sitä ei käy kiistäminen. Loko pelaa varmasti Nellin syötön Schroederille pois. Grantilla on erinomainen veto joka tuottaa varmasti tehoja kun saa sen vain kohti maalia. Alivoima oli pitkään sarjan eliittiä, mutta sekin alkasi sakkaamaan mitä pidemmälle runkosarja eteni. Erikoistilanteet ovat pudotuspeleissä isossa osassa ja ne on vain saatava toimimaan paremmin.

Jokerit pääsee pudotuspeleihin luultavasti terveellä joukkueella. Anders Lindbäck on tietysti kysymysmerkki. Missä kunnossa pitkä mies oikeasti on? Hajoaako paikat heti ensimmäisessä pelissä? Paljon on kysymyksiä Jokereiden maalivahtipelin suhteen. Janis Kalnins on ollut myös loukkaantuneena ja vahvasti runkosarjan alussa esiintynyt Latvialainen on ollut jo pitkään epävarma ja kiekot ovat viuhuneet ohi oikealta ja vasemmalta. Samuel Jukuri on ollut paljon varmempi, mutta tuskin valmennus häneen luottaa. Henrik Haapala on ollut loukkaantuneena, mutta V Urheilun asiantuntija Ville Niemisen mukaan hän on pelikunnossa kun tosipelit alkavat. John Normanin tilanne on varmaan se suurin kysymysmerkki. Piikin kanssa varmaan pystyy pelaamaan. Itse veikkaan tämänkaltaista kokoonpanoa :

Joensuu- Schroeder- O’Neill
Haapala- Regin- Jensen
Hännikäinen- Mäenalanen- Pakarinen
Savinainen- Norman- Anttila

Lööv-Lepistö
Sklenicka-Grant
Kivistö-Krejčík

Lindbäck
Kalnins

Jos Norman ei ole kunnossa niin Savinainen voi olla sentterinä ja sitten Junttila toiseen laitaan. Nyt kun näitä hahmotteli niin tuli todettua se, että Junttilaa ei saa mahtumaan kokoonpanoon. Paljon on parantunut, mutta vaikea on laittaa kenenkään edelle. Toki sarja on pitkä ja saa varmasti jossain vaiheessa peliaikaa.

Lokomotiv ja Jokerit ovat kohdanneet KHL:än runkosarjassa 20 kertaa ja voitot Jokereille 12-8. Tämän lisäksi Jokerit vei viime kaudella pudotuspelisarjan voitoin 4-2. Kun lasketaan yhteen runkosarja ja pudotuspelit niin Jaroslavlissa on isketty yhteen 13 kertaa ja voitot niistä Jokereille 9-4. Jokerit ollut vahvasti siis niskanpäällä.

Erikoistilanteet runkosarjassa

yv

Lokomotiv 16.7 ( Sarjan kuudenneksi huonoin )
Jokerit 20.9 ( Sarjan yhdeksänneksi paras )

av

Lokomotiv 80.1 ( Sarjan 13.paras )
Jokerit 82.2 ( Sarjan yhdeksänneksi paras )

Parhaat pistemiehet runkosarjassa

Lokomotiv

1. Pavel Kraskovsky 17+21 = 38
2. Denis Alexeyev 14+23 = 37
3. Yegor Korshkov 17+17 = 34
4. Anton Lander 14+18 = 32
5. Andre Petersson 15+14 = 29
6. Artur Kayumov 12+17 = 29

Jokerit

1. Brian O’Neill 12+42 = 54
2. Jordan Schroeder 18+17 =35
3. Niklas Jensen 18+13 = 31
4. Henrik Haapala 8+18 = 26
5. Veli-Matti Savinainen 14+10 = 24
6. John Norman 7+16 = 23

Isoimmat peliajat runkosarjassa /per ottelu keskiarvo

Lokomotiv

Hyökkääjät

1. Vladimir Tkachyov 17:23
2. Pavel Kraskovsky 16:29
3. Teemu Pulkkinen 16:27
4. Artur Kayumov 16:11
5. Andre Petersson 16:04
6. Anton Lander 15:54

Puolustajat

1. Alexei Marchenko 21:41
2. Maxim Osipov 20:18
3. Atte Ohtamaa 19:27
4. Rushan Rafikov 17:55
5. Nikita Cherepanov 16:04
6. Denis Barantsev 13:51

Jokerit

Hyökkääjät

1. Brian O’Neill 19:56
2. Jordan Schroeder 17:12
3. Peter Regin 16:32
4. Niklas Jensen 16:31
5. John Norman 16:31
6. Veli-Matti Savinainen 16:06

Puolustajat

1. Viktor Lööv 21:13
2. Sami Lepistö 21:10
3. Jakub Krejčík 19:55
4. David Sklenicka 19:27
5. Alex Grant 18:45
6. Jonathan Pudas 18:29

Aloitukset runkosarjassa / voitto %( joillain voi olla parempi %, mutta tässä on vähintään yli 100 aloitusta ottaneet eikä vain sellaisia jotka ovat muutamia ottaneet)

Lokomotiv

1. Denis Alexeyev 57.6
2. Anton Lander 54.1
3. Georgy Ivanov 53.0
4. Vladimir Tkachyov 49.6
5. Pavel Kraskovsky 46.8

Jokerit
1. Antti Pihlström 57.0
2. Iiro Pakarinen 56.8
3. John Norman 56.2
4. Peter Regin 53.4
5. Jordan Schroeder 49.1

Maalivahtien torjunta % / päästetyt maalit ottelua kohden ka

Lokomotiv

Edward Pasquale 92.5 / 1.91
Ilya Konovalov 92.3 / 2.29

Jokerit

Anders Lindbäck 91.9 / 2.45
Samuel Jukuri 91.7 / 2.19
Janis Kalnins 91.3 / 2.51

Lokomotiv lähtee varmasti pienenä ennakkosuosikkina Jokereita vastaan vaikka varsinkin muutama nimimerkki Jokereiden osiossa on todennäköisesti eri mieltä. Lokomotiv on suorittanut runkosarjassa paremmin ja ennen kaikkea tasaisemmin. Kotietu on myös koko sarjan ajan. Lokomotivin kannalta on kuitenkin muistettava, että Jokerit on ollut keskinäisissä otteluissa niskanpäällä ja on viihtynyt hyvin Jaroslavlissa. Jokerit vei viime kevään pudotuspelisarjan ja keskinäiset ottelut tältä kaudelta ovat 3-1 Jokereille. Jokereilla on siis henkinen yliote. Sitäkään ei sovi unohtaa. Lokomotivin pelaajien pääkoppaan voi ilmestyä ikäviä ajatuksia jos esim. Jokerit vie taas ensimmäisen kohtaamisen. Taasko tässä käy näin. Maalivahtipelissä näen edun Lokomotivilla. Heillä on sarjan yksi parhaimmista vahdeista. Jokereilla Lindbäckin kunto on täysi kysymysmerkki. Kalninsin otteet ovat olleet heikkoja jo pitkään eikä kuuppa ole kestänyt aikaisemminkaan kovin hyvin. Pakistossa etu on myös Lokolla. Lokolla ei ole enää riesana Markovin ja Kronwallin kaltaisia ikäloppuja. Lisäksi tulivoimaa on viivalla enemmän kuin Jokereilla. Grantin takana on ollut hiljaista. Lepältä voidaan odottaa enemmän ja miksei myös katastrofi-Tshekki voisi yltää sankaritekoihin. Väläytyksiä on nähty, mutta nyt niitä onnistumisia tarvitaan. Jokereiden hyökkäysosastoa pidän hieman vahvempana kuin Lokon. Molemmat ovat vahvoja 5-5 pelissä. Ratkaisuksi muodostuu kliseisesti erikoistilanteet ja maalivahtipeli.

Kahteen ensimmäiseen otteluun on luvassa ottelustudiot ja keskiviikkona studio käyntiin klo 18 ja ottelu 18.30. Antti Mäkinen selostaa ja A-J Niemi kommentoi.
Loistava aloitus Pleijareihin!

Jos Jokerit on huomenna yhtä hyvin valmistautuneita kuin Valle tätä kirjoittaessaan niin Loko on pian Marjukan taskussa!

Huomiseen peliin vedonlyönnin kertoimet suunnilleen 1,90 - 4,30 - 3,45 eli brokereiden mukaan Loko selvä ennakkosuosikki ensimmäisessä pelissä.

Onko kukaan nähnyt kertoimia missään tyyliin "kumpi vie sarjan"? Ollut välillä tapana laittaa ns. *itutusveto näihin tosipeleihin varmuuden vuoksi.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Onko kukaan nähnyt kertoimia missään tyyliin "kumpi vie sarjan"? Ollut välillä tapana laittaa ns. *itutusveto näihin tosipeleihin varmuuden vuoksi.
NordicBet näyttäisi ainakin tarjoavan sarjanvoittajasta vetoa. Lokomotiv 1,40 ja Jokerit 2,95 kertoimet tällä hetkellä eli aika massiivisena suosikkina Lokomotiv tällä hetkellä kertoimien puolesta.

En nyt itse ihan 71% suosikkina Lokoa pidä vaan itselle enemmän joku 60-40% Lokon eduksi.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
NordicBet näyttäisi ainakin tarjoavan sarjanvoittajasta vetoa. Lokomotiv 1,40 ja Jokerit 2,95 kertoimet tällä hetkellä eli aika massiivisena suosikkina Lokomotiv tällä hetkellä kertoimien puolesta.
7 pelin kptietu ei voi olla vaikuttamatta. Todella vaikea keikka tulee olemaan Jokereille. Tässä sarjassa tarvitaan ennenälemätöntä tylyyttä.

Kun sisäisiä pistepörssejä katsoo, niin ei käy kyllä O'Neillin tilannetta kateeksi. Viime vuonna Lehtosen pää taklattiin pyörälle, nyt on varmasti maalitaulu vahvasti Nellin selässä. Reginin ja Mäenalasen ketjut tulee ratkaisemaan tämän sarjan suuntaan taikka toiseen.
 
VÄLIKAUSI
SINCE 2001-2002

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Reginin ja Mäenalasen ketjut tulee ratkaisemaan tämän sarjan suuntaan taikka toiseen.
Kyllä se on edelleen se viisikkopuolustus, joka tämän sarjan ratkaisee vaikka ONeill varmasti se maalitaulu onkin. Niin paljon ei Regin ja Mäenalanen ehdi verkkoa pöllyttää jos oma verkko soi 3 keskiarvolla. Jos Jokerit saa sen parhaalle tasolleen, millä se on tällä kaudella ollut niin jatkossa ollaan.
 
No easy way out!
Jokerit - voittamisen vimmaa kaudella 21-22

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
7 pelin kotietu ei voi olla vaikuttamatta. Todella vaikea keikka tulee olemaan Jokereille. Tässä sarjassa tarvitaan ennenäkemätöntä tylyyttä.
Kyllä ehdottomasti näin. Ja vaikka kuinka halutaan nostattaa henkeä joukkueenkin puolelta, että tämä on meille vaan etu kun päästään yleisön eteen pelaamaan niin kyllähän fakta on se, että tosiaan vedetään koko 4-7 pelin sarja VIERAISSA.

Ja jonkin verran nähnyt vertailua myös NHL:n playoffseihin kuplassa jne., mutta pitää muistaa, että nuo pelattiin kuitenkin kaikille ns. vieraskentällä (pois lukien Montreal ja Toronto toki tuolla ns. säälikierroksella) ilman kummankaan joukkueen faneja tyhjille katsomoille.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aloittava maalivahti on mielenkiintoista nähdä Jokereiden osalta ja maalivahdin vaihtamisen mahdollinen henkinen ja toki pelillinen vaikutus joukkueeseen. Vaikea uskoa, että Lindbäck pysyisi kasassa koko kevättä. Vaikka se kevät olisi sitten sen neljän pelin mittainen.
 
No easy way out!
Jokerit - voittamisen vimmaa kaudella 21-22

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä vieraissa koko sarjan pelaaminen voi olla myös Jokereiden etu. Ei mitään häiriötekijöitä, hotellilta hallille ja sitä rataa. Lokolla puolestaan enemmän häiriötekijöitä esim perheellisillä, todennäköisesti keskimäärin enemmän matkustamista, kotikatsomon paineet jne.

Silti sanon, että mieluummin olisin Dynamon ottanut vastaan (vaikka tilanne tietysti sama kuin yllä).
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti @Valle alustat pelejä sitten myös liigan puolella kun sinne palataan. Timanttista työtä!

Loko ennakkosuosikki sarjasta jatkoon. Voisi melkein sanoa, että mikäli Jokerit itsensä kampeaa jatkoon, niin turha tulevina kausina enää antaa mitään arvoa runkosarjan peliesityksille. Paljon pitää siis muuttua, että Jokerit veisi 4/7 tulevista peleistä. Katsotaan nyt pelit kuitenkin, ennen kuin varataan niitä Levin matkoja. Mahdollisuus on aina olemassa. Aina.
 
Kattilallinen perunoita on parempi kuin tyhjä ämpäri

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Toivottavasti @Valle alustat pelejä sitten myös liigan puolella kun sinne palataan. Timanttista työtä!
Mikä ettei. Kun aikaa vaan riittää.

Harmi jos Norman ei pysty pelaamaan. On kuitenkin arvokas pelaaja. Itse laitan prosentit ennen sarjaa 55-45 Lokon jatkoonmenon puolesta.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Harmi jos Norman ei pysty pelaamaan. On kuitenkin arvokas pelaaja. Itse laitan prosentit ennen sarjaa 55-45 Lokon jatkoonmenon puolesta.
Ja sitten tietysti palstatoverina vinkkiä näille tällaiseen prosenttiin uskoville, että tuolla NordicBetin aikaisemmin mainitsemallani 2,95 kertoimella jo Jokereiden saaminen 35% voittajaksi sarjassa muuttaa tuon vedon +EV tasolle ja on siten kuin rahaa printtaisi pitkässä juoksussa.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Championat.comissa oli eilen Lev Lukin -nimisen kaverin lyhyet analyysit Läntisen konferenssin pudotuspelien 1. kierroksen ottelupareista: joukkueiden vahvuudet, heikkoudet ja veikkaus lopputuloksesta.

Analyysi Lokomotivista ja Jokereista:

Lokomotiv:

Vahvuudet:
- Andrei Skabelkan järjestelmällinen kiekko, joka perustuu sekö kovaan fysiikkaan että henkilökohtaiseen taitoon
- tasapainoinen kokoonpano

Heikkoudet:
- Anton Landerin poissaolo loukkaantumisen takia
- heikko ylivoima

Jokerit:

Vahvuudet:
- Lauri Marjamäen rakentama pelitapa, joka perustuu nopeuteen ja puolustajien hyvään viivahyväksikäyttöön
- erinomaiset kenttäpelaajat
- vahvat, nopeat ja paljon laukovat puolustajat
- viisaat hyökkääjät

Heikkoudet:
- epätasainen pelaaminen
- maalivahdit: Kalnins on Lukinin mukaan heikompi kuin edellisellä kaudella eikä myöskään Lindbäck ole hänen mukaansa vakuuttanut
- kotipelien puuttuminen pudotuspeleissä

Vaikka Lukin kehuu analyysissä Jokereita enemmän kuin Lokomotivia, niin hän veikkaa lopputulokseksi 4-1 Lokomotivin hyväksi.

Aika paljon samoja asioita kuin Vallen informatiivisessa alustuksessa.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
- Andrei Skabelkan järjestelmällinen kiekko, joka perustuu sekö kovaan fysiikkaan että henkilökohtaiseen taitoon
Tätä pelkään Lokossa. Heidän fyysistä pelitapaa. Eilen katselin Dynamon ja Sevan peliä ja tuli mieleen että noin fyysinen peli on ongelma Jokereille. Meillä ei ole tähän millä vastata. Ja ne joilla olisi raamia pelata kovemmin eivät sitä jostain syystä tee. Maalinedustalla ei saa jäädä alakynteen.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Meillä ei ole tähän millä vastata.
Tarkennetaan sen verran, että pakiston osalta. Hyökkäyksessä Jokereilla on momenttia vääntää enemmän kuin seurahistoriassa koskaan. Anttila,Joensuu,Pakarinen,Savinainen,Mäenalanen,Hännikäinen..Kyllä tossa on raamia sinne hyökkäysmaalin eteen painella. Hyökkäyksessä ei nähtäne tänään kuin yksi fyysinen lapanen Junttilan muodossa, joka saa kavereikseen toki Savin ja Anttilan.

Pakisto onkin sitten toinen tarina. Grant pitää potkia ulos paulilevokari-moodista. Iso vanupuikko. Näyttää vaikka youtubesta Scott Stevensin parhaat sille ennen peliä. Lööv-Leppä - keep it simple, kiekko ja jalat liikkeellä, puolustaminen aina keskustan puolella. Kivistö ja Skele siellä pärjää paineissa joten kuten. Krejcikin osalta homma on herran hallussa. Koko pakiston osalta oleellista on jalkojen&kiekon liike sekä lyhyet etäisyydet.
 
No easy way out!
Jokerit - voittamisen vimmaa kaudella 21-22

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kevät tulee, aurinko paistaa ja play-offeja tarjoillaan illalla, voi pojat tästä lähtee päivä hienosti käyntiin!

On tässä kova usko Jokereihin, mutta Loko todella nopea ja vaarallinen vastustaja ja viime kevään pettymys saa siellä puolella varmaan vähän revanssihenkeä esiin.

Nyt sitten Anttilakin saa sinne maalille asenteella ajaa, luulen että Joensuu, Pakarinen, Savinainen, Mäenalainen ja Hännikäinen tuon kyllä hoitaa mallikkaasti. Varsinkin Joensuu on usein todellakin saanut vauhtia ja asennetta pari napsua lisää kun tosipelit alkavat.

Taistele Jokerit!
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Tarkennetaan sen verran, että pakiston osalta. Hyökkäyksessä Jokereilla on momenttia vääntää enemmän kuin seurahistoriassa koskaan. Anttila,Joensuu,Pakarinen,Savinainen,Mäenalanen,Hännikäinen..Kyllä tossa on raamia sinne hyökkäysmaalin eteen painella. Hyökkäyksessä ei nähtäne tänään kuin yksi fyysinen lapanen Junttilan muodossa, joka saa kavereikseen toki Savin ja Anttilan.

Pakisto onkin sitten toinen tarina. Grant pitää potkia ulos paulilevokari-moodista. Iso vanupuikko. Näyttää vaikka youtubesta Scott Stevensin parhaat sille ennen peliä. Lööv-Leppä - keep it simple, kiekko ja jalat liikkeellä, puolustaminen aina keskustan puolella. Kivistö ja Skele siellä pärjää paineissa joten kuten. Krejcikin osalta homma on herran hallussa. Koko pakiston osalta oleellista on jalkojen&kiekon liike sekä lyhyet etäisyydet.
Joo hyökkäyksessä riittää. Ja uskonkin et alkaen tänään sinne maalille mennään.
Oman maalin edusta ja kulmat huolestuttaakin. Tarkennettuna.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo hyökkäyksessä riittää. Ja uskonkin et alkaen tänään sinne maalille mennään.
Oman maalin edusta ja kulmat huolestuttaakin. Tarkennettuna.
Tämä oman maalin edusta korostuu vielä entisestään mikäli Jänis on maalissa. Toki veikkaan Lokon ajavan sinne myös vaikka Lindbäck pelaisi - siellä tiedostetaan varmasti miehen loukkitilanne ja ylimääräisiä "kasoja"&kaatumisia maalivahdin päälle tuskin erityisemmin vältetään.
 
No easy way out!
Jokerit - voittamisen vimmaa kaudella 21-22

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Playoffs, baby!

Aina yhtä hienoa herätä playoff-aamuun, vaikkakin tänä vuonna todella poikkeukselliseen sellaiseen. Nyt voi sitten jokainen tahollaan lopettaa sössöttämisen ja hyväksyä voitot/tappiot.

Rymistelyvoimaa on tosiaan eniten Jokeri-historiassa, siitä ei jää kiinni. Loukeista olisi tärkeää saada Norman takasin, ettei Pihlströmin tarvitse olla lähelläkään vaihtopenkkiä ja Vellu voi keskittyä laidassa rouhimiseen.
 
Koska se on Malja!

Tässä on käyty niin hyvää keskustelua Jokereiden playoff-keväästä että melkein harmittaa että tämä kaikki jää tähän yksittäiseen otteluketjuun eikä koko sarjaa koskevaan keskusteluun. Näihin arvioihin olisi paljon helpompi palata sarjan aikana ja/tai sen päätteeksi.

Seuraavat tekijät lisään listalle mitä ei ole vielä tässä spekuloitu Jokereiden menestymisen suhteen.

+ Pelaaminen venäjällä: näen tässä ison mahdollisuuden. Jokerit kärsisi vastustajaa enemmän matkustelusta, tiukoista rajoituksista rajojen ylittämiseen liittyen ja kotiolosuhteissa käymisen vaikutuksista peliotteisiin. Miten kuplassa oleskelu vaikuttaa lyhyen tai sitten pitkän aikavälin peliotteisiin on vaikea arvioida.
+ Matchup Lokon kanssa: Jokerit on voittanut tämän paremman Lokon tällä kaudella runkosarjassa 3-1 otteluvoitoin. Näen tässä selkeän edun meille, vaikka nämä nyt eri pelejä ovatkin. Viime kevään joukkueesta on jäljellä pelaajia jotka sulivat, ja jos Jokerit voittaa alkuun pelin tai 2/3 ottelua, on lumipalloefekti valmis.
+ Fyysinen pelaaminen Jokereiden hyökkäysalueella.

? Erikoistilannepelaaminen: Kauden aikana Jokereiden tilanne oli erinomainen, kunnes sitten loppukausi oli todella heikkoa. Palaset ovat olemassa mutta mitä niistä saadaan aikaan? Jensen löysi virettä loppukaudesta, tekeekö maaleja? Saako alivoima blokattua laukauksia paremmin kuin loppukaudesta onnistui tekemään?
? Loukkaantumistilanteet joukkueissa: Kalnins tulee sulamaan ja on pelannut huonommin kuin vuosi sitten ennen vastaavaa tilannetta. Normanin poissaolo olisi meille haitallista. Mutta samaten vastustajalla on Lander pois, ja loukkaantumisia on tulossa kummallekin joukkueelle.
? Tuomaritoiminta. Vastustan jo lähtökohtaisesti itkemistä tuomareista, enkä koe Jokereiden tuomareiden vihellyksistä kärsineen kokonaiskuvassa pätkääkään enempää kuin vastustajat. Oksettaa Marjamäen selittely ja vastuunpakoilu tuomareista itkemiseen. Näen tuomareiden vihellyslinjan kysymysmerkkinä molempiin suuntiin tämän sarjan kohdalla siksi, että Jokerit voi aivan hyvin hyötyä asetelmasta jossa ovat vierasjoukkue ja altavastaaja sarjassa lähtökohtaisesti. Ihan itsestä kiinni, miten tuomaritoiminnasta hyötyy tai kärsii kun puhutaan useamman ottelun sarjasta.
? Ja tästä päästäänkin siihen, onko joukkue nyt sitoutunut yhteisen sinänsä toimivan pelitavan toteuttamiseen? Runkosarjan loppu oli jo mukiinmenevää lätkää tästä näkökulmasta, vaikka jänne sen toteuttamiseen oli ohut ja ohikiitävä.

Seuraavat on mielestäni jo sen verran monesti käsitelty tässä, etten näistä enempää mainitse.
- Maalivahtipeli. Selkeä etu Lokolle.
- Kurinalaisuus ja valmennus joukkueen pelitavassa.
- Fyysinen pelaaminen Jokereiden puolustusalueella. Tässä kenties koko sarjan ratkaisu?


Jos isompi vedonlyöntifirma tarjoaa Jokereille sarjan voittoa kertoimella 2.95 on se jo aikalailla järkevä kohde tarttua. Näen tässä sarjassa Lokon voittavan todennäköisyydellä 61-39, mutta paljon kulminoituu siihen mikä on avauspelin tulos, Jokereiden puolustuspelaamisen taso kokonaisuutena sekä se, millä tavalla erikoistilannepelaaminen lähtee joukkueilla käyntiin.

Mielenkiintoinen sarja edessä!
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Pikainen analyysi rostereista ennen illan ottelua.

Lokolla on todella taitava hyökkäys, mutta löytyykö lihaa tarpeeksi? Kraskovsky ja Korshkov tulevat mittojensa puolesta varmasti aiheuttamaan harmia Jokereiden maalin edessä, mutta muuten on melko hiljaista. Sanoisin pienten värilasien takaa, että tässä Jokereilla on edge.

Puolustus puolestaan selkeähkösti Lokolle. Jokereiden tapaan heiltäkin puuttuu se kirkas ykköspakki tehojen puolesta, mutta laatua ja leveyttä on sitäkin enemmän. Jokereilla ehkä asteen verran jalkavampi puolustus kuitenkin.

Maalivahtiosasto Lokolle. Pasquale on ollut kuluneen kauden parhaita maalivahteja Konovalovin säestäessä taustalla. Konovalov tosin ammuttiin viime keväänä penkille parikin kertaa. Jokainen Jokerifani toivoo myös, ettei Kalnins pelaisi enää peliäkään tällä kaudella, joten se kertonee siitä kuinka paljon tässä lasketaan kaikki yhden maalivahdin varaan. Lindbäckin on yksinkertaisesti pakko olla pelikunnossa.

Sarjaennustus: Jokerit 4 - Lokomotiv 3. Seiskapelin ratkaisee läpiajosta Antti Pihlström.
 
Pöö
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy