Ke 15.1.2014 Kiekko-Vantaa - Jukurit

  • 2 371
  • 8

ahal

Jäsen
Trio-Areenan isäntä KiVa saa pitkästä aikaa vieraita Mikkelistä, kun sarvipääporukka Jukurit saapuu kylään. Edellinen koitos oteltiin jo 20.9. viime vuonna ja siinä kotijoukkue venyi vl-kisassa voittoon 2-1. Eli veskarit olivat tuolloin(kin) pääosissa.

Sen jälkeen on vettä virrannut paljon Vantaanjoessa ja monenlaista myrskyäkin riehunut seudulla. Viimeisimmän hulabaloon aiheutti mahtikäsky Koreasta, että jokainen aasialainen on pöytäkirjaan merkittävä, pelasi sitten tai ei. Tänäänkin kaikki viisi ovat 3-4-kentissä, ja saa nähdä montako minuuttia pelaavat. Nopea väkkärä Shin on taitava ja aikaansaava, joten hän pelannee eniten.

Muutenkin rosteri syyskuusta on elänyt ja nopeasti laskien lohipaidassa on kahdeksan samaa pelaajaa. Muutama Jokeri-laina verryttelee pelikuntoaan (Eronen, Hännikäinen, Tyrväinen). Maalissa heiluu Wiikmanin Miika, Aaro vaihteeksi luukulla. Kokoonpanot Mestiksen sivuilla.

Jukurit on liikkeellä paljolti samalla kokoonpanolla kuin syksylläkin. Merkittävin poissaolija lie Hyvärinen. Pelipaikat ovat jonkin verran vaihtuneet, mutta esim. Juntheikki pelaa nytkin ykkösessä syksyn tapaan. Purolinna on palannut pikavisiitiltä SaiPasta. Maalissa Similä.

Molemmat ovat työteliäitä ja luisteluvoimaisia joukkueita, mutta maalinteko on välillä tervanjuontia. Jos veskareista tehdään illalla sankareita, maalijuhlia on turha toivoa. Maali tai pari puoleen tai toiseen. Siinä hyvä arvaus lopputuloksesta. Jukureilla on etuna materiaalin leveys, neljällä ketjulla se pystyy vyöryttämään painetta kotijoukkueelle, joka käytännössä pelaa kolmella. Pakkasesta huolimatta live-tilaisuus pitää käyttää.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Trio-Areenan isäntä KiVa saa pitkästä aikaa vieraita Mikkelistä, kun sarvipääporukka Jukurit saapuu kylään.

Milloin Valtista on tullut Trio? Tuo mennyt multa ihan ohi.

Odotukset/toiveet lyhyesti illan peliin:

* Similä saa jotain kiinni
* Kalliola on toipunut täysin pelikuntoon
* Jalo tekee maalin
* Pablo ei saa miinuksia tilastoon

Noilla eväillä kolme pistettä Mikkeliin kiitos, vaikka Jokereita Vantaan mukana pyöriikin. No eihän ne oo pärjänny Liigassakaan, niin miten sitten meitä vastaan..
 

ahal

Jäsen
Milloin Valtista on tullut Trio? Tuo mennyt multa ihan ohi.

Loppusyksystä, marraskuussa nimi vaihtui. Käytännössä suuri yleisö tuntee hallin yhä Valtti-Areenana.
 

TKR-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Kolme kovaa kenttää, jopa niillä pitäisi kaatua Jukurit. Tasoitusta annetaan, kun pelataan käytännössä kolmella ketjulla. Voi kun nelonen olisi esim. Kivinen-Heikkilä-Pehkonen... Onkohan Manninenkin tippunut kokoonpanosta Korealaisten takia?
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Nyt oli niin huono lähetys, että osa maaleistakin meni ohi. Iso kiitos sinne Elisa-viihteelle!!

Kyllä täytyy sanoa että huonolta näyttää! On todella vaikea keksiä mitään positiivista sanottavaa tämän hetken tilanteesta, mutta kaipa se vaan pitää pitää isommat mölyt mahassa ja taas intopiukeana palata hallille ensi lauantaina TUTOa vastaan. Ei TUTOllakaan ole nyt kulkenut, josko otettaisiin avausvoitto tälle kaudelle.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Pitkästä aikaa tuli paikan päällä nähtyä Jukureiden matsikin, mutta eipä tuosta paljoa kostunut. Miksikään klassikoksi ei tuo Trio-Arenan mittelö noussut.

Ensimmäisen kympin aikana pelattiin käytännössä kaikkialla muualla paitsi Jukureiden hyökkäyspäässä, ja ansaitusti kotijoukkue johdon ottikin. Jukureilla oli ilmeisesti jalat vielä jossain Lusin kohdalla tulossa. Erän puolessa välissä Jukurit pääsivät oikeastaan ensimmäisen kerran hieman hätyyttelemään vastustajan maalia, mutta ihan oikea joukkue meni johdossa erätauolle. Nöyräsen Pena sentään yhden hyvän taklauksen antoi avauserässä. Se oli kai se sarvipäiden kohokohta.

Toisessa erässä Jukurit pääsi aavistuksen verran paremmin peliin mukaan, mutta nukahdus kostautui, ja kotijoukkue löi sitten 2-0 taululle. Lisäksi Vantaa oli kyllä terävämpi jatkuvasti irtokiekoissa, ja 1vs1 tilanteissa. Erän puolen välin jälkeen Jukurit saivat hieman onnekkaankin kavennuksen, ja vähän sen jälkeen ns. tarjottiin jopa mahdollisuutta tasoitukseenkin kun Wiikman loukkaantui, ja Peltonen vaihdettiin luukulle, mutta ylivoimasta huolimatta tulos oli yhtä laiha kuin ennenkin.

Kolmas erä oli sitten näennäistä seinään puskemista kun kotijoukkue puolusti erittäin tiiviisti ja iski paikan tullen vastaan vauhdikkaasti. Ihan oikea porukka lopulta pisteetkin korjasi, ja mainittakoon että lopun 3-2 kavennusta en ehtinyt näkemäänkään kun tuli parempaa tekemistä.

Kotijoukkueelle krediitit siitä että Jukurit tehtiin hyvin aseettomaksi puolustamalla keskusta varsinkin täysin tukkoon. Siihen maalintekosektorilla olleeseen mailaviidakkoon ei Jukuripelaajilla ollut mitään asiaa, ja laukaukset tulivat tussuina huonosta sektorista siniviivan pinnasta laitojen viereltä.

Noista korealaisista janttereista ainakin yksi näytti ihan sähäkältä luistimilla. En vaan saa nyt numeroa päähäni.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
* Similä saa jotain kiinni
* Kalliola on toipunut täysin pelikuntoon
* Jalo tekee maalin
* Pablo ei saa miinuksia tilastoon

* Ei tainnut ihan mennä Petterillä(kään) niinkuin elokuvissa
* Pelasi ilmeisesti koko pelin, ei pahemmin erottunut
* Ei tehnyt
* +/- tilasto sai lisäystä, nyt miinus seitsemän

Vaikeeta on. Sarjan kakkostila ei ole vielä pisteiden valossa karannut, mutta aivan helkkarin kaukana se on näillä esityksillä.
 

ahal

Jäsen
Odotukset/toiveet lyhyesti illan peliin:

* Similä saa jotain kiinni
* Kalliola on toipunut täysin pelikuntoon
* Jalo tekee maalin
* Pablo ei saa miinuksia tilastoon
Muutamia havaintoja paikan päältä:
- Similä sai joitakin kiinni, jokunen menikin ja pomppi lisäksi
- Kalliola saattoi olla mukana mutten huomannut :(
- Jalo ei tehnyt maalia
- Pablo sai -2, mutta oli jäällä lopun kavennuksessa, siis -1

Muuten Jukurit oli aneeminen, Lohi halusi voittoa tuon verran enemmän. Sitä kuvastavat mm. jäähyminuutit: 6-2. Peli oli kaikkinensa melkoisen sekavaa miekkailua, harhasyöttöjä valtavasti molemmilla. Näyttävät, koordinoidut hyökkäykset jäivät vähiin. Välillä kummankin pelin avaaminen oli tuskaista, jo toinen syöttö napsahti usein kaverille.

Hieman ihmettelen torjuntalukuja (37-22), tasaisemmalta lehterillä vaikutti. Maalipaikkoja oli kyllä molemmilla useampaankin, mutta tuurit pyllistivät. Jukurien tasoituskaan ei ollut lopussa kaukana, lähes viivalta lohipakki siivosi irtokiekon huitsiin. Maaleista puheen ollen, itse asiassa Lohi teki 4 ja Jukurit 1. 2-1-kavennus meni lohipakista sisään samalla kun Wiikman loukkasi jalkaansa kurottaessaan torjuntaan huonosta asennosta. Tästä tilastoihin merkitty Jukuri-kolmikko sai ilmaiset pisteet, Pablon ei pitänyt olla edes kentällä? Erän loppu oli Jukurien hallintaa ja siinä olisi pitänyt kääntää matsi. Lohi oli tarpeeksi sekaisin. Mutta ei.

Kyllä Lohi ihan omilla pojilla matsin voitti, narreista ei liioin apua ollut. Neloskenttä ei arvatenkaan paljoa pelannut, #46 ja #93 taisivat purra tuppea koko matsin. Eniten peliaikaa tuli odotetusti Shinille. Jukureista ei monikaan häikäissyt. Kuvaavaa oli, että mielestäni Koskisen kolmonen oli pirtein ja esim. Nöyräs-Penan raataminen lämmitti. Jaloa seurasin jonkin verran, mutta laihoin tuloksin. Jos SaiPaan on tulossa, pari pykälää lisää tsemppiä ja vauhtia pitää löytyä ennen syksyä, jotta peliaikaa kertyy.

Vaihtopenkiltä pisti silmään, että valmentaja Pennanen oli perin rauhallinen mies. Montaa metriä ei erän aikana astellut, ohjeistusta eivät pelaajat tuntuneet kaipaavan ennen aikalisää. 3-1 maalin jälkeen kädet työntyivät vielä syvemmälle taskuun kuin aiemmin. Turunen seisoskeli viiden metrin päässä, niinikään kädet syvällä taskuissa. Ehkä matsi ei sytyttänyt valkkujakaan, mutta kyllä Pike aikanaan ärhäkkäämmin reagoi kaukalon tapahtumiin.

Matsi oli yksi monien joukossa, mutta nähdyn kaltaisella esityksellä ei pitkälle pleijareissa pötkitä. Koskee molempia joukkueita. Aikaa on joitakin viikkoja saada edes jonkinlainen permanentti kuntoon, mihin tukeutua. Toivotaan parasta.
 

ahal

Jäsen
Nyt kun on nähnyt uusintana videolta (> KiVan kotisivut, Facebookissa parempi kuvan laatu) tuon Jukurien ekan maalin, niin kyllähän se tyylipuhdas ripari omiin oli herralta W. Kim. Samalla Wiikman loukkaantui. En tiedä, mitä ajattelisi. Harvoin näkee tuollaista tumpelointia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös