Kauden 2021–2022 yhteenveto

  • 1 912
  • 7

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Erittäin pettynyt lopputulokseen harmituksen ollessa valtava mutta toki paljon myöskin positiivisiä asioita mahtui kauteen.
Joukkueen edesottamukset oli melkoista vuoristorataa vielä runkosarjan aikana joukkueen opetellessa pelaamaan Ahokkaan pelikirjan mukaisesti. Välillä oltiin sarjan kärkipaikalla ja jossain kohtaa oli jopa mahdollista että ei päästä edes sääleihin mukaan. Selitettiin että oli loukkaantumisia ja maajoukkuekomennoksia jne. mutta niiden taaksekaan ei voi kokonaan mennä.
Isoja asioita oli että joukkueesta puuttui laajuus laadullisesti eikä ratkaisijoita ja maalintekijöitä ollut joukkueessa riittävästi ja tämä tuli esiin myöskin finaaleissa.
Isoin positiivinen asia oli miten ison roolin nämä Turkulaiset omat nuoret ottivat. Pärssinen, Nurmi, Pyyhtiä, Liukas, Intonen, Viro, Rafkin, Pulli ja Anttalainen olivat joukkueensa todellisia liidereitä jotka vetivät joukkuettaan perässään ja Kareevin lisäksi veivät joukkueensa aina finaaleihin asti.
Näillä nuorilla on hieno kiekko tulevaisuus vielä edessään.
Pitkästä aikaa Tepsillä on päävalmentaja jolla on selkeä näkemys miten pelata ja millä pyrkiä menestykseen. Ahokkaan lisäksi valmennuksesta on nostettava jalustalle myöskin Moisanen sekä fysiikkavalmentaja Rosendahl. Koko kolmikko jatkaa onneksi Turussa lähivuosinakin.
Turkulaista yleisöä on moitittu siitä miten se tulee vasta sitten paikalle kun joukkue menestyy ja niin se oli tänäkin vuonna. Turussa oli ylivoimaisesti paras tunnelma koko offsien ajan mutta samalla on surullista miten nämä kannattajat jotka tulevat vasta silloin kun menestytään niin miksi he eivät ole valmiita tulemaan runkosarjaotteluihinkin. Näitä ns. muka TPS kannattajia kun on aika paljon.
Tepsille jäi nyt toisena vuonna peräkkäin luu käteen finaaleissa ja pitkälti selvästi heikomman joukkueiden välisen materiaalieron vuoksi.
Tomi Kallio ei ole kyennyt rakentamaan joukkuetta jolla voisi oikeasti taistella mestaruudesta. Hän on panostanut ulkomaanlaisiin joita saanut halvalla mutta ei takuita mikä heidän tasonsa on ja näin ollen laatu on jäänyt puuttumaan. Mestarijoukkueissa on ollut kotimaisten kärkinimien lisäksi myöskin ulkkareita jotka ovat muissa seuroissaan joko Liigassa tai muissa kovemmissa sarjoissa todistaneet tasonsa liittyessään Tapparaan tai viime kaudella Lukkoon. Arpa ulkkareiden lisäksi Kallio on hankkinut tänne vielä viime kaudella Vainionpään ja tällä kaudella Hakkaraisen jotka kaikkea muuta kuin vahvistuksia.
Kalliolla alkaa olemaan viime hetket todistaa onko hänestä tuohon hommaan. Tepsi ei voi olla jatkossa seura jossa tuurilla hankitaan pelaajia toivoen josko heistä olisi vahvistuksiksi.
Iso miinus tällä kaudella oli yv pelaaminen joka myöskin oli yksi erittäin ratkaiseva asia finaaleissa. Tepsi ei koko kauden aikana saanut mitään tolkkua tuohon yv pelaamiseen ja ihmetellä sopiikin miten joku Kari Kalto saa jatkaa niiden kuvioiden suunnittelua ensi kaudellakin.

Kokoonpanon suhteen onnistujia tällä kaudella olivat:
-Kareev Liigan paras maalivahti. Ei yllättäisi jos siirtyisi NHL:ään. Jatko Tepsissä myös mahdollista.
-Arell oli perusvarma puolustaja joka ei kauheasti tehnyt virheitä. Toivottavasti jatkaisi ensikaudellakin.
-Viro ei ihan ollut sitä mitä odotettiin mutta silti mielestäni nousujohteinen kausi.
-Pulli ei vielä mikään joukkueen tukipilari mutta ottanut viimekaudesta isoja steppejä eteenpäin ja tulevaisuuden Tepsin isoja nimiä.
-Anttalainen oli ennen loukkaantumistaan joukkueensa paras pakki. Taklaa kovaa, sijoittuu ja avaa peliä hyvin ja omaa myöskin melko painavan laukauksen. Ensi kaudella vieläkin kovempi.
-Ivarsson varsinkin offseissa oli joukkueensa parhaimmistoa. Toivottavasti jatkaisi ensikaudellakin.
-Pyyhtiä-Pärssinen-Nurmi ketju oman kylän pojista koottu ketju joka nousi viimeistään kevään ratkaisupeleissä koko kansan tietoisuuteen. Pärssinen on näillä näkymin siirtymässä ison veden taakse ensi kaudeksi eikä yllättäisi mikäli Nurmikin seuraisi perässä. Pyyhtiä siirtynee sinne ensikauden jälkeen. Ketjun jokainen lenkki tiesi tarkalleen kentällä mitä toinen tekee ja missä menee.
Pärssinen oli Liigan yksi taitavimmista pelaajista ja ketjunsa aivot, Pyyhtiä eli Gatoraden Pavel Bure taitava ja nopea joka omaa hyvän maalintekotaidon ja Nurmi joka repii, raastaa, taitaa maalinteon ja omaa myöskin melko hyvän kiekollisen taidon.
-Liukas nousi todelliseksi Turkulaisyleisön suosikiksi. Harvoin tulee omista tälläistä junnua joka Liukas on. Aina kentällä ollessaan antaa kaikkensa jäälle. Suu käy, taklaa todella painavilla taklauksillaan kaikkea liikkuvaa, osoittautui todella hyväksi maalintekijäksi, loistavaksi av pelaajaksi ja omaa myöskin ihan hyvät kiekolliset taidot.
Todella sääli että Tepsi ei kyennyt pitämään hänestä kiinni vaan jatkaa uraansa Hämeenlinnassa mikäli ei siirry rapakon taakse jo ensi kaudeksi.
-Intonen kehittynyt todella paljon kauden aikana ja ensi kaudella häneltä on lupa odottaa entistäkin kovempia suorituksia. Taitava ja älykäs pelaaja joka omaa myöskin melko hyvän laukauksen.
- Jasu kapteeni oli jälleen joukkueensa tärkeimpiä pelaajia niin aloitusten kuin av pelaamisen suhteenkin. Jasun merkitystä joukkueelle kun ei voi sanoin kertoa. Onneksi jatkaa täällä seuraavatkin vuodet.

Pettymykset

-Eronen palasi kasvattajaseuraansa suurin odotuksin mutta varsinkin runkosarjassa ei päässyt siihen vauhtiin mitä häneltä odotettiin. Offseissa oli selkeästi runkosarjaotteluita parempi. Jatkanee TPS sopimuksesta huolimatta uraansa Ruotsissa ensikaudella.
-Lajunen sai hirveästi vastuuta yvllä mutta oli todella tehoton ja omassa päässäkään ei ollut sitä mitä odotettiin. Tullut hitaammaksi ja lisäksi offseissa useampi oma maali.
-Rafkin odotukset olivat viimekauden jäljiltä suuret mutta oli eräänlainen pettymys. Koko kauden ajan otti typeriä jäähyjä ja varsinkin omassa päässä oli ajoittain isoissa vaikeuksissa vastustajan antaessa hänelle painetta.
- Steenbergen ei saanut mitään aikaiseksi kauden aikana. Pörräsi näennäisesti kulmissa mutta yleensä pelin ulkopuolella ja tehottomasti. Ei mitään virkaa jatkossa.
-Hults odotettiin paljon mutta oli todella iso pettymys. Ei mitään käyttöä jatkossa.
- Sandberg tuli todella suurin odotuksin Tepsiin mutta ei lähtenyt missään kohtaa kone käyntiin täällä. Siirtyikin takaisin Ruotsiin kauden aikana.
- Deschenau yleensäkin erikoinen hankinta eikä saanut mitään aikaiseksi.
-Uschenin veljekset nämäkin osoittautuivat Kallion arvoiksi juuri ennen siirtoajan umpeutumista. Muut kärkiseurat vahvistivat joukkuettaan vahvistuksilla mutta Tepsi hankki heidänkin kohdallaan arpoja.

Nyt on tämä kausi taputeltu ja katseet kiinnitetään tulevaan kauteen. Toivottavasti Kallio on tosiaan vihdoin ymmärtänyt miten mestaruus joukkue kuuluisi rakentaa ja TPS pääsisi kahden hopean jälkeen vihdoin juhlimaan mestaruutta.
TPS on palannut takaisin kärjen tuntumaan mutta ei vielä huipulle. Toivotaan että Tepsistä nousisi jatkossakin näitä huippu omia nuoria Liigajoukkueeseen. Pelkillä omilla junnuilla mestaruutta ei voiteta vaan siihen tarvitaan kovemman luokan vahvistuksia lisäksi.
 
Viimeksi muokattu:

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Hyviä pointteja jo aloituksessa. Tiivistän kuitenkin oman yhteenvetoni vielä siihen, että Ahokas veti ensimmäisellä kaudellaan jo porukan finaaleihin. Mitäs tapahtuu, kun rungolle iskostuu pelitapa selkärankaan ja saadaan täsmäVAHVISTUKSET?
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ajattelin, että kun Ahokas sanoi "menestystä odotetaan alusta asti" että aika vaikeaa on toistaa finaalit Helmisen taikakauden jälkeen varsinkin kun paljon meni kärkikavereita vaihtoon. Noh, tässä sitä ollaan taas.

Tapparalle ei sentään vituta hävitä yhtä paljon.
Todella kovan tempun Ahokas teki. Aivan "no win" tilanne melkein koutsille. Mielestäni talven slumpista huolimatta tämä kausi oli vielä viime kautta parempi.

Tästä kaudesta jää varmasti mieleenpainuvimpana muistona Pärssisen 1-1 tasoitusmaali toisessa finaalissa 5min ennen kolmannen erän loppua. Koko halli hyppää seisomaan, katto nousee muutaman metrin ilmaan, hunajata soi, liput sekä fanipaidat viuhuu. Uskomaton näky ja fiilis.
Todellakin. Upea hetki ja jotenkin koko tuon joukkueen hengen ja tekemisen kliimaksi.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Maalivahti- ja puolustusosasto

Karejev oli loistava ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka ilta. Välillä torjui aivan kaiken mahdollisen ja mahdottoman ja piti joukkuetta yksinään pystyssä. Kauteen mahtui myös niitä vähän heikompia pelejä ja joku yksittäinen helppo maali tuli päästettyä, mutta sellaista sattuu jokaiselle. Mailapelaaminen on osa-alue, jota pitäisi kehittää. Finaaleissa huomasi kuinka paljon oli hyötyä Tapparalle siitä, kun Heljanko kävi poimimassa rännikiekot. Uskallan väittää, että ainakin loppukaudesta Karejev oli liigan paras maalivahti. Arvosana 10

Anttila pelasi hyvin niissä peleissä, kun pääsi pelaamaan. Vaikea sanoa, kuinka paljon hänellä on vielä varaa kehittyä, mutta kyllä hänestä ainakin hyvä kakkosvahti saadaan ja en näe ollenkaan mahdottomana sitä, että voisi olla ykkösmaalivahtikin tulevaisuudessa. Pelaamissaan peleissä oli rauhallinen ja perusvarman oloinen. Se minua jonkin verran ihmetyttää, että miksi Anttilaa ei peluutettu enemmän. Kehittymisen kannalta olisi tärkeää saada pelejä, koska ne kehittävät ja pitäisi ajatella myös tulevaisuutta. Kun Anttila oli maalissa, niin ei tarvinnut pelätä, että omissa soisi liukuhihnalta. Arvosana 9

Puolustusosaston pettymyksiin kuuluivat Lajunen ja Eronen ja molemmat saavat arvosanaksi 7. Lajunen on varmasti hyvä mentori nuorille pelaajille, hyvä pukukoppipelaaja ja johtajatyyppi. Näillä ominaisuuksilla varustettuja pelaajia tarvitaan joukkueessa, mutta jotenkin rupesi kauden mittaan tuntumaan enemmän ja enemmän siltä, ettei pelillinen taso enää riitä. Puolustuspäässä välillä junnumaisia virheitä ja höntyilyä. Syötöt menivät ja avaukset menivät ajottain ihan minne sattuu ja laukaukset ihan mahdottomia hehtaaripyssyjä. Ylivoimalla viivapelaaminen jätti paljon toivomisen varaa. Lajusen pitäisi olla profiililtaan johtava kiekollinen puolustaja, joka pystyy myös puolustamaan. Kiekollinen pelaaminen oli kaukana parhaasta Lajusesta. Puolustussuuntaan oli parempi, mutta puolustustyöskentelykin jätti toivomisen varaa. Jos palkka on kohtuullinen ja suostuu selvästi pienempään rooliin, niin ehkä voisi jatkoa vielä miettiä, mutta toisaalta nyt voisi olla oikea hetki sanoa kiitos ja näkemiin.

Eronen oli pettymys. Jotenkin oli tahmea suorittamista koko kauden ajan. Odotukset olivat korkealla ja hänen piti olla kiekollinen johtaja puolustuspäässä, mutta vaisua oli. Pudotuspeleissä vähän paransi ja teki pari tärkeää maalia. HPK:ssa oli ihan erilaista tekemistä ja olen koko kauden ihmetellyt, mikä Erosen pelissä mätti. Eikö hän sopeutunut Ahokkaan pelitapaan vai olivatko kotikaupungin valot liian kirkkaat. Vähän mysteeriksi jäi. Puolustussuuntaan oli ihan hyvä, mutta on joitakin maaleja jäänyt mieleen, joissa Eronen jäi oman maalin edessä ihan statistin rooliin, kun vastustaja kauhoi kiekkoa verkkoon. Vähän pehmeä välillä oman maalin edessä.

Viro ja Rafkin olivat sellaisia pelaajia, joilta odotin sitä seuraavaa askelta. Viro saa arvosanaksi 8 ja Rafkin 7. Viro oli ihan hyvä, mutta pieni pettymys. Raipen aikana Viro pääsi pelaamaan enemmän vahvuuksillaan ja pääsi jotenkin enemmän loistamaan. Nyt nähtiin lopulta aika vähän Viron kiekollista pelaamista ja hyvää liikettä. En osaa sanoa johtuiko siitä, ettei välttämättä sopeutunut Ahokkaan pelitapaan vai mistä kiikasti, että vähän vaisuksi jäi. Ihan hyvin syötteli ja avasi peliä, mutta olisin esim. tehopisteitä odottanut enemmän. Toki ei Tepsin joukkueesta kukaan juhlinut tehopisteillä. Odotin Virolta vähän enemmän, kuin mitä lopulta nähtiin. Toisaalta Tappara finaaleissa huomasi hyvin Viron poissaolon, kun puolustuksesta puuttui liikettä ja kiekollista taitoa.

Rafkin aiheuttaa todella ristiriitaisia fiiliksiä ja nostattaa välillä verenpainetta. Ei minusta oikein kehittynyt viime kaudesta. Ottaa ihan liikaa typeriä ja turhia jäähyjä. Nämä pitää karsia pois. Pelinlukua pitää saada kehitettyä samoin hyökkäysalueen pelaamista. Ei voi joka kerta laukaus osua ensimmäiseen pelaajaan. Käsittelee kiekkoa hyvin ja on hyvä yleispuolustaja, jolla ei ole erityisiä vahvuuksia. Paljon hänessä on hyvää, vaikka kehitettävääkin on. Pelaa hyvällä asenteella.

Arell ja Ivarsson olivat niitä Tepsin stay at home puolustajia. Arell saa myös arvosanaksi yhdeksän, vaikka kyllä kauteen virheitäkin mahtui ja turhia jäähyjä. Oli kuitenkin erityisesti pudotuspeleissä ihan älyttömän hyvä omalla alueella. Kaksinkamppailuissa hyvä ja pysty fyysisellä pelillään pitämään vastustajan kurissa omalla alueella. Lopulta Arell oli myös perusvarma ja luotettava työjuhta, vaikka jossain vaiheessa kautta oli hieman haparointia havaittavissa. Sai olla rauhallisin mielin, kun Arell oli kentällä.

Ivarssonin arvosana on kahdeksan. Vähän oli rikkonainen ja loukkaantumisten sävyttämä kausi, eikä minusta ollut ihan edellisen kauden tasolla. Paransi loppua kohden ja hetkittäin nähtiin pudotuspeleissä tuttua Ivarssonia. Oli hyvä ja luotettava, eikä mitään isoja virheitä tullut.

Pullin arvosanaksi tulee 7,5. Oli runkosarjassa parhaimmillaan hyvää perustekemistä. Ei mitään loisteliasta, mutta ei myöskään sellaista, että olisi kentällä pelkästään selviytymässä. Luistelee yllättävän hyvin kokoisekseen ja pelaa fiksua peruspeliä, eikä yritä leikkiä mitään Miro Heiskasta. Saisi olla vieläkin kovempi ja ilkeämpi oman maalin edessä. Saisi hyödyntää enemmän kokoaan ja laittaa oikeasti vastustajan ukkoa maihin. Vähän turhan kiltti. Finaaleissa tuntui välillä, että nyt on on ehkä vähän liian kovassa paikassa, mutta ihan hyvin selviytyi.

Anttalaiselle en anna arvosanaa, mutta aloitti kauden todella vahvasti ja hyvin. Anttalaisen loukkaantumisen jälkeen puolustuspeli romahti ja monesti tuli mieleen heikkojen pelien jälkeen, että nyt olisi Anttalaista kaivattu. Toivottavasti Anttalainen pääsee kesän aikana täyteen iskuun ja palaa syksyn tasolleen. Hän on Tepsille todella tärkeä runkopuolustaja.

Suomi saa arvosanan 8. Erittäin hyvä luistelija ja kiekon käsittelyä. Taitoa löytyy ja osaa tehdä peliä. Hyvät syötöt ja oli ylivoimalla viivassa hyvä, kun muutaman kerran pääsi kokeilemaan. Puolustusalueen puolustuspeli on iso haaste ja sitä pitää kehittää. Pieni haittaa, mutta hyvällä pelinluvulla ja ennakoinnilla haittaa pystyy minimoimaan. Kamppailuvoimaa ja fysiikkaa pitää kesän aikana työstää kovasti. Uskon, että Suomesta on ensi kaudella paljon iloa nimenomaan kiekollisessa pelissä. Mielenkiinnolla odotan hänen ensi kauden esityksiään.

Hyökkäysosasto

Nurmi-Pärssinen-Pyyhtiä, ketjusta antaisin arvosanaksi kaikille yhdeksän. Alkukausi oli vaikea ja mm. minä taisin jossain vaiheessa vaatia ykkösketjun hajottamista, kun hommasta ei meinannut tulla yhtään mitään. Peli oli kieltämättä yhdessä vaiheessa yksinyrittämistä, väkisin vääntämistä ja pikkunäppärää kikkailua. Kulmissakin vietettiin liikaa aikaa.

Kevätauringon lämmittäessä alkoivat palaset loksahdella kohdilleen. Yhteispeli rupesi toimimaan ja maaliverkot rupesivat heilumaan. Pyyhtiän nopeus, taito, pelikäsitys, laukaus sekä viimeistelytehokkuus ovat ominaisuuksia, jotka riittävät isommillekin areenoille. Siinä ei anteeksi pyydelty, eikä ujosteltu, kun Pyyhtiä rupesi tehtailemaan maaleja. Fysiikkaa ja kamppailuvoimaa pitää vielä kehittää. Pärssinen oli hyvä koko kauden, mutta odotin vähän enemmän. Käyttää kokoaan hyvin hyödykseen ja aloitustaito on kehittynyt. Suojaa hyvin kiekkoa ja taitoa löytyy. Pelirohkeutta ja luonnetta on sopivasti. Pelinopeutta pitäisi vähän parantaa ja tilanteiden lukemista. Joskus ratkaisut kestivät turhan pitkään tai teki vähän liian vaikeita ratkaisuja tai vääriä ratkaisuja. Nämä ovat näitä asioita, jotka tulevat kokemuksen kautta.

Nurmi paransi kauden edetessä hirmuisesti omaa peliään ja voin tunnustaa, että yhdessä kautta mietin, että onko Nurmesta sittenkään johtavaksi pelaajaksi tai kansainvälisille kentille. Mukava olla väärässä. Oli keväällä ihan kuningas välillä ja koko ykkösketju oli välillä kentällä ihan dominoiva. Tekivät ihan mitä huvittaa. Nurmi on oppinut käyttämään viime aikoinaan kokoaan hyödyksi ja pelaa aikaisempaa röyhkeämmin. Menee nyt hankammin maalille ja pelaa suoraviivaisemmin. Sama kuin Pärssisellä, että pelinopeutta voisi saada vielä paremmaksi ja välillä voisi luopua kiekosta nopeammin. Pelaa tosi ennakkoluulottomasti ja röyhkeästi, eikä kaihda kaksinkamppailuja. Taitaa siellä pääkopassa myös olla pientä agitaattorin vikaa. Luistelua voisi vähän kehittää. Nurmi on monipuolinen pelaaja, josta on vielä paljon iloa. Ei välttämättä NHL-kaukaloihin riitä, mutta Euroopassa riittää kyllä. Nurmessa on jotain sellaista sopivaa kovuutta ja röyhkeyttä, mitä olen Tepsin kokoonpanoon kaivannut monena vuonna. Taitoakin löytyy sopivasti.

Steenbergen-Rodewald-Slafkovsky ketjulla oli yritystä ja hyvää tsemppiä. Steenbergen saa arvosanaksi 7. Teki kovasti töitä joukkueen eteen ja tsemppasi. Hyvä joukkuepelaaja, mutta vähän sellainen tehoton pörrääjä. Paransi kauden mittaan jonkin verran peliään, mutta ei hän missään nimessä ollut kakkosketjun pelaajan tasolla. Maaleja olisi pitänyt tehdä enemmän ja kovemmalla prosentilla. Fyysisiltä ominaisuuksiltaan pehmeä, eikä pärjää kaksinkamppailuissa. Liike on hyvällä tasolla, mutta sekään ei oikein pääse oikeuksiinsa liigan vankilasäännöillä. Enemmän olisi voinut saada aikaan kentällä.

Slafkovskyn arvosana on 8. Meinasin antaa 7, mutta annetaan armoa, kun on kuitenkin nuori pelaaja ja pelaa ensimmäistä kauttaan aikuisten tasolla. Minä jossain vaiheessa ajattelin, että voisi päästä tehopisteissä lähelle Kakkoa, mutta ei päässyt lähellekään. Tosin Kakko pelasi koko ajan kärkiketjuissa ja myös ylivoimalla. Kuten todettua hyökkäyspeli ei Tepsiltä ollut missään vaiheessa mitään ilotulitusta tällä kaudella. Huomaa kyllä, että Slafkovsky on pelaaja, jolla on loistava tulevaisuus edessä, mutta hieman vaisuksi jäi. Huikea potentiaali tuli tällä kaudella selväksi. Voisi pelata suoraviivaisemmin ja röyhkeämmin sekä mennä enemmän maalille, koska kokoa löytyy. Laukoakin olisi voinut enemmän. Hyvä luistelija myös kokoisekseen ja taitoakin on. Olympialaisten jälkeen näytti hetken aikaa, että nyt lähtee, mutta taisi vähän bensa loppua koneesta.

Rodewaldin arvosana on kahdeksan. Pelasi ihan väärässä roolissa ja väärässä ketjussa. En tiedä, mikä idea tässä oli, että hänet laitettiin kakkosen keskelle, vaikka on umpilaituri. No osasyy on se, että Hults osoittautui turistiksi ja tämä epäonnistuminen paikattiin toisella epäonnistumisella (Ushenin). Rodewald osoitti olevansa todella hyvä joukkuepelaaja ja erinomainen puolustussuuntaan. Myös alivoimapelaamisesta voi antaa kiitosta. Hyökkäyssuuntaan tuli tehoja, mutta ei niin paljon kuin kärkiketjujen pelaajalta voi odottaa, mikä laskee arvosanaa. Toki hänen oikeampi roolinsa olisi kolmosen tai nelosen laidassa. Teki tärkeitä maaleja, mutta tehokkuus jätti myös toivomisen varaa. Teki joka ilta kovasti töitä joukkueensa eteen.

Liukas-Hults-Intonen kolmikosta Liukas ja Intonen saavat arvosanan 8 ja Hults arvosanan 6. Hultsin osalta pudotuspelit nostavat arvosanaa yhdellä pykälällä, koska oli vähän parempi. Kauden edetessä rupesi kyllä voittamaan aloituksia ja pudotuspeleissä, jopa taklasi, eikä niin paljon enää kaihtanut kaksinkamppailuja. Pääasiassa kuitenkin löysää pelaamista ja pelin ulkopuolella vaeltelua. Ei pystynyt auttamaan joukkuetta. Ei hirveän hanakasti hakeutunut maalipaikoille, eikä niille edes päässyt. Viimeistely jätti myös toivomisen varaa. Ei myöskään ollut kovin kummoinen pelintekijä.

Liukas saa arvosanaksi 8. Alkukaudesta tuli hölmöjä jäähyjä ja muutaman kerran höntyili pahasti. Kokonaisuutena ajatellen mainio kausi. Liike on hyvällä tasolla ja paiskii kentällä kovasti hommia molempiin suuntiin. Taklaa kovaa ja kaikkea mikä liikkuu välillä sellaisella intensiteetillä, että oman joukkueen kannattajat eivät voi olla pitämättä. Hyvä kausi ja oli tärkeä osa kokonaisuutta. Hyökkäyssuuntaankin pystyi tekemään tulosta pienestä roolista huolimatta. Jossain vaiheessa, kun oltiin vuoristoradan jyrkimmän alamäen pohjalla mietin, että voisiko Liukasta kokeilla kolmosessa, kun hänellä on kuitenkin potentiaalia myös hyökkäyssuuntaan. Liukas oli yksi suosikkejani ja harmittaa kovasti, että hän jättää Tepsin kauden päätteeksi. Kaikkea hyvää hänelle jatkoon ja tervetuloa takaisin milloin vain. Kyllä joukkueessa pitää olla vähintään pari Liukaksen tyyppistä pelaajaa. Hänessä oli myös sopivasti agitaattorin vikaa. Monipuolinen pelaaja, jonka hyvää laukausta olisi pitänyt hyödyntää enemmän.

Intosen arvosana on myös 8. Otti taas kehitysaskeleita eteenpäin ja pelasi hyvän kauden. Tosi monipuolinen pelaaja ja pelaa tosi fiksusti ja pystyy omalla toiminnallaan edistämään peliä. Vähän minua on mietityttänyt se, mitkä ovat Intosen erityiset vahvuudet.

Vainionpää-Jasu-Haapanen ketju. Jasu on Jasu. Laadukasta puolustavan hyökkääjän työskentelyä tehtaan takuulla. Tekee illasta toiseen niitä pieniä voittavia asioita ja intoutui kauden aikana tekemään pari highlights -maalia. Viimeisen päälle joukkuepelaaja ja luotettava sotaratsu. Johtaja isolla J:llä.

Vainionpään arvosana on 6. Pelasi ihan hyvin pudotuspeleissä ja täytti ruutunsa. Hyökkäyssuuntaan ei ole mitään annettavaa. Tekee hyvin kyllä töitä, mutta on turhan pehmeä pelaaja nelosketjun pelaajaksi. En todellakaan kaipaa mitään Trevor Gilliesin kaltaista tyyppiä Tepsin neloseen, mutta kaipaisin Vainionpäältä jonkin verran enemmän sitä kuuluisaa telaketjuosaston meininkiä ja voisi sopivasssa määrin vastustajan provosointia. Saisi olla ilkeämpi ja kovempi.

Haapaselle annan arvosanaksi 8. Todella hyvä alivoimalla ja hyvä pelaamaan puolustussuuntaan ilman kiekkoa. Työmyyrä vailla vertaa. Pystyy hyvin jäädyttämään peliä ja tekemään puolustettaessa niitä voittavia pieniä asioita. Hyökkäyssuuntaan pelaaminen jättää paljon toivomisen varaa. Taitoa Haapasella on ihan riittävästi tähän sarjaan, mutta ne viimeiset ratkaisut ja viimeistely jättävät tavalla tai toisella toivomisen varaa. Hyökkäyspään tekemiseen pitäisi saada tehokkuutta. Liike on hyvällä tasolla.

Tammelalle annan arvosanaksi 7. Kausi oli rikkonainen ja loukkaantumisten sävyttämä. Kun syksyllä pääsi pelaamaan, niin oli hyvä ja yhdessä vaiheessa oli jopa joukkueen paras pelaaja. Liike oli hyvää ja haastoi hyöykkäysalueella vastustajan pelaajia. Teki maaleja ja oli tehokas. Sitten pikkuhiljaa jostain syystä hiipui ja loppukausi oli sitten todella vaisua. Vaivat haittasivat pelaamista, mutta eikö oikein sopeutunut Ahokkaan pelitapaan. Se tuli selväksi, että potentiaalia Tammelalla on ja hänestä voi olla ensi kaudella paljon iloa. Toivottavasti saa hyvän harjoituskauden alle ja pysyy ehjänä.

Ilman arvosanaa turistiluokkaan jäivät Hakkarainen, Usheninin veljekset, Sandberg ja Deschenau.

Hakkaraisen osalta täytyy ihmetellä vielä vähän sitä, mikä oli tämän hankinnan idea. Joku viisaampi voi kertoa, kun minulle ei avaudu. En sitten tiedä oliko tämä puhdas paniikkihankinta, mutta siltä vaikutti. Kausi ei ehtinyt edes kunnolla alkamaan, kun yhteistyö loppui. Todella kummallinen hankinta.

Deschenausta ei ollut lopulta mitään iloa. Hänen piti olla maalintekijä, mutta ei hän sellaisia elkeitä esittänyt missään vaiheessa. Usheninin veljesten hankintaa voi myös ihmetellä Hakkaraisen tapaan. Ei ollut hirveästi käyttöä, eikä heistä ollut iloa.

Sandbergin osalta olisi mielenkiintoista tietää, mikä oikeasti meni pieleen. Kyllä hänen CV:llä olisi pitänyt liigassa parempaan pystyä, mutta ei homma lähtenyt toimimaan missään vaiheessa. Tekeminen oli vaisua ja flegmaattista. Eikö hän sitten sopeutunut tänne ja Ahokkaan pelikirjaan, mutta jokin tuntui olevan pielessä. Harmi homma, kun potentiaalinen pelaaja, eivätkä odotukset olleet katteettomia.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos ajatellaan kautta kehittämistarpeiden näkökulmasta, niin muutama tärkeä huomio. Paljon oli hyviäkin asioita, mutta parannettavaakin on.

Tepsi antoi ihan liikaa tasoitusta erikoistilanteiden osalta. Ensi kautta ajatellen ylivoimalle pitää jotain tehdä, jotta se parantuisi merkittävästi. Ei voi olla niin, että Tepsin ylivoiman aikana vastustaja on lähempänä maalintekoa ja Tepsi ei meinaa edes päästä hyökkäysalueelle. Minun mielestäni suurimmat ongelmat olivat liian hidas pelinopeus. Kiekkoa jäätiin liikaa hautomaan ja ratkaisut kestivät. Ylivoimasta puuttui myös taitoa ja luovuutta sekä päättäväisyyttä. Ylivoima meni myös yksin puskemiseksi ja kiekollinen pelaaja ei saanut tarpeeksi apuja ketjukavereilta. Ylivoiman pelaamista helpottaisi myös se, että siniviivalta löytyisi pelaaja, jolla olisi uskottava laukaus. Toki, kun itseluottamus ei ole kohdillaan ja onnistumisia ei tule, niin ei se ylivoiman pelaaminen helpommaksi muutu. Enemmän olisi pitänyt laukoa ja laittaa miestä maalille.
Välillä, kun ylivoima saatiin pyörimään ja rauhoitettua, niin sitten hyvä alku hävisi meni hukkaan hätäisen tai huonon ratkaisun takia.

Toinen tärkeä huomio oli se, että Kallion puheista huolimatta Tepsi oli taas turhan paljon yhden ketjun varassa, kun ajatellaan maalintekoa. Vuosi sitten puhuttiin Kallion suulla, että jatkossa pitää ratkaisijoita löytyä laajemmalla rintamalla, mutta tämä ei toteutunut. Pyyhtiä oli loppukaudesta hyvässä vireessä ja maaleja tuli liukuhihnalta. Ykkösketju sai tulosta aikaan, mutta "secondary-scoring" osasto puuttui lähes kokonaan. Silloin tällöin alemmista ketjuista löytyi maalintekijöitä. Tepsi ei pystynyt vyöryttämään vaarallisia hyökkäyksiä monen ketjun voimin kuten esim. Tappara. Ensi kautta ajatellen Tepsi tarvitsee lisää maalintekijöitä ja pelaajia, jotka ratkaisevat pelejä tiukoissa paikoissa. Myös taitoa, pelinopeutta ja luovuutta tarvitaan lisää samoin pelintekijöitä. Kakkosketjun sentteri puuttui koko kauden.

Kolmas huomio, mikä on itseasiassa yllättävä seikka. Tepsin puolustuspeli oli hetkittäin rautaa ja omalla alueella puolustettiin hyvin. Arell oli hyvä samoin Ivarsson. Myös muut hoitivat hommansa puolustussuuntaan. Tappara ottelusarjassa minulle valkeni yksi asia, kun rupesin vertaamaan Tepsin puolustusta Tapparan puolustukseen. Olen tähän aikaisemminkin kiinnittänyt huomiota, mutta nyt asia tuli enemmän esille. Raipen aikana puolustajat tukivat hyvin hyökkäyksiä ja olivat välillä isossa roolissa hyökkäysten pyörittämisessä. Tällä kaudella puolustajien anti hyökkäyssuuntaan jäi todella pieneksi. Viro oli ihan hyvä, mutta ei tullut sitä seuraavaa kehitysaskelta ja oli vähän varjojen mailla. Rafkinista ei oikein koskaan tiedä, mitä sieltä tulee. Eronen oli selvä pettymys, mitä tulee hyökkäyssuuntaan pelaamiseen. Lajusen kohdalla tuntuu, että aika on ajanut ohitse. Tässä nyt tuli Tapparaa vastaan iso ero. Tapparan puolustajat pystyivät selvästi paremmin tukemaan hyökkäyksiä. Voi olla, että johtuu nyt valmentajien välisistä eroista. Raipe antoi pelaajille paljon vapauksia ja puolustajillakin oli isompi rooli hyökkäyspelissä. Ahokas taas lähti aika paljon siitä, että puolustus ensin, mikä sinänsä on hyvä lähestymistapa sekin. Tapparan puolustus oli selvästi edellä Tepsin puolustusta, vaikka Tepsillä hyvä puolustus oli.

Sitten se kaikkeista tärkein osa-alue eli pelaajarekrytointi. Suoraniemi, Kallio ja Urama eivät nyt saa millään hyvää arvosanaa. Deschenau, Hults ja Usheninin veljekset olivat ihan turhia ja heille ei käyttöä ollut. Joo Hults oli pudotuspeleissä parempi, kuin aikaisemmin kaudella, mutta ei riitä, kun puhutaan ulkomaalaisvahvistuksesta. Rodewald oli ihan hyvä hankinta, mutta hänkin pelasi ihan väärässä roolissa. Erittäin hyvä joukkuepelaaja ja puolustussuuntaan tosi hyvä. Mutta minä vaan kysyn, että mikä idea on peluuttaa umpilaituria kakkosketjun sentterinä, kun oikeampi rooli olisi kolmosen tai nelosen laidassa? Jonkin verran Rodewald teki tulosta hyökkäyspäässä, mutta ei hyökkäyspään pelaaminen ole hänen vahvuutensa. Steenbergen oli ihan ok, mutta ei hänkään esittänyt mitään sellaista, jolla pitäisi päästä pelaamaan kakkosketjussa varsinkin, kun taistellaan kärkipaikoista ja mestaruudesta. Oikein hyvä joukkuepelaaja ja tsemppasi aina jäällä ollessaan ja teki hyvin töitä. Ei hän nyt mikään tasainen tuloksentekijä ja pelien ratkaisija ole. Kaksinkamppailuissa myös pehmeä. Pelkkä tsemppaaminen ei vain riitä.

Olisi mielenkiintoista tietää, mikä Sandbergin kohdalla meni pieleen. Kyllä tuolla CV:llä olisi parempaan pitänyt pystyä ja oli lupa odottaa pistepörssin kärkipäähän sijoittumista. Sitten oli Hakkarainen, joka pistettiin heti ulos. Turha jossitella, kausi on ohitse. En voi kuitenkaan välttyä ajatukselta, että olisiko Tappara pystytti paremmin haastamaan, jos näistä viidestä hutihankinnasta + Steenbergen olisi saatu meillä kakkosketjun laatusentteri ja maalitykki tyyliin Kestner. Haluan uskoa, että näiden kuuden pelaajan hinnalla olisi saanut yhden kärkiketjujen laiturin ja sentterin.

Tepsi voisi ottaa mallia Tapparasta siinä, kuinka menestyvä joukkue rakennetaan. Tapparan joukkueesta löytyy oikeastaan kaikkea. On taitoa, luovuutta ja pelinopeutta, löytyy kamppailuvoimaa ja fyysiyyttä. Sitten sieltä löytyy hyviä kahdensuunnan pelaajia, hyviä puolustavia pelaajia ja hyviä hyökkääjiä. Kaikkea tarvittavaa löytyy sopivassa suhteessa. Kallio ja kumppanit voisivat käydä Tapparan pelaajahankinnoista vastaavan juttusilla ja imeä oppia siitä, kuinka menestyvä joukkue rakennetaan. Kallio myös sitä mainosti vuosi sitten, että Tepsi tulee olemaan fyysinen ja kamppailuvoimainen joukkue. Joo olihan se sitä kyllä ja esim. Ilves oli tosi pehmeä Tepsin käsittelyssä, eikä pystynyt vastaamaan fyysiseen peliin. Tappara sitten taas vei tämän puolen aika selvästi ja Hifkiä vastaan meinasi tulla hätä käteen.

Lopuksi muutama positiivinen asia. Oli taas hienoa seurata omien kasvattien kehittymistä ja peliesityksiä. Siinä ollaan ehdottomasti oikealla tiellä, että nuoria ajetaan rohkeasti sisään. Siihen pitäisi sitten täytteeksi hankkia muualta laatupelaajia, niin hyvää seuraa. Ykkösketju oli loistava ja paljon oli nuoria pelaajia. Toki kokeneita pelaajia tarvitaan. Sopiva sekoitus pitää olla.

Pudotuspeleissä oli mahtava tunnelma ja oli hienoa seurata pelejä paikanpäällä. Ne fiilikset eivät unohdu ihan heti. Tällaista tämän pitää olla.

Kyllä tässä koko ajan tulee lisää uskoa siihen, että Tepsi on nyt oikealla tiellä ja eiköhän se mestaruuskin lopulta tule.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös