Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Ke 12.4.2017 KalPa - JYP (välierien 5. ottelu)

Viestiketju osiossa 'Otteluketjufoorumi' , aloittajana Tukka, 12.04.2017 klo 14.43.

 1. Tukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Maajoukkue
  Hei tänään pelataan!

  Nähdäänkö tänäänkin nollapelejä jommankumman maalivahdin toimesta? Pakko nuo putket on jossain vaiheessa katketa, joten eiköhän tänään nähdä maaleja molempiin päihin. Toivottavasti Kalpan päähän uppoaa ainakin se yksi maali enemmän.

  JYP muuten samalla kokoonpanolla kuin viime peliin, mutta Saaren korvaa Likola. Kalpalta tosiaan Mikkola palaa askiin loukin jäljiltä. Mikä lie pelituntuma?

  Tässä vaiheessa sarjaa alkaa jo kunnolla jännittämään, ja tämä peli on kyllä älyttömän iso peli jatkon kannalta. Miklik voisi myös alkaa osumaan paikoistaan, on ollut tolppia ja maalia summerin aikana. Maalipaikkojen tehokkuus on tänään se kaiken A ja O. Siinä on molemmilla ollut parantamisen varaa, nähtäväksi jää kumpi niissä skarppaa tehokkaammin.
   
 2. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Viides välierä pelataan tänään Kuopiossa Niiralan Montussa. KalPa vei kaksi ekaa nollapeleillä ja JYP kaksi seuraavaa nollapeleillä. Otteluvoitot ovat siis tasan 2-2. Tänään uskon, että maaliverkot ovat töttöröllä molemmissa päissä. Pitemmittä puheitta kokoonpanot ovat seuraavat:

  KalPa:

  Keränen-Rissanen-Mankinen
  Jokinen-Myttynen-Junnila
  Mutanen-Sebok-Nuutinen
  Pitkänen-Ilomäki-Luostarinen

  Timonen-Riikola
  Mikkola-Lukka
  Seppälä-Lyytinen
  Leskinen

  Kilpeläinen-Godla

  JYP:

  Tuppurainen-Löfman-Kolehmainen
  Miklik-Hytönen-Tavi
  Kanninen-Suomela-Nättinen
  Likola-Hotakainen-Pihlman

  Niku-Kuukka
  Vaakanainen-Kalteva
  Friman-Pulli
  Yokman

  Olkinuora-Tuokkola

  KalPa saa siis tähän peliin puolustukseen takaisin Mikkolan kuin Leskisenkin. Koposen Janne antaa miehille tilaa. KalPa on myös sekottanut ketjujaan ykkösketjua lukuunottamatta. Nuutinen on hypännyt kakkosesta kolmoseen. Junnila nelosesta kakkoseen. Mutanen on myös nostettu kolmosesta Pitkäsen tilalle neloseen. Selvästi haetaan 3. tehokkaampaa ketjua ja tuo 4. kenttä tuossa muodossaan ei kovin montaa vaihtoa tule tänään pelaamaan.

  JYP sen sijaan on tainnut tehdä vain yhen muutoksen. Likola nousee pelaavaan kokoonpanoon Saaren tilalle.

  Tänään nähdään semmoiset "poikkeukset", että molemmat joukkueet tekevät pelissä maalin/maalit. Myöskin ylivoima maali voi olla tosiasia. Kumpikaanhan ei ole tuossa vielä tässä sarjassa onnistunut. Alivoima on siis 100% molempien kirjoissa. KalPa on tuota ollut lähempänä kun teki maalin 2sek ylivoiman päättymisen jälkeen.
   
 3. Mighty Mickey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Anaheim Ducks, SaPKo, Los Blancos
  Voittajaa en teille palstaveljille kerro, mutta kerron sen verran, että voittaja tekee 2 YV-maalia tänään.

  Oikeasti on tosi jännä nähä mihin suuntaan tämä menee. Varmasti todella tasaista ja voi olla jatkoaikakin jo lähellä? Avausmaalin merkitystä ei sovi väheksyä näissä taistoissa. Molemmat joukkueet ovat osoittaneet, kuinka hyvin johtoa pystytään pelaamaan ja ehkä vastavuoroisesti tappiolla ollut joukkue on näyttänyt tuskastuneelta.. Ei montaa tuntia enää!
   
 4. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Itsellä hieman samat ajatukset sen osalta, että josko tänään olisi maalit illan teema? Aika uskomattomalla tavalla pelattu nollapelejä puolin ja toisin, eihän tuollainen voi loputtomiin jatkua, eihän? Odotan taas tiukkaakin tiukempaa peliä, mutta maaleja, me halutaan maaleja!

  Sellainen mielenkiintoinen tilastofakta tähän kohtaan että nyt ollaan JYPin osalta vedenjakajalla. Koskaan ei Marko Virtasen aikakaudella olla voitettu viidettä välierää. Tänään on senkin osalta mahdollisuus tehdä historiaa! Onko se kirous? Jos on niin toivottavasti se tänään murretaan.
   
 5. Tukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Maajoukkue
  @Moderaattorit voisivat yhdistää nämä kaksi ketjua. Kerkesin ensin, mutta näemmä toisessa keskustelu käydään :)
   
 6. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lainaus:
  Avausmaalilla ei ole näissä peleissä juuri mitään merkitystä vai miten se nyt oli.
  KalPa saa tuoretta verta tänään pakkikalustoon ja se on todella iso asia ja jakaa myös puolustajien kuormitusta tasaisemmin, mistä on hyötyä sitten finaalipeleissä, MUTTA miksi ylimääräinen pelaaja on pakki? Tämä viittaa vähän siihen, että onkohan Mikkola ihan 100% kunnossa Vartiaisen idioottitaklauksen jäljiltä? Koska pakkikaluston nimilista on KalPan osalta paras, mitä toivoa voi, niin itse olisin laittanut yhden ylimääräisen hyökkääjän kokoonpanoon, vaikka Knuutisen. Siinä olisi ainakin maskimies maalille.
   
 7. Mighty Mickey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Anaheim Ducks, SaPKo, Los Blancos
  Lainaus:
  Boldaus oma. En kyllä ymmärrä yhtään miten KalPan puolustajien kuormitus hyödyttää JYPiä finaaleissa?
   
 8. Girardi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Rangers ja Kalapa
  Kyllähän tämä peli ois voitettava jos KalPa meinaa yllättää ja edetä finaaliin. Pahoin pelkään että jos tänään hävitään niin Jyppi vie koko sarjan. Tämä on kuitenkin minun neljäs keskiviikon peli näissä playoffeissa ja edelliset 3 KalPa on voittanut, joten jospa tämä "taika" vielä kestäisi. :D
   
 9. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Niin kuin sanottua, perkeleen tärkeä matsi tänään. Voittaja saa kaksi ottelupalloa kun vastustaja joutuu heti huomenna pelaamaan selkä seinään vasten. Tappio silloin ei kautta vielä lopettaisi mutta silloin matka menisi finaalin sijasta pronssiotteluun. Mä luulen että nyt ainakin JYP tulee aloittamaan perhanan tarkasti puolustaen kun KalPa tulee päällä kovalla höngällä. Se puolestaan saattaa avata JYPille paikkoja ylivoimahyökkäyksiin.

  Tuolla ylempänä monet olettavat että nyt tehdään maaleja enemmän mutta minä puolestaan oletan että jatketaan samalla kaavalla kuin pääosin tässä sarjassa on pelattu eli maalin peliä. Voittaja tulee voittamaan joko maalilla tai kahdella joista se jälkimmäinen paukutetaan tyhjiin.
   
 10. k0l1kk0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Itsekin uskon ettei maaleja juurikaan nähdä sen enempää kuin aikaisemmissa peleissä. Tänään uskon että YV maali nähdään ja molemmat saa tehtyä maalin.
   
 11. Palsa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, STL Blues
  Ja Favorin, voihan vittu.
   
 12. Kuokkalan Kone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Hippoksen tekojäiltä lähteneet
  JYP oli tänään se nollat tauluun vetänyt joukkue, ja ansaitusti. Favorin voi vetäytyä tuomaroinnista, niin paska oli tänään!
   
 13. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #44, RD
  Lainaus:
  Et olisi voinut olla enempää oikeassa.
   
 14. chubster Jäsen

  Ei ollu JYPillä palaa tänään. KalPalle hyvä alku peliin jäähyjen avulla. Samassa jäi kotijoukkueen kamppeja viheltämättä mutta niitä nyt tulee ja menee aina. JYP ei sitten kyennyt tuosta enää nousemaan saati samaan peliään minkäänlaiseen järkeen.

  Tuomareista sanottava kyllä se että olivat huonot, ihan superhuonot.
  Räikeimpänä Tuopuraisen jäähy jossa sattui olemaan liian lähellä Lukkaa (tästä toki myös ansaittu sukellusjäähy vihdoin) sekä Miklikin vastataklaus, jossa Lukka jälleen heitti hiekkaa Favorinin silmille sekä Rissasen väkivaltaisuus. Joku saattaisi vielä sanoa, että kiekko suljettiin kenttäpelaajan toimesta maalivahdin alueella. Vie vähän makua tuollaiset jutut.

  Mutta pelillisesti KalPa selkeästi parenpi tänään. Ei kahta sanaa.

  Tappiopelin jälkeen tietysti ei kauheasti posia löydy, varsinkin tuon tason sukelluksen myötä.

  --- Favorin
  --- Lukka toistuvine filmailuineen (pelata osaa kyllä, mutta jättäis nyt nuo sukeltelut pois)
  --- Tuppurainen (ihan jäässä)
  --- Nättinen (ei edistä peliä kiekonmenetyksineen mitenkään)
  --- Suomela (löysää pelailua ja lättyjä vastustajan lapaan.
  --- JYP yv

  +++ Kilpeläinen (Perusvarmaa suorittamista)
  ++ Olkinuora (Ei helppoja maaleja)
  + KalPa ja yv maali!!


  (----- Tappara taas finaaliin....)

  Toinen tekee toinen ei tee. Tällai tää on menny ja on menevä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2017 klo 21.15
 15. Grabovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  En moittisi tuomareita. Näyttivät heti alussa mikä on linja. Nyt ei mennyt kiinnipitämiset ja roikkumiset läpi, vaikka jokunen jäikin viheltämättä. Parempi kun pelataan jääkiekkoa eikä roikuta/kahvata.
   
 16. chubster Jäsen

  Lainaus:
  Tässä on totuuden siemen, MUTTA vastaavasti nuo Lukan filmit Tuppurainen/Miklik, Rissasen "väkivaltaisuus" ja kiekon sulkeminen maalialueella (?) on jo aika räikeää perseilyä mitä ei pitäis tapahtua välieräpeleissä tuomareilta. Niitä pelin alussa tapahtuneita viheltämättömiä KalPan kamppeja mainitsematta.

  Se on sääli jos yhden osa-alueen parantuminen tarkoittaa sitä, että 5 muuta asiaa vedetään sen varjolla ihan vihkoon.

  Mutta tämä nyt näin irrallisena ot:nä itse joukkueiden otteista, eikä mitään KalPalta pois. Ansaittu voitto ja suvereeni esitys!
   
 17. jukiapina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tuomarit eivät peliä ratkaisseet. Jyp oli täysin vastaantulija. Kuitenkin jos pelkät koukut ja kiinnipitämiset viheltään niin onhan sekin jonkinasteinen linja. Ehkä torstaina sitten vihelletään pelkät kampit ja kiekonsulkemiset.

  Niku oli omaan silmään hyvä myös tänäänkin. Kaikille muille lampaanperse. Erityismaininnan ansaitsee Tuppurainen ja Kuukka. Oli kyllä hienoa katsoa miten 95% suoritukista meni ihan vihkoin ja sitten vaan löysäiltii. KUUKKA 2-0 maalissa höntsäili selkä suorana kulmasta tekemättä vittu mitään.

  Joo ja OlkiJussi oli hyvä. Ja Kilpeiläisen nolla tuli ehkä helpoiten mitä tässä sarjassa o. Nähty. Jypilla ehkä 1,5 maalintekopaikkaa tässä pelissä

  Mutta etiäppäin sano Virtanen ja rapatessa roiskuu
   
 18. pkettu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Florida Panthers
  Kalpa oli tänään parempi. Vahva usko on että tälle sarjalle saadaan sen arvoinen loppu Kuopiossa.
   
 19. Tukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Maajoukkue
  Kalpa pelasi paremmin kyllä, mutta olipa surkeeta tuomarityöskentelyä. Miklikin jäähy, kiekon sulkeminen mv-alueella. Huhhuijaa.

  Mut olihan JYP kaks erää ihan vastaantulija tänään. Nuo ihme tuomiot olisi voinut kuitenkin pelin kuvaa muuttaa paljon. Vituttaa tällä hetkellä. Mutta huomenna sit voitto. Mikäs sen parempaa kuin hakee Kuopiosta toinen perään lauantaina.
   
 20. juhahujanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, SaPKo ja kaikenlainen laatukiekko
  Lainaus:
  Kiekon sulkemisen suhteen Jypin Virtasen kanssa samaa mieltä, mutta eihän tuota voinut kukaan nähdä tarkasti ilman hidastuksia. Jäähyä ei kaiketi saa antaa videoita katsomalla, joten oikea ratkaisu tuomarilta, vaikka väärin tilanne meni.
   
 21. Mazoo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Näemmä näitä pelejä voitetaan kahden sarjoissa - teorian ollessa totta (huomenna 20:30) olisin tyytyväinen. Mutta onhan tässä tähtiin kirjoitettu "game7". Ei tätä kukaan (en laske huutelijoita) väittänyt 4-0/0-4 sarjaksi. Kiitos KalPa jo tähän astisesta, ylitit mun (muidenkin?) ennakko-odotukset vähintään kymmenellä sijalla. Tehkää huomenna kaikkenne, reilusti taistellen!
   
 22. Marcus Juslin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Itse en telkkakuvan perusteella voi varmaksi sanoa, suljettiinko siellä oikeasti pelaajien toimesta kiekkoa. Mielestäni oli koko ajan Kilpeläisen alla. Sellaista kuvaa ei ainakaan näytetty, missä kiekko olisi suljettu, vaikka siltähän se könyäminen vähän näytti.

  Miikka Pitkänen tuumaa: "Pystyttiin pitämään JYPin maalipaikat vähissä". Joo joo, mutta en tiedä kuinka monta kymmentä niitä pitää olla että yhden maalin saisi. Kyllähän siellä useamman kerran oli tilaisuutta tarjolla, vaikkei mitään kahdella nollaa vastaan tilanteita. Miklik - maalintekijä Jumalan armosta - alkaa vähän olla jo turhan monta paikkaa sössittynä, ettei vaan katoa maine kohta. Ei sillä, ihan yes pelaa, mutta liian paljon peliä pyöritetään Miklikille tällä hetkellä.

  Ajattelin, että torstaina sarja katkeaa, mutta nyt varmaan pitää ajatella uusiksi.
   
 23. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Miklikin jäähy näytti alkuun, että antoi vastataklauksen käsillä päähän. Siltä se varmaab tuomareillekkin näytti. Hidastuksessa kuitenkin näkyi, että torppasi olkapäällä lyhyempää ukkoa hieman naamaan. Kokoeron takia. Lukkahan tuon jälleen kerran möi, mutta kyllä se naamaankin osui.
  Tämä jäähy kuitenkin paikattiin heti perään antamalla Jaakko Rissaselle koko kauden naurettavin "paikkojäähy". No se siitä.

  Kiekonsulkeminen. Kyllä, se tapahtui, mutta Kilpeläisen toimesta. Seppälähän siinä on maalin edessä polvillaan ja polviin se kiekko lipuu. Seppälä siirtää sen hanskallaan selkää uivan Kilpeläisen alle. Ihmettelin miksi tuota edes videolta lähdettiin tarkastamaan. Eihän se ollut edes lähellä. Ja jäähyä ei voi videolta jälkeenpäin antaa.
   
 24. Brent Sapergia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Törkein virhe Rissasen jäähy heti Miklikin vastataklauksen perään.
   
 25. hessum63 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
  Rissanen oli luistelemassa kohti vaihtoa kun JP Hytönen löi takaapäin kaks kertaa ravakasti polvitaipeisiin. Rissanen kääntyi ja torppasi Hytösen kohti avointa vaihtoaitiota. Tästä tuomari näki vain tämän episodin. Rissanen boksiin.