Kaupunki nimeltä Turku

  • 223 958
  • 1 276

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vai miltä kuulostaa vohveli 12€?
Tosiaan tulikin myöhemmin mieleen, että kaikilla ei ole mahdollisuutta sovittaa käyntejään (Naantalissa tai yleensä missään) sivullekirjoittaneen lapsettoman eläkeläisen lailla. Pysyn kernaasti poissa sieltä mainitsemiesi Muumimaailma-perheiden tieltä. Eipä niitä suuremmin aamusella tai myöhemmin illalla ole siellä jaloissa pyörimässä ja autonkin on ainakin viitisen viime kertaa saanut hautausmaan ilmaisparkkiin.

Mitä tulee mainitsemaasi vohveliin, niin oletan että viittaat Amandiksen vohveleihin? Joka tapauksessa siellä tuo vohvelihomma on mennyt ainakin kolme vuotta jo niin että hinta on noussut joka kesä, mutta itse tuote on tullut laadullisesti alaspäin. On se edelleen (tietenkin täytteistä riippuen) helvetin hyvää, mutta annoskoko on pienentynyt huomattavasti. Kyllä mä silti kerran kaksi kesässä pyrin käymään Amandiksessa vohvelilla. Kun täältä perämetsistä sinne saakka ajelee, niin on herttaisen yhdentekevää maksaako se vohveli 8 vai 12 euroa.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Turussa tapaksia ja hyvää punaviiniä => mistä?
 

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Myös Tuomiokirkon liepeillä jokirannassa Gustavossa on mainiot tapaksenomaiset, sormisyötävät pintxot ja siellä on muuten älyttömän hyvät pizzatkin. Kahdestaan kun käy menee nälkäisenäkin kätevästi pizza puoliksi ja pari-kolme annosta noita naposteltavia jaettuna.
 

Sirkkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo LFC
Huomenna olisi tarkoitus hypätä junaan ja suunnata perheretkelle Turkuun kolmeksi päiväksi. Majoitus hoituu Scandic Juliassa Turun keskustassa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan huominen päivä tutkittaisiin keskustassa leikkipuistoja yms, tiistaina suunnata Naantaliin ja Muumimaailmaan. Keskiviikkona sitten poistua junalla puoleen päivään mennessä.
Tällä hetkellä Foreca näyttää sadetta kaikille kolmelle päivälle. Kysymys kuuluu mitä Turku tarjoaa lapsiperheelle sadepäivän viettoon? Museoita yms. Ja miten Muuminmaailma toimii jos sataa koko päivän? Lapset viisi vuotta ja 10 kuukautta. Myös ruokapaikkoja voi suositella.
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Leikkipuistoista voin ainakin suositella Barkerin puistoa jokirannassa, siinä samalla voi käydä vaikka föri- ajelulla. Sitten jos menee vähän kauemmas keskustasta niin Seikkis eli seikkailupuisto on tosi suosittu, siellä on myös lintulammikko, jossa voi käydä eläimiä pongailemassa. Turun kirjasto on myös kiva paikka, jos sattuu sade kohdalle. Muumimaailman touhuista en osaa kyllä varmaksi sanoa, mutta luulisin että ihan "toimii" vaikka sataisikin.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
@Sirkkeli

Ehkä myöhässä jo, mutta jos keskustan läheisyydestä etsii leikkipuistoa, niin Seikkailupuisto on ylivoimainen siinä Kupittaanpuistossa. Vieressä myös liikennepuisto ja maauimala. Ja edellisen mainitsema eläintarha. Seikkailupuistossa näin kesällä vielä ekstraohjelmaa. Me on ainakin pomppulinnaa käytetty ahkerasti.

Viereisestä "Suomen parhaasta ruokakaupasta" voi hakea picnic-eväät kivasti. Eikä siis mulla ole mitään kytköksiä Citymarketiin, se nyt vaan on kaikinpuolin hyvin palveleva kauppa. Palkintojakin voittanut.

Barkerinpuisto on myös oikein kiva ja viisivuotias siellä helposti pari tuntia temmeltää. Vieressä ehkä mukavin ravintolalaiva Esposito, jätskikioskia ja mainittu Föri.
 
Barkerinpuisto on myös oikein kiva ja viisivuotias siellä helposti pari tuntia temmeltää. Vieressä ehkä mukavin ravintolalaiva Esposito, jätskikioskia ja mainittu Föri.

Ja siitä leikkipuiston kulmilta on kiva suunnata kaupungin uusimpaan ja kalleimpaan maamerkkiin/nähtävyyteen - surullisenkuuluisaan Funikulaariin. Eli siis raidehissiin, joka vie matkustajat parin sadan metrin matkan Kakolaan entisen pahamaineisen vankilan kulmille. Kakolakin on ihan kohde varsinkin jos tuntee paikan historiaa ja kiinnostaa miltä siellä nykyisin näyttää kun helvetin kalliit asunnot, kaupungin ehkä paras ravintola ja pienpanimo ovat tulleet sinne. Tähän tietenkin sellainen varaus, että kunhan raidehissi kulkee. Sen kanssa on kaiketi ollut jatkuvasti ongelmia.

Kakolasta kun palaa takaisin jokirantaan, niin voikin ottaa vesibussin alle ja suunnata vaikkapa Ruissaloon kansanpuistoon omia eväitä tai telakalle muiden valmistamia eväitä syöden.

Tai sitten nappaa siitä jokirannasta M/S Ukkopekan ja suuntaa aidolle saaristolaisristeilylle. Tai hyppää toisen (en muista nimeä) paatin kyytiin ja suuntaa Vepsän ulkoilusaarelle kesäpäivää perheen kanssa viettämään.

No toki nämä kaikki edellä mainitut ovat hieman tylsiä sateella, joten hieman lipusuttiin nyt aiheesta.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tai hyppää toisen (en muista nimeä) paatin kyytiin ja suuntaa Vepsän ulkoilusaarelle kesäpäivää perheen kanssa viettämään.
M/S Lily on paatin nimi, joskin näyttäisi olevan parhaillaan telakalla tai missä lie, ei perusreitillä kuitenkaan koska sen tilalla liikennöi vara-alus M/S Rosita. Henkilökohtaisesti pidän jälkimmäistä noista hienompana jo pelkästään historiansa takia, joskin nettisivujen mukaan se ei sovellu liikuntaesteisille.
Vepsä - Laivalla Vepsään - Rosita Oy
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
"Turkulainen Tero Kojo rysäytti lokakuisena tiistai-iltana henkilöautollaan Itäisellä Rantakadulla keskellä ajorataa olevaan noin 20 senttimetriä syvään kuoppaan. Kojo pelkäsi autonsa vaurioituneen ja käytti ajoneuvonsa tarkastettavana huoltoliikkeessä. Suurempia vaurioita kuoppaan ajosta ei syntynyt, mutta kaksi vuotta vanhan auton ohjaus- ja aurauskulma jouduttiin kuitenkin säätämään uudelleen. Laskua renkaiden uudelleen tasapainotuksesta kertyi 153 euroa. Kojo ilmoitti kuopasta välittömästi Turun kaupungille ja vaati asiassa korvauksia.

Kaupunki otti korvaushakemuksen vastaan ja lähetti sen ratkaistavaksi kaupungin vahinkovakuutusyhtiölle. Kuoppa käytiin kaupungin toimesta korjaamassa heti seuraavana päivänä ja kaupungin ei voida katsoa olevan korvausvelvollinen vahingosta. Päätöksen perusteluissa todetaan, että vahingonkorvauslain mukaan korvausvelvollisuus syntyy sille, joka tahallaan, huolimattomuudellaan tai laiminlyönnillään aiheuttaa vahingon toiselle. Vakuutusyhtiön selvitysten mukaan kyseisessä tapauksessa kaupungille ei ollut tullut kuopasta muita ilmoituksia. Näin ollen kaupunki ei ollut voinut reagoida asiaan aiemmin.

Kojo hämmästelee kaupungin ja vakuutusyhtiön tapaa hoitaa asiaa.
Eilen tiistaina Kojon postilaatikkoon kolahti vakuutusyhtiön korvauspäätös. Vahinkoa ei korvata Turun kaupungin vastuuvakuutuksesta, koska kaupun

–  Rahallinen korvaus ei tässä itselleni ole tärkeä. Kuoppa olisi ollut hengenvaarallinen esimerkiksi mopoilijalle tai polkupyöräilijälle, kun kuljettaja olisi lentänyt tangon yli kuoppaan osuessaan. Eikö kaupunki olisi siinäkään tilanteessa korvannut, Kojo ihmettelee.
Kojo ei aio valittaa vakuutusyhtiön päätöksestä, mutta haluaa kantaa vastuunsa kanssaihmisten turvallisuudesta tuomalla asian esille."


Kävi samalla tavalla muutama vuos sitten mutta fillarilla. Hannunniitun haminoilla ajoin pyörällä kohtuullisella vauhdilla isohkoon monttuun keskellä tietä. Seuraus: etuvanne solmuun ja koko reiden kattava mustelma. Huonomminkin olis voinu käydä, mutt onneks selvisin näillä. Lauantaipäivästä huolimatta sain lähistöllä sijaitsevasta Nummen Pyörästä semitutulta kaverilta nykypäivänä käsittämättömän loistavaa palvelua ja matka jatkui noin tunnin viiveellä sujuvasti.

Kolaus oli tosiaan melko kova ja mielestäni kaupungilla olis ollu jonkinlainen korvausvelvollisuus. Olin kuitenkin tutustunut jo aiemmin näihin Turun kaupungin asenteisiin korvausvelvollisuuksista tällaisissa tapauksissa, enkä lähtenyt juttua eteenpäin viemään. Tää lainaamani keissi osoittaa, että turhaa touhua olis ollu.
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Vakuutusyhtiön selvitysten mukaan kyseisessä tapauksessa kaupungille ei ollut tullut kuopasta muita ilmoituksia. Näin ollen kaupunki ei ollut voinut reagoida asiaan aiemmin.
Kuopassa alimmaisena olevaa ruumista ei lasketa.
On kyllä pettämätön logiikka Turulla tässä.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tällä kaupungilla on joku viehtymys montuille. Niitä ilmestyy katukuvaan ihan itsestään, kuin toivottuna. Kaupungin budjettikin on yksi iso monttu, jonne rahat vain katoavat.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Itsekin liian kilttinä ja kuuliaisena aina pommitan valitukseni palautepalveluun ja luulen jotain järkevää tapahtuvan.

Taannoin palautepalveluun pommitin palautetta eräästä kuopasta, josta joku muukin oli laittanut. Hoidossa oli äkkiä, mutta jäin vain arvailemaan, kuka olisikaan ollut korvausvelvollinen, jos jotain olisi käynyt tuossa ennen ilmoituksia.

Sitten herään unistani...
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Turkulaisuus on kyllä viha-rakkaus -akselin puntarointia. Samoin seuramme musta-valkoinen väri sopii tänne. Olen joko tälpual tai toispual.

Vuoden turkulainen aiheuttaa varsin usein "hmmmmm"-reaktion, tänäkin vuonna. Kaapo Kakolle meni totta kai minun ääneni. Olisin ollut tyytyväinen, jos tittelin olisi saanut Matti ja Teppo, Markku Jokisipilä tai korttelipoliisimme Vesa Jauhiainen, mutta tuollainen somepersoona... Niinpä.

Vanhempi kansamme ei ilmeisesti ääniä osannut antaa, vaan kommentoivat nuo somejulkaisujen alle.

edit: tähän lisänä lehtemme Turkulainen muotoilee mitä oudomman klikkiotsikon: Mamma rimpuili voittajaksi – hän on Vuoden Turkulainen 2019 (koska kaikkihan ei blogin nimeä tiedä)
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Turkulaisuus on kyllä viha-rakkaus -akselin puntarointia. Samoin seuramme musta-valkoinen väri sopii tänne. Olen joko tälpual tai toispual.

Vuoden turkulainen aiheuttaa varsin usein "hmmmmm"-reaktion, tänäkin vuonna. Kaapo Kakolle meni totta kai minun ääneni. Olisin ollut tyytyväinen, jos tittelin olisi saanut Matti ja Teppo, Markku Jokisipilä tai korttelipoliisimme Vesa Jauhiainen, mutta tuollainen somepersoona... Niinpä.

Vanhempi kansamme ei ilmeisesti ääniä osannut antaa, vaan kommentoivat nuo somejulkaisujen alle.

edit: tähän lisänä lehtemme Turkulainen muotoilee mitä oudomman klikkiotsikon: Mamma rimpuili voittajaksi – hän on Vuoden Turkulainen 2019 (koska kaikkihan ei blogin nimeä tiedä)

Samaa ihmettelin, kun äänestyksestä ja sen tuloksesta kuulin. En kuuluu tän bloggarin kohdeyleisöön (varmistin äsken kuuklaamalla), mutta en myöskään ollut koskaan aikaisemmin kuullut koko ihmisestä, mikä ei tietenkään tarkoita, ettei voisi olla hyvinkin tunnettu ja tykätty hahmo. Olen blokannut kaikki ilmaisjakelut postiluukustamme, joten en ollut tietoinen tällaisen kisan olevan taas käynnissä. Tuskin olisin äänestänyt muutenkaan, mutta noista ehdokkaista olisin äänestäny ehdottomasti Jokisipilää. Järkijätkä, kuten pääsääntöisesti muutkin Turun yo:n pol.hissan laitokselta valmistuneet yhteiskunnan tukipilarit.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Samaa ihmettelin, kun äänestyksestä ja sen tuloksesta kuulin. En kuuluu tän bloggarin kohdeyleisöön (varmistin äsken kuuklaamalla), mutta en myöskään ollut koskaan aikaisemmin kuullut koko ihmisestä, mikä ei tietenkään tarkoita, ettei voisi olla hyvinkin tunnettu ja tykätty hahmo. Olen blokannut kaikki ilmaisjakelut postiluukustamme, joten en ollut tietoinen tällaisen kisan olevan taas käynnissä. Tuskin olisin äänestänyt muutenkaan, mutta noista ehdokkaista olisin äänestäny ehdottomasti Jokisipilää. Järkijätkä, kuten pääsääntöisesti muutkin Turun yo:n pol.hissan laitokselta valmistuneet yhteiskunnan tukipilarit.

Myöhemmin laajensin ajatustani toteamalla, että olen itsekin turhan sisäturkulainen. Ääniä saa annettua paljon Turun ulkopuolelta, eli sieltä, minne Matti ja Teppokin voi olla enemmän vitsailunaihe. Tällaiset blogit tunnetaan ympäri maata (siis näin uskon, vaikken itsekään tuosta tiennyt). Tuota on netti ja nykyaika. Ja lopulta, tällainenhan vie Turusta hyvää kuvaa muualle. Meille sisäsiittoisille kun täällä on lähinnä valituksenaiheita.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
Entinen naapuri. Oli kiva kaitseta hänen lapsiaan että mitä saa tehdä ja mitä ei kun mamma otti täydellistä perhekuvaa Blogiinsa yhteisellä pihalla.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Turussa aikoinaan pitkään asuneena katsoin oikeudekseni äänestää. Ja äänestin Jokisipilää, entistä opettajaani yliopistossa.

On tämä ihan hulluksi mennyt, kun noita vuoden turkulaisia ei enää tiedä. Tämäkin bloggari varmaan masinoinut kaikki Vauva.fi:n mammat äänestämään, ympäri Suomea.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Eikö Kaapo Kakko ole lietolainen, olisi ollut kumma valinta.
 

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Määkin olen käynyt Turussa. Vissiin kaksi kertaa.

Ensimmäinen oli joku koulun reissu ala-asteella. En muista reissusta mitään muuta kuin sen että luokkakaveri oksensi Turun linnan sisäänkäynnin eteen. Veti jotain karkkia koko matkan Helsingistä ja sehän sitten kupli yli.

Toisen kerran kävin n. 10 vuotta sitten vaimon ja appivanhempien kanssa. Kesällä oltiin, ja onhan tuo kaunis kaupunki kesällä. Kukaan ei oksentanut tällä reissulla, ja muutenkin oli kyllä ihan mukava katsella paikkoja ja kuunnella ihmisiä.

Vaikka nyt Helsingissä olenkin syntynyt, ei mussa mitään synnynnäistä vihaa Turkua kohtaan ole.

Arvosanani Turulle on siis "ihan jees, voisin käydä kolmannenkin kerran".
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Yhtä kummallinen kuin vuoden raumalainen?
Joo ei Kakko ole minusta raumalainenkaan. Voiton vei joku hinnerjokilainen, eikä Sebastian Aho ollut edes ehdolla.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Nostanpa tällaisen, koska nyt torin pintaakin jo suunnitellaan: https://kerrokantasi.turku.fi/uusikauppatori?headless=false&lang=fi

Onneksi kaupunkilaisten kommentteja otetaan vastaan, vaikka useinhan tuo täällä tuntuu siltä, että hällä väliä mitä kansalaiset sanoo.

Ensi vuonna toivon nuorten äänestävän kuntavaaleissa, ei näitä eräitä jarruja muuten pois saa.

Lähiaikoina viha-rakkaussuhteeni viha-osio on kytenyt pinnalla enemmän, mutta en täältä vieläkään osaisi pois olla kovin kauaa. Leikin taannoin ajatusleikkiä, että mitä jos muutaisin vaikka Ouluun. Ehkä kuukauden päästä sittenkin hinkuisin takaisin. Surullista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös