Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Jokereiden viikko päättyy kauden ensimmäiseen kohtaamiseen Salavat Julajev Ufaa vastaan. Harvinaista herkkua on tarjolla sillä pitkästä aikaa vastakkain on kaksi suomalaista päävalmentajaa.

Ufan joukkue koki merkittävän menetyksen viime kauden jälkeen kun joukkueen pitkäaikainen supertähti Linus Omark vaihtoi maisemaa Sveitsiin. Muita merkittäviä lahtijöitä olivat Alexander Burmistrov , Mikhail Pashnin ja Artyom Sergeyev. Tilalle hankittin mm. Markus Granlund ja Mikhail Vorobyov NHL:stä sekä kokenut Evgeny Biryukov Magnitogorskista. Lupaava Rodion Amirov pääsi jo viime kaudella haistelemaan KHL-pelejä ja tällä kaudella vastuuta on tullut enemmän. Muutoksia tuli siis jonkun verran. Tomi Lämsä nousi hieman yllättäen Ufan päävalmentajaksi oltuaan vuosia apuvalmentajana. Helppo ei ollut lähtökohta, mutta toisaalta Lämsä tuntee organisaation toimintatavat. Joka tapauksessa on iso asia ylipäätänsä, että suomalainen on päävalmentajana Venäjällä. Paineet ovat valtavat ja venäläiseen mentaliteettiin kuuluu se että tulosta on tultava tai kengänkuva löytyy takalistosta hyvin nopeasti. Voidaan siis todeta että Lämsä on onnistunut erinomaisesti ja Ufa on erittäin hyvissä asemissa Itäisessä konferenssissa.

Ufa saapuu Helsinkiin hyvässä iskussa. Koronan jo läpikäynyt joukkue on seitsemän ottelun pisteputkessa joista voittoja on viisi. Itäisen konferenssin kolmonen on kasannut lähes saman määrän pisteitä sekä kotona, että vieraissa. Edellisessä ottelussa Ufa kukisti Avtomobilistin vieraissa maalein 0-1. Liigastakin tuttu Daniil Tarasov nollasi vastustajan 31 torjunnallaan ja suomalaistrio Hartikainen, Granlund ja Manninen värkkäsi tuttuun tapaan voittomaalin. Ufan suomalaistrio on ollut liekeissä oikeastaan koko kauden kantaen suuren tulosvastuun. Lähes 20 min per ottelu kellottava kolmikko aiheuttaa päänvaivaa kaikille joukkueille. Kun pohditaan Ufan menestymismahdollisuuksia keväällä niin onko materiaali kuitenkin lopulta liian ohut? Aivan liian paljon on yhden ketjun varassa ja keväällä kun pelit tunnetusti kovenevat se ei ole kovin hyvä asia. Dmitry Kugryshev, Alexander Kadeikin ja Mikhail Vorobyov tuovat ns. secondary scoringia, mutta sen jälkeen ratkaisijat ovat aika vähissä. Philip Larsen jää vähän yksin pakistossa. Ufan kannalta hänen loukkaantuminen olisi ihan karmea takaisku. Vähän ihmetyttää hiljattain tapahtunut treidi jossa Ufa sai Cska:sta Mikhail Naumenkovin. Naumenkov on kiistatta ihan hyvä KHL-tason puolustaja, mutta kun toiseen suuntaan lähti huippuhyökkääjä Nikita Soshnikov niin Ufa auttamatta hävisi tuossa. Toisaalta kun luki Soshnikovin haastattelua jossa hän kritisoi mm. Lämsää ja ei ollut omaan rooliinsa tyytyväinen niin voi olla että oli hyvä treidikin lopulta joukkuehengen kannalta. Loukkaantumisia ei Ufassa ole ainuttakaan. Juha Metsola ei jostain syystä ollut kokoonpanossa edellisessä ottelussa joten saa nähdä onko hän maalissa Helsingissä.

Jokereiden vieraskiertue päättyi onnellisten tähtien alla SKA:ta vastaan kun joukkue haki historian toisen voittonsa Pietarista voittomaalikilpailun jälkeen. Voitto oli helpottava muutaman kirvelevän tappion ja Pietarin historian takia. Suoritus oli kokonaisuutena nousujohteinen. Ensimmäisen erän vaikeuksien jälkeen Jokerit pääsi paremmin peliin mukaan ja toinen erä oli Jokereiden paras. Kolmannen erän loppupuolen Jokerit otti vastaan, mutta taisteli erinomaisesti. Tasainen ottelu huipentui voittomaalikilpailuun jossa Jokerit iski hämmentävästi neljä kiekkoa ohi maalivahti Magnus Hellbergin. Uusia onnistujia nousi esiin eikä edellisessä ottelussa epäonnistuneet laukojat Niklas Jensen ja Brian O'Neill päässeet edes yrittämään. Hyvin koko kauden toiminut alivoima piti koko ottelun. Anders Lindbäck kokosi itsensä halvan maalin jälkeen ja oli tärkeä osa voittoa. Ilahduttavaa on huomata myös puolustuksen paranevat otteet. Jakub Krejčík parantaa ottelu ottelulta, Niklas Friman pelasi kauden parhaan pelinsä SKA;ta vastaan, Alex Grant on ottanut isoja askeleita eteenpäin Mikko Lehtosen lähdön jälkeen. Viktor Lööv pelaa hyvin ajoittaisista koomailuista huolimatta. David Sklenicka palaa kokoonpanoon ja pelaa hyvin lähes aina. Hyviä merkkejä selvästi ja eilen saatiin lisää hyviä uutisia kun Sami Lepistö liittyy joukkueeseen ja palaa kokoonpanoon ennen joulua. Jonathan Pudas on ollut eniten vaikeuksissa eikä peli tunnu oikein millään lähtevän toimimaan. Aikaa kuitenkin on vielä ennen tärkeitä pelejä. Silmiinpistävää on ollut myös muutamien hyökkääjien raskas jalka. Etenkin Niklas Jensen ja Marko Anttila ovat todella raskaalla jalalla liikkellä eikä lepovuoro olisi pahitteeksi molemmille nyt kun pelaajia on enemmän käytössä. Jokereilla on iso voitto alla ja monesti juuri ensimmäinen kotipeli vierasrundin jälkeen on hankala. Valmis on oltava pelaamaan ja vastus on kova. Onneksi tämän ottelun jälkeen tulee huilia ennen kuin edessä on seuraava viiden ottelun vieraskiertue :) Tähän otteluun Jokerit saa mukaan Helsinkiin jääneet Reginin, Savinaisen, Pihlströmin ja Sklenickan. Loukkaantuneita pelaajia ei siis pitäisi olla ainuttakaan.

Jokerit ja Ufa ovat kohdanneet KHL:än runkosarjassa 12 kertaa ja voitot ovat Jokereille 8-4. Jokerit on voittanut kolme edellistä kohtaamista.

Erikoistilanteet

yv

Jokerit 24 (sarjan neljänneksi paras)
Ufa 24.6 (sarjan toiseksi paras)

av

Jokerit 85.9 (sarjan neljänneksi paras)
Ufa 73.5 ( sarjan neljänneksi heikoin )

Parhaat pistemiehet

1. Brian O’Neill 6+23 = 29
2. Niklas Jensen 10+8 = 18
3. Jordan Schroeder 6+9 = 15
4. Veli-Matti Savinainen 7+4 = 11
5. Jesse Joensuu 7+4 = 11

1. Teemu Hartikainen 16+18 = 34
2. Markus Granlund 12+16 = 28
3. Sakari Manninen 9+15 = 24
4. Dmitry Kugryshev 7+14 = 21
5. Philip Larsen 6+11 = 17

Maalivahtien % / päästetyt maalit per ottelu ka

Anders Lindbäck 92.2 / 2.31
Janis Kalnins 91,9 / 2.26

Daniil Tarasov 93.8 / 1.81
Juha Metsola 91.0 / 2.40
Alexander Skrynnik 90.1 / 2.99

Seuraa heitä

Ufan suomalaistrio on sarjan parhaita. Hartikainen johtaa koko sarjan pistepörssiä ja Granlund on myös kymmenen joukossa. Tässä voi olla mahdollisesti myös hyvä ketju kevään MM-kisoihin.

Philip Larsen on edelleen sarjan parhaita kiekollisia pakkeja. Sulavaliikkeinen puolustaja kantaa isoa vastuuta takalinjoilla.

Grigory Panin kuuluu puolustuksen kivijalkoihin. Joukkueen kapteeni on jäähyherkkä ja usein urallaan likaisiin temppuhin sortunut pelaaja.

Jakub Krejčík pelaa paremmin ja paremmin. Itseluottamus on nousussa ja se näkyy tekemisessä.

Henrik Haapala pelaa epätasaisesti. SKA-ottelussa parhaita Jokereita. Tasaisuutta kaivataan lisää.

Peter Regin palaa kokoonpanoon ja muodostaa Joensuun ja O’Neilin kanssa Jokereiden takuuvarman syömähampaan.


Mielenkiintoinen ottelu edessä. Jokerit on vahvoilla mikäli saa kuriin Ufan ykkösnyrkin. Jokereilla on laajempi ratkaisuarsenaali kärjen takana. Paljon tullaan varmasti näkemään joukkueiden ykkösketjuja vastakkain, koska Jokereilla on vaihtoetu. Ufalla on tilastojen valossa todella huono alivoima ja siinä on Jokereiden iskun paikka. Veikataan että Jokerit voittaa 3-2. Harmillisesti ottelu pelataan tyhjille katsomoille koronarajoitusten takia.

Ottelu käyntiin klo 18.30 ja studio klo 18.00 V Sport jääkiekolta ja Viaplaylta Antti Mäkisen selostuksella.
 
Viimeksi muokattu:

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä, täälläkin isot odotukset. Harmittaa vaan toi Ufan suuri Suomalaisedustus, kun Suomalaisilla on usein tapana onnistua juuri Jokereita vastaan. Kotivoitto 3-2.
 
Kattilallinen perunoita on parempi kuin tyhjä ämpäri
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä itse olen noita Ufan matseja katsellut, niin onhan toi Suomalaisketju Granlund- Manninen- Hartikainen ollut melkoisissa liekeissä koko alkukauden.
Jos Jokerit onnistuu tänään tuon kolmikon pimentämään tehojen suhteen niin ollaan jo hyvin lähellä kotivoittoa illalla.
Mielenkiintoista nähdä myöskin mitä muutoksia tulee hyökkääjistöön, kun "sisään tulee" ainakin Pihlström, Regin ja Savinainen.
No, Lahnaviik putoaa saletisti, todennäköisesti myös Ikonen on poppari-osastolla tänään. Mutta kukas sitten?
Anttila (mielestäni huilin tarpeessa) vai sittenkin toinen kaksikosta Tolvanen/Jensen..
Maalivahtina sitten kumpi vaan, molempiin löytyy (vahva?) luotto.
Mennäänkö sitten kuudella vai seitsemällä pakilla jää myöskin nähtäväksi.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelisuunnitelma peluutuksen osalta: Reginit mätsää Granlundit +-0 ja muut 3 ketjua voittaa omansa. Lindin painaisin uuniin. Paha peli kyllä tulossa mv,av ja papp isossa roolissa.
 
Tää jengi on tässä!

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaaha. Siellä luetaan Jatkoaikaa. Tunti ennen matsin alkua tulee kokoonpanot.
En usko, että tässä on mitään sen dramaattisempaa taustalla. Ei kaiketi mitään (hyvää) syytä julkaista kokoonpanoa ennen kuin on pakko.

Mä toisaalta tykkään tästä pudotuspelimeiningistä, että kokoonpano julkaistaan vasta viime hetkellä. Eipä tarvitse haukkua valintoja koko päivää, riittää että panostaa siihen viimeiseen tuntiin ennen peliä :)
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä toisaalta tykkään tästä pudotuspelimeiningistä, että kokoonpano julkaistaan vasta viime hetkellä. Eipä tarvitse haukkua valintoja koko päivää, riittää että panostaa siihen viimeiseen tuntiin ennen peliä :)
Oon ihmetellyt aina, kun Jokerit taitaa olla ainoa joukkue, joka julkaisee kokoonpanonsa eri aikaan kuin muut.

Ehkäpä tää on uusi normaali, että orkesterin kapellimestarit näytetään vasta tunti ennen ottelua, niinkuin muuallakin KHL:ssä.

Nyt kun Veikkaus ei ole enää kumppani, ei ole mitään syytä julkaista kokoonpanoja aikaseen.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo
Onkohan Anttila ihan kunnossa koronan ? jäljiltä vielä vai vaivaako väsymys muuten vaan ? Mun mielestä liike on normaalia hitaampaa ... eli Stretsin laittaisin huilaamaan.
 
Jokerit julkaisee kokoonpanot ehkä fanien iloksi hyvissä ajoin.

Tänään toivottavasti:
Joensuu - Regin - O'Neill
Savinainen - Schroeder - Jensen
Haapala - Norman - Pakarinen
Halme - Pihlström - Anttila
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Onkohan Anttila ihan kunnossa koronan ? jäljiltä vielä vai vaivaako väsymys muuten vaan ? Mun mielestä liike on normaalia hitaampaa ... eli Stretsin laittaisin huilaamaan.
Sentterinä pelaaminen on varmaan vaikuttanut tähän myös. Sentteri joutuu tekemään ihan eri tavalla hommia kentällä, kuin laituri. Lisäksi sentterin puolustusvelvoitteiden vuoksi tuo kulmissa möyriminen ei ole niin itsestäänselvää, kuin vaikka laiturille olisi.
 
VÄLIKAUSI!

Eelie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit tänään:


6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin – 21 Brian O'Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 10 Jordan Schroeder – 81 Iiro Pakarinen
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 71 Nicklas Jensen
80 Saku Mäenalanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila

50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 3 Niklas Friman
4 Tommi Kivistö – 90 David Sklenicka

98 Janis Kalnins (39 Anders Lindbäck)
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näköjään Ufalla ei ole kuin 5 pakkia ja hyökkääjistä yksi puuttuu.

Edit: jos nyt Twitteristä ymmärsin oikein.
Jep. Kuudennen pakin ja viimeisen hyökkääjän matka tyssäsi lentokentälle, koska veressä ei ollut tarvittavaa määrää koronan vasta-aineita.

Näköjään säädökset tiukentuneet.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ufa siis näin tänään:

60 Granlund - 65 Manninen - 70 Hartikainen
18 Kugryshev - 78 Kadeykin - 25 Zharkov
17 Soloduhin - 24 Vorobjov - 62 Khokhryakov
7 Gimatov - 68 Pimenov

11 Panin - 56 Alexejev
14 Lisovets - 2 Koledov
89 Korobov

40 Tarasov - 31 Skrynnik

Hyökkääjistä poissa ainakin Amirov ja Baranov
Pakeista poissa mm. Larsen, Birkujov ja Semenov.
Myös Metsola poissa kokoonpanosta.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo
Tarasov on Metsolan tasoinen , puolustus antaa kyllä tasoitusta meille. Tämä heittää vaakakuppia meille selvästi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy