Ke 26.12.2018 Jokerit - Dynamo Moskova

  • 8 768
  • 105

Buster

Jäsen
Tapaninpäivänä sulatellaan joulukinkkuja ja nautitaan vuoden viimeisestä kotipelistä, kun vastaan luistelee kaksinkertainen KHL-mestari Moskovan Dynamo.

Läntisen konferenssin kolmannella sijalla oleva Jokerit lähtee tähän koitokseen kahden peräkkäisen kotivoiton hurmoksessa, kun Hartwallilla kävivät kaatumassa sekä sarjakärki CSKA että Dinamo Riga ja aina ärsyttävän hyvä Linus Videll.

Puolestaan läntisen konferenssin kutosena majaileva Dynamo saapuu Helsinkiin myyttiseltä idän kiertueelta, jossa se hinkkasi kumoon niin Admiralin, Kunlunin kuin viimeisimpänä Amurinkin. Ottelut olivat erittäin vähämaalisia ja ainoastaan Amurin tiikerit kukistui kahden maalin erolla 0-2. Dynamolla on tällä hetkellä neljän ottelun voittoputki, sillä näitä idän joukkueita aiemmin kaatui meidän kaikkien suosikkiporukka Severstal 3-1. Pidemmällä otannalla Dynamo on voittanut 10 ottelua viimeisestä 12:sta.

Keskinäisten kohtaamisten tilasto on surullista luettavaa ja se on kopioitava täysin Jokereiden sivulta, sillä KHL:n sivuston head-to-head bugaa kirjoitushetkellä. Moskovan Dynamo on ollut Jokereiden historian vaikein vastustaja runkosarjassa ja moskovalaiset ovat voittaneet peräti kahdeksan peräkkäistä kohtaamista. Viimeksi marraskuun lopussa tuli vieraissa lunta tupaan 2-0 tappion merkeissä, kun kaveri oli juuri sen verran terävämpi muuten melko tasaisessa taistossa. Jokerit on hyytynyt Dynamoa vastaan 11 kamppailussa kymmenen kertaa alle kolmen maalin ja neljässä viime ottelussa helsinkiläiset ovat saaneet kiekon pönttöön vain kertaalleen, ja senkin teki edelleen loukkaantuneena oleva Marko Anttila.

Vieraita tähdittävät aina itkuun purskahtamaisillaan oleva Vadim Shipachyov (12+31), sekä rakettimainen Dmitry Kagarlitsky (15+27). Tämä vaarallinen tehokaksikko löytyy koko sarjan pistepörssistä sijoilta kolme sekä neljä, ja he vastasivat myös edellisen kohtaamisen osumista. Toivottavasti tällä kertaa Kagarlitskylle ei sählättäisi kiekkoa Jokeri-ylivoimalla, sillä eihän hänelle siinä vaiheessa enää kukaan mitään saa. Hyökkäyksestä löytyy myös Latvian arvaamaton tähtipelaaja Miks Indrasis, joka on kuitenkin tehoillut 35 otteluun vain 9+7. Valitettavasti puolestaan Maxim Afinogenov on ilmeisesti ollut jo syyskuun lopulta asti saikulla ja hyökkäyksestä löytyy myös ruotsalainen Patrick Zackrisson, 3+5, 25 ottelua.

Dynamon sisäisen pistepörssin kolmosena taas majailee puolustuksen panssarivaunu ja kapteeni, Ilya Nikulin, 7+11 tehoin. Suomalaista väriä joukkueeseen tuovat Miika Koivisto (2+15) ja Juuso Hietanen (5+8), ja loput joukkueen puolustajista ovatkin sitten pistepörssin perusteella täysin oman pään luutia.

Maalin suulla veskarit Ivan Bocharov ja Alexander Yeryomenko ovat pelanneet lähes 50-50 tällä kaudella pelit, mutta Bocharovilla koppi on tarttunut selvästi paremmin. Yeryomenko torjui meitä vastaan viimeksi nollapelin ja sen lisäksi voittanut kaikki kolme kohtaamista. Toisaalta myös Bocharov on pelannut yhden ottelun Jokereita vastaan ja se oli Dynamon 0-1 voitto viime kaudelta.

Matsi alkaa tietenkin 18.30 ja Viaplayllä mennään jo 18 reikäleipä. Odotettavissa on vähämaalinen, tiukka ja fyysinen vääntö. Miten liikkuu joukkueiden jalat, kun Jokerit tulee kamppailuun joulupöydästä ja Dynamo idän kiertueelta? Maalinedustoilla ainakin piisaa vilinää, vilskettä, helinää, helskettä.
 
Viimeksi muokattu:

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
76 Kristian Vesalainen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
6 Jesse Joensuu – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
41 Antti Pihlström – 16 Geoff Platt – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 84 Max Wärn

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
50 Viktor Lööv

30 Ryan Zapolski (98 Janis Kalnins)


Zapolle tänään 100:s ottelu Jokereissa/KHL:ssä. Kalnins taas terveiden kirjoissa, muuten täysin samoilla kuin Riika-pelissä.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Buster ilta hieno ketjunavaus, oliko muuten ensimmäisesi?

Joo tänään taas mennään, mutta odotukset ei normaalista poiketen kauhean korkealla ole. Jokereilla painaa kinkut jaloissa ja dynamolla siperian reissu. Itselläni glögi ja suklaa. Luulisi kuitenkin, että huono rekordi dynamoa vastaan motivoisi sen verran, että ainakin 2-3 maalia tehtäisiin. Mihin se sitten riittää onkin eri asia. Reginiä ei vielä tänään näköjään nähdä, mutta sekin päivä lähenee. Toivottavasti Wärn jatkaa nousujohteista peliään ja jakaa muutamia pusuja ilman kieltä. Ei muuta kuin hyvää pelipäivää kaikille!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Helvetin hyvä avauspostaus!

Paska rekordi, joulu vietetty ja vastustaja tullut kaukaa idän kiertueelta. Tossa on sellainen kokonaisuus, että otteluna en odota mitään unohtumatonta. Jos Jokerit ei pelaisi, niin noilla spekseillä varustettua ottelua tuskin edes katsoisin; kaikki mahdollisuudet on olemassa sille, että jalka ei liiku tai fokus ole pelissä toisella tai molemmilla joukkueilla. Mitään kiekkojuhlaa en siis odota, mulle riittää täysi pistepotti tyylistä riippumatta.

Oma mielenkiintoni kotijoukkueen osalta kohdistuu nimiin Wärn ja Vesalainen. Wärn pääsi tuossa juuri ennen joulua hyvään vireeseen ja oli lähellä sitä, mitä häneltä odotin sopparin julkistuksen jälkeen. Katsellaan miten käy ja jatkuuko vire. Vesalainen puolestaan oli mielestäni ajoittain jopa heikko ennen joulua. Kemioita ei tuntunut löytyvän ja ajoittain mies näytti väsyneeltä, ainakin televisiokameroiden välittämän kuvan perusteella. Mielellään kinkku olisi ladannut akkuja sen verran, että tulosta tulisi.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Runkosarja jos päättyisi näin, tässä olisi meidän avausvastustaja playoffeissa. Pidän Dynamoa eri kaliiberin joukkueena kun Sochia, joten todella vaikea sarja tulisi.

Noh pelataanhan nyt eka runkosarja ja tänään voitto kotiin!
 

Buster

Jäsen
@Buster ilta hieno ketjunavaus, oliko muuten ensimmäisesi?
Toinen. Sen verran kova peli ja aamulla ei ollut kahvin hörppimisen lomassa muutakaan tekemistä, niin siinä oli hyvä viettää pieni hetki toinen käsi näppäimistöllä ja toinen konvehtirasiassa. Lopputuloksena viittä vaille närästys.

Jostain syystä on ihan hyvä fiilis tästä pelistä, ainakin pitäisi tulla fyysinen ja täynnä kaksinkamppailuita oleva matsi. Toivottavasti ei ole Jokereiden pelaajiston keskipaino noussut paria kiloa tässä viimeisen parin päivän aikana.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ja taas eka veto sisään Zapolskille, vittu!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
No sehän alkoi mallikkaasti. Toivottavasti tuosta löysin rantein lauotusta kudista ei löydetä runkkuliikettä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Hyvin vastustajan pakki pelasi Joensuun stagan pois maalin edestä. Vähän toista kuin mitä meidän maalilla on kauden aikana nähty.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tosin maila oli vahvasti kainalossa joten selkeä jäähyn paikka. Harmi että tonne ei vaan tunnu menevän samanlailla kuin Zapon taakse.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Staga poikki poikkarista ja käsi ei nouse dumarilla. Venäläisvalmisteinen maila vai viheltämättä jäänyt jäähy, siinä vasta kysymys.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Kaksi mailaa hajoitettu Dynamon äijän toimesta poikkarilla jokeripelaajaan, näistä 0 jäähyä. Nyt raitapaidat herätystä siellä
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
En olisi erityisen yllättynyt, vaikka tänään nähtäisiin hanskatonta peliä. Sen verran paljon tässä nyt on mailaa ja kehoa tarjottu, että hyvin voi jollain läikkyä yli.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jo toinen Dynamo kaveri kerätään jäältä lastalla. Paljon saa rikkoa meidän jätkiä tossa maalin edessä. Toivottavasti Olli on myös noteerannut asian.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös