Katsomokulttuuri Mestiksessä

  • 318 137
  • 1 517
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML

Hys hys, pidetään tällaiset kiusalliset tosiasiat omana tietona. Menee entisen puheenjohtajan mustamaalauskampanja ihan pilalle Mikkelissä.
Nimimerkillä: tikusta - aina heinäseipääseen, selkä täynnä.

SarvisClubin toimintaan liittyy tiettyjä voimakkaita ristiriitoja. Riittävästi nimettömiä vittuiluja kun vielä eteen tulee, niin joku kaunis päivä avaan niitä vähän enemmän. Noin muuten Paraspelaajan analyysi yhdistyksestä oli täysin osuva, hyvinekin puolineen.
 
Viimeksi muokattu:
Sinänsä kuitenkin jännä juttu, että kun niitä vanhoja jarruja saadaan poistettua tai siirrettyä sivuun tarpeeksi, niin homma lähtee kehittymään heti. Fanitoiminnankin pitää uusiutua ja siinnäkin on toki vieläkin Suomessa meneillään se murros/sukupolvenvaihdos. Muistan hyvin, kun jokunen vuosi takaperin Kouvolassa oli hyvä buumi meneillään, niin samaan aikaan esim. Raumalla soitettiin vielä hassut hatut päässä neljää rumpua ja Lukon faniporukka on lähinnä yleinen vitsi Liiga-tasolla. Kun tietyt äijät lähti vetämään hommaa enemmän keski-eurooppalaista kulttuuria kohti, niin alle vuodessa se 10 hengen fanikatsomo näyttikin tältä: http://i.ytimg.com/vi/OwyxIGJr3Bw/maxresdefault.jpg

Samallainen keissi kävi esimerkiksi Jokereillakin, kun meininki Hartwallilla oli lähinnä yhtä hiljainen, kuin Jaffa-pullon sisällä, mutta kun Ultras Jokerit astuivat kuvaan, niin aika nopeasti se homma meni tähän: http://static.iltalehti.fi/smliiga/jokerittifo_vaaka2109_sm.jpg

Näitä esimerkkejä on valtavasti.

Kun nykyinen suuri ikäpolvi kasvaa horsmaa, niin näen fanikulttuurin nousevan vielä uudempaan kukoistukseen. Kun saadaan nämä vanhat jarruttelijat pois kuvioista, niin homma lähtee kyllä nousuun. Olemme nuori kulttuuri, mutta silti niin sota-aikojen katkeroima, että minä tunnen vasta olevani sitä ikäpolvea, joka ei lämmitä kaurapuuroa kattilassa uudestaan ja tee sitä näkkäriä tai hoe sitä tuttua mantraa "näin on aina ollut..."

Hassu hattu-hommat eivät tule ikinä kehittymään ja niinhän se menee, että jos kehitytä, niin laskua on luvassa.

(LINKIT VIEVÄT KUVIIN KYSEISISTÄ AIHEISTA)
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Lempäälässä uhattu heittää järjestysmiesten toimesta kaikki kannattajat ulos jotka tuulettavat Tuton maalia. Hieno meininki!
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Lempäälässä uhattu heittää järjestysmiesten toimesta kaikki kannattajat ulos jotka tuulettavat Tuton maalia. Hieno meininki!

Enkä lainkaan epäile etteikö noin olisi ollut, kun muistelen yhden pätemisen haluisen harmaaparta-järkkärin toimintaa viime Lempäälän pelissä. Ukko rähjäsi vieraspaikkakuntalaiselle täysin turhaan kuin heikkopäinen, niin että muutama paikallinenkin asiaa ihmetteli.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Itsekin ymmärsin väärin twitter päivityksistä. Eli ei ole kaikkia uhattu, mutta ainakin Mestiksen yhtä intohimoisimmista ja asiallisimmista kannattajista uhattu ulosheittämisellä ilman että mitään syytä mainittu.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
TuTon ja KooKoon neljännessä kohtaamisessa Kupittaalla nähtiin hyvää katsomokulttuuria puolin ja toisin. TuTohan oli tarjonnut bussilastilliselle KooKoo-kannattajia ilmaisen sisäänpääsyn otteluun ja toivottanut näin tervetulleeksi vieraskannattajat, jotta hallille saataisiin kunnon ääntä ja kannatusta. Sitä saatiinkin kummaltakin puolelta, hyvin veti KooKoon porukka eikä TuTon päätykään hiljaiseksi jäänyt. Iso plussa KooKoon faneille myös itse asiaan eli kannattamiseen keskittymisestä, ei tarvittu mitään ihme eristysnauhoja tai kanaverkkoja kuten on aikoinaan tarvittu esim. Sportin faneille eri Mestis-halleissa.

Pelin tauottua osa KooKoon kannattajista näytti antavan maltilliset aplodit myös TuTon Kaapo Kähköselle tämän esimerkillisestä urheilusuorituksesta (nollapeli ja pudotuspelimaali). Kovaa on taisto, mutta ainahan sitä täytyy hattua tarvittaessa nostaa vastustajan joukkueen pelaajillekin jos nämä rehdisti ottelun ratkaisevat.
 
Toivottavasti tässä vielä kerran pääsisi seuraamaan KooKoon matsia vieraissa Mestiksessä.

Harmi vaan, että KKP:kin on joutunut mm. tännekin Jatkoaika.com:iin kirjoittelevan toimittajapariskunnan hampaisiin, jossa he vetävät täysin hatusta perättömiä asioita, joita sitten julistavat virallisena. Ikävä kyllä tämä vaikeuttaa meidän toimintaan, kun saadaan isoilta tahoilta tiedusteluita, että mitä helvettiä nyt tapahtuu, kun asioista kirjoitetaan julkisuudessa virallisella kiekkosivustolla. Kaiken tämän taustalla on henkilökohtaiset skismat joihin käytetään tätäkin sivustoa hyödykseen. Onhan tämä Jatkoajan Mestis-puoli täysin amatöörimäistä puuhastelua ja kyllä ne aika kultaisia aikoja oli ennen kuin jutuillakin oli jotain pointteja ja ennakot/raportit olivat oikeasti analyyttisia. Nykyään ne kirjoitettu samoille pohjille kommenteilla höystettynä, mielestäni niistä voitaisiin jopa luopua, jos taso on tuo.

Sosiaalinen media on luonnut paljon uusia toimittajan alkuja, sekä salapoliiseita, mutta ikävä kyllä joidenkin kohdalla tämä enemmänkin jotain fantasiaa, joka menee yli. Näistäkin asioista joutuu välillä vaan vastuuseen.
 
Kieltämättä huvittuneena on saanut seurata, millaista paskaa kauden mittaan on saanut lukea. Elämän koulu -tuttujen facebookpäivittelystä se menisi, mutta nythän puhutaan siis ihan jatkoajan toimituksellisesta sisällöstä. Mutta tähän on mestiksen kiinnostus mennyt. Ei ole ketään muita. Olen nuori palstanimimerkki mutta ei tästä tarvitse montaakaan vuotta mennä taaksepäin kun nämä amatööritoimittajat lähinnä katsoivat pelejä ja kirjoittivat siitä mitä kaukalossa näkivät. No, he varttuivat ja löysivät arki-iltoihinsa parempaakin tekemistä kuin kirjoitella peleistä ilman korvausta. Sitten tuli tämä twitter- ja instagram-, ja klikkihuorausaika, ja tulos on nähtävillä.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Toivottavasti tässä vielä kerran pääsisi seuraamaan KooKoon matsia vieraissa Mestiksessä.

Harmi vaan, että KKP:kin on joutunut mm. tännekin Jatkoaika.com:iin kirjoittelevan toimittajapariskunnan hampaisiin, jossa he vetävät täysin hatusta perättömiä asioita, joita sitten julistavat virallisena. Ikävä kyllä tämä vaikeuttaa meidän toimintaan, kun saadaan isoilta tahoilta tiedusteluita, että mitä helvettiä nyt tapahtuu, kun asioista kirjoitetaan julkisuudessa virallisella kiekkosivustolla. Kaiken tämän taustalla on henkilökohtaiset skismat joihin käytetään tätäkin sivustoa hyödykseen.
Noh, tervetuloa kerhoon. Itsekin olen aina arvostanut KKP:n toimia, ja ilman muuta, olette parhaimmistoa SUOMESSA. Suomessa on vaan tuo kummallinen kateus-efekti ihmisten välillä. Vihaan KK:ta, mutta samalla myös arvostan, ja rakastan. Siinähän on se juttu. Vaikka olisinkin Vaasan Sportin kannattajia, niin silti odotan rakkaan kumppanin kuittailua asiaan.

Jokerit on poissa, Vaasa Vs. Kouvola voi vallata liigakartan! Ja toivon sitä!
 
Noh, tervetuloa kerhoon. Itsekin olen aina arvostanut KKP:n toimia, ja ilman muuta, olette parhaimmistoa SUOMESSA. Suomessa on vaan tuo kummallinen kateus-efekti ihmisten välillä. Vihaan KK:ta, mutta samalla myös arvostan, ja rakastan. Siinähän on se juttu. Vaikka olisinkin Vaasan Sportin kannattajia, niin silti odotan rakkaan kumppanin kuittailua asiaan.

Jokerit on poissa, Vaasa Vs. Kouvola voi vallata liigakartan! Ja toivon sitä!
Niinhän siinä käy, että kun kasvua tapahtuu, niin joillekin se on liikaa ja hommasta jäädään syrjään, toiset muuten vaan ja toiset katkerammin.

Mielenkiintoisin seikka on ensi kaudella tuo seisomakatsomo C-päädyssä. Noin 1000 hengen seisomakatsomo on varmasti hyvä ilmestys ja toivottavasti tällä saadaan vielä reilusti lisäpuhtia lutuurin parissa.

Kyllähän täällä Sporttimatseja venailee itse kuin toinenkin. Niissä on aina ollut sitä kipinää.
 
Nyt kun kausi on huipennusta vaille valmis ja KooKoon junakin on jo laiturilla, niin on aika tehdä pieni tsekkaus katsomokulttuurin tilanteeseen joukkuekohtaisesti. Tästä olen jäävännyt KooKoon pois luonnollisesti.

KeuPa HT

Keuruulta löytyy jonkinlainen kannatusjoukkio, mutta tämän ryhmittymän tarkoituksena ei ole kuin tuoda latoon keinotekoista kannattamista, joka tarkoittaa tässä tapauksessa aivan järjetöntä rumpujen paukutusta ja sitä, että pikkujunnarit silloin tällöin huutelevat taustalla huutoja. Ilmeisemmin asiat ovat kuitenkin tasolla, että "tuolla on nyt ne rumpalit ja muuta ei tarvita." Vierasedustusta ei löydy juuri ikinä.

Jatkossa tuskin on odottevissa mitään kehitystä joten kannattajakulttuurin kannalta Keuruu ei ole mikään kehto.

JYP-Akatemia

Akatemialta löytyy n. 5-10 hengen bändi, jonka treenit sattuvat aina samaan aikaan jyväskyläläisten kotipelien aikaan. Ennen rumpuja löytyi jokaista miestä kohti yksi, mutta nyt ne ovat vähentyneet about neljään. Jyväskylässä on kuitenkin täysin mahdotonta saada minkäänlaista kannatustoimintaa toimimaan, koska jos vieraskannattajat yrittävät chantata jotain, niin nämä ihmismulkut soittavat samantien sambaa päälle. Erikoismaininta myös lehmänkellosta, joka tuo uusia variaatioita kannatukseen. Vierasedustuksesta sama kuin Keuruulla.

Toivon kaikkea pahaa heille ja epävireistä jatkoa.

Peliitat
Peliitat on päässyt Mestiksen aikana eroon tuosta suomalaista kannattajakulttuuria piinaavasta syövästä, eli päättömästä rumpujen hakkaamisesta, mutta toisaalta taustalle ei ole saatu mitään suurempaa toimintaa. Kannattajakulttuuria on yritetty sytyttää aktiivisten toimijoiden avulla, mutta Heinola taitaa olla vain niin tylykaupunki, että asiat eivät ole ainakaan vielä loksahtaneet paikalleen. Kotiotteluissa ei juuri kannattajaryhmän ääntä kuulu, eikä myöskään vieraissa. Heinolalaisedustus vieraissa on myöskin erittäin harvinaista ja reissaaminen on tasolla "kun seura tarjoaa bussin, niin ehkä lähdetään."

Aika näyttää mihin Heinolassa mennään.

SaPKo

Muutama vuosi takaperin SaPKolla tuntui olevan jonkinlaista katsomotoimintaa havaittavissa, mutta nykyään homma on taas jämähtänyt täysin rumpujen paukuttamiseksi. Savonlinnassa on erittäin akustinen halli ja suorastaan mainiot olosuhteet kannattajatoiminnalle, mutta ei siellä vaan taida löytyä ollenkaan hommalle vetäjiä ja on alistuttu rummunpaukutukseen. Vierasedustusta ei juuri koskaan ja game seveniin lauantaina taisi vaivautua Kouvolaan about 10 kannattajaa, joka kertokoot kaiken toiminnasta. Vieraissa ei myöskään minkäänlaista katsomotoimintaa, vaan tyydytään istumaan katsomossa.

LeKi Hockey

Täällä ei ole mitään. Ei yleisöä, eikä kannattajia. Tyhjästä on vaikea nyhjästä, mutta onhan tuo kiekkoilun kiinnostus niin pientä Lempäälässä, ettei siinä oikein ole tilaakaan kannattajatoiminnalle. Onneksi sentään mitään rumpupatteristoa ei vielä olla palkattu toimimaan.

Hokki

Kajaanin Hokin kannattajat ovat juuri sellaisia kuin heidän olettaisi olevan. Löytyy yllättävän isokokoinen poppoo (15 henkeä), mutta kannatuksessa mennään edelleen itseään haastamatta ja tyydytään rummun tahdittamiin perushuutoihin, sekä siihen, että pukeudutaan täysin joulukuusiksi ja huudellaan jotain junttia aina silloin tällöin tuomareille ja vastustajalle.

Mestiksen mittakaavalla kuitenkin jo keskitason yläpuolella ja se kertonee jo aika paljon tilanteesta. Vierasedustusta ei löydy juuri koskaan, mutta tässä nyt voidaan antaa siimaa etäisyyden takia.

Kiekko-Vantaa

Ruutanat oli aikoinaan melkoinen sakki Mestiksessä, jotka reissasivat ympäri Suomea ja pitivät kokoonsa nähden huikeaa ääntä. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että homma on hiipunut ja tärkeitä taustahahmoja poistunut kuvioista. Kotimatseissa löytyy n. 5 hengen porukka ja rumpu ei sen enempää. Vieraissakin nykyään harvinaisempi näkymä ja se on harmi, mutta näin siinä käy, kun kustaan seuran perinteiden päälle täysin ja myydään se korealaisille neekereille.

TUTO Hockey


Turussa sentään on havaittavissa eteenpäin menoa, vaikka edelleen sielläkin suunnataan energioita vääriin asioihin, kuten torvien soittamiseen ja rummun paukutukseen. Kyseessä on n. 15-25 hengen joukkio, joten Mestis-mittakaavalla puhutaan jo isosta porukasta. Laulukirja on suppea ja TUTO-huudoilla lähinnä toimitaan. Ilmeisesti ei löydy oikein samanhenkisyyttä porukasta tarpeeksi ja homma toimii vähän liikaa puuhastelun puolelta. Ollaan tyydytty nykyiseen tilanteeseen ja sehän ei ole ikinä oikein. Vieraissa näkyy ehkä 3-5 kertaa kaudessa virallisilla matkoilla ja nämäkin usein ovat olleet seuran järjestämiä.

Jukurit


Mikkelissä oli viime vuonna hyvä buumi fanitoiminnan parissa ja aktivoitumista oli havaittavissa niin katsomotoiminnassa kuin määrässä päädyssä. Ikävä kyllä tietojeni mukaan kuitenkin sisäiset ristiriidat asioissa tappoivat tämänkin nousukauden ja homma on taas jämähtänyt omalle tasolleen. Jotenkin porukka käyttää aivan naurettavan paljon energiaa kaikkeen jääkiekon ulkopuolisiin asioihin, sekä oman kuvansa kiilottamiseen, mutta tämä syö vaan järkyttävästi katsomotoiminnalta, joka on tasoa "jukurit, maali, jukurit", sekä pari geneeristä laulua, joiden varjolla voidaan kaudesta toiseen toitottaa "että on laulujakin tullut." Kun toiminta on noinkin ummehtunutta, niin ei nuorempaa väkeä kiinnosta lähteä mummoilemaan tuohon toimintaan ja tästä johtuu myös sekin asia, että SarvisClub on ylivoimaisesti keski-iältään vanhinta koko Suomen faniskenessä. Tällä menolla vaan vanhojen väsähtäessä ei jatkoa ole luvalla, joten jotain pitäisi tehdä...

Posia vierasmatkaamisesta mikä on melkeinpä aktiivisinta koko Mestiksessä, jos mitataan pelkästään virallisten vierasreissujen suhteen. Vieraissa ilmeisemmin aina vähän kuningas alkoholi tuo potkua toimintaan, mutta tämän se tuo lähinnä äänimäärässä, ei muussa.

KooKoon asioista itseni jääväsinkin, mutta voihan tässä vähän spekuloida nykyasioilla. Kehitystä tapahtuu jatkuvasti ja kannattajaporukka kasvaa hyvällä tahdilla edelleen. Pari viime kautta meinasi homma vähän jämähtää paikalleen, mutta enemmän tässä nään syynä sen oravanpyörän missä Mestis varsinkin silloin pyöri. Nyt kun asiat ovat taas rullaneet, niin uusia naamoja ilmenee jatkuvasti ja ensi kaudella tuleva seisomakatsomo päähän lisää varmasti kasvua vielä räjähdysmäisesti. Eilen game sevenissä oli kuitenkin fanikatsomoon myyty lippuja yli 100, mikä on jo kunnioitettava määrä varsinkin, kun katsomo on kuitenkin irrallinen ja siellä on myös penkit. Onhan se, että näistä perustusajan touhuista ollaan menty tähän, niin uskomaton saavutus ja hieno asia kannattajakulttuurille. (linkit vievät kuviin fanikatsomosta 10 vuoden takaa ja eiliseltä)

Kun Mestiksessä kannattajakulttuuri on niin jämähtänyttä, niin jotenkin sitä tuntuu vaan aina yllättyvän, kun huomaa kuinka yllättyneitä järjestyksenvalvojista, kotikannattajiin ollaan porukan intohimosta. Jostain syystä joillekin on vaikea ymmärtää, että katsomo on täynnä aivan mielipuolisen sitoutuneita kannattajia, joilla kiehuu ihan pomminvarmasti yli, kun joku paikallinen urpo heiluttelee keskaria ja huutelee liigakookoota naaman edessä. Tällä kaudella toimintaa yritettiin jopa myrkyttää sisältä päin, kun eräs nimeltämainitsematon Jatkoajan toimituspariskunta päätti vedellä ihan päättömiä kolumneja esiin, jotka edustivat vain heidän omaa näkökantaansa ja niiden taustalla oli henkilökohtaiset skismat.

Onhan tässä pitkä taival käyty ja ensi kaudella KKP täyttää jo 15 vuotta ja sen aikana on kyllä ollut tapahtumia laidasta laitaan. Yksi "sukupolven vaihdos" on käyty läpi katsomossa, jossa nuoremmat äijät ottivat viisi-kuusi vuotta sitten vastuun katsomotoiminnasta ja vanhat perustajat jäivät enemmän taustalle, kun eivät enää jaksaneet niin kovalla energialla myllertää taustalla. Nytkin on varmasti tulevaisuudessa kymmenien vuosien päästä aika tehdä samoin ja täytyy sanoa, että potentiaalisia junnuja on pyörinyt mukana pitkään.

Ensi kaudelle on tarkoitus iskeä Liiga-ympyörihin terävästi ja näkyvästi.

Yleisesti ottaen Mestiksen kannattajakulttuuri on huolestuttavalla tasolla ja tämä johtuu käytännössä täysin siitä, että kilpailu on tapettu. Ihmisillä ei ole tarpeeksi intohimoa sarjaa kohtaan eikä sen joukkueita. Kun Mestis jatkaa farmiutumistaan tästä vielä enemmän, niin intohimoa tapetaan vielä enemmän, eikä ihmisillä ole edes halua enää kannattaa joukkueita, jotka ovat täysin muovista paskaa ja toisen seuran hallitsemia.

Hermeksen porukka vaikuttaa potentiaaliselta ryhmältä ja tulevat nappaamaan selvästi johtavan Mestis-kannattajaporukan viitan ensi kaudella, se on kova saavutus nousijaporukalta.

PS. Kirjoitusvirheitä on, mutten jaksa nyt korjailla..
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ikävä kyllä tietojeni mukaan kuitenkin sisäiset ristiriidat asioissa tappoivat tämänkin nousukauden ja homma on taas jämähtänyt omalle tasolleen.

Noista sisäisistä ristiriidoista olisi kiva kuulla lisää, kun tunnut tietävän Mikkelin asiat paremmin kuin me itse. Kerro toki meille.
 
Suosikkijoukkue
KK
Noista sisäisistä ristiriidoista olisi kiva kuulla lisää, kun tunnut tietävän Mikkelin asiat paremmin kuin me itse. Kerro toki meille.
Itsekin olen näistä ristiriidoista kuullut. Myös Sarvisclubin toiminta on mielestäni laskenut huippuvuosiltaan. Hienoa kuitenkin, jos siis me täällä olemme väärässä, mitään kismaa sarviksien toiminnoissa ei ole ollut ja hommaa kehitetään sekä se kehittyy vuosi vuodelta.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Viime kaudella siellä oli aktiivinen ja dynaaminen puheenjohtaja, jolla oli uskallusta kyseenalaistaa ja halua kehittää vanhaa toimintaa. Sarvis Clubin meininkiähän kiiteltiin laajasti. Nyttemmin kumminkin tämä kaveri on syrjäytetty ja ilmeisesti homma on palannut lapsenkenkiinsä. Valitettavasti.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Laitetaan nyt teille tiedoksi, että edelliskauden pj jättäytyi itse pois tehtävistä, vaikka häntä yksimielisesti pyydettiin jatkamaan. Poisjäännin syytkin tiedän ja ne ei johtuneet mistään ristiriidoista, mutta sen verran omaan hienotunteisuutta ihmisten yksityisyyttä kohtaan, etten niistä julkisesti ala kirjoittelemaan (toisin kuin jollain muilla jollain muilla paikkakunnilla on tapana). Kktigi on missä lie pesäpalloilijoiden saunaillassa tai vastaavassa keksinyt ihan omiaan niin kuin hänen tapaansa kuuluu. Muutenkin tuo hänen kirjoituksensa lähinnä nauratti.. ensin jäävätään omat pois ja sitten kuola valuen ylistetään omaa ylivertaisuutta (hänen omasta mielestään). Tämä keskustelu oli osaltani tässä.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuo eräs sakkoa ja kakkua saanut Jukuri kirjoittaja puhui fanitoiminnan lievästä hyytymisestä mutta taitaa olla vielä pari viikkoa lusimassa. No tärkeintä varmaan että kaikki on tyytyväisiä omaan toimintaansa eikä sen suurempaa mikkelin kittausta tarvita.
 
Onhan se hieman kummallista, että puheenjohtaja vaihtui yhtäkkiä, vaikka SarvisClub teki parasta duunia vuosikausiin hänen allaan. Tällä kaudella pj on vaihtunut ja useat uudet naamat kadonneet samalla katsomosta ja meno on taas väsähtänyt samalle tasolle kuin aikaisemmin. Vähän tuntuu oudolta, että tästä tehtävästä hypättäisiin näinkin kovan kehityksen alla samantien pois ilman jotakin syytä.

Ikävä kyllä tällä hetkellä ei voi kuin kirjoitella kuin KooKoo-kannattajista suu vaahdossa, koska muualla meininki on niin kuollutta. On täälläkin päin ihan helvetisti tekemistä joka asiassa, mutta luojan kiitos on innokkaita tyyppejä tekemässä asioita ja koittamassa parantaa touhua vuosi vuodelta. Ennen sentään oli isoja porukoita (Joensuussa oli sarjan isoimpia aikoinaan, Hermeksellä oli/on hyvät kannattajat jne..) mutta nyt tämä suhmurointi muualla on tappanut sitä intohimoa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Noista sisäisistä ristiriidoista olisi kiva kuulla lisää, kun tunnut tietävän Mikkelin asiat paremmin kuin me itse. Kerro toki meille.
Esim. minä olen kuullut mm. tältä palstalta näistä ristiriidoista ja vastaavista asioista. Tosin, koska tämä keskustelu oli osaltasi tässä, niin en jatka enempää aiheesta ainakaan nyt.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Vähän tuntuu oudolta, että tästä tehtävästä hypättäisiin näinkin kovan kehityksen alla samantien pois ilman jotakin syytä.

Pitää vielä kuitata, että sinullahan oli edellisessä pitkässä viestissäsi vankkaa tietoa asiasta, kun kirjoitit näin: Ikävä kyllä tietojeni mukaan kuitenkin sisäiset ristiriidat asioissa tappoivat tämänkin nousukauden.. Eikö sinulla sitten ollutkaan mitään tietoa mistään, vaan tapojesi mukaisesti vetelit ihan omasta hatusta näitä itse keksimisiäsi "tietojasi"?
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pitää vielä kuitata, että sinullahan oli edellisessä pitkässä viestissäsi vankkaa tietoa asiasta, kun kirjoitit näin: Ikävä kyllä tietojeni mukaan kuitenkin sisäiset ristiriidat asioissa tappoivat tämänkin nousukauden.. Eikö sinulla sitten ollutkaan mitään tietoa mistään, vaan tapojesi mukaisesti vetelit ihan omasta hatusta näitä itse keksimisiäsi "tietojasi"?
No nyt taitaa olla euroopan suurin urheilija- ja ultras-henkilö puhuttu pussiin. Hyvä KooKoo(tig), sanois Tauru osakeyhtiö.

Jotenkin tuntuu turhalta että täytyy kaiken maailman vertailutaulukoita tehdä siitä, kuka kannattaa parhaiten. Itse asiassa se on jopa aika huvittavaa. Eikö niiden joukkueiden paremmuutta ratkaistakaan kaukalossa? Itse en kannattajatoiminnassa ole mukana, mutta sen käsityksen olen saanut, että faniryhmässä ollaan kannattamassa seuraa, eikä niinkään sitä faniryhmää itseään.
 
Jotenkin tuntuu turhalta että täytyy kaiken maailman vertailutaulukoita tehdä siitä, kuka kannattaa parhaiten. Itse asiassa se on jopa aika huvittavaa. Eikö niiden joukkueiden paremmuutta ratkaistakaan kaukalossa? Itse en kannattajatoiminnassa ole mukana, mutta sen käsityksen olen saanut, että faniryhmässä ollaan kannattamassa seuraa, eikä niinkään sitä faniryhmää itseään.
Näitähän on skenessä tehty jo vuosikausia. Ainakin lahtelaiset ovat tässä kunnostautuneet ja mittaroineet myös mestisporukoita. Motiiveja, myöskin näin epäorganisoituneen kannattajan ominaisuudessa, tunnistan ainakin kaksi. 1) Oman hännän nostaminen kun menee hyvin 2) Muiden perseelle potkiminen kun ei niistä ole mihinkään.

Kouvolan porukka nyt vaan sattuu olemaan mestiksessä ainoa jolla on tähän varaa. IMO.
 

emz1

Jäsen
Jotenkin tuntuu turhalta että täytyy kaiken maailman vertailutaulukoita tehdä siitä, kuka kannattaa parhaiten. Itse asiassa se on jopa aika huvittavaa. Eikö niiden joukkueiden paremmuutta ratkaistakaan kaukalossa? Itse en kannattajatoiminnassa ole mukana, mutta sen käsityksen olen saanut, että faniryhmässä ollaan kannattamassa seuraa, eikä niinkään sitä faniryhmää itseään.
Ei kai tuossa ollut kyse niinkään siitä, että kuka kannattaa parhaiten, vaan miten ylipäänsä Mestiksessä tällä hetkellä kannatetaan. Samalla tavalla fanitoiminnassa mukana olevat silmäilet ajoittain mitä muut tekevät ja mitä muualta olisi mahdollista oppia omaan tekemiseen. Omasta mielestäni se on pelkästään positiivinen asia, että ihmisiä edes ylipäänsä nämä asiat kiinnostavat ja pyrkivät myöskin kehittämään sitä.

Omaan silmään Mikkelissä oltiin viime kaudella todella lähellä valmiita ottamaan askelia kohti uudempaa ja monipuolisempaa kannattajakulttuuria, mutta kehitys jäi syystä tai toisesta viime kauteen. Potentiaalia kaupungissa on paljon, mutta tällä hetkellä valtaosa uuden sukupolven kulttuurin kannattajista vaikuttaa MP:n ja Kamppareiden joukoissa ja nykyinen Sarvisclubin poppoo edustaa sitä nk. vanhan liiton meininkiä. En minä tiedä haluavatko he edes mitään uutta, mutta siinä ainakin kytee suuri fanijoukon kasvattamisen mahdollisuus mikä jää hyödyntämättä.
 
Pitää vielä kuitata, että sinullahan oli edellisessä pitkässä viestissäsi vankkaa tietoa asiasta, kun kirjoitit näin: Ikävä kyllä tietojeni mukaan kuitenkin sisäiset ristiriidat asioissa tappoivat tämänkin nousukauden.. Eikö sinulla sitten ollutkaan mitään tietoa mistään, vaan tapojesi mukaisesti vetelit ihan omasta hatusta näitä itse keksimisiäsi "tietojasi"?
Kyllä minulla on ihan tarpeeksi vankkaa tietoa sieltä päin, mitä oikeasti on tapahtunut, mutta jo yksityisyydensuojan takia en tässä nyt voi asioista suoraan puhua. Toisaalta jos sinä pystyt asiat kieltämään noin pahasti, niin ehkä siinä tulee jo selväksi mikä teillä Mikkelissä mättää eniten. Se vaikuttaa nimittäin olevan ihan järkyttävä kuppikuntaisuus.

Ikävä kyllä jos fanitoiminta ei jatka kehittymistään, niin silloin se tulee pikku hiljaa vain vaimenemaan. Minusta kannattajakulttuurista puhuminen on yhtä tärkeää kuin se, että keksitään hienoja sanoja omasta päästä ja laitetaan niitä sitten pelin analysoimisen avuksi. Kannattajat kuitenkin vaikuttavat huomattavasti joukkueen pelaamiseen kotona ja vieraissa, joten melkoisen tärkeästä aspektista on kyse.

KooKoon pelaajat kiittivät game sevenin jälkeen somessa KooKoon kannattajia? Miksiköhän? Miksi he eivät kiittäneet uskomatonta pelikirjaa tai muita taktisia aspekteja? Koska playoffseissa ja kesken pelin näillä ei ole hevonkärpästäkään väliä, vaan siellä mennään tunteella ja siihen vaikuttaa luonnollisesti tunnelma. Milloinkohan suomalaiset tajuavat tämän, mikä käytännössä kaikkialla muualla on tajuttu?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös