ahal

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan reservien hegemoniaottelu luvassa jälleen. Jos näistä nyt joku innostuu. Mutta onhan se kiva taas suunnata hallille pienen tauon jälkeen. Luvassa on ainakin 3 pistettä innokkaammalle, ellei joku halua tuplata voiton arvoa. Kotiedusta kun taistellaan loppukoitoksia varten. Vierailijat ovat siinä hieman niskanpäällä.

Näinä päivinä käy kova suhina siellä sun täällä, kun molempien rostereita imetään kuiviin liigaseurojen taholta. Pelimerkkejä jää toki riittävästi molemmille, mutta jokunen ässä tai mustapekka voi vaihtaa maisemaa. Lohi ainakin menettänee Hifki-taustaiset pelurinsa ehkä Purolinnaa lukuun ottamatta. Gröndahl ja Nieminen jo kupattiin Kouvolaan ja muustakin on kuiskuteltu. Kova on heillä hinku liigaan.

Lohipaidat saavat kipparinsa Nistaksen taas jäälle parin kuukauden tauolta, mikä on hyvä asia. Hietamäki aloittanee lauantaina. Tätä kirjoitettaessa kokoonpano ei ole kuitenkaan selvillä, ja esim. lainamiehiä voi vielä olla mukana. Välimaa saa ainakin vastusta nuoresta ja innokkaasta Poutasesta, jos mielii koiruuksilla otella. Ilman kuittia ei selviä.

Lohen peli on ollut viime aikoina hakusessa, omat (aiemmat) vahvuudet (mm. nopeat suunnanmuutokset, lyhytsyöttöpeli, viisikkopuolustus) ovat jääneet väläyksiksi. Lisäksi avaukset ovat olleet välillä luokattomia ja huolimattomuus leimannut otteita. LeKi on otellut hieman paremmalla tatsilla ja kaatanut kärkiporukoita, kun taas Lohi on narahtanut juuri niihin. Talven taittuessa ontuvaan peliin ei ole enää varaa. Muuten muut vie ja lohi vikisee. Tätä taustaa vasten lempääläiset ovat hienoinen suosikki, sillä äijien vaihtumisesta huolimatta peli on käynyt hyvin, eikä nimimiesten poissaolo ole tahtia haitannut.

Viime viikolla erään liigajoukkueen kannattaja kertoi ainoana kommenttinaan keskittyvänsä illan matsissa etenkin kotijoukkueen viivelähtöjen laskemiseen. Valtakunnan analyytikon mukaan moderni kiekko käyttää vuoronperään kaikkia pelinavausvariaatioita. Taidanpa ottaa ruutuvihon ja kynän mukaan... sitten illan päätteeksi voin osoittaa, mikä meni pieleen :-)

Ahola on kehunut viimeisiä LeKi-pelejä estoitta, vaikka maaleilla ei ole mässäilty: milloin on oltu pelin päällä, milloin alla, milloin pelattu väärään suuntaan (!), milloin taas bensa on loppunut... Mitähän huomenna?
 
Tanskan kruununprinssi leikkauksessa - hovin mukaan ensi viikolla Suomeen tulee kruununprinsessa. Yle.fi 4.9.2018.

ahal

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kokoonpanot sitten selvillä.

Lohi saa vielä apuja HIFK:lta: Lundell (AM), Ahonen, Melart ja Pöysti. Poutanen palaa neloseen ja Grönholm hieman yllättäen kolmospariin. Capo ottaa paikkansa ykkösessä - toivottavasti jäisikin siihen... KK-huhuista huolimatta. Eli vielä aika kova nippu jäälle saadaan. Miten on ensi viikon laita, jää nähtäväksi.

LeKilläkin on lainoja mukana: mm. Karevaara, Lähteenmäki, Snellman ja Antonen sekä Rajala Lukosta. Maalilla hieman yllättäen juniori Koskela. Pelkät nimet eivät vielä takaa mitään, mutta tiukka vääntö lie tulossa. Erikoistilanteet ja veskarit ovat avainasemassa.

Edit. Pätsi onkin LeKin aloittava veskari, kämmi korjattu.
 
Tanskan kruununprinssi leikkauksessa - hovin mukaan ensi viikolla Suomeen tulee kruununprinsessa. Yle.fi 4.9.2018.

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
4. 25 SILVENNOINEN Heikki 27 VÄLIMAA Tommi 37 JOKI-ERKKILÄ Juho (A)

3. 10 SNELLMAN Niko 13 SUVANTO Mikko 20 LÄHTEENMÄKI Sami
12 TIERANTA Anssi 7 VIRKKI Jarno

2. 18 ANTONEN Juuso 33 MATTILA Lassi 16 KAREVAARA Joona
4 FRIMAN Petteri 14 AALTO Jouni

1. 29 HÖLLI Antti 40 RAJALA Juuso 71 KAIPAINEN Matti (C)
15 NIPPALA Jose (A) 36 GLAD Jarkko

MV 30 KOSKELA Sami
35 PÄTSI Mikko (AM)

LeKin kokoonpano tämän illan otteluun yläpuolella. Mielenkiintoista on nähdä, paranevatko Rajalan otteet Kaipaisen palatessa kehiin? Ykkösen vasempana pakkina Jose Nippala jälleen kerran. Kakkosessa Karevaara Antonen-Mattila kaksikon vierellä. Kolmos- ja nelosketju edustavat duunariosastoa.

Helkutin tärkeistä pisteistä jälleen kisataan, mutta ei ole helppoa. Vantaan kokoonpano näyttää uhkaavan hyvältä!
 
''Ei niin näkyvä, ei niin suosittu, mutta paras.'' Rafael Janne Ojasesta 4.1.2009 Ojasen omassa ketjussa.
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Onko Korhosen Lassesta mitään tietoa, onko lähettetty Tapparaan ennen kuin siirtoikkuna umpeutuu? Uskalsin jo toivoa, jotta pelaisi Lempäälässä loppukauden...;)

Edit.Typoja..
 
Viimeksi muokattu:
1953 1954 1955 1959 1961 1964 1975 1977 1979 1982 1984 1986 1987 1988 2003 2016 2017

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Onko Korhosen Lassesta mitään tietoa, onko lähettetty Tapparaan ennen kuin siirtoikkuna umpeutuu? Uskalsin jo toivoa, jotta pelaisi Lempäälässä loppukauden...;)

Edit.Typoja..
Hallilla kiersi huhu, että Tappara hakee Korhoselle paikkaa ulkomailta pitkän sopimuksen takia. Tämän vuoksi ei LeKissä esiinny. Sääli molempien kannalta.

Tasainen peli, tappio tällä kertaa. Raporttia pelistä?
 
''Ei niin näkyvä, ei niin suosittu, mutta paras.'' Rafael Janne Ojasesta 4.1.2009 Ojasen omassa ketjussa.

Wod

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lundelille ensimmäinen peli ja voitto Vantaan riveissä. Paikallaolijoiden raportteja odotellessa. Etenkin Lundellin otteet ottelussa kiinnostavat.
 

Number 11

Jäsen
Eipä mitään erityistä jännitysnäytelmää Vantaalla nähty. Ottelun ensimmäinen maali oli ehdottomasti illan komein, kun Laine ja Pöysti syöttelivät kauniisti Rinteelle käytännössä avopaikan. LeKin tasoitus tuli Ilari Melartin järkyttävän vaihdon seurauksena. Koomaili kiekon vastustajalle oman pään kulmassa, mutta sai taisteltua sen takaisin. Tämän jälkeen väsyneenä ajautui jälleen kulmaan ja todella luokaton purku ränniä pitkin suoraan vastustajalle. Siitä kiekko nopeasti maalille, missä LeKillä oli ylivoimatilanne ja Rajala sai kiekon survottua sisään.

Kiekko-Vantaa siirtyi erässä vielä 2-1 -johtoon, kun Pöystin heikko laukaus lirui Pätsin jalkovälistä (?) sisään. Toisesta erästä päällimmäisenä jäi mieleen tunteiden kuumeneminen LeKin puolustusalueen kulmassa ja itselleni jäi täysin epäselväksi esim. se, mistä Snellman tuon pelirangaistuksen otti. Tilanne ilmeisesti lähti siitä, kun molemmat joukkueet vuoronperään esittivät kovat taklaukset. Sen jälkeen miehet läjässä kulmassa ja pientä vääntöä puolin ja toisin.

Kolmannessa erässä LeKi tuli tasoihin Lundellin suosiollisella avustuksella. Hölli ampui suoran hyökkäyksen jälkeen kaukaa ranteella kiekon etualanurkkaan. Hetkeä myöhemmin Kiekko-Vantaan pelaajaa rikottiin läpiajossa ja tilanteesta vihellettiin rankkari, jonka Capo Grünn viimeisteli tyylillä.

Kiekko-Vantaan peli pyöri hyökkäysalueella monesti ihan nätisti ja hienojakin kuvioita nähtiin. Suunnanmuutospeli vaikutti todella nopealta. Sen sijaan hitaissa lähdöissä vaikuttaisi olevan ongelmia ja syöttösuuntia on pakkien välillä todella vaikea löytää.

LeKiltä aika perus vierasmatsi. Paremmalla tuurilla ja viimeistelytaidolla pisteitä voi tulla, mutta pelaaminen varsinaisesti ei vakuuta. Tosin eteenpäin oli menty viime perjantain Jukurit-ottelusta, mikä oli kaikinpuolin onnettomin näkemäni esitys LeKiltä pitkään aikaan. Puolustus kaipaisi kiekollista osaamista. Hyökkäyksessäkin Mattilan ketju on pahasti hiipunut parhaasta tasostaan ja heidän panostaan tarvittaisiin ehdottomasti.
 
#11

ahal

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihan ok-peli hyisessä tammikuun illassa. Hallille astellessa tuli todella talvilajin harrastukset mieleen. Edellä (Number 11) onkin hyvä tiivistelmä tapahtumista. Kaikkiaan kuitenkin tasainen mittelö, jossa molemmilla oli saumat maalata lisää. Jäi pienestä kii, lohelta mm. 3:nnessa ylärimalaukaus (Clarke). Veskarit olivat perusvarmoja, mutta molemmat hukkasivat välillä kiekkoja suojiinsa. Lundellin 2. päästetty voidaan lukea myös jaloista lähteneeksi, mutta tarkka ja hyvä veto Hölliltä.

Lohen kurssi näyttää olevan ylöspäin, ja ajoittain peli pyöri mallikkaasti. Mikä parasta, onnistujia löytyi myös takaketjuista - nyt 3. sai onnistua, maalit Rinteelle ja Pöystille. Toisaalta ketju oli monesti vaikeuksissa omassa päässä. Ykkönen toimi hyvin Lindforsin johdolla ja Nistasin paluu virkisti kakkosen. Nelosesta T. Lehtonen sai pari kakkosta. O. Lehtonen oli huilivuorossa.

Petrattavaa KiValla yhä on. Lyhytsyöttöpeli avaisi vielä enemmän tekopaikkoja. Nyt se toimii ajoittain. Ja kun kaveri karvaa ylhäältä, omista lähtö on usein vaikeaa. Myös purkukiekot jäävät yhä liian usein vastustajalle, vaikkei ihan karmeimpia suorituksia tänään nähtykään. Ne muutamat kerrat kun lohipelaaja taklasi, sai katsomoonkin elämää. Lisää niitä.

Edit. Viivelähtöjä kumpikaan ei harrastanut kuin pakon edessä - kun kaveri tuli ylhäällä kiinni. Muuten aina äkkiä ylös :-)

Edit 2. Kyllä Lunkalle "symbolisen IS-tähden" voi ihan hyvin myöntää, takasi Vantaan voiton. KiVa päästää kaverin ampumaan vähän liian hyvistä paikoista.
 
Viimeksi muokattu:
Tanskan kruununprinssi leikkauksessa - hovin mukaan ensi viikolla Suomeen tulee kruununprinsessa. Yle.fi 4.9.2018.

Nordis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lundellilta hyvä peli muuten, mutta pari maalia oli mennä aika nolosti. Ekassa tuli veto melkeinpä nollakulmasta (ei nyt ihan) ja osu johonkin patjaan/luistimeen, toisessa LeKin pelaaja heitti ranteelle punasen jälkeen ja meni vähän ohi maalin kun Janne yritti ottaa pystystä hanskalla. Molemmissa tilanteissa mies oli pystyssä, en tiedä johtuuko keskittymisestä, Saken neuvoista vai jännittikö vaan niin paljon kun itse Sakke, Kojo ja Rindell olivat paikanpäällä. Jokatapauksessa Janne pelasi voiton Vantaalle ottamalla mm. pari läpiajoa.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
LeKin perusvierasesitykseltä vaikuttaa. Yritystä on, mutta maalinteko ja fiksu kiekollinen peli tuottaa tuskaa. Gladin pitkä loukkaantuminen musertaisi kyllä mahdollisuuksia tuntuvasti.
 
''Ei niin näkyvä, ei niin suosittu, mutta paras.'' Rafael Janne Ojasesta 4.1.2009 Ojasen omassa ketjussa.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy